Outo uni

outoja tapahtuu

Näin todella outoa unta.

Olin siskoni kanssa ajelulla ja jouduimme pysähtymään onnettomuuden vuoksi. Yhtäkkiä musta lehmä rynnisti auton ylitse ja kun pääsimme liikkeelle se juoksenteli auton edellä pitkän matkan ennenkuin katosi.

Seuraavassa hetkessä olinkin jo kotona lapsen kanssa ulkona, kun pihaamme ilmestyi ruskea koira, jonka naama oli aivan valkoinen. Etsimme koiralle kotia, mutta sellaista ei löytynyt ja koira jäikin meille.

Seuraavaksi olinkin lapsen kanssa hiippailemassa jossakin "toimistossa" ja murtauduimme erääseen huoneeseen. Siellä tongimme jotain papereita laatikoista ja ilmeisesti oikeat löytyikin, kun muutaman paperilappusen kanssa sieltä pois lähdimme. Eikä ole aavistustakaan siitä mitä niissä papereissa sitten oli. Marssimme sieltä kuitenkin ulos niin, että kaikki varmasti meidät näkivät.

Tämän jälkeen olimme taas kotona ja yhtäkkiä keittiön ikkunasta lensi jotain suoraan olohuoneeseen. Hätyyttelin lapsen ulos ja juoksin itse perässä. Juoksimme koiratarhojen taakse johonkin punaiseen maitolaiturin tyyliseen pikkumökkiin suojaa (vaikkei sellaisia meillä edes ole :D). Ehdimme juuri mökkiin sisälle, kun talomme räjähti.

Muuta en tuosta oudosta unesta enää muista. Ihan silkasta mielenkiinnosta kiinnostaisi tietää mitä tuollainen uni oikein mahtaa tarkoittaa. :)

4

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • outoja tapahtuu

      Ai niin ja siis noita punaisia mökkejä oli unessa kaksi, joista suojapaikaksi sitten valitsimme oikeanpuoleisen...

    • Suomi 24 mahdollistaa ainoastaan 5000 merkillä vastaamisen. Joutunen siis jakamaan vastaukseni osiin.

    • Unien aikana kehomme ja mielemme kokee, aistii ja reagoi sekä ulkoisiin että sisäisiin ärsykkeisiin. Ulkoisia ärsykkeitä voivat olla aisteihin vaikuttavat kylmyys/kuumuus, äänet jne. Kehon sisäiset ärsykkeet voivat johtua tarpeistamme, ajatuksistamme taikka tunteistamme unen aikana.

      Tarpeista voidaan mainita nälkä, jano ja virtsaamisen tarve.

      Ulkoiset ärsykkeet ja keholliset tarpeet ilmenevät usein selvästi. Kylmää kokeva uneksuu talvesta ja kuumaa kokeva uneksuu puolestaan olevansa jossain hikisessä paikassa. Nälkäinen näkee unta ruoasta, jos pystyy nukkumaan lainkaan ja janoinen huikeista vesimääristä. Vessakäynnin tarpeessa oleva puolestaan uneksuu asioivansa juuri siellä ja antaa tulla täyslaidallisen, heräten märkään todellisuuteen. Tämän ansan oppii yleensä välttämään varttuneenpana.

      Ahdistavat unet, painajaiset, johtuvat ahdistavista ajatuksista ja tunteista, joita unennäkijä kohtaa yöllisen leponsa aikana.

      Kertomasi uni ei vaikuta olevan millään tavalla ahdistava. Mikäli sen näkijä on mies, vaikuttaa se jollain tavalla jopa mieluisalta. Miesten mielikuvitus muutoinkin kääntää levottomuuden olon mieluummin toiminnaksi kuin ahdistukseksi. Mies suorittaa, nainen tarkkailee, unissaankin.

      Olen ennenkin todennut, etteivät miesten ja naisten unet ole loppujen lopuksi niin erilaisia. Voisin kuitenkin mieltää tämän miehen uneksi siitä huolimatta, että siinä esiintyy oma lapsi. Oma lapsi on unessa ikäänkuin mukana, ei tunteiden objekti, kuten äitien unissa voisi kuvitella olevan. Käsittelen tätä siis miehen unena, joka lienee nuoren lapsen isä.

      Ensimmäinen kohtaus: Olet siskosi kanssa autossa ja joudutte pysähtymään onnettomuuden, siis vahingon, vuoksi. Musta lehmä rynnistää ylitsenne ja estää kulkuanne siitä eteenpäin. Tämä voi tuntua loukkaavalta, mutta olet saattanut unesi aikana kokea, että olet menettänyt lapsesi äidin vuoksi vapautesi. On tapahtunut onnettomuus, siis vahinko eli lapsi on pantu alulle ja kumppanisi jarruttaa menoasi.

      Seuraava kohtaus: Olit lapsesi kanssa kotipihalla ja pihaan ilmestyi koira kaksin kasvoin. Aiemmin lehmä oli ollut musta ja kantturoinut edessäsi hidastellen. Nyt osallesi on tullut koira jota myös ihmisen parhaimmaksi kaveriksi luonnehditaan. Mustaan lehmään poiketen koiralla on valkeat kasvot. Hän on siis aiemman jarruttajan vastakohta. Hänellä ei aiemmin ole ollut kotia ja hän löysi sellaisen teiltä.

      • Äkkiseltään voisi tulkita, että olet aloittanut suhteen tai toivot aloittavasi sellaisen jonkun muun kanssa kuin lapsesi äidin kanssa. Luultavasti olet unessasi vain ajatellut emäntääsi uudessa valossa. Entinen jarru, nykyinen kumppani. Löysi kotinsa teiltä saattaisi tarkoittaa, että olet hyväksynyt hänet kumppaniksesi, tai ainakin kotiisi.

        Toimistossa hiippaileminen tuo mieleeni vaikeudet byrokratian kanssa mitä lapsen hoitoon tulee. Tässä on kuitenkin jotain muutakin. Papereiden löytämisen vaikeus ja lapsi oli koko ajan mukana. Jotenkin vaikuttaa siltä, että olet ajatuksissasi pohdiskellut lapsen huoltajuutta ja sen saamisen vaikeutta. Poistuitte kuitenkin pystyssäpäin, joten rohkeuden puutteesta sinua ei voi moittia. Tähän osoittamaasi ylpeyden ja rohkeuden tuntoon tulkintani pitkälti pohjautuu, ainakin tämän osan kohdalla.

        Lopuksi vietätte turvallista kotielämää. Rauha kuitenkin rikkoontuu. Kotia, lasta ja sinuakin kohtaa jälleen uhka. Nyt se uhkaa pyyhkäistä teidät kaikki olemattomiin paitsi, että löydättä turvan oikean puoleisesta, punaisesta maitolaiturista.

        En tiedä mitä maitolaituri katoksineen sinulle edustaa tai on edustanut, mutta minulle se tuo mieleen suojan, johon on jätetty jotain poislähtevää.

        Perustelin aluksi pitkästi, että tämän täytyy olla miehen näkemä uni. Päästyäni loppuun en ole enää lainkaan niin varma.

        Taistelunhalu nostaa sydämen sykettä miehellä, kuten tekee naisellakin. Stressi ja kamppailunhaluiset ajatukset nostavat sykettä. Tämä puolestaan saa mielikuvituksen kuvailemaan pitkää ja jännittävää seikkailua. Yleensä miehet näkevät seikkailu-unia. Tässä tapauksessa nainenkin voisi tehdä niin.

        Kaksi punaista maitolaiuria voisi viitata naisen rintoihin ja niistä saatavaan turvaan. Oikeanpuoleinen on lähempänä sydäntä, tarttujan näkökulmasta.

        Räjähdykset viittaavat yleensä aina miehisiin uniin ja purkautumiseen seksuaalisessa mielessä. Naisen puolelta lapsen kanssa sellaisen pakeneminen voisi viitata agression pelkoon.

        Tämä oli mitä sain unestasi "irti". Jotenkin jäi tunne, etten onnistunut selittämään kaikkea. Ei kai sukupuoli mennyt väärin? Naisen näkemänä kaikki kääntyisi ikäänkuin päälaelleen. Siinä vain ei olisi tolkkua alkutarinan perusteella. Siis se musta lehmä. Toki se saattaisi viitata vieraaseen naiseen ja miehesi olisi tullut takaisin katuvana koirana. Olisit löytänyt hänelle paikan kodissasi, muttet ehkä sydämessäsi. Koko ajan taustalla olisi agression ja kodin rikkomisen pelko.

        Olen pahoillani. Olen saattanut antaa liian moniselitteisen ja liian pitkän selityksen unellesi.

        Jouduin tekemään ehkä liikaa olettamuksia.

        Kiitos, että jaoit mielenkiintoisen unesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe