Nokia kehittää yhä Android-Lumiaa

ovela siirto Nokialta?

Nykyinen puhelinyksikkö Microsoftille ja uusi (ehkä pienempi) Android puhelimia kehittävä yksikkö ehkä perustetaan tilalle. Vuonna 2016 uudet Android Nokiat myyntiin tai ehkä jo ensi vuonna ilman Nokia nimeä, koska Microsoftilla vain oikeus nimeen 31.12 2015 asti. Oliskohan näin.. Ovela siirto olis Nokialta.

http://m.3t.fi/artikkeli/uutiset/talous/yllattava_kiinalaisvaite_nokia_kehittaa_yha_android_lumiaa

16

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahaa on

      Nokialla säilyy kaikki alan patentit ja saa mahdollisesta Microsoft kaupasta miljardeja. Mahdollisuuksia on ihan mihin vaan. Yhteistyö Cyanogenin kans?

    • -CyanogenMod-

      Android-käyttöjärjestelmän variaationa aloittanut CyanogenMod haluaa itsenäistyä. Cnetin mukaan haaveissa on nousta kolmanneksi suurimmaksi käyttöjärjestelmäksi Androidin ja iOS:n rinnalle.

      Cyanogen aikoo keskittyä Googlen laiminlyömille osa-alueille tai sellaisille, jossa olisi olemassa parempiakin vaihtoehtoja toteuttaa sama asia.

      Avoimen koodin projektin ympärille on perustettu 17 hengen yritys. Yhtiö sai heti alkuun 7 miljoonan dollarin rahoituksen pääomasijoittaja Benchmark Capitalilta.

      Cyanogenin toimitusjohtaja Kirt McMaster sanoo CyanogenModilla olevan arviolta kahdeksan miljoonaa käyttäjää, vaikka toistaiseksi sen asentaminen on pitänyt tehdä komentoriviltä ja vaatinut jonkin verran asioihin perehtymistä.

      Yhtiö suunnittelee ensi vuonna julkaisevansa asennusohjelman, jolla Cyanogenia pääsee käyttämään vaikka ei niin hakkerihenkinen käyttäjä olisikaan. Käyttäjäkokemuksen parantamisessa on muutoinkin työsarjaa, hän tunnustaa Cnetin haastattelussa.

      McMasters vihjaili ensi viikolla paljastavansa yhteistyökumppanin, joka saattaisi olla jokin mobiililaitevalmistaja.

      http://www.tietoviikko.fi/kehittaja/cyanogenmodista tulee kayttojarjestelma/a931406

    • Kas kas

      Näin se juuri menee. UUsi tuleminen ja ensin 32000 työntekijää Mikrosoftille yms..sit android uusiNokia levitykseen. Hieno taktinen veto ym uudet tuotteet...........Oppii ne. Toki täydellisiä puhelimia ovat kaikki nykyisetkin mut,jos muoti on toinen otetaan se käyttöön...koko maailmaa ajatellen.

    • Tuo olisikin hyvä homma jos toi toteutuu jossakinvaiheessa. Voisin jopa ostaakin Nokian Android mallin..

    • Lumia+

      >> Nykyinen puhelinyksikkö Microsoftille ja uusi (ehkä pienempi) Android puhelimia kehittävä yksikkö ehkä perustetaan tilalle.

      En näe loogisena lähteä rajatuilla resursseilla rautavalmistajaksi jossa keskihinta ja katteet laskevat jatkuvati.

      Tälä hetkellä Nokia rahastaa vain noin 10%:lla patenteistaan. Mikäli MS:lle myynti toteutuu (mitä ilmeisemmin kyllä) niin samalla (sopimuksien irtaantumisklausaaleista riippuen) Nokialta poistuu ristiinlisensioinnit sillä se ei enää ole puhelinvalmistaja.

      Tämän jälkeen Nokia pääsee rahastamaan täydellä volyymillä muita valmistajia joista yhtenä suurena Android-leiri. Pelkät patenttien lisenssitulot ovat erityisen merkittävät.

      "Puhelintoimintonsa myynyt Nokia voi tienata aiempaa enemmän lisensoimalla patenttejansa muille kännykkävalmistajille. Tähän asti lisensointihaluja on hillinnyt halu suojella yhtiön omia puhelinbisneksiä. "

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2013/09/16/nokia-pomo-pankille-vain-joka-kymmenes-patenttimme-lisensoitu/201312928/170

      Miksi siis edes lähteä rautavalmistajaksi ja menettää suuret ja yhä kasvavat patenttitulot?

      "After this deal, Nokia will retain its 10,000 patents and benefit from the considerable licensing potential of these patents. During the conference call after the announcement, management hinted that they expect top-line growth from this segment."

      - http://www.fool.com/investing/general/2013/09/18/transformation-into-a-dividend-play.aspx

    • Nokia vs Jolla

      Nokialla on miljardeja mahdollisen Microsoft kaupan jälkeen lisää kirstussa.. Paljonko Jollalla on resursseja ym. ?? Silti Jollaan uskotaan.. Tai ainaki jotku uskoo.

    • toivoja.

      toivottavasti Nokia ei palaa enää kännyköihin, vaan keksii jotain uutta.

    • toteaja.

      Olisi niiiin nokialaista alkaa tekemään android-kännyköitä, silloin kun muut luopuvat niistä ja vaihtavat parempaan.

    • Lumia +

      Nokialla on hallussaan kaikki tavittavat puhelinpuolen patenttinsa, sekä myös oma Nokia-brändinsä, jonka senkin voisi tarvittaessa ottaa uudestaan käyttöön sulkuajan jälkeen.

      Vaikea sanoa olisiko se taloudellisesti kannattava konsepti, mutta näkisin mieluummin Nokian ja Jollan yhteistyön ( Nokia ostaisi Jollan pois ) ja Nokian tuovan riippumattolla Meego alustalla olvan vaikkapa suppean mutta hyvin laskelmoidun ja ladkkaan mallisarjan markkinoille Android-laitteen sijaan.

      No, voisihan Nokia kokeilla sivuhaarana mallilla parilla Androidiakin laajentaakseen asiakkuntaa ja testatakseen vastaanottoa, sillä konsepti lienee varsin valmis ja helposti tuotannollstettavissa alihankkijoiden kautta.

      - http://www.wpuhelin.com/nokia-ja-jolla-yhteistyohon/

      Jotenkin on sellainen tunne tällä hetkellä ettemme ehkä ole vielä kaikkea nähneet.

      Nokialla saatta olla kiinnostavia yllätyskortteja hihassaan ja Elop laittoi kaikesta huolimatta energiaa ja uutta tuulta taloon, sekä ravisteli liki paikalleen luutunutta byrokratiaa.

      Avoin kysymys on se, että kanattaisiko Nokian lähteä nykytinalteessa uudestaan rautapuolelle lainkaan ja jos, niin millaisella konseptilla.

      Ehkä suppean muutaman hyvin selektiivisesti valitun Jolla-Meego-mallin kautta?

      Hieman Applen tyyliin, harvakseltaan uusia malleja alhankkijoilla tuotettuna ja vastaavilla katteilla ;-)

      Eikä nuo uudet iPhonet edes olleet mitään sen erikoisempia laiteita.

      "IPhone toi Applen kassaan neljä miljardia euroa kolmessa päivässä"

      - http://www.itviikko.fi/uutiset/2013/09/24/iphone-toi-applen-kassaan-nelja-miljardia-euroa-kolmessa-paivassa/201313269/7

      Samaan aikaan Nokialle on taloudellisesti kannattavaa jatkaa voimakasta investointia ja keskittymistä suuressa kasvusyklin alussa olevalle verkkopulelle.

      Nokia reinvented

      Our chairman & interim CEO, Risto Siilasmaa, explains Nokia’s future

      - http://conversations.nokia.com/2013/09/11/nokia-reinvented/

    • N-Dresb nano

      N_Nokia jee tulee taas uusia aluevaltauksia..

    • et sillei joo

      Ei te vähällä usko, NOKIA EI ALA ENÄÄ ITSE VALMISTAMAAN PUHELIMIA, USKOKAA NYT VÄHITELLEN. Jotakin muuta toki voidaan tehdä, mutta ei puhelimia.
      Myöskin Jolla on tuhoon tuomittu puhelinyritys, ja konkka julistetaankin 2014 aikana.

      • Lumia +

        >> Ei te vähällä usko, NOKIA EI ALA ENÄÄ ITSE VALMISTAMAAN PUHELIMIA, USKOKAA NYT VÄHITELLEN.

        Kannustan olla huutamatta, se on epäkohteliasta eikä ole kovin älyllistä, sekä olla kuvittelematta omaavansa kristalliallon.

        Alla olevan mukaan puhelinten valmistus ei ole kokonaan pois suljetttu mahdollisuus, joskaan se ei ole lähiaikojen tähtäimessä.

        Myöhemmin halutessaan ja rvioidessaan kannatavaksi Nokiahan voisi tuotaa puhelimia Applen tyyliin alihankkijoiden kautta. Tiedä vaikka siihen mennessä olisi kyse jostakin udistetusta konseptista. Nokialla on käyttämättömiä ässiä hihoissaan.

        "We have sold our device business for a reason, but that doesn't keep us out of the device business," Halbherr said. Just don't expect to see Nokia making phones again - or at least any time soon."

        - http://www.theregister.co.uk/2013/09/24/new_nokia_devices_whynot/


    • Lumia +

      Kannattaa yleensä pyrkiä lukemaan alkuperäiset artikkelit / haastattelut, sillä suomitoimittajat tekevät usein jopa harhaanjohtavie typistelmiä.

      Eli markkinat yllättävä laite liittynee jollakin tavalla verkkoihin ja HEREen - the internet-of-things: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_of_Things

      Olisin tosin toivonut ettei hän olisi maninnut asiasta mitään vaan, että Nokia olisi yllättänyt kaikki tuomalla markkinoille valmiin laitteen.

      Sen sijaan pieni kuittailu kilpailijoiden suuntaan koskien HEREn taipuvuutta mittatilauksena asiakkeille ilman pakollisia kylkiäisiä oli hyvä argumentti.

      "We have sold our device business for a reason, but that doesn't keep us out of the device business," Halbherr said. Just don't expect to see Nokia making phones again - or at least any time soon."

      ""We are not prohibited from making any communication device. We will concept and think about new forms of devices," he said."

      "It would be wrong now to think about this from a phone perspective. With the cloud and the internet-of-things, we're seeing a convergence of form factors where you do a few things well in a totally seamless way."

      "We will still surprise people with leading-edge hardware."

      - http://www.theregister.co.uk/2013/09/24/new_nokia_devices_whynot/

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe