Matematiikan gradu, 22 s

__aaaaa__

Sattui netistä silmiin seuraava 22-sivuinen matematiikan gradu. Miten on mahdollista että noin vähällä on päässyt läpi, varsinkin kun kyseessä on pelkkä "kirjallisuustutkimus" (voiko gradu matikassa muuta edes olla?)

http://tutkielmat.uta.fi/pdf/gradu03316.pdf

10

1993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin se sujuu

      Varmaan vaan tyyppi halunnut paperit talosta ja on tehnyt super-minimi-gradun. Ja tarkistaja on ollut samaa mieltä, että ulos vaan. :)

    • austerism1

      Myönnän, etten matematiikan graduista ymmärrä, mutta silti...

      Lähteitä on 10 ja niistäkin 5 netistä. Johdannon mukaan lähteinä on käytetty "useita" kirjoja ja internet-lähteitä, ja tutkielman esimerkitkin on otettu kirjosita. Johdannosta puolet on toistettu tiivistelmässä. Mitä ihmettä?

      Siis ymmärrän hyvin, että matematiikan tutkielmat voivat olla hyvinkin lyhyitä, koska asia tiivistetään kaavoihin jne. Muistan nähneeni 50-sivuisen väitöskirjan. Silti tuo gradu näyttää / vaikuttaa kummalta.

      • austerism1

        Korjaus, oli se väikkäri sittenkin kai 70-sivuinen. Arvosanasta ei hajuakaan. Mutta väikkäri kuitenkin, joten on esitarkastukset sun muut läpäissyt.


    • Tietää_

      Monessa yliopistossa gradun minimi on noin 50-60 sivua, ja lisäksi aiheen tulee olla tietyssä mielessä "syventävä". kolmannen asteen ratkaisukaava EI TODELLAKAAN ole mikään syventävä aihe, vaan se on lukiotasoa...

      Mutta Tampereen yliopiston matematiikan laitos onkin vähän pilipalipaikka ja sinne hakeutuvat lähinnä ne, jotka haluavat päästä mahdollisimman helpolla opettajiksi.

    • TKK Graduate

      AIka paha ;D

      Tuossa "pro gradussa" on 17 sivua perustekstiä ja aihe aivan naurettavan helppo johon tavallinen lukiolainenkin pystyisi!

      Luulisi, että jos on opiskellut matematiikkaa 5-6 vuotta YLIOPISTOSSA, niin saisi edes jotain aikaiseksi lopputyössään.

    • ex-graduntekijä

      Käykää lukemassa yliopistojen sivuilta, että mitä vaaditaan approbaturin eli juuri ja juuri hyväksyttyyn graduun, saatatte hämmästyä.

      Esim. http://www.cs.uta.fi/opiskelu/tutkielmat/pro_gradu_arviointi.pdf

      "approbatur = Työ on kysymyksenasettelultaan vaatimaton, sen aineisto on suppea tai
      työ on kokonaisuudessaan suppea. Siinä voi olla huomattaviakin asia‐ tai muotovirheitä, mutta työ täyttää kuitenkin tieteellisen harjoitustyön kriteerit ja on jokseenkin asiallisesti kirjoitettu."

      Gradussa ei ole tarkoitus tehdäkään mitään mullistavaa uutta tiedettä eikä sen tarvitse siis olla veretseisauttava tieteellinen mestariteos, vaan se on siis opinnäytetyö. Tämän sanon ottamatta kantaa tuohon alussa linkattuun matematiikan graduun, jota en osaa sen kummemmin arvioida.

      Matematiikan gradut taitavat yleensä olla hyvin lyhyitä (kymmenkunta sivua) ja tietääkseni matematiikassa graduaiheet annetaan suoraan laitokselta, niitä ei keksitä itse. Eli proffa antaa matemaattisen vastauksen graduntekijälle ja tämän pitää siis tehdä gradu siitä, miten kyseiseen vastaukseen päädytään.

    • fdsvcxfdsfsd

      Kai se gradu voi olla vaikka vain muutaman sivun mittainen jos siinä todistetaan esimerkiksi suhteellisuusteoria vääräksi. En ymmärrä miksi aina kytätään sivumääriä. Se oli mielestäni jo ala-asteella typerää kun kirjoitin enemmän asiaa yhteen sivuun kuin jotkut kymmeneen. En ymmärrä miksi opetetaan jaarittelemaan turhia kun paljon tärkeämää olisi tuoda esille vain tärkeät asiat tiiviissä muodossa.

      • TKK Graduate

        Ensinnäkään uudet tulokset eivät kuulu matematiikassa graduihin vaan väikkäreihin. Isojen uusien löytöjen tekeminen gradussa on toooodella harvinaista.

        Gradujen tulee myös olla sopivan mittaisia, siis vähintään se 50 sivua, sillä lukia johdatellaan niihin tärkeisiin tuloksiin kattavasti, eikä vain anneta jotain helvetin vaikeeta teoraamaa ja sille kryptistä todistusta. Mitä itsellisemmän ja selkeämmän esityksen pystyy tekemään vaikeasta aiheesta, niin sitä parempi.


    • mutikkaa

      Luultavasti tuo on aineenopettajaksi suuntautuneen gradu? Heille riittää yleensä muutenkin jo lähes puolta suppeampi gradu, kun muille pulliaisille.

      • Inssi6000e/kk

        Ihan oikein, eläväthän ne sitten loppuelämänsä myös puolta suppeammalla palkalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe