Kouluttautukaa media-alalle!

opetusministeri

Nyt kaikki opiskelemaan media-alaa, sillä lähitulevaisuudessa uusmedia (mm. internet) tulee luomaan tuhansia uusia työpaikkoja alalle! Kasvunäkymät vaikuttavat lähes rajattomilta, kun elämme suuren murroksen kynnyksellä.

13

1531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heko heco

      Hyvä läppä. Jee.

      T: yksi miljoonasta työttömästä graafikosta

    • Työllistettyvaan

      Totta turiset. Suomessa tulevaisuuden talous- ja työllisyysnäkymät ovat todella valoisat.

    • Eläkettä odotellessa

      Miten tuonkin nyt ottaa.

      Iteasiassa, kyllä töitäkin on. Alalle kyllä koulutettu uskomaton määrä "ammattilaisia".
      Ikuinen kohtaamisongelma. Osa koulutetuista päteviäkin, hukkuvat massaan.

      Pelitaloja nousee kuin sieniä sateella, kyllä duunareitakin tarvitaan. Nettipuolellakin on hommia, niihin ei vaan oikein riitä pelkkä media-alan koulutus, pitää olla kielitaitoa ja mielellään edes jonkinlainen kaupallinen koulutus. Liikkuva kuva lisääntyy koko ajan kaikkialla, pitäähän sillekin tekijänsä olla. Mobiilipuoli omituisessa vaiheessa. Sisältöä otetaan muista medioista, mutta on siinäkin sitten töitä, kun tekee samoja sisältöjä erilaisille päätelaitteille. Nyt myydään 3D-printterreitä suunnilleen Anttiloissa, niitä tullaan varmasti hyödyntämään paljon media-alalla, kaikenlaisissa hommissa. Onhan tuota kaikenlaista.

      Se että porukkaa koulutettu liikaa, se varsinaisesti koulutettujen vika. Kouluttaminen vaán hyvä pisnes kouluttajille ja samalla saadaan siivotusi helpolla tilastoja. Elikkäs alalle ei ole karsittu oppilaita etukäteen tarpeeksi tiheällä seulalla. määrähän se aina ennenkin on laadun korvannut. Nyt menossa luonnonvalinta. osa löytää itselleen uraa, loput kortistoon tai uudelleenkoulutukseen.

      Ollut erilaisissa mediaduuneissa 30 vuotta. Tässä viimeaikoina lähinnä sairiksella tai työttömänä. Nähnyt erilaisia muutoksia näinä vuosina. Ylivoimaisesti suurin tietenkin netti, mutta aikanaan pakka meni totaalisen sekaisin, kun ala alkoi tietokoneistumaan. Älytön määrä ammattilaisia pääsi käveleskelyhommiin ja kaikki, jotka erottivat tietokoneen kahvinkeittimestä revittiin suunnilleen kadulta töihin. Sama oli muuten dot.com buumin aikoina, nettifirmoihin ei yksinkertaisesti mahtunut sisään niin paljon duunareita, kuin olisi haluttu palkata. Että on ne tavallaan olleet oikeilla jäljillä koulutusasioista, ikävästi jälkijunassa, kuten nyt yleensäkin.

      Tein joutessani kymmenen vuotta sitten opistotasoisen tutkinnonkin, ei ollut muutakaan tekemistä silloin. Laskeskelin, meitä oli kolmisenkymmentä. Alan hommiin pääsi tai jatkoi kai puolenkymmentä, loput nyt alkoivat tekemään jotain muuta.

      Ihan vinkkinä niille, joilla kykyjä ja halujakin jäljellä. Tiedottaminen. Vaatii kyllä mielellään yliopistotasoisen koulutuksen. Mutta kokolailla hittiä, jos on mediakouluts ja tiedotuskoulutus, lisäksi mahdollisimman hyvä kielitaito. Tiedotuspuolella osaavalle varmasti töitä.

      • Ex-tiedetoimittaja

        "Ihan vinkkinä niille, joilla kykyjä ja halujakin jäljellä. Tiedottaminen. Vaatii kyllä mielellään yliopistotasoisen koulutuksen. Mutta kokolailla hittiä, jos on mediakouluts ja tiedotuskoulutus, lisäksi mahdollisimman hyvä kielitaito. Tiedotuspuolella osaavalle varmasti töitä."

        Ei ikävä kyllä pidä (enää) paikkaansa. Olen viimeisimmän 9 kk ajan hakenut alan töitä, ja jopa hikisiin puolen vuoden-vuoden sijaisuuksiin on hakijoita ollut 166-200 . Minulla on maisterintutkinto(btw, vaativia tieteitä eikä mitään viestinnän huuhaata), upeita meriittejä ja alan työkokemusta, mutta eipä ole riittäneet edes haastatteluun asti.

        Media-alalla on aivan jumalattomasti tekijöitä ja joukoin kenkää saaneet toimittajat varmasti hakevat myös tiedottajan pestejä. Nooh, oli syy mikä hyvänsä niin mahdollisuudet pärjätä alalla ovat marginaaliset.

        Lupaukset tulevaisuudesta olivat täyttä paskaa. On surullista ja jopa vaarallista että asiantuntevat ja vastuulliset toimittajat hukkuvat massaan ja jäävät ilman töitä.


      • PerusToimittaja

        On vain oikeus ja kohtuus, että perussuomalaisia mollanneet vasemmistolaiset kusipäätoimittajat poljetaan paskaan!


      • susijumalahaisee
        PerusToimittaja kirjoitti:

        On vain oikeus ja kohtuus, että perussuomalaisia mollanneet vasemmistolaiset kusipäätoimittajat poljetaan paskaan!

        En olisi uskonut, että Susijumala täällä noin liputtaisi, että sai töitä propagandan levittämisessä.


    • Työtön maisteri

      Mediamurros tosiaan tuli, mutta uusi luuta lakaisi aika kylmästi työpaikkoja...

      Nykyäänhän jokainen voi tavallaan olla toimittaja, eikä siihen mitään alan perinteistä koulutusta tarvita... ikävä kyllä...

      • Työtön maisteri

        Niin niistä menneisyyden juhlapuheista:

        - Ei tietomäärän ja tiedonvälityksen kasvu luonut uusia työpaikkoja "tarvittaville osaajille". Kävi itseasiassa päinvastoin: yksi ihminen pystyy hoitamaan monen henkilön työt. Monoo perseelle perinteisille toimittajille!

        - Eivät yritykset, kunnat tai julkishallinnot tarvitse toimittajia/osaajia yhteiskuntasuhteiden ylläpitoon tai yrityskilpailuun! Nettisivut saa pystyyn kuka tahansa, eikä siinä tarvita montaa työntekijää isossakaan organisaatiossa.

        - Mainonnan siirtyminen internettiin romutti pohjan osalta koko perinteistä mediaa. Lisäksi uutiset saa ilmaiseksi netistä, jolloin perinteinen journalismikin ottaa lunta tupaan.

        Eli koko mediamurros osoittautui sellaiseksi Pandoran lippaaksi kuin sitä jotkut vanhat jäärät osasivat pelätä, mutta eivät hekään osanneet visioida, että millaista myllerrystä olisi luvassa.


    • TALLENNETUOTANTOON

      Tallennetuotannossa on tekemätöntä työtä. Kansallisarkistollakin on 450 hyllykilometriä skannaamatonta asikirjaa.

      Eikä tässä kaikki. Myös av-tallenteet pitää sigitoida. KAVI lähetti rekka-autolastillisen VHS kasetteja skannattavaksi Belgiaan, kun Suomessa ei löytynyt tekijöitä.

      Joensuussa taas kuvataan Norjan Bergenistä luonnontieteen museon artikkelit, kun Norjassa ei löytynyt tekijää. Eli POHJOIS -Karjalaan!

      http://www.peda.net/veraja/keskuspuisto/helsinki/av-viestinta/tallennetuotanto

      • Ylityöllistetty

        Opetushallituksen pääjohtaja toteaa blogissaan

        http://www.oph.fi/ajankohtaista/blogi/101/0/koulutukseen_tuulee

        "Suomen tulisi olla digitaalisten oppimisympäristöjen kehittämisen kärkimaita".

        AV-tutkintotoimikunta vastaa:

        Monille päättäjille on syntynyt harha media-alan töiden katoamisesta. Tarvitsee vaan katsoa ympärilleen, jättijulisteita, älypuhelintaan tai tablettiaan. Vain muutama vuosi sitten mobiilimediaa ei ollut. Ei se ole voinut tyhjästäkään syntyä. Jonkun on pitänyt rakentaa niihin myös palvelut ja sisällöt.

        Pilvipalvelut, tallennetuotanto, pelituotanto, oppimateriaalituotanto, tulostus, digipainaminen, palvelujen siirtäminen verkkoon, lakisääteinen tiedon saavutettavuus ja av-arkistointi työllistävät yhä enemmän media-alan tekijöitä. Media-alan töiden lisääntyessä alan ammatillinen koulutus puuttuu jo yhä useammalta työntekijältä.


    • 65o46o5t6o4r

      Tarve on taiteellisille tietotekniikan osaajille. Kyllä apinakin osaa vääntää kaiken median tietotekniikan amkin jälkeen, ripaus taiteellista suuntautumista osaajalle niin teitä paskoja graafikoita ei tarvita. Miksi palkata jos "nörtti" osaa kaiken?

    • UudellaAlalla

      Joo, muista hyvin miten poliitikot mainosti sitä, miten internet moninkertaistaa median määrän ja että toimittajia tullaan tarvitsemaan valtavasti. Unohtui vaan mainita, että niitä koututettuja ja palkkaa saavia toimittajia ei enää sitten tarvitakkaan.

      Vähän sama asia se on nykyään ohjelmistoalalla, kun niitä matalan tason osaajia ei enää tarvita ollenkaan, joten monella koodarillakin vakavan mietinnän paikka. Naiset voi aina tehdä lapsia ja jäädä kotiin, mutta mitäs voi tehdä?

    • Anonyymi

      Huhhei! Koko uusmedia oli lopulta pelkkä katteeton lupaus, joka pilasi monen nuoren työuran. Nykyinen koronaviruskriisi vie ison siivun lopuistakin työpaikoista, eivätkä ne enää tule takaisin, kun hommia opitaan pyörittämään minimimiehityksellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe