Koulunkäynninohjaajan työtunteet

Tärkeät tunteet

Haluaisin tietää miltä koulunkäynninohjaajasta TUNTUU työskennellä opettajan työparina koulun arjessa? Esim. millaisia ajatuksia ja tunteita koet työssäsi silloin kun yhteistyö sujuu hyvin? Entä kohtaatko haasteellisia tunteita, millaisia ja ja miten jaksat silloin yhteistyötä eteenpäin?

12

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opex

      Jaa-a. Miltä hammashoitajasta TUNTUU työskennellä hammaslääkärin kanssa... Miltä valokuvaajasta tuntuu työskennellä toimittajan kanssa? MIltä tarjoilijasta tuntuu työskennellä hovimestarin tai kokin kanssa? Miltä keittäjästä tuntuu työskennellä emännän kanssa? Miltä lastenhoitajasta tuntuu työskennellä lastentarhanopen kanssa? Tämähän on vallan ehtymätön aihe:)

    • Uunon poikalapsi 16

      Miltähän opettajasta tuntuu työskennellä koulunkäynninohjaajan kanssa?

      Koko outo kysymyksesi on täysin virheellisesti asetettu. Ammatilla ei ole juurikaan merkitystä "työtunteisiin". Henkilökemioilla ja käytöstavoilla on.

    • helin62

      Riippuu opettajasta kunnioitaako kyseinen henkilö toista eli työpariaan ja antaa arvostusta myös erilaisuudesta.Itselläni on ollut monenelaisia pareja ja kyllä niitä on monenlaisia tälläkin hetkellä olen samassa koulussa opettajan kanssa joka katsoo avustajaa alaspäin ja tekee toisen olon mitättömaäsi...mutta on poikkeuksiakin edellisessä paikassa ollessani opettajat olivat mahtavia ja heidän kanssaan ilo työskennellä...opettajan kuin avustajankin on annettava tilaa toiselle olla erilainen ja hyväksyä että tapoja on monenlaisia ei se opekaan aina ole oikeessa....kuin ei myöskään avustaja mutta niistä pitää voida keskustella EIKÄ alentaa toista maanrakoon.

      • emilia2

        Miten koulunkäynninohjaaja jaksaa työskennellä sellaisen opettajan kanssa, joka ei arvosta häntä? Jokainen työpäivä on varmasti todella raskas henkisesti.


    • ::::::::::::::::::::

      Ihan varmaan samalla tavalla, kuin opettaja jaksaa työskennellä sellaisten oppilaiden, rehtoreiden, vanhempien ja kollegoiden kanssa, jotka eivät arvosta häntä.

      Olen muuten seurannut sivusta sellaistakin tilannetta, jossa kouluavustaja kiusasi rehtorin tuella opettajaa. Avustaja oli siinä luokkahuoneessa se, joka "tiesi asiat paremmin".

      Voi se olla kuule henkisesti raskasta itse kullakin. Ei se ole mikään avustajan erityisoikeus.

      • niinolensamaa

        Olemmeko olleet samassa työpaikassa töissä :) Ihan piti miettiä, että olenko itse kirjoittanut tuon unissani. Samanlaiseen olen törmännyt. Avustaja oli luokan pomo, opettaja taloon tullut ummikko, jota avustaja ja rehtori yhdessä tuumin pompottelivat. Ei mitään päätäntävaltaa opettajalla. Tässä tapauksessa rehtori ja avustaja naisia, opettaja mies, jolla olisi ollut hyviä ideoita. Kumma että edellisessä koulussa opettajaa oli arvostettu erittäin paljon, sai tuloksia aikaiseksi jne. Uudessa koulussa oli lähes tulkoon invalidisoitunut ja mikromanageroinnilla uuvutettu. Itse en enää ole kyseisessä koulussa, enkä varmasti menekään, mikäli tuo kaksinaamainen rehtori ja hänen kätyrinsä siellä vielä touhuaa ja miksei touhuaisi. Mikäs pahan tappaisi.


    • Tellilellilikka

      On siis olemassa työtunteita. Niin ollen täytyy olla olemassa myös vapaa-aikatunteita, syömistunteita, nukkumistunteita, telkkarinkatsomistunteita, kokeidentekotunteita, kokeidenkorjaustunteita, uimatunteita, naimatunteita, lukemistunteita, autolla-ajotunteita, tunninpitotunteita, junassaistumistunteita...

      Voi pyhä yksinkertaisuus!

      • sonja5

        Aivan oikeassa olet, tunteet ovat mukana ihmisen elämässä koko ajan. Ihminen tuntee iloa, onnea, innostusta, surua, kaipausta, pelkoa, alemmuutta, jne. jne. Tunteet ovat universaaleja.

        Mielenkiintoisia ja todella hyvin tärkeitä ovat myös ne tunteet, joita opettaja kokee työskennellessään koulunkäynninohjaajan kanssa. Niistäkin olisi mielenkiintoista kuulla lisää.

        Mutta eikös täällä alun perin kysytty koulunkäynninohjaajan tunteista työskennellessään opettajan työparina. Voisinko olettaa, että kysyjä suunnittelee alalle kouluttautumista, ja toivoisi kokemuksia työskentelystä opettajan kanssa, vinkkejäkin siihen työhön.?


    • Minä se oon

      On ilo työskennellä vastuun kantavan opettajan kanssa yhdessä.
      Raskasta on työskennellä vässykkäopen kanssa, joka teettää työnsä koulunkäynninohjaajalla, mutta vetää itse puolta parempaa palkkaa. Näitäkin on, koska opettaja on tullut valituksi virkaan ja sen koommin ei kukaan valvo hänen toimiaan.

      Ei, rehtori ei puutu, vaikka kuinka sille asiasta tiedotetaan. Tällaista ei tapahtuisi yksityispuolella, mutta näissä kaupungin viroissa ei kukaan ota lopullista vastuuta.

    • koirankorvanputsari

      En kyllä oikein ymmärrä pointtiasi. Onko sinulla jokin syy uskoa, että eri koulunkäyntiohjaajien tunteet työaikana ja työhön liittyen olisivat samanlaisia keskenään? En usko. Tuntemukset vaihtelevat päivästä ja tunnista toiseen, luokasta ja ryhmästä toiseen, työparista tai oppiaineesta toiseen.

    • hohhoijaa3

      ei ole helppoa jos opettajapariksi tai yleensäkin opettajiksi sattuu henkilöitä jotka eivät pätkän vertaa arvosta avustajan työtä. kyllä teetätetään hommia mutta katsotaan alaspäin eikä kiitosta heru. Että siten pitäisi jaksaa tehdä tuota arvokasta ja vaativaakin työtä pienellä palkalla.

    • Ammattitutkinto

      Olisikin hyvä, että kouluilla käytäisiin kertomassa henkilökunnalla, mikä on koulunkäynninohjaajan todellinen työnkuva.

      Ammattitutkinnon suorittanut koulunkäynninohjaaja ei ole vain piirustusten seinälle laittaja tai kartonkien leikkaaja. Moni opettaja luulee näin. Tämän ajatusmallin on mahdollistanut kenties kouluavustajien käyttäminen.

      Kouluavustajat ovat useinmiten työmarkkinatuella toimivia, koululle ilmaisia nuoria.
      Koulunkäynninohjaajat taas ovat suorittaneet ammattitutkinnon, johon kuuluu sisällöltään monipuolinen opiskelu oppilaan toiminnan ja oppimisen tukemiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4080
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3942
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3835
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2588
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2425
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      338
      2048
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2032
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1879
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1559
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1402
    Aihe