Mitta alkaa olla täynnä

goldye

Olen sairastanut reumaa yli kymmenen vuotta ja olen nuori nainen. Jotenkin alkaa olla kuppi nurin tämän taudin ja sen aiheuttamien kipujen ja väsymyksen kanssa. Reumalääkärissä saa aina sen saman vastuksen, reumasairauteen ei muka kuulu väsymys ja kipuja ei saada tehokkaasti hoidettua pois. Mutta kun silti väsyttää!

Muutenkin se virsi on joka kerran sama, muista sitten liikkua ja tehdä sitä ja tätä ja syödä näin ja näin. Kyllä tässä vuosien mittaan jo valmiiksi liikunnallisena ihmisenä on viputettu ja venytetty ja vanutettu ja tehty vaikka mitä, mutta kun ei auta. Jotenkin lähtökohtainen oletus tuntuu olevan, että reumaa sairastava on laiska eikä viitsi huolehtia itsestään.

Jos joku vielä tulee yhdenkin kerran sitä jumppaansa tahi ruokavaliotaan tyrkyttämään, niin en takaa ettenkö pamauta otsikkoon! Onko muita joita kyllästyttää tämä sama asia ja saa ihan vapaati purnata.

7

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rarehanu

      Kyllähän se päähän ottaa jos on jatkuvaa väsymystä ja kipuja. Itselläkin vuosia reuma vaivannut lähinnä polvissa, lonkissa ja sormissa, satunnaisesti muuallakin.
      Ottaa tosipaljon päähän kun esim. vasen polvi on puolivuotta kipeä ja sen jälkeen oikea polvi suunnilleen yhtä kauan ja tämän jälkeen oikea lonkka .......
      Samoin tuo väsymys raivostuttaa ja sitten ottaa vielä enemmän päähän kun väsymyksen takia ei jaksa hoitaa kuin pakolliset asiat.
      Eikä noista reumaan tarkoitetuista lääkkeistä ole mitään apua, vaan päinvastoin on elimistö vielä enemmän sekaisin.
      Mutta mutta onneksi kokeilin Lepicol maitohappobakteeri valmistetta ja on olo pikkuhiljaa parantunut.
      Joka päivä tuota on otettava ja luultavasti loppu elämä, mutta vatsan toiminnasta loppujen lopuksi tuossa reumassa on kysymys.

      • nivelreuma minullaki

        Nivelreuma ei ole kemikaalien puutostila, vaan on saanut alkunsa jostain muualta.
        Tähänkin tautiin voi suuresti vaikuttaa esim. Raakaravinnolla yhdistäen siihen mm. Msm, kurkuman, inkiväärin jne. Unohtamatta liikuntaa ja säännöllisiä elintapoja.
        Syy, miksi väitetään että ym. Keinot eivät toimi on hyvin yksinkertainen; ihmiset eivät ole halukkaita sitoutumaan niihin, vaan on helpompaa jatkaa sairastuttavan ruokavalion syömistä ja totuttuja elintapoja ja popsia pillereitä.
        Lopputulos jälkimmäisestä on kylläkin surullinen.
        Itsellä nivelreuma ja harvoja poikkeustilanteita, esim. Juhlia lukuunottamatta seuraan raakaruokavaliota ja juon itsepuristettuja vihannesmehuja, sekä välillä teen muutaman päivän mehupaaston.
        Mitään lääkkeitä en enää syö, eikä tämä elämäntapa ole edes vaikeaa ottaen huomioon suunnattomat hyödyt omassa voinnissa.
        Tiedän jo etukäteen, että lääketehtaiden uskolliset asiakkaat lyttäävät minut täysin, sillä he ovat vakuuttuneita siitä, että solumyrkkyjen syönti loppuelämän ( lyhyen) on elintärkeää , tai noh, tärkeämpää kuin hyvä ravitsemus ja yleiskunnosta huolehtiminen. Vielä mainttakoon, että oma ruokavalioni ei sovi kaikille ja ihmiset ovat yksilöllisiä. Kaikille ei sovi sama asia.Olet täysin oikeilla jäljillä tässä. Ikävä kyllä nuo ruokavalioasiat on pakko miettiä kuntoon jokaisen kohdallaan, sillä ihminen on sitä mitä se syö. Jos syö lääkkeitä näyttää silä ja olo on sen mukainen. Tuskimpa reuma kemikaalien puutoksesta johtuu! Alla lainaus siitä mitä kirjoitin Trexanista.
        Aloittajalle väsymykseen auttaa oikeasti ruokavalio. Jälleen kerran en tyrkytä mitään tiettyä ruokavaliota, vaan toistan, olet sitä mitä syöt. Jos syöt teollista roskaruokaa niin olo on sen mukainen, lääkkeet pahentavat oloasi lisää. Jollet usko, niin katso esim. koiria joille syötetään ns. Markettiruokaa turkki on kiilloton ja koira haluton ja väsynyt ja ennenpitkää sairas. Reumalääkärit ovat ihan pihalla ja heidän ainoat keinonsa rajoittuvat myrkkyihin. Itse kierrän moiset muinaisjäännökset kaukaa ja otan itse vastuun terveydestäni.


    • reumaatikkooo

      Noudatin itse tosi tarkasti viljatonta-maidotonta-sokeritonta ruokavaliota plus muutamia muita karsin, sokerina käytin steviaa,Jo heti oloni alkoi muuttua ja viikon-kahden päästä painoa oli puonnut 5kg ja olin elämäni terve! Mitään kipuja ei ollut ja väsymys tiessään! Sitä ennen nukuin päivät enkä saanut itseäni kuin töihin ja kotiin.
      Heti kun alan lipsua niin väsymys palaa ja turvotus ja maha turpoaa kuin taikina.
      Kyllä siinä ruokavaliossa perää on ainakin omalla kohdalla, tätä kaikkea ennene lin hesellä ja roskaruualla ja ostin einesruokia ja valmiita, ja kappas olen koko ison sukuni ainut reumaatikko. En sano että ruoka olisi sairastuttanut mutta..
      Palautin tuohon maidon ja syön välillä jäätelöä ja karkkia esim. eikä olo huonone, pahin on ollut viljat ehdottomasti ja liiallinen sokeri.
      Vaatii itsekuria mutta kun sen eron huomaa niin siinä on helpompi pysyä!

    • reumaatikkkooo

      Lisäystä vielä että moni maidottomalle alkava ostaa soija tuotteita ja saa itsensä monin kerroin pahemmin kipeäksi, pavut on pahasta.
      Palkokasveja on vältettävä myös reumassa ja soijapapu on hernekasveihin kuuluva ja sisältää melkein 100% tärkkelystä plus sen käsittely on todella runsas.

      Mantelimaito on oma suosikki ja täysin reumaatikolle vapaa.

      Maitoja käytän siiis vain jäätelössä tai harvoissa ruuissa kermana mutta mantelimaito menee kahviin kun joka päiväisenä on.

    • reumallinen
    • Vajaa rouva

      Alkuperäinen, onko sinulta koskaan tutkittu kilpirauhasen vajaatoimintaa? Sekä reuma että kilpirauhasen vajaatoiminta ovat (yleensä) autoimmuuneja sairauksia. Jos on yksi autoimmuuni sairaus, on isompi riski saada toinen. Väsymys ja kivut ovat tyypillisiä kilpirauhasen vajaatoiminnassa.

      • hoitaa ravinnolla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe