Kodinhoitohuone???

Manivex

Uusia asuntoja ja esim.asintomessutsloja katsoessa kiinnittää huomiota se, että kylpyhuone tai saunan pesuhuone on pieni koppi ja sitten sen vieressä 6-8m2 kodinhoitohuone.

Mihin tällaista huonetta oikein tarvitaan? Eikö olisi parempi tehdä tilava kylppäri jonka johonkin osaan mahtuisi pesukone ja muu pyykkäämiseen tarvittava?

Kallista hukkatilaa - taitaa olla muotioikku rakentajien ja asunnonhankkijoiden rahastamiseksi.

8

1529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemus-k

      "Mihin tällaista huonetta oikein tarvitaan?"

      Kenties kodinhoitoon? Käsittääkseni saunan yhteydessä oleva pesuhuone on tarkoittetu ihmisten pesemiseen, ei vaatteiden.

      "Eikö olisi parempi tehdä tilava kylppäri jonka johonkin osaan mahtuisi pesukone ja muu pyykkäämiseen tarvittava?"

      Jos haluaa pyykätä ja kuivattaa vaatteita samassa tilassa joka on vähän väliä kosteana suihkussa käymisen jäljiltä niin siitä vaan.

      "Kallista hukkatilaa"

      Tila jota ei itse tarvitse on kallista hukkatilaa. Jos taas sitä tarvitsee (kuten 95% lapsiperheistä) ei ole heille hukkatilaa.

    • mistä tykkää...

      Minä tarvitaan saunaa jos ei sauno? Miksi tällaista kallista hukkatilaa oikein rakennetaan?

      Hukkatilaa on se mitä ei itse tarvitse eikä pysty hyödyntämään. Jollekin erillinen keittiö on hukkatilaa, kun ei valmista ruokaa eikä syö kotona. Jollekin sauna on hukkatilaa, kun ei sauno. Jollekin hukkatilaa on turhan suuri kylpyhuone, kun puolet pienemmässäkin mahtuu käymään paskalla ja suihkussa. Sinulle hukkatilaa sattuu olemaan kodinhoitohuone, mutta älä oman mieltymystesi takia yleistä, että se olisi sillä perusteella hukkatilaa myös kaikille muille.

      • Manivex

        Eipä ole näkynyt ensimmäistäkään kodinhoitohuonetta jossa olisi oikeasti mahdollisuus kuivattaa muuta kuin pikkupyykkiä.

        Pesukone ja työtaso mahtuu kyllä kunnon kylppäriin. Kokemusta on kun aikoinaan oli 2 lasta ja koira perheessä, ja käytössä 7m2 ikkunallinen kph, joka riitti täysin.
        Wc oli erillinen.

        Nyt tehdään 4m2 kph/psh-koppro ja sitten 6-9 m2 huone sille "kodinhoidolle" - mitä se sitten pyykkäyksen lisäksi onkaan. Saadaan kaupaksi kalllista kaakelia ja Lvi-tuotetta.

        Wc-pytyn tunkeminen saunan pesehuoneeseen on myös yksi osoitus saunan alennustilasta nykyisen trendipelleilysuunnittelun osana. Paskooko ihmiset nykyään enemmän kuin ennen kun kohta varmaan pitää olla oma pyörätuolilla ajeltava huussi per nuppi


      • kokemus-k
        Manivex kirjoitti:

        Eipä ole näkynyt ensimmäistäkään kodinhoitohuonetta jossa olisi oikeasti mahdollisuus kuivattaa muuta kuin pikkupyykkiä.

        Pesukone ja työtaso mahtuu kyllä kunnon kylppäriin. Kokemusta on kun aikoinaan oli 2 lasta ja koira perheessä, ja käytössä 7m2 ikkunallinen kph, joka riitti täysin.
        Wc oli erillinen.

        Nyt tehdään 4m2 kph/psh-koppro ja sitten 6-9 m2 huone sille "kodinhoidolle" - mitä se sitten pyykkäyksen lisäksi onkaan. Saadaan kaupaksi kalllista kaakelia ja Lvi-tuotetta.

        Wc-pytyn tunkeminen saunan pesehuoneeseen on myös yksi osoitus saunan alennustilasta nykyisen trendipelleilysuunnittelun osana. Paskooko ihmiset nykyään enemmän kuin ennen kun kohta varmaan pitää olla oma pyörätuolilla ajeltava huussi per nuppi

        "Pesukone ja työtaso mahtuu kyllä kunnon kylppäriin. Kokemusta on kun aikoinaan oli 2 lasta ja koira perheessä, ja käytössä 7m2 ikkunallinen kph, joka riitti täysin"

        100 vuotta sitten yksi huone riitti monilapsiselle perheelle. Ajat muuttuvat.

        "Nyt tehdään 4m2 kph/psh-koppro ja sitten 6-9 m2 huone sille "kodinhoidolle" - mitä se sitten pyykkäyksen lisäksi onkaan."

        Oletko kuulut sellaisista asioista kuten pyykin lajittelu, säilytys, tahrojen käsittely, kuivatus, silitys, viikkaus jne. Lisäksi tietysti usein vaikka kuravatteiden huuhtelu ja muut vastaavat likaiset toimet.

        "Wc-pytyn tunkeminen saunan pesehuoneeseen on myös yksi osoitus saunan alennustilasta nykyisen trendipelleilysuunnittelun osana."

        Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä kodinhoitohuoneiden tarpeettomuuden kanssa. Päinvastoin, wc-istuimen siirto pois pesuhuoneesta on/olisi juuri samaa kehitystä kuin kodinhoitohuoneet - siis sinne peseutymiseen kuulumattomien toimintojen vieminen omiin tiloihin pois pesutiloista.


    • m e i l l ä

      ^Jos olisi aina mahdollista rakentaa niin iso talo kuin haluaa, ei tarvittaisi vessanpyttyä kylppärissä. Vaan kun ei ole ja useille se on varmaan kustannuskysymyskin..

      Kodinhoitohuone puoltaa paikkaansa mm. sen suhteen, että sen kaapeissa voi myös säilyttää tekstiilejä. Kylppärissä puhdas pyykki tulee vähintäänkin ummehtuneen hajuiseksi.
      Meillä säilytetään khh:n kaapeissa kaikki pyyhkeet ja lakanat. Siellä on myös kunnollinen pesuallas nyrkkipyykille, pesukone ja kuivausrumpu, ilmanvaitokone, tila silityslaudalle, hyvänkokoinen työpöytä pyykin käsittelyyn, kunnollinen ikkuna, hyvät valot, ovi takapihalle, mahdollisuus pikkupyykin kuivattamiseen ja siellä säilytetään ja käytetään myös mankelia. Löytyy myös kunnolliset laatikostot, siivouskomero ja paikka keskuspölynimurin letkulle.

      Kaakelia löytyy vain lattiasta ja 10 cm seinille nostettuna. Lattia on luonnollisesti vesieristetty ja siinä on kaivo, seinät on päällystetty maalaustapetilla ja maalina on käytetty 2 x Tikkurilan Lujaa.

      Muista en tiedä, mutta meillä kuivatetaan lähes kaikki pyykki kuivausrummussa ja vain jotain herkkää pikkupyykkiä sisällä telineessä. Eikös se rumpu käyttöä varten hankita...? Joskus kesällä pyykki kuivuu ulkonakin, mutta aika harvoin..

    • Hukkaneliö

      Itse olen Manivexin kanssa samaa mieltä. 8-10 neliön kodinhoitohuone on mielestäni hukkaneliöitä. Sillä tilalla saisi jo makuuhuoneen. Itselleni ja perheelleni riittäisi noin 3 neliön kodinhoitohuone mihin mahtuu juuri pesukone, viivouskomero ja yksi kaappi pyyhkeille ja lakanoille. Samaan tilaan mahtuu juuri ja juuri myös kuivausteline.

      En haluaisi viettää aikaani eristettynä tylsässä huoneessa. Jos minun pitää silittää paitoja niin haluan tehdä sen olkkarissa missä voi samalla katsoa telkkaria ja vahtia lapsia. Sen lisäksi en halua opettaa lapsille että vaatteet vaan maagisesti puhdistuvat ja suoristuvat. Niiden on hyvä nähdä miten kotia hoidetaan ja millaista työtä sen eteen tehdään.

      Riittää että on pieni tila mihin saa ängettyä pyykki- ja siivoustavarat :)

      • NäinMeillä

        Meillä on kotona toteutettuna juuri kuvailemasi kaltainen pieni parin neliön kodinhoitohuone. Sinne mahtuu vierekkäin pesukone ja kuivausrumpi, taso niiden päällä, yksi kapea kaappi ja toisella seinällä teräksinen syvä allas. Seinällä ulos vedettävä kuivausteline.
        Tämä on toteutettu noin pienenä ihan vain yleisen tilanpuutteen takia eli sen sai mahtumaan vanhan wc:n paikalle.
        Ja näennäisestä toimivuudeta huolimatta voi jo usean vuoden kokemuksen jälkeen todeta että se ei vain toimi niin hyvin kuin "oikea" isompi kodinhoitohuone. Pieni kodinhoitohuone tuntuu aina olevan täynnä kuivuvaa pyykkiä vaikka sitä ei olisi oikeasti paljon. Pieni työtaso on aina liian täynnä ja pyykki kuivuu huonosti kun tila on niin pieni. Ahdas tila ei tunnu viihtyisältä eikä siellä ole mukava tehdä näitä välttämättömiä jokapäiväisiä toimia. Eli vaihtaisin heti jonkun muun tilan suurempaan kodinhoitohuoneeseen jos se vain olisi oikeasti mahdollista.


    • Suunnittele hyvin

      "Nyt tehdään 4m2 kph/psh-koppro ja sitten 6-9 m2 huone sille "kodinhoidolle" - mitä se sitten pyykkäyksen lisäksi onkaan."

      Niin on se ihme, kun suihkussa käyntiin riittää 1m2 tila ja 6-9 m2 kodinhoitohuoneeksi on aivan liian pieni.

      Nuorena/teini-ikäisenä ei mikään harmittanut, enempää kuin se, että kun meni suihkuun niin aina sai siirtää pari kuivaustelinettä pois pesuhuoneesta, kun synnyinkodissa ei ollut kodinhoitohuonetta ja äiti aina kuivasi pyykkejä pesehuoneessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe