Lintujenruokintapaikat Lappeessa?

Bongaava ornitologi

Onko täällä missään virallista paikkaa lintujen talviruokintaa varten? Kaupunkilintujen talviruokinta olisi hyvä aloittaa jo pikku hiljaa, minkä tähden hankin muutaman kuution jyviä naapurin tilalliselta. Katselin Pikku puisto -pizzerian viereisen nurmikentän olevan lintujen suosiossa, mutten ole varma ruokinnan luvallisuudesta tuolla alueella. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa asiasta tai vinkkejä virallisten ruokintapaikkojen sijainnista? Tarkoitus olisi harjoittaa ruokintaa ihan päivittäin ja asuinpaikkani vuoksi läntinen Lappeenranta olisi otollisinta aluetta kaupunkilintujen ruokintaan.

15

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku vaan
    • Talipallomies

      Ei kannata ainakaan Kultapossupuistossa aloittaa ruokintaa. Naapuristo ei pidä lintuparvista. Yksityisellä maalla sen sijaan ruokinta on luvallista. Kannattaa vain tyytyä ruokkimaan eläinystäviä omalla pihalla.

    • ruhomies

      Vein viime kesänä sian ruhon erääseen metsään, menin muutaman päivän kuluttua katsomaan, niin eipä ollut pedot käyneen. Kuhisi kärpäsiä ja jotain kuoriaisia. Oisin halunnut et pedot ois löytänyt ruhon ja syönyt sen!

    • Kaurraa linnuille

      Puistovahdit kyllä laittavat nopeasti stopin lintujen ruokinnalle ;)

    • höpönhöpön

      "Bongaava ornitologi", tiedätkö että ornitologit eivät bongaa ja bongajat eivät ole ornitologeja. Jos naapurissasi on tila, josta voi ostaa jyviä niin ilmeiseti asut maalla. Pistä se ruokinta omaan pihaan, hanki lintukirja ja sivistyssanakirja ja lueskele niitä.

    • provokaatiaota vai..

      Ponkaava ornitoloki vaan yritti provosointia, vaan ei onnistu. Haudan takaa saattaa joku kylvää siemeniä, anna olla.

      • aaavvveeennnaaa

        Vähänkö repesin, kun yhdessä runokirjassa oli tällainen runosäe: "Nytpä ei kaurani karise". Se olisi ollut sopiva muistosäe Olavin kuolinilmoitukseen! Joo, tää nyt saattoi olla vähän huonoo huumorii, älkää järkyttykö!


    • KAURA is back!

      Joo, sen kun vaan kaadat kuution kauraa joka päivä Pikkupuistoon. Sellainen tuuman paksuinen kerros kauraa maassa olisi juuri sopiva. Linnut lentäisivät jopa Suomenlahdelta asti Pikkupuistoon ruokailemaan ravitsevalla KAURRALLA! Siinä eivät edes kuuluisat puistovahdit JARI ja JUSSI mahtaisi mitään kaurran ylivallalle! He voisivat korkeintaan tepastella lyhyin sipsuttelevin askelin peilinromiskon eteen katsomaan stersaantunutta naamankuvaansa ja kysyä itseltään, että mikä siinä superfood KAURAssa niin paljon ärsyttää.

      • Oikeuden päätös

        Terveellinen ja ravitseva KAURRA houkuttelee kultapossupuistoon lintujen varisten, harakoiden, naakkojen ja sorsien lisäksi rottia. Ei ole asiaa enää nurmikentälle lasten kanssa pelaamaan palloa ja viettämään piknikkiä kun ruoho on linnunp*skaa täynnä. Kauraa ei kukaan tule tuohon puistoon kylvämään ja PISTE!


    • Liberty-City

      Mutta mitä kuuluu Elman kissalle (Tirilä)???

    • 4-henkinen perhe, Imatra

      Pikkupuistossa ei lintuja uskalla ruokkia, koska puistovahdit kaatoivat maahan ONGELMAJÄTTEITÄ maalia ja tinneriä ruokintapaikalle.

    • kutsumusjavakaumus

      Vale-Olbe yrittää trollata. Kyllä nämä kaurat ovat jo mädäntyneet.

    • Kauraa koneeseen

      Te ette tiedäkään, kuinka paljon minä olen odottanut tilaisuutta päästä kirjoittamaan näitä hauskoja KAURRRRAjuttuja! Miten yksi viljalaji voikin saada ihmisen näin iloiseksi!

      Hauskoista jutuista puheenollen, miten on suklaanpakkaamisen laita? Vieläkö sitä harrastetaan täällä Hynysenrannassa? Ja milläköhän tolalla mahtaa olla kaupunkimme hiivatilanne? Entäpä rysyfani RiittaP, onko vielä maisemissa?

    • Geenimuunneltu Kaura

      Uutisissa on ollut puhetta geenimuunnellusta riisistä. Siitä tulikin mieleeni, että helvetin viisaiden huipputiedemiesten pitäisi geenimuuntelun avulla kehittää sellainen mutanttiKAURRA, joka tietyn ajan homehduttuaan maassa Pikkupuistossa siivoutuisi itsestään pois, yksinkertaisesti haihtumalla ilmaan!

    • 4-henkinen perhe, imatra

      Elman kissa on yhä kateissa! Kultapossupuisto on saastunut ympäristömyrkyistä. Stersaantuneet kaupunkilinnut ovat ilman ravitsevaa KAURRAA! Mitä pitäisi tehdä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe