HALPAA arkiruokaa?

Possuoiva

Hei, elikkäs, yksinasuva neitokainen rahallisesti pulassa - rahaa kuukauden safkoihin käytettävissä 50 euroa. Mitä halpoja ja täyttäviä ruokia kannattaa tehdä/mihin eineksiin satsata? Käytän maitotuotteita mutta ei lihaa/kalaa.

9

540

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onseniinkallista

      50 ekee kuukaudeksi ei ole paljon, joten ruoan pohja tulee olemaan perunaa, riisiä ja pastaa - ne eivät paljoa maksa - einekset jättäisin pois lukuunottamatta purkkihernekeittoja.

      Näihin voi tehdä itse erilaisia kastikkeita kuten perunoille "suomalaisen ruskeakastikkeen" eli öljyä pannulle (pohja peittoon), saman verran vehnäjauhoja, sekoitetaan keskenään ja maltillisella lämmöllä ruskistetaan (ei saa palaa) ja kun sopiva ruskeus on saavutettu lisätään vettä oikean sakeuden saavuttamiseksi. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

      Toinen helppo kastike pastalle on hienontaa yksi keltasipuli (halpaa), valkosipulinkynsi, chili ja lisätä ne pannulle öljyn (taas pannun pohja peittoon)sekaan, mukaan vähän suolaa ja pippuria, anna kypsyä (älä ruskista) miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia minä aikana pastakin on ehtinyt kypsyä. Valuta pasta ja sekoita kastike siihen. Päälle vähän juustoraastetta (mustaleimaa, parmesaania tai grana padanoa) ja nauti.

      Riisille voi tehdä kastikkeen kasviksista eli paprikaa, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, chiliä, pakasteherneitä. Nämä kuullotetaan öljyssä pehmeiksi ja lisätään suolaa, pippuria ja soijakastiketta maun mukaan joukkoon ja vähän vettä. Samalla kun riisi kypsyy saa kastike muhia rauhassa. Tähän voi lisätä oikeastaan mitä vihanneksia sitten haluaakin, mutta silti sieltä halvimmasta päästä.

      Kaikkien ruokien oheen voi tehdä salaatin esim. valkokaalista (halpaa) ja tomaateista punasipulin viipaleiden kera. Päälle vähän valkoista balsamicoa ja öljyä ja se on siinä.

    • 42947

      Kuivattuja papuja, herneitä ja linssejä kannattaa hankkia, edullisimpia ne ovat etnisissä kaupoissa. Niistä saa huokeasti täyttävää, terveellistä ja proteiinirikasta ruokaa. Kaali on aivan ehdoton, samoin punajuuret, peruna, porkkana ja lantut, jotka tähän aikaan vuodesta ovat edullisimmillaan. Metsän antimet kannattaa hyödyntää, samoin kaapissa mahdollisesti jo olemassaolevat kuiva-aineet. Uunipuuro (kokonaisista suurimoista) on edullista. Näistä aineksista saa loihdittua monenlaisia keittoja, laatikoita, kasvispihvejä yms.

    • Einekset kannattaa jättää kauppaan, ja lisäksi keskittyisin kalsiumin nauttimiseen vaikka kaalista ja vähentäisin maitotuotteita jos niitä niin merkittävästi käytät että sillä jotain säästöä saa aikaan :) En oikein osaa kyllä sanoa, koska itse olen vegaani, mut noi "maidonkorvikkeet" ainakin mulla nostaa laskua hauskasti...

    • michiko

      Jos käytät kananmunaa, niin juurespihvit! (: Raasta karkeaksi porkkanaa, lanttua, perunaa, sipulia tai mitä sattuukaan olemaan, joukkoon pari kananmunaa, pari ruokalusikallista venäjauhoa ja kasvisliemijauhetta. Proteiinia saa vaan lisäämällä kananmunaa reilummin, mutta pitämällä suhteet sellaisina ettei tule munakasta juuresraasteella ....

      • Mistä lähtien juurespihveihin on tarvinnut kananmunaa? Kannattaa mieluummin vaikka keittää kidneypapuja tai linssejä juuresten kaveriksi, niin pysyy kasassa.


      • etsilleen
        tulikirahvi kirjoitti:

        Mistä lähtien juurespihveihin on tarvinnut kananmunaa? Kannattaa mieluummin vaikka keittää kidneypapuja tai linssejä juuresten kaveriksi, niin pysyy kasassa.

        Voihan niihin sekoittaa vaikka vehnä- tai perunajauhoja niin pysyvät kasassa. Papujen tärkkelys myös toimii.


      • go away
        tulikirahvi kirjoitti:

        Mistä lähtien juurespihveihin on tarvinnut kananmunaa? Kannattaa mieluummin vaikka keittää kidneypapuja tai linssejä juuresten kaveriksi, niin pysyy kasassa.

        ja sekö on halpaa ? älä tuputa pakkoveganiuttasi joka palstalla


    • Sannnnnnni1

      Linssit ovat kaiken pelastus; keittämällä linssejä ja riisiä yhdessä saa suhteellisen täydellistä proteiinia. Syö lisäksi kaalia ja omenia vitamiinien vuoksi ja pysyt kyllä hengissä. Elin tällä opiskelijana. Panosta hiukan mausteisiin koska pahinta tässä ruokavaliossa ei ole puutos, vaan se että linssit 7 päivää putkeen ketuttavat.

    • moronekrut

      Sossuun vaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe