Harrastukset / parisuhde / yhteinen aika = mahdoton kombo

terttu

Olemme päälle kolmenkympin avopari. Eikä meidän ikuisuusongelmat ratkea, enkä tiedä missä vika on tai kenen vika on.

Harrastamme molemmat suht. paljon ja arvostamme omaa aikaa ja hetkiä. Kyse ei ole esim. läheisriippuvaisuudesta.

Koen kuitenkin, että olen itse valmis myönnytyksiin, saadaksemme arkeen myös yhteisiä hetkiä. Mielestäni mies ei ole, kuin yleensä hetkellisesti. Hän ei yksinkertaisesti näe tilannetta, kuin oman itsensä kannalta.

Hän tekee "jollain tapaa raskaampaa" työtä kuin minä ja palautuu siitä liikunnan turvin. Joten liikuntaa on harrastettava väh. 4 krt viikossa. Mielellään enemmänkin. Ongelma ei ehkäpä minulle ole liikunnan suuri määrä, vaan "pakkomielteisyys". Pikkuhiljaa tilanne menee aina siihen, että KAIKKI muu sovitaan ensiksi ja koen tulevani viimeisenä. JOkainen päivä tuntuu siltä, että kaikki muu järjestetään aikataulullisesti niin "salia ennen voidaan sitä,tätä,tota ja salin jälkeen sitä, tätä ja tota". KOSKAAN ei niin, että ensisijainen asia on se mitä yhdessä tekisimme ja sen jälkeen kaikki muu.

Jos asiasta valitan, mies tulkitsee asian niin "että kiellän harrastukset". Mikä ei missään mielessä ole tarkoitukseni, mutta niin hän itsepintaisesti asian tulkitsee.

En aina itsekään välttämättä tunnista, miksi asia on minulle niin suuri ongelma. Enhän itsekään jaksa nysvätä 24/7. Onko oikein kokea V*n tunteita toisen harrastamisesta josta hänelle tulee hyvä olo? Harrastanhan myös itsekin.

Olen vain valmis jättämään välistä, joustamaan jos vaakakupissa on joku ´meidän´ juttu. Teen sen mieluummin. Olemme joskus eronneet ja palanneet yhteen. Arki oli hetken hienoa ja toimivaa. MIes oli epäitsekkyyden ja joustavuuden huipentuma. Kunnes olemme jälleen siinä pisteessä, että harrastukset ovat elämässä ensisijainen aikataulullisesti sitten vasta ´me´.

Ja huolestuttavinta tässä ehkä on se, että mitä tämä tarkoittaa kun on lapsia. Jos tottuu harrastamaan pakkomielteisesti 4-5 krt viikossa, muuttuko asenne yhtään mihinkään kun perheessä köllöttelee vauva ja sitä kotona hoitava mamma. Tuleeko mies piipahtamaan pariksi tunniski kotiin ja painuu salille. Tästäkin aiheesta on hankala puhua koska mies ei ymmärrä mitä tarkoitan. Vastaus olisi todennäköisesti "ai enkö saa enää mennä salille kun vauva syntyy. Et voi kieltää harrastamasta vaikka olisi lapsia".

16

737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19 + 12

      Ehkä mies ei ymmärrä, että pidemmän päälle jatkuva meneminen alkaa nakertaa suhdetta, kun yhteinen aika jää minimiin. Itse en ymmärrä näitä ihmisiä, joilla seurustelu on vain yksi harrastus muiden joukossa. Ehkä hän on liian kiireinen seurustelemaan ja varsinkin isäksi. Tiukan keskustelun ja priorisoinnin paikka.

    • puolimatkassa

      Mulla on sama tilanne, joten ymmärrän sua! "Me" on aina viimeisenä listassa, ensin tulee työ, harrastukset ja kaikki muu. Sitten vasta me. Minä olen aina se, joka joustaa ja jää pois harrastuksista, jos tarvitaan yhteistä aikaa.

      Ja ikävä kyllä, mäkään en ole keksinyt tähän mitään ratkaisua. Enkä tällä hetkellä halua lapsia, koska mies ei niitä hoitaisi, enkä jaksa kaikkea yksin. Olen sitä mieltä, että perheen pitäisi tulla ennen harrastuksia, mutta näin ei meillä ole. Eikä se varmaan siitä muutu. Vaikeaa on koko ajan, vaikka mukavaa onkin olla yhdessä.

    • 3971

      Mä olen kuin sun mies, mutta oonkin sinkku. Mulla on paljon harrastuksia ja kieltämättä ovat olleet esteenä tapailuille, kun en niistä paljoa jousta. Treenit ovat luonteeltaan ennalta sovittuja ja maksettuja, tai ryhmätreenejä jossa läsnäoloni on merkitsevä muidenkin kannalta ja olen sitoutunut ryhmään.

      Vaikeaa on löytää tarpeeksi joustavaa miestä, joka siirtäisi omia menojaan täsmäämään mun menoja. AINA aikaisemmin minä olen ollut SINÄ, joka joustaa, jättää menemättä ja siirtelee omia juttuja, jotta sitä yhteistä aikaa syntyisi. Osat ovat vaihtuneet. Ehkä tämä on enemmän naisten "ongelma".

      Ohjeeni siis on: ÄLÄ SIIRTELE MENOJASI! Jos ne jatkuvasti osuvat ristiin miehesi saliaikojen kanssa, niin voi voi. Ennen pitkää miehesi havahtuu, mutta varaudu odottamaan tätä ainakin pari kolme kuukautta.

    • pinnaa kiristää

      Täällä myös yksi kohtalotoveri. Miehellä työ ja harrastukset menee kaiken muun yli ja ohi. Emme asu yhdessä ja tällä menolla emme koskaan muutakaan yhteen. Minä joustan omissa menoissani ja suunnittelen elämäni lähinnä miehen ajankäytön mukaan ja se todellakin syö hermojani. Meillä ei myöskään lapsia, mutta olemmekin jo keski-ikäisiä ja suhdetta takana noin vuosi.

    • 8+20

      Täytyy sanoa et en ymmärrä miten tollanen tilanne syntyy, siis harrastukset(!) menee parisuhteen edelle. On ilmeisesti ihan pirun mielenkiintoset harrastukset siinä tapauksessa. Harmi että mies käyttäytyy noin lapsellisesti. Toi "et voi estää minua" kuulostaa kuin hän kapinoisi äitiään vastaan. Eli taidat olla suhteessa miehen kanssa jolle nainen on aina jonkin sortin äitihahmo. Ymmärrän aktiivisen elämäntavan mutta silloin asioista pitää sopia ja tehdä yhdessä vaikka viikonloppusin jotain vähän spesiaalimpaa. Tai silloin tällöin olla menemättä esim. salille ihan vaan sen takia että haluaa olla toisen kanssa..Ne on ne pienet teot;)

    • eeh354r457

      Ettekö voisi löytää jotain yhteistä harrastusta? Itsekin harrastan kuntoilua ja ymmärrän sen tärkeyden. 4-5 kertaa viikossa salillla tuntuu jo vähän pakkomielteiseltä.

    • terttu

      Kai sitä periaatteessa voisikin kuntoilla samaan aikaan salille, mutta ei se ole oikein asian ydin. Vaan tuo asenne. MIes ei kerta kaikkiaan vaan ymmärrä mistä tässä on kyse. En missään nimessä tahdo kenenkään harrastuksia kieltää, mutta se asenne mistä periaatteista käsin tätä YHTEISTÄ elämää eletään. Aiheesta on keskusteltu eron jälkeen ja luulin että mies ymmärsi. Ja vähän aikaa toimikin niin. Tällä hetkellä tilanne on tismalleen sama, mies ilmoittaa että milloin on mitäkin urheilua kalenterissa ja that´s it. Jos joku kaveri sattuu kysymään no että "mentäiskös vielä sunnuntainakin" niin tottahan toki siihen vastataan kyllä. Kaverille ei voi sanoa ei. Kaikki muu tapahtuu näiden aikataulujen puitteissa. JOs mitään vastaansanottavaa on , vika on minun asenteissani. Itsekin harrastan n. 3 kertaa viikossa, mutta en ole ehdoton kun kyseessä on myös kahden ihmisen yhteinen parisuhde ja elämä. Tämä on suora reittin rinnakkaiselämään missä sanotaan huomenta aamulla, ja hyvää yötä nukkumaan käydessä. JA minä olen se asennevammainen ja kiellän harrastukset.

      • terttu

        ja sinulle 3971, olen kokeillut tätä. kun erosimme sain miehen pyörimään täysin pikkurillini ympärillä koska halusi suhteen takaisin.
        nyt jos toimin näin eli jätän sovittamatta omia aikatauluja ei mies havahdu yhtään mihinkään koska todella vaikuttaa siltä, että hänelle riittää arki näin, että me hengataan kaikkia "väliaika" kotona tehden yhtään mitään.. nukutaan ja herätään vierekkäin. se yksinkertaisesti riittää. minulle kun riittäisi yksi pienen pieni ennakoita, "hei en ole menossa keskiviikkona salille, tehtäiskö jotain ". ei tätä tapahdu.


      • kämppislähtee
        terttu kirjoitti:

        ja sinulle 3971, olen kokeillut tätä. kun erosimme sain miehen pyörimään täysin pikkurillini ympärillä koska halusi suhteen takaisin.
        nyt jos toimin näin eli jätän sovittamatta omia aikatauluja ei mies havahdu yhtään mihinkään koska todella vaikuttaa siltä, että hänelle riittää arki näin, että me hengataan kaikkia "väliaika" kotona tehden yhtään mitään.. nukutaan ja herätään vierekkäin. se yksinkertaisesti riittää. minulle kun riittäisi yksi pienen pieni ennakoita, "hei en ole menossa keskiviikkona salille, tehtäiskö jotain ". ei tätä tapahdu.

        Ota uusi puolen vuoden irtiotto erillään asumiseen. Mieti sen aikana ja katsele ympärillesi. Jos vieläkin haluat yrittää, olet sitten niin tiukkana että teette kirjallisen sopimuksen suhteen ehdoista ja molempien nimet alle. Kun/jos hänellä taas lipsahtaa egoismin puolelle arki, seuraavalla kerralla lähdet lopullisesti.


    • 15+10

      Taitaa olla niin et sun pitää etsiä vähän parempi mies:/ jos tauosta huolimatta hänen aivokapasiteettinsa ei tätä asiaa prosessoi niin sinä hukkaat vain aikaasi. Jotkut suhteet tietysti perustuu pitkälti sellaiseen ystävyyteen ja ajatukseen että toinen on siinä vieressä, ja se riittää. Eli mitään kovin tunnepitoista ei oikein ole. Minusta suhde ei silloin ole oikea, vaan suhteessa ollaan silloin vaan syystä ettei ainakaan tarvitse olla yksin.

      • yksin kotona aina

        Täysin tuttua! Erosin entisestä miehestäni juuri tuollaisen käytöksen takia. Sinnittelin siihen asti kun lapset olivat täysi-ikäisiä, sit läksin ja heti. Lupasihan mies muuttua moneenkin kertaan, mut "kun ne ei voi olla ilman mua", eli ei muuttunut kuitenkaan. Eroa en ole katunut kertaakaan.
        Mutta: tyhmä, tyhmä, tyhmä! Tapasin miehen, jonka vaimo oli jo vuosia sitten jättänyt samasta syystä, ja mies sanoi ottaneensa opikseen, menot olivat kuulemma nyt minimissä. Eipä olisi pitänyt uskoa. Puolitoista vuotta ollaan tunnettu, valitettavasti muutettiin yhteenkin. Siitä alkoikin se menojen lisääntyminen, varmaan noin viisi kertaa viikossa on jotain, biljardia, uimista, lentopalloa, metsästystä, kalastusta....yhteinen aika on sitä, kun nukutaan samassa sängyssä, ei usein enää sitäkään, olen muuttanut sohvalle. Ja koti on sentään yksin minun omistuksessani! Hänhän on AINA harrastanut näitä, eihän hän millään voi lopettaa, harrastukset ovat osa häntä! Ja olenhan minä kuulemma hänen ajatuksissaan aina! Voi kettu! Minä käyn pitkiä päiviä töissä, olen jopa elättänyt hänetkin tähän saakka lähes kokonaan, kun on ollut työttömänä, tulot nollassa. Eikä mitään häpyä miehellä! Tai kiitosta. Voi vee, mihin taas jouduin!
        Ei ne koskaan muutu, tulet aina olemaan se toinen, kolmas, viimeinen.


      • Kaksin yksinkö
        yksin kotona aina kirjoitti:

        Täysin tuttua! Erosin entisestä miehestäni juuri tuollaisen käytöksen takia. Sinnittelin siihen asti kun lapset olivat täysi-ikäisiä, sit läksin ja heti. Lupasihan mies muuttua moneenkin kertaan, mut "kun ne ei voi olla ilman mua", eli ei muuttunut kuitenkaan. Eroa en ole katunut kertaakaan.
        Mutta: tyhmä, tyhmä, tyhmä! Tapasin miehen, jonka vaimo oli jo vuosia sitten jättänyt samasta syystä, ja mies sanoi ottaneensa opikseen, menot olivat kuulemma nyt minimissä. Eipä olisi pitänyt uskoa. Puolitoista vuotta ollaan tunnettu, valitettavasti muutettiin yhteenkin. Siitä alkoikin se menojen lisääntyminen, varmaan noin viisi kertaa viikossa on jotain, biljardia, uimista, lentopalloa, metsästystä, kalastusta....yhteinen aika on sitä, kun nukutaan samassa sängyssä, ei usein enää sitäkään, olen muuttanut sohvalle. Ja koti on sentään yksin minun omistuksessani! Hänhän on AINA harrastanut näitä, eihän hän millään voi lopettaa, harrastukset ovat osa häntä! Ja olenhan minä kuulemma hänen ajatuksissaan aina! Voi kettu! Minä käyn pitkiä päiviä töissä, olen jopa elättänyt hänetkin tähän saakka lähes kokonaan, kun on ollut työttömänä, tulot nollassa. Eikä mitään häpyä miehellä! Tai kiitosta. Voi vee, mihin taas jouduin!
        Ei ne koskaan muutu, tulet aina olemaan se toinen, kolmas, viimeinen.

        No niin. Kovin tutulta kuulostaa. Olemme mekin jo keski-ikäinen pari. Yhteistä aikaa takana 18 vuotta. Miehen harrastukset tulevat aina ykkösenä. Menoistaan hän kertoo vähän enne lähtöä ilmoitusluonteisesti, että nyt lähden ja palaan viikon päästä. Olemme otelleet asiasta usempaan kertaan matkamme varrella. Olen lähtenyt yhteisestä kodistamme kaksi kertaa. Rakastan häntä, mutta yhteinen aika jää tosiaan öihin ja aamukahviin. Nyt olemme taas erossa ja mies itkee perään ja vannoo muuttuvansa, jos vain tulen takaisin kotiin. Tuntuu uskomattomalta, että hän siitä muuttuisi. Enkä tiedä onko siihen tarvettakaan. Jos hän saa eläämäänsä tyydytystä lähtemällä harrastuksiin lähes päivittäin, niin olkoon sitten niin. Minun ei vain tarvinne olemassa sitä seuraamassa. Mutta mieli ja liha on heikko. Taas tässä mietin, vosinko mitenkään jatkaa hänen kanssaan?


    • jarkk3

      Kuullostaapa tutulta. Tässä oma tarinani lyhykäisyydessään. Enkä oikein tiedä mitä tekisin tai ajattelisin. Olemme puhuneet tyttöystävän kanssa siitä mikä on suhteessamme on tärkeää ja hyvää. Läheisyyden ohella, yhteisolo ja yhdessä tekeminen on tärkeää. Siihen kuuluu mm. yhteiset harrastukset urheilun osalta, lautapelit, tv-sarjojen/leffojen katseleminen, ruoanlaitto jne. Yhteisiä asioita on siis monia. On asioita mistä pitää kiinni, mutta... Mutta suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut yhteinen aika liikunnan merkeissä. Minulla on nimittäin päälajini, jonka harjoituksissa käyn kerran viikossa. Joskus käyn myös kilpailemassa, joka vie korkeintaan sen toisen päivän viikosta. Tämä kerta viikossa on tytöstäni liikaa, ja itsekästä, sillä se on pois yhteisestä liikunnan harrastamisesta. Toisaalta se on tottakin, olemmehan puhuneet, että liikunta/urheilu on yksi parhaimmista asioista yhdessäolossamme. Nyt olen itsekkäästi laittanut oman liikuntaharrastukseni tämän yhteisen liikuntahetkemme edelle. En tiedä miten pitää oma harrastukseni mutta samalla parisuhteeni. Kompromissiä ei tunnu löytyvän? Emme asu yhdessä, mutta näemme päivittäin kuitenkin.

    • ,.-,.,-.,-.,-.,-.-,.

      itselläni oli ennen samanlainen dilemma. mieheni on erittäin sosiaalinen ja tykkää viettää suurimman osan ajasta kavereiden kanssa, hän ei kokenut, että meidän täytyisi tehdä mitään erikoista yhdessä, kun kuitenkin jo asutaan yhdessä ja nähdään päivittäin.

      hän on muutenkin kiireinen, kun opiskelee ja käy töissä ja meillä on erilaiset läheisyyden tarpeet. aluksi harmistuin ja otin sen itseeni, kun mies ei halunnut viettää niin paljoa aikaa kanssani, mies sai aika monta kertaa vakuutella, ettei tämä johdu minusta. nykyään, kun olemme olleet kohta 2 vuotta yhdessä olen itse hankkinut uusia harrastuksia ja vietän enemmän aikaa ystävieni kanssa enkä edes kaipaa niin paljoa aikaa mieheni kanssa. kuitenkin teemme jotain isompaa (esim. ravintola, leffassa käynti jne) vähintään kerran viikossa yhdessä.

      teillä tällä hetkellä ole vauvaa joten miksi sinun pitäisi sitoa miestä kotiin? jos 4-5x viikossa urheilu tekee miehen onnelliseksi anna hänen urheilla. mikäli saatte joskus vauvan vauva osittain automaattisesti muuttaa rytmiä: mies erittäin epätodennäköisesti jaksaa vähäisillä yöunilla käydä lähes päivittäin salilla.

    • Camel boots

      Yleensä mieäs luovuttaa siinä kohdassa, kun nainen pistää paremmaksi.

    • eivind

      jarkk3, kerta viikossa ja joskus kaksi ei todellakaan ole liikaa. Jos tuo vaivaa tyttöäsi, tuntuu melkein läheisriippuvuudelta. Meillä vietetään kaikki vapaa-aika yhdessä, mutta se on yhteinen halu eikä kummallakaan ole omia harrastuksia.
      Mikäli toinen haluaisi alkaa harrastaa jotakin, olisi se päinvastoin iloinen asia jota toinen tukee; tärkeintähän on rakkaan hyvö olo:-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe