Nokian Lumia 1520:n tuotekehityksestä vastasivat salolaiset

cgem

Nokian eilisistä uutuuksista yksi ja mahdollisesti merkittävin, toistaiseksi suurin Windows Phone Lumia eli Lumia 1520 kehitettiin pääosin Nokian Salon tuotekehittäjien toimesta. Nokia kertoo asiasta Ääni-blogissaan.

Nokian eri tuotteiden tuotekehitysvastuu jakaantuu aina tietyille paikkakunille. Lumioista Salo on vastannut aiemmin esimerkiksi Lumia 920:sta ja Lumia 820:sta sekä Lumia 925:stä.

Toki kaikkea kehitystä ei tehdä yhdessä paikassa ja Salon johtamassa Lumia 1520:nkin tuotekehityksessä mukana olivat myös Nokian toimipisteet Tampereelta, Espoossa ja San Diegossa.

Lumia 1520:n suurin juttu on tietenkin sen iso näyttö. ”Tutkimuksemme osoittivat, että kuluttajat kaipasivat suurinäyttöistä laitetta, jonka akunkesto olisi perinteistä älypuhelinta pidempi. Näiden toiveiden pohjalta lähdimme kehittämään Lumia 1520:tä ja tuomaan siihen ominaisuuksia, joita kuluttajat pitävät tärkeinä mobiililaitteissa”, kertovat Lumia 1520:n tuoteohjelman vetäjä Markku Sahlström ja tuotepäällikkö Tiina Nieminen Salosta.

Nokia kertoo, että Salossa Lumia 1520:een kehitettiin uusi polarisaattori, joka parantaa suuren näytön katselukulmia. Lisäksi mukana on tuttuja asioita Nokian aiemmistakin näytöistä, kuten hanskakäytön mahdollistava supersensitiivinen kosketustuki sekä korkean kirkkauden tila. Lumia 1520:n uuden Qualcomm Snapdragon 800 -järjestelmäpiirin kerrotaan myös sisältävän uuden ominaisuuden, joka mahdollistaa näytön mukautumisen aiempaa paremmin kulloisiinkin valaistusolosuhteisiin.

Lumia 1520:aan on pakattu paljon viimeisintä tekniikkaa, ja sen myötä Nokia on ainakin kuuden tuuman kokoluokassa tällä hetkellä teknisissä ominaisuuksissa samalla viivalla näytön tarkkuudessa ja suoritintehoissa Android-leirin tarjonnankin kanssa. Kameroiden ja kuvausominaisuuksien osaltahan Nokian Lumiat ovat jo aiemmin olleet korkealla tasolla. Lumia 1520:sta löytyy nyt 20 megapikselin kamera optisella kuvanvakaimella, 2x häviöttömällä zoomilla ja esimerkiksi neljän mikrofonin kera, mikä parantaa videokuvauksen äänenlaatua ja äänen suunnan hahmotusta.

”Kuuden tuuman näyttö, viimeisimmät kuvausteknologiat sisältävä PureView-kamera, tehokas prosessori, suuri akku ja neljä korkealaatuista mikrofonia on saatu mahdutettua erittäin kompaktiin, vain 8,7 millimetriä paksuun tyylikkääseen pakettiin. Saimme integroitua Lumia 1520:n hoikkaan ulkomuotoon myös langattoman latauksen”, kertovat Markku ja Tiina.

Nokia kertoo Ääni-blogissa myös, että Lumia 1520 kehitettiin varsin nopealla aikataululla, mutta ei tarkemmin avaa asian yksityiskohtia.

http://mobiili.fi/2013/10/23/nokian-lumia-1520n-tuotekehityksesta-vastasivat-salolaiset/

4

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Innovointiko hukassa

      "Tutkimuksemme osoittivat, että kuluttajat kaipasivat suurinäyttöistä laitetta"

      Ikävää, että edellisen mailin mukaan tuon kertovat Lumia 1520:n tuoteohjelman vetäjä Markku Sahlström ja tuotepäällikkö Tiina Nieminen Salosta.

      Tuollaisia tutkimukia ei nykyään tee enää mikään kunniallinen yritys. Yrityksen pitää osata valmistaa tällä vuosituhannella tuotteita, joita ihmiset eivät edes tiedä haluavansa ja ostavansa vuoden kuluttua, mutta ostavat niitä hullun lailla.

      Sitä kutsutaan innovoinniksi. Tuollaiset tutkimukset ovat kaukaa menneisyydestä. Niillä ei taistella Samsungia ja Applea vastaan.

      ”Kuuden tuuman näyttö, viimeisimmät kuvausteknologiat sisältävä PureView-kamera, tehokas prosessori, suuri akku ja neljä korkealaatuista mikrofonia on saatu mahdutettua erittäin kompaktiin, vain 8,7 millimetriä paksuun tyylikkääseen pakettiin. Saimme integroitua Lumia 1520:n hoikkaan ulkomuotoon myös langattoman latauksen”, kertovat Markku ja Tiina.

      Onnitten Nokiaa tuosta, mitä tuohon edelliseen lauseeseen mahtuu.

      Sitä vain ihmettelen kuinka Suomen kansa itkee syksyllä 2014 huippumenestyvän puhelinvalmistuksen myyntiä Microsoftille. Vuoden päästä Windows Phone puhelimet revitään käsistä.

      • itkevätkö turhaan

        Revitäänkö microsoftille myynnin ansiosta vai siitä huolimatta?


    • Innovointiko hukassa

      Revitään siitä huolimatta.

      Nokian puhelinvalmistuksen myyminen Microsoftille pienentää kyseisten puhelinten kysyntää.

      Kun puhelimessa on seuraavat ominaisuudet hyvän käyttöjärjestelmän lisäksi niin kyseessä on huipputuote:

      Kuuden tuuman näyttö, huippukirkas ja terävä näyttö, viimeisimmät kuvausteknologiat sisältävä PureView-kamera, tehokas 2,2 gigahertsin prosessori, suuri akku ja neljä korkealaatuista mikrofonia ovat erittäin kompaktissa, vain 8,7 millimetriä paksussa tyylikkäässä paketissa. Lisäksi Lumia 1520:n hoikkaan ulkomuotoon myös saatu langaton lataus.

      Kyllähän tuo pakosta puhuttelee.

    • Kumisaappaita kiitos

      Nokian ongelma on juuri siinä, että se kyselee rahvaalta kansalta mitä se haluaa. Siksi se tulee jälkijunassa. Maailma ei kehity miksikään, jos tehdään vain sitä mitä kansa kertoo haluavansa.

      Tietäähän tuon kysymättäkin, mitä rahvas kansa haluaa.

      Näin syksyisin vastaus kuuluu; "Kumisaappaita"

      Koettakaa olla siellä Nokian kehitystyössä vähän rahvasta kansaa viisaampia.

      Uskokaa ja ottakaa tämä todesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      60
      3110
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      546
      2967
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2155
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1781
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1542
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1267
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe