Astmaatikolle & Allergiselle koira?

WontGiveUpHope

Ollaan miehen kanssa mietitty koiran ostamista, rotuna chihuahua tai muu pieni rotu. Itselläni on astma, joka on kuitenkin täysin kontrolloitavissa lääkkeiden avulla, ja hieman koira-allergiaa allergia testin mukaan. Miehelläni on myös hieman allergiaa. Molemmilla allergiaa saattaa ilmetä toisesta koirasta, ja toisesta ei.
Onko esim. pk chihuahua kovinkin allergisoiva? Millainen olisi luonteeltaan sylikoiramainen, ei kovin haukkuva laji? Onko teillä kokemusta että olisi otettu allergia perheeseen koira? Kaipaisin pikaisia vastauksia pienimmistäkin kokemuksista!

11

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chihuista

      Moikka,

      Me hankimme Chihun vaikka poikaystäväni onkin allerginen koirille, mitään oireita ei ole tullut ja hyvin monissa tapauksissa koiran perhe siedättyy siihen. Pentu aika on vaikein, sillä silloin koira allergisoi hyvin. Peseminen ja talon siisteys ovat usein ratkaiseva tekijä. Jotkut sanovat, että on jopa hyvä asia, että antaa koiran nukkua samassa huoneessa, silloin siedätys tapahtuu paremmin ja nopeammin.
      Muistakaa kuitenkin, että pennun hankkiminen on aina riski, kannattaa ensiksi ottaa hoitoon vaikkapa jonkun tutun koira ja katsoa tuleeko siitä oireita. Chihu on pieni koira, mutta koira kuitenkin ja se allergisoi myös.
      Lyhytkarvaisesta Chihusta ei lähde paljon karvaa, tietysti vanhetessa jonkin verran, mutta jos allergisia oireita ei ole pentu aikana (1-2v.) tullut, ei siinä vaiheessa kannata enää pelätä, sillä siedätys on jo tapahtunut. Allergia ei tule karvoista, vaan koiran hilseestä. Hilseen määrää voi ennaltaehkäistä esimerkiksi pesemällä koiran turkkia säännöllisesti hyvällä hoitoaineella, sillä niinkuin ihmiselläkin, hilsettä tulee kuivasta ihosta. Pitäkää koiran iho siis kosteana niin hilseen määrä on tuplasti pienempi. Pitkä karva ehkäisee hilseen pääsemistä ilmaan hengitettäväksi paremmin kuin lyhyt karva.

    • WontGiveUpHope

      Ajateltiinkin pitketettyä luovutusta, jossa käytäisiin kattomassa pentua säännöllisesti yli normaalin luovutus viikkorajan, ja sen jälkeen jäisi oikeus palauttaa pentu kasvattajalle (n.4kk ajan). Eihän se oo kenellekkään kivaa jos koira joutuu vaihtamaan allergian takia perhettä jatkuvasti.
      Eli pitkäkarvainen siis olisi parempi, hmm..
      Kiva kuulla että teillä mennyt hyvin, antaa toivoa:) Samassa huoneessa ei anneta nukkua, ettei koiralle kehity eroahdistus.

      • hjkbhjvjhbvhj

        ^Ei se eroahdistus siitä tule, että antaisi nukkua samassa huoneessa. Saattaa tulla unettomia öitä jos laittaa pennun yksin toiseen huoneeseen.

        Ja jos tuollaisen sopimuksen tekee, että mahdollisesti palauttaa pennun, niin yleensä siinä menettää osan rahoistaan, joten varaudu sellaiseen myös.

        Mitä haukkuherkkyyteen tulee, niin se on ihan yksilöllistä, toiset haukkuvat ja toiset taas ei. Senkin saa kuriin kouluttamalla, mutta aikaa siihen menee ja itseltä vaaditaan sitoutumista hommaan jos on haukkuherkkä koira kyseessä.


      • WontGiveUpHope
        hjkbhjvjhbvhj kirjoitti:

        ^Ei se eroahdistus siitä tule, että antaisi nukkua samassa huoneessa. Saattaa tulla unettomia öitä jos laittaa pennun yksin toiseen huoneeseen.

        Ja jos tuollaisen sopimuksen tekee, että mahdollisesti palauttaa pennun, niin yleensä siinä menettää osan rahoistaan, joten varaudu sellaiseen myös.

        Mitä haukkuherkkyyteen tulee, niin se on ihan yksilöllistä, toiset haukkuvat ja toiset taas ei. Senkin saa kuriin kouluttamalla, mutta aikaa siihen menee ja itseltä vaaditaan sitoutumista hommaan jos on haukkuherkkä koira kyseessä.

        Oorrait, jostain abc oppaasta vaan luin että jos koiraa ei päästetä samaan huoneeseen nukkumaan niin ei voi tulla eroahdistusta, ja varmaan parempi allergiselle muutenkin ettei tulis, pentuna ehkä eri asia jos se on vasta tullut kotiin niin ei tietenkään jätetä sitä yksin!
        Ja varaudutaan kyllä siihen että menee rahaa jos pentu ei oo sopiva.. Ja otetaan paljon aikaa koulutukselle!:)


    • yorkki

      Heippa, Astaatikolla ja allergisella äidilläni on bichon frise, siskollani espanjan vesikoira ja nyt itselläni Yorkin terrieri. Mistään näistä ei ole tullut oireilua. Koirat oillaon "pehmeä karva ja pehmeä iho" eivät aiheuta sitä eläinpölyä, mikä on pahasta allergikolle. Tämä on minun kokemukseni näistä ja olen kuullut myös muilta vastaavaa.

      • koirallinen

        Allergisen tai astmaatikon ei tulisi ottaa koiraa tai mitään lemmikkiä, ettei joutuisi luopumaan siitä "pitovaikeuksien" vuoksi alle vuodessa.


    • Onnea !

      Olen koko ikäni ollut allerginen, kissat on aivan mahdoton yhtälö. Nyt minulla on jo kolmas chihu. toisten "nukkuesssa" jo pois :( Lyhyt karvaista suosittelisin. Ei koira siitä kärsi ,jos se ei pääse makuuhuoneeseen,jos sen pennusta opettaa. Aivan hirveästi en ole voinnut koiriani "nunnuttaa" Vaan koirakin oivaltaa sen,eikä se sitä vaadikkaan. toiset perheen jäsenet on hoitanut,tän "nunnuttamisen" :) Chihu ei ole tyhmä! Kyllä se tietää,kuka sen emäntä tai isäntä on ! Sitä on perheen jäseneetkin ihmetellyt,tosin minähän sen kanssa, pääsääntöisesti ulkoilen ja ruokin.Koulutusta se tarvii....Luulee olevansa vähintään "Rotikka" vaan,koko vähän "heittäää" :)) Ps.Kannattaa tietty, keskustella läääkärin kanssa, allergian vaikeus asteesta.

    • Karvaton koira

      Allerkisille ihmisille suosittelen kaikkia karvattomia koiria tai villakoiraa

      karvattomia rotuja

      Amerikankarvatonterrieri

      Meksikonkarvaton

      Kiinanharjakoira

      Boliviankarvatonkoira

      Ceyloninkarvatonkoira

      Ecuadorinkarvatonkoira

      Inkojenkarvatonkoira

      Intiankarvatonkoira

      Mantšuriankarvatonkoira

      Mayojenkarvatonkoira

      Perunkarvatonkoira

      Pila

    • boodle

      villakoira ei aiheuta allergiaoireita ja sopii myöskin astmaatikoille.villakoirasta ei lähde karvaa,muutenkin mukavaluonne ja nopea oppimaan.helppo koulutettava,mutta tykkää liikkua paljon,ei siis sovi "laiskalle.turkki on trimmattava noin kahden kuukauden välein.kantaa turkissaan paljon hiekkaa sisälle,siinä ainut huono puoli!

    • sipi

      Ei se karva allergisoi, vaan ihoepiteeli eli hilse.
      "Allergiavapaata" koiraa ei ole. Kaikista voi saada oireita. Joku oireilee ihoepiteelille, joku koiran syljelle / kuolalle, jne.

    • näin se vaan on

      itselläni juuri sellaiset rodut joista irtoaa karva,aiheuttaa nenäntukkoisuutta ja voimakasta aivastelua ja kutinaa.samoin kurkku rupeaa tuntumaan kipeältä,kun koirankarvoja pöllyää. villakoira ei aiheuta minkäänlaisia oireita.samoin kyläilemässä käyvä ystävä,jolla on astma ja koira-allergia,ei saa oireita villakoiristani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe