Kertokaa tarinoita,miten pääsitte lääkikseen!

lääkikseen v.2017???

Eli kertokaa siitä lukion viimesestä vuodesta,siitä keväästä,kun luitte lääkiksen pääsykokeisiin ja lopuksi pääsittekö sisään vai ei. :) Millasia tunteita koitte tona aikana,tuliko kertaakaan olo että ei jaksa,luovutan.

Tahtoisin kovasti kuulla tällaisia! Olen 15-vuotias tyttö ja haluan lääkikseen enemmän-kuin-mitään-muuta-voi-haluta!

Ongelman vain muodostaa että matikkapää on tooodella huono.

Tässä viimesimmän todistuksen numerot (8-luokan kevättodistus). Olen siis 9.-luokalla.:)

Matematiikka: 6
Fysiikka: 8
Kemia: 8
Biologia: 8
Terveystieto: 8
Englanti: 8

tossa nyt joitain mitkä aattelin tärkeiksi lääkiksen kannalta.

Mutta onko näillä peruskoulun numeroilla merkitystä lääkikseen pääsyssä?
Vaikuttaako mitenkään ja onko lukion ja peruskoulun matikka,fysiikka,kemia,bilsa ja terveystieto samanlaista kuin peruskoulussa?

Kertokaa paljon te joilla on kokemusta! :(

27

7254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Doccer

      Lukion kemia, fysiikka ja biologia on ne tärkeimmät. Ja ylioppilastodistuksen arvosanoilla on vaan merkitystä. Olisiko ollut niin, että laudaturilla olisi saanut 15 lisäpistettä kokeisiin. (korjatkaa jos olen väärässä).
      Eihän tuo todistus niin huonolta näytä. Matematiikkaa vaan lukemaan ja harjoittelemaan.

      Omassa peruskoulussani ei aikoinaan ollut ollenkaan terveystietoa, enkä ole sitä lukiossakaan ottanut ajan puutteen vuoksi, mutta kait siitä jotain voi jo oppiakin tulevaa ammattia varten.

      Fysiikkakin vaatii eräänlaista "matemaattista silmää" joten sekin aukeaa vähän taas enemmän tuolla matematiikan harjoittelulla.


      Olen itse lähtenyt peruskoulusta keskiarvolla 6,5! :) Siitä amikseen raksalle ja armeijan kautta töihin. Naimisiin v. 2006 ja lapsi syntyi 2007.
      Tuli sellainen pieni herääminen tuossa muutama vuosi takaperin, että "Miksen minä tee sitä oikeasti haluan, vaan keikun täällä rakennustelineillä naama nutturalla."
      Nyt olen 29 vuotias ja käyn aikuislukiota ja tavoitteena päästä 2014 lääkikseen.
      Otin työstä loparit jotta voin keskittyä kouluun täysillä ja onhan siitä tulostakin tullut.

      Tulevan fysiikan opiskelun varalle voin neuvoa, että kehität jo hyvissä ajoin laskurutiineja ja opettelet kaavojen käyttöä. Arvaa miltä tuntui mennä lukioon peruskoulusta saadun fysiikan numerolla 5? Jouduin aloittamaan kaiken alusta ja lukemaan fysiikkaa kuoliaaksi asti.

      Itselleni matematiikka oli myös tosi iso kompastuskivi, mutta sitkeällä harjoittelulla olen siitäkin alkanut saamaan jo kaseja kokeista.

      Toivottavasti oli jotain hyötyä. Tsemppiä lukemiseen ja älä luovuta!

    • juppelisjuppelus

      Kauhean montaa kertomusta et varmaan tule saamaan kun suurin osa ei todellakaan pääse suoraan lukiosta lääkikseen :D Itse pääsin ekalla yrittämällä (en kuitenkaan suoraan lukiosta, tein muun alan töitä muutamia vuosia välissä ennen kuin keksin hakea), mutta suurin osa opiskelutovereistani on päässyt 3.-4. yrittämällä ja jotkut jopa 7. yrittämällä... Ekalla yrittämällä päässeitä oli vain ehkä 5-10% päässeistä.

    • *yawn*

      Jos haluat lääkikseen "enemmän-kuin-mitään-voi-haluta", niin en ymmärrä miksi esim. matematiikkasi on 6? Sinne kuitenkin hakee myös ne lukion k.a. 10 omaavat, ja sinun pitäisi olla yhtä hyvä kuin he. Kannattaa myös muistaa, kuten jo kerrottu, että monet eivät pääse 1. yrityksellä...ei vaikka olisi se k.a. 10. Työtä sinne pääsy vaatii, matiikkapää on vain huono selitys sille, että on vähän tippunut kärryltä matematiikan aikaisemmissa opinnoissa. Matematiikkaa kun on vaikea oppia, jos pohja ei ole hyvässä kunnossa.

      Lukion fysiikka ja kemia eroavat aika paljon yläasteen vastaavista, yläasteellahan (jos nyt oikein muistan) raavitaan vähän joka asian pintaa, muttei esim. laskennallisesti päästä kolmen muuttujan yhtälöitä pidemmälle, missä sinulle annetaan 2 niistä tietoon. (s=vt, U=RI, P=UI, v=at jne.). Matemaattisemmaksi ne tulevat menemään, fysiikassa varsinkin.

      Ja ollaan nyt ihan rehellisiä, ei se 8 ole ylä-asteen numeroissa mikään huima. Koealueet ovat kuitenkin lyhyitä ja asiat suhtkoht yksinkertaisia. Mutta nyt hyvät uutiset: sinulla on vaikka kuinka monta vuotta aikaa kääntää kelkkasi ja alkaa opiskelemaan tosissaan. Lunasta tuo "enemmän-kuin-mitään-voisi-haluta"-väitteesi. Tiedolla sinne pääsee (joka siis perustuu lukion fy-ke-bi akseliin tällä hetkellä). Eikä todellakaan kannata lannistua, vaikkei ne ovet juuri avautisikaan heti ensimmäisellä yrityksellä.

      Itse pääsin 3. kerralla, yläasteen päättötodistuksen ma-ke-bi-fy numerot taisivat olla 9-10-9-9, lukion vastaavat 8-9-9-9 ja yo-kirjoitukset M-L-E-E. Ja sain kyllä itsekkin ihan tosissani lukea, että pääsin sisään (marraskuusta maaliskuuhun n. 35-40h/vk ja maaliskuusta-toukokuun loppuun (eli kokeeseen) n.50-60h/vk).

      • lääkikseen v.2017???

        Jaa-a en tiedä miksi matikkani on noin huono.En vaan tajua siitä mitään.Asiat käydään tosi nopeesti tunnilla ja ennenkuin on edes kunnolla miettinyt jotain kaaviota niin hypätäänkin jo seuraavaan aiheeseen.

        Ja kyllä tahdon lääkikseen enemmän kuin mitään muuta, sitä ei voi kukaan kiistää ja si unelmaa ei multa saa pois otettua.

        Tiedän kyllä että lääkikseen on helvetin vaikea päästä ja lukemista se vaatii tosi paljon.Enemmän kuin paljon.


      • ...?
        lääkikseen v.2017??? kirjoitti:

        Jaa-a en tiedä miksi matikkani on noin huono.En vaan tajua siitä mitään.Asiat käydään tosi nopeesti tunnilla ja ennenkuin on edes kunnolla miettinyt jotain kaaviota niin hypätäänkin jo seuraavaan aiheeseen.

        Ja kyllä tahdon lääkikseen enemmän kuin mitään muuta, sitä ei voi kukaan kiistää ja si unelmaa ei multa saa pois otettua.

        Tiedän kyllä että lääkikseen on helvetin vaikea päästä ja lukemista se vaatii tosi paljon.Enemmän kuin paljon.

        Se, ettei tunnilla tajua ei mitenkään estä omatoimista oppimista. Syy miksi et tajua siitä on todennäköisesti juuri heikohko pohja koko matematiikalla.

        Suosittelisin, että korjaisit matematiikan taidot ennen lukioon menoa. Ilman hyvää pohjaa peruskoulussa tulee lukion matematiikka (ja sen seurauksena luonnontieteet) olemaan yhtä helvettiä, hylättyä hylätyn perään. Ja samalla opittavien asioiden määrä vain kasvaa. Mikään ei tietenkään estä sinua lukemasta koko hommaa lukion jälkeen...mutta se ei ole kovin suotavaa, varsinkin kun sinulla on vielä paljon aikaa korjata tilaa.

        Joka tapauksessa lukion fy-ke-bi akselin hallinta lähes täydellisesti tulee olemaan vaadittava taso. Voit tehdä vähän duunia nyt, jolloin lukiosta jää jotain käteen... tai aivan röyhkeän paljon duunia myöhemmin, kun lukiosta ei ole jäänyt mitään mieleen.


    • afs132

      Jos on jossai huono sen eteen kannattaa tehdä töitä todella paljon.

    • ullava

      Heips!
      Olen tällä hetkellä lukion 2. luokalla ja tavoitteenani on myös päästä lääketieteelliseen tiedekuntaan jonain päivänä. Olen tiedostanut, että työtä tulee olemaan edessä, ja sitä on jo takanakin. Sinulle lääkikseen v.2017??? vinkki: kannattaa yrittää luoda mahdollisimman hyvä pohja mainittuihisi aineisiin jo peruskoulussa. Tällöin lukion urakka ei tule olemaan ihan niin suuri (vaikka suuri onkin) kun on jo ihan vähän tietoa käsiteltävästä aiheesta.

      Itse lisäksi ajattelen, että se miten koulussa pärjää on ihan vain itsestä kiinni. Itsehän ne asiat on opiskeltava, ja jos jokin asia tuntuu vaikealta niin silloin sitä on opeteltava enemmän. Esim. niitä matikan tehtäviä voi tehdä enemmän kuin vain ne mitkä opettaja on antanut läksyksi.

      tsemppiä opiskeluun

      • lääkikseen v.2017???

        Okei:) Kiitti vinkeistä!


    • Totuudensananen

      Joku tuossa kiteyttikin jo aiemmin, että jos tosissasi haluaisit päästä lääkikseen, niin se kyllä jo näkyisi. "You don't want it bad, you just KINDA want it." Jos et ole valmis lukemaan matematiikan aluetta etukäteen ennen tuntia, jotta seuraaminen olisi helpompaa, et ole tosissasi. Jos väität ettet omaa matikkapäätä, huijaat vain itseäsi. Toivon ettet loukkaannu, sillä tarkoitukseni ei ole mollata sinua. Harva ymmärtää vielä iässäsi mitä lääkikseen pääseminen oikeasti vaatii, ja mitä monet tekevät sen eteen.

      En siis pelottele sinua, kun sanon, että keskimäärin hakijat opiskelevat 4-12 tuntia päivässä. Tämä siis koskettaa sinua enemmänkin lukion viimeisenä vuotena. Parempi olisi tietysti aloittaa jo aiemmin, jos aika suo. Harva nimittäin ehtii lukea tarpeeksi pääsykokeeseen lukion aikana.

      Jos siis lääkis on oikeasti unelmasi, niin se vaatii uhrauksia. Jos et ole valmis uhrauksiin ja kuvittelet pääseväsi sinne olemalla matemaattinen nero - huonosti käy, etenkin jos et ole matemaattinen nero :). Kokeileppa lisätä vaikka yksi ylimääräinen tunti opiskeluun tässä vaiheessa. Luet siis kemian, fysiikan ja matematiikan seuraavan tunnin aihealueen etukäteen läpi. Tällöin pystyt kysymään opettajalta, kun tunnistat, että tätä asiaa et ymmärtänyt kotona. Ellei se sitten aukea tunnilla, kun olet sitä jo vähän miettinyt itseksesi.

      Muista myös, että on tärkeämpää ajatella kuin ahertaa. Matematiikassa ja fysiikassa on oikeasti teoria ja ajatus taustalla. Pyri oivaltamaan aina aihealueen idea etukäteen, ja tee kaikki annetut läksyt ajatuksen kanssa - mieluusti muutama lisätehtäväkin (koska kilpailet parhaimmistoa vastaan, et keskitasoa).

    • Lukiolainen

      "Matematiikka: 6
      Fysiikka: 8
      Kemia: 8
      Biologia: 8
      Terveystieto: 8
      Englanti: 8"

      hahaahaaa!!!!

      Terveystieto? Suhteellisen hyödytön lääkikseen hakiessa. Ja noi arvosanat. 8.lk:n päättötodistuksessa? Kyllä tosissaa kannattaa ruveta kertailemaan niitä oppeja vanhoista kirjoista. Lukioon mennessä pohjat PITÄÄ olla ,kunnossa, meni lyhyeen tai pitkään. Ja fysiikka on pitkälti hyvällä matikalla selvittävissä.

      Muutenkin suosittelen, että alat panostaa koulunkäyntiin. Nyt on vielä mahdollista parantaa ja siten vähentää työmäärää tulevaisuudessa.

    • lklklklk2221

      Todistuksen arvosanoilla/papereilla ei ole väliä lääkikseen pääsyn kannalta. Sitä vastoin asioiden riittävällä ja oikealla tietotasolla on, joten aloita harjoittelu hyvissä ajoin ja mieluiten HETI. Monet laativat itselleen lukusuunnitelman, ja harjoittelu riittävän säännöllinen asioiden kertaus on kaiken A ja O.
      Asioiden opettelu ja pänttääminen menee helposti suossa kahlaamiseksi, mutta välittäinen pikakertaus edellisen puolen tunnin aikana opituista asioista auttaa muistamaan asioita tehokkaasti. Aloita kertaus nyt matematiikasta, ja toteuta samaa lukiokurssien yhteydessä. Valtaosan asioista oppiikin vasta kotona siihen keskittyessä tarkemmin, ja tuntien tahdit ovat usein melko kiireellä pakattuja.
      Aikaa tulee kulumaan, mutta panosta oppimisen "laatuun". Hyvät paperit tulevat siinä sivussa jos ovat tullakseen ja tällä hetkellä ne eivät ole este kenenkään sisään pääsylle, vaikka helpottavatkin eri kiintiöissä sisäänpääsyä että uusia ylioppilaita suositaan enemmän tulevaisuudessa.

      Tsemppiä! Nimim. 8. papereilla lääkikseen aikoinaan päässyt

    • Viimosta viedään

      Juu-u Itehä vedän lukiossa viimosta luokkaa ja arvosanani ovat keskiarvolta ja siis olen laskenu ne yhteen.

      Äi: 8
      En: 8 (töitä tehdään E:n eteen)
      Ma: 9
      Ke: 9
      Fy:9
      Bi:9

      Syksyllä kirjotuksista meni molemmat, bilsa ja kemia, hieman persiilleen (siis omaan tasoon nähden, en vertaa muihin, vain itseeni).

      Bi: E
      Ke: M (korotan jos ei ekalla päässä, mikä onkin sit hyvin mahdollista)

      Erityisesti jäi bilsa hampaan koloon, koska munasin 3teh kohta C ja meni L sivuun. Siis lueskelen jo fysiikoita uusiks, koska tiedän ettei muuten ehdi lukea.

      Seuraavana etappina oliskin nuo --> Fysiikka, Matikka, Äikkä, Enkku (pitkänä totta maar, kun jotkut sitä kuiteski tulee kyselee)

      Ja sitte näille ylimielisille terkkuja, että te ette ole muuten maailman keskipisteenä? Tuliko yllätyksenä :) (Ja eiku vihakirjoituksia kirjoittelemaan)

      • Apoptoosi

        Kovasti etsin ylimielisiä kommentteja, mutten kyllä yhtään löytänyt? O.o


      • Viimosta Viedään
        Apoptoosi kirjoitti:

        Kovasti etsin ylimielisiä kommentteja, mutten kyllä yhtään löytänyt? O.o

        Ohhoohh.... Sorryt vaan ku kirjotin ton viimosen osion. Meinaan piti kirjottaa toi yhtee toisee kommenttii, että pahottelut tosta. Elkää noteeratko tota viimosta kappaletta tosta mun kirjottelusta. Meinaan, kun käy kattomas noita pääsykoe juttuja ni aina sieltä löytyy niitä, jotka pilkkaa muut maan rakoon (lähinnä ne egoistit jotka pääsee ekalla lääkiksee).


    • Old man

      Paljon ehtii tapahtua ennen kuin tulee aika hakea

    • lääkikseen2014

      Samaa mieltä kuin edelliset, töitä vaan! Itse lähdin peruskoulusta kympin keskiarvolla, ja nyt lukiossakin siinä ysin ja kympin välissä on pysytty, mutta vaaaaltavasti töitä on vaatinut - vaikka yläasteella kaikki tuntui niin helpolta. Ei kannata vielä haudata haavetta, kyllä sen matikan ehdit vielä nostaa, nyt vaan paljon hommia - jos on mahdollisuua niin kannattaa esim palkata joku yliopistossa matematiikkaa opisleleva pitämään tukiopetusta säännöllisesti! :-)

      Itse yritän lääkikseen keväällä 2014, jolloin myös kirjoitan. Oon valmistautunut lukemaan marraskuusta alkaen kuutena päivänä viikossa 5-6 tuntia (kirjoitan keväällä kemian ja biologian, joten luen samalla niihin). Mitä aiemmin totut intensiiviseen opiskelurytmiin ja täysillä panostamiseen, sitä helpompi on tosipaikan tullen alkaa lukea!

    • juuh

      itsekkin ajattelin alkaa panostamaan enemmän kouluun kun tajusin että lääkikseen olisi kiva päästä.Tällä hetkellä lukion ekalla ja kurssien keskiarvot ovat:

      äikkä 8
      matikka(pitkä) 8,3
      fysiikka 9
      kemia 9

      Olen tähän mennessä tehnyt läksyt nopesti huitaisemalla enkä ole lukenut kirjan kappaleita ennenkuin koe on jo ollut seuraavana päivänä...On jäänyt yläasteen tapa päälle, koska kaverit jätti kotitehtäviä tekemättä, enkä tehnyt itse niitä yhtään enempää kun hekään. Yllätys yllätys kaikki muut luokaltani menivät amikseen ja minä lukioon.

    • lekuri69

      Ehkä tärkein asia on kysyä itseltään miksi haluan lääkikseen.
      1. Palkka on huono verrattuna moneen vastaavan tason koulutuksen hommiin
      2. Opiskeluaika on pitkä
      3. Työ on sillä tavalla yliarvostettua,että opiskelijat huijataan sisään nimenomaan tällä korkealla arvostuksella ja lopulta työn sisältö on täyttä kärsimystä ja vain kovimmat ja korostan sanaa kovimmat ja kovapäisimmät pääsevät niihin haluttuihin töihin ja lopulta koskane halutuimmatkin työt ovat aivan perseestä ainakin taloudellisesti.
      jos on jostakin syystä hakeutunut lääkikseen niin kannattaa siellä sitten vältellä kaikkia hankalia Ymmi Hinaajia ja valita itsellle sopiva ala-
      Suoraan sanottuna suosittelen välttämään lääketieteellistä tiedekuntaa, koska nykyään lääkäriltä odotetaan seuraavia ominaisuukksia
      1. Pitää olla kotoisin entisen neuvostoliiton alueelta
      2. Välttävä suomenkielen hallinta katsotaan haitaksi
      3. Naissukupuoli takaa sen että et ala hankalaksi
      4. Jos olet musta ihonväriltäsi ,niin et varmaankaan käy hankalaksi,tai jos käyt niin sinut voidaan ulkoistaa koska olet varmaankin valelääkäri ulkomailta..
      5. Jos olet sinä niin potilas on hän ja hoitaja tämä tuo ja se lopulta sin olet se joka toi tarinan ja sittemmin se joka ulkoistettiin sanakäänteiden kautta ja vaihdettiin ulkomaalaiseen halpaversioon.
      6. Lopullinen versio tarinasta;sinä joka hakeudut lääkikseen niin hanki myös toinen opiskelupaikka esim kauppis vaikka amk taso itseäsi suojellaksesi,ala ei työllistä niillä prosenteilla mitä sanotaan,tk lasketaan mukaan ja siellä on niin vaikeat työolosuhteet että nykytilanteessa siellä on erittäin hankalaa olla,
      yst.terv nimetön erikoilääkäri tyokpkemus 15v voisin nimenki heittää mutta täällä ri ole tapana,laittakaa viestiä nii boin vastailla

      • jooopajoo

        Olen aika sanaton. Et tosiaankaan taida olla lääkäri, "lekuri69".
        Lääkiksessä on oikein mukavaa opiskella kun siitä on kiinnostunut.
        1. Palkkataso on hyvä
        2. totta, mutta erikoistuessa pääsee periaatteessa jo töihin.
        3. On mukavaa saada tehdä unelmiensa työtä, tuntea että tekee jotain hyödyllistä ja vielä lisäksi saada siitä hyvä korvaus.
        Jos lääkikseen pääsee niin ei tarvitse toista opiskelupaikkaa. Pian sellainen kikkailu on sitä paitsi mahdotonta. Minusta on tyhmää viedä paikka jonkun toisen nokan edestä; on olemassa niitä joiden suurin haave on kauppis ja jotka eivät pääse sisälle siksi että panttaat paikkaa.

        Eli ihan päätön kirjoitus, toivottavasti pääset katkeruudestasi yli ja saat elämäsi takaisin raiteilleen :)


    • 1.vuoden opiskelija

      Peruskoulun päättötodistuksella eikä lukionkaan päättötodistuksella ole suoraa merkitystä lääkikseen pääsyssä. Ne ovat tilannetiedotuksia. Hyvästä ylioppilastodistuksesta on hyötyä, mutta sekään ei ole välttämätön. Mutta fakta on se että asiat on osattava mikäli lääkikseen haluaa ja hakuprosessia helpottaa huomattavasti jos on hyvät pohjat.

      Oon aina ollu tunnollinen opiskelija, joten mulla oli hyvät pohjat, vaikka kirjotin vaan M:n paperit. (Lukion päättötodistuksen keskiarvo kuitenki 9,2.) Abivuonna alotin jo kesällä lukemaan syksyn kirjotuksiin. Niitten jälkeen pidin pari viikkoa taukoa, jonka jälkeen alotin lukkeen kevään kirjotuksiin. Pääsykokeisiin valmistautumisen alotin kunnolla vasta kirjotusten jälkeen.

      Maaliskuusta pääsykokeeseen lähes jokaiseen päivään kuului lukemista, laskemista, ulkoilua ja valmennuskurssilla käynti, eikä juuri muuta. Nukuin, söin ja liikuin riittävästi ja oikeastaan jopa nautin päivärytmistäni. Stressasin pääsykoetta ja välillä pääsykokeesta läpipääsy tuntui jopa mahdottomalta ajatukselta. En vetänyt itseäni kuitenkaan liian tiukille ja kevät oli mukava.

      Pääsykoe oli kauhea ja sen jälkeen olin varma etten osannut tarpeeksi, mutta toisin kävi. Pääsin sisään ja vielä hyvillä pisteillä :)

    • doctor who?

      Itse aloitan lukemisen 1.4. ja aion päästä kahden kuukauden lukemisella sisään Helsinkiin, Pohjalla luonnontieteellisen alan maisterin tutkinto. Luen/lasken 4 viikkoa fysiikka, 3 viikkoa kemiaa ja viikko biologiaa.

    • enila

      EI kyllä mun mielestä oo mitään väliä millään yläasteen numeroilla. Ite en ainakaan sillon tienny minne oon joskus miljoonan vuoden päästä hakemassa lukion jälkeen.

      Niin ja yläasteella mun fyssan kokeet huonoimmillaan oli 9½, no lukiossa pahimmillaan 5-, keskiarvo 6 :DD silti pääsin lukemaan fysiikkaa yliopistoon heti lukion jälkeen ja nyt kolmatta vuotta opiskelen, tavotteena sairaalafyysikko. Että tälleen mulla.

      Ja turha tulla urputtamaan että "no sua en ainakaan halua mun syöpähoitoja suunnittelemaan" (sitä sairaafyysikot mm. tekee) koska mun lukion fyssan arvosanoilla ei oo lukion jälkeen ollut paskaakaan vertaa.

    • ei helvetti..

      " Ei räkist säälitä, käsketä lääkikseen"https://www.youtube.com/watch?v=rIlpdcSG4jw "Ei pidä ittestään liikoi luulla"

      Jooh ei tässä muuta, mutta naurattaa vaan kun luulette sisälle pääsevänne jollain ysin numeroilla..

    • Utelias123456

      Haitko ja pääsitkö? Vai muuttuiko suunta matkanarrella?

    • Anonyymi

      Kirjoitin LLLLEEM ja suoraa papereilla Tampereelle.

    • Anonyymi

      Itellä oli kutosia täynnä tuo ylä asteen päättötodistus, lukio meni vähä paremmin ja nyt olen hammaslääkiksen 3v opiskelija

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe