Jos ei ranskis niin mikä?

Koira88

Hei!
On jo vuosia ollut aikomus hankkia koira. Nyt tilanne olisi se, että koiralle olisi hyvä aika tulla perheenjäsenekseni:) eniten kiinnostusta minulla on ollut ranskanbulldogia kohtaan, mutta olen tullut toisiin ajatuksiin perehdyttyäni rotuun syvemmin.. Koiran luonne ja kaikki olisivat niin kohdallaan, mutta tuntuu että rodulla on niin paljon erilaisia mahdollisia sairauksia ja riskitekijöitä :( varmasti on kasvattajasta ja taustoista kii onko sairauksia jne. Mutta nyt on vaan liikaa alkanut epäilyttää etenkin kun kasvattajia ja kenneleitä on käynyt läpi etenkin kun siinä pitäisi olla niin tarkka juuri siksi että koira on terve. Olen ottamassa sitä ensimmäistä koiraa kuitenkin ja ei ehkä ihan kaikkia asioita vielä ymmärrä ja tajua hyvää kasvattajaa etsiessä:) toki, jos tutustuisin yhtä hyvin johonkin muuhun koirarotuun löytyisi niistäkin varmasti mahdollisia sairastumisriskejä yms.

Olisiko kenelläkään siis suositella jotain vastaavaa koiraa etenkin luonteen ja koon puolesta jos ranskanbuldogista ei tulisikaan koiraani?
Asun kerrostalossa ja siksi etsin pientä koiraa joka ei olisi kova haukkumaan. Tahtoisin koirasta erityisesti hyvää ystävää ja seurakaveria niin sohvalle, reissulle kuin lenkille. Utelias, kiltti, sosiaalinen, leikkisä ja pieni kaveri olisi siis hakusessa!

5

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bostonsuski1

      Googleta bostoninterrieri. Harvoin haukkuu, ja jos sen tekee ääni on matala eikä kova, eikä yleensä kuin haukahda. Terveempi ja ketterämpi. Eikä aivan yhtä dominoiva rotu kuin ranskis. Toki mielestäni bossu tarvii sitä liikuntaa ja toimintaa enemmän kuin ranskis, vaikka rakastaakin sohvalla löhöilyä. Kaikkien kaveri,oppivainen, rohkea ja erilaisiin uusiin tilanteisiin soputuva rotu. Ja bossuissa kannattaa suosia hiukan pidempikuonoisia ja pidempi häntäisiä versioita, eli jos mietit hengitysvaikeuksia ja selkärankaongelmia. Omani on ollut aina terve, samaten kuin kaikki tuntevani bossut, no yhdellä on allergiaa. Omani juoksee kanssani yli 1h juoksulenkkejä ilman hengitysongelmia. Suosisin muuten pidempi kuonoisia rotuja, mutta en ole löytänyt rotua joka olisi yhtähiljainen,persoonallinen, rohkea mutta pieni, näin paljon ihmisiä rakastava, lapsia sietävä, energinen joka myös rakastaa hellyyttä ja löhöilyä. meillä on myös griffoni ja mopsi. Griffoni minun makuuni liian herkkä ja mopsi ei ajattele muuta kuin ruokaa, ei halua pitkiä lenkkejä ja on kaikenlaisia sairauksia.

      • Koira88

        Kiitos! Käynpäs tutustumassa rotuun :)


    • ranskis

      Bostoneilla on todella paljon jotain silmävaivaa. Itse etsiskelin bostonia ja pari kasvattajaa sanoi, että Suomesta hankala löytää tervesilmäistä bostinisukua.

      Itsellä pari ranskista ja terveitä ja hyvin hengittäviä yksilöitä ovat.

      • bostonsuski1

        Nyt kyllä puhut potaskaa tuon bostonien silmävaivaasian kanssa. mm.kaihia esiintyy, totta, mutta ei sen enempää kuin esim. ranskis. Suurinmalla osalla roduista on jtn perinnöllisiä vaivoja. en nyt muista mutta on jokin osoite mistä voi käydä tarkistamassa sukutaulukoita ja vanhempien ja isovanhempien sairaudet ja sukusiittoisuusprosentit. Näitä asiota paljon tutkineena voin sanoa että silmävaivaa ei ole huolestuttavan paljon bostoneilla. Kasvattaja joilta hommasin omani, hänellä on 6bostonia, 3ranskista ja 2bokseria. Ja terveimpänä piti näistä bostonia. Minäkin olin aluksi ajatellut ranskista, mutta kun kuulin rohinan kiihtyessä, niin otin puolenvuoden aikalisän, jolloin mietin jaksanko bostonien jatkuvaa touhotusta. Ja nyt olen tyytyväinen ratkaisuuni, vaikkakin bostoni oli kalliimpi "investointi"! Ja kaililla lyttynokkasilla ja mulkosilmäsillä roduilla silmien onnettomuusriski on suuri. Meillä ei ole onneksi koskaan sattunut mtn silmiin vaikka usein juoksee vapaana metsät ja risukot.


      • bostonsuski1

        Ja vielä, olkaa rehellisiä näistä sairauksista! Se että itsellä on terve yksilö, ei se takaa että rotu on terve. Rehellinen jos olisit ja tutkit asiaa, osaisit sanoa että verrattaessa bostonia ja ranskista, bossu on terveempi rotu. Ja jos alkaisin vertaamaan johonkin rotuun jota ei ole jalostettu niin paljon kuin bostonia niin vertailussa myöntäisin bossun sairaammaksi roduksi, vaikka omani on terve. Minä itse haaveilen myös bokserista, mutta ovat sairas rotu, vakavampia sairauksia. Ja vaikka ystävälläni on terve 2v bokseri, hänkin varoittelee minua rodun sairauksista. Kyse on siitä että tietää mihin ryhtyy!

        Jos edessäsi olisi esim . 10 bossua, 10ranskista ja 10enkkua, niin takapäätä pääsisi itse puhdistamaan 10bossua, 5ranskista ja 0 englanninbulldoggia!

        Eli yhdelläkään bostonilla ei ole vaikeuksia kropan rakenteen vuoksi taipua putsaamaan, karkeasti arvioituna 1/2 ranskiksista(sporttisemmat versiot) ylettyvät ja yhdelläkään enkulla ei ole toivoa itsensä puhdistamiseen!

        Harmillista, säälittävää!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4714
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1904
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      229
      1463
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    10. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1234
    Aihe