ROTTIA MOOTTORILAIVOISSA?

utelias

Oliko metallirakenteisissa moottorilaivoissa aikoinaan rottia tai hiiriä? Kun eikös niitä purjelaivoissa ollut ennen vanhaan aikaan. Mietin vain, että miten uudemmissa, esim. 1950 luvun laivoissa?

19

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lauri Espoosta

      LAstin, esim. viljan mukana niitä joskus tuli, saattoivat tulla asuintiloihinkin joskus, mutta ei niistä suurta vaivaa ollut. Kaksi jalkaiset rotat ne isompi uhka oli...

    • PeeVee

      Rottia oli paljon - ja isoja olivat, söivät viljaa ruumassa.

    • hshhdhhs

      Ei taida enää olla ongelma. Kerran tosin näin rotan tuleva ankkuriboxista. Ja kyllä niitä rotan pysäyttäjiä laitetaan yhä määrätyissä satamissa trosseihin. Mikä mahtaa olla suomenkielinen sana råtåttskkydd ruotsiksi.

      • syväraumalainen

        Rottapelti


      • laitetaanhan niitä

        Rottapelti.


      • --------------

        Oil mielestäni Råttfångare, råtåttskkydd en miuista
        Ja tuosta Råttfångare nimestä tuli mieleen fångari (nuorelle polvelle pitää kait kertoa että viilensi ohjaamalla tuulen venttiilistä hyttiin )myös ruotsinkielestä joka suoraan käännetty tarkoittaa kerääjää


      • merillä ollut

        Eiköhän tuo liene rottaplootu


    • Pettarolti

      Teidän kaikkien äideille ois pitäny tunkea rottapellit...

    • Täälläkin yksi.

      On niitä vieläkin, kävelevät kahdella jalalla.

    • utelias

      Kiitos vastauksista! :)

      Entä, yritettiinkö näitä neljällä jalalla kulkevia eläin rottia mitenkään poistaa laivasta, mikäli olivat laivaan jo sisälle päässeet? Tarkoitan käytettiinkö jotain loukkuja tai vastaavia? Myrkkyä ei varmasti lastin vuoksikaan voinut käyttää, uskoisin.

    • entä kissoja/koiria?

      Entäs oliko kissoja laivoissa? Netissä olen huomannut jonkn vanhan valokuvan jossa oli kissa laivassa. Entä koiria?

      • parrot

        Niin, ja lemmikkieläimiä yleensäkin. Esim. vaikka papukaija?


    • 17+17

      Poliisi asemalle tuli puhelu:, "Tulkaa nopeasti, kissa tuli juuri sisälle taloon, se tappaa minut", poliisi sanoi puhelimessa,että "tarkoitatte varmaan murtovarasta", soittaja sanoi että "eikun kissaa, sitä joka naukuu", poliisi sanoi, että "taidatte olla humalassa", soittaja vastasi että "en ole humalassa" ja että "nyt kissa tulee minua kohti, on teidän vastuullanne jos minulle käy huonosti", poliisi kysyi: "kuka te oikein olette?"Soittaja vastasi, että hän on "Papukaija".

      Latinalaisessa Amerikassa kuulin kerran puhuvan papukaijan huutelevan kaikenlaisia manifesteja espanjan kielellä. Tämä tapahtui lomalla ollessani ja maissa.

      En tiedä onko laivoissa ollut papukaijoja? Oleteko kuulleet?

      • syväraumalainen

        Minulla joskus oli kongolaisessa tankissa. Ostin sen Etelä-Amerikasta. Toisenkin tiedän, eräällä kaverilla oli yhdessä svenskissä.


    • norskeissa

      Norskilaivassa oli jollain joskus, kauan sitten, olut papukaija, mutta papukaija oli karanteenimääräysten takia pian joutunut jäämään ahteriin.

      Jouduttu laittamaan maihin toisinsanoen kun ei sitä ollut voinut karanteenimääräysten kuljettaa maasta toiseen.

    • Väliamerikassa

      Kyllähän ne jotkin papukaijat oppii aika paljon sanoja mitä ne kuulee. Kokonaisia lauseitakin. Sanovat että ne papukaijat jolla on musta kieli oppivat puhumaan paremmin. En tiedä mistä johtuu. Kai sen kielen rakenne on jotenkin erilainen silloin. Sellainen papukaija oppii toistamaan kokonaisia lauseita, kuulostaa todella kuin ihminen puhuisi, ainakin itse kuulemassani tapauksessa. Luulisi olevan rasittaavaa toisaalta jos papukaija vuodesta toiseen toistaa samoja puheita. Nitten kans joutuu olemaan myös varovainen mitä niitten seurassa puhuu, koska ne voi alkaa toistamaan kuulemaansa seuraavat vuodet. Kyllä niitä nykyään on jo youtubessa >talking parrot> tai >speaking parrot> hakusanalla. Katsoin yhden ja oli samanlainen selittäjä kuin aikoinaan Väli-Amerikassa kuulemani papukaija. Tämä puhui sekaisin englantia ja espanjaa ja lauseet oli sellaisia joita papukaijalle oli ilmeisesti naispuolinen omistaja jutellut, ja esim. kysellyt haluaako papukaija vettä tai jotain. Ja kaikenlaisia hempeitä puheita joita papukaijalle oli puhuttu. Tiestysti kun lemmikki ja omistajan "silmäterä". Aikoinaan itse kuulemani oli sanavarastostaan päätellen ilmeisesti asunut jonkun raggarijengin lähettyvillä. On se aika outoa kuulla puhuvan papukaijan huutelua jollei ole sellaiseen tottunut. Aikoinaan kysyin että mitä tuolla on tekeillä kun se papukaija aina aamuisin piti kovat puheet ja mellasti kuin jossain mielen osoituksessa. Papukaija piti pitkät puheet jotka kuuluivat kauaksi naapurustoon kun se oli ulkosalla häkissä tai jossain puussa istumassa, en muista enää kunnolla.

      • papukaijoista

        Unohdin sanoa että papukaijat oppii televisiostakin ja radiosta lauseita joten senkin puolesta niiden sanavaraston alkuperä ei aina johda omistajaan tai muihin lähellä oleviin.


      • Väliamerikassa
        papukaijoista kirjoitti:

        Unohdin sanoa että papukaijat oppii televisiostakin ja radiosta lauseita joten senkin puolesta niiden sanavaraston alkuperä ei aina johda omistajaan tai muihin lähellä oleviin.

        Muistui mieleen että toisenkin puhuvan paukaijan kans on tullut oltua tekemisissä. Olin maissa niin ikään väliamerikassa ja olin vuokrannut huoneen jossa majailin. Kerran sitten kuulin kovaa koiran haukuntaa jostain lähistöltä, en enää muista mistä se tuli, oliko saman vuokra talon keittiöstä vai naapurin katolta, ja menin katsomaan, paikalla oli iso vaappuva papukaija joka haukkui juuri kuten aito koira, joten sellaistakin ne oppii. En muista spekuloiko se papukaija silläkertaa mitään muuta. Muutenkin siltä aikaa on jotenkin muisti mennyt, mutta kyllä ne tosiaan oppii myös muiden eläinten ääniä, samoin kuin ihmisten puhetta.


    • Totuus on tuolla

      Rottia on nykyään laivat täynnä. Ei niistä eroon pääse. Erään moottorimiehen varpaat purivat yöllä, kun nukkui täydessä jurrissa. Aamulla huomasi puremat. Onneksi pääsi nopeasti hoitoon. Tämä tapahtui viime vuonna. Viljalasti niitä sinne veti.

      Kerran näin kun rotta yritti raiskata papukaijan, siinä kävi huonosti. Lintu popsi rotan vehkeet pois ja rotta juoksi suoraan mereen.

      Yksi täkkäri sai pureman kasseilleen, koska kissan kokoinen rotta puraisi nivusista, siihen loppui kapakissa naisten iskeminen, kassit amputoitiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe