Vika laturissa, akussa vai missä, mitä tehdä?

maria_r

Heissan. Vanhassa Nissanissani on ilmeisesti jonkinlainen ongelma akun latauksen kanssa, kun ei lataudu ajossakaan. Alkuun ongelmana oli vain se, että esim. tuulilasinpyyhkijät toimivat hitaasti ja radio pätki (ajoin jokusen päivän vain 15 km matkaa valoisalla, joten valoissahan saattoi olla jo tuolloin ongelma mutta en sitä huomannut). Seuraavan ongelman huomasin lähtiessäni liikenteeseen pimeällä: valot olivat oudon himmeät, siis sekä ajovalot että kaikki kojelaudan yms. valot. Yhden kerran töyssyyn/kuoppaan ajaessani valot rävähtivät yhtäkkiä kirkkaiksi, pyyhkijät toimivat kunnolla jne, ja pysyivät noin viitisen minuuttia tällaisina kunnes alkoivat taas himmenemään. Tämän episodin jällkeen auto lähti vielä kerran käyntiin seuraavana päivänä, mutta ajettuani muutaman kilsan kaupan pihaan ei enää lähtenytkään. Mitään merkkivaloja ei ole palanut missään vaiheessa. Laturi autoon on vaihdettu viime talvena korjaamolla, joten luulisi ettei vika olisi itse laturissa. Voikohan vika olla laturin ja akun välillä jossain liitoksissa? Vai pitäisikö vaan marssia ostamaan uusi akku? Miten tästä saisi tehtyä diagnoosia? Akkulaturin sain nyt lainaan ja ajattelin kokeilla latautuuko akku sillä, mutta muita vehekeitä en tähän hätään omista...

7

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin se on

      generaattorissa vika. joko hiilet ovat loppu tms. eivät jostain syystä ota kontaktoria, silloin kuin ajoit töyssyyn niin hiilikosketus syntyi ja generaattori alkoit uottamaan virtaa jollon kaikki toimi normaalisti.

      sitten hiilikosketus taas katosi ja virrantuoton loputtua jännite alkoi laskea ja valot himmentyä. jos hiilikosketus katoaa niin latauksen merkkivalo ei syty, ellei sen rinnalle ole asennettu vastusta jonka kautta virta tässä tilanteessa kulkee sytyttäen merkkivalon.

      läheskään kaikissa autoissa tai generaattorien säätimissä tällaista vastusta ei ole, ja latauksen merkkivalo ei syty vaikkei virtaa kehitykään.

      eli siis laturia vaihtamaan tai katso nyt ainakin jännitteensäätäjä ja hiilet.

    • Voltti-Viljami

      Akussa vika tuskin on, sillä sen huonouden ei pitäisi vaikuttaa ajon aikana. Jos akku täyttyy ulkopuolisella laturilla, vika on todennäköisimmin jossain johtoliitoksessa. Tähän viittaa myös jännitteen äkillinen nousu töyssyssä. Viime vuonna vaihdetun laturin nimittäin luulisi vielä olevan kunnossa, vaikkakaan ei se tietysti aivan varmaa ole. Laturin tuottama jännitehän on helppo mitata. Jos se on OK, mutta akun navoille tulee selvästi vähemmän voltteja, vika on johdossa.

      Omien katkerien kokemusten summa on se, että laturin merkkivalolla ei ole oikeastaan mitään virkaa. Sen palamattomuus ei takaa että akkuun tulee riittävästi virtaa.

      • lataus

        Lataus pitäis mitata. Vika on laturissa tai joku löysä liitos.


      • ***

        Nimimerkki "Voltti-Viljamille" tiijoks että laturin merkkivalolla on virkaa ja aika paljonkin. Sen läpi kulkee nimittäin laturille herätevirta ja jos merkkivalon polttimo on palanut lakkaa laturi lataamasta.


    • Tuttu juttu

      Ensin vaihdetaan akku. Sitten on vuorossa laturi. Lopulta on vaihdettava käynnistinmoottori. Viimein joku jossain tutkii missä vika on ja korjaa sen.

    • pellevoltti

      Ensin tutkitaan latausjännite sitten liitokset/johdotukset koska sikäli laturi kerran vaihdettu uuuteen niin en usko että laturi itsessään vielä rikki ole.

      Huono kontkati johdotuksissa (sähkö/maa) saa äkkiä kojetaulun muistuttaan joulukusen valoja konsanaan. Ja tuo tärähdys joka sai aikaan jotakin niin viittaisi huonoon kontaktiin josakin päin virtapiiriä.

      • testiinvaan

        Jatkan vielä että pätevällä akkumyyjällä on vehkeet millä saavat testattua missä hapessa akun kunto on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe