Ainoakoti ja Helmitalo/Omatalo

Seainoaoikeakoti

Onko kenelläkään kokemusta Ainoakoti paketeista? Kovasti lupaavat että heidän budjettinsa pitää: "Me huolehdimme projektinhallinnasta, ja sinä saat tietää talollesi pitävän rakentamisaikataulun sekä kiinteän hinnan sovitulle toimitussisällölle jo kauppasopimuksen allekirjoitushetkellä."
Mitäköhän tuo aikuisten oikeasti tarkoittaa? Eli jos sivuilla lupaavat talolle hintaa lämmityksineen päivineen 230 000 (muuttovalmiina), niin voiko siihen luottaa että on varmasti se? Vai pitääkö tässäkin firmassa suosiolla laskea budjettiin vähintään kaksinkertainen summa?

Entä olisiko jollain kokemusta Helmitalon tai Omatalon hinnoista? Paljonko niihin on todellisuudessa tullut hintaa jos vertaa netissä ilmoitettuun avaimet käteen hintaan?

77

17077

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakentanut 2012

      Maarakennustyöt päälle muistaakseni. Niiden hinta taas ei ole vakio. Hyvissäkin olosuhteissa maarakennuksen kokonaishinta kaikkine tarvikkeineen on n. 10000€ n 100 m2 talolle

      Valmistalokin tarvitsee ns. vastaavan mestarin ja pääsuunnittelijan (voi olla sama henkilö), jopa rekalla paikalle tuotava Teijo talo. Hinta vaihtelee, sanoisin 3 k€ keskimäärin. Sitten on veilä rakennusluvan hinta mahdollinen pohjatutkimus ja lausunto n. 2000€. Eli vähintään 15k€ ylimääräistä.

      Jos kuntasi rakennustarkastustuksella on maalasijärjen käyttö kielletty ja vastaavia niukasti, niin et voi tuossa juuri säästää, vaikka tonttisi olisi soraharjua
      ja talosi voitaisiin tuoda valmiina paikalleen, kuten esim Teijo.

    • Janes

      Ja vesi- ja viemäriliittymät käsittääkseni tuohon päälle. Meidän kunnassa 6000 €.

    • ensimmäistä kertaa

      Hei,

      tilasin itse Ainoakodin ja tuo on kulutta-asiamiehen nk. yläkäsitteistön mukainen muuttovalmis toimitussisältö. Tämä tarkoittaa että talotoimituksen ulkopuolelle jää;

      - maapohjatutkimus ja perustamistapalausunto
      - maaurakointi, talotehdas lähtee tekemään perustuksia sorapatjalta, sen jälkeen teetät vielä sokkelin ulkopuoliset täytöt(salaojat, pintvesien ohjaus ja routasuojaus)
      - vesi-, viemäri- ja sähköliittymien hankinta
      - tonttikulut
      - pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan palkkaus
      - talon maalaus(on pohjamaalissa)
      - sisustustavaroiden sisäänkanto
      - roskalavan hankinta ja siivous
      - rakennuslupaan liittyvät kulut, mm. tarvittavan kartta-aineiston hankinta ja lupamaksut

      Huomionarvoista on että kaikki suunnitelmat ja piirustukset kuuluvat kauppaan, myös asemapiirustus, KVV-asemapiirustus, perustussuunnitelma, tarvittaessa myös paalutus.
      Ainoakoti pitää aina sisällään myös lämmitysjärjestelmän(muunneltavissa), rahtikulut ja työturvallisuuden.

      Ihan tarpeeksi jää vielä itsellekin tehtävää, varsinkin kun käy päivätöissä, ainoa mahdolisuus meidän perheelle rakentaa tämä muuttovalmis.

      Tänään jätin rakennuslupahakemuksen sisään ja ainakin tähän mennessä yhteistyö on pelannut hyvin, mm. paperihommien osalta.

      Aikataulu pitää Ainoakodin puolesta jos vain itse saat rakennusluvan ja maatyöt tehtyä sovitussa aikataulussa. 1 krs. talon valmistumisaika siitä kun suurelementit tulee tontille on 22 viikkoa, taisi 1½ ja 2 krs talolla olla 26vko, en ole ihan varma kun mulle tulee 1 krs.talo.

      Suunnittelu ja muut hommat hoidin lähimmässä K-raudassa talomyyjän kanssa ja tilauksen jälkeen kaikki on hoidettu suoraan talotehtaan kanssa.

      mulle tuli talopaketin päälle kuluja seuraavasti;
      - maatyöt 25 000€
      - liittymät ja rakennuslupa 10 000€
      - pääsuunnittelija/vastaava työnjohtaja 5000€
      - roskalava 1000€
      - maalaus n. 500€(talkoilla)

      Sitten olen varannut vielä n.10 000€ kiintokalustemuutoksiin ja sisustuksen paranteluun.

      • EV54

        Myyntimiehen mainos.


      • Anonyymi

        Mikä firma teki teille maatyöt?


    • Ensimmäistä kertaa

      Erikoista miten joku täällä aina epäilee toisten puheita, vähän niin kuin joka kunnassa on näitä elämäntapavalittajia jotka valittavat joka asiasta vaikka ei koskisi itseä millään tavalla.
      Minä rakennan Kirkkonummen Sepänkankaan alueelle kortteliin 4534 tontille 7 maatyöt alkaa tässä kuussa, että tervetuloa katsomaan, että sellainen mainos.

      Unohdin tuosta ekasta listasta maapohjatutkimuksen ja perustamistapalausunnon hinnan 1000€.

      • Myös eka kerta

        Vastaa lähes täydellisesti meidän ainoa 139 rakentamisen etenemistä ja hintaa.
        Lupa myönnetty ja maanrakentaminen alkaa ensi viikolla


      • Anonyymi

        ja ehkä se tontin hinta jäi pois vai lahjoitaako tontin kirkkonummi että sinne joku muutas ?????????


    • Satakuntalainen

      Rakensimme muutama vuosi sitten Helmitalon Kotihelmi-mallin yläkertavarauksin. Silloin ko. 102 neliömetrin talopaketin hinta perustuksineen ja toimituskuluineen oli 150 000 e. Projektin kokonaiskustannus, kun lasketaan mukaan ihan kaikki (oma tontti maaseudulla kaava-alueella 5000 e, työmaasähkö, liittymät, vastaava mestari, työmaa-ajo, pihatie, ullakkoportaat, leivinuuni, nurmikko, kodinkoneet, ulkomaalit, verhotangot, keittiön ja muiden huoneiden kiintokalusteiden maltillinen lisävarustelu sekä muuttokustannukset), oli aika tarkkaan 200 000 e. Tähän päälle vielä autotallirakennus, jonka kustannus oli n. 25 000 e.

      Projekti onnistui ihan mukavasti. Talon lopputarkastus (ei siis käyttöönottotarkastus) oli päivää ennen luvattua muuttopäivää ja työn jälki oli hyvää. Ongelmia ei nyt kolmen asuinvuoden aikana ole ollut kuin kerran, kun yhden huoneen lattialämmitystermostaatti oli rikki. Se meni takuukorjauksena.

      Nyt Helmitalo on nostanut hintojaan aika paljon ja projekti olisi ainakin 30 000 euroa kalliimpi.

    • EV54

      Myyntimiehen mainos.

    • Maksaa joka nippeli

      Saitkin jo muutamia melko realistisen kuuloisia esimerkkejä. Seuraava kritiikki ei kohdistu näihin esimerkkeihin, mutta on hyvä pitää mielessä.

      Kannattaa huomioida se, että oikeasti aika harva tietää paljonko se oma talo on kokonaisuudessaan tullut maksamaan. Niistäkin, jotka tietävät, suurimmalla osalla on jokin kummallinen tarve valehdella kustannuksia alaspäin. Kai se rakentaminen täytyy saada itselleen perusteltua myös taloudellisesti, vaikka se ei aina taloudellisesti järkevin ratkaisu olisikaan.

      Alla on hyvä esimerkki siitä paljonko erään blogin muuttovalmis-talo tuli kokonaisuudessaan maksamaan, kun siihen lasketaan mukaan kaikki aina lupapereista pyyhekoukkuihin.
      http://lankilanrinne.blogspot.fi/p/kustannukset.html

      Tuon perusteella vois vetää yhteen; muutokset maksavat, pienistä puroista syntyy iso kokonaissumma, ja yllätyksiä tulee lähes aina.

      Helmitalon ja Ainoakodin toimitussisältöjen kohdalla näyttäisi olevan erona se, että Helmitaloilta puuttuu takka, hormi ja kodinkoneet. Noihin voi laskea sen 7000 - 15 000 euroa riippuen siitä kuinka kallis on oma maku.

      Joka tapauksessa tsemppiä mahdolliseen rakentamiseen.

    • Seainoaoikeakoti

      Kiitokset kaikista vastauksista! Laskelmien jälkeen alkaisi vaikuttaa siltä että halvempaa ja helpompaa olisi ostaa valmis (suht uusi) talo ja teettää sinne tarvittavat muutokset. Taidetaan jättää koko talopaketti väliin, tuntuu että siihen uppoaa paljon "ylimääräisiä" kustannuksia.

    • AInoa = Designtalo?

      Ensi kertaa rakentajan teksti on outo koska on vasta jättänyt rakennuslupahakemuksen ja tietää silti, että toimitusaika pitää.
      Ei sitä Ainoan tai muunkaan toimituksen lopullista pitävyyttä voi tietää ennen kuin se on rakennettu.
      Siksi komppaan jotakuta edellistä viestittelijää siinä että mainokselta haisee.

      Mutta. Kenen paketista tuo Ainoakoti oikein on rakennettu? Onko se vain jonkin aiemmin olemassa olleen tehtaan uusi markkinointinimi?
      Joissakin papereissa olen nähnyt Pohjolan Design-talon nimen Ainoakodin yhteydessä.
      Ja jos näin on niin onko Ainoa siis vain uusi Design-talon tuotemerkki??
      Tietääkö joku?
      Jos tietää niin kumotkaa tämä saman tien ja kertokaa mistä tehtaalta ne Ainoakodit tulevat.

      • Näin on

        Näin on.
        Desing tekee tuotemerkillä Ainoa koti


      • Ainoa rakennuttaja
        Näin on kirjoitti:

        Näin on.
        Desing tekee tuotemerkillä Ainoa koti

        Konsepti on K-raudan. Talotoimittajaksi ovat valinneet Design talotehtaan.
        Maatyöt ovat alkamassa ja tähän asti kaikki on sujunut kohtuu mallikkaasti.

        Talotehdas muistuttaa ahkerasti asiakkaan vastuulla olevista asioista, kuten kalustemuutosten, yms. tekemisistä, mutta itse voivat olla kuukaudenkin myöhässä piirustusten toimituksissa (joita tarvitaan esim. maanrakentajaa varten).

        Raportoidaan lisää, kun asiat etenevät ja talo alkaa nousta.


    • Design-talon laatu

      Jos Ainoakodin jäljet johtavat Design-taloon niin tullaanko samalla siihen, että asennuksen tekee virolaisporukka?
      Niiden työn laadusta on sen verran karmeaa tietoa, että eipä paljoa kiinnosta.

      • Näin on

        Rakentamisen tekee Virolaiset, mutta rahat ottaa Lestadiolaiset.
        Se siitä laadusta.


      • Kohta muutto AinoaK.
        Näin on kirjoitti:

        Rakentamisen tekee Virolaiset, mutta rahat ottaa Lestadiolaiset.
        Se siitä laadusta.

        Kohta muutto Ainoakotiin. Virolaisia työmiehiä ollut tekemässä töitä, mutta heidän tekemisistään ei ole valittamista. Oikeastaan positiivinen yllätys!!

        Rasittavinta tässä on mielestäni se, että joutuu vastaanottamaan melko paljon tavaraa ja kantamaan ne itse taloon: Esim. sisustustavarat, kalusteet, takka, kodinkoneet jne. Lisäksi ainakin tässä vaiheessa projektia alkaa puhelirumpa kyllästyttämään.. onneksi kohta muutto.

        Lisäksi tässä lisää, mitä toimitus ei sisällä (saattaa olla samoja, mitä jo kirjotettu forumilla, en jaksa tarkastaa..)

        - rakennustarvikkeiden varastointipaikka aluspuineen
        - raivaus ja rakennusjätteiden kuljetus pois tontilta
        - talon rakennusaikainen siivous ja loppusiivous
        - lämmityspuhallin & vahtiminen, että se on myös päällä.
        - pihatyöt suunnitelmineen
        - ulkopuoliset varusteet mm. talon numero, lipputanko, jäteastia, postilaatikko jne.


        Lopputiivistelmä:

        Design talo toimii tavallaan vain "tiedotusvastaavana" ja eri alihankkijat hoitaa työt, toimittaa tontille tavarat, jotka itse sitten kannat sisään. Kannattaa päättää heti projektin alussa kenet myyjä merkkaa tilaajaksi (kysymättä), ettei duunarit heti ensimmäisenä soita kauniimmalle osapuolelle. Lisäksi budjettiin kannattaa lisätä suoraan kymppitonni lisähintaa, koska melko pienetkin muutokset tuovat kivasti lisähintaa. K-Raudassa kun vähän pohtii sisustusta on hintaa helposti monta tonnia lisää ja siihen päälle lisätoiveet esim. sähkösuunnitelmiin tai lvi-suunnitelmiin.

        Ei ole kokemusta muista talotehtaista, mutta tuskin missään täysin helppoa ratkaisua on?? Oma kokemus on ainakin, että avaimet käteen nimi voitaisiin poistaa, mutta Ainoakodin laatu on muuten ok! Virolaisia turhaan aina dissataan.

        Ainiin ja design talon extranetille kehut, koska sieltä löytyy tarvittavat dokumentit ja pystyy seuraamaan projektin edistymistä.


      • masaloma1

        Virolaisporukoitakin on monenlaisia. Rakensin 3 vuotta sitten Kannustalon ja pystytys tehtiin Viroa puhuvien toimesta. Työ oli niin mallikasta, että harmitti kun tiennyt heistä mitään talon muita aliurakoita kilpailutettaessa.


      • Duck
        masaloma1 kirjoitti:

        Virolaisporukoitakin on monenlaisia. Rakensin 3 vuotta sitten Kannustalon ja pystytys tehtiin Viroa puhuvien toimesta. Työ oli niin mallikasta, että harmitti kun tiennyt heistä mitään talon muita aliurakoita kilpailutettaessa.

        heh, miksi et tiedustellut ketä olivat? Kyll nää virolaiset on kaikkialla, eikä siinä ole mitään ihmeellistä.

        Itsekkin olen tehnyt muutamat talot ja aina olen tietoinen ketä siel häärii ja millä mandaatilla. Ei kansalaisuuden perusteella voi tekijöiden osaamista arvioida tänä päivänä näillä leveysasteilla ne ajat ovat menneet.


      • aamen
        Näin on kirjoitti:

        Rakentamisen tekee Virolaiset, mutta rahat ottaa Lestadiolaiset.
        Se siitä laadusta.

        joo, kyll ne lesot sitten pyytävät synnipäästöä ja jatkavat samaan malliin, tää on nähty.


    • riikka1
    • Antti Kontula
    • jussi20

      Halvan näköistä perus settiä.
      Varmaankin aika uusi toimija.Voi olla ihan ok.
      Onko kokemuksia ja kuinka toimii asennukset.Onko ulkomaalaisia miten paljon?

      • Hehhehhee

        No ei oo uusi toimija.
        Ainoakoti on Pohjolan Design-talon Keskolle räätälöity brandi, ainoa ero Design-taloihin on siinä, että rautakauppatavara on K-Rauta/Rautia kamaa.


    • talon valintaa

      Katsottiin Ainoa taloa mutta valintaan vaikutti kuitenkin teipitön vaihtoehto ja hieman komeamman ratkaisut.
      Valittiin toinen toimittaja

    • Kaijjaanissa

      Meillä muuttovalmis Ainoakoti muutaman kuukauden päästä valmis. Kaupan teko hetkellä sovittu hinta on se hinta mitä talo maksaa ellet sitten halua muutoksia perustoimitukseen kuuluviin tuotteisiin. Esim. Kaluste muutoksia, Sisustus materiaali muutoksia ym. Kaikki on toiminut hyvin ja työn jälki on ollut hyvää. Maatyöt ja siihen liittyvät salaojitus ym työt jää tietty itselle. Hyvä huomioida myös vesiosuuskuntaan liittymis maksu, talon maalaus ym rakentamiseen liittyvät kustannukset. Tyytyväisiä ollaan. Suosittelen :)

    • 2xdesign

      Ainoakodin saa 10% halvemmalla samoilla kuvilla Design -taloilta, kokemusta on

    • Höpönasse

      Minä en sorru mihinkään prosenttialennuksiin...katsokaa näitä herroja joita rekryroitu näihin myyntihommiin esim. ainoataloille,ja muille,,,googlettaa nimen mukaan niin totuus selviää. Laadulla ei mitään sanaa kun on kysymys pelkästään karjulauman elatuksesta että saa naftaa lainbussiin ja vuoden päästä samat herrat myy kilpailijaa 10 rosenttia alemmalla taksalla

    • kunnontaloonsiitä

      Jos nyt oikeasti aikoo rakentaa vähänkään järkevälle alueelle, niin unohtaa nämä valmispaketit. Ne tehdään köpösellä arkkitehtuurilla ja halvimmilla rakenteilla. Omiaan ei saa koskaan pois ja asuminen pahvilaatikossa vituttaa. Pari kolmekymppiä lisää ja saa kunnon kivitalon arkkitehtisuunnitelmilla. Neljäkymppiä lisää niin saa hirsitalon. Unohtakaa immeiset nämä homehtuvat muovipussitalot.

    • Rakentaja2016

      Kokonaiskustannukset määräytyvät hyvin pitkälti maapohjan mukaan. Meillä purettiin tontilta vanha talo pois ( valtavasti roinaa), jouduttiin paaluttamaan ja louhimaan ja tehtiin kantavalla palkilla ja ontelolaatoilla perustukset. Raivaus ja maatyöt maksoivat yhteensä 80 000 € ja talopakettitoimittajalle lisähinta raskaista perustusratkaisuista 30 000 €. Jos olisi ollut tyhjä tontti ja siihen tehty maanvarainen laatta, olisimme selvinneet murto-osalla tuosta hinnasta. Mutta nyt siis toistasataa tonnia meni pohjiin.

    • Ongelmatkäteen

      AinoaKoti... Nyt isoja haasteita jo rakentamisen alkuvaiheessa. Palaan vielä palstalle!

    • sekavaaon

      mitä eroa design ja ainoa?

      • manoil

        Desing talot myy suoraan valmistaja ja Ainoakodit myy rautakauppa.


    • Eijymmärrä

      Ainoakoti meillekin tulossa, hinta tosiaan oli 10% halvempi samalla sisällöllä kuin dt, on erikoinen konsepti kyllä, samat miehet pystyttää kuitenki

    • vammala2015

      Meille tuli Helmitalo, ja kaikki sujui mallikkasti, mielestämme hinta/laatu suhde ihan hyvä, ei valittamista, tiedettiin ostaessa mitä saadaan, ei luksusta haettukaan

    • kerrankinkehutaan

      Myös positiivinen kuva Helmitalosta naapuriin tulee juuri valmiiksi

    • Ainoatapukkaa

      Ainokoti meidänkin valinta, pätkäs hinnan kohilleen

    • helppopäätös

      Helmitalo meillä jo on, ei valittamista, mutta seuraavasta tulee Ainoakoti, saatiin hyvä tarjous, Design oli selvästi kalliimpi ja tuote oli ihan sama...

    • Tarkkana

      Huomioi että talopaketin hinta tulee olemaan 1,3 kertainen ainakin Ainoa kodilla. Kaikki tulee olemaan halvinta ja vaihto maksaa 1,5 kertaa todellisen hinnan.

    • Tsiigaany

      Menee kaikilla samanlailla, takka maksaa 6000€ , mutta vaihdettaessa toiseen malliin hyvitys 3600€, reilua kauppaa. Samoin kalusteet, sähköt, pintamateriaalit, saunat jne. Ainoa tapa tehdä kauppaa on sopia kaikki ennen allekirjoitusta , sen jälkeen hiukan vaikeampaa ja kerroin pii kaikessa

    • ongelmatalkaa

      Katsokaa muualta .Täyttä potaskaa koko Viron sotkemiset ja kosteuseristykset tarkistettava huolella.

    • Mige9

      Meille rakennetaan parhaillaan Ainoakotia ja kaikki sujunut tähän asti hyvin. Esimerkiksi sähkömuutoksista saa kyllä 100% hyvityksen kun vaihtaa tuotteen toiseen vielä suunnitelmien aikaankin. Asiakaspalveluinsinööri todella ystävällinen ja aina saa apua!

    • RahaaSeVaanOn

      Pääkaupunkiseudulla kustannukset ovat toista mitä edellä kirjoitetuissa kommenteissa on annettu ymmärtää. Muuttovalmiissakin paketissa asiakkaalle jää paljon tehtäviä ja kustannuksia, joita kaupantekotilaisuudessa ei asiakkaalle kerrota, ellei osaa kysyä.

      Asiakkaalle jäävää vaivaa ja kustannuksia yleensä vähätellään ja talopaketinpaketin valmiusastetta korostetaan perusteettomasti. Myyjälle on tärkeintä saada sopimus aikaan mahdollisimman nopeasti, jonka jälkeen alkaa yksityiskohtien suunnittelu.

      Siitä on aina lähdettävä, että kaupantekotilaisuudessa kirjattu hinta tulee nousemaan, koska perustoimituksen mukaisessa talopaketissa on yleensä pahvinen tunnelma, johtuen halvoista rakenteista ja sisustusmateriaaleista. Kustannukset nousevat helposti yli 20 000 eurolla, jos talon ilmettä ja asumisen tunnelmaa haluaa vähänkin kohentaa.

      Pääkaupunkiseudulla kaikkia rakennuslupaan tarvittavia piirustuksia ei aina hinnoitella toimitussopimukseen. Kannatta olla tarkkana, että kaikki rakennuslupaan tarvittavat suunnitelmat mm. katujulkisivukaavio sisältyvät hintaan. Näistä saat tietoa vastaavalta työnjohtajaltasi. Palkkaa vastaava työnjohtaja jo ennen sopimuksen allekirjoitusta. Näin voit säästyä monelta yllätykseltä.

      Maatöiden kustannukset vaihtelevat tontin sijainnin ja maaperän mukaan. Savitontti on kaikkein ongelmallisin. Saven poisajaminen maksaa paljon samoin, kuin tilalle ajettava kiviaines. Kahden tai kolmen metrin savikerroksen paaluttaminen on ongelmallista, ellei mahdotonta. Useimmiten kaikki savi on kaivettava ja kuljetettava pois.

      Johtokaivantojen pituus ja liittymien sijainti on huomionarvoinen kustannustekijä. Kaivantojen maa-aines on kuljetettava pois ja tuotava täyttöaines tilalle. Kaupungilta tarvitaan kaivulupa ja jokaisesta kaivupäivästä on maksettava kaupungin taksan mukainen hinta. Lopuksi kaikki jäljet on asfaltoitava ja suoritettava lopputarkastus. Työn saa tehdä vain asianmukaisen tieturvakortin omaava yritys.

      Louhintatyö ei ole hirvittävän kallista, noin 40 euroa kuutio pois vietynä. Mikäli epäilee, että louhintatarvetta tulee, kannattaa asianmukainen ympäristön rakennusten katselmus teettää jo ennen maatöiden alkamista, ettei sen tekeminen siirrä sovittua talotoimitusaikaa. Katselmuksen hinta on pääkaupunkiseudulla noin 1200 euroa. Hinta on halpa verrattuna siihen, että katselmuksen johdosta joudutaan talotoimitusta siirtämään.

      Sähkö-, tietoliikenne-, vesi-, viemäri ja hulevesiliittymistä kertyy rakennusluvan lisäksi useampien tuhansien eurojen kustannus. Lähes kaikkien kustannuserin hinta lasketaan tuhansissa ei sadoissa euroissa. Mutta ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Kaupantekopäivästä voi kulua jopa puoli vuotta ennen kuin nosturiauto voi ajaa tontille.

      Pakollisen pääsuunnittelijan/vastaavan työnjohtajan taksa on noin 5000- 6000 euroa. Lisäksi on hankittava talon vesi- ja viemäritöille ulkopuolinen KVV-työnjohtaja. Älä kuitenkaan tingi ammattitaitoisesta vastaavasta työnjohtajasta.

    • Röttelö

      Ostimme 2018 hyväuskoisina K-raudasta Ainoakodin. Talopaketti on Den Finland Oy:n (ent. Designtalo) elementtitehtaalla valmistettu ja heidän työmiesten toimesta pystytetty. Talon laatu perustuksia myöten on täysin ala-arvoinen. Ihmettelen, ettei rakennusvalvonta puutu kyseisen toimittajan laiminlyönteihin. Meillä tosin puuttui, koska laiminlyönnit olivat niin räikeitä.
      Toimittajalla on vakavia laatuongelmia niin talotehtaalla kuin myös pystytyksessä. Valvontaa ei ole. Työmiehet saavat huseerata yksin vailla mitään kontrollia ja jälki on sen mukaista. Emme suosittele. Täydellinen elämänaikainen pettymys ja traumaattinen kokemus

      • Kokemustaon

        Olen täysin samaa mieltä


    • KannattaaValitaHuolella

      En suosittele Ainoa kotia, meillä on ainakin ollut ihan tarpeeksi ongelmia. Puhutaan tuulta ja taivasta.

      • Todellapettynytkaikkeen

        Kaksi ja puolivuotta tuskaa. Reklamaatiolista n. 135 kohtainen, lista alkoi täyttymään heti ensimmäisenä iltana. Reklamaatioita on korjattu, mutta korjaukset kestivät todella kauan, osa jopa 2 vuotta. Talokauppa tehtiin Espoossa K-Raudassa. Mitään positiivista oikeastaan koko projektista ei ole jäänyt mieleen. Välittäjä ja talomyyjä olivat melko pian projektin aloituksen jälkeen napit vastakkain ja osaksi tästä syystä edelleen väännämme asioista ja todennäköisesti tulemme päätymään Kuluttajaviraston käsittelyyn sekä mahdollisesti Käräjäoikeuteen hakeaksemme oikeutta.
        En todellakaan suosittele ns. helppoja talopaketteja. Ostakaa muutama vuosi vanha , säästytte paljolta murheelta. Eritoten K-rauta tulee sivuuttaa näissä asioissa.


      • Toivotonna

        Nyt kertynyt Ainoakodista jo yli 90reklamaatiota, eikä talo ole valmis. Saa nähdä valmistuuko koskaan. Piti olla valmis ajat sitten.


    • eiainarapaa

      Ainoa toimi ainakin helsingissä todella hyvin

    • Projekti
    • kysymysmerkki1

      Miten kokemukset Omatalosta viime vuosina?

      • Anonyymi

        Kuten muidenkin talotoimittajien kanssa on Omatalon:n kanssaan oltava erittäin tarkkana. Mahdollisissa ongelmatilanteissa on lähes aina asiakas syyllinen ja maksaja. Kaikki mahdollinen minkä keksitte niin merkittävä sopimukseen..vaikka tuntuisi turhalta ja itsestäänselvyydeltä.
        Rakennuttamisesta nyt jo reilu vuosi aikaa ja monta asiaa tekisin toisin sopimukseen liittyen.


      • Anonyymi

        Meillä on hyvinkin tuore kokemus omatalon toiminnasta. Talomme rakentui pääkaupunkiseudun tuntumaan ja talon luonnosteli/suunnitteli omatalon arkkitehti. Ehdotonta plussaa oli se että talosta tuli juuri sellainen kun haluttiin ja suunnitteluun meni murto-osa rahaa siitä mitä olisi ulkopuoliselle suunnittelijalle mennyt.

        Myyjä palveli hyvin meitä ja oli aktiivinen mikä ratkasi päätöksen. Tosin kauppojen jälkeen tuntui hetken että projektimme hukkui johonkin eikä kukaan ollut meihin yhteydessä. Lupakuvien kanssa meni hieman odotettua kauemmin mikä hieman aiheutti päänvaivaa.

        Asiakaspalvelu (lopulta kun ehti ottamaan meidän projektin hoidolleen) oli hyvinkin positiivinen yllätys. Tosin hyvin usein kysymyksemme selvittelyyn tarvittiin useampi päivä mutta lopulta jokainen asia ratkesi.

        Toinen maininnan arvoinen asia oli rakennusvaiheen työnjohto josta jäi positiivinen fiilis vaikkakin tuntui että työnjohtajalla oli ihan liikaa töitä ja välillä jotain asioita unohtui.

        Negatiivinen kuva jäi putkimiehistä sekä topikettiön palvelusta. Näissä negatiivinen fiilis jäi lähinnä henkilöistä ketkä asioita hoiti, ei niinkään tuotteista tai työnlaadusta. Negatiivista oli myös se että välillä emme tienneet miten projektimme etenee eli se katosi muutaman kerran mustaan aukkoon.

        Loppujen lopuksi kaikki meni kuitenkin niinkuin oli sovittu ja laatutaso oli meidän mielestä hyvää. Rakentamisen aikana ei tullut mitään yllätyksiä/kustannuksia mihin emme olleet varautuneet.


    • Anonyymi

      Miksi kukaan tekisi elämänsä suurimman investoinnin ostamalla talon Omatalolta? Omatalon omavaraisuusaste oli 2016 lopussa -3%, mikä tarkoittaa, että oma pääoma on kokonaan menetetty ja korkurssiriski on välitön. Missä viipyy tilinpäätökset 2017 ja 2018? Tilatkaa taloja vain vakavaraisilta talopakettitoimittajilta.
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/omatalo-oy/24036075/taloustiedot

      • Anonyymi

        Olisi hyvä edes tilata tilinpäätös ja tutkia luvut läpi ennen sen suurempia huuteluita. 2018 tilinpäätöksestä näyttää löytyvän 1,6milj e oma pääoma joka on laskettu osakeyhtiölain 20:23 §:n mukaisesti.


    • Anonyymi

      Oho, Omatalo on saanut vihdoin viimein edellisen kahden vuoden tilinpäätökset julkaistua. En taaskaan ihmettele, miksi julkaisu kesti. Omavaraisuusaste oli -176 %. Kuten tunnuslukuja ymmärtävät tietävät, yrityksillä konkurssiriski on välitön siinä vaiheessa, kun omavaraisuus laskee alle 10 prosentin. Itse en uskaltaisi ostaa tällaiselta firmalta taloa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Erittäin hienoa, että osa ihmisistä on kiinnostuneita tulevasta talostaan ja kertovat vielä rohkeasti rakentamisen todellisuudesta.
      Rakentamisblogeja joissa ei pahemmin muuta tehdä kuin sisustetaan riittää kyllä pilvin pimein.

    • Anonyymi

      Naapuriin alkoivat rakentamaan K-Raudan ainoa kotia. Tähän mennessä näkynyt pelkästään viron kilvissä olevia autoja, Pakettiauton radiosta raikaa viron radiokanava aamusta iltaan. Ehkä tämäkin on niitä "suunniteltu Suomessa" taloja. Vuosien päästä saattaa ostajaa valinnat kaduttaa. Tuleekohan putkimiehet bulgariasta ?

    • Anonyymi

      Ainoakoti juuri valmistui ja en voi suositella. Talo on ok mutta eivät suostu korjaamaan virheitään.

    • Anonyymi

      DEN Finland rakentaa tunnetusti niitä kaikkein heikkolaatuisimpia taloja. Ainoakoti, Designtalo ja kaiken huipuksi energiasyöppö liimapuutalo, jota kutsuvat lamellihirreksi. Kannattaa pysyä näistä kaukana. Säästyy rahat ja terveys. Tämä firma ei osaa rakentaa edes leikkimökkiä.

    • Anonyymi

      Meillä tuorehko Helmitalo. Maanrakennustyöt otettiin lähiurakoitsijalta. Odotukset oli suuret sen suhteen että Helmitaloilla omat rakentajat eikä tule mitä vaan porukkaa väkertämään. Kaikki sujui hyvin ja talotehtaan vakituiset timpurit tekivät. Sisätimpureina kaksikko joka teki kaikki sisätyö vaiheet todella siististi ja asiallisesti. Kuulemma ne jotka aloittavat sisällä tekevät sitten työmaan loppuun asti. Kävimme itse työmaalla usein ja todettiin että työt tehtiin niinkuin piti ja työmaa oli todella siisti työvaiheiden jälkeen. Siistiä jälkeä kaiken kaikkiaan vastaavankin mielestä. Korjauslistalle tuli muutama kosmeettinen asia jotka korjattiin. Helmitaloihin vaikka onkin "valmistalo" saa myös joitain muutoksia, kannattaa kysyä jos on mielessä jotain. Niinkuin aina niin innokkaimmin nämä menee "läpi" ennenkuin nimet on papereissa. Työvaiheiden välissä usein oli aikaa jolloin ei tapahdu mitään, kunnes työ porukka ehtii edelliseltä työmaalta tulemaan. Sitten kun tapahtuu niin asiat etenee vauhdilla. Rakentamisen etenemisen aikatauluista ei juuri mitään tiedoitettu mutta eipä tiedoittamisesta sovittukaan. Työt tapahtuu ajallaan ja luovutusaikataulu piti. Kyselemällä sai väliaikatietoja. Jos tulee joitain perus mallista poikkeavia muutoksia niin vähän kannattaa varmistaa että tieto on mennyt myös tekijoille etteivät tee perusmallin mukaan.

    • Anonyymi

      Niin ja Helmitalosta vielä sen verran että laskut tuli jonkinmoisella viiveellä siitä kun työvaihe oli valmis. Jostakin melko myöhäänkin .Eivät heti penänneet rahoja eli talous on ok.

      • Anonyymi

        Nykyään lasku kilahtaa jo sähköpostiin ennen kuin edes kyseisen työvaiheen työntekijä on edes poistunut talolta. Maksuaikaa ei juurikaan ole.


    • Anonyymi

      Tämä on niille, jotka harkitsevat asiakkuutta tämän talofirman kanssa. Ääliömäistä toimintaa. Ei mitään tolkkua koko touhussa.

      Nyt harmittaa suunnattomasti, että hieno tontti pilattiin ala-arvoisella Designtalopaketilla. Rakentajan kanssa pelkkää riitelyä. Vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee. Eivät välitä eivätkä tiedä talonrakennuksesta mitään. Täysin onneton pulju. Harkitsemme parhaillaan vahingonkorvausmahdollisuutta.

    • Anonyymi

      En ostaisi Ainoakotia tai Designtaloa uutena enkä vanhana. Ongelmat alkavat viimeistään viiden vuoden kuluttua valmistumisesta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Designtalossa asuttu talossa vuoden verran. Korjaustarvetta on ilmennyt paljon myös rakenteissa. Takuukorjauksia ei suostuttu tekemään, muutamia naarmujen korjauksia lukuun ottamatta. Aivan ala-arvoinen tämä talotoimittaja. Myyjät lupailevat liikoja ja muu henkilökunta käyttäytyy ylimielisesti päästäen suustaan luokattomia sanoja. Ainoa mahdollinen neuvo on varoa tätä yritystä.

    • Anonyymi

      Meitä K-Raudan myyjä yritti kusettaa talokaupassa oikein kunnolla. Meni hermot heti kättelyssä. Vieläkin vituttaa K-Rauta. Ostimme lopulta Kiiruna-talopaketin.

    • Anonyymi

      Jos uskaltaa ostaa den konsernista niin kannattaa kilpailuttaa aina ainoa ja design, kilpailevat toisiaan vastaan samalla tuotteella ja kummallakin myyjällä kova nälkä kun ei kauppa käy

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meille valmistui juuri Designtalo. Aivan paska projekti. Surkeaa jälkeä.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe