enakkolipulla Vatikaaniin

höpö

Jos siis ostan netistä Vatikaaniin ennakkolipun, missä pitää olla sillä kellon lyömällä mikä lipussa lukee? Vatikaanin portilla, museon tai sikstiiniläiskappelin edessä?
Onko kenelläkään kokemusta tästä lippukaupasta, onko toimiva ja luotettava?
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do

Tiedoista olisi todella apua, googlaamalla en löytänyt "rautalankaohjetta" mitä ilmeisesti tarvin...

14

1001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parga

      Olet ilm. ostamassa liput Vatikaanin museoon? Itse Vatikaaniin pääsee ihan ilmatteeksi, samoin Pietarinkirkkoon. Kirkon kupoliinkiin kannattaa kiivetä, liput istetaan paikanpäältä. Tuolta kyseisestä nettikaupasta ostin viime syksyn reissulle liput - sinne museoon siis. Oltiin noin 15 min etuajassa museon pääsisäänkäynnin luona ja jonoa oli jonkin verran. Jonot olivat kellonajoittain. Ihan kohtuuselkeä systeemi.

      Kannattaa ne liput ostaa, niin välttyy pitkältä jonotukselta. Katselkaa rauhassa, koska taaksepäin ei enää pääse, vaan kierros päättyy Sikstiiniläiskappeliin, joka on upea! Ruuhka-aikoina vartijat kuulemma hätistetelvät sieltä turisteja ulospäin, ettei ruuhkaa synny, mutta tosiaan vuosi sitten saatiin rauhassa ihastella.

    • roomarooma

      Pietarinkirkkoon oli jono, mutta se eteni vauhdilla. Jonotukseen meni max 10 min.
      Museoon olisi opastetulle kierrokselle päässyt kalliilla lipulla heti ja museosta suoraan kirkon puolelle, siis jonottamatta.
      Hyvä että en uskonut ja ostanut kallista lippua tuon vajaan 10 min. jonon takia.
      Älä anna jonon mitan hämätä itseäsi ja museoon pääset kyllä tähän vuodenaikaan.
      Tulin matkalta eilen, 11.11.13
      Kirkko on ilmainen, kuten selvisikin edellisestä. Jos muistan oikein, niin olisiko ollut 6,00 "torniin kipuaminen"...?

      • aGGa70

        Pääsikö vatcombeihin? Kuulin ettei niihin ole viime aikoina päässyt.


    • Jonottamatta

      Kokemuksia lokakuulta 2014. Ostimme ennakkoon museoliput noilta sivustoilta ja lisäksi Audioquide laitteen kaulaan roikkumaan (laite ei osaa suomea). Maanantaina jono oli useita satoja metrejä pitkä, mutta lippujen kanssa saimme kipittää ohituskaistaa suoraan sisälle. Jonosta ei juuri silloin päästetty ketään sisälle, joten en suosittele jonottamista. Audioquideen saa tökättyä omat kuulokkeet kiinni, jolloin ei tarvitse kävellä luuri korvalla kahta tuntia. Myöhemmin iltapäivällä jono Pietarinkirkkoon oli noin 1/2 kierrosta aukion ympäri. Uusi yritys aamusta ennen yhdeksää ja jonottamatta sisään. Katolle kiivettyämme noin puolta tuntia myöhemmin jono oli jo 3/4 kierrosta pitkä. Ja se aukiohan on aika iso.

      • ollahyvävaan

        Juuri maanantaina ei kannata mennä kun silloin muut museot ovat kiinni ja kaikki ovat jonossa. Muina päivinä pääsee kohtuu hyvin. Vinkki niille, jotka eivät ole opastetulla kierroksella: Pietarinkirkkoon on sikstiiniläiskappelista portaat, joita ryhmät pääsevät, eivät muut. Kannattaa siis etsiytyä kappelissa jonkun isohkon ryhmän hännille ja poistua oppaan perässä ovesta, jossa likee kielillä pääsy kielletty, silmät taivaisiin luotuna.. Muuten joutuu kiertämään takaisin uloskäynnille ja kilometrin muuria. Portaat tulevat suoraan kirkon sisäänkäynnille)).


      • opastettu Vatikaani?
        ollahyvävaan kirjoitti:

        Juuri maanantaina ei kannata mennä kun silloin muut museot ovat kiinni ja kaikki ovat jonossa. Muina päivinä pääsee kohtuu hyvin. Vinkki niille, jotka eivät ole opastetulla kierroksella: Pietarinkirkkoon on sikstiiniläiskappelista portaat, joita ryhmät pääsevät, eivät muut. Kannattaa siis etsiytyä kappelissa jonkun isohkon ryhmän hännille ja poistua oppaan perässä ovesta, jossa likee kielillä pääsy kielletty, silmät taivaisiin luotuna.. Muuten joutuu kiertämään takaisin uloskäynnille ja kilometrin muuria. Portaat tulevat suoraan kirkon sisäänkäynnille)).

        Paljonko maksaa opastettu kierros. En tarkoita suomenkielistä, vaan esim eng. Olen kuullut että sellaisia kootaan paikan päällä ja pääsisi nopeammin kiertämään.


    • rooman kissa

      Liput Vatikaanin museoihin n 45-49 e. Pääsee jonottamatta ja englannin kielinen selostus. En suosittele miehille/lapsille, eivät jaksa kuunnella paria tuntia patsaista ja muista taideaarteista. Lippuja saa esim roomanliput.fi.
      Muuten Pietarin kirkkoon pääsee ilmaiseksi ja huikean pitkä jono turvatarkastuksineen vetää yllättävän nopeasti. Vain ylös kupoliin meneminen maksaa. Kävellen 5e ja hissillä 7 e (2014).
      Vatikaanin kierrosta varten kokoonnutaan lipputoimistossa, riippuen palvelun tuottajasta, yleensä lähellä Vatikaanin museoiden sisäänmenoaukkoa. Ja kaulaansa saa tosiaan roikkumaan audiolaitteen ja korvanapin, josta saa kuunnella selostusta.

    • vahveroinen

      Voisiko joku vielä ystävällisesti kertoa tarvitsenko liput pietarinkirkkoon päästäkseni (jonottamatta...) ? Reissu huhtikuussa

      • lkjlkjhlkjlkj

        Pietarinkirkkoon ei tarvita lippuja, se on ilmainen. Jonoja voi kuitenkin olla ja usein on.


      • vahveroinen

        Mutta millä lipulla sinne pääsee jonon ohi?


      • Nähtyon

        Museoiden lipuilla. Itse kirkkoon ei myydä lippuja, vissiin siksi, että se on kirkko, johon kaikilla on oikeus päästä rahatta sisään.


      • sfgdgdgrgrdbrbgt

        Ei pääse pelkällä museon lipulla kirkon jonon ohi! Pitää ostaa museokiertue Vatikaanista lisensoidulta feissarilta/myyjältä, joita siellä alueella pyörii (n. 30 e jos sinulla on jo tulostettuna lippu museoon, muuten 50 e, jolloin sisältää lipun) tai etukäteen netistä. Silloin pääsee kiertueen mukana Sistiiniläiskappelin kautta suoraan Pietarinkirkolle eri ovesta kuin pelkän museolipun ostajat. Ilman kiertuetta joutuu kiertämään kirkolle museon ulkopuolelta ja menemään pitkän jonon jatkeeksi. Ja se jono ON pitkä.

        Jos ostat feissarilta, niin ole tarkkana että se on virallinen lisensoitu selvästi artikuloiva kiertuemyyjä! Mitään lippuja ei makseta feissarille, vaan feissari vie toimistoon jossa kiertueporukka kokoontuuu ja siellä hoidetaan rahansiirrot. Noin menettelin itse Vatikaanissa, koska minulla oli vain lippu museoon. Hyvää matkaa!


    • jennyyyy

      Me ollaan menossa Roomaan kesäkuun ekalla viikolla ja haluttais mennä Vatikaanissa ainoastaan sinne ylös kupoliin? Mikä ois paras tapa siihen? Oon käynyt kerran opastetulla kierroksella ja nähnyt museot ja sikstiiniläiskappelin mutta tällä kertaa haluisin mennä käymään vain kupolissa. Mahdollisimman halvalla ja mieluiten jonottamatta, onko mahdoton yhtälö :D

    • parga

      Jos olette Vatikaanissa klo 8 siinä kupolin juurella niin uskoisin, että onnistuu jonottamatta. Hyvät kengät jalkaan ja en suosittele, jos on ahtaanpaikankammoa. Portaat ovat ahtaat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe