Etäopiskelun ongelmia?

landelainen

Eli mitä teillä tulee mieleen etäopiskelusta? Onko etäopiskelussa olennaisia ongelma-aukkoja ja onko teistä niihin ratkaisu? Itse harkitsen etäopiskelua mahdollisimman pitkälle, koska asun kaukana kaupungista.

4

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+34

      Suurin ongelma taitaa olla se, että ei osaa patistaa itseään hommiin. Siihen auttaa, että menee ikäänkuin töihin opiskelupaikkaansa (kirjoituspöytä). Sitten vaan aloittaa, pitää tauot ja lopettaa työpäivän kun sen aika on.

    • OiNäitäAikoja

      Etäopiskelu olisi ihan ok jollei tukisi kirjautua ohjelmaan omalla nimellään ja hetullaan. Nääs työkkäri kyttää ihmisten etäopiskelujakin. Eli jos etänä opiskelet työkkärin mielestä enemmän kuin 5 ov keskimäärin kuukaudessa, menetät työttömyysturvasi.

    • neliö kourassa

      Etäopiskelu on toiminut minulla paljon paremmin kuin tunneilla käyminen. Yksin sitä viitsii tehdäkkin paljon kun pystyy kiinnostumaan kurssin aiheista, eikä tarvitse tuhlata aikaa koulussa tunneilla. En kotona enää jaksanut ja kerennytkään tekemään yhtikäs mitään tavallisina lukiopäivinä. Lukionkursseilla käymisellä sain lähinnä vain 5-7 luokan numeroita, nyt etänä olen saanut 8-9 numeroita.

      Ongelma on se etänäopiskelussa itselläni, että jos tarvitsee apua, niin opettajia on vaikea saada joissakin opiskelupaikoissa kiinni. Ainakin Eirassa on niin. Myös se on ongelmana, että välillä vaikea sovittaa koeviikkoa omaan aikatauluunsa. Olisi helpompaa jos olisi mahdollisuus tehdä koe silloin kun jo pystyy, eikä odottaa uusintapäivää tai koeviikkoa.

    • jukuri4

      No näin lapsiperheellisenä on ensinnäkin vaikea löytää aikaa sille opiskelulle (verrattuna kun olisi PAKKO mennä koulun penkille), toisakseen kotona ei ole koskaan niin rauhallista, että pystyy keskittymään "työpäivällisen" verran opiskeluun. Välillä on ollut teknisiä ongelmia, esim koneeni ei olekaan toistanut äänitiedostoja kuuntelukokeessa, joten koe on jäänyt sille iltaa tekemättä, mutta kun on heti opettajaan yhteydessä (joka yleensä päivystää kokeiden aikana) niin ongelmaan saadaan ratkaisu esim siirtämällä koetta seuraavalle päivälle tälle yhdelle oppilaalle. (ja itse on saanut koneen käytyä läpi missä ongelma)

      Kyllähän se isoin ongelma on varmaan tämä, että miten saada itsensä motivoitua. Koulut maksaa kuitenkin jokaisesta kurssille ilmoittautuneesta kurssimaksun vaikka sitä oppilas itse ei tiedä, joten jos oppilas ei suoritakaan kurssia, jää koulu miinukselle, eikä se nyt miinukselle jäänti tiedä koskaan hyvää. Että kyllähän se olisi hyvä tehdä parhaansa jos opiskelemaan alkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe