Mahdollisimman helppoja, halpoja ja nopeia kasvisruokareseptejänne tänne, kiitos!!! :)

Broccoli loverrrrrrrr

Siinä siis otsikossa jo. Kunhan oikeinkirjoitin, mobiiliversiossa puutteita... Lakto-ovo-vege ja vegaanisia. Olen kiireessä koko ajan, työtön ja köyhä, eläinsuojelu-vapaaehtoistyössä, harrastuksissa ja muuten kiinni omissa koirissani. Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastan (tosin lääkitys nyt okei) ja se rajottaa, mutta osaan kyllä sumplia ja soveltaa. Tehdään pitkä ketju! Jookos?!?!?! :) Kerron joitakin omiani ehtiessäni postailla, jotka tosin niiiiiin mielikuvituksettomia ja tylsiä... Mutta kertokaa tekin! :) Ehkä saadaan uusia oivalluksia ja ideoita, ennemmin jakaa vaikka samojen porkkanapihvien ohjetta 10 kertaa kuin ostaa yhtäkään pakettia tehotuotettua sikanautaa.

7

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Melkein-vege

      Vegaaniliiton nettisivulta esite "vegaaniruokaa opiskelijapudjetilla".
      Yhdeksän halpaa mutta maukasta reseptiä. Lisäksi säästövinkkejä.
      :)

    • sannnnnnnnnnnnnnnnnn

      Linssejä linssejä ja linssejä! Kalliita ekokaupoissa, puoli-ilmaisia etnokaupoissa. Varsinkin punaisia, keittää puolessa tunnissa, valkosipulia paprikaa ja chillejä mukaan.

      Sipulikeittoa. Kilo sipulia ja kasvisliemet. Soijakermaa. Niin hyvää. (Sipuli pitää paistaa valkosipulin, chillien kanssa ennen nesteiden lisäystä).

      Oma keksintöni: pehmeä avokado, pieni punainen sipuli, pieni tomaatti, sitruunapippuria. Tahnaksi ja leivälle.

    • simppeliikaipaanniin

      Juuressosekeitto kauden vihanneksista eli keltasipuli, valkosipuli, purjo, chili, pari jauhoista perunaa, muutama porkkana, lanttua, juuriselleriä, persiljanjuurta, kyssäkaalia jne...

      Juureksia tulee noin yhtäpaljon kutakin. Sipulit, chili ja juurekset pilkkotaan pieneksi ja lisätään kattilaan, jossa on kuumennettua rypsiöljyä kattilan pohjan peittäen. Freesataan jonkin aikaa kuitenkaan ruskistamatta niitä. Lisätään vettä peittäen kasvikset ja lisätään mausteet - muutama laakerinlehti, mustapippuria kokonaisena maun mukaan (viisi ehkä riittää), kasvisliemikuutio (luomua) ja mitä mausteita sitten haluaakaan - ehkä kuivattua timjamia tai kynteliä.

      Keitetään kunnes juurekset ovat pehmeitä ja kypsiä. Otetaan kattila pois levyltä, poistetaan laakerinlehdet ja sauvasekoittimella soseutetaan keitos tasaiseksi. Jos ei ole sauvasekoitinta niin voi myös käyttää perunasurvinta. Jos todella sileää keittoa haluaa niin sen voi paseerata (painella) vielä siivilän läpi. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa, pippuria (myllystä) jne...

      Tarjotaan hyvän leivän kera ja eiköhän maistu.

    • Lanttulaatikko

      1 kg lanttua
      ½ l vettä
      2 tl suolaa
      1 dl korppujauhoja
      2 dl kermamaitoseosta
      1 muna
      3 rkl siirappia
      ½ tl inkivääriä tai kanelia
      1/4 tl muskottipähkinää
      ½ tl valkopippuria

      Paloittele ja kuori lanttu. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Survo lantut tai soseuta sähkövatkaimella. Lisää joukkoon maidossa turvonneet korppujauhot, muna, mausteet sekä lanttujen keitinlientä niin paljon että survoksesta tulee tasaisen pehmeää. Tarkista maku.

      Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Painele lusikalla kuvioita pintaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Kypsennä 175°C n. 1½ tuntia

    • 18+13

      Tein melkoista pikäruokaa laiskuuksissani toissapäivänä. Keitin ensin puolipakettia kvinoaa, suikaloin juustohöylällä sekaan munakoison, heitin parsakaalijämät sinne ja purkillisen kikherneitä ja sipulia. Valutin vedet pois ja heitin vielä purkin tomaattimurskaa sekaan. Paa paljon currya ja ruususuolaa niin tuo on itseasiassa ihan hyvääkin. Variaatioita voi keksiä tästä noin miljoonia.

    • Kiitos 1

      Tee tomaattimurskasta tai vastaavasta keittopohja, soseuta tarvittaessa. Lisää sattumiksi herkkusieniä, paprikasuikaleita, riisiä, makaronia, nuudeleita, soijaa tai vaikkapa vain muita vihanneksia. Mausta hyvin. Tämä käy myös kastikkeeksi.

      Raasta kesäkurpitsaa, perunaa, porkkanaa, punajuurta tai muita juureksia. Paista röstin tapaan.

    • olihanhelppoo

      Helppo, halpa ja nopea on valkosipuli/sipuli-pasta. Pastavesi kiehumaan (vähän suolaa ja oliiviöljyä siihen) ja samalla viipaloi sipulin, valkosipulin ja chilin. Nämä kuullotetaan runsaassa kasviöljyssä (mukaan vähän suolaa ja pippuria) pannulla samaan aikaan kun pasta kypsyy. Pastan kypsyttyä kaadetaan vedet pois ja sekoitetaan sipulit pastan sekaan. Vie aikaa noin 15 minuuttia ja on hyvää simppeliydestään huolimatta.

      Tätä voi tuunata, jos niin haluaa, lisäämällä makunsa mukaisia kasviksia kastikkeen joukkoon tai tekemällä perinteisen sofriton eli lisäämällä porkkanaa, varsiselleriä ja tomaatteja sipuleiden sekaan. Tähän vielä tuoretta yrttiä ja eiköhän maut ole kohdillaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe