vedenkulutus

jaakk216

Mikä on ollu vuotuinen vedenkulutus omakotitalossa. mikähän on normaalin ihmisen kulutus kun itellä on 35 kuutioo vuodessa yheltä ihmiseltä

105

57891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmm....

      Aika paljon läträät vedellä- Luulisi 12-15 kuutioita vuodessa riittävän yhdelle....Lämmittele itsesi saunassa eika suihkun alla.....

      • niinkö luulisti?

        Mihin perustat tämän luulemuksen?

        100 litraa vuorokaudessa tekee 36,5 kuutiota vuodessa.

        http://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/mihin_energiaa_kuluu/vedenkulutus
        "Suomalaisten tyypillinen vedenkulutus on 90-270 litraa per asukas vuorokaudessa. Keskimäärin jokainen suomalainen käyttää vettä 155 l/vrk. Vedenkulutuksen tavoitetaso on noin 100-120 litraa vuorokaudessa per asukas."


      • äläkää.hualiko

        Eipä noi vielä huolestuttavia lukemia oo. Mulla menee sellaset 3000 kuutioo vuodessa. Päevässä mennöö tuollaset 8000 litraa. Myyn sitä kahtokaas kauppoihin vesipulloihin sen 1000 litraa päivässä. Saan 0,34 snt pullolta ja kun puolen litran pulloja myyn, teen 780 euroa päivässä rahaa. Loput 7000 litraa käytän peseytymiseen ja juon niitä litroja myös. 12000 euroa on vesilasku vuodessa.


      • Anonyymi

        No ei todellakaan riitä


      • Anonyymi

        Jos kulutat vain 12 kuutiota vettä vuodessa. Vuodessa on 365 päivää on hyvä käydä suihkussa kerran vuorokaudessa. Se ei vaan riittävästi 12 kuutiolla vettä vuodessa ja 32 litralla per vuorokausi kulutuksella ONNISTU mitenkää ! Taitaa haista teidän perheessä PERSEEN katku aika voimakkaasti ! Ja jos naishenkilöitä vielä huonossa hygineiassa jaloissa pyörii . . . niin VITUN silliimäistä katkua EI VOI MITENKÄÄN ESTÄÄ !! . . . . Tuliko tämä nyt SELVÄKSI !?
        Sanoo evp. kapteeni Timppa


    • Ok kulutus

      Meitä 4 ja n. 150 kuutiota vuoteen. Vesilaitoksen ohjeessa oli joskus että 150 litraa per hlö on normaali. se tekee kuussa 4,5. kuutiota, eli n. 50 kuutiota vuoteen on normaali.

    • oho 1

      170-180 kuutiota 5 henkilöä.

      • jaakk216

        No ei nää mun luvut sit missään järjettömissä ole. kaveri puhu sillä menee kuukaudessa 16 kuutioita kahelta ihmiseltä


      • Anonyymi
        jaakk216 kirjoitti:

        No ei nää mun luvut sit missään järjettömissä ole. kaveri puhu sillä menee kuukaudessa 16 kuutioita kahelta ihmiseltä

        Viiden vuoden kulutus OK talo ja kaksi työssäkäyvää, sisältää kasteluveden ja auton pesut . Aika tappi 80 m3 per vuosi. Joten kulutus 40 m3 / vuosi/ hlö. Eikä ole pihistelty


    • Lalalalamsmsm

      Meillä kahdelta 130-140m3 vuodessa. Suihkuissa sinänsä ei läträtä mutta on kyllä jäänyt tavaksi jättää hana valumaan turhaan esim. hampaita pestessä tai odotellessa kylmää vettä tms. Sitten kun molemmat pyrkii juomaan sen 3 litraa vettä päivässä, niin kyllähän sitä wcn huuhteluakin varmaan parikymmentä kertaa päivässä tulee.

      • VaraaVähentää

        Laita vettä pullossa tai kannussa jääkaappiin. Meillä on jääkaapissa kylmävesi- ja jääpala-automaatti. Meillä menee vuodessa 115 kuutiota viisihenkiseallä perheellä. Ei säästellä vettä, mutta ei myöskään törsätä sitä turhuuteen, kuten valuttamalla hanaa hampaitapestessä. Ei se pesutulos siitä parane että valuttaa samalla 30 litraa vettä viemäriin.


      • Anonyymi
        VaraaVähentää kirjoitti:

        Laita vettä pullossa tai kannussa jääkaappiin. Meillä on jääkaapissa kylmävesi- ja jääpala-automaatti. Meillä menee vuodessa 115 kuutiota viisihenkiseallä perheellä. Ei säästellä vettä, mutta ei myöskään törsätä sitä turhuuteen, kuten valuttamalla hanaa hampaitapestessä. Ei se pesutulos siitä parane että valuttaa samalla 30 litraa vettä viemäriin.

        hampaidenpesuveden voi näppärästi koukata wc-pytystä , tietenkin ennen kuin sinne on väännetty köntsät.


    • säästövinkki

      Vedenkulutusta voi pienentää merkittävästi kun tekee tarpeet lavuaariin. Itse olen säästäny jo varmaan jävellisen vettä.

      • Paska homma

        samoin täällä tehdään.
        Ongelma on joskus on jos vatsa kovalla niin mitenkä saa ne siitä lavuaarin ritilän läpi survottua. Nyt otetaan lusikallinen risiiniöljyä päivässä niin ei ole ongelmaa siitäkään.


      • KÖYHÄ NAAPURISI
        Paska homma kirjoitti:

        samoin täällä tehdään.
        Ongelma on joskus on jos vatsa kovalla niin mitenkä saa ne siitä lavuaarin ritilän läpi survottua. Nyt otetaan lusikallinen risiiniöljyä päivässä niin ei ole ongelmaa siitäkään.

        meillä kolmella on menny viimeset viis vuotta keskimäärin noin 280m3 per vuosi, ulkona on kyl iso uima-allas joka täytetään joka kesä, autoja pestään viikottain, nurmikkoa kastellaan tarvittaessa, ja porealtaas läträtään päivittäin, kyl sitä tuntuu kuluvan mut onneks suomessa saa viellä RAHALLA puhasta vettä kraanasta...


      • Paska homma kirjoitti:

        samoin täällä tehdään.
        Ongelma on joskus on jos vatsa kovalla niin mitenkä saa ne siitä lavuaarin ritilän läpi survottua. Nyt otetaan lusikallinen risiiniöljyä päivässä niin ei ole ongelmaa siitäkään.

        Toi risiinöljyhän on tosi hyvä vinkki,kiitokset.


      • Itu

        Sun jutut on sellasit että taidat tehdä vielä tarpeesi housuihisi.


    • Wesiiiii

      Meitä on kaksi aikuista ja n. 60 m3 menee vuodessa. Joskus pestään autoa ja terassia.

    • 16+12

      2 aikuista ja 7 lasta
      vedenkulutus 210m3 vuodessa

    • ruprigi

      Meillä menee 60m3 5 hengeltä vuodessa, pääsemme näin vähällä kun meillä eko-vessa ja peseydytään kolmesti viikossa, kesällä uimme paljon ja talvella ei hikoa niin paljoa.

    • Litsläts

      Vettä menee mitä menee. Ed. vesilasku tommonen 200 ekee/kolme kk. En paljoa kattele minkä verran kulutetaan. Normaalia läträystä. Koirille veden vaihto kerran päivässä ja kesäisin 3 kippoa ja vaihto 2 krt/vrk. Sitten kulutetaan mitä kulutetaan. Joskus pestään pyykkiä 3 koneellista päivässä jos 1 viikossa. Kaikki on kiinni kaikesta. Pitää saada nauttia vähän joskus. Tykkään lämpimästä suihkusta ja voin olla suihkun alla sen 10-15 minuuttia, mutta käyn suihkussa 3 -4 krt/vko, en siis joka päivä lotraa. Viimeksi oli mennyt 45 kuutiota meillä, joka oli 11 kuutiota yli oletusarvon. Itsehän vetemme maksamme. Lisäksi pesi kolme mattoa pihalla, koska laiskuuttani en halunut mennä matonpesupaikalle. Yritän katsoa, etten valuttele muuten turhia, mutta esim. 2 krt viikossa upotan atzalean veteen. No allas aina täyteen. Nyt täytän korkeamman kattilan ja upotan siihen, menee puolet vähemmän. Kesällä kyllä kastelen kukkia ja pensaita kaikilla turhilla vesillä. Kerään ämpäriin esim. koirien vaihtovedet, kahvipannun huuhteluvedet jne. En ota niistä ongelmaa vaikka välillä meneekin hukkaan ja wc meillä vedetään aina. Eihän elämästä voi nauttia jos pitää joka litran perään katsoa.

    • säästöö

      Voi mennä vähän tai paljon. Meillä 2 henkeä ja 40 m3 vuodessa. Vuorokausikulutus vajaa 60 l/as/vrk. Ja tämä tarina on tosi (Tapio Rautavaaran laulu: korttipakka).

    • Melkoisia kulutuksia näyttää monilla olevan.Justiin eilen tuli luettua mittari joka oli viimeksi luettu joulukuussa 2012,reilun vuoden kulutus oli 14 kuutiota kahdelta henkilöltä.
      Taitaa ihmiset asua siellä suihkussa kun jotkut saa kuukaudessakin enemmän kulumaan.Meillä tosin käydään melko paljon pihasaunassa jonka vesi tulee kaivosta samoin kuin autonpesu ja muut pihassa käytettävät vedet.

      • vesitys

        4 henkeä ja reilut 200m3 vuodessa.

        niin edullista että ei jaksa miettiä.


      • 4%*()/&&

        Niin no johan tuolla vetää vessan kolmesti päivässä ja ottaa 30sec suihkun. Mutta mites se ruuanlaitto ja pyykinpesu? Toinen voi tietysti käydä ulkona tarpeillaan.


      • Minä en oikeasti haluaisi tavata ihmistä joka käyttää n. 17 l/vrk vettä. pyykiä ei pestä koskaan, kerran viikossa voi ottaa pikaisen suihkun, tiskaaminen on mahdotonta tai ainakin epähygieenistä. Kun vielä huomioi että ko. määrästä menee n. 1-2 litraa/vuorokausi ihan juomiseen, niin tilanne on vielä pahempi.

        Jopa asunnottomat juoput huolehtivat hygieniastaan paremmin kuin sinä!

        P.S. Vesi ei suomesta käyttämällä lopu, eikä pohjavettä saa siirrettyä järkevästi maapallon kuiville alueille.


      • hyh hyh

        Teillä taitaa asua pari haisulia.

        Käytte varmaan kakallakin peräkkäin, jotta menee yhdellä huuhtelulla.


      • Anonyymi

        Ei onnistu kerrostalossa tommoset. Asun neljännessä kerroksessa ja vettä saa aina laskea litratolkulla ennen kuin se lämpenee käyttökelpoiseksi. Jokaista kylmää vesilitraa kohden kuluu puolikas lämmintä.


    • näin meillä

      Meillä on menny pitkään noin 110 kuutiota vuodessa viisihenkisellä perheellä. Nyt kulutus nousi hieman (115 kuutiota vuodessa), kun juniori on alkanut urheilla enemmän ja käy useammin suihkussa.

      Mitä olen kuunnellut muiden kulutuksia niin omamme on aika maltillista tasoa.

      Kerrostaloissa joissa ei ole mittausta kuluu yli 80 kuutiota per henkilö.

      • Harmittavaa

        Kerrostalossa olen kuluttanut 9kk:ssa yht 8,3 m3 vettä. Siitä tuli lisälasku 87,71 vuoden vaihteessa. En kuluta mielestäni paljoa. Tisikikone päällä 1-2krt/viikossa. Toi toisten tuhlaaminen tuntuu tosi pahalta. Mun pitää vielä yrittää säästää vettä jossain asiassa. Nyt kun avaa hanan miettii paljonko vettä taas menee. Epäreilua, että toiset voi tuhlata ja toiset maksaa enemmän.


      • sadevesikunniaan

        Olen samoilla linjoilla meillä vedetään vessa juomakelpoisella maialman puhtaimmalla vedellä ja pestään autoja yms. älytöntä sillä, mutta eipä näitä asioita ymmärrä kun ei näe omaa tonttiaan pidemmälle asoita. juuri tällaisten ihmisten takia pitää veden hintaa nostaa. Kahdestaan omakotitalossa 10 kuutiota vuodessa sadevedellä pestään autot ja kastellaan kasvit. wc:ssä huuhtelut isolle ja pienelle tarpeille. Sekin jo säästää vettä. peseydytään joka päivä, mutta ei asuta suihkussa.


    • näin täällä

      Pitkänaikavälin tarkastelu osoittaa että nelihenkinen perheemme kuluttaa noin 10m3 vettä kuukaudessa.

    • Normikulutus

      Meillä 2 aikuista ja 1 lapsi. Vuodessa menee 80m3 vettä.

    • eiläträtä

      Vuonna 2014 98 lit./vrk henkilö

    • puhdas_suomalainen

      omakotitalo, 2 aikuista, joka aamu suihkussa, rehevä puutarha, puhdas auto
      130 m3 / vuosi eli keskiverto suomalaisen kulutus. Tuntuuhan se 16 sankoillista per henkilö päivässä suurelta, mutta enpä tiedä mistä tinkis ja halpaakin se on, vain euron per henkilö per vuorokausi

    • Meidän_kulutus

      Meillä on kaksi aikuista, viimeisen vuoden aikana vettä kului yhtä henkilöä kohti:

      67,9 m³ vuodessa
      josta saadaan kuukausi- ja päiväkulutukseksi:
      5,66 m³ kuukaudessa
      186 litraa päivässä

      Vähän yläkanttiin kulutus menee meillä koska tavoitetaso on noin 100 - 120 litraa per henkilö vuorokaudessa.

      • meidän.lukemat

        Niinpä. Meillä menee samoin kahdella hengellä kolmasosa edellisestä.


    • höynäytetty

      vuoden kulutus yhdeltä henkilöltä 67,99m3,uudehkossa kerrostalossa.suihkussa 2 kertaa viikko,pyykinpesu 1 kerta viikko,pientä käsipyykkiä 2 kertaa viikko,käsitiskaus. tekee rahassa 476,06 vuosi. onko kulutus laskettu liian isoksi..

      • vesihiisisihisee

        Tuntuu kyllä aika isolta määrältä yhdelle ihmiselle noilla kulutustavoilla. Meillä on vuotuinen kulutus vain vähän suurempi kolmella hengellä omakotitalossa. Tytär läträä suihkussa useammin, mutta me vanhemmat selviämme parilla kerralla viikossa.

        Eikö sinulla ole huoneistokohtaista vesimittaria? Eikös ne ole yleisiä uusissa kerrostaloissa?


    • hrh5555y5

      115m3, kahden hengen talous.

    • voddaaa

      80 kuutiota, 2 aikuista ja 2 pientä lasta. Uusi talo eli uudet vesikalusteet

    • nohuh

      Mikähän on noiden vesimittareiden tarkkuus? meille asennettiin remontin yhteydessä uusi vesimittarijossa eli lähdössä 30.n litran lukema, täytin varaajan jonka kyltissä tilavuus on 1500 litraa, mittarin mukaan sinne meni 1960 litraa

    • kokeile.vielä

      Vesilaitos hoitaa mittarin tarkistuksen pyynnöstä. Kulut pitää maksaa itse jos ei näytä yli 5 % liikaa. Jos heitto on enemmän, saa liikakulutuksen takaisin. Vesilaitoksella on normi, kuinka pitkältä ajalta.

    • JaskaHiku

      ~235 kuutiota meni tänä vuonna. 5h, omakotitalo, joka päivä kaikki käy suihkussa ja ammekkin löytyy.
      Tiskari ja pyykinpesukone käy joka päivä. Autot ja muut menopelit pidetään puhtaana ja pihaakin pestään.

      Näitä kun lukee niin ilmeisesti ihan ok noihin kulutustottumuksiin nähden.

      • AikaKorkea

    • AikaNormaaliKulutus

      Juuri kävin lukemassa vesimittarin tasauslaskua varten. Asumassa on ollut 5 henkinen perhe. Ollaan asuttu tässä vuoden 2003 alusta, eli 13 vuotta ja mittarissa on lukema 1396 kuutiota, eli keskimäärin noin 110 kuutiota vuodssa, eli 22 kuutiota per asukas, joka tekee noin 60 litraa vuorokaudessa. Asumassa on ollut 5 henkinen perhe.

      Ja ei sitten todellakaan nuukailla veden kanssa, mutta käytetään vettä järkevästi, eli ei jätetä hanoja valumaan yms.

      Yksi joka laskee vedenkulutus on aina lämmin sauna. Aamusuihkun yhteydessäkin voi käydä heittämässä pikkkulöylyt, niin sen jälkeen sinne suihkuun ei jäädä lämmittelemään. Toki sen mitä vedessä säästää, näkyy kasvaneena sähkönkulutuksena. Ainalämmin sauna nostanee sähkön kulutusta jotain 2000kWh, mutta kyllä siinä plussalle jää säästyneen vedenkulutuksen ansiosta.

      http://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/mihin_energiaa_kuluu/vedenkulutus

      Normaali suomalaisen vedenkulutus on 90-120 litraa vuorokaudessa.

    • markkujouni

      Just luin mittarin ja 66 kuutio menny tänä vuonna 2 aikuisen taloudessa, vähän kyllä ihmetyttää vuotuinen kulutuksen vaihtelu 100-66 kuutioo........ omakotitalossa normaali elämistä, 2-3 viikkoo ollaan lomilla vuodessa.

    • SiinähänMaksatte

      En laske kun ei maksa mitään vaikka läträis kuinka!!!! Miksi maksatte vedestä?Mulle ilmaista.Miksi asutte noin kalliisti?

      • Linkolanopit

        Eipä tuolla asenteella ajatella yhtään ympäristö-seikkoja. Oletko kasvatettu kommunisti perheessä, missä opetetaan ottamaan kaikki irti elämän aikana mitä ilmaiseksi saa!! Roskasakkia!!


    • kantovesi.ei.lopu

      Meilä on kantovesi kaivosta
      10l ämpäri tiskipöydällä kestää 2-3 päivää. Tiskatessa lisämpärillinen
      Saunotessa voi mennä 3-4 ämpäriä
      Eli viikossa 100l n 10 ämpäriä ja kk ssa n. 0,5 kuutioo
      Vesi ei maksa mitää mutta ei sitä viitti turhaa kantaa kaivosta

    • vanhoillinen

      Vanhat ihmiset ovat tottuneet pesemän saunassa vesimaljaan laiteulla vedellä, nykynuoret seisovat suihkun alla. Siinä on se miksi vedenkulutus on noussut. Vanhat ihmiset ovat tottuneet elämään säästäen,nykynuorilla on periaate "tule raha - mene raha älätee pesää". Sekä se että kerrostaloissa joissa ei ole huoneistokohtaista vesaimittari, niin ajatelu on että tuhlaavat muutkin mitäs minä säästän. Tästä syystä
      vesimaksut ovat lähes puolet lämmityskuluista. Edellä mainituista syistä asumiskustannukset ovat jatkuvassa nousussa. On turha valittaa korkeita asumiskuluja jotka aiheutuvat valittajasta itsestään.

      • huljuus

        Kyllä näin. Appiukkoni 72v toimii juuri näin. Oltiin hotellissa, ja tämä otti vessasta juomavettä, tottuneeseen tapaan kraanasta (ilman juoksuttamista) pisaraakaan hukkaamatta muovimukiin ja kurkusta alas. Kyllä minä ainakin hotelleissa tapaan juoksuttaa hetken vettä, kun ei tiedä kauanko se lämpöisessä putkessa on seissyt.

        Sama juttu räkäpaperien kanssa. Huoltoasemalta otetaan se yksi ainoa servetti, ja se palvelee taskussa niistopaperina ainakin viikon jos toisenkin. Samaan aikaan nuoriso ottaa pinon servettejä, puolet tippuu lattialle ja loput melkein käyttämättömänä roskiin, jos osuu.

        Mutta joo, meillä 5-henk perhe lapset alle kouluikäisiä, vettä menee 120 kuutiota vuodessa. Eli aika pienellä päästään, ainakin vielä.


    • kaikenlaista-

      En koskaan juoksuta vettä 'varmuuden vuoksi'. Suomessa kaikki vesilaitosten vesi on aina juomakelpoista. Pidän vesikannua keittiön pöydällä aina. Ei tarvitse juoda jäistä vettä. Joku herkkä ei ehkä uskalla juoda vettä joka on ollut aamusta iltaan lasissa. Onko hotellin vesi likaisempaa kuin vesi muualla?
      Kuulen ensimmäisen kerran että joku panee paperinenäliinan taskuun räkimisen jälkeen.

    • xsdcvvfd

      VVOon vuokratalossa 275 litraa vuorokausi/henkilö, viereiset osaketalot 156 litraa vrk/henkilö. Mistä näin suuri ero? No, vuokralla asujat eivät välitä mistään mitään, hanoja pidetään huvikseen auki kun vesi kuuluu vuokraan. Mutta myös osaketalossa vesi kuuluu vastikkeeseen, erillismittareita ei ole, ja sielä ei huvikseen valutella. Siis mistä se ero tulee? No, vuokralla asuvat ihmiset ovat vastuuttomia kusipäitä.

      • Porno-Jalmari

        Aaaamen...


      • lähiötantta

        Roskasakkia joidenka takia maapallo kärsii.


    • juippi1970

      240 kuutioo 3 henkee

    • ja.tämä.on.tosi

      40 kuutioo 2 henkee

    • just_tarkistettu

      3,5 henkilöä ok-talo, ei tahallaan läträtä muttei mitenkään erityisesti säästetäkään (painepesurilla pestään autoa, pihakivetystä ja mattoja, pyykkiä ja astioita pestään koneessa tarpeen mukaan 0,5-2 krt/vrk, suihkussa käydään ja saunotaan ihan monia kertoja viikossa mielihalujen mukaan jne.) = 145 kuutiota / vuosi. Ite koitan säästää sen verran, että juon olutta enkä vettä. HSY:n arvio on noin 50 kuutiota / vuosi / hlö, eli vähän alle sen keskiarvon päästään (vaikkei tosiaan mitään tavotteita ole asetettu).

      Eihän täällä ole mitään järkeä oikeasti koittaa erityisemmin vettä säästää... kun ei sitä pohja- tai muutakaan vettä saa kuiville alueille maapallolla siirrettyä (muuta kun pullotettuna). Ja täältä Suomesta se ei käyttämällä lopu. että siinä mielessä aivan sama paljonko sitä vuodessa menee, jos on varaa siitä maksaa. Vuokranantajat tietysti kärsii vähän, jos vuokralaiset lotraa tolkuttomasti eikä asuntokohtaista mittaria ole. Ja ne pihit taloyhtiön osakkaat, jotka itse jostain syytä rajottaa omaa vedenkäyttöään ja kauhistelee naapureiden (jos asuntokohtaisia mittareita ei ole). Taloyhtiöt kun pikkuhiljaa ottaa remppojen yhteydessä asuntokohtaiset mittarit käyttöön, ja vuokranantajat alkaa laskutta akäytön mukaan, niin siittä se tasaantuu.

      Mutta noin jo ihan talotekniikan kannalta niin on hyvä muistaa pari juttua: asunnon viemäriin (lavuaari, suihku, pönttö) ei kuulu mikään muu jäte kun se mikä tulee ihmisestä. Ruoanlaiton jätteet (tähteet, roskat, rasvat yms), jalkineiden ja vaatteiden hiekat ja kivet, liuottimet, maalit yms yms yms. kuuluvat jätteisiin, ei viemärijärjestelmään. Astioiden mukana tulee kuitenkin tietysti aina vähän jätettä ja rasvaa, mistä syystä huuhteluun kannattaa käyttää sitten kuitenkin tarpeeksi vettä, kun sen tekee. Muuten se jäte on sellasta paksua sakkaa joka tukkii viemärit. Eli viemäreiden kunnon takia niitä kannattaa säännöllisetsi kuitenkin huuhdella riittävällä määrällä vettä, eikä jättää niitä roippeita sinne viemäriputkeen kuivumaan.

    • JagheterMertsi

      Kaksi aikuista ja kaksi teiniä = 130 m3 vuodessa

      • HaiseekoJo

        Täytyy jo vuotaa jostain ulos.....kämppäsi rupeaa kohta homehtumaan jostain!Ei tommosta määrää muuten mene!


    • Esa1970

      Yksi henkilö ja 125m3 /vuosi. Ei hyvä juttu, mutta minkäs teet.

    • paljon.kuitenkin

      Vesilaitoksen arviokulutus 160m3/vuosi, toteunut 44m3/3kk, eli aika liki, siis paritalossa.

    • säästäjä

      vasilaitoksien suositukset ovat täyttä roskaa. Niiden laskelmat perustuvat voittojen saamiseen. Kyllä 50 litraa päivässä pitäisi riittää normaalille suomalaiselle. uskokaa tai älkää, juomavedestä tulee vielä pula.

      • Porno-Jalmari

        Miten saat kulumaan tuon 50 litraa? Minä juon kaksi litraa ja paskon naapurin pihalle, peseydyn lähiojassa.


    • Sepposson

      Omakotitalo 3 hlö => 135 m3. Pihan kasteluun menee joskus vettä. Samoin auton pesuun. Pari henkeä käy harrastusten vuoksi myös muualla suihkussa.

    • EiVesilaskuja

      Nolla! Käytän sadevettä kaikkeen.

    • KallistaLystiä

      Okt 282 m3 vuodessa. 8 hlöä, 2 aikuista ja 2-12 vuotiaat lapset.

    • h2om2

      Mitenkähän nuo vesimittarit ovat tarkkoja? täytin 1500 litran varaajan, vettä meni mittarin mukaan 1813 kitraa, tarkistin tuon tehdasvalmisteisen kantikkaan varaajan tilavuuden, kyltti piti paikkansa,monikohan mittari Suomenmaassa on tällainen ?

    • pop98

      Meillä ja työkavereille menee, 4-5h perheitä, 180-200 kuutiota/vuosi.

    • James-33

      Meillä menee n.450L vuorokaudessa, 6 hengen talous.

    • Kylläpiisaa

      Meillä kahdelta ihmiseltä, vuoden 2016 kulutus 25m3. Peseydytään/saunotaan 3xviikko.

    • Vähäinenkulutus

      Kahden hengen talous, kulutus 1,5 kuutiota /kk. Käymme molemmat työpaikoilla / uimahallissa (ilmainen työni puolesta) suihkussa. Täytän töissä 2l juomavesipullon, josta riittää raikasta vettä koko illaksi. Viikonlopuksi 5 l pikkukanisteri. Pyykit pestään kerran viikossa läheisen opiskelija-asuntolan pesukoneilla (50 snt / kone). Rahaa säästyy mukavasti.

      • Porno-Jalmari

        Olette siis Laihialta molemmat, eikö vain?


      • Anonyymi
        Porno-Jalmari kirjoitti:

        Olette siis Laihialta molemmat, eikö vain?

        Uskomatonta


    • erilaisuusonrikkaus

      Omakotitalossa 130m3/vuosi, 2 aikuista ja 2 pientä lasta. Astianpesukone ja pyykinpesukone kummatkin pyörii 1 kerran päivässä. Mistään ei säästellä. Joskus hanat valuvat turhan pitkään.

      Tuttavapariskunta kysyi 1kk sitten, että paljonko käytämme, kun heillä 1 lapsi enemmän ja 59m3/vuosi. Eivät säästele hekään ja keskustelujen jälkeen ilmeni, että hyvin samanlaiset tottumukset kuin meilläkin. Mietimme, että heillä on mittari rikki ja koska tuohon suuntaan, niin turha siitä on vesilaitokselle huudella.
      Teimme tuolloin laskelmat, että periaatteessa se 60m3 olisi mahdollista, mutta vaatisi äärimmäistä säästeliäisyyttä ja itsekuria kyseisessä taloudessa.

      Toinen tuttavapariskunta muutti vuokralta omistusrivitaloon. 1. vuoden jälkeen tuli kova yllätys, kun Posti toi yli 1000€ tasauslaskun. Kyseli minua selvittämään, mistä heidän lasku johtuu. Sovittiin että otetaan mittarilukema ylös ja lähtevät 2 päivän reissuun ja tarkistetaan sitten, vuotaako mikään tms. Eipä vuotanut. Sitten toinen tunnusti käyneensä päivittäin yli 30 min suihkussa. Hänellä oli pitkällisestä vuokralla asumisestaan jäänyt käsitys, että vesi on Suomessa lähes ilmaista ja että sitä voi lotrata ihan miten huvittaa. Niinpä hän vain seisoskeli lämmittelemässä suihkussa. Tavat muuttuivat kun sivistettiin hänelle hieman asumisen kustannusrakenteita.

      Kieltämättä en itsekään nuorempana ja vuokralla juuri välittänyt, paljonko vettä kuluu. Nykyään tulee seurattua, kun itse maksaa ja sitä kautta myös mahdollisesti muuttaa tapojaan.

      Vuokra-asunnoissa ainakin täälläpäin on usein laskettu veden peruskulutuksen olevan luokkaa 4m3/kk/asukas. Ja usein se ei riitä, vaan taloyhtiö ilmoittaa kerran vuoteen nostavansa vesimaksua, kun vettä on mennyt suunniteltua enemmän.

      Jos siis käyttää vain vesijohtoverkon vettä, kulutustaso 50m3/hlö/vuosi on vielä kohtuullista, eikä tule olla huolissaan. Jos taas käyttää tuon 50m3/vuosi ja taloudessa on 2-3 asukasta, on mittalaitteet vialliset tai sitten olet sitä porukkaa, jota tulee nopeasti vältettyä pienen ominaisesanssin vuoksi.

    • SuihkuLeijona

      Sukulaiseni omakotitalossa 2 aikuista ja yksi pieni lapsi. Pikkurouva suihkuttelee itseään suihkussa vähintään puoli tuntia kerrallaan, joka ikinen päivä, kuulemma joinakin päivinä useammankin kerran. Heillä vuotuinen vesikulutus noin 300 kuutiota.

      Meillä taas 2 aikuista ja 3 lasta. Vuotuinen vedenkulutus on noin 135 kuutiota. Joka päivä meilläkin käydään suihkussa, mutta ei asuta siellä, pestään vain paikat ja sillä siisti. Ei mulla ainakaan suihkussa yli 5min mene ikinä, kyllä siinä ajassa kerkee ittensä pestä vallan hyvin. Eikä suihkuaikoja tarvi kellottaa, kunhan omaa mentaliteetin että suihkussa on vain tarkoitus peseytyä, eikä lämmitellä.

    • kaisekäy

      119 m3/v , ok talo ja 2 aikuista 2v , myönnetään että on osa turhaa lutrausta, ok talossa saa ainakin näissä säissä katolta vettä ilmaiseksi, ei ole tynnyriä, vielä :) eikös sähkö saunaakin käy kantovesi ? heh

    • Reipponenja

      kylmä , sekä lämmin vesi 71 kuutiota. Yksi ihminen. Kuulostako tuo muiden mielestä liian suurelta?

    • EllunKanaset

      Meillä menee 2 aikuista plus 3 alle 10v lasta, noin 150 kuutiota vuodessa. Suihku on varmaan se suurin vedenkuluttaja, kuitenkin joka päivä tulee suihkussa käytyä, ja tahtoo siellä se 5-10 minuuttia vesi lorista.

      Toisaalta, kyllä tuo vessanpönttökin kuluttaa vettä aikalailla. Aina tulee sitä isompaa huuhtelupainiketta painettua, jostain syystä. Monesti tulee turhia vessanvetoja, räkäpaperi heitetään pönttöön ja painetaan nappulaa, ja taas meni 7 litraa vettä.

      Varmaan tarkasti miettimällä pääsisi meidänkin perhe jonnekin 120 kuution tietämille vuositasolla. Mutta onko se rahallisesti niin iso asia sittenkään, että kannattaisi ressata.

      • Kiitossinulle

        Rahallisesti, mutat ajattele tulevaisuutta kun puhtasta vedestä tulee pulaa. opetelkaa nyt ihmeessä käyttämäänpientä puolta vessassa ja tarviiko joka räkärättiä heti huuhdella alas. kaunis pyyntö ja luonto kiittä! ;)


    • säästäri

      18 kuutiota/vuosi,2 aikuista, isot saavit sadevettä räystäältä vessahuuhteluun, auton pesuun ym. ja kasvien kasteluun aina, uimahallissa saunomiset ja vesijuoksut, joskus oma sauna, ei jatkuvaa läträystä tarvita

    • näinmeillävantaalla

      Meillä asuu vakituisesti 2 henkilöä. Just luin vesimittarin. Vuosikulutus oli 161 kuutiota.
      On 2 vessaa, joka käyntikerran jälkeen vedetään isommalla puolella kun on aika pitkä tuo matka tontin läpi kunnallistekniikan viemäriin ja laskua vähän, joten vettä tarvitsee olla kyytipoikana.
      Suihkussa käydään päivittäin, joinakin päivinä jopa 2 krt kumpikin.
      Pyykkikone pyörii keskimäärin 3 krt/viikko.
      Asianpesukone samoin 3 krt/viikko käsitiskit siihen päälle, tosin niitä on vähemmän.
      Saunavieraita käy usein, siis lasten perheet, yht. 6hlöä, ainakin kerran kuukaudessa, samaten lastenlapset ovat aika usein yökylässä.

      Kesäisin pestään autot, 2 kpl, viikottain.

      • ekolokiaa

        iso on kulutus kyllä, meillä on 5 henkinen perhe ok-talossa ja vuosikulutus oli 22 kuutiota, kaikki turha läträäminen on kielletty ja suihkussa käydään vain tarvittaessa (2 krt vko), kesällä sadevedet talteen ja auto, matot, koira pestään sillä, lapset ovat oppineet käymään kavereillaan vessassa ja joskus suihkussakin (sanottiin että on kylppäriremontti menossa), pesukonetta ollaan käytetty myös välillä naapureilla (ollaan ostamassa uutta ja halutaan testata eri koneita),
        säästämään pystyy kun käyttää luovuutta ja eikä tuhlata


      • Porno-Jalmari
        ekolokiaa kirjoitti:

        iso on kulutus kyllä, meillä on 5 henkinen perhe ok-talossa ja vuosikulutus oli 22 kuutiota, kaikki turha läträäminen on kielletty ja suihkussa käydään vain tarvittaessa (2 krt vko), kesällä sadevedet talteen ja auto, matot, koira pestään sillä, lapset ovat oppineet käymään kavereillaan vessassa ja joskus suihkussakin (sanottiin että on kylppäriremontti menossa), pesukonetta ollaan käytetty myös välillä naapureilla (ollaan ostamassa uutta ja halutaan testata eri koneita),
        säästämään pystyy kun käyttää luovuutta ja eikä tuhlata

        Voi nyt vi**u sentään mitä perseilyä, onhan tämä vitsi...onhan.


    • Lukema

      Luin just mittarin.Viimevuonna 14.2 luettu.
      Kulutus näytti 87 kuutiota.
      Käyttäjiä 2-4.(Omakotitalo )Kaksi käyttää satunnaisesti suihkua. En ajattele vuoden aikana mitään säästöjuttuja.Tulee lotrattua silloin ku vettä tarttee. Sais kyllä kutistettua lukemaa jos haluaisi.

    • putipuhdas

      380/v, 6 henkee, akvaario johon osavesi 2krt/kk. Suihkut ja saunat normisti 2-3 krt/vko. OK-talo 150 sisäneliöt. No broblem. ps. moniko laskee tuon akvankin?

    • jännite

      380 volttia on ns. voimavirtaa. Yleensä pienkulutus on 230 volttista.

    • putipuhdas

      380/ v=vuosi

    • Talo.ei.kuluta

      Eihän talo kuluta oikeastaan yhtään vettä, vaan ne asukaat jotka siellä elää.

      Meillä meni 110 kuutiota vuodessa, silloin kun mietä oli viisihenkinen perhe. Nykyään on kolme henkeä ja kotoa muuttaneet lapset usein saunomassa, niin menee noin 80 kuutiota vuodessa.

    • Jossain 50l paikkeilla per päivä mut voisin opetella käyttämään vieressä olevaa jokea paremmin tarpeissani:)

    • R.yökköö

      Olen yksinäinen vanhassa OK-talossa. Viime heinäkuussa asennettiin uusi mittari ja nyt siinä on vähän yli 9 m3. Eli n. 30 litraa vuorokaudessa mennyt .
      Pesen käsin tiskit ja tiskivedellä huuhdon WC:n silloin. Samoin pesukoneen poistovedet hyödynnän joko puutarhaan ja/tai WC:n huuhteluun. Pesukoneesta tulee n. 80 litraa vettä, jota en tietenkään viemäriin päästä.
      Auto on tosiaan kätevää sadevedellä pestä, mutta lika vaatii joskus kuumaa pesuvettä, harvoin.

    • juuri_tarkastetu

      Just tarkastin ja ilmoitin vesilaitokselle lukemat, 285 päivän ajalta 62 kuutiota nelihenkiseltä perheeltä, eli vuosiarviona 79 kuutiota. keskimäärin siis 54L/pv, mielestäni melko vähän

    • Vedenneitonenkin

      Meillä kulutetaan vettä 250 kuutiota vuodessa. Viisihenkinen perhe, jossa liikutaan ja urheillaan paljon. Pyykkiä tulee. Kone pyörii varmaan joka päivä. Tiskikone kahdesti päivässä. Kastelen puutarhaa kesällää. Minusta kulutus on ihan tavallinen. Ei lotrata suihkussa kauan, mutta päivittäin suihkussa käyvät kaikki.

    • Water

      Tuossa katselin vedenkulutusta vuositasolla, näyttäisi olevan siinä 75 m3 ja kaksi aikuista, 2 suomenpystykprvaa ja 2 maatiaiskissaa. Noh, omakotitalossa asutaan kaksi autoa. Vaimo kova sulanveden aikaan uimaan , itse käyn joka päivä saunassa ja suihkussa. Eli varsin hyvin asettuu kulutus Gaussin käyrälle. Varsinaista säästökohdetta en nyt juuri keksi.

    • jafanamaka

      meillä 5 henkinen perhe ja kulutus on vuositasolla 13-15 m3, järvi on vieressä jossa toimitetaan pesut läpi vuoden ja vessanakin se hyvin käy laskuojan kohdalla, lapsetkin oppivat luonnonmukaiseen elämään ilman kaupungin metkuja

    • N. 14.000 litraa vuodessa jos ei häslää vierasvara.

    • Anonyymi

      Mittarin mukaan eri mene kuin 15-20 kuutiota vuodessa mutta sepä onkin pois paikoiltaan 10kk vuodesta ja tilalla suora putki.

    • Anonyymi

      Näkyi taas hieman nousseen kulutus.
      160kuutiota vettä josta noin 80kuutiota "kuumaa" 45...55 asteista.

      Arvioni on:
      -minä 10 kuutiota (suihku auki max 5minuuttia, kolmesti viikossa jne)
      -vaemo 30 kuutiota
      -vesipeto1 30 kuutiota
      -vesipeto2 90 kuutiota (suihku auki 60minuuttia, kolmesti viikossa, jne)

      -raksaaja(sh)

      • Anonyymi

        "Kuumaa" ei kulu puolta vedestä. Kova kulutus jos on 4 henkeä. Meillä 2 henkeä kuluttaa 40 kuutiota (sis. nurmikot).


      • Anonyymi

        Mimmonen perheenjäsen köy suihkussa vain kolmasti viikossa? Hyi helvetti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuumaa" ei kulu puolta vedestä. Kova kulutus jos on 4 henkeä. Meillä 2 henkeä kuluttaa 40 kuutiota (sis. nurmikot).

        Eihän tuossa talossa kuumaa vettä ole lainkaan. Pelkkää haaleaa.

        Varmaan joku surkea MLP, mikä ei kykene kuumaa tekemään.


    • Anonyymi

      Minulla oli luja ja luotettava länsi Saksassa valmistettu AEG pesukone. Meni vettä 500 litraa joka pesu. Suihkuun meni 250 litraa joka kerta kun akka kävi.

      Nyt uusi pesukone, vetää menee 10 kertaa vähemmän.
      Uus akka en saanut, mutta suihkupää vaihdettiin vettää säästäväksi. Akka valittaa että kun on kastellut hiukset vasemmalla puolella oikea puoli on jo ehtinyt kuivua. Saksella se ongelma korjaantui.
      Kaljaa kun juo niin vettä ei mee juurikaan muuhun.

    • Anonyymi

      Mittarin lukeman mukaan ajalla 24.11.2021 - 23.11.2022 oli kulutus 70 m3 (35m3 /hlö) , omakotitalo 2 henkilöä. Päiväkulutus 95 litraa/hlö , sisältäen autonpesut ja hieman nurmikon kastelua. Pudotusta edelliseen vuosijaksoon oli 15m3, joten oikea suunta.

    • Anonyymi

      Tähän on helppo vastaus, kun olen ollut töissä vesilaitoksella. Yhden henkilön taloudessa veden kulutus vuodessa keskimääräisesti 36 m3/vuosi, 2 henk. 72 m3/v. Jne. Ihan normi kulutus näyttää olevan omakotitalossa asuvalla. Puhtaus on puoli ruokaa, sanotaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe