Lankapuhelinliittymä, vieläkö sellaisen saa?

Ihmettelijä

Olis tarkoitus kokeilla luopumista kännykästä vedonlyöntimielessä muutamaksi kuukaudeksi ja tarvitsisin lankapuhelinliittymän..
Saako sellaisen ylipäätään enää, ainakin niin ettei olis aivan sikahintainen??

11

6092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mhs

      Aika suurella todennäköisyydellä saa, jos taloon tulee puhelinkaapeli. Eli jos talossa/asunnossa on puhelinpistorasia, niin sitten vaan ottamaan yhteyttä operaattorin asiakaspalveluun. Provisiopalkalla olevat operaattorin myyjät eivät varmaan hevillä myy, mutta jos (ja kun) tietää, mitä ostaa ja osaa vaatia, niin kyllä sellaisen saa.

      Hintatasosta yleisesti: puheluhinnoittelu on jämähtänyt sinne 2000-luvun puoliväliin, jolloin ensisijaisverkkosopimukset tulivat saataville (usein nk. kotisopimus). Ja esv-sopimus kannattaakin ehdottomasti ottaa lankaliittymän yhteyteen, muuten puhelut voivat maksaa vaikka mitä...

      Tyypillisesti kytkentämaksu on n. 50-100 €, jos omistaa puhelinosakkeen niin voi päästä halvemmalla. Kuukausimaksu vaihtelee yhtiöittäin, yleensä n. 6-18 €/kk, soneralla 15-30 €/kk.

      Saatavissa oleva operaattori/operaattorit, riippuu asuinpaikasta; yleensä on vain yksi vaihtoehto. Mihin paikkaan tarvitsisit lankaliittymän? Esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella on Elisan lankaliittymiä, http://elisa.fi/puheliittymat/lankapuhelin/ . Oulussa ja Lahdessa DNA:n, Hämeenlinnan seudulla AinaComin jne...

    • Luetaanko vilpiksi tässä vedonlyönnissä jos käytössä on pöytäGSM ja Kotinumero?
      Kännykän sijasta jos sen SIMmin laittaa tällaisen Huawei B160:n sisälle, joka näyttää ulospäin ihan normaalilta "vanhanaikaiselta" pöytäpuhelimelta, voisi vedonlyönti onnistua? Vaikea tätä on ottaa mukaan kaupungille (tai lähinnä saattaa huvittaa ohikulkijoita kun repusta kaivaa koko puhelimen esiin sen soidessa:)) tai pistää taskuun kuten kännykän :) http://bit.ly/1fiSMft

      Selene@SoneraPartio
      www.sonera.fi/sonerapartio

    • Ihmettelijä

      Turkuun olis tarkoitus saada. Käyttöön tulisi siis ihan vanha lankapuhelin ja tarkoituksena ei siis kanniskella mukana vaan nimenomaan elää ilman kännykkää, Tuo kotinumero olisi kyllä edullisempi mutta taitaa vaatia sitten muun puhelimen käyttöön?

      • Tavallinen lankapuhelin ei käy tähän Kotinumeroon, sillä puhelimessa täytyy olla SIM-kortti paikka. Googlaas kuvaa tuosta Huawei B160:stä (kuva löytyy myös edellisestä linkistäni). Se on ihan normaalin lankapuhelimen kokoinen ja samannäköinenkin. Tämän sisälle saa simmin ja se on kyllä pakko pitää kotona pöydällä, koska on liian iso otettavaksi mukaan (ellei kanna isoa reppua, johon tämän tunkisi sisälle). Tämän tuotteen nimi on siis Kotinumero.
        Itsekuria vaatii, ettei siirrä sitten sitä SIMmiä Huawei B160:stä tavallisen kännykän sisälle... kun sen saa toimimaan myös siten... ;)

        Turkuun, jos perinteistä lankapuhelinta liittymineen kaipaa niin sitten tuotteen nimi on Kotipuhelin. Molemmat tuotteet on esitelty edellisen viestini linkissä hintoineen ja ominaisuuksineen.

        Selene@SoneraPartio


      • mhs

        Tavallinen lankapuhelinliittymä ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, päinvastoin - GSM-tekniikasta on oikeaa hyötyä vain mobiilikäytössä. Minulla on (edelleen) tavallinen, kiinteä lankaliittymä (Elisa Yhdessä) ja pidän siitä kynsin hampain kiinni, mihinkään mobiililiittymään en sitä vaihda ;)

        Niinkuin Selene@SoneraPartio jo mainitsi, Turku on Soneran reviiriä, joten kiinteän lankaliittymän voi saada (vain) Soneralta.

        Sitten on näitä GSM-verkossa toimvia lankaliittymiä: niissä on lankaliittymän ominaisuudet, toiminnallisuus ja hinnoittelu; ne eivät siis ole matkapuhelinliittymiä. Näitä on (ainakin) kaksi vaihtoehtoa:
        1. Saunalahti Kotipuhelin bit.ly/1axkZ31
        2. Sonera Kotinumero

        Näiden liittymien päätelaitteeksi käy mm:
        a) kännykkä (GSM-matkapuhelin)
        b) GSM-pöytäpuhelin
        c) tavallinen lankapuhelin (!) GSM-yhdyskäytävän avulla

        GSM-pöytäpuhelimet ja GSM-yhdyskäytävät maksavat sen ~100-120 €, mikä on samaa luokkaa Sonera kotipuhelin-lankaliittymän avausmaksun kanssa (99 €). Saunalahden myyntipalvelusta voi myös puhelimitse tiedustella Kotipuhelin Plus-liittymää, jossa laitteen voi saada edullisemmin yhdessä liittymän kanssa (liittymä gsm-pöytäpuhelin tai gsm-puhesovitin, ts. yhdyskäytävä).

        Tädilleni, joka muutti taloon johon tulee vain valokuitu, hankin Saunalahti kotipuhelin-liittymän ja tällaisen GSM-yhdyskäytävän: bit.ly/I6FSYB
        GSM-yhdyskäytävän avulla näihin liittymiin voi kytkeä yhden tai useamman lankapuhelimen, ja ne toimivat täysin samalla tavalla kuin suoraan lankaverkkoon kytkettyinä.


      • kulkee sellaista
        sonerapartio kirjoitti:

        Tavallinen lankapuhelin ei käy tähän Kotinumeroon, sillä puhelimessa täytyy olla SIM-kortti paikka. Googlaas kuvaa tuosta Huawei B160:stä (kuva löytyy myös edellisestä linkistäni). Se on ihan normaalin lankapuhelimen kokoinen ja samannäköinenkin. Tämän sisälle saa simmin ja se on kyllä pakko pitää kotona pöydällä, koska on liian iso otettavaksi mukaan (ellei kanna isoa reppua, johon tämän tunkisi sisälle). Tämän tuotteen nimi on siis Kotinumero.
        Itsekuria vaatii, ettei siirrä sitten sitä SIMmiä Huawei B160:stä tavallisen kännykän sisälle... kun sen saa toimimaan myös siten... ;)

        Turkuun, jos perinteistä lankapuhelinta liittymineen kaipaa niin sitten tuotteen nimi on Kotipuhelin. Molemmat tuotteet on esitelty edellisen viestini linkissä hintoineen ja ominaisuuksineen.

        Selene@SoneraPartio

        juttua netissä että sverike osti soneran saksan kautta ja sai sillä tavala televakoiluverkoston suomeen ?


    • jur ismiä

      Onkohan tuollainen Soneran nimen alla patsasteleva partio ihan laillista toimintaa? Vai jotain peitetoimintaa?
      Antaa ainakin huonon kuvan TeliaSonerasta neuvomalla vippaskonsteja vedonlyönnin voittamiseksi. Erittäin epäilyttävän oloista touhua. Mitähän muuta vilppiä toiminnassa on takana?
      Viestin alalaidassa on linkki asiattomanviestin ilmoitukseen ja sieltä löytyy myös poliisille ilmoitus osoite.

      Vaikka kyllähän Sonerassa riittää röhlömiukkoja itelläänkin:

      http://www.digitoday.fi/tietoturva/2002/12/09/rikostutkinta-kohdistuu-soneran-moraalisen-sairauden-oireisiin/200212457/66

      http://yle.fi/uutiset/di_lahjuksista_epaillyt_telia-soneran_johtajat_ehka_suomalaisia/6412829

      http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1073866561/Krp aloittaa rikostutkinnan Soneranettikirjasta

      • Hymy huulilla, pilke silmäkulmassa ja kysyjää auttaen vaihtoehdoilla :)
        Partiosta ja meidän toimintatavoista voi lukea tämän linkin kautta lisää: www.sonera.fi/sonerapartio.

        Mhs, hyvin avattu ja lisätty :) Tuo yhdyskäytävä olikin päässyt unohtumaan. Kätevä se on. Toivottavasti näistä vaihtoehdoista on sinulle apua nimimerkki "ihmettelijä". Tempauksesi on innostava, tätä itsekin jossain muodossa harkitsen kokeilevani!

        Hauskaa viikonloppua toivotellen,
        Selene@Sonerapartio


    • kupari ukko
      • m h s

        Jahas, joku on tällä välin käynyt varaamassa (tai varastamassa) nimimerkkini...

        Mutta näin valitettavasti on. Elisa teki historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen operaattori, joka lopetti (uusien) lankapuhelinliittymien myynnin.

        Muilta operaattoreilta liittymiä saa yhä, eivät ole niiden myyntiä lopettaneet. Ei edes Sonera (tätä en olisi uskonut muutama vuosi sitten). Muutenkin Sonera on muuttunut asiakasystävällisemmäksi operaattoriksi niistä ajoista.

        Elisan kehitys on taas ollut päinvastaista. Tavoitteena on ainoastaan tuottaa maksimaalista voittoa, asiakkaiden tarpeista ei välitetä paskaakaan. Olen itse liittynyt vihaisten asiakkaiden joukkoon. Tyytymätön asiakashan äänestää jaloillaan, mutta se on joskus vaikeaa. Elisalla on (ainakin toistaiseksi) monopoli tällä alueella, joten on pakko pysyä asiakkaana tai olla ilman.

        Lankapuhelimestani en luovu (enkä vaihda sitä GSM-liittymään), vaikka Elisa kuinka haluaisi. Jos nykyinenkin liittymä joskus tulevaisuudessa poistuu, niin vaihdan sen VoIPiin; samalla päättyy Elisa-asiakkuuteni.


    • Epämarkkinatalous

      Allekirjoitan lausahduksen, että Elisan tavoite on maksimaalinen voitto minimaalisella asiakastarpeiden täyttämisellä ja tyytyväisyydellä. Kusipäiden maailma. Epämarkkinatalouden maailmassa. Missä kilpailu toisinaan ei ole todellista, vaan edelleen pohjautuu monopoliaikojen asetelmiin. Alueille rakennettuihin kiinteisiin linjoihin ja vastaavasti alueille rakennettuihin tukiasemiin. Kun kuuluvuuksien kattavuudet eivät ole sataprosenttisia, katteet ehkä lähes kyllä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe