Koneeni "jäätyy" pelatessa

helpmee

Eli siis kun pelaan jotakin peliä esim. CsGo:ta niin jonkun ajan päästä kun olen pelannut sitä niin tietokoneeni näyttö jäätyy ja koko höskä lakkaa toimimasta.
Samoin käy kun pelaan Battlefield 4:sta. Ehkä se ylikuumenee kenties? Tietokoneessani on pieni oranssi näyttö missä näkyy mm. System temp. ja silloin kun tietokone lakkaa toimimasta niin se näyttö näyttää jotaki 47 astetta tai enemmän. Onko se liikaa? Paljonko kannattaisi olla lämpötila? Haluaisin päästä eroon tästä ongelmasta :(
Prossu: AMX FX-4100 Quad-Core Processor 3.80 GHz
RAM: 4,00 GB
Näytönohjain: AMD Radeon HD 6900 Series

20

4418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ap.

      Vapunen, saisko sinulta tähän apua, kiitti!

      • Nubius_X

        Ajurit ajan tasalla?


      • Pyyhis
        Nubius_X kirjoitti:

        Ajurit ajan tasalla?

        Syy nro 1. Kelvottomat ajurit.
        Syy nro 2. Buginen peli.
        Kun syyt 1 ja 2 lasketaan yhteen, tulokseksi saadaan toimimaton peli sekä paljon vi*****ta. Kannattaa odotella jonkin aikaa, jotta pelintekijä saa hiottua tuotteensa valmiiksi. Pätee myös ajureihin.


      • Ap.
        Nubius_X kirjoitti:

        Ajurit ajan tasalla?

        on ne!

        Muita neuvoja? Vapunen?


      • Ap. kirjoitti:

        on ne!

        Muita neuvoja? Vapunen?

        Ei ole valitettavasti sen parempia neuvoja kuin muilla.


    • ei suurikaan yllätys

      sitte tää, amd-prossut näetsen pelaa parhaiten vieläkii kai parhaiten vaa tosi edullisina ja iha järkyn nopiasten lämpiävinä saunan kiukaina, saavutettuaan normaalin niille tyypillisen n. 110 astetta celsiusta käyttölämpötilansa amd-prossuu on tosi vaikeeta saada siitä sitte ennää viilenemää vaikka melkii mitä tekisi, pelikonneessa olisi siis järkevätä vaa intelin prossui käytellä, ne on tehokkaampii eiväkkä kärsi tommottiista tosi ärsyttävistä yli-lämpenemis ongelmista, ei kai vaa sitte se käyttis kuitenkaa oll vaa se iha hirvee linkkuran-reuhka, sitte ei kyll oll ongelmalle juurikaa mittää nii tosi halvallaa tehtävissä enne sen linkkuran vaihtoo johonkii iha oikiasten toimivaa käyttiksee niiku esim. tää winkku-7 vaikka ..

      • Mitä hittoo sä selität? Ensinnäkin valehtelet aikasen paljon. Itellä on käyttössä AMD:n FX-6350 6-core, ja todellakaan ei nouse lämmöt, jäähykin on vakio boxed cooleri. Tässä, kun kirjoittelen tätä viestiä, niin päätin kumota nuo sinun ihme sepustukset, taustalla pyörii Prime95 rasitustesti, ja lämmöt olivat korkeimmillaan 58 astetta, 100%:n CPU-kuormalla. Jospa menisit muualle trollaamaan, kun ei oikein onnistu kirjoittaminen, eikä tule järkeviä ohjeita.


      • hkjfds hkjfsd

        Itse asiassa AMD:n prossut taitaa alkaa throttlata (eli laskea nopeuttaa omatoimisesti), jos lämpötila kasvaa yli 60 asteen. Eli puhut ihan höpöjä.

        Jos jotkut prossut ylikuumenee, niin nimenomaan uudet Intelit, 4770K:lla ei pysty vakiojäähyllä edes Primeä pyörittämään, kun lämmöt nousee 100 asteeseen.


    • hjdfsk hjkfsd

      Ajurit ajan tasalla, ok. Ilmenikö vika jo ennen edellistä ajuripäivitystä vai vasta sen jälkeen? Uudet ajurit eivät aina ole kaikilta osin paremmat.

      Lataa GPU-Z (http://www.techpowerup.com/gpuz/), käynnistä se ja laita se kirjoittamaan lokia (täppä "log to file" sensors-välilehdellä). Mene pelaamaan, kunnes kone kaatuu. Päästyäsi takaisin Windowsiin laita tallennettu loki tänne: http://textuploader.com/ (raahaa tiedosto oikean reunan kenttään, vaihda display-kohtaan unlisted ja klikkaa submit. Lopuksi laita palvelun antama linkki tänne palstalle).

    • Pyyhis

      Ovatko myös pelit patchattu? Splinter Cell Blacklist oli lähes kelvottomassa kunnossa ensiasennuksen jälkeen, ja tiettyjen päivitysten jälkeen se ei käynnistynyt enää ollenkaan. Ja ajureista sen verran, että uusimmat eivät todellakaan ole välttämättä ne parhaimmat.
      Ainakin nVidia harrastaa sonta-ajureiden tekoa silloin tällöin. Onneksi päivityksiä pukkaa melko tiheään, ja yleensä toimivat julkaistaan ennemmin tai myöhemmin.

    • help1

      mitä pitäs tehä ku bf4 ei pysty pelaa välil ku näyttö sammuu kesken pelin?kaikis muis peleis toimii paitsi sit bf3 ja bf4..

      • lkjhg

        Koneen tehot eivät riitä?


      • fdsafdsa
        lkjhg kirjoitti:

        Koneen tehot eivät riitä?

        Näyttö ei sammu, eikä kone kaadu siihen, jos kone on liian tehoton. Vain suorituskyky jää heikoksi. Aloittajalle suosittelisin kyllä kunnollisen prosessorin hankkimista ja muistin määrän tuplaamista. Eli tilaukseen kunnon virtalähde (Seasonic, AMD 8320 tai 8350 prosessori ja 2x4 gt muistia)


    • fdsafdsa

      No niin, voisiko joku antaa aloittajalle järkevän vastauksen?

      No minä yritän. Lämpötila-antureiden tuloksiin ei voi luottaa kovin sokeasti ja kuumuus voi olla syy ongelmiin. Jos anturit antavat kuitenkin noinkin matalia lukuja, on todennäköisempää että vika on muualla ja oireet kuullostavat siltä, että vika olisi virtalähteessä: se voi olla liian pienitehoinen (ei pelkästään watit, vaan myös ampeerit merkitsevät), heikkolaatuinen/rikki tai yksinkertaisesti kykenemätön toimimaan helteillä.

      Avaa tietokonekotelon kylki ja katso, näetkö virtalähteessä tarran tai muita merkintöjä, joista kävisi ilmi sen merkki, malli, teho.

      Samalla kannattaa tarkistaa taskulampun ja tarpeen vaatiessa peilin avulla, että koneen tuulettimet (myös näytönohjaimen tuuletin) pyörii, ja että koneen kotelo ei ole täynnä pölyä. Tietokoneen sisällä ei kulje kuin 5V ja 12V kunhan et työnnä mitään metallista tai sormiasi virtalähteen sisälle. Jos puhdistat koneesta pölyjä, älä vie imurin suulaketta lähelle elektroniikkaa, koska nopeasti virtaava ilma voi aiheuttaa staattista sähköä ja vaurioittaa konetta (tai imaiset jonkin jumpperin huomaamatta imuriin, niin siinä sitä selvittämistä sitten onkin). Pölyjä voi pyyhkiä varovasti kostealla rätillä tai paperilla välttäen osumista emolevyyn ja muihin komponentteihin. Johtoihin voi koskea.

      Tehokasta näytönohjainta ostaessa ei kannata tyytyä yhden tuulettimen versioon, vaan esimerkiksi Asusin DirectCU tai Gigabyten kolmen Windforce malleihin, joissa jäähdytys on toteutettu kunnolla. Tämä pidentää kortin ikää ja se toimii helteelläkin luotettavammin.

      Virtalähteeksi suosittelen esimeriksi Seasonicin malleja, koska vaikka muitakin hyviä on, niin nuo ovat varmoja valintoja. Muissa merkeissä voi saada hyvän tai sitten ei.

      Suosittelisin sinulle tuollaista, jos virtalähteen vaihdat:
      http://www.jimms.fi/tuote/M12II-750-EVO

      750W on melko paljon, jopa hieman liikaa, mutta m12-sarjan pienemmät mallit eivät tue tulevien (ja nykyisten uusien intelien, eiköhän AMD:nkin tulevissa malleissa kaivata samaa) virransäästötiloja, ja hieman liikaa tehoa ei ole huono vaihtoehto, koska tällöin virtalähde ei joudu toimimaan koskaan läheskään täydellä teholla. Tuolla mallilla on 5 vuoden takuu ja hinta (105€ ) ei ole paha kun huomioi tehon, takuun ja testisivustojen kehut tuon virtalähteen sisäosien hyvästä laadusta ja työnjäljestä.

      • fdsafdsa

        Ja jos jotain tietokoneliikkeestä tilaat, niin tuplaa nyt samantien muistin määrä. 4 gigaa on juuri ja juuri liian vähän, kahdeksan on enemmän kuin tarpeeksi, mutta dualchannelin yms. takia kannattaa olla kaksi samankokoista ja nopeuksista muistikampaa. Itse suosin Kingstonia samasta syystä kuin Seasonicia - ovat aina toimineet ja Kingstoneissa ikuinen takuu.


    • erkki merkki

      Kannatta myös katsella miten ne voltit, amppeerit ja watit on kytkeskelty siellä koneen sisällä.
      Joku powerin ulostulo kuormittuu liikaa ja jotkut ei.

    • c88

      Muistan kun mun kone jämähti samalla lailla. Vika oli prosessorintuulettimessa joka ei toiminut ja lämpö nousi liian korkeaksi ja sitten se jämähti. Veikkaanpa että joko prosessorin lämpö tai näytönohjaimen lämpö nousee liian korkeaksi. Olet siis aivan varma että se lukema on prosessorin lämpötila...

    • sdfghd

      Voi olla myös bugisesta näytönohjaimen ajurista johtuvaa.

    • joku johto rikki=?

      Tuohon voi syyksi pistää minkä tahansa laitteen vikatila, esim. pelkkä hiiren usb johdon kuluminen oikosulku , ei riko konetta, mutta pistää sen jökkiin...

      • fdsafdsa

        En ole ikinä kuullut hiiren johdon kuluneen niin, että se menisi oikosulkuun, enkä näppäimistön, enkä minkään muunkaan tietokoneen johdoista.

        Vika on todennäköisimmin oireiden perusteella lämpötilasta tai virtalähteestä johtuva, pienemmällä mutta realistisella todennäköisyydellä emolevystä johtuva. Näytönohjaimen ajuri on mahdollinen vaihtoehto, mutta jo epätodennäköisempi.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4944
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3237
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1385
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1216
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      66
      912
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      718
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe