Golf 04-06 käyttöautoksi

Käyttisvw

On valittavissa kaksi 1.6 moottoria, perinteinen ja FSI, kumpi on parempi pitkällä aikavälillä, onko 6-vaihteisessa ollut ongelmia?
Lämpiääkö nuo paremmin talvella kuin TSi ?
Tarkoitus olis siis ostaa n. 100tkm ajettu, ensautoksi nuorelle.
Hintaa on kuitenkin noin 8-11te, niin ihan huonoa ei viitsi ostaa.

10

3148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusi poloilija

      Volkswagen Golf 1,6 FSI Comfortline valittiin Tekniikan Maailman vuoden 2005 talviautoksi, mutta sai silti moitteita lämmityslaitteestaan. http://www.ts.fi/teemat/auto ja liikenne/1074025449/VW Golfista vuoden talviauto
      Myös Tuulilasin kestotestissä moitittiin: "Joka tapauksessa muutkin FSI-Golfit ovat olleet kylmiä." http://www.tuulilasi.fi/kestotestit/kestotesti-30-000-km-volkswagen-golf-16-fsi-comfortline-5-ov

      Ilman käyttökokemusta voisi veikata, että TSI-moottorit tuottavat pienemmän kokonsa vuoksi määrällisesti vähemmän hukkalämpöä. Todellinen lämmityskyky riippuu kuitenkin myös muista asioista, joten en voi tuomita TSI:tä kylmemmäksi. Niin tai näin, arvaisin perinteisen 1,6:n lämmitysratkaisun olevan FSI:tä toimivampi, ja senhän pitäisi irrota pienemmällä rahallakin, kun hintaero uutena oli tonnin verran.

      Oma kokemukseni on perinteistä 1,6-litraista enemmän muistuttavasta 1,4 55 kW:n koneesta edellisen IV-sukupolven korissa. Kyseinen kone söi öljyä niin paljon, että longlife-huoltovälistä ei sen suhteen ollut hyötyä.

    • autoillut

      Olen ajellut -06 mallisella Golfilla jossa 1,6 l moottori jo muutaman vuoden. Lämpiää
      ihan mukavasti, ja voi käyttää 95E10 bensaa ( FSI vaatii 98:n ).Itselläni kuusilovinen
      "vanhanaikainen ( mehumaija ) " momentinmuuntimellinen automaatti joka on pelittänyt mainiosti.

      • uusi poloilija

      • vnb gngn
        uusi poloilija kirjoitti:

        Tuo FSI:n polttoainevaatimus vaatinee tarkennuksen? Volkswagenin sivu asiasta väittää, että E10 on kielletty vain siinä Golf V:n 1,6 FSI-moottorissa, jonka tunnus on BAG ja vuosimalli 2004. http://www.volkswagen.fi/VV-Auto/vw_news.nsf/0/BCF9B44ECCFB273DC2257680003A7829?OpenDocument&db=vw5.nsf

        Muita vuosimalleja ei mainita, ja 1,6 FSI.tä on tehty myös BLF/BLP-tunnuksilla: http://fi.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_V#Bensiini

        Tuo 1.6 FSI BAG taisi olla se alkuperäinen kerrossyöttöä käyttänyt moottori, josta luovuttiin aika pian. Kerrossyötön tekniikka ei ollut valmis vaan moottori nykäisi aina siirryttäessä täydelle seokselle. Vuosimallin 2005 FSI:hin voi tankata 95E10 bensaa.

        1.6 FSI koneesta menevät ainakin sytytyspuolat hyvin suurella todennäköisyydellä vaihtoon. Jotain muitakin pieniä murheita on mutta ei se ole yhtä arveluttava kuin vuosien 2007-2010 1.4 TSI:t.


    • VW kuski 16 vuotta

      Ota mieluummin vanhempi 1,6 16 V,kuin mitä FSI.Vanhempi on varma toimisempi
      ja halvempi huoltaa/ylläpitää.Tiedän yli 400 000 ajettuja 1,6 16 V moottoreita (vm 2001-2004)

    • golffailijafsi

      Kävin koeajaa 2006 mallisen 1.6 FSin, jolla ajettu noin 100tkm. Ihan tuntui jämäkältä ajossa ja pirteältä, tehoja lienee hieman ilmoitettua enempää? Alla oli vielä nastarenkaat, ei mielestäni hirveän meluisa edes 100 nopeudessa, vaikka jossakin moitittiin melutasoa. Tuossahan on ketjukone, ei siis hihnan vaihtoa, mutta olisi kiva tietää millaisia korjauksia on ollut 100-200tkm välillä käyttäjillä?
      Myyjä kyllä sanoi että 98 polttoainetta on käytettävä. Sitä on tosin tullut käytettyä muissakin ajopeleissä, joten ei ongelma. Onko talvilämpenemiseen korjausvinkkejä?

      • huomioon otettavaa

        Se mikä paha vika tuossa FSI:ssä on niin pakokaasun takaisinkierrätys lyö kokoajan moskaa imuventtiilien lautasille koska polttoainesuihku ei niitä huuhtele (suoraruisku kun on). Karstoittuvat todella pahasti. Varaudu siihen.


    • vwgolffailija?

      Tuonko takia tekevät niitä Forte huuhteluja VAGin koneisiin? Tuo longlife huoltosysteemi taitaa olla enemmän shortlife -huijausta kuin säästöä. Tosin noihan on suunniteltu vain 10-12v kestäviksi Saksassa, ja sitten paaliin.. Suomessa sen verran kallista autoilu, että halutaan pitää huolta autoista ja niiden kestävyydestä. Lienee siis parempi vaihtaa öljyt useammin ja jotain muutakuin LL-litkuja?

      • Ongelmia kerrakseen

        Forte on ihan asiallinen aine lievittämään oireita jotka johtuvat rakenteellisesta heikkoudesta. Tuolle suoraruiskutuksen ja pakokaasun takaisinkierrätyksen muodostamalle ongelmalle ei oikein ole mitään tehtävissä. Korkeintaan välttää ajotilanteita missä pakokaasua kierrätetään mutta käsittääkseni ajaminen menisi silloin älyttömäksi. Eikö se juuri tapahdukin kovassa kuormituksessa? Miten sitä välttää?


      • Ölpästä vielä

        Ei öljynvaihto FSI koneessa tiheämmin ole mikään pelastus. Toki öljysihti tukkiutuu ja kondessivettä muodostuu Suomessa LL-vaihtoväleillä mutta onneksi FSI:ssä ei ole sitä turboa jonka öljykanaviin kertyy pakosarjan kupeessa öljykarstaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe