Helmikuussa new yorkiin, pari kysymystä

firstime

Olen lähdössä mieheni kanssa helmikuussa 2014 ensikertalaisina new yorkiin ja siellä käyneillä haluisinkin kysyä että millainen sää siellä on helmikuussa ja paljonko matkarahaa tarvitsisi viikon reissulle? Kiitos! :)

20

2842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 153

      Saa voi olla millainen tahansa.

    • syyscf4u

      Matkarahan määrään vaikuttaa se mitä New Yorkissa haluaa tehdä. Jos syö mäkkärissä ja kävelee katuja koko viikon selviää ehkä 500 dollarilla. Jos haluaa syödä vähän paremmin, käydä nähtävyyksissä ja shoppailla, tarvitsee ehkä 1.500 dollaria. Jos haluaa luksusta, tarvitsee ehkä 10.000 dollaria. Ja nämä määrät ovat per hlö.

    • tyhmiä kysymyksiä

      jos omistaa luottokortin mikä on pakko jos jenkkeihin matkustaa niin eikö se ole ihan sama mitä menee rahaa....ja toinen pärjää vähemmällä kuin toinen. Parissa päivässä saa helposti 2000 euroa kulumaan mutta 200 eurollakin pärjää...tajusitko? Ja sää on sää jota ei kukaan tiedä...pakkasta voi olla...

      • dfgdsfdsf

        kuinka niin luottokortti on pakollinen?


      • huhuhuhu
        dfgdsfdsf kirjoitti:

        kuinka niin luottokortti on pakollinen?

        Jos meinaat hotelliin majoittua, niin taitaa olla mahdotonta päästä sisään ilman luottokorttia, vaikka olisit hotellin jo etukäteen maksanut. Eli muutenhan tuo luottokortti ei pakollinen ole.


    • matkailija2

      Tuskimpa sinne nyt luottokorttia hotelliin tarvitsee, en ole ikinä kuullut sellaisesta enkä itse tarvinnut missään hotelleissa luottokorttia jos olen etukäteen maksanut!!! Mistähän tietosi on peräisin?

      • huhuhuhu

        Tietoni on peräisin kokemuksesta. Olen nyt parhaillaan täällä USA:ssa ja yöpynyt kolmessa eri hotellissa, jotka on varattu ja maksettu etukäteen suomessa ja jokaisessa hotellissa sisään kirjautuessa on luottokortti pyydetty.
        Hotellit kun tarvitsevat jonkun takuun jos vaiikka hajoitat huoneen, soittelet puhelimella tonnin laskun, tyhjennät minibaarin, ym.. ja yrität lähteä maksamatta näitä.
        Mielenkiintoista että sinun ei ole tarvinnut korttia esitellä, kun minä taas ole joutunut kortin vastaan otossa esittään niin kauan kuin muistan lukuisilla USA n matkoillani.


      • Majoitusta

        Minkälainen kokemus matkailija2 on majoituksesta New Yorkissa tai koko USA:ssa ja voisi ihan esimerkin vuoksi kertoa ne USA hotellit joihinka pääsee ilman luottokorttia kirjautumaan sisään.


      • too many
        Majoitusta kirjoitti:

        Minkälainen kokemus matkailija2 on majoituksesta New Yorkissa tai koko USA:ssa ja voisi ihan esimerkin vuoksi kertoa ne USA hotellit joihinka pääsee ilman luottokorttia kirjautumaan sisään.

        USAssa on 49,983 hotellia, luuletko etta joku on ne kaikki kokeillut ja rupeaa sinulle tekemaan listaa?


      • Majoitusta
        too many kirjoitti:

        USAssa on 49,983 hotellia, luuletko etta joku on ne kaikki kokeillut ja rupeaa sinulle tekemaan listaa?

        Kysynkin matkailija2 omakohtaista kokemusta niistä USA hotelleista joihin pääsee ilman luottokorttia. Katsotaan minkälainen lista häneltä löytyy.


      • milen

        Olemme menossa tammikuussa eikä meillä edes ole luottokorttia. Nostimme jo paljon käteistä ja pieniä seteleitä, kun tipit pitää maksaa esim taxille. Hyvin aiomme pärjätä. Olemme aina matkustaneet ympäri maailmaa käteistä taskussa ja niin aiomme myös nyt. Ei sitä hemmetin korttia missään tarvita.


    • patuvaan

      suosittelen kattoon www.hotwire.com sieltä saattaa löytää hyviä diilejä helmikuulle. ainoo huonopuoli on se, että ostaa ns sikaa säkissä. varatessa tiedät ainoastaan alueen ja hotellin tähtiluokituksen. saatiin viime matkalle Holiday Inn lower east side aika hyvään hintaan.

      ja kyl aika monet hotellit vaatii luottokorttia takuuna. joku kirjoitti täällä kerran, että hotellit hyväksyvät myös käteistakuumaksun mutta en ole ihan varma tästä.

    • 1607

      Viimeisen viiden vuoden aikana on tullut noin 200 hotelliyötä eri puolilla maailmaa ja kyllä melkein joka paikassa on tahdottu se luottokortti ja aika usein vielä passi lisäksi katsoa,vaikka lähes kaikki on etukäteen varattu luottokortilla,näin myös Jenkeissä ja Kanadassa.

    • Määvaan

      Olemme olleet kaksi kertaa New Yorkissa mieheni kanssa ja ajankohtana on ollut juurikin helmikuun loppu. Sää voi vaihdella paljonkin, mutta meillä on ollut kahtena viimeisenä vuonna päivisin muutama lämpöaste ja iltaisin lämpötila on ollut lähellä nollaa. Sateita tulee aina silloin tällöin.

      Rahaa Nykissä saa menemään juuri niin paljon kuin haluaa. Jo pelkkä syöminen ja tipit vievät yllättävän paljon rahaa ja jos haluaa shoppailla, niin vain taivas on rajana. Kannattaa siis ottaa rahaa mukaan tarpeeksi, koska lomalla ei ole mukavaa pihistellä.

      Ja mitä tulee tuohon luottokorttiin, niin meillä on olut molemmilla kerroilla etukäteen maksettu hotelli ja silti on tarvittu luottokortti sisäänkirjautuessa. En tiedä, mitä olisi tapahtunut jos luottokorttia ei olisi ollut. Mutta näin he siis juuri varmistavat, että saavat sinulta maksun, jos aiheutat hotellissa vahinkoa tms.

      • mekin vaan

        Sää tosiaan on vaihtelevaa, mutta niin on täälläkin. Hyvät kengät kannattaa pakata. Luottokorttia voidaan sisäänkirjautuessa kysyä, mutta me sanomme aina että meillä on vain käteistä. Ja ei ole ulkomailla tai kotimaassa ollut ongelmia.


      • 8899
        mekin vaan kirjoitti:

        Sää tosiaan on vaihtelevaa, mutta niin on täälläkin. Hyvät kengät kannattaa pakata. Luottokorttia voidaan sisäänkirjautuessa kysyä, mutta me sanomme aina että meillä on vain käteistä. Ja ei ole ulkomailla tai kotimaassa ollut ongelmia.

        USAssa valitettavasti katsotaan luottokortitonta vahan epallen. Se puuttuu vain niilta jotka ovat sotkeneet raha-asiansa ihan perusteellisesti ja silloin voidaan ruveta epailemaan etta laskut jaa maksamatta.
        Toisaalta sitten jos makselee isoja laskuja kateisella (pullottavasta lompakosta) niin melkein ainoa selitys on huumekauppa tai joku muu harmaa talous mika toimii vain kateisella.
        Ja tama ei ole mitaan luuloa eika kuvitelmaa vaan ihan vuosikymmenien kokemusta.


    • nyci

      Kortti on tosiaan helpompi, kun usein se takuusumma (minibaarista, huoneelle aiheutuvasta vahingosta tms) pitää maksaa, mutta onnistuu se käteiselläkin silloin vain summa on isompi kuin perusveloitus kortilta.

      New Yorkissa on paljon tekemistä, ja paljon myös ilmaista, kävellen näkee paljon. Ja kuten jo aikaisemmin mainittiin että riippuen mitä tahtoo, sellaisia on kulutkin. 300 USD lounaista, niihin 1 USD pikaruoka "menuihin". Näitähän voi yhdistellä, muutama vaikka hienompi illallinen ja sitten muuten budjetilla. Itse yleensä kyllä ökyilen, se on paljon hauskempaa Jenkeissä kuin täällä Suomessa.

    • ninnukka

      Sää oli ainakin viime viikolla ihan sama kuin täällä. Siellä annettiin kansalaisille hätätilavaroitus lumesta ja tuulesta. Helmikuu on varmaan myös viileä. Aivan mahtavaa se ettei ollu turisteja. Kaupat tyhjiä, oli hyvä shoppailla ja alet huimia. Merkkivaatteet joulualen jälkeen viel -70%. Eli kyllä viikossa esim 3000€ saa matkalaukut täyteen. Niin ja kannattaa jättää laukut tyhjiks tai lähteä yhdellälaukulla ja ostaa sieltä uus samsonite laukku (hinnat 80-100€). Parhaat kaupat t.j.maxx, marshall ja burlington. Jos etsii edullisia merkkivaateita, kenkiä, ulkotakkeja tai laukkuja, urheiluvaatteita, lastenvaatteita tai hiustuotteita. Myös hollisterissa oli kaikki -70%.
      Hyvää matkaa!

      • kohtakohta

        Ninnukka: ostitko Samsoniten laukun ja jos, niin mistä, minkä kokoisen ja mikä hinta?


      • ninnukka taas
        kohtakohta kirjoitti:

        Ninnukka: ostitko Samsoniten laukun ja jos, niin mistä, minkä kokoisen ja mikä hinta?

        Juu ostin, burlingtonista.Maksoi 90$ eli suunnilleen 66€. Ja ihania guessin ja calvin clainin lentolaukkuja ja matkalaukkuja tj maxxissä ja burlingtonissa, varmaan muuallakin, mut tykästyin näihin kauppoihin. Ovat kuin halpa halleja tääl, mut täynnä merkkivaatteita. Laukkujen hinnat 30-70€. On myös cavaletin laukkuja. Hammasharja ja yhdet vaatteet ja hyvät kengät mukaan. Jos heti menee niin on vielä hurjat alet! Ihanaa reissua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe