Leathermanin laadunvalvonta sekaisin

survival instinct

Olen kantanut aina mukanani Leathermania. Vanha supertool 200 on loistava ja aina toimiva luottotyökalu. Samaa ei voi sanoa leatherman blastista. Työkalu hajosi parissa kuukaudessa ja kun lähetin sen huoltoon niin laittoivat vain uuden tilalle. Siksi toiseksi blastin pihdeillä ei tee mitään koska leatherman on vaihtanut pehmeään huonolaatuiseen metalliin.

En tule enää ostamaan roskalaatuisia Leathermaneja vaan seuraava yleistyökaluni on swisstool.

10

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sarvivool unstic

      Mahtavaa,upeaa vai että oikein swisstool.

    • survival instinct

      Kyllä, valintani on Victorinox SwissTool ja ihan syystäkin. Leathermanin kohdalla totuus mistä tahansa multitool-työkaluja käsittelevältä foorumilta luettaessa on se, että Leathermanin laatu on laskenut vuoden 2004 uudistuksen jälkeen dramaattisesti. Leatherman siirsi tuotannon Kiinaan, vaihtoi metallilaadun kevyempään, mutta huonompaan metalliin kaikissa terissä ja tuotti markkinoille turhaan valtavan malliston kun olisi pitänyt keskittyä yhteen työkaluun ja tehdä se hyvin.

      Victorinoxilla on tasan yksi multitool-malli josta on varioitu toinen versio vaihtamalla sahanlaitainen veitsi saksiin.

      Itse törmäsin Leathermanin nykyiseen paskalaatuun Leatherman Blastin kanssa. Ostin uutena työkalun ja tässä käyttökokemukset:

      -tuntuu halvalta lelulta kädessä
      -kädensijoissa ja rungossa on halpaa muovia, ei kestä käyttöä
      -terät katkeilevat normaalissa työkäytössäkin, jouduin huollattamaan omani ja se tuli nitkuvana romuna silti takaisin, en ollut kovin tyytyväinen
      -kotelo on roskaa, ei vedä vertoja alkuperäisille Leathermanin koteloille laadussa millään
      -blastin pihdeillä ei tee yhtään mitään, eivät katkaise edes normaalia ruuvia kunnolla ja lisäksi sain jo pihdit taipumaan kieroksi käytössä

      It was..not fun.

      Victorinox tekee työkalut kunnolla, tuntuma käsissä on heti ihan eri kuin käsitellessä Leathermanin halpakuraa. Swisstool on laatutuote, joka ei nitku ja nitise eikä siinä tunnu löysyyttä, eikä tuntuma ole halpamuovinen. Työkalujen terät ovat reilusti tuhdimpaa tavaraa kuin Leathermaneissa, eli käytän EDC-työkaluna jatkossa SwissToolia.

      En tule palaamaan Leathermanin käyttäjäksi niin kauan kuin Leatherman jatkaa halpojen roskakasojen lykkimistä markkinoille. Minun neuvoni Leathermanille on paluu kunnolliseen, kestävään ja ruostumattomaan metalliin jota käytettiin alkuperäisissä PST ja Supertool-sarjalaisissa ja toiseksi mallisto tulisi supistaa vain yhteen yleistyökaluun, joka tuotetaan kunnolliseksi.

      Leatherman yrittää nykyisin olla liikaa kaikkea kaikille-firma. Miksi tarvitaan Leatherman wave, wingman, blast, skeletool ja kymmeniä muita malleja? Vain yhden pitää riittää ja mennä jokaiselle ja ehdotukseni on Suoertool 200-mallin palauttaminen tai alkuperäinen PST takaisin tuotantoon. Gerber tuottaa samanlaista roskaa markkinoille, kierrän senkin tuotteet kaukaa.

    • karpaasi.

      Ja odottelemme victorinox kourassa maailmanloppua....heheee jos ymmärrät mitä tarkoitan.noh tuskinpa ymmärrät.

      • survival instinct

        Ei sen tarvitse maailmanloppu olla, kun paska lentää tuulettimeen. Se voi olla paikallinen yhden kaupungin katastrofi tai maan laajuinen kriisi. Pidän yleistyökalun mukanani oli kriisi tai ei. Ennen kuin kaivat lain ja poliisin keskustelun aiheeksi niin sanon suoraan ettei kiinnosta mitä laki sanoo. Mies tietää lain ja rikkoo tarpeen mukaan sitä. Kupeellani keikkuu aina puukko joka tapauksessa.


    • joopajoo

      Kaikenlaisia hörhöjä.............

    • laatuongelmia

      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&ved=0CGEQFjAF&url=http://www.everydaycommentary.com/2011/10/leatherman-wingman-and-sidekick.html&ei=GSWiUpnOAdPjygOHtYCQBQ&usg=AFQjCNFE5KZW1UySXoBlIwQQ5ng5UAXgRw&bvm=bv.57752919,d.bGQ

      Totuus Leathermanin laatuongelmista: 420HC teräs on halpaa romua, joka on pehmeää ja ruostuu äkkiä. Ei mitään järkeä ostaa Leathermanin työkaluja. Huono teräs on syybä siihen miksi Leathermanit hajoavat helposti käteen eivätkä ole enää nykyisin mikään hyvä valinta yleistyökaluksi.

      Linkin takana on tyypillinen tapaus kun Leatherman hajoaa käsiin.

      http://forum.multitool.org/leatherman-tools/r-i-p-leatherman-blast/

      My Blast broke today at work. I was using the can opener to open a can and the lock broke. The metal attaching it to the pliers actually snapped!! I'll see if I can post pictures later. I couldn't believe it.

      Hajoamisen syy on heikkolaatuinen teräsmateriaali. Jos ette halua näitä yllätyksä, että työkalu räjähtää käsiin niin kannataa miettiä muita vaihtoehtoja kuin sitä Leathermania. Vuoden 2004 jälkeen valmistetut Taiwanin tuotteet ovat romuja.

      Muutama tuho lisää:

      http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=479384

      http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/218145-Sending-my-leatherman-wave-back-for-repairs

      http://edcforums.com/threads/broken-leatherman.40425/

      ja näitä löytyy googlettamalla.. liikaa.

      Leathermanilla on vakavia laatuongelmia, eli jos haluatte turvallisen, varman käyttötyökalun niin ei sitten ainakaan Leathermania.

    • kinttana

      Samaa on tapahtunut ennenkin,esim Haltin kohdalla.
      Sortui aikanaan halpistuotteisiin ja kärsii vieläkin siitä,20 vuoden jälkeen.

      Yrittää nyt pinnalle takaisin noilla laskettelukamoilla,jotka kuitenkin on ylihinnoiteltu normikansalaiselta.

      Toivon todella,ettei Letherman sorru samaan,sehän olisi kansallinen häpeä.

    • Nahkamies aalto

      Minusta olisi hyvä jos ostaja voisi valita ostaa Leathermanin ilman takuuta, jotta tuollaiset tyypit jotka koittaa katkoa ruuveja ja ties mitä ratakiskoja linkkarillaan ja lähettää sen huoltoon sen jälkeen ja uuden työkalun ilmaiseksi saatuaankin haukkuu firman julkisesti internetissä, joutuisivat maksamaan itse takuustaan ja me normaalikäyttäjät saisimme kalun asialliseen puoleen hintaan. Muuta valittamista minulla ei ole, tosin en tiedä tehtaan nykytilannetta. Tämä oli ihan mielenkiintoista luettavaa jos asia on niin kuin sanotte. Enkä itsekään arvosta liian monen mallin tuottamista, mutta olisi kauheaa jos oma suosikkini jätettäisiin pois joten hyvä kai näin.

    • huonoa laatua

      Kaverit ovat saaneet paljon hajalle Leathermania ihan normikäytössä kevyissä askareissa. Wave ainakin on malli mikä hajoilee jatkuvasti. Sitten kun tullaan raskaampaan sarjaan Chargeen ja supertool-tason työkaluihin niin alkaa kestääkin käyttöä, jopa rankkaa vääntöä työssä.

      Leatherman toki korjaa minkä tekee tai lähettää uuden tilalle. Se on silti huonoa mainosta Leathermanille, että hommissa joissa Leatherman hajoaa kilpaileva Victorinoxin multitool ei hajoa, vaan kestää aina. Kukaan ei vissiin edes tiedä miten Victorinoxin takuu toimii, koska panssarivaunun vahvaa Viciä ei saa rikki sitten missään käytössä melkein millään.
      Naapuri meinasi päästä sormistaan eroon kun Leatherman skeletool hajosi käsiin verisesti. Veitsi murtui irti ja taaksepäin kiinnityskohdastaan ja siten sormille.

      Jos nyky-Leathermanin pihdeillä ei muka ruuvia saisi katkaista niin johan on lelu perkele! Olen katkonut N¹^^^^x ruuvia Leathermanilla ja sen se kestää. Kestää muuten myös naulojen katkaisut, ainakin vanhat 10 vuotta vanhat mallit kestävät sen. Eipä kai siis kannata uusia Leathermaneja viedä raksahommiin mukanaan jos eivät kestä edes ihan kevyitä perustöitä. Ei liene siis urbaanilegenda, että Leathermanin laatu on todella pudonnut halpasarjalaisten tasolle! Gerberin rinnalla kilpailu ei tee hyvää letukalle.

    • huonoa suunnittelua

      Leathermanin uusien mallien suuri turvallisuuspuute näkyy tässä kuvassa erinomaisen hyvin:

      http://toolguyd.com/blog/wp-content/uploads/2012/06/Leatherman-Rebar-Closed.jpg

      Lukituksen virkaa hoitaa peukalopainikkeen takana näkyvä pari milliä ohut metalliliuska, jonka olisi tarkoitus kantaa teriä kuormittavat voimat käytössä. Tuo kun napsahtaa poikki tai taipuu sivulle niin terä tulee esteettä lukituksen ohi suoraan sormille.

      Tässä tuo oikeastikin vaarallinen lukitustapa vielä ylhäältä käsin katsottuna:

      http://i171.photobucket.com/albums/u298/supratentorial/core_blast_locks.jpg

      Vanhemmissa supertool-malleissa lukitus on hyvin turvallinen ja runko yhtä "puuta". Myös lukituksen vapautus oli järkevästi mietitty aikana ennen halpa-Leathermaneja:

      http://wiki.multitool.org/show_image.php?id=1240

      http://blog.mtblog.org/wp-content/uploads/2009/09/Supertool-003.jpg

      Ennen vuotta 2004 valmistetuissa Leathermanin malleissa oli kunnolliset lukot, lisäksi runko kesti taatusti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      66
      1063
    Aihe