Statiinin uhrit

Ajankohtainen kirja

Yksi lääketieteen ongelma-alue:

"lääkäreihin luottava diplomi-insinööri Utriainen ryhtyy käyttämään statiineja saadakseen kolesteroliarvonsa laskemaan. Seurauksena on hengenvaarallinen, statiinien aiheuttama haimatulehdus. Leino Utriainen jätti statiinit, parantui ja on siitä lähtien omistanut elämänsä statiinien haittojen tutkimiseen.

Utriainen latelee faktoja, joiden toivoisi olevan pahaa unta. Uskomattomat 700 000 suomalaista syö statiineja, heistä jopa 140 000 saattaa kärsiä haittavaikutuksista."

http://www.ultra-lehti.com/lehdet/pk-2013-12.html

8

1091

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tosiasiat kehiin
    • Stalinin uhrit

      Stalinin uhrit - niitä on miljoonia.

    • Totta on
    • Lääkkeet huuhaata
    • Kiitos lääkäreille..

      Kokeilin statiineja jonkin aikaa, mutta ne eivät sopineet minulle lihaskipujen ilmaannuttua. Kyseiset minulle kokeillut kolesterolilääkkeet olivat niitä, jotka aiheuttavat helpoimmin haittoja.

      Olen ollut tyytyväinen sen jälkeen, kun lääkärini määräsi minulle uudempaa kolesterolilääkettä, joka ei ole aiheuttanut minulle lihaskipuja eikä muitakaan haittoja. Mikäli kolesterolinne on liian korkea, niin pyytäkää lääkäriänne määräämään sellainen kolesterolilääke tai kokeilemaan valmisteita, joilla ette saa haittavaikutuksia.

      Itselläni kolesteroli oli yli 7 ja tällä Ezetrol- lääkkeellä on saatu kohdallani hyviä tuloksia.

      Miksi te kammoatte ihmiset kolesterolia alentavia lääkkeitä, koska niilä pyritään pitämään ja saamaan teidän terveytenne paremmaksi.

      Itse ymmärrän hyvin, että kolesteroli, jos se ei muuten helpolla alene ja on sukurasitteita, niin on hyvä käyttää lääkettä kolesterolin alentamiseen. Kolesteroli kertyy verisuonten seinämiin ja pikkuhiljaa se tukkii verisuonia. Seuraksena on infarkteja, suurempia tai pienempiä.

      Olkaa kiitollisia siitä, että saate lääketieteellistä apua, silloin kun on teidän omasta terveydestänne kysymys.

    • riski-vai- hyöty

      Verisuonten tukkeutumisella on aina syynsä, mutta tässä kolesterolin korjauksessa on tämä paha ongelma: nämä statiinilääkkeet voivat aiheuttaa pahoja sivuvaikutuksia. Kaikilla statiinilääkkeiden käyttäjillä ei välttämättä ole kaikkia sivuvaikutuksia mutta niiden ilmentymisriski on silti aina olemassa. Tässä nyt vaan lääkärit toimii lääketeollisuuden luomassa riskien ja hyötyjen arvioinnin maailmassa. Käytännössä jotkut voivat saada apua(hyötyä) ja toiset voivat taas saada pahoja sivuvaikutuksia. Tämä käytännössä vaatii lääkärin ja potilaan yhteistyötä, mutta kaikki lääkärit eivät vaan kestä oman arviointikykynsä kyseenalaistamista. Ongelmana ei ole statiini vaan koulutuksen tuoma ylimielisyys. Hyvä lääkäri huomioi mahdolliset sivuvaikutukset statiinilääkityksessä ja kuuntelee potilastakin. Ne laboratoriosta saadut numeroarvot eivät aina kerro koko totuutta.

    • Siirappi mämmi

      Jos vaan liikuttaisiin, tai edes syötäisiin "terveellä pohjalla" niin eipä noita lääkkeitä tarvitse. Keho kerryttää ja poistaa rasvaa symmetrisesti, joten käsien treenauskin laihduttaa persettä. Ja alentaa kolesterolia.

    • mitä-maksaa

      Fakta taitaa olla se riippuvaisuus lääketehtaiden rahavirroista? Rahan voimalla saadaan tuotettua vaikka minkälaisia tutkimuksia. Ja moni on lääkäri pelkästään korkeiden ansioiden vuoksi. Yksi esimerkki vaikka se ei liity statiineihin millään tavalla. Eräs henkilö kävi yksityisellä lääkäriasemalla ja reissu maksoi 160 markkaa toimistomaksun kanssa eikä tullut lähetettä sairaalaan. Lääkäri ei pitänyt leikkausta ollenkaan tarpeellisena.
      Sama henkilö kävi terveyskeskuksessa (kun oli vielä niitä 3 markan virkalääkäreitä - ei siis näitä nykyisiä euroajan keikkalääkäreitä) ja sai välittömästi lähetteen sairaalaan. Ja sairaala otti henkilön leikkausjonoon ja se kesti noin puoli vuotta ja sitten vaiva olikin poissa. Eikä se vaiva ole palautunut missään vaiheessa.
      Kumpi lääkäreistä oli huolellisempi? Ei ainakaan se korkeamman palkkion lääkäri. Lyhyesti: rahan voima puhuu lääketieteessä yllättävällä tavalla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe