kyhmy ja mammografia

afraid needles

Hei! Lääkäri palpoi rinnat 4 vrk kuukautisten alusta eli 3 vrk niiden loppumisesta eli testitulos piti olla luotettava. Lääkäri löysi kyhmyn ja laittoi mammografiaan. Sieltä löytyi oikeasta rinnasta 6 * 7 cm kokoinen alue ja se on röntgenlääkärin mukaan tiivistä tuumorikudosta joka on epäsymmetrinen reunoiltaan ja tahtoi ultraäänellä katsoa sitä uudelleen. Lääkäri laittoi lähetteen sairaalalle kirurgian polille kiireellisenä. Siitä on reilu viikko eikä tietoa ajasta ( yksityiseltä tuli lähete sairaalaan ).

Voidaanko ottaa vain pelkkä ultraääni vai tarvitaanko välttämättä biopsiaa eli koepalaa? Selviäisikö sama asia magneettikuvassa tai varjoaineröntgenillä että läpäiseekö tuumorikudos varjoaineen?

Kauhistuttaa jos joudutaan ohutneulanäyte ottamaan. Puudutusainetta en siedä. Onko biopsia kivulias?

Olen ensi vuonna 40 ja koskaan ei ole ollut hormonipillereitä, ehkäisyä tai sukupuolikokemuksia.

Rinta on ryppyinen nännipihan kohdalta, varmaan harmitonta vain.

Onko kokemusta tutkimuksista?

14

1815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämä on

      Biopsia välttämätön. Ei auta pelkääkö sitä vai ei, sattuuko vai ei.

      • Annelia..

        Itselläni vähän vastaava mutta ikää oli 34. Minulla yksi lapsi jota olin imettänyt ja en ollut käyttänyt pillereitä oikeastaan koskaan. Biopsia tehtiin, rinnan poisto, stytostaatti ja säteilytyksellä. Syöpä oli esiaste mutta koska olin niin nuori se hoidettiin varmuuden vuoksi vaikeimman mukaan. Asiasta on nyt 10 vuotta.

        Biopsiassa ei käytetä puudutusaineita eikä se paljoa satu.

        Ei ne elämäntavat suojele ollenkaan jos se kohdalle sattuu. Itse olen onnellinen että hoidettiin sillä jos ei olisi hoidettu en enää olisi tässä, en olisi saanut toista lasta ja yleensä enää elänyt.

        Jos hoidot tulee se on rankka vuosi mutta siitä selviää.


    • -------

      Multa otettiin mammografian jälkeen heti ultra ja siinä samassa vielä paksuneulanäytteitä 3 kappaletta, pyysin toista kuin sitä yleisimmin käyettyä puudusainetta siinä kun on adrenaalia ja sitä ei tämä kroppa ja sydän kestä; toista sain eikä puudutus tai muukaan miltään tuntunut, rinta oli kyllä musta niin pitkään kunnes leikattiin koko rinta syöpineen pois. Leikkauksesta nyt 5 kuukautta ja sytot juuri loppuneet, outoa kyllä rinta on yhä vielä silikoinineen turvoksissa eivätkä ne kovat mustelmapahkurat jotka leikkauksen jälkeen rintaan ilmestyivät ole vieläkään hävinneet, toivottavasti jossain vaiheessa sentään sais edes hieman normaalimman tuntuisen rinnan.

    • afraid needles

      Kiitos vastauksista! Mulla sama että lidokaiinia sisältävää puudutetta en voi käyttää. En oo vielä saanu aikaa vaikka yksityislääkäri laittoi kiireellisenä sairaalan kirurgian polille 29.11. Mutta keskustelen asiasta lääkärin kanssa, milloin tuleekaan aika... Kiitos ja hyvää joulunodotusta!

      Ps. Kainaloimusolmukkeet on tuskaisen kipeät ja rintaa viiltää keskelle. Kaikki tämä vain oikealla. Liittyisiköhän mammografialöydös tähän? Juttelen siitäkin lääkärin kanssa.

    • Ex-säderölli

      Ohutneulabiopsiassa ei käytetä puudutusta, sillä puudutuspiikki sattuisi yhtä paljon kuin neulakin. Paksuneulabiopsiassa käytetään. Näistä kahdesta tutkimusmenetelmästä jälkimmäinen on luotettavampi, koska patologi saa tutkittavakseen enemmän kudosta.

      Leikkauksessa tutkitaan myös kainaloiden imusolmukkeet etäpesäkkeiden varalta. Se vaikuttaa leikkauksenjälkeiseen hoitoon. Kiireelliseenkin leikkaukseen joutuu valitettavasti odottamaan jonojen vuoksi.

      • äkkipysähdys

        Eilen tehtiin UÄ ja ohutneula ja paksuneulabiopsia. Puudutuspiikki ei tuntunut juuri lainkaan ja näytteenotosta kertoi vain napsahdukset. Ensi viikolla saan vastaukset, mutta radiologi sanoi, että pitää varautua, että se on syöpä. Leikkaus olisi pyhien vuoksi tammikuussa. Vasenta rintaa pistelee ja ajottain pienesti vihloo. Kaikki on tapahtunut niin nopeasti, Viikko sitten tehtiin mammografia. Toissa päivänä soitettiin lisätutkimuksiin. Edellinen mammografia tehtiin kaksi vuotta sitten ja oli puhdas. Olen peloissani.


    • afraid needles

      Hei. Tänään sain tiedon, että ultraääni ja mahdollinen biopsia on ensi viikolla torstaina, sitten 2 vkon kuluttua lääkäri. Olisin toivonut saavani keskustella lääkärin kanssa ennen toimenpidettä, varsinkaan kun puudutteita ei voi käyttää. Mutta täytyy sitten röntgenlääkärin kanssa puhua... Jos ohutneulabiopsia ei ole kamalan kivulias eikä puudutusta tarvitse käyttää, niin sitten... Jospa siitä biopsiasta selviäisi. Hammasta purren eikä kipua saa näyttää...

      Pitäkää peukkuja, että siitä selviytyy kunnialla!

      • äkkipysähdys-

        Se ohutneulabiopsia ei koskenut. Ei puudutettu, otettiin kainalosta. Paksuneulabiopsia rinnasta puudutettiin ja ei todellakaan koskenut. Radiologi oli tosi ammattitaitoinen ja vielä tuli keskustelemaan. Odottelen nyt analyysia näytteistä, ensi viikolla radiologi soittaa, mutta selväksi tuli, että syöpä on. Sairaslomaa on kirjoitettu ja olen saanut myös unta antavaa lääkitystä. Kriisiterapiaan turvaudun, että en kuormittaisi liikaa läheisiä. Tästä lähdetään. Hammaslääkäri. Levinneisyystutkimukset? Ym Ym. Tästä lähdetään.


      • afraid needles
        äkkipysähdys- kirjoitti:

        Se ohutneulabiopsia ei koskenut. Ei puudutettu, otettiin kainalosta. Paksuneulabiopsia rinnasta puudutettiin ja ei todellakaan koskenut. Radiologi oli tosi ammattitaitoinen ja vielä tuli keskustelemaan. Odottelen nyt analyysia näytteistä, ensi viikolla radiologi soittaa, mutta selväksi tuli, että syöpä on. Sairaslomaa on kirjoitettu ja olen saanut myös unta antavaa lääkitystä. Kriisiterapiaan turvaudun, että en kuormittaisi liikaa läheisiä. Tästä lähdetään. Hammaslääkäri. Levinneisyystutkimukset? Ym Ym. Tästä lähdetään.

        Voi, äkkipysähdys! Ikävä kuulla, mutta toivon että hoidot auttaa. Minulla vasta tammikuussa lääkäri. Niin, jos / kun biopsia otetaan, yritän rentoutua. Ja kyllä se on välttämätön, ainakin poissulkemiskeinona. Oliko löytynyt mammossa kyhmy jonka vuoksi ultrattiin ja otettiin biopsiat?

        Jaksamista ja lämpimiä ajatuksia!


      • äkkipysähdys..
        afraid needles kirjoitti:

        Voi, äkkipysähdys! Ikävä kuulla, mutta toivon että hoidot auttaa. Minulla vasta tammikuussa lääkäri. Niin, jos / kun biopsia otetaan, yritän rentoutua. Ja kyllä se on välttämätön, ainakin poissulkemiskeinona. Oliko löytynyt mammossa kyhmy jonka vuoksi ultrattiin ja otettiin biopsiat?

        Jaksamista ja lämpimiä ajatuksia!

        Olen ikäryhmässä, jossa tehdään mammo kahden vuoden välein. Rinnassa oli tuntunut vihlontaa, ajattelin, että lihaskipua. Ensimäisen mammografia ajan missasin, kun olin ulkomailla, Palattuani sain onneksi uuden ja kuvaustilanteessa jo ihmettelin, kun hoitaja otti lisäkuvia. Oletko kaikille puudutteille allerginen? Ohutneulnäyte, joka otettiin kainalosta ja ei koskenut. Eikä koskenut puuduttaminen paksuneulaa varten. Radiologi kertoi, että on kolme kasvainta, suurin 4cm. Kainalossa imusolmukkeet ovat turvonneet. Itse en kyhmyjä tuntenut. Tutkimustilanteessa toiminta oli erittäin hienotunteista. Siellä pukeutumishuoneen seinällä oli tietoa; vain osalla on syöpä, vaikka jatkotutkimuksiin kutsutaan.


    • tissisyöpäläinen

      Älä nyt ihmeessä odottele tammikuuhun asti neulanäytteenottoa, jos kerran rinnasta on löytynyt jotain. Maksa vaikka yksityisesti, että pääset nopeammin tutkimuksiin. Ohutneulanäyte ei anna luotettavaa tulosta vaan ainoa luotettava on paksuneulabiopsia. Itse en lähtenyt selvittelemään asiaa terveyskeskuksen kautta. Neulanäytteen tulos selvisi viikossa ja kuukauden siällä oli jo leikkaus. Ei todellakaan kannata odotella noin kauaa, jos vaikka onkin jotain pahanlaatuista, niin se pitää hoitaa niin pian kuin mahdollista.

    • afraid needles

      Hei kaikille. Kävin ultrassa ja kystia rinnat täynnä!

      Lääkäri otti yhdestä kystasta ( nesterakkula ) näytteen ja otti 20 ml tummanruskeaa kudosnestettä.

      Ei voida poissulkea mitään ennenkuin patologi on tutkinut näytteen. Tammikuussa vasta plastiikkakirurgi, sairaalan poli kiinni ja lääkäri tulee vasta tammikuussa...

      Lämmin kiitos kaikille ja hyvää Joulua ja parempaa uutta vuotta!

      Hoitajan rauhallisuus lievensi pelkoani.

    • arsyttavapatti

      Kävin viikolla ultraäänessä ja paksuneulabiopsiassa. Vasemmassa rinnassa todettiin, että siellä olisi ilmeisesti pahanlaatuinen kasvain alle 1 cm:n ja oikeassa olisi rasva-sokerimuutokseen sopiva löydös. Laitoihan ne puudutetta hyvin tehosi vasempaan rintaan, mutta eipä tehonnut oikeaan, oli yhtä huutoa koko toimenpide. Rintakudokseni oli niin tiivistä, että ei puudutus levinnyt ollenkaan sinne minne olisi pitänyt. En suostu toista kertaa kyseiseen toimenpiteeseen ilman nukutusta.

      • voimia sinulle

        Joko olet vastaukset saanut? Voimia sinulle. Itsellä ei mammografiasta selvinnyt mitään, eikä jatkotutkimuksia määrätty vaikka patti tuntuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe