Päänsärky valkosipulista?

17999

Mietiskelin tässä vain, että tuleeko muille pää kipeäksi valkosipulista? Hedari ei ole semmoinen tavallinen, vaan jotenkin tunkkainen tunne koko päässä. Tunne tulee ainoastaan valkosipulista.

8

8264

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BLOOD IS LIFE

      Mulle siitä tulee kurkkukipu

    • sipulinen

      Ei särje päätä, mutta tulee uni jos syön raakaa valkosipulia. Päiväunille sitten vaan, Jos on jo flunssa, se on hyväksikin.

    • simppelisiblis

      Tuleeko hedari kaikista valkosipuleista - oletko kokeillut erilaisia eli esim. ykskyntistä, suomalaista luomua jne.. eri tavoin valmistettuna - raastettuna, puristettuna, raakana, uunissa paahdettuina jne..

      Jos pidät valkosipulin mausta niin kokeile valmistaa se eri tavoin käyttäen eri tuottajien tuotteita ja löydä se itsellesi sopiva. Kuten kaikkien kasvien kanssa niin lajikkeella, lannoituksella, kasvuolosuhteilla ja varastoinnilla on merkitystä niin maun, rakenteen kuin sipulin sisältämien ainesosien suhteen -löydä siis se itsellesi sopiva.

      Jos taas et alunperinkään pidä valkosipulin mausta tai saat oireita sitä syötyäsi niin heivaa se yrtti pois ruoastasi. Ihmiset reagovat eri ruoka-aineksiin eri tavoin - esim. makean paprikan sisäpinnan verkkokalvo voi aiheuttaa joillekin ihmisille vatsavaivoja kuten närästystä, ilmavaivoja, ripulointia jne..

      Itse en yleensä kärsi edes voimakkaan sipulin leikkaamisesta mitenkään, mutta inhokki löytyy myös minulta ja se on fenkoli - trendikasvis, jota käytetään kaikessa ruoassa nykyään. Olen kokeillut sitä eri tavoin valmistettuna, mutta se ei vain toimi minun makuuni - ainoastaan kämppä haisi anikselta kauan ja siitä en pitänyt.

      Silti jokin sai myös minun elimistöni hälytystilaan aikoinaan eli heitin naga-chilin hienonnettuna kuumaan öljyyn liesituulettimen ollen pois päältä ja sain vasten kasvoja sellaisen kaasuhyökkäyksen, että olin vartin pois toiminnasta - kakoilin, yskin, silmät vuosivat vettä, mutta toivuttuani ja ruoan tehtyäni maku oli hyvä.

      Erilaiset kasvikset ja yrtit aiheuttavat ihmisille erilaisia oireita, joten vain kokeilemalla löytää omat rajansa ja mikä ei sovi niin heivaa sen pois vaikka resepti muka sitä vaatisi.

      Yksi päänsärkyä aiheuttava mauste on muskottipähkinä, joka on käytännössä myrkkyä, mutta näin jouluaikaan vaikeasti vältettävä.

      Yksi suosikki resepteistäni on simppeli sipuli/valkosipuli- pasta eli pastan kiehuessa pannuun runsaasti öljyä, hienonnetut sipulit ja valkosipulit öljyyn kuullottumaan, vähän suola ja peppaa päälle, pastan kypsyttyä valuta pasta, kaada pannulta sipulit ja öljy pastan sekaan, sekoita ja tarjoile tomaatti/sipuli-salaatin oheen vähän parmesania tai mustaleimaista ripotellen raasteena pastan pinnalle. Hyvin simppeli, mutta myös hyvin maikas.

    • kuolavaluu

      Minulla herkku sipuirenkaat ja valkosipulia pannulla oliiviöljyssä hauduttaen. Maustan pippuria suola ja loraus hunajaa, ruisleipää siivu laapin sillä pannun laitan lautaselle ja kaadan sipuli mössön siivuille, kaavin myös rasvan syön veitsellä ja haarukalla. Tämä oli herkkuni 1960-luvulla, muistolle joskus teen yhä.

    • Tehera

      Minulle tulee päänsärky valkosipulista. Melkein kaikki einekset sisältävät valkosipulia, sen vuoksi valmistan kaikki ruoat itse. Leikkeleet pitää tarkistaa mitä mausteita niissä on jopa suolakurkut on maustettu valkosipulilla. Toivoisin että pakkauksissa oli selvä merkintä ,että sisältää valkosipulia.

    • kaspaskis

      Mällissäsi on valkosipulin maku kuulin naapurin rouvan sanovan miehelleen. Kuulin myös että mustamakkara aiheuttaa kateutta. Onko heidän puheissa perää?

    • Anonyymi

      älkää syökö valkosipulia.. jos on pakko ni harvoin.. noi kiinalaiset valkosipulit on myrkytettyjä ja valkosipuli on muutenki myrkyllinen ihmiselle. !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe