USA:ssa opiskelu

Byhyy

Aion siis hakea USA:han opiskelemaan lukion jälkeen. Aion aluksi mennä halpaan collegeen (10-12,000 vuodessa) mutta en vielä tiedä mihin yliopistoon. Onko kellää tiedossa "halpaa"? Tai jotain keinoa rahoittaa näitä opintoja? Toinen asia on tämä suomen perkeleen armeija missä pitää pilata miesten elämästä vähintään puoli vuotta! Voinko jotenkin kieltäytyä menemästä armeijaan jos haluan heti jatkaa opintojani? Tai vähintään siirtää sitä n. 5vuotta eteenpäin ja saada uuden passin siksi ajaksi?

14

764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mfksmflmsfms

      Käy se armeija suosiolla nyt, niin pääset takuulla helpoimmalla ja voit siirtyä suoraan työelämään opintojen jälkeen. Puoli vuotta seisoo vaikka päällään! Rahoitusvinkkejä: pankista lainaa, sukulaisilta rahalahjoituksia tai omia säästöjä, muita rahoituskonsteja ei ole, lähes kaikki maksavat tutkintonsa omasta pussistaan. USA:ssahan vanhemmat säästävät lapsensa opintomaksuja jo vauvaiästä lähtien. Stipendejä on lähes mahdotonta saada alempaan tutkintoon (ellet saa urheilustipendiä, joka tietysti vaatii urheilutaustaa), maisteriin ja tohtoriin voi apurahoja saadakin. Katso lisätietoja USA:ssa opiskelusta: http://www.fulbright.fi.

    • BDiB

      Nuo tuon hintaiset "halppiscolleget" on tosiaan tasoltaan sitten aivan surkeita ja näillä ei ole mitään tekemistä oikean korkeakoulututkinnon kanssa. Ei noita arvosteta oikein missään, toki hienoahan se on opiskella ulkomailla ja on huikea elämys ja kasvaa ihmisenä, etc..

      Itse koettu tämä ja nyt kun miettii, niin olisi pitänyt kyllä ennemmin mennä jonnekin parempaan collegeen ja mieluisampaan maahan(!), kuten vaikkapa Britteihin tai Ausseihin. Sieltä hankittua koulutusta oikeesti arvostetaan ja on paljon halvempaa. Toki riippuu yliopistosta, mutta näin keskimääräisesti.

    • unelmanaamerikka

      Olen itse miettinyt lähtöä jatko-opiskelemaan USA:an. Itse olen katsonut Santa Barbara City Collegea. Vaikuttaa ainakin hyvältä paikalta opiskella. Rantakin on aivan koulun vieressä ;)

    • 1015

      Santa Barbara City College ei ole yliopisto vaan kaksivuotinen Community College jonka papereilla ei tee mitaan. Communityhin menevat ne joilla High School meni pieleen tai elakelaiset ja muut jotka "harrastavat" opiskelua.
      Ja jos luulet etta kerkeat siella rannalla makoilla niin vaarassa olet. Usassa yliopisto-opiskelu on koulumuotoista ja jos et jaksa luennoille raahautua tai et paase kokeista lapi niin se on adios amigo ja tulee lahto kotiin.

    • unelmanaamerikka

      SBCC:stä siirrytään kahden vuoden jälkeen suorittamaan kandin/maisterin/tohtorin tutkinto yliopistoon. Itse suunnittelen siirtyväni UCSB:in (University of California, Santa Barbara)

      • pumpkin head

        Mita jarkea on tuhlata kaksi vuotta CC:ssa ja sen jalkeen opiskella 4v. BA:ksi ja 2v. maisteriksi?


    • nfsnfsnfksflds

      Olet ymmärtänyt väärin. Community collegessa suoritetaan ekat kaksi vuotta kandista, joten yliopistossa tarvitsee opiskella vain ne kandista puuttuvat kaksi vuotta. Nelivuotista kandia ei tarvitse siis aloittaa alusta yliopistossa. Ekat kaksi vuotta CC:ssä tulevat reilusti halvemmaksi kuin koko nelivuotinen tutkinto yliopistossa.

      Suomessa on perustutkintona maisterin tutkinto, mutta se ei ole sitä muualla. Monissa maissa opiskelijat suorittavat vain nelivuotisen kandin ja siirtyvät sen jälkeen työelämään. Verrattain harva suorittaa maisteria ollenkaan, kuten Suomessa ja usein Euroopassakin on tapana tehdä. Joten esim. USA:ssa opiskeleva ei välttämättä edes kaipaa maisteriopintoja, joten en olettaisi suoraan, että maisteri on se tavoitetutkinto.

    • pumpkin head

      Luulisin ymmartavani taman asian vahan paremmin kuin sina kun olen lapseni kouluttanut maistereiksi asti USAssa. CC:ssa suoritetuista kursseista voi saada jonkun 101-tasoisen "anteeksi" yliopistossa mutta se ei missaan yliopistossa korvaa kahta ensimmaista vuotta. BA tutkinnosta joudut siis maksamaan 2 4:n vuoden rahat.
      Eika mihinkaan yliopistoon vaan "menna", sinne on haettava ja paastava sisalle.
      Tutki nyt asiaa vahan tarkemmin muuten tulee yllatyksia ja karvaita kokemuksia.
      t. usalainen mamma.

      • Anonyymi

        niinhän sinä luulit ymmärtäväsi... mutta olet väärässä.


    • fskmflsdmlfsmfkdsm

      Menehän muualle viisastelemaan siitä. Tyrmäät aina muiden suunnitelmat ja kuvittelet, etteivät suomalaiset pärjää missään ulkomailla tai tiedä yhtään mitään mistään. Olet "kouluttanut" kersasi USA:ssa ja jo luulet tietäväsi kaiken koko systeemistä ja oletat, että sinun kokemuksesi pätee kaikissa muissakin tapauksissa. Sinun viestisi muuten tunnistaa kirjoitustyylisi perusteella. En ole suunnittelemassa opintoja USA:ssa, mutta tiedän ulkomailla opiskelusta aika paljon. Olen itse opiskellut kandiksi ja maisteriksi ulkomailla ja tietoa siis on monestakin maasta. Ikääkin on jo 30 .

      Esim. tällainen tieto löytyy helposti eräänkin CC:n sivuilta: "We offer the following degrees to students who plan to complete their freshman and sophomore years of college work [...] and then transfer to a four-year college or university to complete their junior and senior years of a bachelor's degree:

      Associate of Arts (AA)
      Associate of Science (AS)"

    • pumpkin head

      Fakta nakyy olevan etta kotisuomalainen tietaa kaikki asiat paremmin kuin paikallinen. Omien sanojesi mukaan et ole edes USAssa opiskellut mutta voit kuitenkin kumota kokemukseni.
      AA papereilla voi pyyhkia peppunsa ja suomalaiselle se on aivan tarpeeton ajan ja rahanhukka. CC CV:ssa ei todellakaan ole mikaan meriitti.
      Broshyyrissa voi sanoa mita tahansa ja asiahan on teoriassa noin, eri asia sitten on kuinka moni pystyy sen tekemaan.
      unelmanaamerikalle suosittelen hakemista suoraan kunnon yliopistoon. Turha tuhlata aikaansa koulussa missa opiskelija-aines ja taso ei ole kovin korkea.

      Alphabet soup: Tuo on yli kolmekymppisen maisterin kielenkayttoa? Kuulostaa enemman teinilta.

    • Jussik3jj

      Usassa paperini saaneena voin omasta puolestani sanoa, että community colleget ovat hanurista. Rahan ja ajan tuhlausta. Mieti ja tutki erittäin tarkkaan potentiaaliset jenkkki-koulusi. Tasot vaihtelevat hemmetisti ja myynti-brosyyreihin ei kannata luottaa. Koulut kun ovat tulosvastuullisia omistajilleen, eli kaikki keinot käytetään taalatulojen varmistamiseksi.

      Jos menet opiskelemaan niin hae saman tien Bachelors-tutkintoa.

      JA käy se armeija nyt. Piste. Lähipiiristä on kokemusta, että lykkäystä on haettu vuosi vuoden perään ja lopulta kun on ollut pakko käydä se, on vauhtiin päässyt ura joutunut katkolle. Hoida se pakollinen paha nyt ja se on sillä hoidettu. Muuten: Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää...

    • Studentum.fi
    • puu_taas

      wow....taa on vaan aika hauska palsta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4914
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3227
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1375
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1206
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      64
      887
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe