Eurasiereista

stmmstgg sitter

Seuraavana kesänä ollaan päätetty ottaa toinen koira. Rodusta ei olla ihan varma mutta löysin tämän eurasierin ja olisko se hyvä ? Kolme lasta (14v, 15v ja 18v) ja toinen koira, shetlannninlammaskoira. Asutaan maalla ja koira saisi tarpeeksi liikunta vaikka olen lukenut ettei euraser ole hirveä enegiapommi :D Kuinka paljon eurasier maksaa ja suhtautuuko se hyvin toiseen koiraan?

13

1630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palleriina

      Vanhemmilla on 3-vuotias Eurasier. Maksoi 1000 euroa. En tiedä onko vika korvien välissä vai onko koulutus mennyt totaalisesti pieleen, mutta koira on todella ärhäkkä. Ei yleensä pure, mutta murisee KAIKESTA. Sietää vieraita, mutta ei anna koskea. Tämän yksilön perusteella ei voi suositella.

    • Niitä täälläkin pyörii pari urosta, joilla ei ole koulutus kohdillaan, eikä ole ollut oikeanlaiset perusteen valita rotua: Melkein jaksetaan pidellä, ja koirat murisevat ja ärhentelevät kun haistavatkin toisen uroksen. Enpä haluaisi olla kohdalla silloin kun se hihna lipsahtaa kädestä tai taluttaja liukastuu....

      Ei kotiin, jos aikuisella ei ole aikaa paneutua koiran koulutukseen eikä ulkoiluttaa sitä.

    • Eukku

      Eurasier ei kuitenkaan ole vaativa rotu, ja menestyy ensikoiranakin, jos omistajalla on vaan yhtään ymmärrystä koirien päälle. Ihan vaan, ettei joku kuvittele rodun olevan hirveän hankala kasvattaa.

      Eurasier on helppo ja leppoisa, mutta vaatii kuitenkin perusteellisen koulutuksen, jossa ei lipsuta. Eukut osaavat olla itsepäisiä, mutta niille ei saa antaa tahtoaan läpi, tai voi tulla ikävyyksiä. Eukuilla on hyvä hermorakenne, ovat hieman pehmeitä, ja helppoja käsitellä. Eurasieria ei kouluteta kovin ottein; sitä ei alisteta maahan painamalla, ei selätetä, sillä et saavuta koiran kunnioitusta. Pehmeänä koirana se muistaa kovan kohtelun, ja voit saada aran ja epätyypillisen rotunsa edustajan.
      NIillä on korkea ärsytyskynnys, eli sietävät melko pitkälle lastenkin kohtelua. Onneksi lapsesi ovat jo fiksussa iässä.

      Maalle eurasier on hyvä valinta. Se vahtii ja viihtyy ulkona.

      Toisten koirien kanssa ei tule ongelmia, etenkään jos koira tulee jo pentuna. Se toki saattaa dominoida shelttiä ja ottaa pomokoiran paikan, etenkin jos otatte uroskoiran. Vieraisiin koiriin suhtautuu suopeasti, mutta voi olla ärhäkkä, jos tulee yks kaks sen reviirille. Aivan normaalilla, perusteellisella positiivisella koulutuksella ei kyllä taatusti tule ongelmia!

    • eukku30

      Suosittelen lämpimästi eurasieria! Itsellä ainakin uros on leppoisa ja mukava kaveri kaikenlaiseen puuhaan. Ulkona viihtyy kovasti ja lasten kanssa varma juuri kärsivällisyytensä vuoksi. Tietysti etenkin alussa vaatii paneutumista ja sosiaalistamista, mutta ainakin meillä nämä tapahtuivat aika itsestään. Eukut ovat myös yleisesti tunnettuja siitä, että ovat oivia matkakumppaneita. Tästä syystä omakin jörrikkä kulkee usein mukana kaikkialla. Toivottavasti löydätte sopivan kasvattajan ja pennun :)

    • eukuista

      Voisin itsekin kirjottaa, koska tiedän kuinka vähän eukuista löytyy loppupeleissä tietoa ja kokemusta keskustelupalstoilta.

      Itsellä on nyt vajaan vuoden ikäinen narttu. Ensimmäinen oma koira kyseesä ja parempaa koiraa ei voisi toivoa.
      Kuten sanottu, eukut ovat itsepäisiä mutta samalla pehmeitä, mikä voi aiheuttaa oman vaikeutensa koulutuksessa. Meillä ei ole mitään isompia ongelmia ollut, kun olen ollut alista asti jämäkkä ja pitänyt kiinni asetetuista rajoista. Itsellä etuna se, että asun yksin joten minä olen pääasiassa se joka säännöt tekee ja koiraa komentaa, joten kasvatus on koko ajan johdonmukaista.
      En sano että tuo oisi maailman helpoin koira, vaan kyllä siltäkin löytyy niitä pienen pirun piirteitä mutta kun niitä ei päästä valloilleen niin helposti menee. Nartut varsinkin on niin saakelin kieroja, että ne osaa kyllä vetää nenästä. Tuo yrittää saada kaiken haluamansa sellasella mielistelyllä ja jos niihin sen jekkuihin lankeaisin nii voitas olla aika liemessä.

      Me ulkoillaan > 1,5h päivässä, riippuen päivästä. Viikonloppuna yleensä yli 2 h, mutta arkena töissä ollessa jää tuohon n. 1,5-2 tuntiin ja meille se on ollut aivan sopiva. Tottakai se enemmänkin jaksaa ja itsekin jaksaisin, mutta tää on ollut toimiva järjestely. Eli aamulla käydään oikeasti vain sellainen lyhyt 15 minuutin lenkki, enemmän vaan löntystellään. Töiden jälkeen joko koirapuistoon tunniksi tai tunnin reippaalle lenkille ja illalla vielä iltapissat jotka on tuota aamulenkin luokkaa.
      Aamulenkki on noin lyhyt, koska se sopii tälle koiralle paremmin. Ennen harrastettiin pitempiä aamulenkkejä, mutta pentu aina villiinty aivan täysin sen lenkin jälkeen, joten huomattiin että kun lenkki on lyhyt ja rauhallinen niin koko koira jää sellaiseen aamumoodiin ja jatkaa unia kun tullaan takaisin kotiin ja voin lähteä rauhassa töihin.

      Eli voin sanoa, että näin yksinsasuvalle ei millekään himo himo urheilijalle eurasiereiden energian tarve on juuri sopiva. Kerran pahan flunssan ja pitkien työpäivien seurauksena lenkit jäivät häpeällisesti todella lyhyiksi, eikä koira osoittanut mieltä oikeastaan kuin 3. iltana vähän isoimmilla iltavilleillä. Onneksi seuraavana päivänä olin jo paljon virkeämpi että palattiin normaalirytmiin.

      Meillä ei ole ollut mitään tuhoamista, yksinolo vaikeuksia tai oikeastaan mitään tyypillisiä ongelmia mitä pennunomistajat saattavat kohdata. Jonkun verran eukuilla näitä ongelmia on, mutta en usko että miten keskiverto koiria enempää. Parista pahasta eroahdistus tapauksesta olen kuullut ja niissäkin tapauksessa perheen esim äiti on ollut kotiäitina tjsp ja pentu ei ikinä joutunut olemaan yksin, koska se otettiin myös kauppareissulle mukaan (koska pitäähän pentua tutustuttaa eri paikkoihin.. nojoo), joten sitten muutaman vuoden ikäisenä kun rouva päättikin lähteä töihin, niin eihän se koira ollut olla yhtään yksin ja tuhosi kaiken ja piti järkyttävää meteliä. Eli näistäkin löytyy usein joku taustatekijä.

      Facebookissa on eurasier finland ryhmä, joten sinne kannattaa liittyä. Siellä on paljon eukkujuttuja ja ihmiset kirjottelevatkin sinne aika ahkerasti. Myös esim viime kesänä siellä oli tosi paljon pitkiäkin keskusteluja eurasierin luonteesta, niin sinne vaan selailemaan! Ja aina saa siellä myös kysyä. Itse olen kokenut Suomen eurasier ihmiset mukaviksi tyypeiksi, eikä mitään nenänvartta pitkin katselijoita oikeastaan ole. Ainakaan omalle kohdalle ei ole osunut..

      Aiemmin ihmiset kertoivat huonosti käyttäytyvistä eukuista, mutta eukkututtujen kanssa jutellessa kukaan ei ole oikein törmännyt ikinä tuollaisiin rähjääviin eukkuihin. Tottakai niitäkin on, mutta uskaltaisin sanoa että vähintään 80% eukuista on ihan hyvin käyttäytyviä koiria. Ja ne eukut joilla on ongelmia, löytyy se ongelma sieltä hihnan toisesta päästä. Eikä aina se vika suoraan siinä omistajassa ole, mutta eurasier ei ehkä ole ollut hänelle se oikea rotu ja odotukset ovat ehkä olleet väärän.
      Kuten monesti sanottua, eukut ovat suloisia karhunäköisä ja monesti todella rauhallisia, mutta se aiheuttaa ihmisille myös vääriä mielikuvia niiden kasvatuksesta. Se ongelma onkin juuri siinä että sille syötävän suloiselle nallekarhulle ei laiteta mitään rajoja ja sillon kyllä eukut viisaina koirina ottaa sen vallan ja käyttäytvät miten sattuu.

    • ....................

      Miten on haukkumisen laita? Joskus aikanaan haaveilin eukusta mutta minulle sanottiin tuolloin että haukkuvat todella paljon. En haluaisi haukkuherkkää rotua, mutta en haluaisi tehdä päätöstäni pelkästään rotua koskaan itse omistamattoman henkilön "asiantuntemuksen" perusteella joten mitä kasvattajat/ harrastajat ovat asiasta mieltä? Olen käsittänyt, että tuo olisi kylläkin enemmän koulutuskysymys? Vai onko se eukun haukkuminen samanlaista kuin suomenpystykorvilla eli vaikka olisi koulutukseen paneutuva ihminen hihnan päässä, räksytystä silti riittää?

      • eukku

        Eukut ovat kyllä vähä haukkuisia. Mielenkiintoista kuulla missä on sanottu että haukkuvat paljon.. eukut taitaa olla harvoja pystykorvaisia rotuja, jotka ovat suhteellisen hiljaisia.

        Tottakai eurasierit ovat yksilötä nekin, mutta en tiedä ketään oikeasti paljon haukkuvaa yksilöä. Kaverin koira ei hauku oikeastaan ollenkaan. Haukahtanut alle 10 kertaa koko elämänsä aikana. Oma koira haukkuu joskus toisten koirien kanssa leikkiessä (ei räksytystä, vaan muutama komennus haukahdus) ja ihan kakarana satunnaisesti haukahti omalle lelulle pari kertaa kimakalla äänellä, mutta se loppu jo alle 4 kk iässä.

        Nykyään sillä on sellainen todella matala mörähdys vahtihaukku(pöhähdys). Sitäkään ei siis käytä jokaiseen ääneen minkä kuulee, vaan ehkä muutamia kertoja viikossa oikeasti epäilyttäviin ääniinja sitä ei luultavasti edes kuule seinän toiselle puolelle. Tai jos kuulee, niin todella vaimeasti.
        Myöskään vieraille ei ole ikinä haukkunut ollenkaan.

        Eli sanotaanko näin, että mun ei ole koskaan tarvinut varsinaisesti puuttua koiran haukkumiseen, niin sanoisin sen olevan aika hyvä merkki siitä että ei ole herkkä haukkumaan. Tottakai vahtiessa saatan kieltää, jos se ei lopu yhteen ''pösähdykseen'' ja sillon viimeistään lopettaa.

        Nyt kun miettii, niin joka ikinen tuntemani koira haukkuu enemmän (tolleri, kultsi, sekarotunen, sammari, naapurin saksanpaimenkoira...).
        Esim kaverilla on samojedin koiria ja ne haukkuvat oikeasti 10 kertaa enemmän. Ja naapurin saksanpaimen koirat haukkuvat aina sillon tällöin ja oma koira ei välitä mitään.

        Tiivistettynä: Omalla kohdalla koira ei hauku ollenkaan arjen tavallisissa tilanteissa. Leikkiessä pieni haukkuminen ulkosalla on toki sallittua, koska se ei ole jatkuvaa räksytystä ja ne vahtimis pösähdykset ei edes oikeaa haukkua ole ja niitäkään ei kuule joka päivä.

        Eukkututtujen kanssa jutellessa aika sama meininki. Joillakin on samassa perheessä muita koiria joilta eukku on oppinut haukkumaan esimerkiksi pihaan tulevaa autoa, mutta kuulemma eukut on niitä jotka hiljenevät ensimmäisenä kun kielletään. Monet taas sanovat että siinä vaiheessa kun perheen eukku haukkuu jollekin niin sitten on oikeasti jotain normaalista poikkeavaa (vrt. perheen lapinkoirat haukkuvat kaikelle)


      • ....................
        eukku kirjoitti:

        Eukut ovat kyllä vähä haukkuisia. Mielenkiintoista kuulla missä on sanottu että haukkuvat paljon.. eukut taitaa olla harvoja pystykorvaisia rotuja, jotka ovat suhteellisen hiljaisia.

        Tottakai eurasierit ovat yksilötä nekin, mutta en tiedä ketään oikeasti paljon haukkuvaa yksilöä. Kaverin koira ei hauku oikeastaan ollenkaan. Haukahtanut alle 10 kertaa koko elämänsä aikana. Oma koira haukkuu joskus toisten koirien kanssa leikkiessä (ei räksytystä, vaan muutama komennus haukahdus) ja ihan kakarana satunnaisesti haukahti omalle lelulle pari kertaa kimakalla äänellä, mutta se loppu jo alle 4 kk iässä.

        Nykyään sillä on sellainen todella matala mörähdys vahtihaukku(pöhähdys). Sitäkään ei siis käytä jokaiseen ääneen minkä kuulee, vaan ehkä muutamia kertoja viikossa oikeasti epäilyttäviin ääniinja sitä ei luultavasti edes kuule seinän toiselle puolelle. Tai jos kuulee, niin todella vaimeasti.
        Myöskään vieraille ei ole ikinä haukkunut ollenkaan.

        Eli sanotaanko näin, että mun ei ole koskaan tarvinut varsinaisesti puuttua koiran haukkumiseen, niin sanoisin sen olevan aika hyvä merkki siitä että ei ole herkkä haukkumaan. Tottakai vahtiessa saatan kieltää, jos se ei lopu yhteen ''pösähdykseen'' ja sillon viimeistään lopettaa.

        Nyt kun miettii, niin joka ikinen tuntemani koira haukkuu enemmän (tolleri, kultsi, sekarotunen, sammari, naapurin saksanpaimenkoira...).
        Esim kaverilla on samojedin koiria ja ne haukkuvat oikeasti 10 kertaa enemmän. Ja naapurin saksanpaimen koirat haukkuvat aina sillon tällöin ja oma koira ei välitä mitään.

        Tiivistettynä: Omalla kohdalla koira ei hauku ollenkaan arjen tavallisissa tilanteissa. Leikkiessä pieni haukkuminen ulkosalla on toki sallittua, koska se ei ole jatkuvaa räksytystä ja ne vahtimis pösähdykset ei edes oikeaa haukkua ole ja niitäkään ei kuule joka päivä.

        Eukkututtujen kanssa jutellessa aika sama meininki. Joillakin on samassa perheessä muita koiria joilta eukku on oppinut haukkumaan esimerkiksi pihaan tulevaa autoa, mutta kuulemma eukut on niitä jotka hiljenevät ensimmäisenä kun kielletään. Monet taas sanovat että siinä vaiheessa kun perheen eukku haukkuu jollekin niin sitten on oikeasti jotain normaalista poikkeavaa (vrt. perheen lapinkoirat haukkuvat kaikelle)

        Tuttu koiraharrastaja kertoi näin. Hänellä itsellään ei kyllä ole eukkuja, mutta hän on ollut vuosikausia näyttelyharrastaja ja hänellä on siis koirapiireissä monia tuttuja. Mutta joo, mietinkin että mieluiten haluaisin sellaisen ihmisen mielipiteen vielä tuohon asiaan joka on itse omistanut eukkuja. Mutta hyvä tietää, kuulostaa siis aina vaan paremmalta :) Näyttelyissä olen jo jonkin verran eukkukehiä katsellut mutta kasvattajia en ole vielä tavannut joten seuraavaksi varmaan otan johonkuhun heistä yhteyttä josko voisi käydä katsomassa kennelin koiria.


      • 52.v

        Eurasier ei hauku.ilmoittaa vieraista .murinalla ja haukkumista muistuttavalla ääntelyllä.oma koiramme ulvoo vienosti muiden koirien haukunnalle esim lenkillä.murinaa tulee jos lenkillä toinen uros koira aloittaa provosoida vastaan tulessa .rotu on itsetietoinen eli koiralla on minä kuva monista muista eroten .kova koulutus voi pilata koiran .lauma sielu,jolla on iso sydän.parempaa kaveria saa etsiä.suosittelen varauksin monia rotuja kasvattaneena....


    • Hmpf?

      "Vai onko se eukun haukkuminen samanlaista kuin suomenpystykorvilla eli vaikka olisi koulutukseen paneutuva ihminen hihnan päässä, räksytystä silti riittää? "

      Mistä olet saanut päähäsi että suomipystis olisi vaikea saada hiljaiseksi? Meillä asutaan kerrostalossa ja kun kerran opetti perusteellisesti, niin ei mitiä ongelmia. Tuo räksytys on vain merkki omistajan laiskuudesta ja kyvyttömyydestä. Koira tarvii liikuntansa ja aivotyönsä. Kun sen perustarpeet on tyydytetty, niin hiljaisuus on korviahuumava.

      • ....................

        Hyvä jos on näin, ehkä kyse on väärästä mielikuvasta tai ympäristöstä. Itse olen nähnyt näyttelyissä useaan kertaan miten riittää että yksi suomenpystäri alkaa räksyttää kehän laidalla (ilman varsinaista syytä) ja hetkessä siihen kakofoniaan on yhtynyt koko kehä niin että lähes kaikki kehän laidalla olevat pystärit ovat mukana. Usein kestänyt minuutteja tuo ennen kuin ovat lopulta hiljentyneet.

        Toki näyttely-ympäristö on aivan erilainen kuin se oma koti, mutta lisäksi Koiramme-lehdessä oli vuosia sitten artikkeli Uuden-Seelannin koiraharrastuksesta ja oli haastateltu paikallisia pystärien omistajia. Sen mukaan Uudessa-Seelannissa suomenpystykorvilta piti leikata kitarisat, että niitä voitiin pitää kerrostaloissa. Ehkä tässäkin siis kuitenkin kyse erilaisesta asenteesta, eli ehkä uusiseelantilaiset omistajat vain tuppaavat ajattelemaan "se on koiran luonteessa, ei sille voi mitään" ja siksi ennemmin leikkauttavat ne kitarisat.

        Mukava kuitenkin kuulla, että pystärikin voi elää sopuisasti kerrostalossa (muutenkin kuin leikkauttamalla kitarisat).


      • .................... kirjoitti:

        Hyvä jos on näin, ehkä kyse on väärästä mielikuvasta tai ympäristöstä. Itse olen nähnyt näyttelyissä useaan kertaan miten riittää että yksi suomenpystäri alkaa räksyttää kehän laidalla (ilman varsinaista syytä) ja hetkessä siihen kakofoniaan on yhtynyt koko kehä niin että lähes kaikki kehän laidalla olevat pystärit ovat mukana. Usein kestänyt minuutteja tuo ennen kuin ovat lopulta hiljentyneet.

        Toki näyttely-ympäristö on aivan erilainen kuin se oma koti, mutta lisäksi Koiramme-lehdessä oli vuosia sitten artikkeli Uuden-Seelannin koiraharrastuksesta ja oli haastateltu paikallisia pystärien omistajia. Sen mukaan Uudessa-Seelannissa suomenpystykorvilta piti leikata kitarisat, että niitä voitiin pitää kerrostaloissa. Ehkä tässäkin siis kuitenkin kyse erilaisesta asenteesta, eli ehkä uusiseelantilaiset omistajat vain tuppaavat ajattelemaan "se on koiran luonteessa, ei sille voi mitään" ja siksi ennemmin leikkauttavat ne kitarisat.

        Mukava kuitenkin kuulla, että pystärikin voi elää sopuisasti kerrostalossa (muutenkin kuin leikkauttamalla kitarisat).

        Toisinpäin: suurin osa mäyräkoirista on herkkähaukkuisia turhan rätkyttäjiä. Viimeksi koiranäyttelyssä se pystykorvien kehä oli hämmästyttävän hiljainen, jostain muualta kuului senkin eestä... Pystis-uros seisoi kehän laidalla jäänviileenä ympäristöä katellen, vajaan metrin päässä sen kuonon alla räkytti pari mäykkyä niin että korvat soi ja tärykalvot pullisteli.

        Kyllä nykyään moni suomalainen pystis on jo ihan kouluttamalla saatu hiljaiseksi. Pari vuosikymmentä sitten asia saattoi olla vielä toisin.


      • ....................
        Vitikonpaarustaja kirjoitti:

        Toisinpäin: suurin osa mäyräkoirista on herkkähaukkuisia turhan rätkyttäjiä. Viimeksi koiranäyttelyssä se pystykorvien kehä oli hämmästyttävän hiljainen, jostain muualta kuului senkin eestä... Pystis-uros seisoi kehän laidalla jäänviileenä ympäristöä katellen, vajaan metrin päässä sen kuonon alla räkytti pari mäykkyä niin että korvat soi ja tärykalvot pullisteli.

        Kyllä nykyään moni suomalainen pystis on jo ihan kouluttamalla saatu hiljaiseksi. Pari vuosikymmentä sitten asia saattoi olla vielä toisin.

        Taitaa noista näyttelykäynneistä olla joku kymmenisen vuotta nyt. Tuolloin yksi kyseisistä pystäreistä vielä syöksyi hyökkäämään vastaan tullutta jämptiä kohti kovasti ärhennellen vähän samaan tapaan kuin kuvaamasi mäyräkoirat toisessa tilanteessa. Mutta en ole toisaalta aikoihin käynyt näyttelyiden pystärikehällä, ja kyllähän ne mielikuvat kuitenkin herkästi säilyvät ehkä aiheettomastikin jos on ollut negatiivisia kokemuksia aiemmin (varsinkin jos ei itse rotua kauhean usein näe jolloin oma mielikuva perustuu niihin muutamaan huonompaan, mutta lähes ainoaan omakohtaiset kokemukseen ko. rodusta).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe