Nightwishin laulajan vaihdoksen aikajana (Anetten erottaminen)

Anette sai potkut

1. Anette kertoo raskaudestaan Nightwishin jäsenille Montrealissa 19.9.12 (lähde: Nightwishin vastine nightwish.comissa "Tervetuloa pyykkitupaan" 19.12.13).
2. Bändi ottaa yhteyttä Flooriin, jotta hän tulisi äitiysloman sijaiseksi (lähde tai todiste: Floorin haastattelu 2.10.12 hollantilaiselle 3FM Radiolle Giel Beelen -ohjelmassa, missä Floor kertoo, että hänen oli tarkoitus tulla alun perin NW:n kiertueelle marras-, joulu- ja tammikuulle ja oli harjoitellut vähän Nightwishin lauluja viikon aikana, ennen kuin 29.9.12 sai kutsun tulla pikaisesti USAan). Tuntuu järkeen käyvältä, ettei NW aikaillut paria päivää kauempaa Anetten raskausilmoituksen jälkeen ottaessaan yhteyttä Flooriin.
3. Anette peruu halukkuutensa ottaa itselleen äitiysloman sijainen (lähde tai todiste: tiedote Tervetuloa pyykkitupaan ja useat Marcon ja Tuomaksen haastattelut, missä he kertovat, miten vaikea tilanne oli, Troyn facebook-merkintä 3.10.12, missä hän kertoi, miten hommasta oli mennyt ilo ja kaikki olivat kovin epävarmoja).
4. Anette saa flunssan. Hän saa kovia vatsakipuja ja on niiden takia 5 tuntia ensiavussa Denverissä 28.9.12 aamulla. Saman päivän iltana hän joutuu uudestaan Denverissä ensiapuun vatsakipujen ja oksentelun vuoksi ja kotiutetaan aamulla 29.9.12.
5. Kamelotin kiertueen naislaulajat Elize Ryd ja Alissa White-Gluz sekä yleisö auttavat viemään läpi Denverin keikan 28.9.12.
6. NW:n miesjäsenet päättävät erottaa Anetten Denverin keikan jälkeen ja kutsuvat Floorin tulemaan mahdollisimman nopeasti USAan, Floor saa kutsun 29.9.12 aamulla, jolloin se on lähetetty yöaikaan Denveristä (lähde Tuomaksen haastattelu Metal & Rock Revuessa, osa haastattelusta on nightwish.com enkkufoorumilla, postaus 112
http://www.nightwishforum.com/index.php?/topic/3305-anette-olzon/page-5).
7. Ensiavusta päässyt Anette protestoi sijaislaulajien käyttöä Denverin keikalla ja samalla todennäköisesti myös potkujansa blogissaan 30.9.12. Anetten mukaan Rihannakaan ei pyytäisi Britneys Spearsin sijaisekseen, jos sairastuisi, ja se, että keikkaa pidetään bändin jäsentä tärkeämpänä, ei ole tästä maailmasta. Lisäksi hänen mielipidettään ei kysytty, kun bändi pyysi Elizen ja Alissan apua.
8. Flunssainen Anette laulaa vielä Salt Lake Cityssä 29.9.12, minkä jälkeen häneltä menee loputkin äänestä (Anetten blogi 30.9.12).
9. Erotiedote ilmestyy sekä Anetten blogiin että nightwish.comin sivulle 1.10.12. Anette allekirjoitti ja hyväksyi tiedotteen, ehkä siksi, että siinä puhuttiin erimielisyyksistä, mutta ei syytelty kumpaakaan osapuolta ja ehkä Anette oli siinä vaiheessa niin sairas ja huolestunut, että halusi pikimmiten kotiin. Hänen piti päästä kotiin toipumaan pitkittyneestä hengitystieinfektiostaan, tutkimuksiin maksakystan vuoksi ja jatkamaan raskauttaan vähemmän stressaavassa ympäristössä. Luulen, että Anette säikähti raskautensa takia. Kun joutuu toistuvasti ensiapuun, tulee varmasti mieleen, mitenkä vauva selviytyy.

Nightwishin mukaan Anette erotettiin yhteistyökyvyttömyyden vuoksi. Meillä on vain Anetten sana siitä, että hänet erotettiin raskauden takia. Yhteistyökyvyttömyyden puolesta puhuvat seuraavat asiat:
1. Anetten edellä mainitut blogitekstit 30.9.12, missä on Rihanna-Britney-vertaus ja Anetten kanta, että bändin jäsenen etu menee kaiken muun edelle.
2. Jos NW olisi lapsivihamielinen, Anettea ei olisi edes otettu bändin laulajaksi tai hänet olisi viimeistään erotettu Nemon saamisen jälkeen. Sen sijaan, NW otti Anetten aseman huomioon järjestämällä hänelle, Johanille ja Nemolle bussin kuljettajineen Euroopan kiertueelle ja P-Amerikan kiertueen loppuosalle (Luultavasti Johan ei tullut alusta pitäen mukaan P-Amerikan kiertueelle työasioidensa ja matkustuksen kalleuden vuoksi. Vaikka NW maksoi perheen bussikuljetuksen, muut matkakustannukset tulivat perheelle varmaankin kohtalaisen kallliiksi).
3. Floor on kertonut haastattelussa haluavansa lapsen tai lapsia. Hän ei näy pelkäävän, että hänet erotetaan, jos hän tulee raskaaksi yhtyeen laulajana.
4. Anette viivytteli tarpeettomasti raskausilmoituksessaan bändille. Anette oli antanut haastattelun Seuralle keväällä 2012 "Unelmoin prinsessasta." Enpä usko hänen pitkään ihmetelleen poisjääneitä kuukautisiaan. 19.9.12 Anette oli ollut reilut 11 viikkoa raskaana. Bändin avainhenkilönä Anetten olisi pitänyt ilmoittaa raskaudestaan ainakin kuukautta aiemmin, jotta sijaiselle olisi jäänyt kunnolla aikaa laulujen harjoittelemiseen ja erinäisten asioiden järjestelyyn. Floor selvisi minimaalisella harjoitelulla, mutta kukaan muu ei olisi siihen pystynyt. Anette ei ajatellut bändin etua viivytellessään raskaudestaan ilmoittamista.

55

1425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No joo,

      Anette tiesi, ettei paluuta Nightwishiin ole, jos sijainen on noin hyvä. Eiköhän kehon stressireaktio sen kerro. Näinhän se on.

    • sopuero paras

      Tulevaisuutta ei voi varmuudella tietää. Ei Anette eikä kukaan muukaan voinut tietää syyskuussa 2012, että Floorista tulee Nightwishin uusi vakinainen laulaja, jos hän tulee sijaiseksi. Floor oli sairastunut yli vuoden burnoutia. Vaikka hän oli toipunut siitä heinä-elokuun vaihteessa 2012, tila olisi voinut uusiutua. Etukäteen ei myöskään voinut tietää, tulevatko Floor ja Nightwishin miehet kunnolla toimeen keskenään tai haluaako Floor edes pysyvää NW-pestiä. Anetten olisi kannattanut lähteä sovinnolla sairauslomalle ja sen jälkeen äitiyslomalle ja jäädä seuraamaan, mitä tapahtuu. Sitten aikanansa, jos ja kun NW olisi halunnut vaihtaa Anetten Flooriin, Anetten olisi vain pitänyt hyväksyä se, että Floor taitavampana ja kiertue-elämää paremmin kestävänä korvaa hänet. Anette puolestaan pääsee keskittymään soolouralle, missä hän saa itse päätää aikataulustaan ja ei enää tarvitse tehdä pitkiä kiertueita. Jos Anette ja Nightwish olisivat eronneet sovussa, heillä olisi ollut mahdollisuus yhteiskonsertteihin tulevaisuudessa ja Anettella oilsi ollut ehkä mahdollisuus päästä joihonkin Nightwishin jäsenten omiin tai heidän kavereidensa projekteihin mukaan.

    • Huonompi sijainen

      olisi Anetelle käynyt. Vaikka me kaikki emme tienneet Floorista, Anette varmuudella tiesi, kuinka hyvä laulaja ja esiintyjä Floor on.

      • Kukahan se "huonompi

        sijainen" sitten olisi voinut olla...???


      • Joku muu kuin Floor
        Kukahan se "huonompi kirjoitti:

        sijainen" sitten olisi voinut olla...???

        Anette kertoi raskaudestaan koko bändille jo noin viikkoa aiemmin Montrealissa. Kaikki olivat onnittelutuulella, ja Anette itsekin tarjosi mahdollisuutta palkata vokalisti tilalleen, jos ei itse pystyisi kaikkea sovittua hoitamaan. Myöhemmin hän pyörsi päätöksensä, ja hankaluudet todella alkoivat. Rahan ja aseman menetyksen pelko vaikutti ilmiselvältä.

        Aseman menetyksen pelko...


      • "Anettea huonompi"
        Joku muu kuin Floor kirjoitti:

        Anette kertoi raskaudestaan koko bändille jo noin viikkoa aiemmin Montrealissa. Kaikki olivat onnittelutuulella, ja Anette itsekin tarjosi mahdollisuutta palkata vokalisti tilalleen, jos ei itse pystyisi kaikkea sovittua hoitamaan. Myöhemmin hän pyörsi päätöksensä, ja hankaluudet todella alkoivat. Rahan ja aseman menetyksen pelko vaikutti ilmiselvältä.

        Aseman menetyksen pelko...

        sen sijaisen varmaankin olisi pitänyt olla eikä pelkästään Flooria.... Kyllähän tuohon A:n ja F:n väliin mahtuu paljonkin oikein hyviä solistiehdokkaita.


    • asgijoi

      Jossain haastattelussa Floor sanoi, että sai ensimmäisen yhteydenoton bändiltä samana päivänä, kun hänen siskonsa meni naimisiin. Floorin instagramista löytyy 20.9.2012 kuva hääparista, joten aikataulu täsmää hyvin sen kanssa, että Anette olisi ilmoittanut edellisenä päivänä raskaudestaan. Kun otetaan huomioon aikaero, niin kovin kauan eivät pojat pohtineet, kenelle soitetaan.

      Valitettavasti en enää muista, missä haastattelussa tämä kävi ilmi, mutta laitan linkin jos löydän.

      • asgijoi

    • hetki = 9 päivää

      Myös Floorin Twitteristä löytyy 20.9.2012 merkintä, että hänen Irene-sisarensa menee sinä päivänä naimisiin Johninsa kanssa.
      Edellisessä postauksessa on linkki Nuclear Blastin haastatteluun, missä Floor kertoo sisarensa hääpäivänä saaneensa Nightwishilta puhelun, missä häntä pyydettiin Anetten äitiysloman tuuraajaksi. Nightwish.com-sivulla vastineessa (19.12.13) luki, että, Anette kertoi bändin jäsenille raskaudestaan Montrealissa. Siellä bändi esiintyi 19.9.12.
      Anetten haastatteluuun perustuvassa lehtijutussa "Bändin miehet päättivät puolestani kaiken" (Me Naiset, online-tiivistelmä 19.12.13) sanottiin muun muassa, että hetkeä ennen tiputukseen joutumistaan Anette oli kertonut raskaudestaan Tuomas Holopaiselle.
      Kas kummaa, kun Anette ei nähnyt huoneesssa olleita muita bändin jäseniä eikä kuullut heidän onnittelujaan. Ja onpa "hetki" hämmästyttävän pitkä aika Anetten ajattelussa, yhdeksän päivää (aika välillä 19.9.- 28.9)!
      Anette ei kuulu kaikein luotettavimpiin ihmisiin.Tuoreessa Me Naiset -lehden haastattelussakin on paljon paikkaansa pitämätöntä tietoa. Puuta heinää kuullaan Anettelta varmaan jatkossakin.

      • uskomatonta 1

        Laitan listaa, mihin Anetten kertomiin asioihin en usko Me Naiset -lehden jutussa Bändin miehet päättivät puolestani kaiken.

        Anette kertoi, että sai viimein värjätä tukkansa sen väriseksi kuin halusi, kun tuli haastatteluun hiukset siniviolettina. En tiedä, esitettiinkö hänelle toiveita hiusten väristä Nightwishissa. DPP:n aikana Anetten tukka oli milloin minkin värinen, hän sai ilmeisesti itse valita värin. Samoin hän sai valita vaatteensakin, päätellen hänen käyttämiensä eri tyylien kirjosta.
        Artikkelin mukaan Anette sairastui Denverissä vatsaflunssaan. Hänen bloginsa mukaan 29.9.12 syytä vatsakivuille ja oksentelulle ei saatu selville, epäiltiin vatsaoireiden liittyvän hänen hengitystieinfektioonsa tai johtuneen stressistä. Anette ei joutunut osastopotilaaksi sairaalaan vaan ensiapuun. Anetten valitus, ettei kukaan tullut katsomaan häntä sairaalaan, on kohtuuton. Ensiavun pieniin potilastiloihin päästetään huonosti ulkopuolisia vierailijoita tilan puutteen ja potilaan yksityisyyden suojan vuoksi. Lisäksi yö ei ole vierailuaikaa osastopotilaidenkaan kohdalla, yöllä potilaan on yritettävä levätä, mikäli pystyy oireilta ja tutkimuksilta lepäämään (Anette oli ensiavussa ensin 5 tuntia aamulla 28.9. ja sitten saman päivän illasta seuraavaan aamuun).
        Anetten mukaan hän oli ehdottanut, että keikkoja peruttaisiin, kunnes hän paranee, mutta NW:n miehet eivät suostuneet neuvottelemaan asiasta. Tässä Anette välttää mainitsemasta asian ydintä, että halusi peruuttaa keikat paljon pitemmältä ajalta äitiyslomansa ajaksi.
        Anetten mukaan hän purki pahaa oloaan blogiinsa 29.9 ja 30.9., se oli viimeinen niitti ja bändin sivuille tuli erotiedote. Tapahtumien järjestys oli toisenlainen. Bändi oli jo päättänyt Anetten erosta 28.9.-29.9. välisenä yönä. Anette allekirjoitti erotiedotteen, ja se ilmestyi myös Anetten blogissa.
        Anette kertoi 19.12.13, että iso särö hänen ja NW:n välille tuli Brasilian romahduksen vuoksi v. 2008, kun hän lähti lavalta kesken keikan. Anette olisi toivonut, että he olisivat puhdistaneet ilmaa riitelemällä, mutta se ei ollut Nightwishin tapa ratkaista ongelmia.
        http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/anette_olzon_iso_riita_puhdisti_ilman
        Anette puhui ihan eri tavalla Me Naisille 23.1.09, silloin iso riitä puhdisti ilman ja kiertueen aikana syntyneet erimielisyydet saatiin sovittua. Tämä oli myös bändin kanta aikoinaan.


      • uskomatonta 2
        uskomatonta 1 kirjoitti:

        Laitan listaa, mihin Anetten kertomiin asioihin en usko Me Naiset -lehden jutussa Bändin miehet päättivät puolestani kaiken.

        Anette kertoi, että sai viimein värjätä tukkansa sen väriseksi kuin halusi, kun tuli haastatteluun hiukset siniviolettina. En tiedä, esitettiinkö hänelle toiveita hiusten väristä Nightwishissa. DPP:n aikana Anetten tukka oli milloin minkin värinen, hän sai ilmeisesti itse valita värin. Samoin hän sai valita vaatteensakin, päätellen hänen käyttämiensä eri tyylien kirjosta.
        Artikkelin mukaan Anette sairastui Denverissä vatsaflunssaan. Hänen bloginsa mukaan 29.9.12 syytä vatsakivuille ja oksentelulle ei saatu selville, epäiltiin vatsaoireiden liittyvän hänen hengitystieinfektioonsa tai johtuneen stressistä. Anette ei joutunut osastopotilaaksi sairaalaan vaan ensiapuun. Anetten valitus, ettei kukaan tullut katsomaan häntä sairaalaan, on kohtuuton. Ensiavun pieniin potilastiloihin päästetään huonosti ulkopuolisia vierailijoita tilan puutteen ja potilaan yksityisyyden suojan vuoksi. Lisäksi yö ei ole vierailuaikaa osastopotilaidenkaan kohdalla, yöllä potilaan on yritettävä levätä, mikäli pystyy oireilta ja tutkimuksilta lepäämään (Anette oli ensiavussa ensin 5 tuntia aamulla 28.9. ja sitten saman päivän illasta seuraavaan aamuun).
        Anetten mukaan hän oli ehdottanut, että keikkoja peruttaisiin, kunnes hän paranee, mutta NW:n miehet eivät suostuneet neuvottelemaan asiasta. Tässä Anette välttää mainitsemasta asian ydintä, että halusi peruuttaa keikat paljon pitemmältä ajalta äitiyslomansa ajaksi.
        Anetten mukaan hän purki pahaa oloaan blogiinsa 29.9 ja 30.9., se oli viimeinen niitti ja bändin sivuille tuli erotiedote. Tapahtumien järjestys oli toisenlainen. Bändi oli jo päättänyt Anetten erosta 28.9.-29.9. välisenä yönä. Anette allekirjoitti erotiedotteen, ja se ilmestyi myös Anetten blogissa.
        Anette kertoi 19.12.13, että iso särö hänen ja NW:n välille tuli Brasilian romahduksen vuoksi v. 2008, kun hän lähti lavalta kesken keikan. Anette olisi toivonut, että he olisivat puhdistaneet ilmaa riitelemällä, mutta se ei ollut Nightwishin tapa ratkaista ongelmia.
        http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/anette_olzon_iso_riita_puhdisti_ilman
        Anette puhui ihan eri tavalla Me Naisille 23.1.09, silloin iso riitä puhdisti ilman ja kiertueen aikana syntyneet erimielisyydet saatiin sovittua. Tämä oli myös bändin kanta aikoinaan.

        Kun Anette oli ollut vuosia Nightwishissa, hän varmasti tiesi, miten keikoista ja kiertueista päätettiin. Tuomas Holopainen ei voi yksinänsä päättää, että bändi lähtee nyt vaikka Afrikkaan Ouagadougouhun ja raahaa sinne bändin sekä noin kymmenen henkilöä teknistä porukkaa. Maailmalla kiertävä bändi käyttää buukkausagenttien ja promoottoreiden palveluita. Buukkausagentit perehtyvät siihen, millä alueilla bändillä on riittävästi kysyntää, että sinne voidaan mennä konsertoimaan ja järjestää kiertueen logistisesti järkevällä tavalla. Promoottorit vuokraavat esiintymispaikkoja, huolehtivat siitä, että siellä on tarvittavat laitteet ja paikallinen henkilökunta sekä mainostavat kiertuetta tai konserttia. Periaate on se, Nightwish tai bändi yleensäkin keikkailee paikoissa, minne on taloudellisesti järkevää lähteä.
        Linkissä on pitkä, mutta informatiivinen juttu buukkausagenteista ja promoottoreista
        http://metaltalk.net/columns/20100838.php
        Ei ole totta, ettei Anettella ollut minkäänlaista sananvaltaa asioihin. Anetten toiveet otettiin huomioon esim .kun Anetten ei tarvinnut lähteä heti synnytyksen jälkeen Imaginaerum-kesäleirille ja Imaginaerum-kiertueesta tuli paljon kevyempi kuin DPP-kiertue oli. Anette ja perheensä saivat myös oman bussin kuljettajineen pitkille kiertueille ja bändin maksamana. Tuomas ja Marco antoivat hirveän määrän haastatteluja, mutta Anette vain muutaman, kun sai pyynnöstään niistä vapautuksen.


      • 12354
        uskomatonta 1 kirjoitti:

        Laitan listaa, mihin Anetten kertomiin asioihin en usko Me Naiset -lehden jutussa Bändin miehet päättivät puolestani kaiken.

        Anette kertoi, että sai viimein värjätä tukkansa sen väriseksi kuin halusi, kun tuli haastatteluun hiukset siniviolettina. En tiedä, esitettiinkö hänelle toiveita hiusten väristä Nightwishissa. DPP:n aikana Anetten tukka oli milloin minkin värinen, hän sai ilmeisesti itse valita värin. Samoin hän sai valita vaatteensakin, päätellen hänen käyttämiensä eri tyylien kirjosta.
        Artikkelin mukaan Anette sairastui Denverissä vatsaflunssaan. Hänen bloginsa mukaan 29.9.12 syytä vatsakivuille ja oksentelulle ei saatu selville, epäiltiin vatsaoireiden liittyvän hänen hengitystieinfektioonsa tai johtuneen stressistä. Anette ei joutunut osastopotilaaksi sairaalaan vaan ensiapuun. Anetten valitus, ettei kukaan tullut katsomaan häntä sairaalaan, on kohtuuton. Ensiavun pieniin potilastiloihin päästetään huonosti ulkopuolisia vierailijoita tilan puutteen ja potilaan yksityisyyden suojan vuoksi. Lisäksi yö ei ole vierailuaikaa osastopotilaidenkaan kohdalla, yöllä potilaan on yritettävä levätä, mikäli pystyy oireilta ja tutkimuksilta lepäämään (Anette oli ensiavussa ensin 5 tuntia aamulla 28.9. ja sitten saman päivän illasta seuraavaan aamuun).
        Anetten mukaan hän oli ehdottanut, että keikkoja peruttaisiin, kunnes hän paranee, mutta NW:n miehet eivät suostuneet neuvottelemaan asiasta. Tässä Anette välttää mainitsemasta asian ydintä, että halusi peruuttaa keikat paljon pitemmältä ajalta äitiyslomansa ajaksi.
        Anetten mukaan hän purki pahaa oloaan blogiinsa 29.9 ja 30.9., se oli viimeinen niitti ja bändin sivuille tuli erotiedote. Tapahtumien järjestys oli toisenlainen. Bändi oli jo päättänyt Anetten erosta 28.9.-29.9. välisenä yönä. Anette allekirjoitti erotiedotteen, ja se ilmestyi myös Anetten blogissa.
        Anette kertoi 19.12.13, että iso särö hänen ja NW:n välille tuli Brasilian romahduksen vuoksi v. 2008, kun hän lähti lavalta kesken keikan. Anette olisi toivonut, että he olisivat puhdistaneet ilmaa riitelemällä, mutta se ei ollut Nightwishin tapa ratkaista ongelmia.
        http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/anette_olzon_iso_riita_puhdisti_ilman
        Anette puhui ihan eri tavalla Me Naisille 23.1.09, silloin iso riitä puhdisti ilman ja kiertueen aikana syntyneet erimielisyydet saatiin sovittua. Tämä oli myös bändin kanta aikoinaan.

        Minä kyllä muistan lukeneeni niihin aikoihin kun Anette liittyi bändiin jonkin otsikon, missä Tuomas julisti bändin yhdessä päättäneen Aneten hiusten värjäämisestä mustiksi. En muista mikä haastattelu oli kyseessä, mutta jäi mieleeni sen omituisuuden vuoksi.


    • uskomatonta 3

      Me Naiset -lehden Anetten haastattelussa on ilkeä syytös taloudellisesta eriarvoisuudesta ja vihjaus siitä, että Anetten sopimus Nightwishin kanssa olisi ollut epäselvä ja epäreilu.
      Anettelle sai viidenneksen levyjen ja konserttien tuotosta. Hänelle ei kuulunut viidennestä Nightwishin yhtiön vuosittaisesta voitosta, koska hän ei ollut yhtiön osakkeenomistaja. Hänellä ei ollut rahaa ostaa Nightwishin yhtiön osakkeita, ja omistajilla ei varmaankaan ollut tarvetta eikä halukkkuutta myydä niitä.
      Anette valittaa haastattelussa, että hän joutui kalliilla perustamaan oman yrityksen, vaikka olisi halunnut päästä Nightwishin palkolliseksi.
      Osakeyhtiötä perustettaessa vaaditaan osakepääoma (Ruotsissa nykyään n. 5500 euroa). Se ei ole piilovero, vaan jatkossa kuuluu yhtiön taseseen ja varallisuuteen. Osakeyhtiön verotus on lievempää kuin palkansaajan, ja yhtiön nimiin kannattaa hankkia kaikenlaista, mitä yhtiö ja henkilö muutenkin tarvitsevat. Veikkanpa, että Anetten bemari on hänen yhtiönsä nimissä, jolloin yhtiö voi tehdä siitä vuosittain poistoja.
      Anetten yhtiön Momma Anka AB:n ja Nightwishin yhtiön Scene Nation Oy:n tuloksien vertaaminen vuonna 2010 oli tahallista harhauttamista artikkelin kirjoittajalta ja Anettelta. Sinä vuonna Anetten yhtiö teki tappiota,mutta sillä ei mennyt huonosti, koska se käytti yhteensä noin 160 000 euroa Anetten palkan, osingon ja yhtiön velan maksuun niin kuin tilinpäätöstiedoista näkyy.
      http://www.proff.se/nyckeltal/momma-anka-ab/helsingborg/evenemangsproduktioner/10305197-1/
      Kun Nightwishin yhtiön voitto vaihtelee vuosittain yli kymmenkertaisesti, mitenkä Anetten kuukausipalkka olisi määritelty? Palkkaus levy- ja konserttimyynnin perusteella on järkevin vaihtoehto bändin kannalta.

    • Uskoa tai ei

      "Kun Nightwishin yhtiön voitto vaihtelee vuosittain yli kymmenkertaisesti, mitenkä Anetten kuukausipalkka olisi määritelty? Palkkaus levy- ja konserttimyynnin perusteella on järkevin vaihtoehto bändin kannalta"
      Pohdiskelusi perusteella olet itse myös päätynyt ratkaisuun, että Anette tuotti solisti palvelua, jota bändi osti tiettyyn hintaan. Hieman epäilyttää menikö kiertue palkkiot samalla metodilla kuin levymyyntitulot. On oikeastaan turha sekoittaa mukaan kiertueella syntyviä kuluja, palkkoja ym. sivukuluja, koska fakta on milli voittoa kaikkien menoerien jälkeen. Anette todennäköisesti myi kiertuepalvelunsa alihintaan, joka jälkikäteen kaivertaa varmasti pahastikkin. Tämä on varsin ymmärrettävää. Näin tapahtuu elävässä elämässä harvasen päivä, että "alihankkijaa" lyödään aina jos mahdollista. Suurissa yrityksissä on palkattua väkeäkin keksimään reklamoitavaa kaikista mahdollisista asioista. On siis erittäin kannattava liiketoiminta malli sekin.
      Fani-tuotteiden myynti on oikeastaan marginaalista, joka tosin ei kovinkaan paljon kuormita henkilöstöä kuin julkaisujen ajankohtaan ja on hyvä lisä liiketoimintaan, mutta ei mikään tukipilari.

      Kannatta muistaa yksi perusasia aina kun toitotetaan osakeyhtiön jumalallisesta asemasta verotukseen nähden. Osakeyhtiö on ensinnäkin hyvin raskasrakenteinen pienessä mittakaavassa toimiessa. Verotuksellista etua saadaan vain tapauksissa, jossa rahaa tulee enemmän kuin kerkiää kuluttamaan ja nettovarallisuus alkaa kohota pilviin, jota pystyy hyödyntamaan parin tilikauden päästä. Sitäkin vain alle 10%. Joten palkkaa on pakko nostaa, aivan kuin muutkin palkansaajat ja samoilla sivukuluilla. Autoista saa poistot tietysti poistot kalustona, mutta aina joku maksaa niiden käytöstä tavalla tai toisella. Aivan varma.

      Miksi Anettella olisi ollut yhtiön perustaminen ollut yhtään sen hankalampaa kuin kellä tahansa yrittäjäksi aikovalla. Kertoo vain sen, miten kovasti vaikeaa on oikeastaan lähteä nollilta yrityselämään mukaan. Tulouttamisesta ei juurikaan mitään tietoa ja huutava pääoman puute. Kertoo itse miten joutui lainaamaan pojilta yrityksen perustamiseen rahaa. Tässä on asia jota ihmettelen runsaalla kädellä. Onko todellakin niin ettei bändin pojat, eli yhtiön vastuulliset henkilöt
      tajunneet rakentaa etupainotteista maksuposti järjestelmää helpottaakseen Aneten yrityksen perustamista. Joutui siis lainaamaan rahaa, joka kertoo kyllä aika kovasta liiketoiminnallisesta mallista. Eikö sijoituksella ollut sittenkään uskottavuutta.

      Paljon puhutaan rahasta, epäilyttävän paljon. Musiikilliset erimielisyydet, oliko niitä siis olemassakaan?

    • rahasta puhe

      uskoa tai ei -nimimerkille.
      Anette sanoi itse Me Naiset -lehden haastattelussa, että hän sai viidenneksen keikkojen ja levyjen myyntituloista, mutta muut tulot menivät miesjäsenten kassaan. Anette puhui taloudellisesta epätasa-arvosta ja ymmärtääkseni tarkoitti, että hänen olisi mielestänsä pitänyt saada osuus myös fanituotteiden myynnistä.
      Minusta Anetten ei tarvinnut saada osuutta fanituotteiden myynnistä. Se on Scene Nation Oy:n liiketoimintaa, ja Anette ei ollut yhtiön osakas eikä osallistunut fanituotteiden kehittämiseen ja kauppaamiseen.
      Otetaanpa esim. Imaginaerum-viini. Tuomas matkusteli viinialueilla tutustumassa viineihin. Tuomas valitsi viinin, ehkä jotkut muutkin olivat apuna valinnassa. Scene Nation otti yhteyttä pullon valmistajiin ja taiteilijoihin etiketin laatimiseksi, teki sopimuksen Alkon kanssa jakelusta ja hinnoittelusta ja huolehti mainonnasta, kuten tilasi youtuben mainosvideon. Minusta Scene Nationin ei tarvitse maksaa Anettelle mitään viinin myyntituloista eikä muidenkaan fanituotteiden myynnin tuotosta, kun Anette ei tehnyt töitä tuotteiden eteen. Kun Anette halusi lisätienestejä fanituotteiden avulla, hänen olisi pitänyt tehdä kuten Tarja teki, eli myydä oman verkkokaupan välityksellä omia fanituotteitaan.
      Minun silmissäni se, että bändi lainasi rahat Anettelle oman yhtiön perustamista varten, oli ystävällinen teko. Anette olisi varmaan saanut rahan pankistakin, mutta sai Nightwishilta ilman pankin perimää lainan käsittelymaksua ja korkokin, jos sitä edes oli, oli varmaan matalampi kuin pankkilainassa.
      Osakeyhtiö ei tietenkään ollut Anetten kohdalla ainut mahdollinen yritysmuoto, mutta sillä on verotukselliset etunsa. Anette ei ole purkanut yhtiötään vaan se on edelleenkin aktiivinen ja omistaa nyt mm. kolmanneksen studiosta. Scene Nationin palkansaajana Anettella olisi ollut vahva irtisanomissuoja raskauden aikana, se vissiin olisi ollut tärkein etu palkansaajanlle.

      • -- -

        Anettella oli kyllä oma fanituotekauppa, mutta ei siellä ollut kuin yksi ruma paita ja ruma kassi myynnissä. Laiskana ihmisenä Anette ei halunnut nähdä minkäänlaista vaivaa asian eteen, mutta rahaa olisi vain pitänyt saada.


      • rahasta puhe

        Muistin väärin. Imagianerum-viini ei ole erikoispullossa, mutta kuuden kappaleen ostaja saa pullot Imaginaerum-leimalla koristellussa puulatikossa. Maahantuoja ja markkinoija on Winestate. Joka tapauksessa mikä tahansa fanituote on vaatinut ja vaatii työtä ja panostusta Scene Nationilta. Ensin on oltava idea, sitten otetaan yhteyttä mahdollisiin tuottajiin, valmistajiin, taitelijoihin, mainostajiin, ym. tarpeellisiin tahoihin. Toiminta vaatii oman organisaationsa ja verkostonsa.


      • laulajan raskas työ
        rahasta puhe kirjoitti:

        Muistin väärin. Imagianerum-viini ei ole erikoispullossa, mutta kuuden kappaleen ostaja saa pullot Imaginaerum-leimalla koristellussa puulatikossa. Maahantuoja ja markkinoija on Winestate. Joka tapauksessa mikä tahansa fanituote on vaatinut ja vaatii työtä ja panostusta Scene Nationilta. Ensin on oltava idea, sitten otetaan yhteyttä mahdollisiin tuottajiin, valmistajiin, taitelijoihin, mainostajiin, ym. tarpeellisiin tahoihin. Toiminta vaatii oman organisaationsa ja verkostonsa.

        Kun luki Aneten haastista tuli mieleen, että mitenkä Anette kaikesta huolimatta halusi olla bändissä. Aneten mukaan jätkät päätti kaikesta, eivät ottaneet häntä työntekijäksi bändiin, vaan hän joutui vasten tahtoaan perustamaan yrityksen, eivät edes maksaneet hänelle tarpeeksi. Lisäksi kiertueet olivat liian raskaita, ja osa faneista vihasi häntä. Anetenhan olisi pitänyt olla iloinen ja helpottunut, kun viimein tuli kenkää bändistä, missä hänen oli kertomansa mukaan huono olla. Kyllä se oli niin, että bändin mukanaan tuomat edut, raha ja asema painoivat kuitenkin enemmän kuin haitat.


      • taiteilija avuksi
        rahasta puhe kirjoitti:

        Muistin väärin. Imagianerum-viini ei ole erikoispullossa, mutta kuuden kappaleen ostaja saa pullot Imaginaerum-leimalla koristellussa puulatikossa. Maahantuoja ja markkinoija on Winestate. Joka tapauksessa mikä tahansa fanituote on vaatinut ja vaatii työtä ja panostusta Scene Nationilta. Ensin on oltava idea, sitten otetaan yhteyttä mahdollisiin tuottajiin, valmistajiin, taitelijoihin, mainostajiin, ym. tarpeellisiin tahoihin. Toiminta vaatii oman organisaationsa ja verkostonsa.

        Löysin osoitteen, missä on tai oli Anette Olzon T-paitaa myynnissä, tämä webbikauppa avattiin kesällä 2009, muita tuotteita ei näy.
        En sanoisi, että paita on rumannäköinen, mutta se on mielikuvitukseton, valkoisessa paidassa Aneten koristeelliset nimikirjaimet ja nimi. Valkoinen on huono väri, se harmaantuu ajan mittaan pesussa, kun sitä pestään kirjopyykissä. Musta tai tumman sininen tai yleensäkin tummat värit ovat parempia värejä. Jos tummassa paidassa olisi kaunis ja/tai tyylikäs kuva, sitä menisi paremmin kaupaksi. Hyvän kuvan tekemiseen Anette olisi tarvinnut taiteilijan.
        http://shop.textalk.se/en/shop.php?id=11209
        Vähän ihmettelen, ettei Anetelta riittänyt aikaa tai mielenkiintoa paneutua omien fanituotteiden kehittämiseen, vaikka hän itse on vaatefriikki.


      • 12-12-12
        taiteilija avuksi kirjoitti:

        Löysin osoitteen, missä on tai oli Anette Olzon T-paitaa myynnissä, tämä webbikauppa avattiin kesällä 2009, muita tuotteita ei näy.
        En sanoisi, että paita on rumannäköinen, mutta se on mielikuvitukseton, valkoisessa paidassa Aneten koristeelliset nimikirjaimet ja nimi. Valkoinen on huono väri, se harmaantuu ajan mittaan pesussa, kun sitä pestään kirjopyykissä. Musta tai tumman sininen tai yleensäkin tummat värit ovat parempia värejä. Jos tummassa paidassa olisi kaunis ja/tai tyylikäs kuva, sitä menisi paremmin kaupaksi. Hyvän kuvan tekemiseen Anette olisi tarvinnut taiteilijan.
        http://shop.textalk.se/en/shop.php?id=11209
        Vähän ihmettelen, ettei Anetelta riittänyt aikaa tai mielenkiintoa paneutua omien fanituotteiden kehittämiseen, vaikka hän itse on vaatefriikki.

        Mineen ihmettele että Anetelta jäi kesken fanituotteiden kehittely. Siltähän on jäänyt kesken moni muukin asia kuten opiskelut useampaan otteeseen. Kampaajaksi Anette valmistui ihme kyllä. Se opiskelu olisi kannattanut keskeyttää, kampaajan hommat eivät sovi astmaatikolle.


      • kannattako valehtelu

        Linkataanpa tähänkin ketjuun John Finbergin kommentti, se löytyy muiden kommenttien seasta. Finberg oli Nightwishin P-Amerikan kiertueen promoottori.
        Fingerg syyttää Anettea valehtelusta Me Naiset -lehden jutussa. Anetten mukaan kukaan ei tullut katsomaan häntä sairaalaan, Finberg kertoo olleensa Anetten luona sairaalassa. Lisäksi Finberg sanoo, että Anette on kertonut muitakin valheita ja on liikkeellä poplevynsä promootiotarkoituksessa.
        https://www.facebook.com/metalfromfinland/posts/10152154808639919?comment_id=31483356&offset=0&total_comments=82


      • Kaikkihaluaajotakin
        kannattako valehtelu kirjoitti:

        Linkataanpa tähänkin ketjuun John Finbergin kommentti, se löytyy muiden kommenttien seasta. Finberg oli Nightwishin P-Amerikan kiertueen promoottori.
        Fingerg syyttää Anettea valehtelusta Me Naiset -lehden jutussa. Anetten mukaan kukaan ei tullut katsomaan häntä sairaalaan, Finberg kertoo olleensa Anetten luona sairaalassa. Lisäksi Finberg sanoo, että Anette on kertonut muitakin valheita ja on liikkeellä poplevynsä promootiotarkoituksessa.
        https://www.facebook.com/metalfromfinland/posts/10152154808639919?comment_id=31483356&offset=0&total_comments=82

        Kaikki syyttävät Anettea kaikesta mahdollisesta, ja olen samaa mieltä siitä, ettei hän aina pysy totuudessa. Mutta eivät pysy Nightwishin hemmotkaan, se nyt on vuosien varrella nähty.

        Ehkä Anette ei laske tätä Johnia miksikään, eikä hän mikään suuri nimi Ameriikassa olekaan, paitsi joissakin piireissä XD

        http://www.mastersofmetal.us/viewtopic.php?f=21&t=1537&sid=0c3558f63dcd015b8fcbdcdd2b6cbb0e

        Haluaisin muuten tietää, miten Anette Olzon tekee mainosta soololevylleen hankkimalla lisää vihamiehiä? Tästä syytettiin myös Nightwishia Tarjan erottamisen aikoihin, huomion kerjäämistä kuulemma kaikki.


      • Tyhmä ja katkera A
        Kaikkihaluaajotakin kirjoitti:

        Kaikki syyttävät Anettea kaikesta mahdollisesta, ja olen samaa mieltä siitä, ettei hän aina pysy totuudessa. Mutta eivät pysy Nightwishin hemmotkaan, se nyt on vuosien varrella nähty.

        Ehkä Anette ei laske tätä Johnia miksikään, eikä hän mikään suuri nimi Ameriikassa olekaan, paitsi joissakin piireissä XD

        http://www.mastersofmetal.us/viewtopic.php?f=21&t=1537&sid=0c3558f63dcd015b8fcbdcdd2b6cbb0e

        Haluaisin muuten tietää, miten Anette Olzon tekee mainosta soololevylleen hankkimalla lisää vihamiehiä? Tästä syytettiin myös Nightwishia Tarjan erottamisen aikoihin, huomion kerjäämistä kuulemma kaikki.

        Olipa kohtuuttomia syytöksiä Finbergiä vastaan kaikkihaluaajotakinin linkissä. Eihän voi olla niin, että yksi booking agent olisi vastuussa siitä, että metallimusiikki ei ole mikään vahva genre P-Amerikassa.
        Nightwish on ollut pitkään yhteistyössä Finbergin kanssa. Jos he eivät ole olleet äijään tyytyväisiä, miksi eivät ole vaihtaneet tyyppiä?
        Minäkin ihmettelen, miksi Anette mainostaa levyään kertomalla valheita Nightwishistä ja sitä kautta suututtamalla Nightwish-faneja. Selitykseni on, että Anetten käytös johtuu seuraavista seikoista:
        1. naispololta puuttuu järkeä
        2. Anette on hyvin katkera potkuistaan


      • uskomatonta 4
        Tyhmä ja katkera A kirjoitti:

        Olipa kohtuuttomia syytöksiä Finbergiä vastaan kaikkihaluaajotakinin linkissä. Eihän voi olla niin, että yksi booking agent olisi vastuussa siitä, että metallimusiikki ei ole mikään vahva genre P-Amerikassa.
        Nightwish on ollut pitkään yhteistyössä Finbergin kanssa. Jos he eivät ole olleet äijään tyytyväisiä, miksi eivät ole vaihtaneet tyyppiä?
        Minäkin ihmettelen, miksi Anette mainostaa levyään kertomalla valheita Nightwishistä ja sitä kautta suututtamalla Nightwish-faneja. Selitykseni on, että Anetten käytös johtuu seuraavista seikoista:
        1. naispololta puuttuu järkeä
        2. Anette on hyvin katkera potkuistaan

        Vielä tästä Anetten haastattelusta Me Naisissa.
        Anette puhuu ristiin eri haastatteluissa. Esim. Seurassa keväällä 2012 Anette kertoi (Unelmoin prinsessasta), että he puhuivat asiat halki bändin kanssa seuraavana päivänä, kun hän oli v. 2008 Brasiliassa Belo Horizontessa lähtenyt itkien lavalta ja että bändi oli sen jälkeen valmis jatkamaan entistä ehompana. Nyt Me Naisten haastattelussa Anette kertoi, että bändi ehdotti hänelle Brasiliassa seuraavana päivänä kotiin lähtemistä. Väite on uskomaton, keikkojen peruminen on viimeinen asia, mitä Nightwish tekee. Belo Horizonten jälkeen Nightwishilla oli E-Amerikan kiertueesta vielä 8 keikkaaa tekemättä, bändi ei varmasti ehdottanut Anettelle kotiin lähtöä, kun heillä ei ollut Anettelle sijaista.
        En ymmärrä, mitä Anette tarkoitti Me Naisten haastattelussa, kun sanoi : "Jos olisin yrittänyt olla Tarjan kaltainen, fanit eivät ehkä olisi vihanneet minua niin paljon:" Eihän Anettella ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia laulaa Tarjan tavoin klassisesti treenatulla äänellä, siihen kun olisi tarvitttu vuosien lauluopinnot.
        Taloudellisesta eriarvoisuudesta puhuminen on kohtuutonta niin Anettelta kuin tyhmältä tehden toimittajalta. Nightwishin yhtiö keräsi voitot yhtiön liiketoiminnasta, mutta myös lappiot, mitä tuli Imaginaerum-elokuvasta. Yhtiön ulkopuolisena Anette oli turvassa tappioilta. Jos Anette halusi lisätienestejä fanituotteiden myynnistä, olisi tehnyt töitä oman verkkokauppatuotevalikoiman eteen.


      • mikä lappio?
        uskomatonta 4 kirjoitti:

        Vielä tästä Anetten haastattelusta Me Naisissa.
        Anette puhuu ristiin eri haastatteluissa. Esim. Seurassa keväällä 2012 Anette kertoi (Unelmoin prinsessasta), että he puhuivat asiat halki bändin kanssa seuraavana päivänä, kun hän oli v. 2008 Brasiliassa Belo Horizontessa lähtenyt itkien lavalta ja että bändi oli sen jälkeen valmis jatkamaan entistä ehompana. Nyt Me Naisten haastattelussa Anette kertoi, että bändi ehdotti hänelle Brasiliassa seuraavana päivänä kotiin lähtemistä. Väite on uskomaton, keikkojen peruminen on viimeinen asia, mitä Nightwish tekee. Belo Horizonten jälkeen Nightwishilla oli E-Amerikan kiertueesta vielä 8 keikkaaa tekemättä, bändi ei varmasti ehdottanut Anettelle kotiin lähtöä, kun heillä ei ollut Anettelle sijaista.
        En ymmärrä, mitä Anette tarkoitti Me Naisten haastattelussa, kun sanoi : "Jos olisin yrittänyt olla Tarjan kaltainen, fanit eivät ehkä olisi vihanneet minua niin paljon:" Eihän Anettella ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia laulaa Tarjan tavoin klassisesti treenatulla äänellä, siihen kun olisi tarvitttu vuosien lauluopinnot.
        Taloudellisesta eriarvoisuudesta puhuminen on kohtuutonta niin Anettelta kuin tyhmältä tehden toimittajalta. Nightwishin yhtiö keräsi voitot yhtiön liiketoiminnasta, mutta myös lappiot, mitä tuli Imaginaerum-elokuvasta. Yhtiön ulkopuolisena Anette oli turvassa tappioilta. Jos Anette halusi lisätienestejä fanituotteiden myynnistä, olisi tehnyt töitä oman verkkokauppatuotevalikoiman eteen.

        Nauroin kirjoitusvirheelleni, olin kirjoittanut yllä, että Nightwishin yhtiö keräsi myös lappiot (p.o. tappiot).
        Lappio-sana on muuten olemassa, se tarkoittaa meänkielessä, joka on Ruotsissa puhuttu suomen murre, samaa kuin suomen lape eli syrjää, sivua, kylkeä.
        Minulle on tullut sellainen käsitys Me Naisten haastattelun ja Nightwishin vastineen perusteella, että Anette samanaikaisesti vähensi bändin eteen tekemänsä työn määrää (vähemmän haastatteluja, vähemmän fanitapaamisia), mutta siitä huolimatta halusi lisää korvausta bändin kokonaisvoitosta. Se oli huono yhtälö.


      • Potkut yöllä
        mikä lappio? kirjoitti:

        Nauroin kirjoitusvirheelleni, olin kirjoittanut yllä, että Nightwishin yhtiö keräsi myös lappiot (p.o. tappiot).
        Lappio-sana on muuten olemassa, se tarkoittaa meänkielessä, joka on Ruotsissa puhuttu suomen murre, samaa kuin suomen lape eli syrjää, sivua, kylkeä.
        Minulle on tullut sellainen käsitys Me Naisten haastattelun ja Nightwishin vastineen perusteella, että Anette samanaikaisesti vähensi bändin eteen tekemänsä työn määrää (vähemmän haastatteluja, vähemmän fanitapaamisia), mutta siitä huolimatta halusi lisää korvausta bändin kokonaisvoitosta. Se oli huono yhtälö.

        Tuomas on kertonut ketjun ensimmäisessä postauksessa mainitussa haastattelussa tsekkilehdelle bändin päättäneen erottaa Anetten Denverin keikan jälkeen 28.-29.9.12 välisenä yönä. Floorin Infernon haastattelusta sama ajankohta käy myös epäsuorasti ilmi. Floor kertoi haastattelussa:
        "Muutamaa päivää myöhemmin, Denverin keikkapäivänä, yhtye otti jälleen yhteyttä ja kertoi, että Anetten lähtö on täysin varmaa ja minua pyydettiin lentämään heti USA:han..."
        http://www.inferno.fi/uutiset/kohti-tuntematonta-haastattelussa-nightwishin-floor-jansen/
        Anetten lähtö oli siitä syystä täysin varmaa, kun bändi oli päättänyt erottaa hänet.
        Flooriin siis otettiin 1. kerran yhteyttä hänen sisarensa hääpäivänä 20.9.12, ja silloin häntä pyydettiin kiertueelle marras-, joulu- ja tammikuuksi Anetten äitiysloman sijaiseksi. Ajankohtien 20.9. ja 29.9. väli on vähän pitempi kuin "muutama päivä", mutta olisikohan Flooriin oltu yhteydessä siinä välilläkin?


      • uskomatonta 5
        Potkut yöllä kirjoitti:

        Tuomas on kertonut ketjun ensimmäisessä postauksessa mainitussa haastattelussa tsekkilehdelle bändin päättäneen erottaa Anetten Denverin keikan jälkeen 28.-29.9.12 välisenä yönä. Floorin Infernon haastattelusta sama ajankohta käy myös epäsuorasti ilmi. Floor kertoi haastattelussa:
        "Muutamaa päivää myöhemmin, Denverin keikkapäivänä, yhtye otti jälleen yhteyttä ja kertoi, että Anetten lähtö on täysin varmaa ja minua pyydettiin lentämään heti USA:han..."
        http://www.inferno.fi/uutiset/kohti-tuntematonta-haastattelussa-nightwishin-floor-jansen/
        Anetten lähtö oli siitä syystä täysin varmaa, kun bändi oli päättänyt erottaa hänet.
        Flooriin siis otettiin 1. kerran yhteyttä hänen sisarensa hääpäivänä 20.9.12, ja silloin häntä pyydettiin kiertueelle marras-, joulu- ja tammikuuksi Anetten äitiysloman sijaiseksi. Ajankohtien 20.9. ja 29.9. väli on vähän pitempi kuin "muutama päivä", mutta olisikohan Flooriin oltu yhteydessä siinä välilläkin?

        Anette kertoi Me Naisten haastattelussa myös, miten oli etsinyt kiinnostavaa bändiä ja musikaalirooleja ympäri Eurooppaa kauan ennen Nightwishiin pääsyä. Varsinkin musikaaliroolit Euroopassa on ollut täysin epärealistinen tavoite hänelle. Vaikka Anette parikymppisenä esiintyi kotikaupungissaan äitinsä kanssa rokkimusikaalissa, eurooppalaisille musikaalilavoille pääseminen kuuluu kategoriaan kotirouvan päiväunet. Musikaali on vaativa taiteen laji, siinä pitäisi osata myös näytellä, osassa vielä tanssia. Anettella ei ollut koulutusta eikä pätevyyttä kunnon musikaalirooleihin. Lapsena Anette menestyi hyvin talenttikisoissa ja hän oli silloin ehkä jopa edellä esim. Tarjaa ja Flooria laulutaidossa. Vasta pitkäaikaisen koulutuksen ja harjoittelun avulla Tarja ja Floor ovat hankkineet nykyisen laulutaitonsa. Anettekin olisi voinut olla huippuhyvä laulaja nykyään, jos hänellä olisi riittänyt tarmoa opiskeluun.

        Anette kieltää täysin sen, että hän olisi antanut varsinaista syytä erottamiseen, kun hän sanoo esim. "mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän" ja toivoo, "ettei NIghtwishissa tehdä samaa virhettä kolmatta kertaa". Vakaa käsitykseni on, että yhteistyökyvyttömien naislaulajien poistaminen Nightwishista oli välttämättömyys bändin toiminnalle eikä virhe.


      • Blind justice
        uskomatonta 5 kirjoitti:

        Anette kertoi Me Naisten haastattelussa myös, miten oli etsinyt kiinnostavaa bändiä ja musikaalirooleja ympäri Eurooppaa kauan ennen Nightwishiin pääsyä. Varsinkin musikaaliroolit Euroopassa on ollut täysin epärealistinen tavoite hänelle. Vaikka Anette parikymppisenä esiintyi kotikaupungissaan äitinsä kanssa rokkimusikaalissa, eurooppalaisille musikaalilavoille pääseminen kuuluu kategoriaan kotirouvan päiväunet. Musikaali on vaativa taiteen laji, siinä pitäisi osata myös näytellä, osassa vielä tanssia. Anettella ei ollut koulutusta eikä pätevyyttä kunnon musikaalirooleihin. Lapsena Anette menestyi hyvin talenttikisoissa ja hän oli silloin ehkä jopa edellä esim. Tarjaa ja Flooria laulutaidossa. Vasta pitkäaikaisen koulutuksen ja harjoittelun avulla Tarja ja Floor ovat hankkineet nykyisen laulutaitonsa. Anettekin olisi voinut olla huippuhyvä laulaja nykyään, jos hänellä olisi riittänyt tarmoa opiskeluun.

        Anette kieltää täysin sen, että hän olisi antanut varsinaista syytä erottamiseen, kun hän sanoo esim. "mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän" ja toivoo, "ettei NIghtwishissa tehdä samaa virhettä kolmatta kertaa". Vakaa käsitykseni on, että yhteistyökyvyttömien naislaulajien poistaminen Nightwishista oli välttämättömyys bändin toiminnalle eikä virhe.

        "eurooppalaisille musikaalilavoille pääseminen kuuluu kategoriaan kotirouvan päiväunet"

        Onneksi joku itäsuomalainen metsäläisbändi näki ja kuuli Anetessa potentiaalia.

        2006 Anette myös esiintyi ruotsalaisen Cloudscapen kappaleella "Will we remain" (Crimson skies) ja lauloi dueton saksalaisen
        Michael Bormannin kanssa (Two of a kind). Kotirouvan pikku puuhia.

        Toiset lähettelevät työpaikkahakemuksia ja laulavat levyillä, toiset kaivavat kotona napaansa ja lähettelevät vihakirjoituksia nettiin. Kumpi mahtaa ollaa realistisempaa?


      • haaveunia
        Blind justice kirjoitti:

        "eurooppalaisille musikaalilavoille pääseminen kuuluu kategoriaan kotirouvan päiväunet"

        Onneksi joku itäsuomalainen metsäläisbändi näki ja kuuli Anetessa potentiaalia.

        2006 Anette myös esiintyi ruotsalaisen Cloudscapen kappaleella "Will we remain" (Crimson skies) ja lauloi dueton saksalaisen
        Michael Bormannin kanssa (Two of a kind). Kotirouvan pikku puuhia.

        Toiset lähettelevät työpaikkahakemuksia ja laulavat levyillä, toiset kaivavat kotona napaansa ja lähettelevät vihakirjoituksia nettiin. Kumpi mahtaa ollaa realistisempaa?

        En harrasta vihapostauksia. Arvostelen, mutta pysyttelen kuitenkin asialinjalla. Olen edelleenkin sitä milltä, että Anetten haaveet musikaalirooleista ympäri Eurooppaa olivat vailla minkäänlaista realistista pohjaa.

        http://www.youtube.com/watch?v=tQeX3aX1Se8

        Tässä on Money, money, money -kohtaus Mamma Mia! -musikaalista (norjalainen versio). Tämä kohtaus ei ole mitenkään erityisen vaativa näyttelemisen ja tanssin suhteen, mutta Anette ei olisi selviytynyt siitäkään, vaikka ABBAn laulut häneltä sujuisivat, kun ei osaa näytellä eikä tanssia.

        Floor on opiskellut kahden vuoden aikana musiikkiteatteria ja oopperaa, ja se näkyy hänen lavaesiintymisessään. Floor ei yleensä liiku paljoa lavalla, mutta hän osaa liikkua kissamaisen sulavasti. Tarjan ja Anetten liikkuminen lavalla on kömpelöä, Tarja koikkelehtii ja Anette sätkyilee.


      • hjkldoi
        haaveunia kirjoitti:

        En harrasta vihapostauksia. Arvostelen, mutta pysyttelen kuitenkin asialinjalla. Olen edelleenkin sitä milltä, että Anetten haaveet musikaalirooleista ympäri Eurooppaa olivat vailla minkäänlaista realistista pohjaa.

        http://www.youtube.com/watch?v=tQeX3aX1Se8

        Tässä on Money, money, money -kohtaus Mamma Mia! -musikaalista (norjalainen versio). Tämä kohtaus ei ole mitenkään erityisen vaativa näyttelemisen ja tanssin suhteen, mutta Anette ei olisi selviytynyt siitäkään, vaikka ABBAn laulut häneltä sujuisivat, kun ei osaa näytellä eikä tanssia.

        Floor on opiskellut kahden vuoden aikana musiikkiteatteria ja oopperaa, ja se näkyy hänen lavaesiintymisessään. Floor ei yleensä liiku paljoa lavalla, mutta hän osaa liikkua kissamaisen sulavasti. Tarjan ja Anetten liikkuminen lavalla on kömpelöä, Tarja koikkelehtii ja Anette sätkyilee.

        Anettehan pelkää kuollakseen näyttelemistä ja oli pelosta sairas kun imaginaerumia kuvattiin.


      • Nightwish 4ever
        haaveunia kirjoitti:

        En harrasta vihapostauksia. Arvostelen, mutta pysyttelen kuitenkin asialinjalla. Olen edelleenkin sitä milltä, että Anetten haaveet musikaalirooleista ympäri Eurooppaa olivat vailla minkäänlaista realistista pohjaa.

        http://www.youtube.com/watch?v=tQeX3aX1Se8

        Tässä on Money, money, money -kohtaus Mamma Mia! -musikaalista (norjalainen versio). Tämä kohtaus ei ole mitenkään erityisen vaativa näyttelemisen ja tanssin suhteen, mutta Anette ei olisi selviytynyt siitäkään, vaikka ABBAn laulut häneltä sujuisivat, kun ei osaa näytellä eikä tanssia.

        Floor on opiskellut kahden vuoden aikana musiikkiteatteria ja oopperaa, ja se näkyy hänen lavaesiintymisessään. Floor ei yleensä liiku paljoa lavalla, mutta hän osaa liikkua kissamaisen sulavasti. Tarjan ja Anetten liikkuminen lavalla on kömpelöä, Tarja koikkelehtii ja Anette sätkyilee.

        Komppaan tätä:
        "Vakaa käsitykseni on, että yhteistyökyvyttömien naislaulajien poistaminen Nightwishista oli välttämättömyys bändin toiminnalle eikä virhe."

        "Tarja koikkelehtii ja Anette sätkyilee."
        Joo pitää paikkaansa. Anette oli auluksi ihan pirtsakka, koska oli totuttu Tarjan hirvimäiseen koikkelehtimiseen. Varmasti molemmilla liikkuminen vaikeutti laulamista, varsinkin Anette tuppasi putoaman sävelestä. Tarjalla laulutekniikka vaati yläosan paikallaan pysymistä, ikään kun päinvastoin mitä sokealla laulajalla Ray Charles.


      • tarkennosta
        haaveunia kirjoitti:

        En harrasta vihapostauksia. Arvostelen, mutta pysyttelen kuitenkin asialinjalla. Olen edelleenkin sitä milltä, että Anetten haaveet musikaalirooleista ympäri Eurooppaa olivat vailla minkäänlaista realistista pohjaa.

        http://www.youtube.com/watch?v=tQeX3aX1Se8

        Tässä on Money, money, money -kohtaus Mamma Mia! -musikaalista (norjalainen versio). Tämä kohtaus ei ole mitenkään erityisen vaativa näyttelemisen ja tanssin suhteen, mutta Anette ei olisi selviytynyt siitäkään, vaikka ABBAn laulut häneltä sujuisivat, kun ei osaa näytellä eikä tanssia.

        Floor on opiskellut kahden vuoden aikana musiikkiteatteria ja oopperaa, ja se näkyy hänen lavaesiintymisessään. Floor ei yleensä liiku paljoa lavalla, mutta hän osaa liikkua kissamaisen sulavasti. Tarjan ja Anetten liikkuminen lavalla on kömpelöä, Tarja koikkelehtii ja Anette sätkyilee.

        Vielä tarkennos Anetten ammattiin ennen Nightwishiin hakemista. Minusta aviomiehen elättämää vaimoa, jolla on pieni lapsi ja joka jonkin verran opiskelee ja jonkin verran laulaa, saa kutsua kotirouvaksi. Anette on kertonut opiskelleensa ennen NIghtwishia muutaman vuoden aikana yliopistossa käyttäytymistieteitä ja suorittaneensa 75 pisteen edestä opintoja, eli hän ei ole ollut päätoiminen opiskelija. Alyson Avenue oli pieni bändi, joka ei keikkaillut tiuhaan ja joka piti taukoja toiminnassaan. Anette ei laulanut paljoa myöskään Alysonin ulkopuolella, joten hänen pääammattinsa ei ollut laulaja. Laulamisesta Anette on saanut vähän tuloja, mutta haastattelussa hän on kertonut miehen elättäneen perheen ennen kuin hän pääsi Nightwishiin.


      • Oh blindness
        haaveunia kirjoitti:

        En harrasta vihapostauksia. Arvostelen, mutta pysyttelen kuitenkin asialinjalla. Olen edelleenkin sitä milltä, että Anetten haaveet musikaalirooleista ympäri Eurooppaa olivat vailla minkäänlaista realistista pohjaa.

        http://www.youtube.com/watch?v=tQeX3aX1Se8

        Tässä on Money, money, money -kohtaus Mamma Mia! -musikaalista (norjalainen versio). Tämä kohtaus ei ole mitenkään erityisen vaativa näyttelemisen ja tanssin suhteen, mutta Anette ei olisi selviytynyt siitäkään, vaikka ABBAn laulut häneltä sujuisivat, kun ei osaa näytellä eikä tanssia.

        Floor on opiskellut kahden vuoden aikana musiikkiteatteria ja oopperaa, ja se näkyy hänen lavaesiintymisessään. Floor ei yleensä liiku paljoa lavalla, mutta hän osaa liikkua kissamaisen sulavasti. Tarjan ja Anetten liikkuminen lavalla on kömpelöä, Tarja koikkelehtii ja Anette sätkyilee.

        Haha, vai arvostelua. No, Anettehan OLI Abba-showssa, tosin vain taustakuorossa, mutta myös stand-in -laulajana. Siellähän hän valomieheltä kuuli, että suomalainen bändi hakee uutta laulajaa. Näiden kai piti myös osallistua Ruotsin euroviisukarsintoihin 2007, mutta ainakin Anettelle tuli muita kiireitä niihin aikoihin.

        http://www.kristianstadsbladet.se/noje/article1082925/ABBA-schlager-fraringn-Kristianstad.html

        Ja niin on hänkin opiskellut näyttämöalaa Göteborgissa, oopperaa ei kuitenkaan

        http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Balettakademien-dansskolor/Balettakademien-Goteborg//

        En tiedä, mistä esiintymiskammo sai alkunsa, itsehän Anette siitä alkoi puhua jossakin vaiheessa, mutta siitä ei kyllä näkynyt jälkeäkään konserteissa.

        Floorin kissamaisuus on kyllä ihan omaa keksintöäsi. Kömpelö strippari tulee lähinnä mieleen... Yksikään Nightwishin laulajista ei osaa hiukkaakaan tanssia, epäilisin ettei Marcokaan. Fanittakaa vain niin paljon kuin huvittaa.


      • 6 kk opintoja
        Oh blindness kirjoitti:

        Haha, vai arvostelua. No, Anettehan OLI Abba-showssa, tosin vain taustakuorossa, mutta myös stand-in -laulajana. Siellähän hän valomieheltä kuuli, että suomalainen bändi hakee uutta laulajaa. Näiden kai piti myös osallistua Ruotsin euroviisukarsintoihin 2007, mutta ainakin Anettelle tuli muita kiireitä niihin aikoihin.

        http://www.kristianstadsbladet.se/noje/article1082925/ABBA-schlager-fraringn-Kristianstad.html

        Ja niin on hänkin opiskellut näyttämöalaa Göteborgissa, oopperaa ei kuitenkaan

        http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Balettakademien-dansskolor/Balettakademien-Goteborg//

        En tiedä, mistä esiintymiskammo sai alkunsa, itsehän Anette siitä alkoi puhua jossakin vaiheessa, mutta siitä ei kyllä näkynyt jälkeäkään konserteissa.

        Floorin kissamaisuus on kyllä ihan omaa keksintöäsi. Kömpelö strippari tulee lähinnä mieleen... Yksikään Nightwishin laulajista ei osaa hiukkaakaan tanssia, epäilisin ettei Marcokaan. Fanittakaa vain niin paljon kuin huvittaa.

        Vähän yli 20-vuotiaana Anette kävi Göteborgin Balettiakatemiaa vain kuusi kuukautta ennen kuin erosi koulusta, joten hän ei siellä paljoa ennättänyt oppimaan.


      • Oh stupidity
        Oh blindness kirjoitti:

        Haha, vai arvostelua. No, Anettehan OLI Abba-showssa, tosin vain taustakuorossa, mutta myös stand-in -laulajana. Siellähän hän valomieheltä kuuli, että suomalainen bändi hakee uutta laulajaa. Näiden kai piti myös osallistua Ruotsin euroviisukarsintoihin 2007, mutta ainakin Anettelle tuli muita kiireitä niihin aikoihin.

        http://www.kristianstadsbladet.se/noje/article1082925/ABBA-schlager-fraringn-Kristianstad.html

        Ja niin on hänkin opiskellut näyttämöalaa Göteborgissa, oopperaa ei kuitenkaan

        http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Balettakademien-dansskolor/Balettakademien-Goteborg//

        En tiedä, mistä esiintymiskammo sai alkunsa, itsehän Anette siitä alkoi puhua jossakin vaiheessa, mutta siitä ei kyllä näkynyt jälkeäkään konserteissa.

        Floorin kissamaisuus on kyllä ihan omaa keksintöäsi. Kömpelö strippari tulee lähinnä mieleen... Yksikään Nightwishin laulajista ei osaa hiukkaakaan tanssia, epäilisin ettei Marcokaan. Fanittakaa vain niin paljon kuin huvittaa.

        Minun on vaikea ymmärtää sitä tyhmyyden astetta, mikä käy ilmi Anette Olzonin haastattelusta (Me Naiset, 19.12.13). Jutussa Anette Olzon kertoi miettineensä, mitä oli tehnyt ansaitakseen potkut. Hän ei ollut siis mielestään tehnyt mitään moitittavaa. Samassa haastattelussa Anette Olzon kuitenkin mainitsi yhden syyn, joka jo yksinään olisi ollut riittävä syy erottamiselle. Anette Olzon moitti entisiä bänditovereitaan, kun he eivät suostuneet peruuttamaan keikkoja hänen sairastumisensa vuoksi. Olzonin mukaan hänen sairastuessaan sijaista ei siis olisi saanut käyttää.
        Nightwish on monen ihmisen työyhteisö, joka yrittää ottaa muusikoiden, työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja yleisönsä intressit huomioon. On ennenkuulumatonta, että jossakin yrityksessä yhden avainhenkilön sairastumisen vuoksi koko yritys suljettaisiin eikä otettaisi sijaista, vaikka sijainen on saatavilla. Nightwish toimii saman logiikan mukaan, esim. Tuomas Holopainen hommaa mieluummin itselleen sijaisen kuin lopettaa kiertueen sairastuessaan. Olzonin vaatimukset Nightwishille eivät olleet tästä maailmasta, ja potkuthan siitä seurasi..


      • Pot Kut
        Oh stupidity kirjoitti:

        Minun on vaikea ymmärtää sitä tyhmyyden astetta, mikä käy ilmi Anette Olzonin haastattelusta (Me Naiset, 19.12.13). Jutussa Anette Olzon kertoi miettineensä, mitä oli tehnyt ansaitakseen potkut. Hän ei ollut siis mielestään tehnyt mitään moitittavaa. Samassa haastattelussa Anette Olzon kuitenkin mainitsi yhden syyn, joka jo yksinään olisi ollut riittävä syy erottamiselle. Anette Olzon moitti entisiä bänditovereitaan, kun he eivät suostuneet peruuttamaan keikkoja hänen sairastumisensa vuoksi. Olzonin mukaan hänen sairastuessaan sijaista ei siis olisi saanut käyttää.
        Nightwish on monen ihmisen työyhteisö, joka yrittää ottaa muusikoiden, työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja yleisönsä intressit huomioon. On ennenkuulumatonta, että jossakin yrityksessä yhden avainhenkilön sairastumisen vuoksi koko yritys suljettaisiin eikä otettaisi sijaista, vaikka sijainen on saatavilla. Nightwish toimii saman logiikan mukaan, esim. Tuomas Holopainen hommaa mieluummin itselleen sijaisen kuin lopettaa kiertueen sairastuessaan. Olzonin vaatimukset Nightwishille eivät olleet tästä maailmasta, ja potkuthan siitä seurasi..

        Anetten sairastelujen vuoksi peruttiin aiemmilla kiertueilla keikkoja ja Imaginaerumia edeltävä tauko venyi suunniteltua pitemmäksi hänen edellisen raskautensa takia. Tarjan ja Marcelon aikana jenkkilän kiertue jäi väliin, kun esiintymispaikat olivat parille liian pieniä. Eipä siis ihme, jos tällä kertaa haluttiin viimeinkin pysyä suunnitellussa aikataulussa ja pitää lupaukset keikkojen järjestäjille, faneille ym. tahoille.

        Mutta...Ei sairausloman sijaisen kieltäminen vielä mitään, Anettehan ei halunnut äitiysloman sijaistakaan eli KOKO LOPPU KIERTUE OLISI PITÄNYT PERUA! Tämä minusta on sen luokan itsekeskeisyyttä, että bändillä ei tosiaan ollut muuta vaihtoehtoa, kuin laittaa "Rihanna-Britney" kotimatkalle ilman paluulippua. Toki toisaalta on ymmärrettävää, että kuultuaan Floorin tulevan sijaiseksi Anette alkoi syystäkin pelätä, ettei oman pestin jatkuminen aikanaan olisikaan itsestään selvä asia...


    • parempaa on

      Yäk mitä musaa ne soittaa, ehkä alusta muutama sekuntti ok..mutta sitte..sitä samaa vinkumista ja jollotusta :p

      • Miksi ihmeessä

        tulet tänne vinkumaan ja jollottamaan aiheesta, josta selvästikään et tiedä yhtään mitään - eli hyvästä musiikista?


    • onnexi voi valita

      Kyllä se kaukana on musiikista, parempia pummpuja maailma täynnä, ihme spekulointeja jostain angetesta, seurataan joka käännettä mitä yhtyeessä tapahtuu.

      • Täh

        Mutta kuitenkin tuhlaat elämäsi tällä palstalla, eikö ne muut pumput kiinnosta ?


    • surullista

      Hohhoijaa. Että jaksatte oikeasti jauhaa Anette sitä ja taas tätä. Miksi tuollainen valtava todistelun vimma ja paatos Anetten petomaisuudesta. Lähentelee taas aika skitsomaista suhtautumista ja mielenkiintoa muuhun, kuin itse musiikkiin. Anettella on takana kuitenkin kunniakas ura bändin solistina , samoin kuin Tarjalla. Ei tämä jonninjoutava loan heitto sitä mitenkään himmennä. Toki itse musiikista keskustelu voi olla vaikeaa ja tylsää ym., tai sitten ei siitä edes oikeasti olla kiinnostuneitakaan.

      • Entinen Anette-fani

        Surullisinta on se, että Anette Olzon itse lähti ensin Nightwishin mustamaalaus- ja syyttelylinjalla. Nightwish ei syyttänyt häntä ennen Me Naiset -lehden vastinetta mistään. Ensin Anette vihjaili silloin tällöin blogissaan ja on viime aikoina ottanut Nightwishin mustamaalaamisen yhdeksi pääteemaksi oman albuminsa mainostamisessa. Me Naisten haastattelulle on esitietojen perusteella tulossa samansisältöistä jatkoa. Nightwish-fanit tietenkin puolustavat bändiänsä.

        Anetten ansiot Nightwishissa ovat kiistattomat. Tarjan seuraajana hän joutui hyvin vaikeaan paikkaan ja selvisi haasteesta kohtuullisen hyvin. Kyllä minä kiitän Anettea Nightwishin ajasta, mutta hänen käyttäytymisensä on romahduttanut arvostukseni hänen persoonaansa kohtaan.


    • 18+4

      Musiikki on vain musiikkia. On inhottavaa ajatella, että joku asettaa musiikin toisten ihmisten ja heidän tunteidensa edelle.

      Toisten kunniaa loukkaavat valheelliset syytökset on kaikin mokomin syytä korjata, eikä päästää vähintäänkin alhaiseen, ellei jopa lähes rikolliseen toimintaan syyllistynyttä osapuolta kuin koiraa veräjästä.

      • Niinpä...

        Anette tosiaan laittoi itsensä niin bändikavereitten kuin kaikkien kiertueella mukana olleitten työntekijöitten ja Nw:n kiertuetta vuosia odottaneen suuren fanijoukon edelle. Nyt hän sitten saa viimein julkaista sen omaa musiikkia sisältävän soololevynsä.

        Vaikka Anette on levittänyt loukkaavia valheita mediassa, niin Nightwishin väki on päästänyt hänet vähällä, toistaiseksi he ovat vain kirjoittaneet yhden suomenkielisen vastineen kotisivuillaan.


      • Silmät auki
        Niinpä... kirjoitti:

        Anette tosiaan laittoi itsensä niin bändikavereitten kuin kaikkien kiertueella mukana olleitten työntekijöitten ja Nw:n kiertuetta vuosia odottaneen suuren fanijoukon edelle. Nyt hän sitten saa viimein julkaista sen omaa musiikkia sisältävän soololevynsä.

        Vaikka Anette on levittänyt loukkaavia valheita mediassa, niin Nightwishin väki on päästänyt hänet vähällä, toistaiseksi he ovat vain kirjoittaneet yhden suomenkielisen vastineen kotisivuillaan.

        Vastine oli kyllä loukkaava ja varsin ilkeämielinen monellakin tapaa ja sai ainakin minut vakuuttuneeksi siitä, että sekä Anetten että Tarjan julkiset "kitinät" eivät taida ihan tuulesta temmattuja olla.


      • riittää jo, kiitos

        "Musiikki on vain musiikkia. On inhottavaa ajatella, että joku asettaa musiikin toisten ihmisten ja heidän tunteidensa edelle"
        Näin se vaan ikäväksesi menee. Musiikki on aina prioriteetti numero 1. Muut argumentit tulevat kaukaa perästä. Onhan täällä tietysti jo pidemmän aikaa väitetty, että raha ja ahneus ym. seikat ovat tärkeämpiä. Henkilöiden kemioissa on aina puutteita ja tulee olemaankin, mutta aikansa kutakin. Ei toimiva bändi tarvitse mitään apostoleita jotka julistavat jotain paatosta entisten jäsenten valheista. Aiheen käsittelyyn varmasti riittää kerta tai jopa kaksi. Ei kukkaan ole ollut raastuvassa, tai saatika antanut valaehtoisia lausuntoja kenestäkään, jolloin voitaisiin alkaa puhua rikollisesta toiminnasta. Tällainen spekulaatio yleensäkään ei palvele kenenkään etuja. Kyllä faneillakin on ihan omat aivot.


      • Ovatko ne auki
        Silmät auki kirjoitti:

        Vastine oli kyllä loukkaava ja varsin ilkeämielinen monellakin tapaa ja sai ainakin minut vakuuttuneeksi siitä, että sekä Anetten että Tarjan julkiset "kitinät" eivät taida ihan tuulesta temmattuja olla.

        silloin kun on kyse siitä, että Anetten oikuttelun takia olisi pitänyt perua loppukiertue? Voisiko arvoisa Anette-addikti vastata tähän? Välttelet aihetta ilmiselvästi.


      • huumorintajua!
        Silmät auki kirjoitti:

        Vastine oli kyllä loukkaava ja varsin ilkeämielinen monellakin tapaa ja sai ainakin minut vakuuttuneeksi siitä, että sekä Anetten että Tarjan julkiset "kitinät" eivät taida ihan tuulesta temmattuja olla.

        Nightwish-miesten vastineessa Anetten haastattelulle on käytetty alkupuolella ja loppupuolella tyylikeinona huumoria, muu osa vastineesta on perustelua mielipidettä ja/tai faktaa.
        Bändin jäsenistä ainakin Emppu ja Marco ovat huumorimiehiä ja varmaan Troykin, joten en ihmettele, jos bändin tiedotteeseen on otettu vitsailua mukaan. Kyllä Tarja ja Anettekin osaavat vitsejä murjaista, esim. Tarja kertoi tulevansa Nightwishiin, jos kaikki bändin jäsenet ja managerit vaihdetaan. Tunnettu Anetten vitsi on se, missä hän kertoi Ateenan olleen niin huono esiintymispaikka, ettei minkään bändin pitäisi soittaa Kreikassa. Kaikki eivät tietenkään vitsejä ymmärrä, mutta periaatteessa niitä ei kannattaisi ottaa vakavasti eikä niistä loukkaantua.
        Missäköhän kohti NW:n miesten tiedote on ilkeämielinen ja loukkaava, en löydä siitä sellaisia kohtia.


      • loppumaton tarina
        riittää jo, kiitos kirjoitti:

        "Musiikki on vain musiikkia. On inhottavaa ajatella, että joku asettaa musiikin toisten ihmisten ja heidän tunteidensa edelle"
        Näin se vaan ikäväksesi menee. Musiikki on aina prioriteetti numero 1. Muut argumentit tulevat kaukaa perästä. Onhan täällä tietysti jo pidemmän aikaa väitetty, että raha ja ahneus ym. seikat ovat tärkeämpiä. Henkilöiden kemioissa on aina puutteita ja tulee olemaankin, mutta aikansa kutakin. Ei toimiva bändi tarvitse mitään apostoleita jotka julistavat jotain paatosta entisten jäsenten valheista. Aiheen käsittelyyn varmasti riittää kerta tai jopa kaksi. Ei kukkaan ole ollut raastuvassa, tai saatika antanut valaehtoisia lausuntoja kenestäkään, jolloin voitaisiin alkaa puhua rikollisesta toiminnasta. Tällainen spekulaatio yleensäkään ei palvele kenenkään etuja. Kyllä faneillakin on ihan omat aivot.

        No, ei bändi tarvitsekaan mitään "apostoleja, jotka julistavat jotain paatosta entisten jäsenten valheista", mutta mielestäni kuitenkin on syytä aina tarvittaessa asiallisesti oikaista näitten yksipuolisesti ja täysin sinisilmäisesti entisiä solisteja ihkuttavien teinien vääriä käsityksiä, kuten sen että Anette ja Tarja muka olisi erotettu ilman painavia syitä. Bändin pojat ovat myös tehneet virheitä vuosien varrella ja itsekin sen myöntäneet. Puhtaita pulmusia ei ole kummassakaan "leirissä".


      • tarinat kyllä loppuv
        loppumaton tarina kirjoitti:

        No, ei bändi tarvitsekaan mitään "apostoleja, jotka julistavat jotain paatosta entisten jäsenten valheista", mutta mielestäni kuitenkin on syytä aina tarvittaessa asiallisesti oikaista näitten yksipuolisesti ja täysin sinisilmäisesti entisiä solisteja ihkuttavien teinien vääriä käsityksiä, kuten sen että Anette ja Tarja muka olisi erotettu ilman painavia syitä. Bändin pojat ovat myös tehneet virheitä vuosien varrella ja itsekin sen myöntäneet. Puhtaita pulmusia ei ole kummassakaan "leirissä".

        No hyvä. Huomaat siis, että puhtoisuus on rajallista joka piireissä. Tarvetta oikoa sinisilmäisten teinien käsitystä elämästä. Kutsumus tai ei, mutta huomattavan usein näiden siis "lapsellisten" teinien oikealta tieltä hurahtamista tapahtuu.
        Loppumaton on ainakin tarina, kun sitä näin toteutetaan ja millä mandaatilla jokin voi julistaa ainota totuutta. Ei lehdistä ja blogeista ainakaan.


      • Etsivä löytänee...
        tarinat kyllä loppuv kirjoitti:

        No hyvä. Huomaat siis, että puhtoisuus on rajallista joka piireissä. Tarvetta oikoa sinisilmäisten teinien käsitystä elämästä. Kutsumus tai ei, mutta huomattavan usein näiden siis "lapsellisten" teinien oikealta tieltä hurahtamista tapahtuu.
        Loppumaton on ainakin tarina, kun sitä näin toteutetaan ja millä mandaatilla jokin voi julistaa ainota totuutta. Ei lehdistä ja blogeista ainakaan.

        Ei tässä nyt sentään ole tarkoitus oikoa kenenkään käsitystä elämästä... Kunhan opittaisiin ottamaan selvää asioista useammalta kannalta eikä vain oman suosikin näkökulmasta. Nightwish tosin oli tehnyt sen tällä kertaa vaikeaksi päätymällä olemaan kommentoimatta Anetten eroa.

        Jos pysytään ketjun varsinaisessa aihepiirissä niin Nw on sittemmin kertonut virallisella kotisivullaan Anetten olleen ensin myöntyväinen äitiysloman sijaisjärjestelyyn, mutta pyörtäneen sitten kantansa. Se siis olisi merkinnyt kiertueen perumista äitiysloman ajalta. Anette ei ole kieltänyt toimineensa näin, vai onko?


      • selvää valehtelua
        Etsivä löytänee... kirjoitti:

        Ei tässä nyt sentään ole tarkoitus oikoa kenenkään käsitystä elämästä... Kunhan opittaisiin ottamaan selvää asioista useammalta kannalta eikä vain oman suosikin näkökulmasta. Nightwish tosin oli tehnyt sen tällä kertaa vaikeaksi päätymällä olemaan kommentoimatta Anetten eroa.

        Jos pysytään ketjun varsinaisessa aihepiirissä niin Nw on sittemmin kertonut virallisella kotisivullaan Anetten olleen ensin myöntyväinen äitiysloman sijaisjärjestelyyn, mutta pyörtäneen sitten kantansa. Se siis olisi merkinnyt kiertueen perumista äitiysloman ajalta. Anette ei ole kieltänyt toimineensa näin, vai onko?

        Anette Olzonin selitys on ollut, että hänet erotettiin Nightwishista, koska hän tuli raskaaksi. Piste. Tällä selityksellä Anette Olzon kiistää Nightwishin miesten selityksen, että Anette erotettiin, koska ei suostunut ottamaan Floor Jansenia äitiysloman sijaisekseen. Molemmat selitykset eivät voi olla yhtä aikaa tosia. Uskon Nightwishin miehiä tässä asiassa, koska he, Floor ja Troy puhuvat tapahtumista samansuuntaisesti ja Anettella oli hyvä syy pelätä, että Floor äitiysloman sijaisena voi syrjäyttää hänet Nightwishissa.

        Anette aloitti vihjailemisen, että hänet erotettiin Nightwishista raskauden takia, jo viime keväänä blogissaan More babies (April 24, 2013) . Kommenteissa IoanaG kysyy, johtuiko NW:sta lähtö raskaudesta...kauheaa...surullista...epäreilua. Ja Anette vastaa, että kyllä, lähtö johtui siitä, että tulin raskaaksi. Viisi muuta Anetten blogin kommentoijaa (Betty Blue, Pascal, linnea-maria, Gloom&Beaty ja Fiona) kauhistelee ja haukkuu Nightwishia raskaana olleen naisen erottamisesta. Olisikohan se, että kun moni Anetten seuraajista uskoi hänen erottamiseen raskauden takia, rohkaissut Anettea jatkossa viljelemään samaa valhetta?
        http://anetteolzon2.blogspot.ae/2013/04/more-babies.html

        Alla on linkki lyhennelmään Anetten haastattelusta, joka julkaistaan 2/2014 Prog Magazinessa
        http://www.progrockmag.com/news/nightwish-fired-me-anette-olzon-admits/
        Käännän siitä pari lausetta
        Hän (tarkoitetaan Anettea) tähdentää raskautensa olleen syynä erottamiseensa.
        "Näin minä sen näen", hän sanoo. "Miksi muutoin he olisivat antaneet minulle potkut saatuaan tietää, että olin raskaana?"
        "Meillä oli tietenkin joitakin ongelmia vuonna 2009, mutta meillä oli hyvä (Imaginaerum) kiertue, ja mitään muuta (syytä) ei ilmaantunut siihen mennessä."
        Anette ilmiselvästi kieltää, että olisi kiistellyt bändin kanssa äitiysloman sijaisuusasiassa. Vastaavanlaisia haastatteluja on tulossa lisää.


      • Etsivä löytänee...
        selvää valehtelua kirjoitti:

        Anette Olzonin selitys on ollut, että hänet erotettiin Nightwishista, koska hän tuli raskaaksi. Piste. Tällä selityksellä Anette Olzon kiistää Nightwishin miesten selityksen, että Anette erotettiin, koska ei suostunut ottamaan Floor Jansenia äitiysloman sijaisekseen. Molemmat selitykset eivät voi olla yhtä aikaa tosia. Uskon Nightwishin miehiä tässä asiassa, koska he, Floor ja Troy puhuvat tapahtumista samansuuntaisesti ja Anettella oli hyvä syy pelätä, että Floor äitiysloman sijaisena voi syrjäyttää hänet Nightwishissa.

        Anette aloitti vihjailemisen, että hänet erotettiin Nightwishista raskauden takia, jo viime keväänä blogissaan More babies (April 24, 2013) . Kommenteissa IoanaG kysyy, johtuiko NW:sta lähtö raskaudesta...kauheaa...surullista...epäreilua. Ja Anette vastaa, että kyllä, lähtö johtui siitä, että tulin raskaaksi. Viisi muuta Anetten blogin kommentoijaa (Betty Blue, Pascal, linnea-maria, Gloom&Beaty ja Fiona) kauhistelee ja haukkuu Nightwishia raskaana olleen naisen erottamisesta. Olisikohan se, että kun moni Anetten seuraajista uskoi hänen erottamiseen raskauden takia, rohkaissut Anettea jatkossa viljelemään samaa valhetta?
        http://anetteolzon2.blogspot.ae/2013/04/more-babies.html

        Alla on linkki lyhennelmään Anetten haastattelusta, joka julkaistaan 2/2014 Prog Magazinessa
        http://www.progrockmag.com/news/nightwish-fired-me-anette-olzon-admits/
        Käännän siitä pari lausetta
        Hän (tarkoitetaan Anettea) tähdentää raskautensa olleen syynä erottamiseensa.
        "Näin minä sen näen", hän sanoo. "Miksi muutoin he olisivat antaneet minulle potkut saatuaan tietää, että olin raskaana?"
        "Meillä oli tietenkin joitakin ongelmia vuonna 2009, mutta meillä oli hyvä (Imaginaerum) kiertue, ja mitään muuta (syytä) ei ilmaantunut siihen mennessä."
        Anette ilmiselvästi kieltää, että olisi kiistellyt bändin kanssa äitiysloman sijaisuusasiassa. Vastaavanlaisia haastatteluja on tulossa lisää.

        Anette ei ole tainnut mainita sijaisuuskiistaa missään haastattelussa tai blogissaan. Miksei kukaan ole kysynyt sitä häneltä suoraan? Olisi mielenkiintoista kuulla hänen vastauksensa.


      • vastaus arvattavissa
        Etsivä löytänee... kirjoitti:

        Anette ei ole tainnut mainita sijaisuuskiistaa missään haastattelussa tai blogissaan. Miksei kukaan ole kysynyt sitä häneltä suoraan? Olisi mielenkiintoista kuulla hänen vastauksensa.

        Jotkut ovat varmasti yrittäneet laittaa kommentteja Anetten blogiin, että Nighwishin miesten mukaan hänet erotettiin, koska perui suostumuksensa sijaisen ottamiseksi äitiyslomansa ajaksi. Blogissa näkyvät kommentit edellyttävät Anetten hyväksymistä, ja epämieluisat kommentit hän tietenkin deletoi.
        Toistaiseksi Anette ei ole maininnut sijaisuuskiistasta blogisaan tai haastattelussa tai niissä osissa tulevia haastatteluja, jotka ovat luettavissa etukäteen.
        Olen melkoisen varma Anetten vastauksesta, jos joku haastattelija sanoo hänelle, että NW:n miehet kertoivat eri tavalla erottamisen syyn. Anette pysyy alkuperäisessä kannassaan, hän ei tule myöntämään, että on valehdellut.


    • Uutta avautumista

      Nightwishin viralliselle foorumille enkkupuolelle on tullut nyt uusi haastattelu (Carl Begai haastattelijana), jossa Anette viimein kertoo jo tarkemmin tapahtumista, jotka johtivat erottamiseen. Hän olisi kyllä halunnut hoitaa vielä loppuvuoden keikat, samoin toukokuusta alkaen loppuosan kiertueesta. Hänen mielestään lähimpänä synnytysaikaa ollut Australian / Uuden Seelannin osuus olisi pitänyt perua/siirtää (kumpaa tarkoittaa "push back"?). Hän oli aluksi varauksellisen myöntyväinen sijaisajatukselle, mutta kuultuaan kyseessä olevan Floor hän sanoi tiukasti EI. Syyksi hän kertoi siis jo arvatusti sen, että hän pelkäsi joutuvansa taas vertailun kohteeksi ja menettävänsä työpaikkansa Floorille kokonaan.

      Mielestäni Anette oli melkoisen epärealistinen aikoessaan lähteä raskaana ollessaan Keski- ja Etelä-Amerikan helteisiin saunaa muistuttaville esiintymislavoille, kun hänellä vielä on taipumusta sairastella usein. Kiertueen jatkaminen pienen vauvan ja taaperoikäisen äitinä ei sekään kuulosta kovin hyvältä ratkaisulta.

      Hohhoijaa, mutta tässä linkki:

      http://www.nightwishforum.com/index.php?/topic/3362-nightwish-anette-media/

      Kirjoittajilta toivotaan asiallista käytöstä ilman loanheittoa. Palaset alkavat pikku hiljaa loksahdella paikalleen, saas nähdä viitsiikö Nwn väki vielä vastata Anetten syytöksiin selän takana pelaamisesta. No, tottakai heidän piti ruveta tekemään valmisteluja äitiysloman sijaisuutta varten, normaalisti äidit kun pitävät pitemmän loman kuin mitä Anette suunnitteli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe