PPO Lihoiksi 3

M. Hodor

Koska asia on tärkeä, on pakko avata uusi ikkuna.

500

5358

    Vastaukset

    • M. Hodor

      Hei,

      PKT muisti näin Joulun alla entisiä työntekijöitään (PPO) nimeämällä heidät imbesilleiksi ja idiooteiksi. Lisäksi hänen loputon viisaus oivalsi, että on entisen henkilökinnan syy, miksi elisa ei investoi tälle alueelle. Tämä osoittaa, kuinka lahjakas tämä entinen PPO:n tj oli. PKT ei voi käsittää sitä, että hän oli se, joka hävitti kymmeniä miljoonia. Näitä tappioita peitellessä samalla hävitti 100--vuotiaan PPO:n ja 100-työpaikkaa ja 10 mijoonaa / vuosi tältä alueelta pois kehäkolmosen tuolle puolen. "Narsismus Maximus" voi aiheuttaa tällaista käytöstä.

      • tammikuu1

        Hei

        Kangasvieri ei ainakaan PPO:ta kykene pelastamaan, katsokaa tämän päivän Keskipohjanmaata. Täysin hullu ja ylimitoitettu voimalahanke.
        Hanketta on ajanut Jari Kangasvieri jolla ei ole mitään hajuakaan taloudesta ka Sisko Kleemola pannaan syyllisten listalle.
        Toholammin lämmittämiseen riittää 1,5 M€ kattilapaketti. toholammin Lämpö on konkurssikypsä kuten koko kuntakin.

        Pekka8


      • Paljon on

        Tuhat suositusta yllä esitetylle kommentille!


    • V. Putin

      Täyttä skeidaa, eihän elisaa kiinnosta tällaisten pikkufirmojen ihmisten mielipiteet. elisa tekee mitä haluaa, kun saa tällaisen herkkupalan ja halvalla. elisalla on kokemusta napsia tällaisia firmoja suihinsa. Ei Pörssiyhtiötä kiinnosta ihmisten mielipiteet, eikä ihmiset yleensäkään. Talousluvut ovat ainoa asia, mikä on tärkeää.

    • Das Geld

      Nyt ydinkysymys on se, että haluaako PPO:n omistava jäsenistö jakaa PPO:n ICT-liiketoiminnalla hankkiman varallisuuden 140 000 000€ Osuuskunta PPO:n omistajille vai tehdäänkö PPO:lle sääntömuutos, jonka turvin osuuskunta muutetaan pelkäksi sijoitusosuuskunnaksi ja samalla muutetaan nimi Jokilaaksojen Sijoitusosuuskunnaksi ja PPO:n nimi luovutetaan kokonaan Elisan käyttöön.

      Itse haluan, että varallisuus kokonaisuudessaan jaetaan jäsenistölle viivyttelemättä, tämä jako voitaisiin tehdä ensi syyskuussa Osuuskunnan täyttäessä 100 vuotta.

      Ellei tämä muuten onnistu, niin tähän tarvitaan kansanliike ennen seuraavaa Osuuskuntakokousta!

      • Mosku1

        Kuka organisoisi kansanliikkeen. Täytyy pitää kiirettä ja aloittaa vaikkapa Nettiadressilla, johon kaikki johdon toimiin kyllästyneet voisivat laittaa nimensä.
        Johto hommasi toimenpiteillään hyvin palkatun suojatyöpaikan, josta he voivat nauttia tekemättä suuremmin töitä, koska pakkohan sijoitustoiminnassa on käyttää
        sijoitusasiantuntijoita. Pääoma sijoitusyhtiöön on pakkolunastettu yhtymän
        osakkailta. Homma ei tunnu paljon poikkeavan ns. pyramidijupakasta, jossa
        niinikään kerättiin herkkäuskoisilta kansalaisilta pääomaa.
        PPO on kerännyt pääoman vuosien varrella jäsenistöltään, joille ei ole maksettu
        riittävää osinkoa. Ylimääräisellä pääomalla PPO on hankkinut muiden puhelinyhtiöiden osakkeita mm. Elisaa. Elisalla varmaan oli jo senkin vuoksi
        suuri halukkuus ostaa PPO entinen liiketoiminta. PPO on jo vuosia harjoittanut
        sijoitustoimintaa ostamalla muiden puhelinyhtiöiden osakkeita.
        Edellinen toiminta ei todellakaan sisälly perinteiseen osuuskunnan
        sääntöihin, tuottaa palveluja jäsenistölleen kohtuullisella hinnalla.
        Osuuskunnan pitäisi myös olla voittoa tavoittelematon organisaatio.
        On päivänselvää, että johto ei ole vuosien varrella menetellyt jäsenistönsä
        etujen mukaisesti. Kuka tonkisi PPO kompostia ja selvittäisi kaikki
        väärät menettelytavat vuosien varrelta? Kumma ettei löydy organisaatiota,
        tai edes järkevää lakia. jonka puitteissa toiminnan voisi tarkistaa jälkikäteen.


    • bgbgfbgf

      Kuinka minimiin siellä on oikein puhelinasentajat vähennetty, kun lankaliittymän korjaaminen voi kestää viikkoja?

      • M. Hodor

        Kuulin, että tavoite on nolla asentajaa. Aika lähellä ollaan ilmeisesti tavoitteeseen.


    • 19+10

      Se on tuo kun ruetaa suojatyöpaikat karsimaan pois niin kulut pienenee

      • jepujee1

        Väki vähenee ja palvelut paranee!

        Kyllä minä hallitusta uskon! Hallitusta joka vakuutti Elisan kehittävän tätä aluetta jatkossakin. Sama hallitus vakuutti myös työpaikkojen säilyvän - jopa lisääntyvän. Olisihan se nyt kumma, jos he puhuisivat höpöjä osuuskunnalle. Ei kai nyt hallitus puhu mitään ilman totuuspohjaa? Tuohan Elisa tänne mahtavat uudet palvelut, kuten vaikkapa Elisa Viihteen! Datamekin nousee vielä, kun ylösajovaihe on kovasti kesken!

        Miten niin suojatyöpaikat vähenee? Vastahan ne taas yhden suojatin suojatyöllisti jännän, avoimen, puolueettoman ja yllättävän valintaprosessin jälkeen.


    • 13+18

      "Soneran mukaan Datamen konkurssi tuli täytenä yllätyksenä. Konsernin liittymät jatkoivat toimimista vielä joulukuun 12. päivän jälkeen, mutta tästäkään Soneralla ei ollut tietoa." http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013123017879880_uu.shtml

      Kun on oikeat asian (väli) tuntijat asialla, niin hoidetaan homma loppuun asti valitulla linjalla tyylikkäästi ja ammattitaidolla. Nämä aliarvostetut johtajat nyt sitten alkavat tehdä sijoitusbizniztä SINUN rahoillasi.

      Arvatkaapas kuka on/oli Datamen hallituksen pj? Vinkki: Sama mies kertoi kevääällä osuuskunnalle Datamen olevan ylösajovaiheessa. Arvaattekos Datamen tj:n ja hallituksen pj:n kytkökset?

      Pieni piirii pyörii...

      • nnnnnnghbg

        @450:lle olisi pitänyt antaa armonlaukaus silloin, kun alkuperäinen verkkoteknologia vanheni käsiin. Mutta ei, vielä menivät kalliisti uusimaan koko maan laajuisen infrastruktuurin ja asiakaslaitteet. Hirvittävää rahan haaskaamista ja vain siksi, että päätöksentekijät eivät suostuneet myöntämään aiempia virheitään, vaan loppuun asti halusivat yrittää paikata niitä uusilla virheillä.


      • juupajoo4
        nnnnnnghbg kirjoitti:

        @450:lle olisi pitänyt antaa armonlaukaus silloin, kun alkuperäinen verkkoteknologia vanheni käsiin. Mutta ei, vielä menivät kalliisti uusimaan koko maan laajuisen infrastruktuurin ja asiakaslaitteet. Hirvittävää rahan haaskaamista ja vain siksi, että päätöksentekijät eivät suostuneet myöntämään aiempia virheitään, vaan loppuun asti halusivat yrittää paikata niitä uusilla virheillä.

        No vaa sehän vanheni jo Digitalla käsiin, siksihän möivät pois. Ostajaksi löytyi PPO, muille ei kelvannut


      • Yrittäjä
        nnnnnnghbg kirjoitti:

        @450:lle olisi pitänyt antaa armonlaukaus silloin, kun alkuperäinen verkkoteknologia vanheni käsiin. Mutta ei, vielä menivät kalliisti uusimaan koko maan laajuisen infrastruktuurin ja asiakaslaitteet. Hirvittävää rahan haaskaamista ja vain siksi, että päätöksentekijät eivät suostuneet myöntämään aiempia virheitään, vaan loppuun asti halusivat yrittää paikata niitä uusilla virheillä.

        Paulin suuruudenhulluus ja osaamattomuus vie rahaa joka päivä pois tältä alueelta. Palvelujen hinnat nousevat ja taso laskee. Turha kuvitella, että yritykset saisivat "räätälöityjä" palveluita tästä eteenpäin.


    • Heinäkenkä Osmo

      Oulu ICT on myynyt tänään DNA:n osakkeensa hintaan 211M€. Tuosta osuudesta PPO omistaa 10,7%, siis 22,58M€. Jälleen saadaan jäsenille lisää jaettavaa. Nyt on vasta jaettu 0,8M€ vuoden 2012 tuloksen peusteella. Jakamatta on edelleen 140 miljoonaa, eli yli 99,4%. Pidetäänpä jäsenet varamme, että saamme meille kuuluvat rahat itsellemme.

      Ei jätetä näitä rahoja heinähatuille! (Selvennys: Osuuskunta PPO:n ylihuomenna aloittavan toimitusjohtajan Kati Peltomaan antama nimitys johtamansa PPO:n hallintoneuvoston jäsenille, kun Peltomaa kieltäytyi toimimasta PPO:n hallintoneuvoston sihteerinä, PPO:laisten keskuudessa Peltomaa syndrooma.)

    • Wartburg

      Piti myydä lisää osakkeita, että saadaan uudelle johtajalle uusi kiiltävä BMW.

      • M. Hodor

        Jostakinhan ne on rahat revittävä, kun ei ole oikeaa liiketoimintaa.


    • AutoUnion

      Kyllä se uus pomo ihan kiiltävän A4 allroadin oli laittanu, ei bemarin.

      • V. Putin

        Tälle Oululaiselle Tyyris Tyllerölle pitää hankkia kesäksi Ferrari,
        sen pitää olla parasta, mitä TOISTEN rahalla saa.

        Kevan tj näytti jo esimerkkiä, miten edut pitää laittaa kuntoon.

        Uutelan nukkehallitus hurraa, kun on päästy sijoittamaan. Autohan on
        hyvä sijoitus. Suhteessa sama, kuin Datame.


    • Game is over

      Kuten tänään huomata saimme, niin PPO:lla ei pysy pystyssä edes irtisanottujen työntekijöiden viimeistä kertaa pois lähtiessään lukittujen rautaporttien viereen sytyttämät muistokynttilät. Nekin menivät nurin. Valkoiset muistoruusut ja toivon liekki jäivät elämään sydämiimme.

    • RP Colovich

      Saiko FC-Ypan serbipalloilijat taas PPO:lta maksullisen keikan, kun piti muistokynttilät käydä nurin potkimassa? Jonkinlaista kunnioitusta sentään pitäisi olla isänmaan sankareita ja yli kahta sataa palvelusvuotta kohtaan.

    • 17+12

      Ne joilla on vielä Paulin rahoja taskunsa pohjalla,
      kerkiävät vielä palauttamaan ne Paulille.
      Kyllä ne Paulin on. Onhan se niin hyvä mies.

    • havuja_perkele

      pauli se on hieno mies. viekää kynttilätkin porteilta.

      • M. Hodor

        PPO kesti talvisodan ja jatkosodan, kun yritystä johdettiin viisaasti, vaikka talous oli varmasti tiukalla. Sitten tuli PPO:lle johtaja, jolla oli valmis peti, mutta ei osaamista. Tässä ei ole enää, kuin muistoja menneelle. Voimia kaikille entisille PPO:laisille. Ei se teidän syy ollut, vaan huonon ja osaamattoman johtamisen ja ymmärtämättömän hallinnon. PPO:lla olisi ollut rahkeet hoitaa hommia, vielä seuraavatkin 100-vuotta, mutta hallinto päätti piilottaa töppäilynsä myymällä yrityksen elisalle. hävettää tämmöinen alueen ryöstäminen ja raiskaaminen .


    • ex cuse mua

      Tulikohan uuden ceo:n ensimmäinen sijoitus (työsuhdeauto) hankittua varmasti osuuskunnan toiminta-alueen sisältä vai oisko kenties livennyt Uleåborgin puolelle? Tästä olisi hyvä aloittaa toiminta alueen etuja ajatellen..

    • verotirehtööri

      No tuloverot ainakin jäävät Ouluun, eikä PPO:n toimialueelle. Katille vinkiksi: Kannattaa olla tarkkana, ettei matkoja kotoa työpaikalle kirjata työajoiksi. Ylivieska-Oulu välillä täyttyy nimittäin varsin pian tuo verottajan ilman ajopäiväkirjaa hyväksymä 18000km/vuosi omia ajoja. Sitten menee lisää veroja, kun tulot kasvaa.

    • 8+7

      Eipä ne kaikki nuoret naiset olekaan itsellisiä, vielä löytyy joku joka suostuu vanhan äijän kädestä syömään.
      Taitaa olla helpompi aina antaa isännän tahdolle periksi,
      kunnes omatunto ei enää kestä...

    • Asopörvi

      ..on se mahtavaa kun kohta posahtaa tuhansia euroja jäsenten tileille, koska osuuskunnan pääomat on tuottaneet niin hyvin että on jo ollut vara ostaa uusia auto uudelle toimitusjohtajalle, eikö sitä ois voinut sentäs seuraavaan osuuskuntakokoukseen ajaa entisellä ?

      No Oulu ICT:stä posahtaa taas tonni jaettavaa..Upeaa..

      • sijoittaja

        Kävin pankissa keskustelemassa omista raha-asioista, kun kerta pyysivät käymään. Kovasti tuli tietoa eri sijoitusmahdollisuuksista, niiden keskimääräisestä tuottavuudesta (osake vai rahasto, lyhyt-pitkä aikaväli, riski-maltillinen ja näin edespäin). Kysymysten asettelua rajoitti lähinnä oma tietämättömyys. Rahatkin saa pois silloin kun itse haluaa, jos vaikka sattuu äkillinen henk.kohtainen menoerä.

        Tässä minä nyt odottelen Katin soittoa, sisässä n. 5k€. Keskusteltaisiin mihin niitä minun rajoja laitetaan. Toisaalta voisin ottaa poiskin, sellaisia hajautettuja rahastoja ei taida kys.omaisessa puulaakissa olla tarjolla. Nimi löytyy sieltä omistajien listalta. Minä en oikein Kati tykkää siitä, että oot menny luvatta osteleen minun ja muitten rahoilla auton itelles. En ole semmosta sijoituskohdetta luvannut, sillä kun tuotto on niin kovin pieni. Eikä sijoittaja autoa tarvitse, mullakin on pankin nettitunnukset. Sieltä Kati voi siirrellä rahoja paikasta a paikkaan b, ei tarvitse edes kylillä käydä. Näyttivät pankissa miten toimii, aivan kädestä pitäen.On se tekniikka fiksua...


    • Ismo Onkalo

      Muuten jos hallinnolla ei olisi "heinähattu" leimaa ollut niin se olisi kutsunut toisen henkilön tj:ksi ja antanut heinähatuksi heitä nimittelleelle potkut "tuotannollisista ja taloudellisista syistä"..oispa ollut taloudellisesti paras vaihtoehto. Haloo heinähatut ! nyt on pitänyt jo saada uusi auto eikä edes yhtään firmakilometriä takana..mutta bensaa on kyllä kulunut osuuskunnan piikkiin.

    • Golden Uranus

      Kertokaa jokin toinen suomalainen työnantaja, joka ei ole muistanut vimeisen kymmenen vuoden aikana pitkään palvelleita työntekijöitään mitenkään. Jos PPO:lla tuli täyteen palvelusvuosia 10, 20, 30 tai 40 vuotta, ei näitä vuoden 2002 jälkeen muistettu mitenkään. Vuonna 2002 vielä muistettiin, mutta silloi tulikin Paulilla itsellään 10 vuotta "Finnet-uraa" ja yksi vuosi PPO:lla täyteen.

      PPO:n hallinnolle pienenä vinkkinä.

      • Päälääkäri

        Pyynnöstä analyysi.

        PKT:n sanavarastoon ei ole koskaan kuulunut "henkilökunnan palkitseminen". Tämä tuli todella nopeasti esille hänen aloittaessaan PPO:lla. Hänen suorastaan vihamielinen asenne henkilöstöön yllätti henkilökunnan. Lauseet, kuten "töissä ei saa olla hauskaa" jne. kummastutti. Henkilökunta ajatteli, että uusi tj hakee paikkaansa näillä pullisteluilla. Arvio oli väärä tämä asenne jatkui loppuun saakka.

        Analyysi.

        Psykoanalyytikkojen mukaan narsistiselle persoonallisuushäiriölle on tyypillistä tunteettomuus. Ihmiseltä puuttuu kyky kokea tunteita eikä hän näin kykene viestimään tunteiden avulla. Narsisti haluaa välttää läheisiin ihmissuhteisiin kuuluvia kokemuksia. Narsistin itseriittoisuuskuvitelma torjuu muihin liittyvät toiveet ja toiveisiin liittyvät ahdistukset.Jos lapsi hyvin varhaisessa vaiheessa kokee vaikeita pettymyksiä äitisuhteessaan eikä hänen tunteisiinsa vastata, hänelle voi alkaa kehittyä epäterve itseriittoisuuden ja kaikkivoipaisuuden tunne, jossa hän ei tarvitse ketään eikä mitään vaan hallitsee itse kaikkea. Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivä ei koe normaalisti masennusta. Masennus syntyy vain silloin kun hauras persoona hajoaa, itseriittoisuuden ja kaikkivoipaisuuden tunne menetetään. Tällöin ihminen romahtaa. Vertauskuvallisesti ilmaisten narsisti ei taivu vaan taittuu. Tähän masennukseen liittyy itsetuhoisuutta.

        Narsistisen persoonallisuushäiriön hoidossa pyritään tietoisesti auttamaan potilasta ymmärtämään, että suojautuessaan narsistisin keinoin hän vahingoittaa paitsi toisia myös itseään, sillä hänen käytöksensä pilaa hänen maineensa ja lisäksi hän saa osakseen muiden ihmisten vihan ja häntä aletaan vältellä. Narsistinen suojarakenne pyritään hoidon avulla purkamaan ja häntä autetaan kestämään alta paljastuvaa masennusta.Hoito on varsin vaativaa ja se useimmiten epäonnistuu.


    • RIP_PPO

      Eihän PPO:ta enää ole. Sulautui vuoden vaihteessa Elisaan. Elisalta Punkkiselta tai Osuuskunnan PKT:lta tuli käsky sammuttaa kynttilät portinpielestä uudenvuoden aattona, kun henkilökunta oli laittanut muistokynttilät PPO:n muistolle.
      Vaihtoivat puhelinnumerotkin, että ei saada enää kiinni entisiä kontakteja, joita ennen oli. Saavat nyt työrauhan siirtää palvelut etelään.

    • Heinähattu

      Nyt on täysin oikea aika jakaa koko PPO:n jäljelle jäänyt varallisuus jäsenille.

    • Osacas

      Eihän tuo jako ole onnistunut vaikka on jo kaksikin suurkokousta pidetty. Pitää odottaa mitä Äly tai mikä lie keskus meille alamaisille erityistilintarkastuksen tarpeesta ilmoittaa ?

    • katinkontit

      http://yhteiso.elisa.fi/t5/Laajakaistaliittymät-ja/PPO-ELISA-SAUNALAHTI-sekoilua-ja-kytkentämaksu-1100-EUROA/m-p/328559/highlight/true#M10198

      Nuin se alkaa palvelu paranemaan. Siellä on tulossa lisää kirjeitä ilostuttamaan Elisan asiakkaiden arkea.

      Jospa se alkaisi silmät aukemaan ja mieli kokouksessa muuttumaan?

    • Kick Off

      Onhan tämä todella harmillinen tilanne. Valtaosa jäsenistä haluaa purkaa Osuuskunnan ja hallinto jäsenten rahoilla tappelee vastaan. Mitä kauemmin näin jatkuu, sitä vähemmän on jaettavaa.

    • oikeesti?

      Eikös voisi myös tilapäisesti nostaa osuuden arvon vastaamaan todellista arvoa 120€ => 1500€. Esim 2kk aikaa. Innokkaat lähtevät, halukkaat jäävät. Loppuu riitely. Kaikki voittaa?

      • Ykkös Pauli tietää

        Tätä samaa asiaa esitti myös Ylivieskan ykköspauli Pauli Aakula Sanomalehti Kalajokilaakson haastattelussa. Todella järkevä esitys, mutta yhtä osuutta kohti varoja on n. 1700€. Saatte täyden kannatukseni! Miten tässä päästään vauhdilla eteenpäin?


      • osakas kai minäkin

        Nimenomaan osakkaan täytyy pystyä päättämään milloin nostaa oikean osuutensa PPO:sta.


    • Eipennonen

      Olipa Kalevan sivuilla komea ilmoitus torstaina 2.1.2013 kun Oulun Op kiitti omistajiaan ensimmäisestä 100:sta vuodesta..sehän muuten olisi tullut Osuuskunta PPO:lla täyteen myös..mitä tapahtui..ja miksi ? Kuka osaa kertoa totuuden, kenen idea-esitys..mitä taustalla ?

      Tänään 3.1.2013 oli taas hyvä kirjoitus Kalevassa DNA:n myynnin jälkeen, siinäkin oli poliitikot ja hallitus töpeksinyt kun myynti tapahtui 30.12.2013 niin jäi sen vuoden osinkomiljoonat saamatta. Sielläkin omistajat haluavat rahat tilille etteivät mene harakoille=.. ei kannata perustaa uusia rahastoja koska niissä hallinto syö helposti rahat, sanoo johtaja Business Oulusta, hän taitaa olla melkoinen asiantuntija sijoitusmielessä.

      Mietitään hetki asiaa, surraan mennyttä 100 vuotta mutta kuin Fenix-lintu, noustaan tuhkasta ja hoidetaan jäsenille kuuluva omaisuus heille= meille.

    • huihai140

      Onko tietoa siitä, ketkä tiesivät PPO:n myynnistä ennen kaupan julkistamista. Ihmettelen syvästi sitä, kuinka hyvin myynti onnistuttiin pimittämään. Normaalistihan vastaavista aikomuksista vuotaa tietoa, jos nyt ei julkisuuteen niin ainakin "kentälle".

      Yksistään PPO:lla työntekijöitä yhteensä oli n.

    • Vilho2

      Herätkää PPO:n johto on pelannut peliään omaan pussiinsa. Ydinkysymys ei ole
      niinkään PPO:n myyminen Elisalle. Kysymys on nyt PPO:n perustamasta
      rahoitusyhtiöstä, joka palvelee vain PPO:n johtoa pysyvien ja hyvin palkattujen
      työpaikkojen muodossa. Kukaan ei ole tulevaisuudessa kykenevä erottamaan
      leveästi leipää tienaavaa johtoa. Tulee mieleen valtio valtiossa, jota vahva
      pääoma pyörittää. Onkohan kaikki Suomen liiketoiminta yhtä likaista peliä.

      PPO: entinen johto on jo vuosia pyörittänyt sijoitusyhtiötä, vaikka osuustoimintalaki
      kieltää voiton tavoittelun jäsenistönsä kustannuksella. PPO on jo vuosia hankkinut
      bulvaanien välityksellä nimiinsä muiden puhelinyhtiöiden osakkeita mm. Tele Kareliaa ja Kymen Puhelinta, jotka PPO myi Elisalle. Elisalle myytiin siis muutakin, kuin entinen PPO:n ydinliiketoiminta. (vallattuja osakkeita)

      Eihän PPO ole suoraan omalla nimellään ostanut muiden puhelinyhtiöiden osakkeita. Jo vuosia on koteihin satanut suoramarkkinointikirjeitä osakkeiden
      välitysyhtiöiltä. PPO on ollut todennäköisesti yksi muiden puhelinyhtiöiden osakkeiden ostajista. Muiden puhelinyhtiöiden valtausta on jo vuosia harrastettu.
      Ihmetystä herättää, että jokin Osuuskunta voisi jonkun lain suoman oikeuden nojalla olla kilpailussa mukana valtaamalla muita puhelinyhtiöitä, kuten Tele Kareliaa, tai Kymen Puhelinta, jotka myytiin Elisalle suurella voitolla.

      Millä oikeudella PPO pakkolunastaa ulos osan jäsenistöään
      mitättömällä summalla, jos jäsen ei ole käyttänyt PPO:n tuottamia
      palveluja Miten esim. mummon kuolinpesä voi käyttää PPO:n palveluja, kun jäsen
      on mennyt kuolemaan, vastoin omaa tahtoaan. kaiken lisäksi, jos jäsen ei suostu
      ottamaan vastaan pakkolunastettua osuuttaan, eli niitä paria, kolmea satasta, summa siirtyy muutaman vuoden kuluttua PPO:lle hallinnon päätöksellä.
      Ja näin ollen jäsen onkin entinen jäsen ja tulevalla rahoitusyhtiöllä on vähemmän
      osingon jakajia.

      On varmasti tahoja, jotka ovat hankkineet enemmänkin PPO:n
      osakkeita. Entinen johto onkin suojannut PPO:n valtauksen pakkolunastamalla
      myöskin em. osakkeet, jolloin suuremmallakin määrällä entisen osuuskunnan osakkeita ei kukaan pääse hämmentämään uuden sijoitusyhtiön PPO:n keittoa sisäpiiriin, vaan kaikki pidetään tiukasti entisten päättäjien näpeissä.

      Kuuluuko todellakin Osuuskunnan sijoitella jäsenistönsä rahoja, vaikka osuuskunnan tulisi olla voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tehtävänä on tuottaa palveluja jäsenistölleen kohtuullisin kustannuksin. Jos voittoa kertyisikin, niin jäsenistönhän pitäisi hyötyä tuloksesta, joko paremman palvelujen tai osingon jaon muodossa. Luultavasti jossain vaiheessa PPO muuttunee osakeyhtiöksi, niin kuin monet muutkin entiset osuuskunnat.

      Herää kysymys, miten suomalaisten yritysten pääomat on aikoinaan kerätty,
      kun valvonta ennen oli todella kehnoa, eikä edes tutkiva journalismi ole välittänyt
      kaivella tarkemmin menneisyyttä.

      • Juristijäsen

        No, olihan tässä höpinää! Laki muka kieltää osuuskunnalta ylijäämän tuottamisen! Miten joku SOK voisi toimia tappiollisesti tai nollatuloksella? Miksi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden osuuspääoman korkoon tai ylijäämän palautukseen? Toimiko PPO vastoin sääntöjään erottaessaan jäsenet, jotka eivät käyttäneet sen palveluja? Osuuskunnan rahat ovat muuten osuuskunnan rahoja, eivät jäsenten. Jäsen saa omat rahansa (jäsenmaksut) ulos halutessaan. Ne varat, jotka osuuskunta on toiminnallaan hankkinut, kuuluvat lain mukaan osuuskunnalle.


    • In memories

      http://elisa.fi/ppo/

      Kuten sivulla kerrotaan, niin PPO on nyt Elisa, joten PPO:n omaisuuden voi palauttaa takaisin omistajilleen, eli PPO:n jäsenille - PPO:n entisille palveluiden käyttäjille.

      Rahat eivät siis kuulu PPO:n hallinnolle, kuten se luulee asian laidan olevan.

      • Aappo8

        Osuuskunta PPO on ilmoittanut erottavansa osuuskunnan jäsenyydestä 2 500 lisäosuuden haltijaa. Onko kukaan protestoinut erottamista vastaan, PPO:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela?

        Lisäosuuden haltioihin on niputettu myös kuolinpesät yms. osakkuudet, vaikka
        kuolipesien jäsenyydellä ei ole mitään tekemistä "lisäosuuksien haltijoiden" kanssa
        PPO:n johto halusi, että kuolinpesät eivät myy jäsenosuuksiaan valtaajille ja
        sen vuoksi kuolinpesien jäsenyydet on myös mitätöity maksamalla kuolinpesille yms.
        300 euron mitätön korvaus. Alunperin PPO:n johto yritti tällä päätöksellään
        torpata nurkanvaltaajien pyrkimykset. Eli jos nurkanvaltaajat hankkivat nimiinsä
        PPO:n jäsenosuuksia, niin ne 2700 lisäosuuksien haltijaa mitätöitiin maksamalla
        300 euron kertakorvaus/jäsenyys/entinen puhelin osuus.
        Tässä samassa rytäkässä torpedoitiin kuolinpesät, etteivät pääse
        myymään osuuksiaan nurkanvaltaajille. Kuolinpesät on tavallaan sijaiskärsijöinä
        lakaistu pois, ettei valtaajat pääse ostamaan heidän jäsenosuuksiaan.
        Todella kieroa meininkiä PPO:n entiseltä johdolta. Samaan aikaan PPO:n
        johto valtasi KymenPuhelimen ja TeleKarelian nurkkaa, myyden ne oman
        liiketoimintansa ohella Elisalle. Nyt sitten perustettiin Sijoitusyhtiö
        PPO:n jäsenten rahoilla.


      • Juristijäsen

        No eivät tosiaan kuulu PPO:n hallinnolle. Mutta ovatko ne niin väittäneet? Minusta julkisuuteen on kerrottu, että PPO aikoo jakaa rutkasti osuuspääoman korkoa ja vielä tuottoa vuosittain jatkossakin. Nokia luopui aikanaan kumisaappaiden valmistamisesta ja alkoi valmistaa elektroniikkaa, Kuuluiko silloin vaatimuksia, että Nokia pitäisi lakkauttaa, kun kumisaappaita ei enää Nokialla valmisteta?


    • Teukka

      http://www.raahenseutu.fi/Uutiset/1194804222244/artikkeli/sijoitusyhtioksi muuttuva ppo tahtaa voitonjakoihin.html

      "Osuuskunta PPO on ilmoittanut erottavansa osuuskunnan jäsenyydestä 2 500 lisäosuuden haltijaa. Onko kukaan protestoinut erottamista vastaan, PPO:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela?"

      Tuo luku 2500 on ilmoitettu vähemmäksi, kuin se todellisuudessa on

      Kyse ei ole pelkästään lisäosuuden haltijoista, vaan esim. kuolinpesien omistamia
      jäsenyyksiä on pakkolunastettu.

      Kuinka paljon luottamusta herättää noiden 2500 jäsenen erottaminen??

      Eikö erottamisella selvästi pyritty tiettyyn päämäärään???

      Kyseessä on agressiivinen taistelu päätösvallasta ja kenelle maksetaan osinkoja.
      Nuo 2500 jäsentä jää jatkossa pois osinkojen jaosta, sekä päätöksen teosta.

      Millä järkevällä syyllä PPO:n johto perustelee noiden 2500 jäsenensä erottamisen osuuskunnasta.

      Homma haiskahtaa pirunmoiselta keinottelulta.

      Saako Suomessa tehdä ihan mitä tahansa liiketoiminnan nimissä

      Miksi kukaan kansanedustajista ei lotkauta korvaansakaan entisen PPO:n johdon
      keinottelusta.

      Osuuskunta on villiviidakko, vailla rajoittavia lakeja

      • Jarmo Uutela

        Vastauksena Teukalle: PPO:n jäseninä on ollut henkilöitä, jotka eivät esim. kymmeneen vuoteen olleet käyttäneet mitään PPO:n palvelua (lankapuhelin, laajakaista...). Näiden palveluiden tuotostahan PPO:n tulos syntyi! Kun PPO:n liiketoiminta myytiin, miksi näitä osuuden omistajia olisi pitänyt hyvittää, kun he eivät olleet kasvattaneet jaettavaa kakkua. Kaikki tämä perustuu osuuskunnan sääntöihin. Jäsenyyden ehtona on palveluiden käyttö. Teletoiminnan päättymisen jälkeen tämä vaatimus on jäänyt käytännössä pois.

        Viittaus vallankäyttöön erottamisperusteena on posketon ja täysin vailla logiikkaa. Samoin vihjailu, että erotettuja olisi ollut enemmän kuin on ilmoitettu. Laki edellyttää osuuskunnilta jäsenrekisteriä ja sen mukaan on toimittu. Kuolinpesiltä osuuskuntalaki edellytti, että 1 vuoden kuluessa esitetään, kenelle osuus siirtyy. Tässä PPO on joustanut, mutta edellyttänyt selkeää näyttöä, kenellä on oikeus jäsenyyteen.

        Jarmo Uutela
        Osuuskunta PPO:n hallituksen puheenjohtaja


    • 140 miljoonaa

      Kuka Osuuskunta PPO:n entisestä johdosta on väistynyt? Vastaus on: Ei kukaan. Korpi-Tassi ja Uutela pyörittävät edelleenkin lopun hallituksen tuella tätä peliä. Toimitusjohtajaksi valittu Kati Peltomaa on pelkkä hallituksen ja Korpi-Tassin virheiden peittelijä, ja siinä todella hyvä.

      Osuuskunta on sääntöjen vastaisessa tilassa mm. toimialapykälän ja PPO:n tuottamien ICT-palveluiden käyttövelvollisuuspykälän osalta. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei sääntöihin tule koskea, koska PPO:n hallinto on omalla vastuullaan ja toiminnallaan ajanut Osuuskunnan tähän tilaan.

      Lain mukaan pitää muuttaa ensin säännöt ja vasta sitten pääliiketoiminta. Tämä vaatii ennakkoon jäsenten 100%, yksimielisen päätöksen. Tätä ei tulla koskaan saaman aikaiseksi, joten säännöt säilyvät ennallaan.

      140 miljoonaa jakoon jäsenille. Se tekee keskimäärin reilut 5000€/jäsen. Nyt on aika palauttaa varallisuus Osuuskunta PPO:n omistajille. Aluksi jaetaan jäsenille jo lokakuun kokouksessa päätetty 52 miljoonaa ja seuraavien 2 vuoden aikana loput 90 miljoonaa. Sen jälkeen saavat halukkaat perustaa sijoitusosuuskunnan niiden kesken, jotka siihen haluavat rahansa laittaa.

      • Ukki5

        Päätettiinkö jäsenille jakaa jäsenten rahaa 52 miljoonaa?


      • perillinen

        Tämähän on kiinostava sivu. Sain osakkeen ädiltäni perintönä. Ketä ovat korpi-Tassi ja Uutela? Ja Peltomaa?


      • Hämä
        perillinen kirjoitti:

        Tämähän on kiinostava sivu. Sain osakkeen ädiltäni perintönä. Ketä ovat korpi-Tassi ja Uutela? Ja Peltomaa?

        Ketä mahtavat olla? Oletko koskaan kuullut sanaa google?


    • Vieska

      Pakkolunastetuille jäsenille n. 2500 - 2700 jäsenyys takaisin ja heti.
      Jäsenyys viety n. 300 €:lla PPO:n johdon päätöksellä.
      Miksi suurin osa em. jäsenistä ei kommentoi täällä
      Ovatko vanhuksia tms. Jos PPO:n omaisuus menee jakoon halukkaiden osalta,
      niin nämä 2500 - 2700 jäävät ulkopuolelle, jos laittomuutta ei oikaista sitä ennen.
      Johto porskuttaa eteenpäin, vaikka kentän vaatimukset ovat tulleet
      selviksi tällä palstalla tuhansien jäsenten kannanotoilla.

    • että silleen

      70v. isäni "luovutti" jäsenyyden saatekirjelmän ohjeiden mukaisesti. Periaatteessa menetteli johdon antaman informaation perusteella. Näin on varmasti käynyt suurimman osan kohdalla, eIkä asiaa ole sen kummemmin mietitty. Suuri osa jäsenistä ei kuitenkaan tiedä asioiden perimmäisiä taustoja. Toimitaan sillä luottamuksella, jonka PPO rakensi 100-vuoden toimintahistorian aikana.

      Eikä iäkkäämmillä henkilöillä, joita varmasti jäsenistä melko suuri osa on, kiinnosta vuositolkulla kestävä vääntö. Varallisuus on pitkän työuran jälkeen useimmiten hyvä, ilman 5t€ pärjää muutenkin, varsinkin jos sen saamisen vastapainona on suuri määrä asiankäsittelystä aiheutuvaa mielipahaa.

      Jos tätä aihepiiriä tarkastellaan tämänhetkisestä tilanteesta, asiat ovat menneet juuri nykyisen johdon mukaisesti. Rapatessa on roiskunut mutta juna kulkee päämäärää kohti. Ja mitä tulee erityistilintarkastukseen, sitä tuskin toteutetaan. Ja toteutuessaan kuiteista ei varmaan löydy epäselvyyksiä, ja mahdolliset epäselvyydet löytyvät ö-mapista. Jos johto on veikannut vääriä hevosia (datame ), ei siitä tilinpitorikosta saada aikaiseksi.

      Jos toimintaan halutaan muutosta, on jäsenillä mahdollisuus vaikuttaa seuraavassa osuuskuntakokouksessa. Enemmistön mielipide ratkaisee. Tähän mennessä äänet ovat jakaantuneet n. 50/50.

    • sitte elleen

      - jäsenet tulevat varmasti vaikuttamaan että omaisuus jaetaan heille
      - avi tulee käynnistämään erityistarkastuksen jolloin likasanko kaatuu
      - iäkkäät omistajat ovat niitä joille omaisuuden jako tuo hyvinvointia

      - Hallitus ja ihmettelen miksi myös hallintoneuvosto on edelleen ns. joo joo heinähattujen leirissä. He edustavat jäseniä joiden suuri enemmistö vaatii omaisuuden jakoa. SItä on turha kiistää.

      Lisäksi hyvää hallintotapaan kuuluu että hallitus valvoo ja kontrolloi toimitusjohtajaa ja toimintaa.. siis tj ei voi eikä saa olla hallituksessa vaikuttamassa päätöksiin vaan antaa pyydetyt selvitykset joiden pitää noudattaa hallinnon jäsenistöltä saamia ohjeita ja sääntöjä sekä osuuskuntalakia

    • Eipennonen

      Kivoja nuo lehtihaastattelujen vastaukset: Kalajokilaakso 8.1.2014
      - Otsikko oli uudelta PPO:n toimitusjohtajalta..Osuuskunta ei voi hintaa määritellä, onpa siinä kauppatieteen maisterilta mennyt matikan oppi ojaan, autan hieman..140 M€/27000= 5185 €, eli sen verran niin Elon kuin Kallionkin laskuopin mukaan on PPO:n hinta, eli omaisuus joka voidaan jäsenille palauttaa. Ei sitä määritellä markkinoilla...joka on sumutustaktiikan takia vain hallinnon visio
      - lisäksi hän ei näe keventää osuuskunnan "heinähattu" hallintoa ?
      Tarvitaanko kolmen ihmisen takia iso määrä hallitus ja 30 hallintoneuvostojäseniä valvomaan toimia. Ei vaan tuo meni nyt mielistelyn piikkiin kun on tullut aikoinaan hallintoneuvostoa mollattua sihteerinvirkaa esitettäessä.

      Rahat jakoon ja kukka rintaan.

    • 99 + 1

      Korjaillaanpa vähän lisää noita Peltomaan lausuntoja tämänpäiväisissä Kalajokilaaksossa ja Keskipohjanmaassa.

      Molemmissa jutuissa kerrotaan, että Peltomaa on toiminut PPO:n talousjohtajana. Milloinhan tämä on tapahtunut? Tehtävää ovat hoitaneet aivan toiset henkilöt.

      Seuraava lausunto: Yksi kiireisimmistä asioista on kauppapaikan perustaminen jäsenosuuksien ostamista ja myyntiä varten.

      Selvennys asiaan: Tällainen toiminta ei ole mahdollista Osuuskunta PPO:n sääntöjen mukaan. Säännöissä kerrotaan kyllä tarkasti, miten jäsen voi siirtää osuutensa toisen nimiin. Ensin pitää muuttaa säännöt. Vasta sitten voidaan harkita kauppapaikan perustamista. Minusta nykysäännöt ovat hyvät, koska ne turvaavat jäsenistön edun parhaiten.

      Seuraava lausunto: Osuuspääomalle jatkossa maksettavan koron määrän Kati Peltomaa katsoo olevan strateginen kysymys, johon hallituksen on syytä ottaa kantaa. Selvennys: tähän kannattaa ottaa jäsenistön kantaa, hallitus tulee minimoimaan koron maksun, kuten se teki vuodelta 2012.

      Seuraava lausunto: Kun jäsenosuuksien kauppapaikka aikanaan avautuu, se avaa oven myös mahdollisille keinottelijoille. Tässä Peltomaa on täysin oikeassa. Tätäkö osuuskunnan jäsenistö haluaa, vai oliko niin, että hallitus haluaa tätä?

      Keinottelu voidaan torjua säilyttämällä osuuskunnan nykysäännöt tai muuttamalla niitä niin, ettei keinottelu ole mahdollista. Esimerkiksi sulkemalla osuuskunta nykyjäsenille ja samalla rajoittamalla yksittäinen omistusosuus kymmeneen osuuten nykyisen maksimin (4 osuutta) sijaan.

      Jos kauppapaikka sääntömuutoksen jälkeen perustetaan, voidaan siitä tehdä myös sellainen, että henkilö voi jättää sinne osuutensa koemyyntiin. Osuuksista voi tehdä tarjouksia, ja myyjä voi päättää hyväksyykö vai hylkääkö hän tarjouksen. Ennen myyntipäätöstä myyjän tulee saada tietää ostajan henkilöllisyys tai ostavan yrityksen nimi.

      On olemassa keinoja kitkeä keinottelu. Tulipa se PPO:n hallinnon sisältä tai sen ulkopuolelta, on jäsenistön siihen puututtava.

      • Jarmo Uutela

        Hei!
        Kauppapaikan perustaminen perustuu täysin jäsenten tarpeisiin. Ne, jotka haluavat myydä osuutensa, voivat avoimilla markkinoilla myydä osuutensa. Nythän osuudesta palautetaan vain osuusmaksu (120 €/osuus). Jos osuuden tuotto on hyvä, sen hinta voi nousta merkittävästi. Kyse ei ole keinottelusta, vaan toiminnasta, jota esimerkiksi arvopaperipörssit noudattavat.

        Vuoden 2012 osuuspääoman korko oli vaatimaton, koska osuuskunnan tulos oli heikko. Kuinka paljon itse käytät lankapuhelimen tai kiinteän laajakaistan maksuihin rahaa kuukaudessa? Niistähän "vanhan" PPO:n tulot koostuivat.

        Osuuskunta PPO:n hallitus tekee parhaansa, että tänä keväänä (todennäköisesti) päätettävän osuuspääoman koron lisäksi jäsenet saavat vuosittain tuottoa osuuskunnalta. Varat on sijoitettu varmalla ja tuloa tuottavalla tavalla ja tuotosta valtaosa jaetaan jäsenille.
        Terveisin
        Jarmo Uutela
        Osuuskunta PPO:n hallituksen puheenjohtaja


    • Osuuden arvo

      ^Täyttä asiaa!! Tuo kauppapaikka voisi olla myös sellainen, että osuuksien ostaja olisi aina Osuuskunta PPO itse. Yksittäisen osuuden kauppahinta olisi aina viimeisen verotuksen mukainen Osuuskunnan tasearvo miinus 10% jaettuna osuuksien kokonaismäärällä. Oston jälkeen ostetut osuudet kuoletetaan kuluvan vuoden lopussa => Osuuskunnan osuuksien kokonaismäärä pienenee. Tällöin ei valtaaminen onnistu ja lähtijä saa osuudestaan kunnon hinnan.

      • Jarmo Uutela

        Osuuskunnalla itsellään on nykylain mukaan mahdollisuus hankkia omia osuuksiaan. Tässä on kuitenkin huomioitava jäsenten yhdenvertaisuus. Ei voida lähteä siitä, että alussa luopuville maksetaan tasearvon tms. mukaan enemmän kuin mitä lopuille jää.
        Terv.
        Jarmo Uutela
        Osuuskunta PPO:n hallituksen puheenjohtaja


    • 5+13

      Kati kun kuitenkin seuraat tätä keskustelua, niin kertoisitko paljonko omistamani osuuskunnan rahoja käytettiin uuteen autoosi. Ja kerroppa samalla se miten hyödynnät autoa sijoitusliiketoiminnassa. Oliko auton hankinta tarpeellinen. Entisen tj:n auton ymmärrän kun hän pyöritti kuitenkin puhelin yhtiötä.

      • Henkilökuntaa

        on osuuskunnassa tällä hetkellä aivan liikaa. Yksikin henkilö riittäisi ja vähät rutiinityöt ostettaisiin palveluna.

        Lisäksi henkilöt ovat siirtyneet 100 milj liikevaihdon yhtiöstä ja palkat ovat sen mukaiset. Pienessä sisävesialuksessa on valtameriristeilijän miehitys ja palkkataso.

        Tj:n palkkaus ja luontaisedut perustuvat tj:n hallussapitämän tiedon määrään, ei niitä kannata ihmetellä sen enempää.


      • 17+13
        Henkilökuntaa kirjoitti:

        on osuuskunnassa tällä hetkellä aivan liikaa. Yksikin henkilö riittäisi ja vähät rutiinityöt ostettaisiin palveluna.

        Lisäksi henkilöt ovat siirtyneet 100 milj liikevaihdon yhtiöstä ja palkat ovat sen mukaiset. Pienessä sisävesialuksessa on valtameriristeilijän miehitys ja palkkataso.

        Tj:n palkkaus ja luontaisedut perustuvat tj:n hallussapitämän tiedon määrään, ei niitä kannata ihmetellä sen enempää.

        "Tj:n palkkaus ja luontaisedut perustuvat tj:n hallussapitämän tiedon määrään, ei niitä kannata ihmetellä sen enempää." Silloinhan nykyiselle TJ:lle riittäisi mopo.


      • Tarkoitin
        17+13 kirjoitti:

        "Tj:n palkkaus ja luontaisedut perustuvat tj:n hallussapitämän tiedon määrään, ei niitä kannata ihmetellä sen enempää." Silloinhan nykyiselle TJ:lle riittäisi mopo.

        tj:n hallussapitämällä tiedolla kaikkea PPO:n sääntöjenvastaiseen myyntiin ja Datameen liittyvää tietoa. Sen salassapysymisestä kannattaa vähän hallituksen maksaa!


      • Jarmo Uutela

        Hei!
        Tämä kysymys edustaa ilkeämielisyyttä, jota pahoitellen voi todeta olevan PPO:n ympärillä turhan paljon. Kati hankki työsuhdeauton, joka on käytetty. Se, mihin autoetua käytetään, ei kuulu muille kuin verottajalle.
        Terv.
        Jarmo Uutela
        Osuuskunta PPO:n hallituksen puheenjohtaja


      • Jarmo Uutela
        17+13 kirjoitti:

        "Tj:n palkkaus ja luontaisedut perustuvat tj:n hallussapitämän tiedon määrään, ei niitä kannata ihmetellä sen enempää." Silloinhan nykyiselle TJ:lle riittäisi mopo.

        Tällainen viestitys osoittaa täydellistä tietämättömyyttä siitä, mitä PPO:n toimitusjohtaja muu henkilökumta tekee. Ei varmaan ole tässä yhteydessä tarpeen edes yrittää oikaista tällaista käsitystä, mutta siinä ei ole mitään perää.


    • Sivuilija

      Osuuskuntaa ei saatu puretuksi toukokuun 2013 kokouksessa. Milloin asiaa käsitellään seuraavan kerran vai oliko se siinä ? Saadaanko se purkuun ja rahat omaan käyttöön ? Meikäläiselle kun ei tule Kalajaskaa eikä Keskipohjanmaata.

    • havuja!

      Kunhan saadaan vaihdettua porukkaa hallintoneuvostoon (ja erotettua hallitus sekä uusi tj), niin kyllä meno alkaa muuttumaan. Joo joo - miehet ulos! Olkaapa osuuskuntakokouksessa valmiina äänestämään ja miettikää alueenne ehdokkaat valmiiksi ja kysykää lupa jne (ettei tule kokouksen puheenjohtajalta sanomista).

      Jännää, että EDELLEENKIN hallitus ja toimitusjohtaja toimii vastoin osuuskunnan ENEMMISTÖN tahtoa. Hallintoneuvoston puheenjohtajan tulkinta ja syvällinen pohdinta tapahtuneesta oli, että nyt puoliksi irtisanotun osuuskunnan henkilöstön vika kaikki!

    • Tosi kuin vesi

      Onneksi pääsee tuostaki riistofirmasta eroon! Mätä firma mätine pomoineen ja pikkupomoineen. Työntekijällä ei mitään oikeuksia, savustetaan vaikka pihalle jos ei muuten päästä eroon.

    • myötämieli

      Metsään menee koko sijoitusyhtiö-idea.

      -ei halu tai kuviteltu kyky sijoitustoimintaan oikeuta perustamaan sijoitusyhtiötä tai muuttamaan osuuskunnan sääntöjä

      -sijoitusyhtiö ei voi sitoutua sijoittamaan pääomaa pelkästään maaseudulle 100km säteelle Ylivieskasta, kuten lehdissä kosiskellaan

      -alle 200Me pääomalla toimiva sijoitusyhtiö on melkoinen lilliputti, mihin rahkeet riittävät? Ypalle potkupallohalli ja ehkä uusi autogrilli ja se on siinä

      -kaikki liiketoiminta perustuu ihmiseen, ja tällä seudulla ei ole tarpeeksi väestöpohjaa, alueella toimii jo ne yritykset joilla täällä on edellytykset menestyä

      -vieläkö jäsenet/omistajat antavat konkurssin tehneen miehen kokeilla siipiään?

      • Jarmo Uutela

        Hei!
        Mietihän vähän. PPO on ollut sijoituksista riippuvainen v:sta 2002 lähtien. 2010 todettiin, että PPO-Yhtiöt Oy:n operatiivinen toiminta tuotti liian vähän ja tuotto oli koko ajan vähenemässä. Sen vuoksi päätettiin 2012 luopua kokonaan operatiivisesta teletoiminnasta.

        Emme ole sitoutuneet sijoittamaan vain omalle (ex-)toimialueellemme. Sinne on sijoituspolitiikassamme kohditettu noin 15 % eli 15 M€ pääomista. Grilleihin yms. ei sijoiteta, vaan kohteisiin, joilla saavutetaan mm. työpaikkoja. Tähän mennessä on julkistettu mm. sijoitus Teknoventuren kautta nivalalaiseen BestGlass Oy:öön. Älyttömiä hankkeita ei ole todellakaan rahoittaa!

        Terv. Jarmo Uutela
        Osuuskunta PPO:n hallituksen puheenjohtaja


    • 1350

      Edellä 1.2. nimimerkit oikeesti? ja Ykkös Pauli tietää.

      Hyvä idea, mutta osuuskunnan ylijäämät eivät yllä 1500 - 1700 euroon per osuus. Nykyiset ylijäämät sekä vanha liittymismaksurahasto sekä nykyinen 120 euron osuusmaksu yhdessä ovat 1350 euroa/ osuus.
      Tähän arvoon on laskettu mukaan vuoden 2013 tulos niin, ettei tuloksesta jaeta mitään ulos. Silloin pitää luopua hallituksen jo moneen kertaan lupaamasta osuusmaksun korosta 500 €/osuus.

      Osuuskunnan kokouksen pitää päättää 1230 euron rahastoannista ja sääntömuutoksesta koskien osuuden nimellisarvoa.

      Eroaville jäsenille maksetaan korotetut osuusmaksut.
      1350 €/ osuus on kuitenkin enemmän kuin kauppapaikalla 1500 - 1700 euron laskennallisesta osuuden arvosta saatu 50 %. Eroavia jäseniä olisi todennäköisesti niin runsaasti, että PPO:n pitkäaikaistakin varallisuutta pitäisi muuttaa rahaksi.

      PPO Sijoituksesta pitäisi saada rahaa ulos. Se onnistuu, kun myydään Oulu ICT:n osakkeet. Tästä taas syntyisi osuuskunnalle maksettavaa osinkoa ja sen kautta ylijäämää lisää noin 10 M€.

      Alettaisko tämmöisisille?

      • Ykä

        Olisiko sinulla ostaja Oulu ICT:n osakkeille?


    • HALOO!

      HUOM!!!

      Osuuskunta PPO:n rahat kuuluvat jäsenille. Sääntöjen vastaisesti uusi tj. pullistelee aluelehdissä rahojen sijoittamisella.

      Osuuskunta PPO ei ole sijoitusyhtiö!
      Osuuskunta PPO on puhelinyhtiö ja perustettu tarjoamaan puhelinpalveluja jäsenilleen.
      Mikäli puhelinpalveluja ei ole jäsenille tarjolla, homma on lopetettava ja jaettava rahat omistajille.

      EI OSUUSKUNTA VOI VAIHTAA YHTÄ ÄKKIÄ TOIMIALAA HALLITUKSEN ILMOITUKSELLA ILMAN OSUUSKUNTAKOKOUKSEN PÄÄTÖSTÄ!

      Mikäli toimitusjohtaja ja hallitus sijoittelevat jäsenten omaisuutta, he tekevät sitä omalla vastuullaan.

      Hallintoneuvoston tulisi jäsenten edustajana herätä valvomaan hallituksen ja toimitusjohtajan touhuiluja.

      • Jarmo Uutela

        Osuuskuntalain mukaan PPO:n rahat kuuluvat PPO:lle! Pullistelusta en tiedä, mutta tämä on lain määräämä tilanne. Osuuskunta PPO on osuuskunta, jonka osuuskuntakokous on aikoinaan (ainakin v. 2001) hyväksynyt sijoitustoiminnasn osuuskunnan toimialaksi. Kyse ei ole siis hallinnon tekemästä muutoksesta!

        Osuuskunnan hallitus toimii aina omalla vastuullaan. Jos se toimii huolimattomasti tai tahallaan, se on korvausvelvollinen. Mutta esimerkiksi liiketoiminnassa toteutuneet riskit eivät ole hallituksen vastuulla, jos on toimittu huolellisesti. Pitäisikö hallitus asettaa vastuuseen siitä, että jäsenet käyttävät entistä vähemmän lankapuhelimia?

        Terv.
        Jarmo Uutela
        Osuuskunta PPO:n hallituksen puheenjohtaja
        j


      • havuja!
        Jarmo Uutela kirjoitti:

        Osuuskuntalain mukaan PPO:n rahat kuuluvat PPO:lle! Pullistelusta en tiedä, mutta tämä on lain määräämä tilanne. Osuuskunta PPO on osuuskunta, jonka osuuskuntakokous on aikoinaan (ainakin v. 2001) hyväksynyt sijoitustoiminnasn osuuskunnan toimialaksi. Kyse ei ole siis hallinnon tekemästä muutoksesta!

        Osuuskunnan hallitus toimii aina omalla vastuullaan. Jos se toimii huolimattomasti tai tahallaan, se on korvausvelvollinen. Mutta esimerkiksi liiketoiminnassa toteutuneet riskit eivät ole hallituksen vastuulla, jos on toimittu huolellisesti. Pitäisikö hallitus asettaa vastuuseen siitä, että jäsenet käyttävät entistä vähemmän lankapuhelimia?

        Terv.
        Jarmo Uutela
        Osuuskunta PPO:n hallituksen puheenjohtaja
        j

        Lain mukaan osuuskunnan omistavat osuuskunnan jäsenet, joten kyllä ne kuitenkin lopulta jäsenten rahoja ovat. Rahoja jotka tulee jakaa jäsenille, kun osuuskunta lähitulevaisuudessa puretaan. Se on enemmistön yksimielinen tahto.

        "2. Toimiala

        Osuuskunta PPO:n toimialana on tuottaa jäsenilleen tietoyhteiskunnan tarvitsemia tietoliikenteen, tietotekniikan ja viestintäalan palveluita sekä edellä mainittuihin toimintoihin liittyvää tai niitä tukevaa tai palvelevaa toimintaa. Lisäksi Osuuskunta PPO voi harjoittaa sijoitustoimintaa."

        Lisäksi voidaan...eli kyllä on tapahtunut hallinnon tekemä laiton toimialamuutos, jota yritetään nyt göbbelmäisellä "tiedottamisella" runnoa väkisin läpi - ettei vain kukaan huomaisi. Osuuskunta on sääntöjensä vastaisessa laittomassa tilassa.

        Esimerkiksi Datame-sekoilut ovat ihan muuta kuin "liiketoiminnassa toteutunutta riskiä". Lisäksi hallitus ja toimitusjohtaja tuhlaa holtittomasti osuuskunnan rahaa "asiantuntijoihinsa", lakimiehiin ja höpön löpön "mielipidetutkimuksiin". Tähänkin pitää tulla loppu.

        Mitä vastuisiin tulee, niin hallitus kirjoitteli viime kevään osuuskuntakokousta edeltävänä aikana hevon puppua ilman mitään totuuspohjaa. Muun muassa Raahen Seudussa oli osuuskunnan hallituksen kirjoitus, jossa todettiin henkilökunnan pelottelu irtisanomisilla olevan vailla minkäänlaista totuuspohjaa. Nyt kun yli 100 työpaikkaa on menetetty, ei näytä tuo hallituksen lausunto kovin asiantuntevalta. Onko palvelutkaan parantuneet? Viiime kevään osuuskuntakokouksessa sen aikainen toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen VALEHTELI osuuskunnalle Datamesta ja sen tilasta "ylösajo vaiheesta". Osuuskunnan perusliiketoiminta oli hyvin kannattavaa ja tulos jopa noussut. Silti osuuskunta myytiin "kannattamattoman". Ei ollut vastuullista tai faktoihin perustuvaa toimintaa tuokaan. Näistä hallitus pitää asettaa vastuuseen. Miten kannatte vastuunne? Odotan eroilmoituksia 23.5.2014 pidettävässä kokouksessa.


    • Tyyris Tyllerö

      Juuri näin. Osuuskunta voi toimia vain voimassa olevilla Osuuskunnan säännöillä. Kahta ei voi rikkoa:osuuskuntalakia ja osuuskunnan sääntöjä. Uusi TJ Kati peltomaa ja PPO:n hallitus rikkovat molempia. Omalla vastuullaan.

      • Ykä

        Kuinka niin? Haasta oikeuteen, jos niin toimitaan.


      • Ykä

        Oletko katsonut edes jompaa kumpaa?'


    • Jep jep

      Joo, kovin oli Keparissa 8.1. komeat hedelmät uuden tj:n pöydällä. Onkohan oikein omilla rahoilla ostettu vai syökö osuuskunnan henkilöstö, jota on selkeästi työmäärään ja tehtäviin nähden liikaa, jäsenten rahoilla ostettuja etelän hetelmiä?
      Ja osuuskunnan omistajille tarjotaan osuuskuntakokouksessa kuivaa känttyä, toki kahvin kera kuitenkin, mikä tässä lisähuomiona mainittakoon.
      Näin Osuuskunta PPO kohtelee omistajiaan.

      • Eki2700

        Mahtavaa! Osuuskunta on kuin kunta paitsi, että kunnassa voi joku saada hedelmiä maksamatta. Tässähän on erityisen hyvä peruste lakkauttaa osuuskunta ja lopettaa sieltä tuleva tuotto.


      • <Ykä

        Hahhaa, etelän hetelmät ovat liian vihireitä:))


    • 14+15

      Aikookohan uusi tj sijoittaa jäsenien rahoja kahvinkeitto- ja vessapaperirullien vaihto-markkinoille?
      Niistä kun taitaa olla kokemusta.
      Jaa niin, olihan Masto-kiinteistön tappiota saatu pienenemään "jätehuoltoa kehittämällä."(Ilmeisesti pyydetty harvempaa jäteastioiden tyhjennysväliä.)

      Siinäpä on meriittiä kerrakseen.
      Eihän sitä muuten toimitusjohtajaksi pääsisikään...

    • Tyyris Tyllerö

      Kati Peltomaa kertoo, että PPO sijoittaa 15 miljoonaa tälle alueelle. Aiemmin PPO investoi 15 miljoonaa vuodessa tälle alueelle. Vanha PPO oli investoinut yli 200 miljoonaa tälle alueelle.

      Kun PPO-Yhtiöt Oy myytiin alue köyhtyi 100 miljoonaa euroa: 200 miljoonan omaisuus myytiin 100 miljoonalla.

      Kun Elisa osti PPO:n, se investoi kerralla 100 miljoonaa tälle alueelle. Näistä rahoista Kati Peltomaan puheiden mukaan PPO sijoittaa 85 miljoonaa alueen ulkopuolelle ja vain 15 miljoonaa tälle alueelle. Yksinkertaisella laskulla alue köyhtyy kerralla lisää 85 miljoonaa euroa.

      Kaiken kaikkiaan alue köyhtyy 100 85 miljoonaa = 185 miljoonaa. Kiitokset tästä kuuluvat Paulille, Katille, Jarmolle ja Askolle!

    • 4+11

      Uudenvuoden ennustus tuleville 10 vuodelle:

      Pauli häärää takapiruna ja pitää median ja muutamien keskeisten päättäjien, vaikuttajien ja lehdistön mielipiteet puolellaan ja saa tahtonsa läpi ja sijoitusyhtiö syntyy.
      Komiat juhlallisuudet ja maireat lehtijutut.

      Joitakin nimellisiä maksuja osakkaille, tukitaan suut.

      Ensimmäiset sijoitukset alueelle ja lehdistö paikalla, tottakai!
      Vastarinta vaimenee.

      Toimintaa pitää laajentaa, tehdään yhtiöstä konserni joten johdon palkkoja täytyy nostaa. Lisää velkaa.

      Kun ollaan konserni, hankkeiden täytyy olla sen mukaisia. Suuruuden hulluja suunnitelmia, lisää tytäryhtiöitä.

      Sijoitusyhtiön sisällä syntyy eriävää mielipide.
      Johtajaa vastustavat erotetaan.

      Toimintaa paisutetaan yrityskaupoilla. Johdon palkkoja korotetaan. Riitaannutaan yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisää velkaa. Ne joissa olisi ainesta syrjäyttää johtaja, erotetaan.

      Kupla paisuu ja natisee liitoksissaan. Kontrolleri hakee säästöjä halvemmista konttoritarvikkeista, samaan aikaan palaa miljoonia yrityskauppoihin. Talousjohtaja ei ole tyytyväinen kirjanpito-menetelmiin. Hänet erotetaan.

      Johtaja kertoo yhtiön vaikeuksien johtuvan ulkopuolisista tekijöistä, valtion lisääntyneestä regulaatiosta, EU:sta, jne...

      Konkurssi. Tiedote, ettei pieni sijoitusyhtiö pärjää valtavilla markkinoilla, syynä lisääntynyt regulaatio, henkilökunta, talonmies ja naapurin kissa.
      (johtoportaan tiloissa ei ole peiliä)

      Sijoittajat, yhteistyökumppanit ja velkojat jäävät nuolemaan näppejään.
      Kymmenien miljoonien epäselvyyksiä. Yhtiö ollut velkaa yllättäville tahoille.
      Epäselviä vastuita. Lehdistö pysyy lojaalina eikä asiasta paljon kirjoitella.

      Riitely jatkuu vuosia eikä täyttä selvyyttä saada koskaan. Asia hiljalleen vaimenee.
      Aikanaan joku tuomari toteaa, että tämä vanha asia täytyy saada päätökseen. Mahdollisesti tapahtuneet rikokset ovat vanhentuneet, syyllisiä ei voida todentaa, kopauttaa nuijan pöytään, riisuu viittansa ja menee tervaamaan munansa.

      • Con Cerni

        ^Eikö tuo ollut kertomus kuluneesta kymmenestä vuodesta? Mutta hyvä ennuste myös tulevalle episodille, sillä erotuksella ettei tuo vie aikaa kuin viisi vuotta.


    • Kallis Kalkkaro

      Timo Lahden kirjoitus tämän päivän Kalajokilaaksossa oli todella hyvä. Se kannattaa lukea kaikkien PPO:n jäsenten!

      Jos Kati Peltomaan kertoma asia toteutuu: "Yksi kiireisimmistä asioista on kauppapaikan perustaminen jäsenosuuksien ostamista ja myyntiä varten."

      Toteutuu myöskin Peltomaan kertoma: "Kun jäsenosuuksien kauppapaikka aikanaan avautuu, se avaa oven myös mahdollisille keinottelijoille."

      Näin kukin PPO:n jäsenyydestä luopuva jäsen häviää 2700€. Tuo erotus jää keinottelijoille. Ei siis muuteta Osuuskunnan sääntöjä tätä keinottelua salliviksi. Annetaan potkut keinottelijoille!

    • Narsis Tyllerö

      Peltomaan lehtijutuissa kerrotaan hänen olleen PPO:n talousjohtaja. Milloin tämä on tapahtunut? Tunnen Maija-Liisan, Tarjan ja Annen. He ovat PPO:n talousjohtajat edelliseltä 40 vuodelta tähän päivään saakka. Kerrotko Kati milloin?

    • Kuuleeko Ylivieska?

      Milloin päättäjät, Ylivieskan kaupunki tai ylipäätään Ylivieska havahtuu siihen, että PPO oli pitäjän kultakimpale.

      Jo entuudestaan kuralla oleva Ylivieskan kaupunki joutuu PPO:n hävittämisen myötä todella mittaviin vaikeuksiin.

      Ylivieska menettää muun muassa 3 M€ yhteisöverot, jotka ovat olleet tähän asti automaatti kaupungin kassassa, miljoonien verotulot ja satoja thyöpaikkoja, kun huomioidaan PPO:n hävittämisestä seuraavat välilliset vaikutukset.

      Ylivieskan pienyritykset menettävät PPO:n katoavien miljoonahankintojen myötä miljoonia.

      Ylivieskan työttömyys lisääntyy ja sosiaalimenot kasvavat. Kaupunki kurjistuu kurjistumistaan.

      Ja vielä annetaan valtakirja...................?!

      Vain Ylivieskalla on varaa tähän.

    • Osacas

      Eikös vuonna 2003 tai sinne päin osuuskuntakokouksessa hyväksytty toimialaksi myös sijoittaminen ? Näinhän jallitus on kertonut, lieneekö asiasta mainintaa osuuskunnan säännöissä ?

      • eki5

        EI! Toimialaksi on hyväksytty 2001 (säännöt 2002) sijoitustoiminta. Tässä suhteessa ei ole mitään epäilystä.


    • Verokarhu

      Säännöt on rukattu 2010 kun tämä peli alkoi.
      Missä PPO:n toimitusjohtaja ja hallitus ovat onnistuneet?

      PPO:n varallisuuden hukkaamisessa, loistavien ammattilaisten elämänuran pilaamisessa, osuuskunnnan sääntöjen ja osuuskuntalain rikkomisessa sekä Ylivieskan kaupungin talouden pilaamisessa.

      Kiitos Pauli, Kati, Jarmo ja Asko!

    • rivijäsen

      Olen jotenkin aistinut näitä kommentteja lukiessani, ettei uusi PPO.n toimitusjohtaja Kati Peltomaa nauti jäsenistön luottamusta. Voisiko joku valaista tarkemmin perusteita, miksi näin on? Tai sitten toisinpäin, jos olen väärin asian ymmärtänyt?

      • J Gagarin

        Sinulla on selvästi hienonlainen aavistus asiasta. Tämä Tyyris (dyr) Tyllerö on vain jäävuoren huippu siinä asiassa, mitä epäluottamusta jäsenistö tuntee koko tätä PPO:n hallintoa kohtaan. Tämä johtuu tehdyistä ratkaisuista ja hukatuista rahoista. Tässä on tehty toistaiseksi suurimmat taloudelliset ja yhteiskunnaliset vahingot tälle alueelle. Tästä eteenpäin rahaa virtaa eteläsuomeen ja maakunta köyhtyy. Tästä on vastuussa pikku Hitleri ja hänen esikuntansa. PPO:n varallisuus kuuluu jäsenille, eikä keinottelijoille.


    • OrvoKontio

      - valittu controlleriksi, sekoittanut koko toimintaorganisaation erilaisilla toimenpiteillä joita toiset joutui korjailemaan
      - esiintynyt talousjohtajana vaikka sitä postia hoiti eri ihminen
      - päässyt kiinteistöpäälliköksi vaikka ei ymmärrä toimesta mitään
      - cv eli ansioluettelo jonka esittänyt ei vastaa näyttöjä
      - gradun anti opiskelunäytteenä oli " pankkitoimihenkilöille yhtenäiset asut" analyysin tuloksena..riitti fm-tutkintoon
      - suhtautunut työkaverihin epäasiallisesti
      - piti hallintoneuvostoa "heinähattuina"..kun sen sihteerihommaa tarjottiin

      ..riittääkö epäluottamukseen jos pitäisi ajatella jäsenien etua ja millaiseen rooliin on valittu = ei kunnioita jäsenien oikeuksia vaan kaikki tähtää omanedun tavoitteluun.

      Jäsenet on osuuskuntakokouksissa sihteerille kirjauttaneet ja näissä medioissa julkituoneet haluavansa Osuuskunta PPO:n varat jaettavaksi heille.

      • OrvoKontio

        - ei asu osuuskunnan toimialueella-verot ja muu rahankäyttö menee alueen ulkopuolelle, Ylivieska kaipaa verotuloja !
        - heti piti saada uusi auto vaikka ei yhtään korkoa ole jaettavaksi julkistettavissa..väärä indikaatio jäsenille
        - hommaa voi hoitaa "klik klik" mistä tahansa = eli kuka valvoo kokonaistyöaikaa..josta palkkaa maksetaan
        - ei ole sijoitusalan asiantuntija
        - parempikin henkilö olisi ollut "kutsuttavissa" tehtävään
        - toteuttaa edellisen toimitusjohtajan viitoittamaa linjaa, ei omaa särmää kehittää mitään uutta..plagioinilla ei pärjää..sijoitusbisneksessä


    • Veli Hopea

      No toivottavasti hän (Kali Pelimaa) on neljän kuukauden koeajalla, kuten PPO:lla oli tapana olla henkilöillä tehtäviä vaihtaessa, vaikka olisi ollut kymmeniä vuosia valmiiksi vakituisena työntekijänä.

      • Veli Hopea

        Tarkoitin siis Kati Pelimaa vai mikä se oli.


    • Heinähattu

      Näinhän siinä kävi kuten oletettiinkin, se älähtää keneen kalikka kalahtaa. On surkuhupaisaa, kun PPO:n TJ koittaa vakuutella omilla lehtikirjoituksillaan, että Osuuskunta on sääntöjen ja Osuuskuntalain mukaisessa tilassa. Jos näin olisi, olisi Peltoheinä hiljaa.

      Kerroppas Heinämaa, missä kohti PPO:n säännöissä sallitaan kaupankäynti PPO:n osuuksilla tai osuuksien splittaaminen?

      Kerro vaikka tähän jatkoksi.

    • havuja ladulle!

      Ja kaikki tämä koijaus ja puhallus sekä rahojen anastus tehty vain jäsenten edun vuoksi....right

      Kylläpä hallitus pystyi näitä "kauppapaikkoja" vertailemaan, kun sen puolesta puhui ja markkinoihti. Nyt kun otetaan vähän lukuja kehiin, niin ei voikaan enää ollenkaan verrata. Kauppapaikan ainoa tarkoitus on se, että hallitus ja pari muuta ydinkoijaria saa ostettua loputkin osuudet HALVALLA (30-50% alennuksella) pois ihmisiltä.

      Veroilla on turha pelotella. Mielellään sitä 23M€ maksaa VALTION KASSAAN (yhteiseen kassaan siis, tuosta valtio todennäköisesti "sijoittaa" tälle alueelle enemään kuin osuuskunta ikinä), että pääsee nykyisestä tj:stä ja hallituksen pj:stä eroon.

      RAHAT JAKOON!

      • Rahat jakoon!!!

        RAHAT JAKOON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Rantakatu 2

      Yksi todellinen asia on ettei nykyinen toimitusjohtaja ole ollut aikaansaamassa yhtään euroa Osuuskunta PPO:n omaisuudesta.

      Päinvastoin nyt näyttää että Hän yrittää päästä nauttimaan siitä.

      Ei onnistu kovin pitkään koska päätäntävalta on edelleen jäsenillä jos ja kun He vain haluavat valtaansa käyttää.

      Soitakaa toimitusjohtajalle..kysykää hallitusedustajilta ja esittäkää kantanne hallintoneuvoston jäsenille.. kyllä se viesti mielipiteestä menee perille koska : toimitusjohtaja nauttii..hyvää palkkaa..hallitus saa..mitä saa kuitenkin kivoja juttuja.. hallintoneuvostolle tarjotaan estradilta esityksiä ja mukavia reissuja-palaverejä..lämmin voileipä..kylmä olut ja matkakulut..ehkä joku seminaarireissu..joka muuttuu symposiomiksi kun eka olut otetaan !

      • Kurtakko

        Kutsuttiinko nykyinen TJ toimeensa, vai näkyikö yleistä hakua.
        Onko hän edellisen johdon linjoilla tehdyistä ratkaisuista
        Mitäpä se kummenee vaihtaa johtoa, jos valinnan suorittaa
        entinen johtotroikka. Arvaahan sen, että vakka kantensa valitsee


    • Heinäkenkä Osmo

      PPO:n TJ:lle tiedoksi, että jäsenistön omistamien PPO:n osuuksien kauppapaikan perustaminen vaatii sääntömuutoksen ja taakseen yli 2/3 enemmistön Osuuskuntakokouksessa. Meidän jäsenten tehtävä on tuo esitys kaataa.

      PPO:n hallinto vähättelee jäsenistön asianymmärrystä. Voin vakuuttaa, että jäsenten puolen aktiivisen väen talous- ja lakiosaaminen pesee monin kerroin Peltomaan, Korpi-Tassin ja Uutelan joukkojen vastaavan.

      Nyt alkaa olla niin suuret voimat liikkeellä, että jäsenistön etu tulee tällä kertaa katsottua aivan loppuun saakka.

    • Daavid

      Heinämaan pelottelema 23 miljoonan veroriski on täysin tuulesta temmattu. Maksan mielelläni osani veroista. 23 miljoonaa tekee vain 16% 140 miljoonasta. Suunniteltu kauppapaikka haukkaa vähintään 35%. Annetaanko mieluummin 23 miljoonaa verottajalle yhteiseen hyvään, vaiko 50 miljoonaa keinottelijoille?

    • Ernesti

      Rahat palautettava jäsenille ja myöskin nille 2700 pakkolunastetulle jäsenelle.
      Käsittämätöntä, että entinen johto pakkolunasti ulos osuuskunnasta
      2700 entistä jäsentä/osuutta.

      Jäsenenhän pitäisi ihte päättää haluaako hän
      eroon osuuskunnasta, vai ei. Valtauksen pelkohan se on ajanut johdon tähän
      ratkaisuun.

      Johtohan sen tietää, kun on jo vuosia vallannut paria muuta puhelinyhtiötä, myyden ne lopulta Elisalle.

      Nyt kuitenkin mukamas ollaan perustamassa kauppapaikkaa jäsenyyksien kaupitteluun. Minä voisin mieluusti myydä osuuteni tulevassa kauppapaikassa, jos entinen johto ei olisi pakkolunastanut jäsenyyttäni n. 300 €:n pilkkahintaan.

      Nämä 2700 pakkolunastetut jäsenyydet tullaan todennäköisesti
      jatkossa mitätöimään. Jatketaanko sitä mitätöintiä tulevassa kauppapaikassa?????Vai millainen leikkikenttä se kauppapaikka tulee olemaan????

    • J Gagarin

      Naurattaa nämä Kalajaskan ja Keppanan ylistävät kirjoitukset PPO:n myynnistä ja uudesta tj:stä. Ansioluettelosta puuttui enää hävittäjälentäjän koulutus ja golfin hole in one lyöntien lukumäärä, ihan kuin eräässä pohjoisessa koriassa maassa.

      Mediasta on tullut komediaa.

    • Eräs äänestysmuoto

      Peruuttakaa Kalajaskan tai Keskipohjanmaan tilaus. Eiköhän se ääni muutu kellossa kun alkaa oma työpaikka olemaan liipaisimella.

      • heko

        Peruttu jo. ilmaisnumerotkin lentää roskiin heti postilaatikosta ottamisen jälkee.


      • samma här
        heko kirjoitti:

        Peruttu jo. ilmaisnumerotkin lentää roskiin heti postilaatikosta ottamisen jälkee.

        sama täällä. boikottiin laitettu kaikki kyseisen konsernin lehdet visusti ja pysyvät. eikä niitä tilata työpaikallekaan. säälittävän puolueellista uutisointia. journalistin ohjeet eivät ohjaa näitä lehtiä, vaan muut voimat.


    • Heinähattu

      Jos 500 jäsentä laittaa Jari Kangasvierelle kirjeen, että TJ on erotettava, niin eiköhän se lähde niinkuin lihat kupista (vanha suomalainen sananlasku ajalta, jolloin liha keitossa ei ollut itsestäänselvyys).

      [email protected]

    • RaahelainenPPOosakas

      http://www.luottokunta.fi/Nets/
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11066997
      http://www.luottoosuuskunta.fi/

      Tuossa muutama linkki niille jotka haluaa rahat takaisin samantien ja heti.
      Muistan kun Luottokunta myytiin Netsille, jobbareita oli kauheasti liikkeellä, jopa kirjeitä tuli kotiin missä tahdottiin ostaa osuus hintaan 1500€ puhelinnumeron kera(maksoin ensimmäisestä osuudesta muistaakseni 700 markkaa), itsellä nuita on 9 kappaletta. Nyt kun tätä PPO soppaa on katsonut, niin itse en ainakaan heti ole haluamassa myydä 2 PPO osaketta, vaan tahdon että vuosittain samanlailla jaetaan osingot kuten Netsin tapauksessa.

      • gfdvfgbgf

        Luottokunta ja nyt Nets toimivat aivan eri toimialalla kuin PPO suunnitelee jatkossa toimivansa. Näytöt sijoitustoiminnasta ovat heikkoja.


      • L Ucifer

        Olet oikeassa. En minäkään ole myymässä osuuttani, vaan haluan saada rahat pois näiltä huijareilta, jotka esiintyy jäsenten puolestapuhujina.

        Neuvon kaikkia PPO:n jäseniä vaatimaan omaisuutensa pois, ennekuin on myöhäistä.

        Kaikilla PPO:n jäsenillä on vähintään 1500€ -5000€ saatavia.

        Jokainen saa sitten tehdä rahoillaan mitä haluaa.

        Harmittaa vain, kun piti uhrata tämän alueen ykköskehittäjä tietoliikenteeessä tuon pikku Hitlerin suuruuden hullujen suunitelmien takia.

        Mikäpä se oli Paulin polttaa miljoonia toisten rahoja, kun omatunto ei kolkuta.


      • RaahelainenPPOosakas
        gfdvfgbgf kirjoitti:

        Luottokunta ja nyt Nets toimivat aivan eri toimialalla kuin PPO suunnitelee jatkossa toimivansa. Näytöt sijoitustoiminnasta ovat heikkoja.

        Itse asiassa näissä on paljon yhteistä. Osa halusi luottokunnan myynnistä suoraan rahat tilille. Moni möi jopa 400€ hintaan/ osake, koska halusi saada samantien rahat tilille. No sen jälkeen kun osakkeiden todelliset hinnat tuli esiin, moni tuli katumapäälle ja halusi ostaa osakkeen takaisin, ei enään auttanut itkut. Kannatan sitä että PPO puretaan pikkuhiljaa omistajille, eli osa varoista jää oikeasti hyvään sijoitukseen eikä mihinkään nokiaan ja osinkoina palautetaan pikkuhiljaa osuuden reaaliarvoa omistajille.


    • jep jep

      Palvelu sentään paranee. Tälläviikolla saatu tarjous kuituliittymästä alueelle johon vielä joku tovi sitten tarjottiin suu vaahdossa kuituliittymiä, iptelkkareita ja muuta oheispalvelua.

      Tämän viikon hinta kuidun kytkennästä on 15 500€ ja tuohon päälle halvin tarjollaoleva liittymä 360€/kk. Hinnat tietty ilman alvia. Näin se seutukunta kehittyy kun nopeita yhteyksiä saa melkein ilmaiseksi.

      • jep jep

        Nytpä se sitten selvisi, ettei tuo 15500 olekaan suinkaan kuituliittymän hinta, se on ihan vaan nettiliittymän kytkentähinta. Siitä ei jää tontille kuituliittymää eikä mitään muutakaan iloa, ellei sitten nauti tiedosta että omassa nurmikossa on elisan kuitua.

        Tosin tuo 15500 hinta tipahti vuorokaudessa jostain syystä 2000iin kunhan tekee 460e/kk liittymästä 3v sopparin, eli 3 vuoden kelvollinen (50/10M) nettiliittymä luokkaa 18t€.

        Elämä on.


    • jep jep jep

      Ja palvelun parantajalle hallitus OLI hommaamassa viestintäneuvoksen titteliä!

    • havuja!

      Hallituksen puheenjohtajan sanoin "ei se kuitu sieltä maasta mihinkään katoa".

      Työpaikatkaan eivät hallituksen mukaan mihinkään katoa. Korkeintaan tulee lisää työpaikkoja. Mitenkäs kävi PPO:n palvelinhotellille? Loppusijoituspaikkapa ei ollutkaan Ylivieska.

      Voi tätä suurtaa viisautta, mitä me tavalliset pulliaiset ei tajuta! Miten tuommoinen hallitus voi edelleenkin nauttia hallintoneuvoston luottamusta?!?!?!?

      Ex-PPO olisi tuonut kuidun ~2000€. Elisalla on varmaankin noin kahdeksan kertaa paremmat kuidut? Mitä tuollainen hinnoittelu tarkoittaa vähänkään taajaman ulkopuolella toimiville yrittäjille? Toiminnan huomattavaa vaikeutumista!

      Mitäpä luuletta, meneekö Kärsämäki, Pyhäjärvi ja Siikalatva tietoliikenneyhteyksissä vanhan PPO:n alueen ohi heittämällä, kun kuituverkkojaan rakentavat? He saavat kuitua, me saamme mokkuloita ja suuria 30€ vuosittaisia osuuskuntakorkoja. He voivat oikeasti kilpailututtaa operaattorinsa, koska omistavat verkkonsa itse. Me emme.

      • hiluja

        30 euron korko on toiveajattelua. Korkeintaa kymppi tulee, ja sitäkin pitää osuuskuntakokouksessa isosti vaatia ja kirjoittaa vuosi ennakkoon lehtiiin ja jatkuvasti, ettei pääasia eli omistajat unohdu etelän hetelmien, mandariinien ja viinirypäleiden keskellä.
        Tämä alue ei tarvitse tällaista lilliputtisijoitusyhtiötä. Sillä ei ole mitään virkaa. Parhaiten aluetta hyödyttää se, että rahat jaetaan ja omistajat saavat sijoittaa ne parhaaksi katsomallaan tavalla paikallisiin yrityksiin, liikkeisiin tai mihin haluavat.


      • Topi 10

        Lukekaapas jäsenet ja erotetut jäsenet tarkkaan nuo linkit.
        Selviää mitä Monopoli peliä osuuskunnan johtaminen on ollut


    • RAHAT jakoon !!!

      RAHAT
      JAKOON
      JA
      HETI ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !! ! ! ! ! !! !!
      !! !! !! !! !! !! !! ! !! !! !! !! !! !! !! !! !!! !! !! !! !! !!
      !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !!! !! ! !! !! !! !! !! !! !! !! !!
      !! !! ! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !!! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !
      ! !! !! !! !! !! !! !! !! !! ! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !!
      !! !! !! !! !! !! !! ! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !!
      !! !! !! !!! !! !! !! !! !! !! !! !! !!! !! !!! !! ! ! !! ! !! !! !
      ! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! ! !! !! ! !! !! !! !! !! !! !! !!!
      !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! ! !! !! !! ! ! !!! !! !! !!
      !! ! !! !! !! !! !!! !! !! !! !! !! !!!

    • PaavoR

      http://www.raahenseutu.fi/Uutiset/1194808565430/artikkeli/ppo joutunee lisaosuuksien haltijoiden erottamisesta valimiesoikeuteen.html

      Mummu kuoli ja pitkäaikainen PPO:n jäsenyys muutettiinkin lisäosuukseksi, koska
      kuollut ei voi käyttää PPO:n palveluja. PPO rakensi mittatilauksena pakkolunastus-
      säännön. Lisäosuuden PPO pakkolunastaa karvan verran yli 300 € :lla Tähän emme suostu. Kolmen vuoden kuluttua PPO vie tuon reilut 300 € , jos en suostu ottamaan mitätöntä summaa vastaan. Tämä on pahempaa, kuin ryöstö. Kysymyksessä on selvä keinottelu. Miksi minä en voisi myydä osuuttani siinä paljon mainostetussa kauppapaikassa. Missä viipyvät Osuuskunnan lait, jotka takaisivat jäsenistönsä oikeudet?

      "Olennainen virhe, mikä prosessissa on tapahtunut, liittyy Leena Laapotti-Korven mielestä tiedottamiseen. Jäsenistölle, jonka statusta jäsenrekisterissä muutettiin, ei kerrottu muutoksesta"

      • Pertti5

        PPO ilmoittaa lähettäneensä kuolleen jäsenen osoitteeseen ilmoituksen statuksen
        muutoksesta, mutta eihän siinä autiotalossa asu kukaan. Onko PPO kertonut
        muille samaa tarinaa? Saimme tiedon soitettuamme PPO toimistoon, että
        olemme nyt niitä erotettuja lisäosuuden haltijoita, joiden status oli muutettu jäsenestä
        lisäosuuden haltijaksi. Eikö tätä palstaa lue kukaan kansanedustaja, niin saisi uusia
        sääntöjä/lakeja osuuskunnan toimintaan.


    • kalakukkoss
    • Vilenius

      "Osuuskunta PPO:n hallituksen raahelainen puheenjohtaja Jarmo Uutela tähdentää, että palvelujen käyttämättömyys on osuuskunnan sääntöjen mukaan sekä jäsenyys- että erottamisperuste."

      Tarkoittaako Jarmo Uutelan mukaan, kun jäsen esim. kuolee, niin henkilön jäsenyys muutetaan välittömästi ns. lisäosuudeksi ja hänet erotetaan PPO:n jäsenyydestä.
      Eihän edesmennyt henkilö voi käyttää PPO:n palveluja, vaikka kuin olisi kiinnostusta.
      Jos PPO ei sitten ala tarjoamaan henkimaailmalle palveluja

      PPO:n velvollisuus on tiedottaa perikunnalle tilanteesta. Nykypäivänä voi kyllä selvittää pesän hoitajan, tai osakkaiden osoitetiedot. Perusteluksi ei riitä,
      että ei tiedetty osoitetta, niinkuin tiedusteltuani tilannetta minulle PPO:sta kerrottiin.
      PPO: selitys, että emme tienneet osoitetta ei oikein riitä.

      Sitä rataa kaikki jäsenet erotetaan, koska kuolematonta osuuskunnan jäsentä ei ole
      tietääkseni ainakaan tähän mennessä syntynyt. Vai odotellaanko
      sitä Joulun ihmettä.

      Näyttäisi siltä, että PPO on tehnyt päätöksen, jonka mukaan kaikki edesmenneet
      jäsenet erotetaan PPO:sta ja perikunnalle ladotaan kolme sataa kouraan.
      Meneekö tälläinen menettely kenenkään oikeus tajuntaan??????

      Miksi perikunta ei esimerkiksi voisi myydä Osuuttaan siinä paljon mainostetussa
      kauppapaikassa jotta perikunta saisi osuudestaan kelvollisen korvauksen.
      Kysymyksessähä on joskus omistetun lankapuhelimen yksittäinen liittymä,
      joka tarkoittaa samalla PPO:n jäsenyyttä, jonka statuksen PPO muutti
      lisäosuudeksi ja jonka PPO pakkolunastaa kolmellla satasella.

    • juups1222

      Eihän tässä ole kysymys kuin ahneudesta. Sitä sitten selitellään mitä ihmeellisimmillä sanakäänteillä.Tarkoitus on vain saada sijoitusosuuskuntaan mahdollisimman paljon rahaa.

      Näillä rahoilla maksetaan muutama suojatyöpaikka "sijoittajaorganisaatiolle". Hallituksen jäsenet junailee sitten rahoja parhaaksi katsomiin kohteisiin ( omat firmat, sukulaiset ja mitä kytköksiä ikinä löytyykään) Suurimmalla osalla oma lehmä ojassa. Jäsenille maksetaan nimellisesti vuosittain 20-30€ tuottoa 5000€ sijoitukselle.

    • Tilannekatsaus

      "Osuuskunta PPO:n hallituksen raahelainen puheenjohtaja Jarmo Uutela tähdentää, että palvelujen käyttämättömyys on osuuskunnan sääntöjen mukaan sekä jäsenyys- että erottamisperuste."

      Mitenkäs hallituksen raahelainen puheenjohtaja selittää sen, että hallitus on saattanut osuuskunnan tilaan, jossa jäsenille ei ole tarjolla palveluja, joita jäsenet voisivat käyttää. Palvelujen käyttämättömyys on osuuskunnan sääntöjen mukaan sekä jäsenyys- että erottamisperuste.
      Joko massiiviset jäsenten erottamiset ovat tapahtuneet? Onko sekin tehty salassa? Mikä on tilanne?

      • J Hodor

        Uutela on ollut ja on edelleen ulkona, kuin lumiukko isoista asioista. Voi poloista, kun vihdoin viimein tajuaa missä on ollut mukana.


      • Toiv0

        Miten tulevassa sijoitusyhtiössä voi käyttää palveluja
        Sorvaatteko uusia sääntöjä sen mukaan, miten peli etenee
        Miten perustelette, kun sorvasitte uuden säännön, jonka mukaan
        palveluja käyttämättömät jäsenet muutetaan lisäosuuksiksi ja lisäosuuksien
        haltijat taas päätitte pakkolunastaa 300:lla eurolla ulos osuuskunnasta
        Ei oikein mene tajuntaan nykyinen tilanne, jonka mukaan teillä ei ole tarjolla
        jäsenille minkäänlaisia palveluja. Miten tämmöinen peli voi jatkua oikeusvaltiossa?
        Vastatkaa PPO:n johto ja heti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Heinähattu

      PPO:n TJ väitti kahdessa lehdessä, ettei Osuuskunta PPO ole sääntöjensä vastaisessa tilassa. Kehtasi meille kaikille valehdella!

      Tässä on ne kohdat säännöistä, joiden osalta nykyiset säännöt ovat ristiriidassa Osuuskunta PPO:n toiminnan kanssa:

      Toimialapykälä: Osuuskunta PPO:n toimialana on tuottaa jäsenilleen tietoyhteiskunnan tarvitsemia tietoliikenteen, tietotekniikan ja viestintäalan palveluita sekä edellä mainittuihin toimintoihin liittyvää tai niitä tukevaa tai palvelevaa toimintaa. Lisäksi Osuuskunta PPO voi harjoittaa sijoitustoimintaa.

      Kauppapaikan perustaminen: Jäsenyyttä ei voida luovuttaa toiselle. Jäsen voi erota Osuuskunta PPO:sta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle. Jos jäsen siirtää kaikki osuusmaksunsa toiselle, on tällä sama vaikutus kuin eroilmoituksella. Jäsen voi siirtää osuusmaksunsa toiselle. Siirrosta Osuuskunta PPO:lle tehdyllä kirjallisella ilmoituksella on sama vaikutus kuin jos siirtäjä olisi ilmoittanut eroavansa Osuuskunta PPO:sta tai vähentävänsä osuuksiensa lukumäärää.

      Velvollisuus käyttää PPO:n tuottamia tietoliikennepalveluita:
      Jäsen voidaan erottaa Osuuskunta PPO:sta, mikäli
      1) jäsen ei neljän viimeisen kuukauden aikana ole käyttänyt Osuuskunta PPO:n tai sen konserniyrityksen palvelua.

      Näin meitä edelleenkin yritetään huijata. Rahat jakoon ja TJ:lle potkut!

      • Huhumylly

        Kuulin huhun, jonka mukaan uudella TJ:llä on ollut kahnauksia sekä PPO:n että Osuuskunnan väen kanssa. Onkohan huhu totta? Voisiko joku valaista asiaa hivenen tarkemmin?


    • Ahmed Ahne

      Ahneutta on se, kun palkollinen ryhtyy luulemaan palkkansa maksajan omaisuutta omakseen ja ryhtyy käyttäytymään sen mukaisesti.

      Iltasatu:
      Olipa kerran isäntä ja renki. Renki kysyi isännältä luvan ostaa viljaa ja sai luvan.

      Renki myi talon ja osti viljaa. Isännällä ei ole enää taloa. Sen pituinen se.

    • Teppanan

      "Osuuskunta PPO:n hallituksen RAAHELAINEN puheenjohtaja Jarmo Uutela tähdentää, että palvelujen käyttämättömyys on osuuskunnan sääntöjen mukaan sekä jäsenyys- että erottamisperuste."

      Rakennus Miilukangas urakoi PPO:lle uuden liikerakennuksen RAAHEEN

      http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/projektit/24536.html

      http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/projektit/24536.html

      Toivottavasti Jääviysseikat on huomioitu, kun hallituksen puheenjohtaja on Raahesta ja liikerakennuksen investointi meni aikoinaan Raaheen
      Jos jääviyskysymys on kunnossa, niin hyvä näin

      Niinhän se meni aikoinaan, että oman kunnan parlamentaarikko
      järjesti kotikunnalleen investointeja. Menneillä vuosikymmenillä ei kukaan
      kysellyt jääviyden perään.

      • Kevätkokouksen

        papereissa oli vuosikertomus ja siinä irrallinen liite, jossa oli lausuntoja. Yksi oli seuraava:
        "Toimialueemme on jo kauan kaivannut merkittävää kiinteistösijoittajaa, joka mahdollistaa muun muassa hoivayrittäjiemme laajennushankkeet. PPO pyrkii ohjaamaan pääomat suoraan toimintaan: luomaan asukkaillemme työpaikkoja ja parantamaan palvelutarjontaa" allekirjoitus: Eija Sorjamaa, toimitusjohtaja, Rakennus Miilukangas Oy Raahe

        - siinä vastapalvelusta Uutelalle
        - miksi näitä ei tehdä normaalilainoituksella?
        - mikä kohde on jo luvattu 2012 Miilukankaalle?
        - mikä on Maston liikevoitto viime vuodelta? Järkeistettiinhän siellä puolivuotiskatsauksen mukaan jätehuoltoa
        - toistaiseksi työpaikat = -100 kpl


    • Lankaliittymän

      kuukausimaksu muuttuu. Elisalta tuli kirje.

      Kuukausimaksu nyt (PPO:n hinta) 8,68 €/kk
      Kuukausimaksu 1.3.2014 alkaen 9,98 €/kk, hinnannousu 15%
      Elisan päähinnastossa 1.3.2014 alkaen 19,30 €/kk!!!!

      Siinä on meillekin hetken päästä tuleva hinta (PPO:n hintaan 222%). Elisa näköjään armahtaa vähän Korpi-Tassia jakamalla korotuksen toteuttamisen pitemmälle ajalle.

      Jälleen Kiitos Pauli!

    • AastaÖöhön

      PPO: johtotroikka istuu varmaan laput silmillä ja tupot korvissa ja kaikki menee
      entistä rataansa. Sama porukka on päättänyt ja tulee päättämään jatkossakin
      kaikesta. Kentän ääni ei merkitse johtotroikalle mitään
      Onhan siellä porukassa jo eläkeikäisiäkin, mutta nuorempia päättäjiä
      ei saada johtoon.

      • sorronyö

        Siksipä tulevassa kokouksessa pitääkin vaihtaa hallintoneuvoston jäseniä. Tämän jälkeen hallintoneuvoston pitää alkaa vaihtamaan hallintoneuvoston puheenjohtajaa, osuuskunnan hallitusta ja toimitusjohtajaa!

        Huhumylly: uudella tj:lla on jo pitkät perinteet kahnauksista entisen osuuskunnan henkilöstön kanssa (vähättelyä, kaksinaamaisuutta, suoranaista työpaikkakiusaamista...). Edellisen tj:n 70-luvulta olevat henkilöston johtamisopit on hyvin sisäistetty. Samoin palautetta saadessa jonkun toisen seläntaakse piiloutuminen ja vastuunpakoilu.

        Viimeisimpänä uudella tj:llä sulkana hatussa hieno sensuuri ja troikan kannaltaan ikävän keskustelun tyrehdyttäminen Facebookissa. Mihin tarvitsee sensuuria forumilla, jossa jokainen puhuu omalla nimellään?!?


    • osuuskuntalaki

      Hallintoneuvoston tehtävänä on jäsentensä eli omistajien edustajan valvoa hallituksen toimia. Onko hallintoneuvostolla aavistustakaan siitä, mitä hallitus puuhastelee tällä hetkellä?
      Onko hallintoneuvosto puheenjohtajaa myöten peloteltu toimintakyvyttömäksi?

      Osuuskunta PPO:n hallinnossa on tämän alueen osaaviakin ihmisiä. Tai näin olen ainakin luullut. Kuitenkin jatkuvasti tulee ilmi, että hallitus toimii osuuskuntalain ja osuuskunnan sääntöjen vastaisesti.
      Olen ollut viime aikoina useassa yleisötilaisuudessa, jossa yleinen keskustelu on kääntynyt toistamiseen ihmettelyyn, että kuka näitä laittomuuksia PPO:ssa virittelee ja kuka niistä vastaa?

      Onko hallintoneuvostolle tullut mieleenkään vastuun kantaminen?
      Onko henkilökunta ainoa, joka irtisanomisilla kantaa vastuun hallituksen tekemisistä?
      Tietääkö hallintoneuvosto, että talosta on joutunut lähtemään jo reilut 100 henkeä?

    • Jäsenten asialla

      Huhumyllylle: esimerkkinä uuden TJ:n kahnauksista on se, että hän nimittelee PPO:n hallintoneuvoston jäseniä Heinähatuiksi. Toinen kahnaus on syntynyt, kun hän esiintyy mediassa PPO:n entisenä talousjohtajana ja kiinteistöpäällikkönä. Tästä ovat oikeat tehtäviä hoitaneet ja hoitavat henkilöt närkästyneet.

      Kolmas kahnaus jäsenistön kanssa on syntynyt, kun hän valehtelee mediassa Osuuskunta PPO:n olevan sekä osuuskuntalain, että osuuskunnan sääntöjen mukaisessa tilassa. Myös ennenaikanen Quattro Audin hankkiminen työsuhde-eduksi on saanut jäsenistössä närkästystä aikaan. Eikä hänen työparatiisinsa etelän hedelmätkään lisänneet jäsenistön luottamusta.

    • Kalajokinen jäsen

      Miksi Osuuskunta PPO:n ovet ovat lukossa myös päivällä? Todella raihnainenn rakennus. Tämäkö on enää jäljellä? Mikä salaseura tämä on? Yritin käydä päivällä hoitamassa jäsenasioita, eikä kukaan tullut avaamaan ulko-ovea. Ajoin 100 km aivan turhaan. Ei tunnu hyvältä.

      • S Niper

        Ei ole enää muuta jäljellä. Salaseura ei ole ollenkaan huono määritelmä. Osuuskunnan jäsenillä on täydellinen epäluottamus hallintoon. Suosittelen lähtemään massaliikkeeseen purkamaan tarpeettomaksi käynyt osuuskunta ja sitä kautta saamaan omansa pois tästä sopasta, ennenkuin on myöhäistä.

        On käynyt jo täysin selväksi, mitä peliä halliitus ja hallintoneuvosto pelaa.

        Koska osaaminen loppui ja tuli tehtyä järkyttävä strateginen moka @450 verkon suhteen, oli pakko keksiä tämä savuverho, että homma ei muka enää kannata.


    • Luvattako?

      Kuulin hallintoneuvoston jäseneltä, ettei uuden TJ:n uuden Quattro Audin hankkimiseen ollut hallintoneuvoston lupaa.

      • Menikö se näin?

        Lehdessä mainittiin ennen joulua, oliko Korpi-Tassi vai Uutela, että uusi toimitusjohtaja on valittu, mutta työsopimuksesta vielä neuvotellaan. Johtuiko viivästys palkkaneuvotteluista?

        Pystyikö uusi tj vaatimaan (ja saamaan) yhtä ja toista perusteena hänen hallussaan oleva tieto liittyen PPO:n myyntiin? Tieto liittyen Korpi-Tassin ja Uutelan kauppakuvioista? Tieto PPO:n tulevien tappioiden piiloittamisesta?
        Hän on luvannut pitää kaiken tiedon salassa, kun taas ulkoa tullut toimitusjohtaja olisi puhdistanut pöydän.

        Saako siitä auton, en tiedä.
        Muutenhan tuohon työnkuvaan ei työsuhdeauto kuulu. Firmalla pieni liikevaihto ja alaisia ei pitäisi olla yhtään.


    • Myös Raahessa kiehuu

      Teksti kopioitu Raahen vastaavalta sivulta:

      Hallituksen pj:ltä saamani tiedon mukaan, ensi keskivikkona (22.1) on PPO-osuuskunnan hallituksen kokous. Tämä on viimeinen mahdollisuus hallituksen tunnustaa tehdyt virheet ja ottaa huomioon omistajien täydellinen epäluottamus tehtyihin ratkaisuihin. Jos linja jatkuu samalla linjalla, jossa omistajien mielipiteitä ei hyväksytä, seuraava askel on massamediatapahtuma, jonka myötä tämä soppa laajenee valtakunnan kaikkiin tiedotusvälineisiin. Tämän jälkeen Suomessa on jälleen lisää nimettyjä taloushuijareita.

      • Ossuuskuntalainen

        Tuo oli asiallinen teksti. Olen ihmetellyt asiaa, miksi Raahessa alkaa vasta nyt tulla mielipiteitä. Samat eurot ne kysymyksessä kaikilla jäsenillä, riippumatta missä asuu. Tämä asia tulee kasvamaan yhä vain isompiin mittasuhteisiin. Tällaista omistajien oikeuksien polkemista ei voi niellä.


      • M. Hodor
        Ossuuskuntalainen kirjoitti:

        Tuo oli asiallinen teksti. Olen ihmetellyt asiaa, miksi Raahessa alkaa vasta nyt tulla mielipiteitä. Samat eurot ne kysymyksessä kaikilla jäsenillä, riippumatta missä asuu. Tämä asia tulee kasvamaan yhä vain isompiin mittasuhteisiin. Tällaista omistajien oikeuksien polkemista ei voi niellä.

        Tässä on teksti tuolta PPO lihoiksi 2 puolelta.
        Kannattaa lukea näitä vanhempiakin kirjoituksia.

        Taitaa olla totta se Kati Peltomaan lanseeraama määritelmä
        "heinähattu" hallituksen ja neuvoston jäsenistä, jotka eivät ole
        kyenneet tunnistamaan ja erottamaan epäpätevää toimitusjohtajaa.

        Vahingot ovat miljoonia.

        Tämä on varmaan ainoa asia, jossa olen Katin kanssa samaa mieltä.

        Heinähattuja kaikki tyynni.

        "PPO:n jo vuosia eläkkeelle kuulunut toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi on jo useita vuosia kehuskellut, ettei PPO:n hallituksen ja hallintoneuvoston puheenjohtajissa ole tarpeeksi miestä antamaan hänelle potkuja. Tässä asiassa Korpi-Tassi ei valehtele. Tottahan tuo on ollut. Joka sana. Eiköhän meidän PPO:n jäsenten pidä huomenna hoitaa tuo asia kuntoon!"

        Tässähän on ollut sama meno, kuin joissakin lahkoissa, joissa uskotaan sokeasti suureen johtajaan. (Tässä tapauksessa ei kovin suuri)

        Eiköhän perimmäisen hallituksen ja halintoneuvoksen jäsenen silmät ole jo vähän raollaan, miten tässä ollaan tässä tilanteessa.


    • vastuuvapaus

      PKT:lla, Uutelalla ja Peltohatulla ei ole hajuakaan johtamisesta. Sijoitusyhtiön ja vastuuhenkilöitten taustatiedoista ei saa löytyä pienintäkään epäilystä. Sijoitusyhtiö ei ole linnake, vaan tarvitsee asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja -kuvioita siinä kuin muutkin yhtiöt. Kuka haluaa ostaa skandaalinkäryisen yhtiön osakkeita?
      Taustalta ei saa löytyä tällaisia epäilyjä kuin tällä palstalla esitetyt.

      Jos pääteöksentekoa ja tilikirjoja ei tehdä läpinäkyväksi tällaista epäillessä , on se tunnustus vilpillisyydestä ja salailun tarpeesta.
      Sijoitusyhtiöllä on siis tarkoitus peittää jälkiä. Ei tämä kanna montaa vuotta.
      Peltohattu on troikan nuorin ja joutunee vielä hakemaan uransa aikana töitä,
      skandaalinkäry haisee hakemuksissaan. Nämä jutut kun ei netistä niin vain häviä.

    • 9+2

      Niinpä niin, Pauli ja Uutela ovatkin kiinostuneempia titteleistä, salonki-kekkereistä, kunniamerkeistä ja salaseuroista kuin hallitsemansa yhtiön tarpeista.

    • u-käännös

      Peltohattu voi pelastaa itsensä vain kääntämällä kelkkansa.

      • V. Putin

        Taitaapa olla Tyyris Tyllerölle melkoinen soppa edessä, vaikka on kuinka ylpeä osuuskunnasta. Johtaja, taitaa olla vain ylpeä itsestään. Osuuskunnasta ei ole jäljellä, kuin savuavat rauniot.


    • Nimimerkki vain

      Onko PPO:n johdon taktiikka minimoida skandaaleilla yhtiön arvo, jotta he myötäpuolineen saavat sitä mahdollisimman halvalla paljon lisää?

      • warren

        Onpa tietenkin.
        Eivät ole kunnianmiehiä.
        Peittävät omia virheitään, tähän tarvitsevat kannattajia joille taasen on "myyty" tarina sijoitusyhtiöstä tyyliin Berkshire Hathaway.

        Jos olisivat tosissaan sijoitusyhtiön kanssa, PPO olisi pidetty itsenäisenä ja menestyvänä, Pauli olisi voinut eläköitymisen jälkeen perustaa sijoitusyhtiönsä ja kerätä pääomasijoittajia taakseen joilta olisi tullut tuo tarvittava alkupääoma sijoitustoimintaan.
        Näin olisi saatu tahraton lähtö. Enää ei ole edellytyksiä kuin omaan taskuun kähmimiseen ja muitten ulos pelaamiseen, Peltokenkä mukaanlukien.
        Katovaista on mainen kunnia.
        (jos sitä edes koskaan oli)


      • Glooria
        warren kirjoitti:

        Onpa tietenkin.
        Eivät ole kunnianmiehiä.
        Peittävät omia virheitään, tähän tarvitsevat kannattajia joille taasen on "myyty" tarina sijoitusyhtiöstä tyyliin Berkshire Hathaway.

        Jos olisivat tosissaan sijoitusyhtiön kanssa, PPO olisi pidetty itsenäisenä ja menestyvänä, Pauli olisi voinut eläköitymisen jälkeen perustaa sijoitusyhtiönsä ja kerätä pääomasijoittajia taakseen joilta olisi tullut tuo tarvittava alkupääoma sijoitustoimintaan.
        Näin olisi saatu tahraton lähtö. Enää ei ole edellytyksiä kuin omaan taskuun kähmimiseen ja muitten ulos pelaamiseen, Peltokenkä mukaanlukien.
        Katovaista on mainen kunnia.
        (jos sitä edes koskaan oli)

        Kunnia meni mutta maine kasvoi.


    • Zfgr

      On ihme jos tästä sotkusta ei tule MoT-juttua! Siitä se sotku lähtisi purkautumaan.
      Turha osuuskunta purettaisiin, sopan keittäjät saisivat potkut/sakot/korvausvaateen/(linnaa?), hallitus sakot/ korvausvaateen ja osakkaat rahansa.
      That's it!

      • aloitteita kehiin

        Kyllähän MOT ohjelmaan voi aloitten tehdä ! Itse tein Vieska Energian kaupoista aja olisis pitänyt tehdä Kallion vetäjän erorahasta ...


    • Heinähattu

      Asia on todella tärkeä! Hyvä, että avasit uuden keskusteluryhmän aiheesta! Kuluneiden viikkojen tapahtumat ovat lisänneet PPO:n omistavassa jäsenistössä valtavasti tarvetta purkaa osuuskunta ja saada seuraava Osuuskuntakokous Ylivieskaan!

      Se miten purku tehdään, tulee harkita tarkasti jäsenten etu maksimoiden. Nyt alkaa olla niin suuret voimat liikkellä, että PPO:n hallinnon on nöyrryttävä jäseneistön tahdon alla. Eikä pelkkä nöyrtyminen enää riitä. Myös henkilöitä on vaihdettava.

      Tein 1kk aikana Gallupin. Kysyin 50 PPO:n omistajalta kantaa, tuleeko PPO:n jatkaa sijoitusosuuskuntana, vai pitääkö varallisuus palauttaa omistajille. 49 henkilöä, eli 98% oli sitä mieltä, että varallisuus tulee palauttaa jäsenistölle!

    • Kalervo

      Pitäisi saada nettiadressi, jonka jäsenistö voisi allekirjoittaa. Sama kööri ei voi jatkaa
      yksinvalataisesti loputtomiin. Järjettömät päätöset pitää korjata.
      2700 jäsenestä tehtiin lisäosuuksien haltijoita, jotka pakkolunastetaan, koska eivät
      käyttäneet 3 - 4 kuukauteen PPO:n tarjoamia palveluita. Nykyinen PPO sijoitusyhtiö
      ei tarjoa minkäänlaisia palveluita jäsenistölleen. Erotetaanko nyt kaikki jäsenet,
      Vai eroaako PPO:n johto? Typeryydellä ja keinottelulla on rajansa.

      • 8+19

        Sori vain Kalervo, tekstissäsi on virhe. PPO ei ole sijoitusyhtiö. PPO on puhelinyhtiö ja pysyy sellaisena ellei jäsenet eli osuuskunnan omistajat hyväksy osuuskunnan kokouksessa sääntöjen toimialapykälän muutosta. Sen muuttamiseen tarvitaan osuuskuntakokouksen yksimielinen päätös.
        YKSIMIELINEN PÄÄTÖS!
        Ellei kukaan muu vastusta sääntömuutosta, niin minä ja se riittää.


    • Rahastaja liikkeellä

      Uudelle tj:lle suositukseksi, että Korpi-Tassin yritykseltä ei osuuskunnan pidä tilata yhtään työtä ennenkuin osuuskunnan jatko on selvillä.

      Näkyy titteli olevan nykyään yrittäjä ja liikeidea todennäköisesti konsultoida osuuskuntaa.

      Osuuskunnan rahaa ei pidä käyttää mihinkään mainontaan eikä sponsorointiin, koska niistä ei ole mitään hyötyä. YPA:a pitää karttaa kuin ruttoa, koska siellä on rutto.

    • Osuuden Arvo
      • Pääliiketoimintaa?

        Onko tuo yllä näytetty arpajaistoiminta jo luettavissa Osuuskunnan pääliiketoiminnaksi? Onko seuraava siirto se, että koko osuuskunnan omaisuus pistetään sileäksi arpajaisilla ja sitten jälkikäteen väitetään, että se oli pääliiketoimintaa? Ainakin hyvään alkuun tässä on jo päästy!


      • Äly hoi älä jätä!
        Pääliiketoimintaa? kirjoitti:

        Onko tuo yllä näytetty arpajaistoiminta jo luettavissa Osuuskunnan pääliiketoiminnaksi? Onko seuraava siirto se, että koko osuuskunnan omaisuus pistetään sileäksi arpajaisilla ja sitten jälkikäteen väitetään, että se oli pääliiketoimintaa? Ainakin hyvään alkuun tässä on jo päästy!

        Kyllä tässä hymy hyytyy. Jäsenet ovat oikeasti huolissaan osuuskunnnan tilanteesta ja siitä, että hallitus väkisin puskee omistajien tahdon ohittaen osuuskuntaa sijoitustoimintaan. Osuuskunnan maine on jo muutenkin aallon pohjassa. Ja nyt ruvetaan pelleilemään. Paljonko nämä ilmaisliput maksavat osuuskunnan jäsenille?
        Kuka tätä toimintaa ohjaa?


    • Särkänniemeen

      Nyt päästiin asiaan! Minä haluan perheliput Särkännimeen ja Korkeasaareen!

      • Bingobangobongo

        Miten olisi Naurutalo, jossa seinät olisivat peilejä ja vierailija näkisi itsensä hassunkurisena pitkänä, paksuna, laihana ja lihavana
        Kulinseissa saattaisi näkyä vaikkapa Naurutalon vetäjät.
        Siellä voitaisiin järjestää jäsen arpajaisia ja wanhan ajan kaffe bingoja
        Ja kaikilla olis niin mukavaa ja suut messingillä.


      • Matoa koukkuun
        Bingobangobongo kirjoitti:

        Miten olisi Naurutalo, jossa seinät olisivat peilejä ja vierailija näkisi itsensä hassunkurisena pitkänä, paksuna, laihana ja lihavana
        Kulinseissa saattaisi näkyä vaikkapa Naurutalon vetäjät.
        Siellä voitaisiin järjestää jäsen arpajaisia ja wanhan ajan kaffe bingoja
        Ja kaikilla olis niin mukavaa ja suut messingillä.

        Minusta seuraavat arpajaiset voitaisiin suunnata PPO:n ylimmälle hallinnolle. Palkintona voisi olla kuusi lippua täysihoitomatkalle tänne:

        http://www.rikosseuraamus.fi/fi/index/toimipaikatjayhteystiedot/vankilat/pelsonvankila.html


      • Legolandiaan

        Onko Legolandian lippuja ajateltu. Huomioikaa myös laiva- ja junaliput. Heinäkuussa ollaan menossa.


    • Raaheenkin

      Milloin tänne Raahe-saliin saadaan moiset 100 ilmaislippua? Meillä on myös Rantajatsit heinäkuussa. Osuuskunta voisi varata 100-300 lippua ja jakaa ne jäsenilleen.

    • Onneksi on lotto

      Mageeta! Onneks on lotto! Arvontapäivä keskiviikko. Nopeimmat, jotka laittavat osuuskunnalle satasen saavat hakea sen takaisin ilmaiseksi. Loistoidea. Ja taas on konsulteilla ollut töitä.

      • Sijoitustoimintaa

        Kyseessä on PPO:n ilmeisesti Paulin aikana tekemä sijoitus Ylivieskatalo Akustiikkaan.

        Sijoituksen tuotto on määrätty määrä vapaalippuja vuodessa.

        Ehdotan, että ilmaisjakelun sijaan myydään liput 5% alennuksella ja rahat tilitetään osuuskunnan tuottotilille. Noukitaan marjatkin maasta.

        Etuina on että saadaan sijoitustuottoja ja että arpajaisiin kulunut aika voidaan käyttää tuottavampaan työhön. Sijoitusguru Peltomaan pitää kuitenkin olla tarkkana, sillä jos esiintymään tulee riittävän suosittu henkilö, voi lipuista pyytää hieman ylimääräistä ja siten maksimoida sijoitustuottoa.


    • PasiPa
      • V. Putin

        Kauppakeskus Masto tuottanut tappiota koko olemassaolonsa ajan.


    • Osk talostelee

      Erittäin hyvä kysymys tuolla edellä: kuka tätä osuuskuntaa oikein ohjaa? Lippushow vie loputkin uskottavuuden rippeet ja toivon kipinät osuuskunnan toimista ja tulevaisuudesta, jos niitä on edes ollut tähänkään saakka.
      Eikö siellä ole oikeaa työtä, kun ruvetaan talostelemaan? Joutilaisuus teettää kaikenlaista. Väkeä kyllä on kuin Tuiran asemalla.

    • latua!
      • M. Hodor

        Eihän Paulille riitä tavallinen hallituksen jäsenen kokouspalkkio,
        kun on tottunut vetämään rahaa osuuskunnasta.
        Palkkion pitää olla konsultinpalkkio, elikkä kohtuuton.


      • Tirehtööri
        M. Hodor kirjoitti:

        Eihän Paulille riitä tavallinen hallituksen jäsenen kokouspalkkio,
        kun on tottunut vetämään rahaa osuuskunnasta.
        Palkkion pitää olla konsultinpalkkio, elikkä kohtuuton.

        Tuskin nuo rivijäsenetkään hallituksen kokouksessa ilmaiseksi istuvat.
        Mikähän mahtanee olla kokouspalkkion suuruus ?

        Toimiikohan entisen TJ:n yritys PPO:n ohjaustehostimena
        Malttaneeko konsultti pysyä siellä oman pöydän ääressä?
        Konsulttiyritys taitaa olla tarkoitettu enemmänkin palkkioiden siirtoon

        Näyttäähän tuo entinen TJ istuvan monella jakkaralla, kun on noiden
        PPO:n kytkeytyneiden yritystenkin hallituksessa, vai pitäneekö
        tiedot nykyisin kutinsa.


    • Aktiivinen jäsen

      Tämä kuvaa Osuuskunta PPO:n mädännäisyyttä täydellisesti. Korpi-Tassin ahneudella ei ole mitään rajaa! Mies haistaa toisten rahan ja luulee sen olevan omaansa. Entinen johtaja Korpi-Tassi tulee laittaa pihalle kaikista PPO:hon ja sen liitännäisiin liittyvistä tehtävistä välittämästi! Mitä tämä mies tekee PPO:n hallituksessa?

      Vai vielä konsultti. Konkurssi-Datamen TJ Leena Kaunistokin oli ystäväkonsullti ja todella kallis sellainen. Eikö tämä nykyinen kaaos riitä? Mitä hallintoneuvoston PJ Kangasvieri tuumaa tästä?

    • Aina aiemmin

      PPO:n johtajilla on ollut tapana jättäytyä pois kaikista osuuskuntaan liittyvistä tehtävistään eläkkeelle jäädessään. Näin teki myös Veli Honkola.

      • Eri mies

        Honkola toimikin osuuskunnan parhaaksi omistajien ääntä kuunnellen ja hallituksessa oli miehet, jotka ymmärsivät liiketoiminnan päälle.


    • Aloitteen allenimi

      Olisi ollut mahtava juhlia Osuuskunnan 100 vuotis juhlia näyttävästi tänä vuonna.
      Jostain syystä tämä ei sopinut toimitusjohtajalle-hallitukselle-hallintoneuvostolle. Joku ehdotti että onko nyt peiliin katsomisen paikka ? Miettikkää hetki ja sitten joudutte palamaan osuuskunnnan jäsenien eteen jotka oli Teidän valinnut. Tulette kuulemaan päättämättömyydestänne joka päivä 27 000 suusta. Se vain on niin..
      Alueella on vastaavia esimerkkejä "tyhmien tekemistä" päätöksistä.

      Miltä tuntuu kohdata yli 1 000 aloitteen allekirjoittajaa tj- hallinto-hallintoneuvosto..on se aika häpeällistä olla ollut ihan pihalla : Vai mitä ?

      • hapahapa

        Nämähän juhlii väkipakolla perustettua sijoitusosuuskuntaa aivan varmasti,näyttävästi ja todella komeasti kristallilamppujen loisteessa ja vielä isolla rahalla malliin sata vuotta sijoitusosuuskuntaa keski- ja pohjoispohjanmaalla. Kalliit sessiot laitetaan pystyyn osuuskunnan jäsenten rahoilla ja summaa ei räknätä. Saatpa vain nähdä ja siellä tarjotaan herroille hunajaa, helsingistä kutsutaan sijoitusguruja mutta osuuskuntaväki saa kokouksessa känttyä. ja nämä juhlat pidetään mahdollisimman lähellä käärmeen pesää.


      • kokoomus

        PPO ja Vieska Energian myynti osoittavat yhteiskunnan mädännäisyyttä, kun kokoomuslaiset voimat leikkivät pikku amerikkaa näillä raukoilla rajoilla .


    • Antaisinko?

      Kuinka voisi antaa anteeksi, kun koskaan ei ole edes pyydetty anteeksi?

    • vähemmistöläinen

      Täällä vähemmistö louskuttaa leukojaan.


      Lainaus raahelaisen nettisivuilta:
      "
      Aivan helpoimmasta päästä pestejä ei Kati Peltomaan toimitusjohtajuus ole Osuuskunta PPOssa. Viisaiden sijoitusten ja aluevaikuttavuuden lisäksi pieni osa 27 000 jäsenestä kaivaa vielä maata osuuskunnan olemassaolon alta
      "

    • käpy selänalla

      Juu, tämä "vähemmistöhän" se myi liiketoiminnan ja saattoi osuuskunnan sääntöjenvastaiseen laittomaan tilaan.

      On se varmasti kauheaa, kun pitäisi tj:n muka toteuttaa osuuskunnan jäsennistön tahtoa! Tuosta kannattaisi palkankorotusta vaatia - vaikka kyllähän konsuloititoimisto korppi & silmä järkkää kivat bonus-ohjelmat.

      Ensin oli suurella pienellä johtajalla paskat työntekijät. Nyt on tyyris tylleröllä paskat osuuskuntalaiset. Eihän siinä voi tulosta tehdä.

    • Tyyris tallero

      Peltomaan sanoin: "Hallintoneuvoston PJ Jari Kangasvieri on linjannut, että voimassa olevista sponsorointisopimuksista avataan jäsenistöä koskevat edut."

      Nolottaa osuuskunnan puolesta, että puheenjohtaja ei ymmärrä, että PPO ei ole mikään hyväntekeväisyyslaitos. PPO ei ole aluetalouden hyväntekijä. Ja sponsorointi kertakaikkiaan seis! Mitään ilmaisjakelua ei ole olemassa. Joku maksaa aina.

      Miksi jäsenten rahat pitää käyttää osuuskunnan toimesta "yhteiseen hyvään"?

    • Osakas 2611

      Osakkaille rahat. PPO lihoiksi puretaan osuuskunta.

    • Maankaivaja

      Pieni vähemmistö (yli 1000 jäsentä) kävi eilen luovuttamassa viisi esitystä seuraavalle osuuskuntakokoukselle.

    • halibatsuipa

      mitkä nämä viisi esitystä olivat

      • Rantakadun kivikenkä

        Ne viis esitystä joita kannatti yli 1 000 jäsentä olivat kuten hallitus ja hallintoneuvosto ja toimitusjohtaja tietävät :
        -kokouspaikka Ylivieskaan
        - jäsentä voi edustaa valtakirjalla muukin kuin puoliso
        - hallituksen on tehtävä osuuskunnan omiasuuden jaosta selkeä esitys 1-3 vuoden ajalle miten se edullisimmin jäsenille jaetaan
        - hallituksen ja hallintoneuvoston on tuotava tämä aloite seuraavan osuuskuntakokouksen käsittelyyn
        - ylijäämästä pitää jakaa heti 500 €/osuus= 1500 €/jäsen ja loput vähintään 300 €/osuus= 900 €/jäsen parin vuoden aikana, jos on enemmän jaettavaa niin sekin sopii

        Kuudes ja näköjään todennäköinen seuraavan osuuskuntakokouksen päätösesitys on että kaikki jakoon heti eli n 5000 €/jäsen ja se on siinä..oli audi uus tai käytetty. Kulut loppuu siihen tj:stä jne ja maksamme veroa sen mitä maksamme. Sitä on kenenkään toisten puolesta enää murehtia..PPO on myyty.


    • Aaakula

      Voisiko joku "pienen vähemmistön" edustajista laittaa ne esitykset tänne ison enemmistön luettaviksi? Raahen jutussa meni sanat sekaisin, siis oikeasti mitättömän pieni vähemmistö kannataa sijoitusosuuskuntaa, joka on muutenkin laittomassa ja sääntöjen vastaisessa tilassa.

    • Tyyris

      On todella räikeää, että osuuskunnan untuvikko toimitusjohtaja nimittelee osuuskunnan jäseniä maankaivajiksi. Osuuskunnassa on siis uuden TJ:n mukaan väärät jäsenet, kun ne haluavat omat rahansa itselleen. TJ:n työsuhde Audikin oli lehtijutun mukaan liian halpa. Olisi pitänyt olla paria pykälää suurempi.

      • Arvojohtamista

        Osuuskunnan jäsenten kanta on siis maankaivamista. Missäs demokratia ja vapaa mielipiteen ilmaisu ? Kaukana ei olla diktatuurista. Kyllä on Suomi raukka menossa mukana nyt kun rahaa palvotaan ja ihminen poljetaan suohon kun on vähän rahaa tilillä ja tunnoton luusilmäinen asenne lähimmäisiin. Siis ajan hengestä on kysymys , eli mitä arvoja noudatetaan .


    • TorstiK

      PPO:n johto voisi aluksi vaikka lähettää kyselylomakkeen niille 270 000
      jäsenelle, sekä niille 2700 kuolinpesien yms. lisäosuuksien erotetuille haltijoille.

      Kyselyssä päättäjät voisivat esim. kysäistä haluavatko jäsenet yms. manit pois,
      vai haluavatko matkustaa PPO:n sijoitusjunalla. Hyvin yksinkertaista
      saada kentän ääni näkyviin. Pakkohan hallituksen ja johdon on
      perustaa tekemisensä ja päätöksensä siihen mitä mieltä jäsenet ovat.
      Yhteiskunta pyörii samalla lailla, eli päättäjät kuuntelevat kansalaisten
      mielipiteitä ja päätökset ova myös suurelta osin sen linjan suuntaisia.

      PPO:n osuuskunnan jäsenethän tämän sirkuksen ovat kaikilta osin
      maksaneetkin, joten heidän äänensä pitää myös kuulua.

    • ehrotus

      Jos kaivajat ovat selkeä vähemmistö, kuten lehtijutussa mainitaan, miksei heille anneta mahdollisuutta nostaa rahojaan pois. Ongelma ratkaistu.

      Osuuskuntaan jää tj:n puheiden mukaan siis selkeä enemmistö, eikä toiminta vaarannu. Kaikki ovat tyytyväisiä.

    • Johan Pomppas

      Miksi ns. vähemmistölle ei voisi palauttaa oman osuutensa pääomasta?
      Jos palautusta ei tapahdu, niin eripura jatkuu takuuvarmasti.

      Nyt kun PPO:n toimintaa on oleellisesti muutettu, ilman että jokainen osuuskunnan jäsen olisi osaltaan hyväksynyt muutoksen. Muutos on niin radikaali, että eihän sitä johto voi mennä tekemään, ilman että löytyy yksimielinen kannatus.

      Ns. yksimieliset voisivat jatkaa "Raahen" yms. muiden kauppakesskusten
      tukemista yms. sijoitustoimintaa.

      Mikä siinä on niin vaikeaa päästää muut jäsenet menemään uudesta liiketoiminnasta. Homma näyttää samalta, kuin välissä olisi
      "Berliinin" muuri, eikä kukaan saa mennä PPO:n muurin yli

      Perustakaa ihmeessä niitä sijoitusyhtiöitänne ja kaikki sijoittamisesta
      kiinnostuneet ottavat teihin varmasti yhteyttä mutta älkää tehkö sitä entisten
      PPO:laisten rahoilla, jotka oli tarkoitettu aikanaan turvaamaan
      lankapuhelimen saatavuus Osuuskunta PPO:n jäsenille
      Toiminta ajatus oli kokonaan erilainen, kuin nyt.

      PPO:n (sijoitus) liiketoiminnan on tulevaisuudessa muututtava Osakeyhtiö muotoiseksi, koska miten yleishyödyllinen organisaatio, jonka tehtävänä
      on turvata jäsenistölleen palveluja kohtuuhintaan, voisi enää toimia
      Osuuskuntamuotoisena. Tulevaisuudessa on lailaatijoiden pakotettava
      em. muutosprosessit, niin saadaan liiketoiminta lailla paremmin
      säädettyyn osakeyhtiömuotoon.

      • alamainen7

        Ollaan kuin säätyläisyhteiskunnassa eli on kokoomuslaisten yläluokka jolla on rahaa(velkaa) ja tiukka ryhmäkuri- ja uskollisuus . ja sitten maanmatoset joit apilkataan ja petetään . Raha on epäjumala ja itsekkyys ja toisen polkeminen on elämanohje. Tämän kuvan saa tästä PPO keskustelusta ja päätöksenteosta ja käyttäytymisestä osuuskuntakokouksissa.


    • Rahat jakoon

      PPO on perustettu lankapuheintoimintaan. Kun toiminta on myyty ja vastoin omistajien tahtoa ja omistajilta kysymättä, rahat jaettava omistajille. Tämä on selviö.
      Jokainen saa perustaa sijoitusyhtiön omilla rahoillaan. Osuuskunnan omistajien rahoilla sitä ei tehdä.

    • Lähipiiri

      Taas tuli eteen selvitys miten joku(jotkut) voi saada paljon pahaa aikaan:
      - Narsisti , narsistiselle persoonalle on ovat ominaisuuksia erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja vähäinen empatia.
      Vastavuoroisuuden puute on keskeistä. Narsisti ei koe, että molempien antaessa kumpikin saa..

      Kenee tai keihin ylläoleva sopii Osuuskunta PPO:n jäsenien kannalta ?

    • Hyvä ehdotus

      Aino keino purkaa PPO:n riitainen pattitilanne, on maksaa erohaluiset jäsenet ulos käypään hintaan. Sen jälkeen tilanne rauhoittuisi. Nykymallilla riitely jatkuu osuuskunnan purkamiseen saakka.

      • Kannatetaan

        Tämä on ainoa ja oikeudenmukaisin tapa edetä.


    • Hatunkaivaja

      Ei meille ole paljoa annettu: Osuuskunnan hallinto on heinähattuja, jäsenet maankaivajia ja tj peltomaata.

      • 1-1

        Siis tarkoitat varmaan Joutomaata


    • Verkkomies

      ..ei kukaan talvisin kaiva peltomaata, se on ihan outo väite.. verkkopuolellakin oli aikapankki johon kesällä kertyi talviaikaa..

    • Järki voittakoon

      Ilmeisesti yllä esitetty "Hyvä ehdotus" oli niin hyvä, ettei kenelläkään ole enää siihen mitään lisättävää. Todella hyvä ehdotus, jota toivottavasti lähdetään myös toteuttamaan!

    • Pauli Uskovainen

      Hyvää nimipäivää Pauli K-T:lle

      Sinä se ossaat, kun muut ei ossaa.=)

      Kohta on Ylivieskassa satoja uusia työpaikkoja.

    • Yksi niistä

      Paulille ainakin alku on ollut lupaava: Vuodessa PPO konsernin tarjoamat työpaikat ovat tippuneet yli 460 kpl (470 => 9). On siinä työllistäjää kerrakseen. Myös tuo PPO lihoiksi toteutuu, koska PPO:lla ei ole lupaa käyttää PPO nimeä.

      Tosin tässäkin on pattitilanne. Nimen muutos tarvitsee osuuskuntakokouksen hyväksynnän, eikä tule sitä saamaan.

      • Orfeus

        PAM PAM PAULIN TAIKAKAULIN

        Siinähän olisi nimeä kerrakseen uuteen sijoitus yhtiöön ja toimialakin
        voisi olla laidasta laitaan: Ostetaan ja myydään, vaihdetaan ja jne. ;)
        Torikaupasta osakkeisiin


    • Miten on,

      Ylittikö Osuuskunta PPO:n hallinto toimivaltansa tekemällä kaupan, jossa PPO-nimen käyttöoikeus luovutettiin pois PPO:lta?

    • havuja

      http://www.raahenseutu.fi/Uutiset/1194870052069/artikkeli/ppo kolmatta kertaa lahtipenkkiin.html#/

      "Jos Osuuskunta PPOn osuuskuntakokous on aiempaan tapaan yleisömenestys, ei väki mahdu muualle kuin Raahen liikuntahalliin."

      Hallituksen venkoilu ja ketkuilu sen kuin jatkuu ja jatkuu...vai ei löydy Ylivieskasta tarpeeksi isoa kokoustilaa. No kyllä me sitten varmaan se osuuskunnan maksama palloiluhalli FC Muukalaislegioonalle tarvitaan? Onpahan serbialaisillakin sitten lyhyempi matka käydä äänestämässä osuuskunnan asioista junamiehen opastuksella.

      • J. Gagarin

        Tämä, jos mikä osoittaa PPO:n hallinnon korruptoituneen ajattelun. Jos ei Ylivieska kelpaa, eiköhän Nivalasta löydy tiloja lainaksi yhtä kokousta varten. Tuhat ihmistähän mahtuu mihin vaan.


    • höpömies

      http://aijaa.com/Zq9hjC

      Noh, lakimiehellä ei tunnetusti ole sielua. Mutta kädet on kyllä syvällä mummojen taskuissa ja rahakukkaroilla.

      20M€ veroseuraus. 140M€ pääomasta jää jaettavaksi 120M€ 27 000 osuuskuntalaisen kesken. Tämä tekee noin 4400€ per jäsen.

      Kauppapaikalla myyt osuuden hyvässäkin tapauksessa 30% alennuksella, jonka jälkeen maksat 30% veroa (0,7*0,7*5000€). Käteen jää 2450€.

      Osuuskunnan ihmettelevä höpöhöpö-mies ottaisi mieluummin jälkimmäisen vaihtoehdon. Kumman sinä ottaisit?

      • jakoon

        PPO osuudet jäsenille jakoon .


    • Rantakatu 20

      Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.. Jarmo on jo väsynyt kun alkaa totuus tulemaan julki miten hän ja entinen tj on jäseniä kusettanut ja ilmeisesti hallintoakin..se selviää loppuviikosta..ovatko lammaslauma vai onko joukkoon saatu yhtään pässinaivoista jolla ne myös toimii vahtikoirista huolimatta..anteeksi hallintoneuvosto !

    • K.Joutomaa

      On se kumma, että Ylivieskan urheilutalolle mahtuu 1100 konserttivierasta Katri Helenan konserttiin, mutta ei 900 PPO:n jäsentä. Pienenä vinkkinä Uutelalle. Pitää olla melko toivoton tapaus, että pystyy antamaan noin typeriä kommentteja.

      • U Raahesta

        Uutela yrittää pelata loppuun saakka Paulin korteilla, jotka ovat merkiityjä. Hävettää tällainen rahojen kähmintä.


    • Rantakatu 20

      Muutamia todellisia faktoja "uusavuttoman" RS:n toimittajan tekstiin PPO:n hallituksen pj:n purkaukseen epäonnistumisestaan

      - osuuden arvo on 140 M€/27000= n. 5 000 €
      - sen jakaminen on ilman mitään veroseuraamuksia 500 €/osuus joita useimmilla on siis kolme ( 3 )kpl = 1.500 € joka jaettaisiin nyt
      - sitten ens vuonna saman verran jos "likvidiä" riittää (uuden tj skenaario, että osa on epälikvidiä..miksi ..jos kassassa on rahaa)
      - sitten seuraavana vuonna sama jako.. ja siinä se on..

      Tuo noilla veroseuraamuksilla pelottelu on turhaa..ne maksetaan yhteisestä potista josta niitä ei todennäköisesti menisi jos uutta ns. liiketoimintaa ei hyväksytä eli Sijoitustoimintaa. Se on näin.

      Sano nyt Pekka sinäkin mikä on totta ettei tarvi Ilmon puuttua !

    • Joutomaa 2

      Kerrotko Jarmo Uutela, että mistä päätöksistä PPO:n hallitus on kantanut vastuun? Miten esimerkiksi Datame 30M€ tappioneen ja sekin piikki on edelleen auki? Miten PPO:n ninen luovutus ilman sääntömuutosta? Miten PPO:n pääliiketoiminnasta luopuminen ilman osuuskuntakokousen yksimielisitä ennakkopäätöstä? Miten kokonaisuus, missä osuuskunta on sääntöjensä ja osuuskuntalain vastaisessa tilassa? Miten mökin mummujen puhelinliittymät ja turvapuhelimet?

    • seliseli

      Raahen Seutu 27.1.2014

      "Uutelan mielestä esityksen nimien keruu on saanut mielenkiintoisia piirteitä. Nimien joukossa 10 prosenttia on ei osakkaita ja noin 10 prosettia nimistä ei epäselvyytensä vuoksi voitu tunnistaa."

      Kyllä on koulutus mennyt osuuskunnan hallinnolla turhaan. Nimet näyttivät olevan nimenselvellyksen kera ja puhelinnumero vieressä. Ei voi olla enää selkeämpää.

      • Tuomion vasara

        Myös aikaisemissa osuuskuntakokouksissa on ollut tulkkaus ongelmia. Onneksi Veturimies Eero osasi tulkata muukalaislegioonaa myötäpuolineen.


    • Maankaivaja

      Muistkaapa PPO:n hallintoneuvoston jäsenet, että olette Heinähattuja Kati Peltomaan mielestä, aina kun näette Kati Peltomaan! Muistakaa tämä myös loppuviikon Heinahattuseminaarissanne. Olette vain pelkkiä Heinahattuja.

    • Osacas

      Missä noita nimiä on keräilty, olisin laittanut nimeni myös listaan.

    • hattuheinä

      Heinähattuja oomme kaikki oomme kaikki...

    • Hmmmm

      Katselin ohimennen ppo:n entistä mastoa. Juuri ja juuri puidenlatvojen yläpuolella oli vielä asennettuna 4g antennit (datame). Mikä on tilanne 4g:n suhteen, laskuttaako elisa vielä masto ja laitepaikkamaksuja.

      Paljonko 4g seikkailu tulee vielä maksamaan.

      • B. Kaunisto

        Vuokrat juoksee edelleen. Datamen perälauta falskaa edelleen.


    • Jotain rajaa

      http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/pauli korpitassi/25935566

      Mitähän neuvoja entinen tj ja nykyinen konsultti osaa antaa johtamisesta?

      Muutama tulee mieleen:
      - hallituksen ja hallintoneuvoston johtaminen harhaan
      - yrityksen johtaminen kilpailijan omistukseen
      - menestyvän yrityksen johtaminen tappiokierteeseen järjettömillä sijoituksilla
      - henkilöstön johtaminen työterveyslääkärille ja sairauslomalle työpaikkakiusaamisen takia

      Keksiikö joku lisää?

      • höpömies

        -miten selität 20M€ tappiot nollatulokseksi
        -kuinka valehtelet omistajille (osuuskunnalle) päin naamaa osuuskuntakokouksessa


      • M Hari

        Onneksi yksi työpaikkakiusaaja AKT:stä sai tuomion. Ehkä jotakin muutakin olisi saanut "ohjailla".


      • V. Putin

        Tästä nyt kokenut mies yrityskonsultiksi.

        Ei ole olemassa niin hyvää yritystä, ettei tämä herra saa sitä nurin.

        PKT ei kymmeneen vuoteen johtanut PPO:ta, ainoastaan

        harhaanjohti kaikkia tahoja.


    • Juristikans

      Mistähän se johtuu ettää hallituksen puheenjohtaja raaahelainen Jarmo Uutela haluaa jatkuvasti esilletuoda ettei osuuskunta PPO:n kokousta voi pitää esim. Ylivieskassa ?..Mikä on todellinen syy koska nyt olisi Ylivieska paras paikka, tiloja löytyy, Urheilutalo-Jäähalli..ja isojen teollisuusyritysten hallit. Kaikkiin mahtuu reilusti yli 1000 kokousedustajaa..tosin ei minulle ainakaan ole vielä kokouskutsua ja sen esityslistaa tullut.. saapa nähdä onko nyt mukaan otettu jäsenien sääntöjen mukaisesti tekemiä esityksiä.

      • havuaj!

        Tarkoitushan on saada mahdollisimman vähän osuuskuntalaisia paikalle, että HALLITUKSEN ajama kanta voittaisi. Kokouksen pitopaikka ja -aika mietitään mahdollisimman hankalaksi.

        Mitä vähemmän osuuskuntalaisia tulee paikalle pitämään puoliaan ja ajamaan oikeuksiaan, sen parempi ihmettelevälle höpölöpö-hiirelle ja ex-tj:n hännystelijä-kaartille - unohtamatta FC Demokratian-riemuvoiton serbilaisedustusta.

        Tekosyitähän voi aina keksiä, miksei Ylivieskassa. Hallintoneuvoston puheenjohtaja on munattomana joo-joo-neitinä miettimässä, että kyllä se PPO:n henkilökunnan vika on.


      • OSUUSKUNTALAINEN
        havuaj! kirjoitti:

        Tarkoitushan on saada mahdollisimman vähän osuuskuntalaisia paikalle, että HALLITUKSEN ajama kanta voittaisi. Kokouksen pitopaikka ja -aika mietitään mahdollisimman hankalaksi.

        Mitä vähemmän osuuskuntalaisia tulee paikalle pitämään puoliaan ja ajamaan oikeuksiaan, sen parempi ihmettelevälle höpölöpö-hiirelle ja ex-tj:n hännystelijä-kaartille - unohtamatta FC Demokratian-riemuvoiton serbilaisedustusta.

        Tekosyitähän voi aina keksiä, miksei Ylivieskassa. Hallintoneuvoston puheenjohtaja on munattomana joo-joo-neitinä miettimässä, että kyllä se PPO:n henkilökunnan vika on.

        MILLON JA MISSÄ KOKOUS ON?


      • Temppuilu jatkuu
        havuaj! kirjoitti:

        Tarkoitushan on saada mahdollisimman vähän osuuskuntalaisia paikalle, että HALLITUKSEN ajama kanta voittaisi. Kokouksen pitopaikka ja -aika mietitään mahdollisimman hankalaksi.

        Mitä vähemmän osuuskuntalaisia tulee paikalle pitämään puoliaan ja ajamaan oikeuksiaan, sen parempi ihmettelevälle höpölöpö-hiirelle ja ex-tj:n hännystelijä-kaartille - unohtamatta FC Demokratian-riemuvoiton serbilaisedustusta.

        Tekosyitähän voi aina keksiä, miksei Ylivieskassa. Hallintoneuvoston puheenjohtaja on munattomana joo-joo-neitinä miettimässä, että kyllä se PPO:n henkilökunnan vika on.

        On tämä merkillistä, että osuuskunnan hallinto taistelee koko ajan osuuskunnan omistajia vastaan. Ja ihan pitäisi olla oikeasta yhtiöstä kysymys, jonka toimintaa säätelee osuuskuntalaki.
        Sivusta seuranneelle, ei koskaan osuuskunnan jäsenenä olleelle hallinnon touhuilu näyttäytyy aivan uskomattomana temppuiluna. Tämä on farssi osuuskunnan kokouspaikkoineen ja -aikoineen ja serbialaisvahvistuksineen. Ollaan muka sijoitusosuuskuntaa, vaikka säännöt sanovat selkeästi jotakin muuta. Ihan pelleilyä. Uskottavuutta ei tällä saavuteta.
        Mikä on seuraavaa temppu ja selitys sille? Ihan jo etukäteen huvittaa.


    • Joutomaa Heinähattu

      Ylivieskan urheilutalolle palloiluhalleineen, aulatiloineen ja tennishalleineen mahtuu n. 2000 henkilöä kokousväkeä. Uutelan ja koko hallituksen syy pitää kokous Raahessa on pelko tulla täysin nöyryytetyksi jäsenistön murskatuomiolla Ylivieskassa. Alkaa pojilla ja tyttärillä kämmenet hikoileen. Puoluetoveri Uosukaisen sanoin: Laittakaa talkkia niin kukaan ei huomaa.

      Korpi-Tassin jännittämisen Raahessa 24.10 huomasi jokainen paikalla ollut. Ei ole puhtaat jauhot pussissa.

      • J. Gagarin

        Nimenomaan. Ja jos 2000 paikkaa ei riitä, niin Nivalassa varmaan saadaan tilat järjestettyä, ettei aivan Ukrainaan tarvitse mennä pitämään kokousta, kun siellä on vähän sama meininki.


    • hephep1

      Valehtelun kierteeseen kun joutuu, niin siitä ei ole helppo päästä pois.

      Ex-toimitusjohtaja valehteli viime kevään osuuskuntakokouksessa Datamen olevan "ylösajovaiheessa", vaikka tiesi tämän menevän konkurssiin. Käänsi puheissaan 20M€ Datame-tappiot kuitatuiksi Oulu ICT:n arvonnousulla..

      Hallitus valehteli (vai olivatko tyhmiä ja tietämättömiä?) keväällä lehdessä huhujen työpaikkojen mentyksistä tai palvelujen heikkenemisestä olevan vailla minkäänlaista totuuspohjaa. Kuka nyt oikesti höpöjä puhuu?

      Uusi toimitusjohtaja on kaksinaamainen. Valehteli FB:ssä jäsenen pyytäneen poistamistaan PPO:n fb-ryhmästä.

      Tämän päälle on hyvä rakentaa luottamusta vaativa sijoitusyhtiö.

    • Kokouspaikka

      1000 jäsentä on kirjallisesti vaatinut seuraavaa:

      Osuuskunta PPO
      Hallitus / hallintoneuvosto

      Kokouspaikka

      Me allekirjoittaneet Osuuskunta PPO:n jäsenet asiakumppaneina vaadimme, että seuraavat varsinaiset tai ylimääräiset osuuskunnan kokoukset järjestetään osuuskunnan kotipaikkakunnalla Ylivieskassa. Vaatimuksemme perustuu osuuskunnan sääntöjen 12 §:än, osuuskuntalain 5 luvun 17 §:än sekä jäsenten tasapuoliseen kohteluun, jos kokouspaikka on toimialueen keskellä. Kokouspäivän tulisi olla lauantai.

    • Huolestunut mummo

      Raahen Seudussa Jarmo Uutela yllättäen ilmaisee huolensa mummojen rahoista.

      Milloin Uutela on ollut kiinnostunut mummojen rahoista? Mies joka on käärimässä mummojen rahat sijoituspelin markkinoille, jossa mummojen osuuden arvo laskee alle puoleen.

      Mummojen rahoista huolestuneen miehen pitäisi antaa mummoille se mikä mummoille kuuluu eli rahat jakoon, niin mummotkin saavat omansa pois osuuskunnasta ja vielä eliaikanaan.

      Huomaathan Uutela nytkin asian mistä mummo oli huolissaan: Saako hän tämänvuotisen palautuksen 1500€ ja paljonko lisää seuraavina vuosina?

    • Terve yhtiö myyty
    • Pieni kalu tympii

      Jutussa mainitut luvut ovat jäävuoren huippu, aivan kuten täälläkin. Todelliset irtisanomiset selviävät vasta vuoden kuluttua.

      Niitä jotka ovat siirtyneet vanhoina työntekijöinä uusiin yrityksiin odottaa vielä ainakin yhdet yt-neuvottelut. Toimenkuvat muuttuvat eikä kaikille löydy ammattia vastaavaa työtä tai töitä ylipäätään.

      Mikä pahinta, alueen tietotaito lipuu muualle, harvemmin aliurakointifirmoissa on käyttöä sillä osaamiselle mitä esim. PPO:n verkkopalveluiden suunnittelussa tarvitaan. Centrian verkkoyksiköllä ei ole tulevaisuutta ja jne jne, loputon lumipalloefekti.

    • Jos oma on iso

      PPO:n hallintoneuvosto kokoontuu lähipäivinä kaksipäiväiseen seminaariin, jonka luennoitsijana toimii konsulttiyrittäjä Pauli Korpi-Tassi. Tämä tuloksena PPO köyhtyy taas tuhansia euroja.

      Muutamia kehitysideoita seminaaria varten:
      - Osuuskunta PPO tulee saada takaisin lainvoimaiseen tilaan
      - Osuuskunta PPO tulee saatta takaisin sääntöjensä mukaiseen tilaan
      - Osuuskunnan tulee laatia jäsentiedote Datamen tilanteesta ja sen edelleen kertyvistä kuluista, kuten valtakunnallisen CDMA verkon vuokrakuluista
      - Hallituksen PJ Uutela ja jäsen Korpi-Tassi on erotettava
      - Valehtelu jäsenille on loputtava
      - Lisäksi tulee miettiä, miksi PPO:n hallinto on luopunut PPO nimen käyttöoikeudesta ilman lupaa, sääntöjensä vastaisesti
      - Jäsenkirjeen laatiminen jossa kysytään jokaiselta jäseneltä erikseen halua jatkaa sijoitusosuuskunnassa tai vaihtoehtoiseti tilinumeroa, jolle jäsenen varat palautetaan

      • Vulva

        korpitassi hurauttaa varmaan paikalle Volvolla, edullisesti Osuuskunnalta lunastettu. Mahtaako kukaan uskaltaa kertoa lunastushintaa.


    • pilipali

      Sen sijaan, että osuuskunta vastaisi Facebook-sivuillaan jäsenten avoimiin kysymyksiin, se perustaa uuden sivuston ja ohjeistaa tarkasti, millä asioilla sivustolla saa liikkua ja mitä siellä on oikeus kysyä.
      Eikö nykyisellä PPO-sivustolla olevat jäsenten asialliset kysymykset miellytä? Eikö niihin haluta vastata? Pitääkö jäsenten siirtää kysymyksensä uusille fb-sivuille vastauksen saadakseen? Miten toimitaan, että osaataan toimia oikein? Että kysymyksiin tulisi vastaus.

      Jos osuuskunta nyt luulee, että tiedotus on hallussa Facebookissa, niin erehtyy. Nykyisilllä sivuilla on muutama kymmenen kävijää. Isoa jäsenmassaa se ei saavuta. Reilut 26 000 jäsentä tarvitsee kiireesti tietoa, missä laittomassa tilassa oleva osuuskunta menee nyt.
      Nyt tarvitaan vahvaa tiedostusta osuuskunnan tilanteesta ja kattavasti kaikille jäsenille. Ei jäsenet jouda Facebookissa roikkumaan ja tiirailemaan, että josko tänään tulisi jotakin tietoa tai vastausta kysymyksiini.
      Talostelua tällainen sivusto, josta kysyjät nakataan ulos, kun päästään asiaan. Näin toimii Osuuskunta PPO.

      Kuka tästä osuuskunnasta ottaa oikeasti vastuun???
      Jäsenenä tarvitsen oikeaa tietoa kattavasti talon tilanteesta. En kikkailua ja talostelua! Sitä on nähty osuuskunnan taholta viimeisen vuoden aikana aivan tarpeeksi. Ja kikkailua jatketaan, mutta se saa loppua nyt!

    • Enemmistön näkemys

      Sanomalehti Keskipohjanmaan mukaan Toholammin Perussuomalaiset tekivät rohjean liikkeen ja läksivät ajamaan PPO:n purkamista. Tässä mallia myös muiden paikkakuntien Perussuomalaisille. Ylivieskassa Kokoomus (Korpi-Tassi ja Männistö), Keskusta (Jaakola) ja Demarit (Kippola) ovat ryvettäneet maineensa PPO- asiassa täysin. Ja sen lisäksi kyseiset henkilöt ovat menettäneet vielä oman poliittisen uskottavuutensa.

      Nyt on Perussuomalaisilla näytön paikka yli kuntarajojen: Miten pelastetaan PPO:n omistajien rahat keinottelijoilta? Tällä teemalla tulee murskavoitto seuraavissa vaaleissa. Hoidetaan purku porukalla kuntoon!

    • Perus5

      Täällä on yksi uusi perussuomalainen!

    • mainosmies vaan

      Näkikö tai kuuliko kukaan Dicame/Datamen liittymien markkinointia? Taisi olla mediassa ainoastaan kun sai verkon toimimaan ja "heti" seuraavaksi konkurssiuutisia...että sellaista jälkimarkkinointia se kai sitten. Tulisi mieleen että "ylösajovaiheessa" oleva operaattori mainostaa itseään mahdollisimman näkyvästi valtakunnan laajuisesti. Vai olivatko tuotteet niin hyviä, että niiden ajateltiin menevän kaupaksi vaikkei niitä mainosteta kenellekkään? Miten johto tämä selittää?
      Dna ylösajon aikana olis ihan toinen meininki, mainosta oli monessa mediassa ja koko henkilökunta oli mukana myymässä liittymiä.

    • Kyllä

      Joo, se on vahapäänkin hyvä lukea nettietiketti!

    • pertti räme tuuhero

      Pojjaat rakensi Leville 4g verkon, purkivat hiljaisuudessa poies kun ei ollut yhtään asiakasta.

      Oulussa taisi olla muutama kymmenen tukiasemaa toista vuotta ilman käyttöä, sähköt puuttui. Vuokrat juoksi silti koko ajan. Varmaan 30k€/kk.

      Samahan tuo oli purkaa muutenkin pois, alkoi puiden kasvu haitatata antennien toimintaa maakunnassa.

    • Oikeus voittakoon

      Kuulin tänään luotettavalta taholta, että myös muiden paikkakuntien Perussuomalaiset ovat ryhmittäytymässä PPO:n purkuhankkeen taakse. Koska he eivät halua PPO:n jsenten varoilla tapahtuvaa keinottelua, eivätkä enää jatkaa Osuuskunnan toimintaa sääntöjensä vastaisessa tilassa.

      • Lenkkeilijä

        No en välttämättä liity vielä perussuomalaisiin, mutta jos tämä pitää paikkansa ääneni saavat tulevissa vaaleissa.


    • On toiminnan aika

      Tähän Perussuomalaisten aloittamaan, PPO:n purkuun tähtäävään kampanjaan kun saataisiin puuhamieheksi Ylivieskan ja Sievin alueen ainoa varteenotettava kansanedustajaehdokas Juha Liukkonen, niin voisimme kiitokseksi äänestää hänet eduskuntaan seuraavissa eduskuntavaaleissa. Saataisiin kaksi asiaa hoidettua: PPO:n jäsenten varallisuus pelastettua keinottelijoiden käsistä ja alueelle oma, alueen etua ajava kansanedustaja.

      • ffffffffffffffffdf

        Voihan tällä asialla toki puoluepolitiikkaakin tehdä, mutta se voi olla haitaksikin.


      • V. Lenin
        ffffffffffffffffdf kirjoitti:

        Voihan tällä asialla toki puoluepolitiikkaakin tehdä, mutta se voi olla haitaksikin.

        Politiikka on otettu alusta asti kokoomusleirin aloitteesta mukaan, kun PPO myytiin, saatiin vielä demarimyötäilijä Eero kimppaan. Hankala enää vetää takaisin.


    • Keskustalainen Yliv

      Olet oikeassa. Tähän hankkeeseen tarvitaan kannatusta yli puoluerajojen. Tulen tekemään töitä tämän eteen myös omieni parissa.

    • Hirveetä

      Kuulin tänään, ettei Osuuskunnan uusi Tj Otsamaa osaa laskea edes prosenttilaskuja!

      • H. A. Ajattelija

        Tämä joutomaa ei huomannut, että summassa oli mukana Paulin ja Jarmon myyntipalkkiot, elikkä tapporahat.


    • Osacas

      Persut ne haaskan haistaa näköjään. Pitää siiis politiikka sotkea tähänkin soppaan.

    • Puolueeton 69

      Onhan tähän asiaan ollut mahdollisuus puuttua kaikilla muillakin puolueilla. Hyvä, että edes joku ottaa asian vakavasti. Tähän on sotkettu politiikka jo PPO-Yhtiöt Oy:n myyntihetkellä ja sen jälkeen hallintoneuvoston jäsenen, demaripoliitikon Eero Kippolan todella likaisin toimin.

    • Ei luottamusta

      Tarkoitat kai serbipoliitikko Eero Kippolaa!

      • Lenkkeilijä

        Olen sitä mieltä että persut oli ainoa puolue jolla oli munaa puuttua "tilanteeseen". Äänet sille


      • J. Gagarin

        Perimätiedon mukaan Eero, joka on vankka poliitiiko, oli vaalipäällikkönä, sekä Valko-Venäjällä, että Ukrainassa viimeisimmissä Presidenttivaaleissa. Eero vastasi mm. äänten laskennasta, kyllähän opposition äänet laskettiinkin niin alas, että oikea ehdokas voitti.


    • M. Hodor

      Näyttää tämä Osuuskunnan toiminta noudattavan vanhaa hyväksi havaittua kaavaa, että kun nurkat alkavat haista, laitetaan akat asialle. Aina kun yrityksellä
      alkaa olla lahkeet märkänä, miehet luikkivat karkuun ja laitetaan naiset hoitamaan asioita. Mitä ne tuollaiset miehet ovat, jotka eivät kanna vastuutaan. Ei taida sepaluksessa olla paljon heiluvaa.

      Oikeastaan naurattaa, kun huomaa miten tyhmiä ihmisiä pääsee livahtamaan johtamaan asioita, joista eivät oikeasti tiedä. Näitten johtajien jäljiltä vahinkoja korjataan sitten vuosikausia.

    • 100-1%=99

      Minäkin kuulin tuosta TJ Kaivuumaan taidottomuudesta laskea prosenttilaskuja. Tämä on kuulemani mukaan on ollut tiedossa jo pitkään. Mutta eihän sitä kukaan usko. Enkä usko itsekkään: Olisiko jollain antaa tsätä jokin esimerkki? Muuten en usko!

    • hohhoijjaa

      No niin, seuraava siirto osuuskunnan porukalta oli poistaa facebook-ryhmän näkyvyys kaikille .

      • Ei yllätä

        Näin toimii Osuuskunta PPO!


    • Totuus esiin

      Onhan tuo ymmärrettävää, kun PPO:n untuvikko TJ Peltimaa kärähti kahdessa kohti valehtelusta, niin ryhmä piti laittaa salaiseksi.

      • J. Gagarin

        Tämä on ollut maantapa PPO osuuskunta, tai mikä lieneekään saattohoito yhtiössä, mikä toimii sääntöjen ulkopuolella ja jonka hallintoelimet pinnistelevät omalla vastuullaan eteenpäin, vaikka mielellään liukenisivat hiivattiin. Aina kun tulee tympeitä kysymyksiä vaihdetaan kanavaa, kuten tässä facebook jutussa. Sitten selitellään, miksi tämä media ei ollut kiva. Ohtamaan Keppana ja Kalajaska saa jatkaa samalla ostetulla "uutislinjalla". Laitettiin akat asialle, kun maa alkoi poltella miljoonavahinkojen takia.


    • Rahat jakoon

      Huomenne tuo Jari Kangasvieren PPO palsta sulkeutuu. Moni asia jäi avoimeksi, vastausta vaille. Surullista. Jarin yritys lienee ollut hyvä, mutta lopputulos jäi fiaskoksi.

    • Totuus on tämä

      Osuuskunnan hallinto on itse toimenpiteillään saattanut osuuskunnan laittomaan tilaan, jossa nyt ollaan. Kaikella tavalla osuuskunnan jäseniä yritetään vaientaa ja halventaa lehtijutuissa hallinnon suulla.
      Totuuden on tultava esiin - ja se tulee esiin tavalla tai toisella.

      Jäsenillä on kaikki oikeudet ja velvollisuudet osuuskunnan omaisuudesta huolehtimiseen.

      Osuuskunta PPO:n rahat kuuluvat jäsenille eli omistajille. Sijoitusyhtiöön omistajien rahoja ei viedä. Sijoitusyhtiö on aivan eri asia.
      Jos hallituksen jäsenillä on rahaa ja halua, perustakaa sijoitusosuuskunta omilla rahoillanne ja ryhtykää leikkimään niillä.

      Rahat jakoon ja heti!

      • puolesta

        Jos hallituksen jäsenillä on rahaa ja halua, perustakaa sijoitusosuuskunta omilla rahoillanne ja ryhtykää leikkimään niillä.

        Just näinnikkää ..


    • Toholammilta

      Nyt on alueen Perussuomalaiset liittyneet Osuuskunta PPO:n purkamisen kannalle jotta saadaan kertyneet varat jaettua jäsenille. Tosi isänmaallista toimintaa jolla on varmasti merkitystä seuraavissa vaaleissa. Hienoa

    • Perussuomalainen

      Nyt on Kangasvieren FB PPO sinusto sulkeutunut. Sivuston toimintapana oli seuraava:
      - Jos kysyjä ei miellyttänyt, hänet poistettiin sivustolta.
      - Jos kysymys ei miellyttänyt, se poistettiin sivustolta.
      - Jos kysymyksen vastaus olisi ollut vastaajalle "hankala" siihen jätettiin vastaamatta

      Selvittämättä esitetyistä kysymyksistä jäi mm.
      1. Keväällä erotettujen jäsenten kohtelu. Kysyttiin, että pitääkö paikkaansa, että osa välimiesoikeuteen valittajista ostettiin hiljaisiksi, samalla valtaosa erotetuista sai tyytyä pelkkään osuuspääoman palautukseen??
      2. PPO:n sponsorointipolitiikka: Kysyttiin, onko PPO uusinut vuonna 2013 akustiikan sponsorointisopimuksen uudella 10 v kaudella? Akustiikan mukaan uusi sopimus on voimassa vuoteen 2022 saakka. Mitä tuottoa tällä sijoituksella saavutetaan? PPO:n TJ:n mukaan kyseessä on "se" vuosia vanha sopimus??
      3. Kolmas selvittämättä jäänyt asia oli Elisa kaupassa saatujen osakkeiden arvonnousu. PPO:n TJ kertoi arvonnousua kertyneen yli 25%. Laskelmat osoittivat vain 13% nousua. Mistä ero johtuu??

      • MITÄ???

        MITÄ? Eikö sitä välimiesoikeusjuttua katsottu loppuun saakka? Siis oikeuden päätöstäkö asialle ei saatu. Siis hallitus maksoi valittajat hiljaiseksi?
        MITÄ?
        Paljonko näille on maksettu osuudelta? 2000 euroako? Vai enemmän?
        PALJONKO NÄILLE ON MAKSETTU JA KENEN RAHOILLA NE ON MAKSETTU?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Mitä seuraavaksi? Siellä varmaan parhaillaan mietitään, miten saatais osuuskuntakokous Ouluun tai vielä kauemmaksi?

        Terveisiä vain maankaivajalta


      • 6+14
        MITÄ??? kirjoitti:

        MITÄ? Eikö sitä välimiesoikeusjuttua katsottu loppuun saakka? Siis oikeuden päätöstäkö asialle ei saatu. Siis hallitus maksoi valittajat hiljaiseksi?
        MITÄ?
        Paljonko näille on maksettu osuudelta? 2000 euroako? Vai enemmän?
        PALJONKO NÄILLE ON MAKSETTU JA KENEN RAHOILLA NE ON MAKSETTU?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Mitä seuraavaksi? Siellä varmaan parhaillaan mietitään, miten saatais osuuskuntakokous Ouluun tai vielä kauemmaksi?

        Terveisiä vain maankaivajalta

        Pomittakaa halintoa asian suhteen. Kyllä meillä on oikeus tietää paljonko PPO joutui maksamaan siitä, että konuudella vei L- osuudet. Osuuskuntalaiset on asetettu eriarvoiseen asemaan tämän asian suhteen.
        Halinto vain selitelee, että on maksettu 100-120€/lappu. Valehtelu jatkuu ja toimitusjohtajan avoimuudesta ei ole tietoakaan.


    • Näin tällä kertaa

      Kyllä on hienoa, avointa ja tasapuolista tämä PPOn esiintyminen somessa, verrataanpa paria paikallista osuuskuntaa:

      http://www.facebook.com/OsuuskauppaKPO vs http://www.facebook.com/osuuskunta.ppo

      KPOn fb-sivuilta näkee julkaisut ja tapahtumat ilman facebook-tunnareita kun taas PPOn...noh näkeehän sieltä tj:n naaman, ja PPO on kuulemma syntynyt v.79 ja on sukupuoleltaan nainen, kaikenlaista uutta sitä oppii kun vanhaksi elää.

      Yhtä avointahan tuo tiedotus on toki ollut kokoajan,

    • Nimimerkki1

      Uusi tj oli FB-sivujen ylläpitäjä, ja kun kysymykset alkoivat olla liian tulenarkoja sulki koko sivuston. Eikö vaikka joku PPOlta työttömäksi jäänyt voisi perustaa todellisen FB-sivuston jossa saa vapaasti esittää kysymyksiä ja kommentteja?

    • 18+12

      Kangasvieren PPO:n FB sivustolta erotettu Juha Tuuttila on perustanut uuden, sensuroimattoman PPO keskusteluryhmän. Onko sinne kenelläkään linkkiä, mistä sivusto löytyy?

      • Huco

        Toholammin kunta on Tuutilan sivusto.


    • Tuuttilan ryhmä
    • riksraksjapoks

      Kyllä tässä politiikka on ollut mukana alusta alkaen. Surullista katsoa kuinka Ylivieskan kokeneet kepulaiset Perkkiö ja Jokinen ovat lähteneet muurari-bulvaanin kelkkaan. Toinen kampanjoi hallituksen jakamissa lentolehtisissä kaupan puolesta ja toinen arvostelee mediassa PPO:n työntekijöiden työtä pelkäksi heinien seipäille laitoksi tehomaatalouden aikana. Eikö Vieskan energian myynti opettanut mitään? Mikä se olikaan, kun pettää aina? Kokemusta valtuustoon varsinkin nyt, ja taas meni luottamus. Demareiden veturimies, nykyinen potkupalloilija, on oma naurettava lukunsa.

    • Rukiver

      Alueen asukkaat tulevat vielä huomaamaan, että PPO:lla tehtiin muutakin kuin seivästettiin heinää. Monilla tulee vielä ikävä PPO:n viihdepakettia ja sen IPTV-palvelua.

    • Juha T
      • Osacas

        Miksi PPO pakottaa ihmiset Turpakirjaan keskustelemaan ?


      • Osacas
        Osacas kirjoitti:

        Miksi PPO pakottaa ihmiset Turpakirjaan keskustelemaan ?

        Ai jaa ei se ollutkaan PPO:n keskustelusivusto vaan jonkun Tuuttilan.


    • J. Gagarin

      Vuoden sketsihahmokisa alkakoon. Kilpailijat ovat tänä vuonna Jarmo, Pauli, Kati, Asko ja Eero. Kuka, taikka ketkä putoavat, sen päättävät te rakkaat lukijat. Jokainen kilpailija on näyttänyt osaamisensa ja on aika julistaa äänestys. Aikaa on seuraavaan osuuskuntakokoukseen saakka. siihen asti hyvää yötä ja näkemiin.

      ps

      Lisä miinus pisteitä saa se, joka aiheutti eniten vahinkoa Ylivieskalle ja ympäristölle

    • AsiakastiedoteElisa

      Nytpä olisi kiva nähdä PPO:n myyntiä ja sijoitustoimintaa kannattaneiden yrittäjien naamat kun on elisalta tullut ilmoitus..1.3.2014 ovat puhelinliittymähintanne seuraavat :
      - elisa perusliittymä kuukausimaksu 15,96 €/kk (oli 7,00 €) 128%
      - elisa ISDN 25,55 €/kk ( oli 5,05 €/kk) hinta nousee 406 %
      - samoin puhelumaksut nousee 108 %

      Siinäpä sitä olisi purtavaa ja jos oikein olen ymmärtänyt niin useimmat on sitä mieltä että tulevat irtisanomaan lankapuhelimet ja ottaisivat Osuuskunta PPO:lle kertyneet varat jäsenien käyttöön ilman sijoitusyhtiömallia.

      • Paul Anka

        Elisa ottaa kiiruusti omansa pois.


      • nakkikattila

        "elisa ISDN" haha elätkö vielä 90-luvun loppupuolta?
        Miltä vuodelta kyseinen asiakastiedote on?


    • M. Hodor

      Kuulin tuossa, että uudella Osuuskunta PPO facebook sivulla on hiljaista, kuin huopatossutehtaalla.

      Jälleen onnistuttiin Korpi-Metsojen ja Täytemaitten taktiikalla tukahduttamaan keskustelu aiheesta.

      Ennustan, että jos tuolla syntyy keskustelua ja alkaa tulla tympeitä kysymyksiä, niin mustalaisleiri muuttaa taas uuteen osoitteeseen.

      • kyynel

        Uusi osuuskunnan fb-profiili on muuten sekin laittomassa tilassa eli kuvaa osuuskuntaa loistavasti! Profiili on nimittäin luotu Facebookin käyttäjäehtojen vastaisesti. Ei vain tuokaan asia näytä menevän jakeluun.


    • Charlie's angels

      Olet oikeassa kyynel. Osuuskunnassa kannattaisi lukea fb-säännöt ennen kuin lähtee perustamaan ummikkona uusia sivustoja. Yrityksellä ei voi olla fb:ssä henkilöprofiilia. "Oletko valmis noudattamaan ohjeita, ellet poistan sivut sivustolta!"

      Kerron tämän siksi, että osk:n jäsenenä säästyn siltä myötähäpeältä, että osuuskunta ppo heivataan fb:n henkilöprofiilista ulos tuota pikaa.

      Osuuskunta PPO on nyt nainen ja syntynyt vuonna 1979. Osuuskunnan nimi voitaisiin ihan hyvin muuttaa Paulin Enkeleiksi.

      Myös instituution sivuilla olevat henkilökuvat kuvaavat pelkästään narsisimia. Laittakaa sinne kuvia siitä, mitä PPO omistaa: Kaksi läpilahoa kiinteistöä ja yhden velkaisen, lähes tyhjän ja tappiollisen kauppakeskuksen.

    • 10 lisää

      Ei muuten muuteta nimeä eikä sääntöjä. Se on päämäärämme! Katsotaan miten pitkälle OSK:n hallinnon vastuulla tätä asiaa viedään. Tulee mielenkiintoinen kevätkokous, kun 1000 PPO:n jäsentä teki sitä varten todella hyviä esityksiä.

      Osuuskunta on sääntöjensä ja osuuskuntaina vastaisessa tilassa. Pitää vaihtaa 10 henkilöä lisää hallintoneuvostoon, niin päästään ajamissamme asioissa eteenpäin!

      Ja vuoden päästä vaihdetaan 10 lisää.

    • JokilaaksojenSikaosk

      Olet harvinaisen oikeassa. Osuuskunta ei voi myydä nimeään hallintoneuvoston päätöksellä. Jo tuo temppu on lain ja sääntöjen vastainen.

    • Rantakatu 50

      Nyt on varmistunut se että on ihan turha raahata järvisalon kallista lakimiestä seuraavan osuuskuntakokouksen puheenjohtajaksi koska se on jo valittu..on osuuskunnan jäsen, antaa kaikille puheenvuoron ja kirjauttaa kaikki tehdyt esitykset joita kannatetaan pöytäkirjaan.. tätä jäsenet haluaa ja kuten on käynyt esille ei hallituksen pj ole mikään osuuskunta-asioiden asiantuntija vaan tehtyjen väärien päätösten piilottelija. Ne tulee julki kun Minä toimin seuraavan kokouksen puheenjohtajana. Silloin ei jäsenten esittämiä asioita korokkeelta tyrmätä vaan hoidetaan asiat kaikkien haluamalle mallille. Äänestetään !

    • J. Gagarin

      Täytemaa kertoi tänään Kalevassa, että se miksi 15M€ sijoitusrahaa on jumissa johtuu ajanpuutteesta.

      Johtuu varmaan myös siitä, että nykyiset säännöt eivät anna mahdolisuutta sijoitustoimintaan. Osuuskunta PPO ei ole voinut muuttua sijoitusosuuskunnaksi, koska sellaisia sääntöjä ei ole edes hyväksytty.

    • LisäosuusPPO

      Lisäosuuksien osalta sen verran faktaa että sen asian välimiesoikeuteen vieneet tahot oli hankkineet niitä/per taho useampia satoja..asia selviää..malttakaa..malttakaa ja olivat joko firmoja joilla on lakimiehiä. Nyt on neuvotteluissa ne neljä ( 4 ) tahoa päässeet sopimukseen jossa niille maksetaan se 100 tai 120 € mutta aivan varmasti on maksettu myös jotain muuta..jotta saadaan julkisuuteen että "riitautettu lisäosuusasia on sovittu".
      ( karkea laskelma jos lisäosuuksia oli riitaisilla 400 kpl/yht. niin jos saanto oli 400*120 €= 48 000 500 €/osuus*400 = 200 000 € niin sopu syntyi 248 000 €:lla)..varmaan aika hyvä palkkapäivä neljälle lakimiehelle, tuskin ovat tinkineet tuosta)
      Väärin tässä on se että ne yksittäisten osuuksien omistajat jäävät näin ulkopuolelle ao.sopimisesta..ja eivät osanneet pitää puoliaan edes ns. joukkokanteella..olihan heitä..kaikkiaan 2700..josta etelän upsalan ekonomit veti nyt rahat välistä.. Lukekaapa ajatuksella Osuuskunta PPO:n tiedotteet sivuilta sanamuoto jolla julkistettu. Se on taas "konsultointia" kenenkähän tekemänä ja mihin hintaan?
      Mutta..ahneella on p.skanen loppu sanoi Siirakki.

      • V. Putin

        Elikkä sama summa, ellei enemmänkin, kuin välimiesoikeus olisi maksanut.

        Kyllä Nyt on korpit haaskalla. Keksivät vielä tuonkin, taisi tulla tietovuotoja (sisäpiirin) kevään ja syksyn osuuskuntakokouksen teemoista. Eihän lakimiesten kannata riidellä keskenään, niin kauan, kuin pesässä on jakamista itselle.

        Ja muistakaa se, että siitä tietää, että lakimies valehtelee on se, että sen huulet heiluu. Voi joukossa olla tietenkin vatsastapuhujia, mutta sitten niille pätee se, kun ääni kuuluu.

        Tässäpä ne satavuotiaan, maineikkaan yhtiön rahat pikkuhiljaa sulavat pelureitten pötsissä.


      • M. Hodor
        V. Putin kirjoitti:

        Elikkä sama summa, ellei enemmänkin, kuin välimiesoikeus olisi maksanut.

        Kyllä Nyt on korpit haaskalla. Keksivät vielä tuonkin, taisi tulla tietovuotoja (sisäpiirin) kevään ja syksyn osuuskuntakokouksen teemoista. Eihän lakimiesten kannata riidellä keskenään, niin kauan, kuin pesässä on jakamista itselle.

        Ja muistakaa se, että siitä tietää, että lakimies valehtelee on se, että sen huulet heiluu. Voi joukossa olla tietenkin vatsastapuhujia, mutta sitten niille pätee se, kun ääni kuuluu.

        Tässäpä ne satavuotiaan, maineikkaan yhtiön rahat pikkuhiljaa sulavat pelureitten pötsissä.

        Kuulin tuossa, että uudella Osuuskunta PPO facebook sivulla on hiljaista, kuin huopatossutehtaalla.

        Jälleen onnistuttiin Korpi-Metsojen ja Täytemaitten taktiikalla tukahduttamaan keskustelu aiheesta.

        Ennustan, että jos tuolla syntyy keskustelua ja alkaa tulla tympeitä kysymyksiä, niin Osuuskunta PPO muuttaa taas uuteen osoitteeseen.


    • pkari5

      Vaihtuuko ADSL saunalahden linjaan? Niin kuulemma netin saa jatkossa halvemmalla ja mokkulan kaupanpäälle kun irtisanoo vanhan itse ja tilaa uuden suoraan saunalahdelta. Automaattisella muutoksella hinta pysyisi samana tai jopa nousisi? Tämmöistä huhua kuulin tänään..onko perää?

      • maxwel2

        Minä vaihdoin Saunalahteen ja pärjäsin vaihdossa. On Adsl sekä mokkula LTE verkossa.
        PPO:lla ei ikinään näitä nopeuksia.

        Tarjoukset ovat poistuneet Saunalahden sivuilta!


    • Pohjaaalaanen

      Entinen tj on kuulemma Kurikasta, kuten esim. Mieto, eikö Eteläpohjalaiset ole tunnettuja rehellisyydestään? Mitenkäs se on selitettävissä että kun pkt avaa suunsa niin vastuu siirtyy kuulijalle, ei taida olla aito eteläpohjalainen, savolainen paremminkin? Kaikki on aina jonkun muun syytä.

    • Huono valinta

      Aina kun Jätemaa avaa suunsa meikäläinen kiehahtaa. Miten muuta tämän asian kokevat?

    • Ähkymaa

      Aina kun lehdistä lukee Jätemaan juttuja, huomaan tämän valehtelevan päivä päivältä enemmän. Todella hyviä juttuja takapuolen pyyhintään. Sekin oli hyvä juttu kun Jätemaa kertoi, ettei mahdu autoonsa.

    • 120+120=240km

      Uusi Tj ehtisi varmasti paremmin tehdä työnsä jos asuisi Ylivieskassa. Nyt kuluu yli kolme tuntia päivässä auton ratissa. Nyt ei lehtijutun mukaan ehdi tehdä työtänsä, kun jäsenet häiritsevät.

    • Uudet tuulet

      Keväällä vaihdetaan hallintoneuvostoon 10 jäsentä lisää!

    • porhon auto

      Käytetty audi myytävänä, kysyä voi osoitteesta osuuskunta ppo fi, myydään tarpeettomana

    • Vähäaho

      Tulilanka palaa..nyt kaikki Haapajärvelle kuulemaan mitä Osuuskunta rahoilla voidaan tehdä ja paljonko elisa etelästä satsaa kaupunkiin.. tuskin jo olevaan kuituverkkoon tai rakennettuun lankaverkkoon. Tavoite on elisalla mobiilissa ja oulunseudun esittelijällä yrittää löytää ilman vakuuksia rahaa tarvitsevia eri tahoja..
      Eikö ole aika härskiä toimintaa Teidän jäsenien kannalta.
      Aion mennä mukaan kuulemaan mitä esitetään !

    • Järki hoi

      Miksi ihmeessä PPO:n jäsenten rahoja ollaan viemässä Haapajärvelle? Onko siellä edes kymmentä PPO:n jäsentä? Nyt kyllä jollakin viiraa ja pahasti.

    • Jäsenten asialle

      Ilmeisesti Osuuskunta ei uskalla jalkautua kolmen tuhannen jäsenen Nivalaan, kun pelätään, että tulee niin paljon kritiikkiä PPO:n laitonta toimintaa kohtaan. Aiheesta sitä kyllä voi lähteä antamaan Haapajärvelle saakka! Mihin saa ilmoittautua, missä ja milloin tämä tilaisuus on? Otan myös naapurit mukaan.

      • 12+14

        Kuntakierros vasta alkaa tästä! Tähän se osuuskunnan raha menee. Peli pitää saada kiireesti poikki, ettei enempää tuhlata jäsenten rahoja. Kyllä ne hassaa vaikka kaikki, jos tälle ei laiteta pistettä. Tästäkin tulee turhia kilometrejä. Haapajärvelle!!??? Hyvä ettei kuitenkaan Haaparantaan.


    • Vaari10

      Datame konkassa ja Pauli kehuskeli, että ei pärjätä telepuolella. Lujassa on päästä irti kuitenkin puhelinpuolesta. Onko kiire saada teletoimintaa, jotta päästään edes jossain kohtaa osuuskuntalain 2 pykälän vaatimuksiin.

      Osuuskunnan määritelmä ja tarkoitus
      Osuuskunta on yhteisö, jonka jäsenmäärää eikä osuuspääomaa ole ennalta määrätty. Osuuskunnan tarkoituksena on jäsenten taloudenpidon tai elinkeinon tukemiseksi harjoittaa taloudellista toimintaa siten, että jäsenet käyttävät hyväkseen osuuskunnan tarjoamia palveluita taikka palveluita, jotka osuuskunta järjestää tytäryhteisönsä avulla tai muulla tavalla.
      Osuuskunnan säännöissä voidaan kuitenkin määrätä, että osuuskunnan tarkoitus on pääasiassa aatteellisen tarkoituksen yhteinen toteuttaminen.

      Osuuskunta on ilmoitettava rekisteröitäväksi siten kuin tässä laissa säädetään.

    • Reetrikki
    • Tarmojokola

      Fakta: Jos Osuuskunta PPO olisi jatkanut Ylivieskassa niin myös Centrian jatkoon olisi voitu vaikuttaa... ypa-korpitassi-kippola-perkkiö-männistö-nivala.. nyt on ihan turha itkeä sen perään, hallitus on päättänyt ja Te olette sen aiheuttaneet...miettikää hetki tätä ja katsokaa peiliin..kukase siellä killottaa..uusi ppo tj:hän se siellä naamana on mutta kenen..visiot siellä taustalla hilluu.. Teidän päätöksiä.. kantakaa vastuu ja poistukaa takavasemmalle..kauimmaiset tuskin uskaltaa kurikkaan.

      • osakas

        kannattaa googlata tuo Ylivieskan kauppaseura, Konsultti touhuaa ja Pohjanmaan Puhelinosuuskunta jasenena ja PPO yhteistyokumppanina. voisi varmaan sivut tarkistaa. Mahtaako nyt Osuuskunta antaa tukea jotta saa seurustella.


    • savimaasta elinvoima

      Kuten kaikkitietävä hallituksen puheenjohtaja niin osuvasti totesi "ei se kuitu sieltä maasta mihinkään katoa".

      Kaikkivoipa osuuskunnan hallitus ties viime keväänä oikein kertoa, että huhupuheet henkilökunnan irtisanomisista ovat vailla minkäänlaista totuuspohjaa. Elisa on luvannut kehittää aluetta! Palvelut vain ja ainoastaan paranevat - kuten on monessa asiassa jo huomattu.

      Nyt kun Joutomaa kiertää pohjoisen tytön kanssa markkinoimassa konesalipalveluita ja luomassa työpaikkoja, jakamassa yrityksille ilmaista rahaa ja tuomassa muiden rahoilla elinvoimaa alueelle, niin eikö tässä nyt keksitä pyörää uudelleen? Ensin lyödään lypsävä lehmä lahtipenkkiin, sitten aletaan ostamaan uutta. Lopetetaan työpaikat ja sitten aletaan muka työllistämään. Hölmöläisten hommaa!

      Ei hätää, kyllä Kurikan iso pieni mies konsultoi!

    • The End

      Jotenkin tuntuu, että tämä sivusto alkaa olla taputeltu kasaan. Aika vaisua on.

    • Lenkkeilijä

      Elikkä PKT onnistuu väsytystaktiikassaan.

    • totuus5

      Tämä sivusto ei olekaan mikään sensaatiosivusto. Sensaatiohakuiset pysykööt poissa. Tällä sivustolla tuodaan esiin totuus ja se tulee esiin!
      Siihen tarkoitukseen tämä on erinomainen kanava.

      • kyösti

        Vai sensaatiosivusto. Mikä apina sinä olet tänne pääsylippuja jakamaan.


    • osakas

      Eikö tämän pitäisi olla hyvin yksinkertainen asia? Osuuskunnan liiketoiminta on myyty pois, niin ei muuta kuin rahat jakoon. Millä oikeudella nämä herrat saavat alkaa sijoitella osakkaiden rahoja, kun toiminta loppuu.

      • osakas2

        Juuri näin!

        Rahat jaetaan mutta lisäksi pitää vielä selvittää myynnin laillisuus ja sieltä mahdollisesti tulevat vahingonkorvaukset jäsenille.

        Mitä Elisa maksoi PKT:lle jotta sai ostettua PPO:n ilman kilpailevia tarjouksia??

        Elisa hyötyi ja PKT hyötyi ja jäsenet kärsivät joutumalla maksamaan korkeammat hinnat palveluista.

        Totuus tulkoon esiin!


    • Jäsen Ylivieskasta

      Uusi tj pennimaa kertoo lehtijutuissaan, että Osuuskunta PPO on sijoitus- ja kehitysyhtiö. Tuo "kehitysyhtiö" tarkoittaa sitä, että osuuskunta voisi paikallisesti sijoittaa 15 miljoonaa euroa ilman tuottovaatimusta. Ei näin PPO:n säännöissä lue. Toiminta on PPO:n sääntöjen vastaista.

      Keväällä menemme suurin joukoin osuuskuntakokoukseen ja päätääme siellä purkaa laittomassa tilassa olevan Osuuskunta PPO:n ja jakaa sen varallisuuden 140 M€ jäsenille. Se tekee yli 5000€ jäsentä kohdin. Pidetään puolemme.

    • JHT kalajoki

      Toivotaan että osa jäsenistä katsoo Fin-Can jääkiekko-ottelua..n 5 Miljonaan kansa ottelee tasapäin n 35 Miljoonan jäsenen kansakuntaa vastaan. Sama tilanne on kun hallitus-tj ja vanha tj yrittää lakimies yms. ylivoimalla yrittää kammettaa 27000 jäsenen osuuskuntaa epämääräiseen sijoituspuljuun..taistoon kun käymme niin maalit ratkaisee.. Hyvä Jussi Jokinen Kalajoki meidän mies.

    • 7+6

      "Kobra vanhin, valkoinen
      Nousee pystyyn huojuen
      Viidakosta soitto kauntautuu

      Niin piilossa viidakon
      Marmoripaasilla raunion
      Alkaa tanssi hiljainen
      Silmälasikäärmeiden
      Vain viidakko kuulee sen"

    • 7+2

      No nyt on Paulia alettu matkia ulkomailla:
      IL 17.2-14 :
      "Sveitsin lentokonekaappari olikin toinen lentäjistä"

      • Cessna4

        tuo tyyppi osasi kuitenkin ammattinsa


    • Osuuskuntalaki

      Osuuskunta PPO -konsernin emoyhtiö on Osuuskunta PPO,
      jonka tytäryhtiöitä ovat Cuuma Communications Oy ja PPO Sijoitus Oy. PPO Sijoitus Oy:n tytäryhtiöitä ovat PPO Kiinteistöt Oy, Pohjanmaan Verkkopalvelut - PVP Oy ja Riofori Oy. Osuuskunta PPO -konsernin osakkuusyhtiöitä ovat Datame Oy ja JPC-Studiot Oy.

      Siis päätoimialan mukainen sääntö on voimassa.
      Ei ole Osuuskunta PPO muuttunut sijoitusyhtiöksi !

    • Laiton on

      Ongelma muodostuu siitä, ettei Osuuskunta PPO tuota mitään niitä palveluita, joiden käytöllä PPO:n voimassa olevien sääntöjen mukainen osuuskunnan jäsenyys ansaitaan ja ylläpidetään.

      • Tuplataikuitti

        Väännetäänkö nyt PPO:n säännöt uusiksi uuden tilanteen mukaan, eli jäsenen ei tarvitse käyttää PPO:n palveluja, pysyäkseen jäsenenä. Täytyy vain todeta, että pelimiehiä koko johtotroikka. Pelailevat aina tilanteen vaatimalla metodilla.
        Panoksena on koko PPO:n jäsenistön rahat.
        Siinä pelissä menevät pelimerkit sekaisin ja käteen jää mustapekka.


    • Mato sätkii jo

      Sääntöjen vääntäminen ei onnistu ilman 2/3 osan äänienemmistöä osuuskuntakokouksessa. Osuuskunta on ollut sääntöjen vastaisessa tilassa parin kuukauden kuluttua kokonaisen vuoden. Katsotaan miten pitkälle PPO:n hallinto voi tätä tehdä omalla vastuullaan. Nyt odotetaan mielenkiinnolla aluehallintoviraston päätöstä erityisen tarkastuksen tekemisestä. Mato alkaa jo sätkiä koukussaan.

    • Pösöarvi

      Osuuskunta PPO -konsernin emoyhtiö on Osuuskunta PPO,
      jonka tytäryhtiöitä ovat Cuuma Communications Oy ja PPO Sijoitus Oy

      Cuuma Communications Oy

      Tilikauden tulos 2012/12 116000 €, henkilökunta 5

      PPO Sijoitus Oy (Rekisteröity: 31.10.2012)
      Yhtiön toimialana on kaikki laillinen liiketoiminta.
      Toimitusjohtaja: Peltomaa Kati Maria
      Henkilöstöluokka Alle 5
      Liikevaihtoluokka Luokittelematon
      Tunnusluvut PPO Sijoitus Oy

      Palvelu ei ole saatavilla

      Ei mitään julkista toimintaa.

      PPO Sijoitus Oy:n tytäryhtiöitä ovat

      -PPO Kiinteistöt Oy,
      -Pohjanmaan Verkkopalvelut - PVP Oy
      -Riofori Oy

      PPO Kiinteistöt Oy Tilikauden tulos (1000 EUR) 2012 -144
      Pohjanmaan Verkkopalvelut - PVP Oy Tilikauden tulos (1000 EUR) 2012 -9 henkilökunta 2
      Riofori Oy
      Taloudelliset tiedot
      Liikevaihto: -
      Henkilöstömäärä: -
      Osakepääoma: -
      Osakkeiden lukumäärä: -
      Toimiala: Radio-ohjelmien tuottaminen ja lähettäminen
      Vastuuhenkilöt - Riofori Oy
      Nimi Rooli
      Pauli Iisakki Korpi-Tassi varsinainen jäsen

      Osuuskunta PPO -konsernin osakkuusyhtiöitä ovat Datame Oy ja JPC-Studiot Oy.

      Datame Oy oli suomalainen Finnet-ryhmän @450-verkon laajakaistaoperaattori. Yhtiö meni konkurssiin 2013, jolloin

      myös @450-verkko suljettiin Suomessa.
      Tappiot kymmeniä miljoonia euroja.


      JPC-Studiot Oy

      Kotipaikkakunta Helsinki
      Yhtiömuoto OY, Osakeyhtiö
      Toimiala TOL: 73111, Mainostoimistot

      JPC-Studiot Oy Tilikauden tulos (1000 EUR) 2012 52€

      Kuten huomaatte hommassa ei ole mitään järkeä.

      Tämä on sellaisen johtajan epätoivoinen yritys, joka huomasi itsekin
      tehneensä elämänsä suurimman mokan, mutta ei voi sitä tunnustaa.
      Hän on edelleen ylösajovaiheessa.

    • Ei luottamusta

      On valitettavaa, että PPO:n TJ ja hallitus lähtivät seikkailemaan täysin päättömästi DNA:sta saaduilla kymmenillä miljoonilla euroilla. Näin oli tehtävä, koska Pauli Korpi-Tassi päätti, ettei jäsenille kuuluvia rahoja anneta jäsenille (lue jäsen = omistaja).

      Nyt tämä päätös on tehty toiseen kertaan PPO-Yhtiöt Oy:n ja Oulu ICT:n osakekauppojen jälkeen. Nyt jaettavaa on yli 120 miljoonaa ja jälleen rahat laitetaan kankkulan kaivoon.

      Miksi PPO osti Gisforestin, Cuuman, Rioforin, JPC studiot, Telekarelian, BCC:n, PVP:n ja perusti Datamen ja Dicamen ja osti sen jälkeen konkurssikypsän @450 verkon? Eikä tämäkään vielä riittänyt. 450 konkurssiverkko uusittiin täysin järjettömällä tekniikalla. Siksi, että jäsenten rahat saatiin pistää sileäksi! Sinne meni eikä piisannutkaan! Oli myös varmasti mukavaa käydä vaimoineen oppimatkalla Kiinassa Datame hurmiossa.

      Miksi Osuuskunta PPO on ajettu sääntöjensä vastaiseen tilaan?

      Miksi omistajat antavat tällaisten virheiden tekijöiden jatkaa PPO:n hallituksessa ja hallintoneuvostossa?

    • Game over

      Nyt on oikea juuri oikea aika viheltää peli poikki ja jakaa Datamen konkurssin jälkeen jäljelle jäävä osuuskunnan omaisuus, noin 140 miljoonaa euroa omistajilleen, ennen kuin uusia konkurssipesiä hankitaan.

    • M. Hodor

      Jos PPO:ssa olisi ollut terve ja pätevä hallinto, tuolle epäpätevälle tj:lle olisi jo aikapäiviä näytetty ovea.

      Oli vain niin, että pullamössö sulatti aivot.

    • R Ryti

      Tietääkö kukaan, mikä on tuon Korpi-Tassin Paulin sotilasarvo? Taitaa olla korpraali korkeintaan, veikkaan. Sama arvo, kuin Aatulla. Yhtä vähän järkeä päässä.

      • jos niikseen tulee

        Eipä sillä sotilasarvolla taida olla paljoa järjen kanssa tekemistä.


      • R Ryti
        jos niikseen tulee kirjoitti:

        Eipä sillä sotilasarvolla taida olla paljoa järjen kanssa tekemistä.

        Eipä kyllä, mutta taitaa kuulua johtajaominaisuuksiltaan samaan kastiin. Suuria suuruudenhulluja hankkeita. Lopuksi täysi tuho. Suuria taloudellisia ja inhimillisiä vahinkoja.


    • Järkyttävää

      On hirveää seurata sivusta PPO:n johdon pelaamista rahalla ja ihmisillä. Emmekö todellakaan voi mitään sille? Kauanko tämän annetaan jatkua?

    • maxwel2

      Emme voi muuta kuin ihmetellä, kuinka meitä vedetään höplästä???

    • Osuuskuntalainen

      Alla sähköposti Katilta.
      Kysymyksinä on ollut viimme kevään laittomat äänestykset.
      L-osuuksien laittomat pakkolunastukset.
      V- osuuksilta rahastoannin epääminen (sääntöjen vastaisesti, sääntö 7)
      Osuusrekisteriotteiden osittainen puutteelisuus (uupuu siirtopäivämäärät ja muunnot).
      Osuuskunnan elin on pistänyt toimeen sääntöjen ja lakien vastaisia päätöksia (vahingonkorvausvastuu)
      Äänestyslipukeissa (henkilövaali) oleva viivakoodi mitä se pitää oikein sisällään.
      L- osuuksien osalistumisoikeus viimme kevään kokoukseen, oliko vaiko ei ollut
      Esim. näitä asioita on kyselty ja saamatta minkäänlaista vastausta.

      Hei,

      olette lähestyneet meitä lukuisten yhteydenottojen muodossa liittyen xx jäsenyyteen ja xy ex-jäsenyyteen Osuuskunta PPO:ssa. Teille on myös vastattu useiden eri henkilöiden toimesta. Tässä kohtaa Osuuskunta PPO katsoo, etteivät lisäkysymyksiin vastaaminen ja niihin liittyvät selvitystyö enää kuulu tavanomaisen asiakaspalvelun piiriin.



      Jos teillä on edelleen mielestänne selvittämättömiä asioita osuuskunnan kanssa, pyydämme teitä lähestymään meitä juristin avustuksella selkeästi yksilöiden, mitä lainkohtia olemme mielestänne rikkoneet.



      Ystävällisin terveisin,



      Kati Peltomaa

      Toimitusjohtaja

      Osuuskunta PPO



      Varastotie 1, 84100 Ylivieska

      08 4291 220

      044 7291 220

    • 5+13

      Nyt on osuuskunta ulkoistanut jo järjen käytökin.
      Mihin siellä tarvittaan enää työntekijöitä?

    • Alas kierot tyrannit

      Täysin sikamainen vastaus, joka kuvaa täysin PPO:n nykyistä toimintaa:

      "Jos teillä on edelleen mielestänne selvittämättömiä asioita osuuskunnan kanssa, pyydämme teitä lähestymään meitä juristin avustuksella selkeästi yksilöiden, mitä lainkohtia olemme mielestänne rikkoneet."

      Voisitteko kuvitella, että vastaavia vastauksia saataisiin KPO:n tai Ylivieskan osuuspankin kanssa toimittaessa? Olen jäsen sekä KPO:ssa että OP:ssa. Olen PPO:n toimista todella järkyttynyt. Haluan rahani pian pois PPO:sta ja sijoittaa ne muualle.

      Laita juristi asialle. Huomioi myös, että lain lisäksi on rikottu monessa kohdin osuuskunnan sääntöjä. Oikeusapu menee kotivakuutuksen oikeusturvan piiriin.

      • M. Hodor

        Tämä on sitä avoimmuutta ja läpinäkyvyyttä, mitä luvattiin.
        Täysin sairas vastaus reiluun kysymykseen.
        Aletaan uhkailla lakimiehillä, kun loppuu kyvyt ja ymmärrys.

        Näin toimii jäsenten etua valvova osuuskunnan hallinto.

        Eikä yhtään paista läpi mätä, mikä on haissut jo yli vuoden.


      • PPO jäsenääniä
        M. Hodor kirjoitti:

        Tämä on sitä avoimmuutta ja läpinäkyvyyttä, mitä luvattiin.
        Täysin sairas vastaus reiluun kysymykseen.
        Aletaan uhkailla lakimiehillä, kun loppuu kyvyt ja ymmärrys.

        Näin toimii jäsenten etua valvova osuuskunnan hallinto.

        Eikä yhtään paista läpi mätä, mikä on haissut jo yli vuoden.

        Milloin tulee tietoa PPO osuuskunnan kokouksesta, siinä tulee olemaan taas soitteluita ja valtakirjojen kuljettamista lukittujen ovien taakse että varmistaa oikeuden sanoa mielipiteensä osuuskunnan hajottamiseen ja rahojen jakamiseen osakkaille.


      • Kuka lahjotaan nyt
        PPO jäsenääniä kirjoitti:

        Milloin tulee tietoa PPO osuuskunnan kokouksesta, siinä tulee olemaan taas soitteluita ja valtakirjojen kuljettamista lukittujen ovien taakse että varmistaa oikeuden sanoa mielipiteensä osuuskunnan hajottamiseen ja rahojen jakamiseen osakkaille.

        Minkähän jalkapallojoukkueen, urheiluseuran ja työpaikkaporukan hallitus tällä kertaa maksaa isolla rahalla osuuskuntakokoukseen äänestämään hallituksen esitysten puolesta osuuskunnan omistajia vastaan. Ja tämä kaikki osuuskunnan omistajien rahalla. Ja veturimies vahtii äänestäjiä. Näin toimii ja on toiminut Osuuskunta PPO.

        Ja osuuskuntakokous viedään tietysti Ouluun tai vielä kauemmas, jos suinkin mahdollista, mutta ainakin mahdollisimman kauas käärmeen pesästä kuten entinen tj. on sanonut. Näin toimii Osuuskunta PPO ja on toiminut.


      • Ypa kaatuu
        Kuka lahjotaan nyt kirjoitti:

        Minkähän jalkapallojoukkueen, urheiluseuran ja työpaikkaporukan hallitus tällä kertaa maksaa isolla rahalla osuuskuntakokoukseen äänestämään hallituksen esitysten puolesta osuuskunnan omistajia vastaan. Ja tämä kaikki osuuskunnan omistajien rahalla. Ja veturimies vahtii äänestäjiä. Näin toimii ja on toiminut Osuuskunta PPO.

        Ja osuuskuntakokous viedään tietysti Ouluun tai vielä kauemmas, jos suinkin mahdollista, mutta ainakin mahdollisimman kauas käärmeen pesästä kuten entinen tj. on sanonut. Näin toimii Osuuskunta PPO ja on toiminut.

        Saapas nähdä, nähdäänkö kokouksessa FC-Ypan, Centrian, Oulaisten musiikkiviikkojen, Akustiiikan, Pattijoen urheilijoiden ja Kalajoen Loma-asuntomessujen parissa puuhastelevien laaja ryntäys "vapaiden" valtakirjojen käyttäjiksi. Ja kukahan moisen huvin viime kädessä maksaa??


      • ihmettelen2
        Ypa kaatuu kirjoitti:

        Saapas nähdä, nähdäänkö kokouksessa FC-Ypan, Centrian, Oulaisten musiikkiviikkojen, Akustiiikan, Pattijoen urheilijoiden ja Kalajoen Loma-asuntomessujen parissa puuhastelevien laaja ryntäys "vapaiden" valtakirjojen käyttäjiksi. Ja kukahan moisen huvin viime kädessä maksaa??

        Eikös vain PPO jäsen tai perheenjäsen valtakirjalla ole oikeutettu osuuskunnan kokoukseen ?


    • Eriarvoisuuspois

      Jäsenien esittämiä asioita ei käsitellä, puuhastellaan vain hallituksen ja "konsultin" ( ent tj ) esityksiä joissa tavoitteena on edelleen saada kertyneet varat "upsalan ekonomien" ja "lakimiesten", asianajajien hoidettavaksi. Yrittäjiä ei kiinnosta asiat vaikka hinnat on nousseet ja nousee 1.3.2014 lisää..sitä on turha sitten valittaa "kun en minä ymmärrä..ymmärtänyt "..Kannattaa miettiä kenen joukoissa seisot.
      Jaettavaa on 150 M€..joka voidaan hoitaa tehdyn aloitteen pohjalta hallitusti ilman henkilökohtaisia veroseuraamuksia. Jos firmalle tulee veroja se on sen ajan murhe..se on kaikilta pois ! Ei verottajakaan vie kaikkea...

      • ei salarikas

        Veroseuraamuksista puhutaan hämäämiseksi , ihmiset ovat niin vastenhakosia veroja maksamaan- köyhät ja rikkaat .


    • Ken lahjan saa

      Kylillä lyödään tällä hetkellä vetoa siitä, mitkä yritykset ja yhteisöt Osuuskunta PPO lahjoo ennen seuraavaa osuuskuntakokousta puolelleen. Näin se demokratia toimii 2010 luvun Ylivieskassa.

    • havuja

      Onhan tuore mää-en-kyllä-käsitä/mää-en-kyllä-ymmärrä kiertänyt ympäri maakuntaa jakamassa yrityksille ilosanomaa ja ilmaista osuuskunnan rahaa ja luomassa alueelle elinvoimaa ja työpaikkoja.

      Kaipa tuo propaganda joihinkin yksilöihin uppoaa?

      FC potkupallon poopoiluhalli on ihan varma täky. Nykyinen-konsultti "kyllä ne minun rahoja on" sattuu vielä vahingonssa istumaan hallituksessa.

      P.S Huomenna tulee taas työvoimatoimistoon uusia asiakkaita junamiehen "tekee kaikkensa Centrian puolesta" ja "ylikonsultti" palen toimien johdosta. Kiittäkää ja ylistäkää näitä viisaita johtajia!

      Harmi ettei Ylivieska tehnyt kaikkensa PPO:n puolesta (yli 100 työpaikkaa yhteisöverotulot).

    • Arska41

      Nyt Osuuskunta kiireesti painattamaan PRO Osuuskunta -tarroja. Sen kun yritys liimaa oveensa, niin osataan suunnata muualle. laitetaan ne aikanaan tulevat rahatkin sitten niihin kauppoihin ja verstaisiin, jotka olisivat halunneet palveluiden jatkuvan alueella.

      • YKA.nyt

        Itse ainakin olen jo alkanut boikotoimaan niitä firmoja jotka ovat hallituksen puolella.
        Huvittaa myös Ylivieskan kaupungin toiminta. Ajavat Puhelinyhtiön toiminnan alas ja samaan aikaan toimittavat Ylivieska.nyt lehteä, jolla yrittävät nostaa Ylivieskan imagoa paremmaksi. No olihan se aika nolo moka kun meni 100 työpaikkaa ja yhteisöverot Elisa kaupan myötä.


    • ArviLint

      Löytyi tällaiset perusteet Erityistarkastukselle:

      AVI määrää erityisen tarkastuksen, jos se katsoo tarkastukselle olevan painavia syitä. Painavia syitä erityisen tarkastuksen toimittamiselle ovat yleensä epäilyt yhteisön varojen väärinkäytöstä taikka yhteisön johdon tai joidenkin osakkeenomistajien tai jäsenten saamasta taloudellisesta hyödystä toisten osakkeenomistajien tai jäsenten kustannuksella. Epäiltyjen väärinkäytösten tulee olla sellaisia, joihin erityinen tarkastus voisi tuoda jotain lisäselvitystä esimerkiksi mahdollisen vahingonkorvauskanteen nostamista varten.

      Kysymys kuuluu:
      Miksi hallinto yrittää epätoivoisesti evätä tarkastuksen ?
      Mitä väärinkäytöksiä tarkastus tuo esille ?
      Millaisia hyötyjä jotkut toiset ovat saaneet toisten jäsenten kustannuksella ?

      Jos yksikin ylläolevista on tapahtunut niin siihen antaa viimeiset rivit vastauksen..ja jäsenillä on oikeusturva näissä asioissa !

    • Peluri vai tuomari

      Kun FC-Ypa kauppaa arpojaan: Muistakaa aina kertoa, että pelurit ottivat tuomarin roolin, eikä siksi arpoja osteta enää koskaan!

    • määvaankysyn
    • Vaari 10

      Saisko jonkinlaista listaa niistä yrityksistä jotka toimivat halinnon kätyreinä.

    • hihij

      Ylivieska yrittäjien entinen PJ Rantala keihäänkärkenä muut PKT hännystelijät perässä,mm. sanomalehti Kalajokilaakso päätoimittaja Kangas. Nämä molemmat ovat viimeistään nyt huomanneet taisipa Pauli kusettaa meitäkin 100-0 . Molemmilla varmaan asian suhteen raiskattu olo ja ilman Tunnelia...

    • guhi

      Siis Tummelia...

    • Hieno

      Ja taas tuli 8 uutta työtöntä tämän hienon kaupan seurauksena.

      • Lujaa laatua Elisa

        Mistä nyt on irtisanottu?. Jatkaako Elisa irtisanomisia. Netti ja Lumo-TV pätkii jo ihan tarpeeksi. Alkaa näkyä jo Elisan "laatu". Googlesta löytyy hyviä esimerkkejä Elisa viihteen toimimattomuudesta.


    • Hieno

      PPO 2 Viske 6

      • Havuja!

        Eikä valitettavasti jää viimeiseksi. HD siirtyy "kesäksi" Kokkolaan ja uusia yt-ilmoituksia/ulkoistuksia odotellessa.

        Voi vain ihailla Paulin ja aisan kannattajien maagista viisautta. Eiköhän tällä tempauksella junamies kuin muutkin pudottaneet itsensä kunnallispolitiikasta. Turhaa enää yrittää kiillottaa julkisuuskuvaa Centrian puolesta taistelemalla, kun yli 100 menetettyä työpaikkaa isot yhteisöverotujen menetykset on jo housuissa!

        Nämä samat tietäjät kehtaavat vielä osuuskunnan yhteydessä puhua elinvoiman ja työpaikkojen luomisesta alueelle.

        Niin, ja onko ne palvelut parantuneet?

        Häpeisitte edes!


    • Orwell

      Luvattiin avoimuutta, missä se on ? Paljonko on sijotukset tuottaneet, missä voi tarkastella niiden kohteita ? Paljonko on osuuskunnan sijoitukset tuottaneet, miten ja milloin tuottoja jaetaan ?

      Ei mitään infoa mutta tiedossa on että tj kiertää maakuntia jäsenten piikkiin ja organisaatio aiheuttaa kuluja joka päivä ..tämä ei ole oikein koska markkinat viestii että kaikki sijoitukset on laskevissa allokaatioissa .. jänis laittaa pään puskaan kun luulee että niin ne asiat hoituu.. onneksi voi osuuskunta kokouksessa äänestää tällaista toimintaa pois jatkosta.

    • V. Putin

      Taitaapa olla osuuskunta PPO:n loppu loppusuoralla.
      Eihän noilla muutamilla miljoonilla saada "elinvoimaa" alueelle.
      Loppu mikä loppu. Typerimmätkin Paulin kisällit ovat varmaan sen huomanneet.
      Sinne meni kultamuna, että heilahti, kun PPO myytiin.
      Tyhmyys ei katso aikaa, eikä paikkaa.
      Nyt vain komeron nurkassa odotellaan tuomiota,
      kun ei kehtaa käydä edes ruokakaupassa, ettei
      kukaan entinen PPO:lainen tule vastaan ja joutuu
      kääntämään katseen kahvipakettiin.

    • allikko
      • M. Hodor

        Tässä yksi esimerkki uudistuneesta PPO:sta.
        Ennen kun muutti asunnosta toiseen, taikka vaikkapa rakensi
        kodin itselleen ja halusi laajakaistan ja lankapuhelimen uuteen
        osoitteeseen se ei maksanut mitään. Nyt elisan aikana se
        maksaa 1500 €uroa. Tässä on ideaa. Seuraavaksi edullinen
        ja erinomainen PPO-viihde loppuu. Kansa kiittää ja kumartaa.
        Eikä palveluiden alasajo tähän lopu.
        Millä se Ylivieska lämmittelee jatkossa ja paljonko veroäyri
        on jatkossa. Kiitos kaikille asian siunanneille. Tyhmyydestä
        joutuu maksamaan.


    • Occopuco

      ..minäkin olen nauranut näille "ministerien " tukemille kuituosuuskunnille..esim utajärvi..kyllä valtion varoilla saadaan kaapelia maahan mutta kun siihen halutaan valot..ja yhteys ulkomaailmaan niin sitten hymy hyytyy..varsinkin kun sen pitäis pelata jatkuvasti, kyllä ottaa pattiin täällä ppo:n alueellakin kun korjaus kestää päiväkausia, saa nähdä miten ne kyllösen ja tassin lehmät valvotaan silloin..stadista asti ( saatikka ihmispalvelut mm turvapuhelimet )?..ihminen saa olla laiska ja tyhmä- viisas ja laiska-viisas ja ahkera mutta jos on kuten uutela pauli ja kumppanit..tyhmiä ja ahkeria niin näin siinä käy !

    • 7+10

      Se osuuskuntaväelle on selvinnyt, että hallitus ei ole tiennyt mitään. Ei yhtään mitään. Se ei ole tiennyt yhtään mitään vuosikausiin. Hallintoneuvostosta puhumattakaan. Tällaista päätöstä ei olisi koskaan tehty, jos joku olisi jotakin tiennyt. Yksi mies on vienyt hallitusta kuin pässiä narusta! Totisesti asianosaiset on saatava vastuuseen tästä ennenkuulumattomasta aluetuhosta.

      • M. Hodor

        Se että hallitus ja hallintoneuvosto ei ole ymmärtänyt
        tästä alasta mitään, eikä siitä missä mennään ja mitä tehdään, ei anna
        anteeksi sitä, että tuollaisessa asemassa olevien henkilöiden pitäisi
        ottaa asioista selvää, eikä vain syödä pullaa ja olla kumileimasimena.
        Hävettää tuollaisten raukkojen puolesta, jotka jopa
        omassa pienessä mielessään luulivat olevansa
        suuria päättäjiä.


      • Teliasonera

        maksoi siis entisen Hämeen Puhelimen kiinteän verkon liiketoiminnasta 47 miljoonaa. Liikevaihto oli 16 miljoonaa.

        Elisa maksoi PPO:sta 102 miljoonaa. Mikä oli PPO:n liikevaihto?
        .


    • DNA ANVIA

      Liikevaihto v 2012 oli 69 M€---> eli ainacom vertailuna ois PPO:sta pitänyt saada 202 M€ !!! saanto oli n 100 M€..tappio yli 100 M€

      Taseessa vastaavaa oli 174 M€...myyntihinta n. 100 M€ eli siinäkin tuli takkiin yli 70 M€..

      että sellaisia oli osuuskunnan kauppamiehet, mutta kukaan ei kerro paljonko saivat omiin liiveihinsä asiaa ajaneet ?..mutta nekin selviää aikanaan ja mikä parasta ei ne saa mukaansa killinkiäkään mutta omatunto on läsnä hamaan asti !

    • V. Putin

      Ei se liikevaihto ole tässä tärkeintä, vaan liikevoitto kaikkien kulujen jälkeen.
      Sitä kyllä kehtaa näytellä edesmenneen PPO:n talousluvuista.
      Miljoonia tuottava yritys pantiin lahtiin. Käsittämätöntä.
      Työttömiä ja huonontuneiden palveluiden hintojen nousuja vastapainona.

    • S. Atan

      On tullut selväksi, että kaikki ne henkilöt jotka olivat tässä
      järkyttävässä kaupassa vastuuhenkilöinä, ovat valinneet kilpikonnataktiikan.
      Mitään yleistä keskustelua ei ole syntynyt. Ilmeisesti taito ei riitä
      ilman konsultteja ja lakimiehiä. Yleensä, kun asioiden hoito alkaa olla tällä tasolla, pitää hankkia edunvalvoja hoitamaan asioita, kun loppuu ymmärrys ja järki.

    • Vaari 10

      Nyt järjestetään oikein taloustutkimuksen kysely mitä me omistajat halutaan. Voi hyvänen aika kuinka läpinäkyvää sontaa. Soitetaan satunaisesti jäsenistölle. Kuinkahan satunaisesti. Äänestys perustunee Raahessa numeroilla varustettuihin äänestylippuihin joista voidaan todeta äänestikö A lipulla tai B lipulla, siis hallinnon ketkuilla täysin

      • ääniä 1 +

        Taloustutkimus on epäiltävä ja epädemokraattinen , tulokset kun tahtovat olla tilaajan tahdon mukaisia .. PPO:ssa päättää osuuskunta kokous eikä mikään muu . Kirjeessä samaa toistoa jota on kuultu ihan tarpeeksi. Asiat osuuskunnan kokoukseen ja päätökset toimeen . Osuuskunta purettava ja aloitettava heti ja tehtävä vaiheittain ja veroseuraamukset maksetaan kukin kohdaltaan eikä velmuta niinkuin kokoomuslaiset katsovat oikeudekseen ja tavakseen tehdä . Osakkaille kuuluvat varat jotka on vuosisadassa kerätty .


    • percceen

      työntäkää se propaganda kirje paulin perseeseen

    • ihmettelevä lakimies

      Nämä puhelinsoittelut on semmosia höpönhöpön tutkimuksia. Ei voi tietää mitä ihmisille on kerrottu. Osa puhelinnumeroista on salaisia eikä kaikkiin puheluihin vastata. Minulle soitti yksi mummu, joka oli huolestunut, että menettääkö hän nyt ne 5000€, kun jälkikasvu oli osallistunut hallituksen propaganda-galluppiin.

    • oletko lakimies?

      Eihän se summa ole 5000 vaan 1500 euroa!

    • Oletko arvokaatti

      136 M€ on omaisuus ja kun se jaetaan 27000 jäsenelle niin kyllä se on 5000 € josta kiistellään. Nyt on luvattu muruja pöydältä tuo 1500 mutta sisään jäisi silti 96 M€...luetuta se kirje jos et itse osaa tai kysy joltain jäseneltä faktat !

      • maksu1

        Rahat jäsenille ja sijoittakoon jokainen ne minne haluaa. Viimme vuodelta korkoa 30€ ! Odottelemmeko armopaloja?!


    • kaks kakkonen

      Onko hallinnon sätkynuket ja saaneet puhelinsoiton, jossa kysellään sitä kuinka tyytyväisiä he ovat hallinnon toimintaan. Mitkä ovat ne 5 kysymystä jotka esitetään näille "satunnaisesti" valituille. 5% jäsenistä on juuri tuo hallinnon hänystelijäkaarti, elikkä 1500 jäsentä joille soitetaan. 27000 jäsentä joista 25500 ei saa sanoa mielipidettään.Pohjoiskorea tai Krimi tulee mieleen moisesta touhusta.

    • Onko tosi

      Hallitus on tietojeni mukaan erottamassa Keskipohjanmaa lehteen kirjoittanutta jäsentä. Onko jollain tästä parempaa tietoa, tuntuu uskomattomalta.

    • Millä perustein?

      Millä perustein sitä ollaan tekemässä? Missä kirjoitus olisi luettavissa?

    • 112

      PPO:n hallinnon puuhastelut

      PPO:n hallinnon kyseenalaisia tekemisiä joista on vaiettu.
      Miksi tilintarkastajat ovat ohittaeet kaikki PPO:n halinnon tekemät "epäselvyydet" tarkastuksissa.

      Siirtohakemuksella haettujen osuuksien siirrot hyvän hallintotavan vastaisia. Siirron hakijoilla ei ole ollut mahdollisuutta lausua asiassaan. Hallitus on omavaltaisesti siirron yhteydessä muuntanut osuustodistuksen lajia. Hakijalle ei ole ilmoitettu lajin muunnosta, eikä annettu tietoa siitä, miksi muunto on tehty. Palveluiden käytöstä ei ole toimitettu minkäänlaista listaa tai tietoa jäsenille mitä palveluita vaaditaan käytettäväksi, jotta siirto menee haetulla tavalla läpi ja jäsenyys säilyy. Nykyinen toimitusjohtaja on yhtynyt näkemykseeni.

      Osuusrekisteritiedot eivät ole kaikilta osin lain edellyttämässä kunnossa.
      Järjestetty rahastoanti ei ollut sääntöjen mukainen koskien V- osuuksia. V-osuuksilta evätty rahastoanti sääntöjen vastaiosesti. PPO:n sääntö 7 Vapaaehtoinen osuus tuottaa siirronsaajalle samat oikeudet ja velvollisuudet kuin Osuuskunta PPO:n varsinainen osuus, ei kuitenkaan äänioikeutta osuuskunnan kokouksessa. Äänioikeuden puuttuminen on ainut poikkeama varsinaiseen osuuteen. Tämän rahastoanin toimitusjohtaja on todennut olevan sääntöjen vastainen, todennut vielä useamallekin henkilölle.

      Pääliiketoiminta myyty laittomasti.

      Valtakirjasotkut viime kevään kokouksessa eivät täytä hyvää hallintotapaa.
      Osuuskunta on nyt laittomassa tilassa, pääliiketoimialaa ei ole, säännöt ovat ristiriidassa toiminnan kanssa. Osuuskuntalain 2:n pykälän määritelmä ei täyty miltään osin.

      Viime kevään äänestyksistä osa laittomia. Ääntenlaskijoiden pöytäkirjassa otettu kantaa asiaan. Hallinto ei ole reagoinut laadittuun pöytäkirjaan mitenkään.

      L- osuuksien lunastamisesta/valitusoikeudesta hallinto ei tiedottanut asianomaisia. Avoimuus ja tiedottaminen jäsenistölle täysin ala-arvoista.

      Välimiesoikeudenkäynti keskeytetty. PPO maksanut korvauksia joillekin osuuksien omistajille. PPO on näin myöntänyt toimineensa väärin L-osuuksien lunastuksessa ja eriarvoistanut jäsenistön. Hallinto on salannut jäsenistöltä ne tahot jotka ovat saaneet L- osuuksista korvauksia, muutakin kuin nimellisarvon. Riitahan ei edes koskenut nimellisarvoa.


      Kevään kokoukseen vähintään 2000 jäsentä päättämään hallinnon mielivalta.
      Jos oppositio saa päättää, niin Uutelan mummokin (Kaleva 05/2) saa 1500€ sijasta 4500€. Tämän Uutela jätti sanomatta hätääntyneelle mummolle ja kaikille muillekin jäsenille.
      Kokouskutsuun pitää liittää kysely ja palautuskuori, jossa yksiselitteisesti kysytään:
      1 Rahat jaetaan jäsenistölle ja osuuskunta puretaan
      2 PPO muutettava sijoitusyhtiöksi

      Osuuskunnan jäsen


      Nopeasti kirjoitettuna artikkeli oli kuta kuinkin tuollainen. Nimeä en pane koska en tiedä haluaako kirjoittaja sen tähän.

      • 1 ja 7

        Jäsenen kuulustelu on ilmeisesti 27.03.2014 ppo:n toimitiloissa. Ilmeisesti puolen päivän jälkeen.
        Kuka on seuraava erotetttavien listalla. Uskaltaako kukaan enää nimellään kirjoittaa.
        Tämä on sitä demokratiaa.


    • Kiitos.

      Kiitokset vaivannäöstäsi.

    • NoComments

      Tässä pitäiai tehdä perusteellinen tutkinta, miten tämä puhallus pääsi tapahtumaan. Kuka päätti mitä ja miksi kauppa tehtiin. Miksi entinen PPO:n toimitusjohtaja yhä istuu hallituksessa eläköitymisestään huolimatta. Paljonko hallitusten jäsenet nettosivat Elisakaupasta, ulospäin ainakin minulle tulee mieleen, että purkamisasiaa pimitetään sen takia, että varat ovat pienetyneet merkittävästi.

    • pösöarvi

      Pakko jälleen kirjoittaa.

      Keskipohjanmaa lehdessä 20.3.2014
      olevassa kirjoituksessa Osuuskunta PPO:n
      toimitusjohtaja Kati Peltomaa toteaa, että
      Osuuskunta PPO:n toimintakertomus vuodelta
      2012 on vahvistettu osana tilinpäätöstä
      osuuskunnan ylimääräisessä kokouksessa 24.10.2013.
      Näin ei suinkaan tapahtunut kyseisessä kokouksessa,
      jossa Kati Peltomaa oli sihteerinä.
      Kokouksessa keskusteltiin nimenomaan siitä, ettei
      toimintakertomusta hyväksytä, eikä vahvisteta.
      Asiaa kysyttiin kokouksen puheenjohtajalta
      vielä erikseen, että äänestetäänkö nyt
      tuloslaskelmasta ja taseesta. Puheenjohtaja
      totesi, että pelkistä luvuista äänestetään nyt.
      Täten toimintakertomus EI sisältynyt lukuihin.
      Tilinpäätös, joka vahvistettiin sisälsi
      osuuskuntalain 4. luvun 3 pykälän ja
      osuuskunnan sääntöjen 12 pykälän mukaan vain ja
      ainoastaan tuloslaskelman ja taseen ja
      konsernituloslaskelman ja taseen.

      Miten kokouksen silloinen sihteeri ja nykyinen TJ.
      voi vääristellä kokouksen kulkua ja
      päätöksiä näin väärin.

      Lueppa Kati aluksi vaikka lokakuun kokouksen
      pöytäkirja pykälä 6 ja siirry katselemaan
      kokouksen videotallennetta ja kuuntele sitä,
      vaikka kuinka monta kertaa.

    • hep hep
    • peh peh

      Hepille - todista että perusliiketoiminta meni huonosti, nuo rönsyt joita huonosti johdettu osuuskunta meni hankkimaan aiheutti kaikki tappiot ja niitä käytettiin keppihevosena myynnille eikä "heinähatut" hoksanneet "troijan hevosia" jotka myyntiä esitti..
      Haisee aika pahasti että jotkut on saaneet ei suinkaan mätää lihaa vaan entrecotea..jopa shatobriania mutta millä mausteilla..se tullaan aukottomasti osoittamaan !

    • hep hep
      • heti vissiin parempi

        Varmaan yhtä paljon parempi paketti kuin tämä uusi "hieno" selainpostikin...


      • Luxor

        Hahaa!

        Olen jo tilannut Anvian Watsonin. Haluan elää nykyaikaa,
        enkä palata takaisin 80-luvulle TV:n katselussa.
        elisa-viihde on kertakaikkiaan niin kömpelö, ettei
        sitä jaksa räpyttää, kun on tottunut parempaan, joka
        oli PPO-viihde.


    • Kotiläksy tehty

      Kun lukee tarkasti osuuskunta ppo.lta tulleen kirjeen niin jälleen paljastuu miten tj ja hallitus yrittää jäseniä jujuttaa.
      Kirjeessä luvataan 8 % tuotto jäsenien sijoituksille. Se on hallinnon mielestä vain se osuusmaksu 120 € jolle siis luvataan 9,60 € korko/v. Jaettaisiin 270 000 €/v tuon lupauksen mukaan.
      Sisään jäisi rahaa siitä 94 M€:sta 93,73 M€:oa..pelattavaksi sijoituksilla. Siinähän ei olevan organisaation yli 0,5 M€:n aiheuttamat kulutkaan tunnu missään.
      Ei se ole ihme kun tj ja muut mukaanpäässeet yrittävät ajaa noin voimakkaasti tuota sijoitusharhaa.
      No osuuskunta on laittomassa tilassa ja tj hallitus tekee kaikki päätökset omaan piikkiinsä.
      Valta on edelleen jäsenillä jota kannattaa käyttää.

    • Havuja!

      Onkohan tämä totta?

      "Kyllä meille julkituotiin että erityistarkastus tehdään. Avi oli hallinnolle ilmoittanut asian ja ..suru oli suuri konklaavissa.

      Saa nähdä mitä jekkuja yrittävät nyt keksiä että tarkastuksen tulos olisi heille myötämielinen..se on ihan varmaa että katkeran kalkin juonti on vaikeaa kun on jo kohta pari vuotta lakioppinut..oppineet vaittäneet mustaa valkeaksi... Näin se yhteiskunta toimii ja oikeus lopulta voittaa !"

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11816029/#comment-66957443

      Ainakin hallitus oli eilen kokoontunut Ylivieskassa.

    • Onko näin toimittu

      Demokraattinen jäsenhallinto

      Osuuskunnat ovat jäsentensä hallitsemia demokraattisia organisaatioita. Päätöksentekoon aktiivisesti osallistuva jäsenistö määrää niiden toimintalinjoista. Luottamushenkilöinä toimivat miehet ja naiset ovat vastuussa toiminnastaan jäsenistölle.

    • Eskosievi

      Onko tosiaan totta ,että kaikkien jäsenten on pakkolähteä mukaan siihen sijoitushömppään, voiko sitä saada niistä vuosien aikana kertyneestä omaisuudesta sen oman osuuden koko esitetystä rahapotista pois ?..Meikä ei oikein luota näihin sijoituskuvioihin vaan olisi mukava saada 5000 ekee donaa messiin.Onko mahollista ? Kuka tietää ja kuka vois olla samaa mieltä ?

    • laskutmaksaa

      Muistakaa käydä muuttamasta oma.saunalahti.fi osoitteesta paperilasku vaikka e-laskuksi koska saunalahti/elisa perii 1.90euroa jokaisesta paperilaskusta!

    • neljä mahtuu kyytiin

      No johan on markkinat! Nyt minunkin mittani päivän kalajokilaaksoa lukiessa ylittyi totaalisesti PPO:n hallinnon toimiin. Mieleen tuli heti itäisen rajan takainen toiminta, missä hallinto kritisoivat pyritään vaimentamaan. Täälläkö ei pystytä lähettämään uudelleen koulutus leireille, erotetaan jäsen sitten (tai ainakin yritetään).

      Toisaalta tämänhän osoittaa, että hallinnolla on todellinen hätä. Tapio, Jukka sekä muut jotka ovat hallinnon toimia kritisoineet ovat aivan selvästi oikeassa esille tuomissaan asioissa, nyt sitä ei enään tarvitse kenenkään epäillä. Asiallisesti ja "puhtain jauhoin" toimiva hallinto antaisi jäsenten esittää vapaasti heidän näkemyksistään poikkeavia mielipiteitä ja esityksiä. Mittauttaisi kannatuksen osuuskuntakokouksessa ja toimisi sen mukaisesti. Mitä nyt pelätään ?

      Jos en aikonut tähän mennessä osallistua kokoukseen, tämän jälkeen tulen niin varmasti tekemään ja toivottavasti mahdollisimman moni muukin joka haluaa avointa ja jäseniä kunnioittavaa toimintaa PPO:n hallinnolta.

    • esimerkki-erkki1

      Hallitukselle vinkki. Ostakaa ulos jäsenet jotka eivät halua jatkaa sijoitusosuuskunnassa. 1500e /osuus niin meikäläinen lähtee ja en sano pahasti vaan hyvästi.

    • Varmasti kokoukseen

      Puskaradio kertoo, että PPO:n palkaama asianajaja Kimmo Penttilä ei anna mitään tietoa kuullusteluihin pyydetyille. Ei valtakirjaa hoitaa PPO:n puolesta asiaa, ei kokouspöytäkirjaa jossa halitus on tehnyt päätöksen ryhtyä karkottamaan nämä "änkyrät". Aivan käsittämätön toimintatapa. Nyt on aika viimmeistenkin nukkuvien herätä ja osalistua kevään kokoukseen ja pistää iso remmi pyörimään. Mitä tekee sitten hallintoneuvosto, kaivaako se vain nenäänsä ja katsoo päältä, nähtäväksi jää.

    • jrjopjopk

      Tai sitten on taktinen veto että saadaan pääpyöveli muka sivuun ja jatkaa konsultointiaan yrityksensä nimissä ja laittaa viisauksistaan osuuskunnalle kohtuumuhkean laskun. Mutta olisihan se hienoa jos sinne jotakin järjenvaloa paistaisi tuonne hallitukseenkin...

    • Korpi-Tassi

      sai potkut, se on fakta. Enkelin kielillä puhuminen siis ei enää riittänytkään vaan hallintoneuvosto antoi kenkää - tosin äänestämällä.

      Miksi? Missä asioissa Korpi-Tassi toimi niin paljon väärin, että lopputulos oli tämä?

      Nähtäväksi jää, saavatko osuuskunnan jäsenet vielä vahingonkorvauksia Korpi-Tassilta (ja muulta hallitukselta).

    • Kropjur

      Seuraavaan osuuskuntakokoukseen joku voisi pyytää selvityksen, mitä ulkopuolisia palveluita Osuuskunta PPO on käyttänyt ja mitkä ovat olleet niistä aiheutunet kustannukset.

      • 16+6

        Hyvä kysymys. Jos ei vastausta saa kokouksessa, niin se on toimitettava kirjallisesti myöhemmin, sanoo osuuskuntalaki.


    • Vaari 10

      Seuraavaksi pitää antaa kenkää Uutelalle. Sehän onnistuu Raahessa 23/5 2014.
      Kaikki vain kokoukseen ja potkimaan kolmen koplaa kartanolle. Nyt on se mahdollisuus oikein hopeatarjottimella. Raahesta pitää saada halinoneuvostoon sellaiset henkilöt jotka eivät ole pelkkiä joo joo miehiä tai naisia.

    • Korpi-Tassin potkut

      toteutuivat eilen, kun hallintoneuvosto kokoontui.

      Äänin 14-10 annettiin Korpi-Tassille lähtöpassit PPO:n halllituksesta! Hallintoneuvosto alkaa pikkuhiljaa heräillä ja olla jäsenten puolella.

      Ei tullut viestintäneuvoksen arvonimeä vaan tuli potkut ja tiukassa voi olla jatkossa PPO:n tekemät tilauksetkin konsulttiyhtiö Pauli Korpi-Tassi Oy:lle.

      Siinäpä meillä mainio valtuuston jäsen ja haikailee kansanedustajaksikin?!?

      Ensimmäinen kieron pelin pelaaja lähti. Milloin lähtee Raahen mies?

      Seuraavassa osuuskuntakokouksessako Raahessa (miksi taas siellä, miksi ei osuuskunnan kotipaikassa?) 23.5.2014? Ehtiikö AVI-erityistarkastuslausunto siihen kokoukseen?

      Valheet tulevat väistämättä joskus esittäjäänsä vastaan. Nyt on Uutelalta yksi tuki poissa ja totuuden hetket lähempänä.

    • M. Hodor

      On se hyvä, että vihdoinkin tämän tyhjän puhujan
      karisma alkaa paistaa läpi ja huomataan miten
      paljon vahinkoa tämä hurmoshenki aiheutti.
      Tätä se on, kun uskotaan vääriin johtajiin.
      Tulee paljon vahinkoa ja surkeita ihmiskohtaloita.
      Maakunnasta raha virtaa etelään ja elinvoima
      viedään pala kerrallaan. Palvelut heikkenee ja
      niiden hinta nousee.

    • Korpi-Tassin ostos

      Yksi Korpi-Tassin monista ostoksista, joita hän ei saanut koskaan tuottamaan.
      Lehtijuttu tänään. Katsokaa liikevaihdon kehitys:


      Otsikko: Vanha suomalainen it-firma vaihtoi taas kotia

      Atea ostaa BCC Finlandin Elisalta. Jollain aikavälillä BCC:n nimi luultavasti katoaa.

      8.4.2014 16:15

      Yritysten it-palveluja myyvä Atea Finland ilmoitti tiistaina ostavansa jo vuonna 1989 perustetun BCC Finlandin kokonaisuudessaan.
      Maanlaajuisesti toimiva BCC Finland toimittaa ja ylläpitää ict-järjestelmiä, niihin liittyviä ohjelmistoja sekä verkko- ja palvelintoteutuksia. Firmasta tuli Elisan omistama tytäryhtiö, kun PPO Yhtiöt sulautui Elisaan vuoden vaihteessa.
      Vaasasta käsin toimivalla BCC Finlandilla on 21 työntekijää. Muut toimipisteet ovat Helsingissä, Joensuussa, Oulussa ja Seinäjoella, ja kumppaneita ovat muun muassa HP, Microsoft ja VMware. Viime vuoden liikevaihto oli vajaat kahdeksan miljoonaa euroa.
      PPO osti BCC:n vuonna 2008. Tuolloin kerrottiin, että yhtiön palveluksessa oli vielä 50 henkeä, ja liikevaihto tilikaudella 2007 oli 14,6 miljoonaa euroa.
      Taloustiedot
      • Elisa Oyj
      • Elisa Oyj
      • Bcc Finland Oy
      • Atea Finland Oy
      Atean mukaan on todennäköistä, että BCC sulautuu jollakin aikavälillä Ateaan, ja nimi katoaa. Samalla tavalla on toimittu ennenkin muiden yrityskauppojen yhteydessä. Kauppahintaa ei kerrottu.

      • J. Gagarin

        BCC-Finland Oy:n tilinpäätös 2011. Tämän firman tulos oli 2011 3000 euroa. Liikevoitto oli -186 000 euroa. Nämä tiedot ovat PPO:n tilinpäätöksestä 2011.
        Olipa mahtava firma. Varmaan tulos saatiin edes jotenkin plussalle sisäisillä rahanpesuilla.. Tässäkin eräs esimerkki Paulin peli/peite-firmoista.


    • minullekinko kirje?

      Siellä on osuuskunta ollut ostoksilla;

      "Osuuskunta PPO on sijoitus- ja kehitysosuuskunta, joka luo toiminnallaan tuottoa jäsenistölle ja elinvoimaa toiminta-alueelleen. Osuuskunta PPO:n omistavat 26 845 jäsentä. Konsernitaseen loppusumma vuoden 2013 päättyessä oli 136 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 93,5 %. Lisätietoja www.osuuskuntappo.fi"

      Missähän kokouksessa tämä toimialamuutos on yksimielisesti päätetty?

      http://www.osuuskuntappo.fi/news/oulu-ict-ja-osuuskunta-ppo-ostavat-finnveran-osuuden-paaomasijoitusrahasto-teknoventuresta

      Mitä näiden erotusuhan alla olevien osuuskuntaa puolustavien aktiivien kirjeisiin tulee, sitä "aiheuttaamaa vahinkoa" on hieman hankalaa ellei mahdotonta laskea tai todistaa. MUTTA PKT:n aiheuttamia vahinkoja ei ole: Datamesta yli 10M€ tappiot luikuisia muita älyttömiä sijoituksia (Riofori, BCC, GisForest....). Vahingollista toimintaa osuuskuntaa kohtaan on myös ex-tj:n valehtelu osuuskunnalle viime kevään kokouksessa Datamen "ylösajovaiheesta".

      Lisäksi osuuskunnan "hyvä johtaminen" on käsitänyt lukuisia laittomia irtisanomisia (joita on sovittu hiljaisuudessa rahalla, yleinen normi PPO:lla oli ½ vuoden palkka) ja suoranaista työpaikkakiusaamista, vähättelyä jne.

      Yhdestä päästiin, Uutela etunenässä loputkin hallituksesta vaihtoon ja osuuskunta purkuun!

    • AnttiEnkovaara

      Osuuskunta on osuuskunta ja se on omistanut regulaattorin ( lue viestintävirasto=valtion entinen posti ja lennätinlaitos) määräämänä liike-ja palvelutoimintaa hoitavan yhtiön ettei osuuskunnan jäsenille saa antaa hintaetua puhelinpalveluhinnoissa.. Vaikka osuuskunnan jäsenet on lähes 100 vuotta maksaneet esim lankaverkon rakentamiskustannukset niin "poliitikkojen" mielestä se piti avata kilpailulle.. Tästä seurasi että osuuskuntaan on perustettu "yhtiöitä" vaikka liiketoiminnan periaatteet ei olleet muuttuneet jäsenien kannalta. He olivat ja ovat liittyneet jäseniksi saaakseen "telepalveluja"..ei missään ole mainitaa että he olisivat halunneet sijoitustoimintaa, se on ilmestynyt "rönsynä" toiminnan oheen, ei pääliiketoiminnaksi.

      Nyt sitä esitetään päähommaksi ja rahoja hallinnois epämääräisillä oikeuksilla jäseniä vastuttavat tahot..ei oikein natsaa.

    • 3

    • 18+22

      Kangasvieri ei ole käytettävissä enää seuraavassa kokouksessa. Korpi-Tassi sai kenkää. Uutelan pitäisi nyt tehdä omat johtopäätöksensä ja ottaa jalat alleen. Miten sitten käy toimitusjohtaja Kati Peltomaalle, ei mitenkään, konsultit ja lakimiehet hoitaa homman, kunhan vain kynä pysyy kädessä, jotta voi nimensä pistää papereihin. Anteksi, eihän osuuskunnassa tehdäkkään kirjalisia sopimuksia. Suuliset kuulema riittä. Pro Juridican lakimies vahvistaa tiedon kysyttäessä. Näin kuulema on nykyinen käytäntö sanoivat Esson Baarissa

    • M. Hodor

      Osuuskunnan nettisivuilla oli taas tyylikkäästi
      valehdeltu P Lähtö-Passin hallituskuviot.
      Todellisuudessa kysymys oli epäluottamuslauseesta.

    • Jäsen_B
      • masto

        Pitää paikkansa. B -äänestäneitä ei ole kelpuutettu galluppiin vaan tutkimuksen suorittaneelle yritykselle on toimitettu etukäteen lista jäsenistä joilta kantaa tiedustellaan. Lisäksi B-äänestäneitä henkilöitä yrityksiä on kovisteltu hallituksen jäsenien toimesta. Kertoo kuinka törkeästi hallitus on tutkinut annetut äänet.


      • Jäsen_B
        masto kirjoitti:

        Pitää paikkansa. B -äänestäneitä ei ole kelpuutettu galluppiin vaan tutkimuksen suorittaneelle yritykselle on toimitettu etukäteen lista jäsenistä joilta kantaa tiedustellaan. Lisäksi B-äänestäneitä henkilöitä yrityksiä on kovisteltu hallituksen jäsenien toimesta. Kertoo kuinka törkeästi hallitus on tutkinut annetut äänet.

        Tein puolueettoman anonyymin kyselyn internettiin. Vastausvaihtoehtoja Kyllä/Ei
        https://www.surveymonkey.com/s/5RCVZ9K


    • Parikaapeli

      Hallitukselta taas valehtelua ja vähättelyä. Nivalalehden artikkelissa, jossa kerrotaan PKT:n menettämästä luottamuksesta, osuuskunnan hallitus toteaa, että ei halua kokousta Ylivieskaan, koska epäilevät, että tilat eivät ole riittävät ja tekninen toteutus ei toimi. Ylivieskan liikuntakeskuksessa kyllä tilat riittää. Lentopallosali ja aula ovat monissa tilaisuuksissa saatu yhdistettyä toimivasti. Lisäksi tennishallin puoli tarjoaa niin paljon lisätilaa, että tuhannen kokoustajaa tuntee olonsa yksinäiseksi avarassa tilassa. Näiden edellä mainittujen tilojen välisessä seinässä on läpikulku mahdollisuudet useasta kohdasta. Se mitä tekniikkaan tulee laittaa kyllä ihmetyttämään. Tiloissa on järjestetty mm. urheilupäiviä, konsertteja ja messuja jo vuosien ajan. Näitä varten messutiloissa on oma laitetila, jossa on tietoliikenneyhteyksiä varten oleva kytkin, joka on kytketty suoraan lahdatun PPO:n, nykyisen Elisan, runkoverkkoon. Tämän kautta saadaan niin nopeat yhteydet, ettei Raahen Sali pysty niihin ikinä vastaamaan. Tietoliikennettä varten edellä mainituista tiloista löytyy useita verkkoliitäntöjä äänestyksessä käytettäviä työasemia varten jne. Jos tämäkään tekniikka ei ole tietämättömälle hallitukselle riittävästi, löytyy muutaman kymmenen metrin päästä toinen laitetila, jonka käytöstä voinee neuvotella Kaupungin päättäjien kanssa. Vai onko niin, että hallitus ei luota Elisan tarjoamien yhteyksien laatuun? Tämän voi jokainen päätellä myös siitä, että osuuskunta on siirtänyt mm. verkkosivustonsa pois Elisan ylläpidosta toisen palveluntarjoajan haltuun. Taisivat huomata, että hinnathan pompsahtivat tässäkin asiassa verrattuna PPO:n jäsenilleen tarjoamaan palveluun. Äänentoistoa varten Ylivieskasta löytyy omat yrityksensä ja tarvittaessa niitä palveluja saadaan lähialueelta muualtakin. Parkkitilaa pihalla riittää varmasti. Osuuskuntakokous on paljon pienempi tapahtuma kuin esimerkiksi rakentajamessut, jolloin olemme nähneet autojen pysäköitävän urheilukentälle, liikuntakeskuksen valtavalle pihalle, uimahallin sekä jäähallin pihalle ja ovatpa useat pysäköineet myös Käenpesän pihaan ja pururadan parkkipaikalle.

    • Oskarisystem

      ..eihän sitä voi radiomainoksia tehneen yrityksen ostaneen konsultin osanneen selvittää ja muut asiassa mukana olleet ei todellakaan yritä muuta kuin päästä pälkähästä. Nyt on linja-autot tilattava alueen kunnista jäsenille ja muidenkin kyytiin pääse mukaan Raaheen.
      Tarvitaan aina joku "promoottori" eri paikkakunnille..haloo onko He perussuomalaisia-kokoomusta vai keskustaa Hän saa ääneni vaaleissa.

    • Lehdestä luettua

      Luin tänään uutta Nivala-lehteä. Siellä oli kolme juttua Osuuskunta PPO:sta:
      1. Ensimmäisessä jutussa kerrottiin, että PPO:n hallintoneuvosto oli antanut potkut Pauli Korpi-Tassille PPO:n hallituksesta.

      2. Toisessa jutussa kerrottiin, että PPO:ssa on käynnistetty erityinen tarkastus, jossa tutkitaan PPO:n Datame vastuita ja niiden siirtoa PPO:n jäsenten maksettavaksi. Jäsenille koituvia vastuita on luvassa noin 12,6 miljoonaa euroa.

      3. Kolmas juttu kertoi, että PPO:n hallitus on aloittanut PPO:n jäsenten erottamisen, mikäli nämä ovat antaneet haastatteluja lehtiin PPO:n tilanteesta tai kirjoittaneet lehtiin mielipidekirjoituksia PPO:sta. Jutussa kerrottiin toki myös, että Suomessa mielipiteen vapaus on turvattu lailla, mutta se ei ilmeisesti kosketa PPO:ta.

      Ei voi muuta todeta, kuin että melkoiseen kuseen ovat PPO:n saaneet.

      Jutuissa todettiin myös, että PPO:n hallitus vie seuraavankin osuuskuntakokouksen Raaheen vastoin jäsenten tahtoa. 900 jäsentä oli esittänyt kokouspaikaksi Ylivieskaa.

      • M. Hodor

        PPO oli tämän alueen tietoliikenneyhteyksien edelläkävijä.
        Hintataso palveluille oli varmasti kilpailukykyinen, kun ottaa huomioon
        asiakaskohtaisen räätälöinnin ja vasteajat.
        PPO ei koskaan rahastanut palveluillaan.

        PPO:lla olisi ollut erittäin hyvät mahdollisuudet jatkaa myös seuraavat
        sata vuotta, ellei tämä PKT olisi saanut hallituksen hypnotisoitua
        uskomaan, että maailmanloppu on koittanut.

        Saattaa hävettää PPO:n hallituksen ja hallintoneuvoston henkilöitä,
        kun lumous on nyt haihtunut.

        PKT on nyt pantu pihalle, harmi vain, että kymmenen vuotta liian myöhään.

        Vahinko on tapahtunut. Ainoa pelastettava asia on omistajajäsenten rahat.

        Kyllä kaikki tajuaa tämän kikkailun, miksi kokous on jälleen Raahessa.

        Taitaa Uutelallakin kaverit ja asiakkaat harveta ympäriltä. Saa vain syyttää
        itseään, miksi lähti Paulin vietäväksi. Olisko raha ollut houkutin.

        Toivon, että Raahessa on vähintään viisituhatta jäsentä laittamassa asiat
        koordinaattiin ja PPO:n purku saadaan alulle.

        Vain tämä tie antaa edes vähän balsamia PPO:n revitylle haavalle.


    • jäsen_b
      • Osacas

        Olen varma että PPO:n johto tämän runsaasti jäsenistöä kattavan gallupin nähtyään, ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin osuuskunnan purkamiseksi. :D


    • Oikeus voittaa

      Nyt pitää jäsenien vaatia osuuskuntakokouksen esityslistaa itselleen. Osuuskuntalaki luku 5 pykälä 23 antaa siihen oikeuden.
      Tällöin näemme mitä hallitus esittää ja mitkä jäsenien tekemät esitykset on plokattu pois !

      Oli hyvä kirjoitus Keskipohjanmaasta tänään 18.4 ao asiasta.

    • Orwell

      Onko kukaan nähnyt-kuullut miten hallituksesta poispotkittu kansanedustaja ehdokas on esim kaupnunginvaltuustossa esiintynyt..rinta rottingilla vai häntä koipien välissä.
      Oli se hatun noston arvoinen toiminta hallintoneuvostolta ..hallituksen erouhkailuista huolimatta. Ne on edelleen vastuussa ja siitä ei pääse irti "ukko must.lainenkaan"..sanoi lakimies raahen viime kokouksessa ! Jänniä aikoja.. paljonko osuuskunta saa korvauksia tarkoitushakuisista vahingonaiheuttamisista ?

      • J. Gagarin

        Eipä tuota käppänää ole paljon ruokakaupassa näkynyt. Taisi olla Nar*i*t**e kova paikka, kun sai ensimmäiset pakit. Eikä syystä.


    • Aika kuluu

      ..kyllä se "hoti kaivaa".. tosin taitaa alkaa sinkkiämpärin pohja näkymään kun oli lähtenyt peliin mukaan.
      Jäsenet on ne joita pitää kuunnella-palvella ja totella. Se vain on osuuskunnassa näin. Ei mitään pilvilinnoja kannata rakennella..tosin voihan olla että elisa on voidellut myyjät..mutta ei saa kuitenkaan loppupeleissä niitä voiteita mukaansa..korkeintaan..seppelenauhan..omaisilta ?

    • Ihmettelijä

      Keskipohjanmaa-lehdessä kerrotaan Osuuskunta PPO:n sijoittaneen rahojaan Best Glass Oy nimiseen yhtiöön. Tosiassa yhtiö on sijoittanut Tecnoventure osakeyhtiöön, joka taas sijoittaa rahaa Best Glass Oy:n. Miksi näin, no siksi että Peltomaan markkinoinnin koulutus ei tuo pätevyytta arvioida Best Glass Oy:n tunnuslukuja ja toiminnan tilaa. Nyt raha menee siis suoraan Tecnoventure Oy:n kassaan. Eihän mikään takaa sitä että juuri sovittu summa menee Best Glass yhtiölle, vaan Tecnoventure päättää siitä. Aivan käsittämätöntä, että jos Osuuskunta PPO mainostaa itseään nyt sijoitusyhtiönä, niin tarvitaankin toinen sijoitusyhtiö siihen väliin. Jos yhtiö haluaa olla sijoitusyhtiö, kyllä yhtiön pitää pystyä itse päättämään, mihin sijoittaa. Ja tottakai Tecnoventurekin ottaa provision välistä, joten euroja palaa. Ossuskunnan kokouksella on tekemistä.

    • OSK jäsen

      PPO:n jäsenet, joilla (meillä) kaikilla on 5000 euroa kiinni osuuskunnassa:

      oletteko tulleet ajatelleeksi, että PPO:n hallinto (hallitus hallintoneuvosto) on aikanaan valittu tehtäviinsä kriteerinä kyvyt johtaa teleyhtiötä. Nyt teleyhtiötä ei enää ole. Taksat nousevat ja palveluille käy miten käy.

      Eikö seuraavassa osuuskuntakokouksessa tulisi vaihtaa kerralla koko hallinto nykytilanteen asiantuntijoiksi. Puhelinmiehet ja -naiset potkaistaan pellolle ja uudet ihmiset remmiin.

      Vaihdetaan koko halllinto toukokuun kokouksessa. Sekä hallintoneuvosto että hallitus!

      Korpi-Tassi jo lähti häntä koipien välissä ja hänen uudet tehtävänsä muualla ovat ylösajovaiheessa. Samalle reitille pitää lähettää muutkin, Uutela etunenässä.

      Ilmoittaudu ja osallistu vaikka kokous taaskin on alueen laidalla vastoin lähes tuhannen jäsenen vaatimusta sääntöjen noudattamisesta!

    • Kenellä pieni muna?

      Mikä toinen suomalainen osuuskunta ei kuuntele jäseniään: kun 900 osuuskunnan jäsentä esittää, että seuraava osuuskuntakokous tulee pitää osuuskunnan kotipaikassa, Ylivieskassa ja lauantaipäivänä, päättää hallitus viedä kokousen Raaheen ja sijoittaa sen perjantaille. Kyllä haisee ja pahalle!

    • 9+6

      Missä kohti PPO:n säännöissä sanotaan, että PPO:n toimialana on toimia kehitysyhtiönä tuotosta piittaamatta?

    • Erkki tietää

      Lukekaa Erkki Kujalan kirjoitus tämän päivän sanomalehti Keskipohjanmaasta, niin ymmärrätte miten huonosti meidän jäsenten omistamaa osuuskuntaamme johdetaan!

      • 10+15

        saako sen kirjoituksen tälle palstalle, sillä täällä raahessa ei keskipohjanmaa ilmesty ja raahen seutu näyttä olevan hiljaa kaikista osuuskunnan omituisuuksista. täällä ei tiedetä, että hallintoneuvosto on erottanut korpitassin eikä tiedetä näistä jäsenistön erouhkauksistakaan. eikä tiedetä mistään muustakaan. uutela on varmaan maksanut tämän pitäjän hiljaiseksi. osuuskunnan rahoilla tietenkin. sinne ne meidän rahat katoavat. siis asiani oli, että kertokaa sieltä, mitä todella tapahtuu...


    • Uusia avauksia

      Huomaatteko..uusi hallitus jäsen on alkanut töihin..töhertelee tänne vaikka mitä..no samanlaista sen toiminta on ollut joka piiri pieni pyörii laikeissä joissa huseerannut, ei mitään rotia..mutta muita osaa peesata ja nuoleskella. Vain vahaa on ostettuna omalla rahalla.

    • Sisäpiirille rahhaa

      Mistähän johtuu, että Osuuskunta PPO:n vuosikertomus on tehty Mainos Statiivissa, jonka toimitusjohtaja Asko Männistö on juuri valittu Osuuskunta PPO:n hallitukseen? Kilpailutettiinko hankinta vai perustuiko tämäkin hankintapäätös sulle mulle hyväveli järjestelmään.

    • Meitä huijataan

      Lukekaa Heikki Häyrysen loistava kirjoitus tämän päivän sanomalehti Keskipohjanmaasta, niin alkavat silmät aukeamaan.

    • Toholammilta

      Lisää aineksia PPO-soppaan Keskipohjanmaa-lehti 30.4:
      Koska nimeni esiintyy 23.5 pidettävän osuuskuntakokouksen kokouskutsun asiakirjoissa, haluan ensimmäisenä allekirjoittajana tuoda esille mitä olemme 936 muun jäsenen kanssa esittäneet.
      Ensiksikin on todettava, että PPO:n ympärille on syntynyt tilanne, jossa hallinnon ja jäsenistön näkemykset ovat pahasti ristissä. Sitä osoittaa sekin, että hallitus ei ole ottanut esityslistassa huomioon yhtään tulevaan osuuskuntakokoukseen liittyvää ehdotustamme. Jo ensimmäinen vaatimus, että kokous pitäisi pitää Osuuskunnan kotipaikkakunnalla Ylivieskassa ja lauantaipäivänä, jotta työssäkäyvät jäsenet voisivat osallistua kokoukseen on sivuutettu keinotekoisin perustein. Esitimme sääntömuustosta kolmeen pykälään jotka koskisivat 10.pykälän ylijäämän käyttöä, 12.pykälää että jäsen voisi käyttää oman äänivaltansa lisäksi yhden luonnollisen henkilön tai yhden jäsenyhteisön tai säätiön äänivaltaa sekä 16.pykälää, että osuuskuntakokous valitsisi nimitysvaliokunnan enemmistön eikä hallintoneuvosto kuten nyt.
      Hallitus lähetti minulle vastauskirjeen, jossa ilmoitettiin että "hallituksen valmistelelma sääntömuutos on kokouksen esityslistalla ja poikkeaa tekemistänne esityksistä". Se poikkeaa todella paljon.
      Oleellisin epäkohta on mielestäni se ettei hallitus ole ottanut lainkaan kokouksen esityslistalle esityksemme aloitetta 4, joka kuuluu " Osuuskunta PPO:n hallitus velvoitetaan laatimaan 1 3 vuoden suunnitelma osuuskunnan vapaaehtoiseen purkamiseen tähtäävistä toimenpiteistä. Tämän vuoksi varoja ei tule sijoittaa pitkäaikaisiin eikä riskipitoisiin kohteisiin. Osuusmaksun korkona tulee jakaa vuonna 2014 hallituksen lupauksen mukaisesti 500 € ja seuraavina vuosian vähintään 300 €/osuus.PPO Sijoitus Oy:n kaikki voittovarat tulee vuosittain siirtää Osuuskunta PPO:lle. Suunnitelmassa ei tule vaarantaa osittaisjakautumisessa saatua verovapautta. Osuuskunnan purkuun tähtäävä suunnitelma toimenpiteineen tulee vuosittain esittää osuuskunnan kokoukselle. Hallintoneuvoston velvollisuus jäsenten edustajana on valvoa, että hallitus tuo nämä aloitteet osuuskunnan kokouksen käsiteltäviksi. Ristiriidassa olevat hallituksen toimet ja jäsenistön tahto, eivät lupaa kovin hyvää tulevasta kokouksesta. Heikki Häyrysen tavoin (Kp 18.4) kehoitan jäsenistöä lähtemään runsain joukoin valvomaan etujaan Raaheen. Ainakin Toholammilta lähtee yhteinen linja-auto.
      Erkki Kujala Toholampi

    • Rehellisyyttä

      Tässähän on kysymys siitä, että yrityksen hallintoelimet ovat nousseet omistajia vastaan. Näinhän ei reaalimaailmassa voi olla. Hallitus ja hallintotoneuvosto ovat valittu hoitamaan omistajajäsenten asioita ja kuuntelemaan omistajien tahtoa. Nyt kun jäsenet haluavat korjata sen, mikä on vielä korjattavissa, elikkä saada omistuksensa pois PPO:n raunioista, alkaakin järjetön mustamaalaaminen ja lakimiesten rääkyminen. Näköjään näissä päättäjissä ei ole miestä tunnustaa tekemiään töppäilyjä ja ottaa niistä vastuuta. Valehtelu ja keinottelu näyttää jatkuvan. Kaikki kokoukseen ja otetaan se, mikä jäsenille kuuluu.

      • 15+2

        Kääpä höpötti viimeiset 10 vuotta, ettei osuuskunnan jäsenet omista tätä osuuskuntaa. "Eivät omista, eivätkä tule koskaan omistamaan". Jäi kysymättä, että kuka osuuskunnan sitten omistaa. Ei tajunnut silloin kysyä.


    • Taas oli

      hyvä ja selkeä kirjoitus Keskipohjanmaassa miten pitäisi hoitaa Osuuskunta PPO:n osalta asiat jäsenien kannalta parhain päin. Tähän ei ole näköjään hallinto-johto pyrkinytkään vaan tavoitteena on ollut kaapata koko omaisuus itselle hoidettavaksi. Siinä ei ole meitä jäseniä ajateltu pätkän vertaa. Nyt on kuitenkin mahdollisuus kääntää laivan kurssi satamaan, pois karikon suunnasta mutta käännös ei saa olla liian jyrkkä jottei laiva kaadu kolmannen perähenkilön ollessa ruorissa kuten kävi ulkomailla ! 936 jäsenen tekemässä esityksessä on kaikki selvitetty hyvin.

    • Putin

      ..kiva huomata kun palin-jamon jne puolesta ako yrittää täällä palstoilla heittää herjaa osuuskunnan asioista. Se on juuri hänen tapa ja menneisyyden toimintamalli. Sanokaa yksikin uroteko tai tehty toiminta jossa hän on ollut panostamassa johonkin josta hän olisi ollut vastuussa tai maksamassa osuutensa.. niitä ei löydy mutta peesausta sitäkin enemmän..Kyllä Te kaikki ......laiset se vielä hoksaatte.. Sorry.. se juttakin lensi ulos kun tarvitaan uusia tuulia

    • Nettejä

      Onko 100% varma, että ppo-osakkuus säilyy vaikka vaihtaa toiseen internet-operaattoriin? Vai menettääkö siinä vaihdossa sen 5000euroa samantien?

      • bgfvfbghbnhg

        On 100% varmaa. Tieto löytyy Osuuskunta PPO:n Internet-sivujen usein kysyttyä -osiosta:
        http://www.osuuskuntappo.fi/jasenille/usein-kysyttya/

        - Onko osuuskunnan palvelun käyttö edelleen pakollista?
        - Ei. Osuuskunta PPO:n jäsenyys ja entisen PPO-Yhtiöt Oy:n (nykyisin osa Elisaa) tarjoamien ICT-palveluiden käyttäminen eivät ole enää kytköksissä toisiinsa. Jäsen voi siis irtisanoa Elisan lankapuhelin- tai laajakaistaliittymänsä menettämättä oikeuttaan osuuden tuottoon Osuuskunta PPO:ssa.


    • 20+13

      Osuuskunnan voimassa olevien sääntöjen mukaan jäsenyyden peruste on PPO.n tuottamien tietoliikennepalveluiden käyttö.

      • bgfvfbghbnhg

        Ja me olemme liittyneet puhelinosuuskuntaan, emme mihinkään sijoitusosuuskuntaan enkä missään tapauksessa olisi sellaiseen osallistumassa. Osuuskunnan johto yrittää kaapata jäsenien omaisuuden käytettäväksi muuhun tarkoitukseen kuin mitä varten se on olemassa.


    • J. Gagarin

      Tämän päivän Raahen seudussa tuli selväksi, miten vähän Uutela tuntee sitä alaa, missä hän on ollut jo vuosia istumassa hallituksessa. Hän puolustelee syytä PPO:n myynnille sillä, että asiakkaat siirtyivät lankapuhelimesta kännykkään. http://www.digitoday.fi/mobiili/2006/02/14/suomen-kannykkapenetraatio-ylitti-asukasluvun/20064706/66
      Lukekaa tuo. Jo vuonna 2006 kännykkäliittymät ylittivät Suomen asukasluvun. Lankaliittymät olivat hyvin palvelleilla teleoperaattoreilla vain lisäpalveluina muitten joukossa. PPO:n liikevaihto tuli varmasti pääasiassa muualta, kuin lankaliittymistä. PPO:llakin haluttiin myös lankapuhelinasiakkaat palvella hyvin. Otsikko oli, että "PPO ei hukannut miljoonia". Näin siinä kuitenkin kävi, kun ei PPO:n hallintoelimet uskoneet asiantuntijoita, joilta PKT kysyi mielipidettä Digitan 450 verkon ostamisesta. Asiantuntijat kertoivat, että tähän hommaan ei kannata käsiänsä liata teknisesti ja taloudelliseti se oli surmanloukku. Seuraavana päivänä Paul osti verkon. 200 työtöntä. Kaikki ostot alueen yrityksiltä loppui yms. Kaikki palvelumaksut etelään. Siinä on loppulasku suuruuden hulluudelle ja hallintoelimien tyhmyydelle.

    • 888

      Kyllä on surullista tämä hallituksen toiminta. Varmaan on Uutelakin huomannut, miten Suuri Sokea on taluttanut hallitusta ja hallintoneuvostoa. Työpaikkoja ja huippuosaajia piti tulla lisää. Ylivieskaan piti tulla Pohjois-Suomen suuri aluekeskus, PPO johtotähtenään. Sen sijaan alue köyhtyy. Talosta on lähtenyt 140. Tietoliikenneyhteydet ei toimi, ja Centriakin on uhan alla. Samat miehet asialla.

      Ylivieskan suuruus on kokenut ison taloudellisen tappion. Miten tällainen kaupunki voi nousta alueen keskukseksi? Miten arvostettuina itseään pitävät henkilöt hävittävät urakalla hyvin menestyvän, työllistävän ja taloudellisesti tuottavan yrityksen, jolla oli edessään loistava tulevaisuus? Jo yksistään operaattorivuokratuloilla PPO olisi pärjännyt pitkälle.

    • Kaupparekist tietää

      "Osuuskunta PPO on sijoitus- ja kehitysosuuskunta, joka luo toiminnallaan tuottoa jäsenistölle ja elinvoimaa toiminta-alueelleen Pohjois-Suomessa."

      Näin lukee osk ppo:n viimeisimmässä tiedotteessa. Miksi osuuskunta valehtelee???? Miksi osuuskunta kirjoittaa muunneltua totuutta asiasta myös nettisivuillaan???

      Lue Kalajokilaakso-lehdestä 9.5.2014 asiantuntijajäsenen kirjoitus:

      "Osuuskunnan hallinto haluaa pitää nykyistä osuuskunnan toimialaa sijoitusyhtiönä. Kaupparekisterin merkintätietojen mukaan ei kyseessä ole sijoitusyhtiö. Todelliset sääntöihin perustuvat kaupparekisteritiedot ovat ainoa oikea tieto yrityksen toimialasta. Osuuskunta PPO:n kaupparekisteritietoja ei ole voitu muuttaa, koska sääntömuutos osuuskunnan kokouksessa tulisi tehdä yksimielisellä päätöksellä. Tulevassa osuuskunnan kokouksessa hallitus ei edes ehdota toimialamuutosta.

      Sijoitusomaisuutta on yleensä katsottu olevan vain pankeilla ja vakuutuslaitoksilla. Muilla yrityksillä ne yleensä ovat rahoitusomaisuuttta. Tuotot ilmoitetaan tilinpäätöksessä silloin rahoitusomaisuuden tuottoina.

      Tilastokeskus ylläpitää toimialaluokitusta EU-aluetta koskevien yhtenäisten ohjeiden mukaisesti ja kerää tilastollisia tietoja Suomen osalta. Toimialaluokitus TOL 2008 toimii taloudellista toimintaa kuvaavien tilastojen tiedonkeruu- ja kuvauskehikkona. Sitä käytetään talouden eri alueista kuten tuotantoa ja työllisyyttä kuvaavissa tilastoissa sekä kansantalouden tilinpidon tilastoissa.
      Toimialaluokituksen perusteella on Osuuskunta PPO:n toimiala muutettu 31.12.2007 alkaen. Muutos on tehty tilastollisella perusteella eikä todellisen päätoimialan muutoksen takia."

      Tämä on fakta. Ja tämän tietää myös osuuskunnan hallitus.
      Hallitus sijoittaa jäsenten rahaa omalla vastuullaan.
      Lue lisää KJL 9.5.

      Toivottavasti myös alueen lehdistö, joka pyrkii jutuissaan totuuteen, ottaa tästä oikean tiedon uutisointiinsa.

    • Arvi Lint

      Hyvät jäsenet. Uskokaa niitä jotka ovat Teidän puolella. Hallitus ja johto ei ajattele yhtään meidän jäsenien asiaa vaan yrittävät peittää omat tehdyt virheet. Yksinkertaisin tapa hoitaa asiat kuntoon on seuraavassa osuuskuntakokouksessa päättää toimenpiteistä joilla sovitaan osuuskunnan purkaminen jolloin se on kaikkien kannalta kivuttomin ja nopein tapa saada asiat jäsenien haluamaan tilanteeseen. Jos hallitus saa jatkaa suunnitelmiaan niin emme me jäsenet saa enää päättää-kuulla tms vaikuttaa mihinkään.. se on todettu. Uskokaa tai unohtakaa.

    • Poikotti

      Monellako osuuskunnan jäsenellä on sieviläiset...

    • todellakin4

      moniko osuuskunnan jäsen on osuuspankin asiakas...

    • netti ei toimi

      Hei, huhtikuun alusta ei ole toiminut netti ei sähköposti. Puhelu uudelle operaattorille, kukaan ei vastaa, toinen puhelu kukaan ei vastaa, jonotusta 10 - 30 min sama juttu. Puhelu maksaa maltaita. Lopen saan jonku langanpäähän, puolituntia menee, että netti rupeaa toimimaan ja lasku tulee 30 minuutista reilut 2 euroa minuutti.
      SÄhköposti ei toimi, sama rumba uudestaan puheluja, jonotusta ja kukaan ei vastaa, lopen joku vastaa ja 20 min selvittelyjen jälkeen sähköposti vaivoin toimii. Laskua puheluista tuli reilut 200 euroa.

      Tätä hallitus halusi vimmatusti!!!

      Miten tämä maakunta tulee jatkossa toimimimattomilla yhteyksillä toimeen???

    • Rahat jakoon

      Ensimmäinen vuosi sijoitustoimintaa takana. Tulos lähes 7 miljoonaa euroa tappiollinen. Tulosta paransi Elisalle myydyn PPO-Yhtiöt Oy:n yli 2 miljoonan voitto tammi-huhtikuulta. Ilman sitä sijoitustoiminta olisi tehnyt 9 miljoonan tappion.

    • Tiedossa

      Ihmekös tuo. Aluehallintovirasto tutkii parhaillaan, mihin hallitus kadotti 10 - 36 miljoonaa euroa? Osuuskunnan jäsenten rahaa tämä hallitus osaa hävittää. Hävittihän se jo yhden tuottavista tuottavimman yhtiönkin.

    • Kyllä kuuluu

      Lueskellut noita alueen lehtiä ja siellä on jopa pantu henkilökunta "töihin" ja kirjoittelemaan vastineita jäsenien mielipiteitä vastaan. No kyllä se on niin ettei sitä kannattaisi kikkailla millään kirjanpitotermeillä tai mihin taseeseen ne jäsenien omaisuus kuuluu.
      Totuus on se että viivanalla oleva jaettuna jäsenmäärällä on se joka pitää jakaa omistajille..oli sitten vähemmistö- tai tai konserniosuus .mutta hämmästyttää että tuodaan julki ettei osuuskunnan omaisuus kuulu jäsenille ?? Haloo PPO palkannauttijat siellä Ylivieskassa !!!

    • Vaari 10

      Miksei Uutela vastaa toimittajan kysymykseen, milloin PPO on muutettu sijoitusyhtiöksi. Eikö tuolla koulutuksella pitäisi ymmärtää mitä kysytään ja vastata siihen mitä kysytään ja jos ei tiedä vastausta niin siirtää studiojoukkueelle. Kuinka kauan tämä valehtelu saa jatkua. Kuinka kauan tämä vallasväki saa herjata omistajia.

    • Luottamuspula4

      Uutelan 21.5. Kalajokilaakso-lehdessä mainitsemat riitaisuudet johtuvat hallituksen omista toimista!!! Jäsenten oikeuksia poljetaan, jäseniä ei kuulla, jäsenten alotteita ei oteta osuuskuntakokouksen käsittelyyn, osuuskunnan tiedotus on virheellistä. Esim. Korpi-Tassin erottamisesta olisi pitänyt uutisoida fakta: hallintoneuvosto erotti PKT:n ja äänestystulos esille. Tämän päivän kalajaskassa Uutela toteaa, että syy on luottamuspula eli erotettu on.
      Osk tiedottaa virheellisesti, että ppo on sijoitusosuuskunta. Toimialamuutosta ei ole käsitelty eikä käsitellä osuuskunnan kokouksessa. Muutos vaatii kokousväen 100 % kannatuksen. Eli PPO on ja pysyy puhelinyhtiönä.

      Muistissa on, että osuuskunta myytiin ilman omistajien lupaa.Myytiin se, kauppa oli jo tehty, kun asiaa käsiteltiin kokouksessa. Toimillaan hallitus on saattanut osuuskunnan laittomaan tilaan. Kun muistaa jalkapallojoukkueen hommaamisen äänestyspaikalle äänestämään hallituksen esityksen puolesta, kokouspaikan viennin osuuskunnan äärilaidalle kaukana jäsenistä, kauppakirjaa ei näytetä, verottajan päätöstä ei näytetä jäsenelle. Mihin hallitus on hassannut 10 - 30 miljoonaa euroa osuuskunnan jäsenten rahoja? Edellä vain muutama syy. Onko Uutala jo unohtanut nämä hallituksen kikkailut?

      Hallituksella ei ole luottamusta. Vallitsee SUURI luottamuspula.

    • J. Gagarin

      Uutela oli valjastettu Jaskaan Pauhaamaan ja vastaamaan "avoimiin" kysymyksiin. Uutela oli täysin väärässä siinä, milloin tilanne rauhoittuu. Tilanne rauhoittuu vasta kun PPO on purettu ja omistajat saaneet rahansa pois. Työpaikkoja ei tule, eikä jäsenet saa tuloja tuosta fiktiofirmasta. 200 irtisanottua ja ulkoistettua puhuu puolestaan.

    • Muistissa on

      Jatkuva kokouksen Raaheen vienti osoittaa hallituksen venkoilun jatkuvan. Lain mukaan kokous on pidettävä osk:n kotipaikassa eli Ylivieskassa. Jäsenten aloitteet puuttuvat esityslistalta. Lain mukaan purkukin on otettava käsittelyyn, vaikka joka kokouksessa.

      Muistan, että hallituksen pj. selitti lehdistössä ennen lokakuun kokousta, että kyse on jatkokokouksesta, siksi aloitteita ei käsitellä osuuskuntakokouksessa. Sain kutsun varsinaiseen kokoukseen.

      Muistan myös, että erityistilintarkastuksen kannalla hallitus oli siihen asti, kunnes osuuskuntakokous valtuutti hakemaan tarkastusta. Sen jälkeen hallitus alkoi apinan raivolla vastutamaan tarkastusta.

      Nyt hallitus erottaa jäseniä. Järjestää erotettaville kuulemistilaisuuksia. Toiminta on kuin Neuvostotasavaltojen liitossa aikoinaan. Että näissä tunnelmissa osuuskuntakokoukseen...

    • omistaja

      Kävin osuuskunnan toimistossa. Ihmetykseni oli suuri, kun vastassa oli oikein kahdet sähkölukot. Ensimmäinen sähkölukko minulle avattiiin. Toista sähkölukkoa ei. Minua ei päästetty sisälle. Jouduin hoitamaan asiani oven raosta.

    • 10+14

      Toivottavasti hallintoneuvoston pj. tietää osuuskuntakokouksessa roolinsa: hän ei edusta hallitusta vaan koko jäsenistöä. Ihan pienenä vinkkinä, että avauspuheenvuoron kesto on max 6 minuuttua.

    • pö..ät

      Turha se on Paskatunkiota penkoa.

    • Purku ja erotus

      Sama tilanne kuin edellä kerrottiin: jouduin ilmoittautumaan kokoukseen ja jättämään valtakirjan osuuskunnan oven raosta. Mikä salaseura tämä on, joka pitää jäsenten yli 140 miljoonan euron omaisuutta omanaan?

      Uutelan lehtijutusta: Täyttä potaskaa koko juttu. Tilanne rauhoittuu kyllä kun Osuuskunnan purkupäätös on saatu aikaan ja Jarmo Uutela Asko Männistö erotettua PPO:n tehtävistään.

    • sijoitusten sijoitus

      Ensimmäinen vuosi sijoitustoimintaa takana ja PPO:n tulos lähes 7 miljoonaa tappiolla. Osuuskunta teki tappiota 18000€ vuoden jokaisena päivänä.

      Ajanjaksoa edeltävä yli 40 vuotta: Osuuskunta teki puhelinliiketoiminnalla aina positiivisen tuloksen.

      • Jaskan pauhantaa.

        Paskan jauhantaa.


    • M. Hodor

      Olipa taas Uutela päässyt Kalajokilaakson oikein keskiviikon suurjakeluun puhumaan puutaheinää. Uutela kertoi mm. Kyrpi-tazn. erottamisesta, että hallitus ei ollut paikalla. Ei varmaankaan ollut. Yleensä kokoukset hoidetaan niin, että siellä on kokouskutsussa mainitut henkilöt ja erikseen paikalle kutsutut henkilöt. Hallitus oli kuitenkin linjalla ja tiesi tarkalleen missä mennään. Olisipa hallituskin eronnut, niin tämä sotku saataisiin sivistyneeseen loppuun nopeammin. Uskookohan tuo Uutela oikeasti satuihin, että tällä "uudella" toiminnalla saataisiin uusia työpaikkoja. Osuuskunta PPO tuotti 2013 ensimmäistä kertaa tappiota sataan vuoteen. Onhan se ennätys sekin. Minä haluan, että tällainen turhake puretaan ja rahat jaetaan todellisen arvon mukaan hallitusti omistajille. Veroseuraamuksilla on turha pelotella. Parempi, vaikka kaikki menisi verottajalle, kuin tälle hyvävelijärjestölle, joka näkyy kärkkyvän PPO:n perintöä kielipitkällä.

    • Rannanjärvi

      Kyllä se vain on niin, että väärydellä hankittu ei tuota hedelmää.
      Kärpät rypivät kolme vuotta. Kun sopimus PPO:n kanssa päättyi Kärpistä tuli mestari. Ohtamaan Atellakin alkoi peli kulkemaan.

      Alla faktaa sopimuksesta. Löytyy netistä, olkaa hyvä.

      Tarinan opetus. Ei kannata uskoa huijareita, jotka myyvät omaisuutta pelastakaakseen oman nahkansa välittämättä ihmisistä ja työpaikoista.

      PPO Kärppien pääsponsoriksi
      13.8.2010 - 11:09:06

      Pohjanmaan Puhelin Oy, PPO ja Oulun Kärpät ovat sopineet yhteistyöstä, joka on osapuolille uusi avaus kumppanuuteen. Sopimus antaa myönteistä näkyvyyttä ja viestittää pohjoissuomalaisten halusta menestyä ja olla mukana vaikuttamassa valtakunnallisesti. PPO on Kärppien pääyhteistyökumppani seuraavat kolme vuotta.

      - Pohjanmaan Puhelin on arvostettu ja tunnettu yritys alueella. PPO hallitsee tietoliikenteen ja tietotekniikan ratkaisut. Kärpät on pohjoisen joukkue. Meille on erityisen tärkeä arvo, että pääsponsori on omalta alueelta Pohjois-Suomesta ja Pohjanmaalta, sanoo Oulun Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno.

    • saa nähdä

      ILTALEHTI 21.5.2014:
      Mies myi työnantajan autot ja piti rahat - tuomittiin kavalluksesta

      PPO:n hallitus myi osuuskunnan kysymättä lupaa omistajilta. Rahoja ei anneta omistajille eli jäsenille, vaan viedään väkipakolla sijoitusosuuskuntaan.

      Asia ei ole oikein eikä mene Suomen lakien mukaan.

      Sijoitusosuuskuntaan ihmiset sijoittavat rahansa vapaaehtoisesti. Tämä hallitus vie jäsenten teletoimintaan sijoittamat rahat kummallisella kikkailulla ja vääryydellä aivan toiselle toimialalle väkipakolla. Saa nähdä minkälaisen farssin hallitus järjestää huomenna Raahessa. Mikä pelijoukkue nyt kuskataan paikalle äänestämään hallituksen esitysten puolesta.

      • tarkennus edelliseen

        Tarkennus edelliseen

        PPO:n hallitus myi PPO-Yhtiöt Oy:n kysymättä lupaa omistajilta. Rahoja ei anneta omistajille eli jäsenille, vaan viedään väkipakolla sijoitusosuuskuntaan.

        Tämä ei ole oikein, eikä mene Suomen lakien mukaan.

        Ja nyt uhkaillaan jäseniä erottamisella. Aivan käsittämätöntä touhua nykyaikana ja järjestetään vielä kuulemistilaisuuksia erotettaville jäsenille. Todella omituista.


    • ilman lupaa

      Hallituksen on ihan turha pelotella verottajalla. Aivan sama vaikka verottaja vie koko kassan ja 140 miljoonaa euroa annetaan afrikan köyhille ja maksetaan siitäkin verot päältä. Toisen omistamaa yritystä ei saa myydä ilman lupaa. Tästä on kysymys.

      Sijoitusyhtiö on oma juttunsa. Hallitus voi kantaa siihen omat rahansa ja ruveta leikkimään sijoittajaa.

    • hephep!

      Verottaja vie osansa myös mahdollisista sijoitustuloista ja etenen sieltä maagiselta kauppapaikalta. Kauppapaikalta menee PÄÄOMAVERO. Unohtui varmaan vahingossa hallituksen propagandassa mainita?

      Uutela ei myöskään valoittanut sitä, milloin/miten niitä työpaikkoja alkaa tulemaan? Tähän astinen saldo kun on yli 100 TYÖTÖNTÄ. Eli sadan "uuden" luodun työpaikan jälkeen olemme vasta plusmiinus nolla-tilanteessa.

      Uutela eduskuntaan ja työvoimaministeriksi! On sen verran hienot keinot luoda työpaikkoja tyhjästä pikkurahalla.

      Yhteisöverotulot katosivat alueelta. Ne menevät nyt tsadiin. Tietoliikenneverkkojen kehitys tyssäsi kuin seinään. Onnea kivikaudelle.

      Mutta verottaja ei vie koskaan kaikkea. Maksetaan vain rehdisti verot ja jaetaan rahat.

      Sitten vain hallitus reippaasti nostamaan ylös uutta sijoitysyhtiötä, mukaantulijoita varmasti riittää.

    • valitse

      Se mitä minulle tästä käteen jää on se, että sieviläisiä en enää jalkaani laita!

    • valitsen

      Minä en käy kaupassa, joka myy sieviläisiä!

    • Opposition pelle

      Hallituksen palopuheet loistivat poissaolollaan tämänpäiväisessa kokouksessa. Sen sijaan saatiin loistava kalvosulkeinen tosiasioista. Jäi fiilis että ihmiset ovat alkaneet pikkuhiljaa hoksata tämän puhalluksen.

    • Oi jospa oisin..

      Mitäs muuta siellä kerrottiin ja päätettiin?

      Saataisiinko muutama raportti meille, jotka ei päässeet paikalle.

    • Mukana ollut

      SUURET KIITOKSET TASAPUOLISELLE PUHEENJOHTAJALLE!!!!

      Ketään ei tyrmäty, kaikki saivat esittää asiansa!!!!

      • Myös mukana ollut

        Puheenjohtajan sekoiluista huolimatta asioitakin saatiin päätettyä.
        Ihmettelin suuresti sitä asiaa että osuuskunnan jäsenten vanha kaarti haluaa eläkepäivilensä ratoksi ajaa alas hyvin tuottavan osuuskunnan joka voi sijoitustensa kautta auttaa näidenkin eläkeläisten lasten ja lastenlasten jne. hyvinvointia ja työllistymistä alueellamme. Näin itsekkäisistä syistä ja parin tonnin takia! Tuo raha ei jää alueelle vaan se katoaa johonkin muualle.
        Toivottavasti seuraavaan kokoukseen saadaan myös nuorempaa väkeä kertomaan omat näkökantansa julki.


      • Osk tuottaa tappiota
        Myös mukana ollut kirjoitti:

        Puheenjohtajan sekoiluista huolimatta asioitakin saatiin päätettyä.
        Ihmettelin suuresti sitä asiaa että osuuskunnan jäsenten vanha kaarti haluaa eläkepäivilensä ratoksi ajaa alas hyvin tuottavan osuuskunnan joka voi sijoitustensa kautta auttaa näidenkin eläkeläisten lasten ja lastenlasten jne. hyvinvointia ja työllistymistä alueellamme. Näin itsekkäisistä syistä ja parin tonnin takia! Tuo raha ei jää alueelle vaan se katoaa johonkin muualle.
        Toivottavasti seuraavaan kokoukseen saadaan myös nuorempaa väkeä kertomaan omat näkökantansa julki.

        Osk PPO ei ole tuottava. Viime vuoden tulos: 6 milj. euroa tappiota. Hallitus myi PPO-Yhtiöt ilman omistajien lupaa. Erityistilintarkastus päällä. Jäsenten aloitteita ei oteta osuuskuntakokouksen käsittelyyn. Kokous pidetään toistuvasti osk:n toimialueen äärilaidalla. Hallitus on jo hävittänyt alueelta 140 työpaikkaa, miljoonien yhteisöverot menevät nyt Helsinkiin, PPO-Yhtiöt Oy:n aluetaloudellisen vaikutuksen katoaminen näkyy jo nyt isosti alueella, tietoliikenneyhteydet pätkivät, alan investointi loppui alueelta kuin seinää. Ennen kuin yhtään työpaikkaa tulee, pitää ensin saada menetetyt 140 työpaikkaa kasaan. Luku on iso. Missä ne hallituksen lupaamat työpaikat ovat? Hallituksen laittomaan tilaan saattamalla osk:lla ei ole yhtään tuottavaa yhtiötä, joka toisi kassaan rahaa. Hallituksen monesti vertaamalla KPY:llä on liki 10 menestyvää yritystä takana. Hallitus myi tuottavista tuottavimman PPO:n eikä tulovirtaa nyt ole. Menoja kyllä. Varmimmin raha jää alueelle, kun omistajat saavat rahat ja tekevät ostoksia alueen yrityksiltä. Näin alueen yrityselämäkin alkaa kukoistaa.


      • M. Hodor
        Osk tuottaa tappiota kirjoitti:

        Osk PPO ei ole tuottava. Viime vuoden tulos: 6 milj. euroa tappiota. Hallitus myi PPO-Yhtiöt ilman omistajien lupaa. Erityistilintarkastus päällä. Jäsenten aloitteita ei oteta osuuskuntakokouksen käsittelyyn. Kokous pidetään toistuvasti osk:n toimialueen äärilaidalla. Hallitus on jo hävittänyt alueelta 140 työpaikkaa, miljoonien yhteisöverot menevät nyt Helsinkiin, PPO-Yhtiöt Oy:n aluetaloudellisen vaikutuksen katoaminen näkyy jo nyt isosti alueella, tietoliikenneyhteydet pätkivät, alan investointi loppui alueelta kuin seinää. Ennen kuin yhtään työpaikkaa tulee, pitää ensin saada menetetyt 140 työpaikkaa kasaan. Luku on iso. Missä ne hallituksen lupaamat työpaikat ovat? Hallituksen laittomaan tilaan saattamalla osk:lla ei ole yhtään tuottavaa yhtiötä, joka toisi kassaan rahaa. Hallituksen monesti vertaamalla KPY:llä on liki 10 menestyvää yritystä takana. Hallitus myi tuottavista tuottavimman PPO:n eikä tulovirtaa nyt ole. Menoja kyllä. Varmimmin raha jää alueelle, kun omistajat saavat rahat ja tekevät ostoksia alueen yrityksiltä. Näin alueen yrityselämäkin alkaa kukoistaa.

        Lisäksi KPY vertailussa jäi mainitsematta, että ne yritykset ja työpaikat olivat jo olemassa. Ei sinne tullut yhtään uutta työpaikkaa elisakaupoissa. PPO:n kauppojen myötä meni Telekarelia ja KYMP myös polvilleen. Sinne tuli myös työttömiä. Suuri yhteisöllinen vahinko.


      • Alle 30w
        Myös mukana ollut kirjoitti:

        Puheenjohtajan sekoiluista huolimatta asioitakin saatiin päätettyä.
        Ihmettelin suuresti sitä asiaa että osuuskunnan jäsenten vanha kaarti haluaa eläkepäivilensä ratoksi ajaa alas hyvin tuottavan osuuskunnan joka voi sijoitustensa kautta auttaa näidenkin eläkeläisten lasten ja lastenlasten jne. hyvinvointia ja työllistymistä alueellamme. Näin itsekkäisistä syistä ja parin tonnin takia! Tuo raha ei jää alueelle vaan se katoaa johonkin muualle.
        Toivottavasti seuraavaan kokoukseen saadaan myös nuorempaa väkeä kertomaan omat näkökantansa julki.

        Siinä taas "mukana ollut" kertoo lööperiä. Olisin mielelläni pysynyt PPO:n palkkalistoilla ja maksellut talolainaa pienillä mutta säännöllisillä palkkatuloilla, nyt ne vietiin ja nyt haluan lyhentää lainaani edes osuuskunnan lopettamisesta saaduilla roposilla. rahat jakoon heti


    • nuoren polven edusta

      Työllistyminen alueellamme = yli 100 MENETETTYÄ työpaikkaa.

      Tarkennuksena: sekoileva puheenjohtaja ei ollut kokouksen valitsema puheenjohtaja vaan pj:n valinnan ajaksi HALLITUKSEN maksama täti, joka mm kerkesi päättää kokouksen ja saada pj-äänestyksesti täydellisen farssin neuvomalla kokousväkeä kirjoittamaan lappuun väärän nimen.

      Se hyvinvointi ja alueelle jäänyt raha katosi Elisa-kaupan myötä etelään. Vain 15% osuuskunnan pääomasta yritetään sijoittaa alueelle, loput ovat jo maailmalla. Yhteisöverotulot menevät pääkaupunkiseudulle. Tietoliikenneverkon rakentamiseen ei enää investoida.

      RAHAT JAKOON! Meillä nuorilla persauksilla on sille rahalle muutakin käyttöä, kuin antaa holtittoman ja osaamattoman hallituksen leikkirahoiksi. Talolainat esimerkiksi. Kukin tehköön omilla rahoillaan niin kuin haluaa, mutta älköön pelatko pörssipelejä toisten laskuun.

    • RouvaPellervo

      Osuuskuntakokous osoitti hallinnolle kaapin paikan 23.5 kokouksessa. Kaikki jäsenien tekemät esitykset hyväksyttiin selvillä ääntenenemmistöillä. Hallitus veti jo loppuvaiheessa esityksiään pois jonka hyväksyi myös jäsenkunta esim sääntömuutosesityksen osalta. Jäsenistö velvoitti hallinnon tekemään seuraavaan kokoukseen suunnitelman Osuuskunta PPO:n purkamisesta jäsenistön kannalta parhalla tavalla josta oli tehty jäsenesitys jo 24.1.2014 jota hallitus ei kunnioittanut eikä ollut ottanut kokouksen esityslistalle, vaikuttaa että tässä asiassa on tapahtunut jopa rikokseen viittaava menettely. Erittäin moitittavaa hallituksen toimintaa eikä se täytä millään muullakaan muotoa "hyvän hallitustavan" tunnusmerkkejä.

    • Ala-arvoista

      Osuuskuntakokous Raahessa oli täydellinen epäluottamuslause hallitukselle.
      Osuuskunnan hallitus ei nauti ollenkaan jäsenistön eli omistajien luottamusta. Ei vähäisessäkään määrin. Kokousjärjestelyt olivat ala-arvoiset.

    • Kyllä

      Hallitus on itse saattanut omilla toimillaan osuuskunnan tähän tilanteeseen.
      Mennä nyt myymään toisen omaisuutta ilman lupaa.
      Vastuullinen hallitus olisi kysynyt myynnille omistajien luvan ja neuvotellut myynnin niin, että työpaikat säilyvät alueella. Tähän mennessä on tuhottu 140 työpaikkaa ja tiedossa on vain lisää työpaikkojen menestyksiä.

    • Hukkaamiskielto

      Toivottavasti hallituksen jäsenet malttavat elää säästeliäästi, eivätkä hukkaa omaisuuttaan. Tulossa voi olla korvausvelvollisuuksia, joten pitäkääpä omaisuudestanne siihen saakka hyvää huolta. Teidän osaltanne sijoitushuolet saattavat hyvinkin helpottaa, kun oma omaisuus takavarikoidaan korvauksiin osuuskunnalle.

      • Näin1

        Ei ihme, että hallitus vastusti erityistilintarkastusta oikein kolmen lakimiehen voimin.


    • Johto vaihtoon

      Mites kävi Hallintoneuvoston?
      Vaihtuiko veri lainkaan vai löytyikö maakunnista vastuullisia ja rehellisiä mukaan?

    • Liru

      Ensimmäistä kertaa osuuskunnan kokouksessa ja ihmetykseni on, miksi liru-osuuskunnassa on tj:n lisäksi talousjohtaja? Järkikin sen sanoo, että osaaminen pitäisi olla tällaisessa lilliputtipesässä yhdellä ja samalla henkilöllä. ?????

    • k__

      Tuota henkilöstö määrää on ihmetellyt monet, kolme ihmistä töissä. TJ, talauspäällikkö ja sihteeri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3680
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1803
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      151
      1260
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      895
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      870
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      850
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      830
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      829
    Aihe