Pikkuesikoisuus vs vanhoillislestadiolaisuus

Lessus

Miksi vanhoillislestadiolaiset eivät liity Rauhan sanaan. Siellä saisivat päättää perheen koon itse. Pääsisivät paljon helpomalla taivaaseen.

18

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • larsmo ähtävä

      Siksi koska uskovainen ei liity maalliseen, vaan taivaalliseen. Yksinkertaista.

      Mielestäni pikkuesikoistenkaan puhdistettuna Suomenkielisistä tuuliviireistä rauhansanalaisista ei tarvitse liittyä enää mihinkään. Ovat saman joukon jäseniä vanhoillisten kanssa.

    • rauhansanalainen

      Mutta tämä kaste- ja ehtoollisoppi. Uudestisyntyminen tapahtuu Pyhässä Kasteessa. Ja Ehtoollisen sakramentissa on syntien anteeksiantamus.

      • etsivä-xx

        Ihminen ei tee sitä parannusta epäuskosta uskoon nauttimalla ehtoollista. Eli mitään ei tapahdu sille evl kirkon konfirmoitavien nuorten joukolle. Empiiristä aineistoa on noin 70-80 % Suomen kansasta. Silloin kun oma teoria ei pidä paikkaansa tutkimuksen valossa olisi ehkä parempi tutkailla sitä perinteistä lestadiolaista tulkintaa että ehtolliseen tartutaan uskolla. Luterilaisen teologian mukaan uskovainen on jo ehtoolliselle mennessään vanhurskas jolla on synnit anteeksi saatuna, kaikki. Se mitä ehtollisella tapahtuu on uskovaisen ihmisen pyhittymistä eli ihan samaa mitä lestadiolainen perinteisesti kutsuu uskon vahvistukseksi. Tämän saa aikaan osallisuus Kristuksesta. Lueppa vielä Tunnareita ja keskustele pappisveljien kanssa käsittteestä onko uskovaiselle synnit anteeksi jo mennessään ehtolliselle. En ole vielä tavannut pappia jonka mielestä vanhurskas ei olisi syntinen ja vanhurskas samaan aikaan. Kyse on syyllisyyden lukemisesta kadoukseksi..

        Kaste on sittten oma jutttunsa enkä mene siihen nyt. Tietänet kuitenkin, että kasteestakin on rauhansanassa enemmän kuin yksi tulkinta.

        sinänsä, jos joka tapauksessa aikoo pois vanhoillislestadiolaisuudesta, en uskalla tuomariksi siihen mikä on Jumalan tulkinta oikean opin rajasta. Onko pilkunpäälle näissä asioissa. Ero Rauhansanan perinteisiin puhujiin on pieni.


      • Kristinoppia

        Uskotaanko rauhansanalaisissa nykyisin samoin kuin luterilaisessa kristinopissa? Tuosta päättelen.


    • rauhansanalainen

      Kyllä me uskomme että Pyhässä Kasteessa ihminen uudestisyntyy ja että Ehtoollisen Sakramentti antaa meille synnit anteeksi. Tämä on Raamatun ja apostolien sekä oikeaoppisen kirkon tulkinta aina.

      • Lessus

        Kasteen sakrametista on pikkuesikoisuudessa kahta eri opetusta. Osa saarnaajista opettaa perinteistä lestadiolaista opetusta, kun varsinkin papit opettavat tunnustuskirjojen mukaan.


      • vetivät sua nenästä
        Lessus kirjoitti:

        Kasteen sakrametista on pikkuesikoisuudessa kahta eri opetusta. Osa saarnaajista opettaa perinteistä lestadiolaista opetusta, kun varsinkin papit opettavat tunnustuskirjojen mukaan.

        Oikeassa uskossa ei ole kahta opetusta.


      • rauhansana
        vetivät sua nenästä kirjoitti:

        Oikeassa uskossa ei ole kahta opetusta.

        raamattua ja tunnustuskirjoja voidaan tulkita monella eri tavalla. VL tulkitsee omalla tavallaan ja ottaa tunnustuskirjoista vain sen mikä sopii heidän oppiinsa. Huomenna muuten piispa Rimpiläinen saarnaa Kokkolan kirkossa. Kannattaa kuunnella Olavi-piispaa. www.kokkolansuomalainenseurakunta.net


    • mikä sokeus vaivaa

      Ei ole vielä tämän pollin päällä sellaista tapahtunut että pikkuvauva syntyy uudesti kasteessaan !!

      Tällainen on pähkähullua taikaoppia josta RAAMATUSSA ei ole sanan sanaa.

      Eikä teillä siellä rauhan sanassa kukaan osaa lukea vai eikö teillä ole mistä lukea tämä yksinkertainen totuus ?!

      • ekumenia-VL

        LYRS-liikkeessä on kahta lajia kaste- tai ylipäätään sakramenttilinjaa. Samoja jännitteitä on 5. herätysliikkeen piirissä. Näkisin kuitenkin, että LYRS-liikkeessä, joka on mulle hyvin läheinen, luterilaisuuden äänenpainot ovat alkaneet vahvistua. LYRS-väki ei myöskään opeta sellaista harhaa, että vain koko maailman muutaman kymmenen tuhatta LYRS-kristittyä olisivat oikeita uskovia. Tuo harhahan on vallalla SRK-vanhoillisuudessa.


      • jkljkljkl

        Tällä palstalla oli yhden keskustelun kautta hiljattain luettavissa Kirkko-ja kaupunki-lehden haastattelu vuodelta 2012. Siinä SRK.n varapj V alde P alola pahoitteli sitä, että ry-laisia on alettu leimaamaan julkisuudessa lahkolaisuudesta ja totesi etteivät he sitä ole. Toimittaja oli ottanut Miikka Ruokasen kannan asiasta, jonka mukaan mainitsemasi kaltaisessa opetuksessa on kyse skismasta. V alde P alola totesi, että olisi Jlan kaikkivaltiutta vastaan väittää, että vain SRK-laisessa kristillisyydessä tai luterilaisessa kirkossa voi saada synnit anteeksi. Joten Miikka Ruokanen totesi, että skisma näyttää poistuneen. Näinollen ainakin yksi varapj opettaa eri tavalla kuin sinä esität. Minäkään en moista oppia tukisi.


    • rauhansanalainen

      Koko maailma on autuas. Kaste pelastaa. Siinä saat pelastuksen koko lahjapaketin. Taivaaseen pääsemiseksi ei vaadita mitään muuta kuin että on oikeaoppisessa Kirkossa tullut kastetuksi Kolmiyhteisen Jumalan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta.

      • Pikkuesikoinen2

        Tuo kuullostaa enemmän SLEY:n opetuksesta. En ole koskaan LFF:n piirissä kuullut mitään vastaavaa.


      • miksiettelueRaamatusta

        Voiko olla typerämpää opetusta kuin nämä rauhansanalaisen tarinat!

        siis ei minkäänlaista Raamatun Henkeä eikä edes maalaisjärkeä, hyi olkoon.


    • rauhansanalainen

      Et ole kuullut? Etkö ole kuullut pastori Vesa Pöyhtärin puheita? Hän opettaa LFF:n seuroissa. Hänellä on tällainen oppi. Tämä oppi on ainoa oikea. Kannattaisi LFF:n maallikkopuhujien ottaa esimerkkiä Vesa opetuksesta. Tämä on Suomen ev.lut. kirkon tunnustuskirjojen ja katekismuksen mukainen oppi. SLEY:llä on oikea oppi. On tärkeä että emme ala veljeilemään niiden kanssa joilla on väärä kasteoppi. Ehtoollisen viettokin vaatii opillisista yksimielisyyttä. Ainoastaan papit saavat toimittaa Pyhän Ehtoollisen.

      • Pikkuesikoinen2

        Lähes kaikki LFF:n saarnaajat opettavat kuten vanhoillislestadiolaiset kasteesta. Myös ehtoollisesta opetetaan että se ei ole parannuksen paikka. Kasteessa saa synnit anteeksi koska pappi julistaa absoluution.


      • Pikkuesikoinen2
        Pikkuesikoinen2 kirjoitti:

        Lähes kaikki LFF:n saarnaajat opettavat kuten vanhoillislestadiolaiset kasteesta. Myös ehtoollisesta opetetaan että se ei ole parannuksen paikka. Kasteessa saa synnit anteeksi koska pappi julistaa absoluution.

        Anteeksi, EHTOOLLISESSA saa synnit anteeksi koska pappi julistaa absoluution. Vanhoillislestadiolaisetkin ovat samaa mieltä.


    • huuhaaroskaa

      Tuossa opissa ei ole minkäänlaista Raamatun oppia, tiesitkö sitå rauhansanalainen.

      Kukaan Apostoli ei opeta sanallkaan tuolaista roskaa kasteista ja sakramenteista, tiesitkö sitä rauhansanalainen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe