Under the dome - mitä tykkäsit?

kattoisko vai ei

Kauheesti tota rummutettiin etukäteen. Mitä olette mieltä sarjasta? Kannattaneeko tuota katsoa? Monet nähneet sanoo, että ensin vaikuttaa siltä, että kyseessä on scifi-sarja (mistä tykkäisin) mutta muuttuu heti kohta kauniiksi ja rohkeiksi, väkivallan täyttämäksi ihmissuhdevetkutteluksi. Miksikähän näin on lähes jokaisessa amerikkalaisessa sarjassa? Voi tylsyyttä. Vaikka tuo onkin Stephen Kingin romaanin pohjalle tehty, niin enpä hänenkään kaikista romskuista pidä.

Vähän nää ekat jaksot jo tuntui oudolta... vaikka tollanen kupla yhtäkkiä pamahtaa kylän päälle, ihmiset ei käytä juurikaan energiaa sen miettimiseen saati selvittämiseen, mistä on kyse, ja miten sieltä pääsee ulos, vaan alkavat tappamaan toisiaan ja valtataisteluihin. Ihan kuin sivulauseessa vaan mainitaan että jaa mikähän sekin seinä oikein on.

Selviääkö sarjan aikana edes, mikä se kupla on ja pääseekö ne ihmiset pois sieltä. Mukaileeko sarja kirjan tapahtumia? Yritin vähän katella juonipaljastuksia, mutta eihän tosta ole amerikassakaan näytetty toista kautta, kesällä vasta näyttäis jatkuvan. Mikähän maratonsarja tästäkin sitten mahtaa tulla. Saman tarinan olis voinu kertoa vaikka viiden jakson pituisena tai yhtenä leffana, mutta näitä venytetään keinotekoisesti mahdottomiin että mielenkiinto kerkiää lopahtaa takuu varmasti. Mainostulot kai on aina tärkeämpiä kuin ohjelman laatu. Siksipä ei tule amerikkalaisia sarjoja katottua lainkaan.

58

3842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ewr4etgthf

      Vaikutti mielenkiintoiselta sarja-uutuudelta, ei kannata tuomita heti kahden jakson perusteella. Mielestäni sarjassa on potentiaalia ja saa nähdä mitä henkilöhahmoista vielä paljastuu. Ainakin salaisuuksia ja kysymyksiä heräsi jo tuon kahden jakson verran mielenkiinnon säilymiseksi. On ehkä totta että tarinan olisi voimut saada kerrottua pelkistetysti minisarjana tai vaikka sitten elokuvana mutta sarja antaa mahdollisuuden henkilöhahmojen syventämiseen ja kehittymiseen joka on aina positiivista sarjatuotannossa. Luotan siihen että 2009 ilmestyneestä Stephen Kingin romaanista (jota en ole itse lukenut) on nyt saatu luotua jotain aivan uutta ja virkistävää näiden kaikkien "tusinasarjojen" vastapainoksi. Tosin Kingin kirjojen leffafilmatisoinnit ovat tietysti makuasioita ja ei ehkä ole onnistuttu kirjasta tekemään hyvää elokuvaa kuin vain muutama kohtuullinen filmatisointi. Eikä sarjoissa ole ollut kehumista. Golden years, The stand, olivat pettymyksiä aikoinaan. Nightmares and dreamscapes oli sitä vastoin hyvä minisarja kuten samoin Langoliers.

    • realistinen katsoja

      Ihmettelin samaa, miksi ihmiset olivat niin rauhallisia oudon ilmiöm edessä. Jos oikeasti lasikupu ilmestyis hetkessä kaupungin päälle, kyl siitä syntyisi paniikki ja yhtä sun toista. Ihmiset vaan uskalsivat elää suht normaalisti mennä yksin kotiin, liikkua yksin jne... tosin kaikki ei tienneet kuvusta tarkempaa...mutta jäin silti koukkuun ja aion jatkaa sarjan seuraamista.

      • kattoisko vai ei

        Hmm...jos ne oli jo kattoneet Simpsonien jakson, missä oli samanlainen tilanne....

        Aion nyt lukea Kingin kirjan ihan vaan varalta.


    • frfrfrfrfrfrfrfrfrfr

      .mitään sanomatonta,ja mihinkään johtamatonta sontaa...

    • kattoisko vai ei

      Kyllä näyttää siltä, ettei tota jaksa seurata. Homma on samaa väkivaltaviihdettä mitä amerikkalainen toiminta-rikosroska muutenkin joka jumalan ilta, jokaisen sarjan ympärille keksitään vaan mahdollisimman suuria raakuuksia, brutaalia väkivaltaa, kiduttamista ja kuolintapoja, viimeisimpänä tää Hannibal.

      Huteraksi scifi-kehykseksi tässä Domessa on otettu kupla ja Stephen King, vähän kuin ilmakehä maapallossa. Niinhän se King sanoi, että me eletään kaikki kuvun alla. Vertauskuva on ihan hieno.

      Otin kirjan kirjastosta ja katon, miten kirja loppuu ja seuraako juoni lainkaan kirjaa, jotkut jenkit on valittaneet siitä. Muistan kuitenkin netistä lukeneeni, että väki vähenee tuossa kylässä aika lailla. Hitsi tappaakohan viimeinenkin asukas sitten itsensä, kun muut tapettavat ja kidutettavat loppuu? Mua kiinnostaisi vaan se, mitä kaikkea ihmiset keksii tossa tilanteessa ja mistä se on tullut, miksi se on tullut ja miten se lähtee pois. Amerikkalaiset tietty alkaa heti pomottamaan ja tappamaan ja tekemään huumeita oli kyseessä. Ei ole yllätys.

    • tietäjä

      Kuinkahan syvälle maan sisään se kupla menee? Luulis että sen ali pystyy helposti kaivamaan tunnelin

      • tarkkasilmä

        Sitähän tutkivat jo jonkun vanhan tehtaan tunnelin kautta. En tiedä miten syvällä olivat, mutta haaveeksi jäi.


      • outoa?
        tarkkasilmä kirjoitti:

        Sitähän tutkivat jo jonkun vanhan tehtaan tunnelin kautta. En tiedä miten syvällä olivat, mutta haaveeksi jäi.

        Sarjoissa mahdoton on mahdollista ja toisinpäin. Ihmettelen edelleen, että popula näyttää elävän kovin normaalia elämää vaikka elävät "kuplan" sisällä. Luulisi, että viranomaistaho olisi myös yrittänyt selvittää kuin syvään maan sisään kupla ulottuu..
        Ja se ettei mitään kriisikokouksia palavereja sun muuta ole järjestetty?


      • tarkkasilmä
        outoa? kirjoitti:

        Sarjoissa mahdoton on mahdollista ja toisinpäin. Ihmettelen edelleen, että popula näyttää elävän kovin normaalia elämää vaikka elävät "kuplan" sisällä. Luulisi, että viranomaistaho olisi myös yrittänyt selvittää kuin syvään maan sisään kupla ulottuu..
        Ja se ettei mitään kriisikokouksia palavereja sun muuta ole järjestetty?

        Näissä amer. sarjoissa ei aina skulaa tuo nykyään harvempia suomalaisiakin vaivaava johdonmukainen ajattelu ja toiminta...


      • konkarin huomio
        tarkkasilmä kirjoitti:

        Näissä amer. sarjoissa ei aina skulaa tuo nykyään harvempia suomalaisiakin vaivaava johdonmukainen ajattelu ja toiminta...

        Juuri noin. Olen realisti ja ammattilainen sairaanhoidon puolelta ja eilinen jakso antoi väärän kuvan mm. miten nopeasti ja helposti voi parantua aivokalvontulehduksesta?? Aivan väärä kuva ja nuoret jotka eivät tiedä todellisuutta saattoivat uskoa.


    • deebee

      IMDb: 7.3

    • pinkki tähti

      Joo. Jos joku tietää miten loppuu tämä tarina kirjassa niin kertokoon.toista kautta ei jaksa täl systeemil 2vikas jaksos oli vasta vähä tapahtumia. Oli kyllä aika kuraa. Olisi yksi kausi riittänyt tai minisarja. Sinne jäi barbie naru kaulaan.odottamaan toista kautta.

    • king fani

      tiedän kyllä miten kirja loppuu, mutta sillä ei varmaan paljon osuutta ole miten sarja etenee/loppuu.

    • Huhhe

      Kyllä se ilmiön syy ainakin kirjassa selvisi.
      Katsoin vain ensimmäisen osan, ei se huono ollut mutta en jaksanut katsoa enempää kun olen jo lukenut kirjan. Junior Rennietä esittävä näyttelijä ei sovi siihen rooliin yhtään, aivan liian komea. Tosin en ole Barbietakaan kuvitellut sen näköiseksi kuin sarjassa. Juliaa esittävä näyttelijä vastaa mielikuvaani aika hyvin.

      • kattoisko vai ei

        Joo Kingin kirjoissa henkilöt on aina jotenkin rujoja. Ei mitään kiiltokuvia.


    • frdfgdgrgdg

      Miksei kukaan yritä ottaa selvää kuvusta siellä "toisella" puolen, esim. kaivamalla ja kokeilemalla kuinka syvään kupu ulottuu. Tuskin sentään ihan ytimeen saakka. Se armeija kaikki muut kuvun toisella puolen ei tee yhtään mitään/kokeile mitään asian ratkaisemiseksi. Toiseksi tyypilliseen amerikkalaiseen tapaan kun jostain pulaa, niin heti on kriisi päällä. Nyt tämä aivokalvontulehdus ja tietenkin kaikki lääkärit kuvun toisella puolen. Ja toiseksi pitihän tähänkin sarjaan saada se kiintiöhomopariskunta. Tästä olisi saanut ihan hyvän minisarjan (kuten Langoliers), mutta nyt venytetään asioita mahdollisimman pitkään. Jo tuo viimeisin jakso oli puuduttavaa katseltavaa. Sarja tod.näk. lopetetaan alhaisten katsojalukujen takia hyvinkin pian.

      • pinkit tähdet

        Kyllä armeija tekee. Ydinkärjillä sitä yrittää tuhota. Ei tämä kura iha heti lopu 2kausi tulossa. Kaivoin kirjan aihioita netistä. Ehkä sitten 2kaudella rennie juniorilta lähtee
        henki. Ja selviää näiden ufojen laittaman kuvun koko kuva.


      • King fani
        pinkit tähdet kirjoitti:

        Kyllä armeija tekee. Ydinkärjillä sitä yrittää tuhota. Ei tämä kura iha heti lopu 2kausi tulossa. Kaivoin kirjan aihioita netistä. Ehkä sitten 2kaudella rennie juniorilta lähtee
        henki. Ja selviää näiden ufojen laittaman kuvun koko kuva.

        Kirja oli hyvä, mutta sarjan kaikki roolit muutettu! Ihan älytöntä. Lindan mies oli kuvun alla lääkärinä, Barbi oli ex-sotilas ja kokkina paikallisessa lounaskahvilassa, Juniorilla oli aivokasvain ja murhasi heti aluksi kaksi tyttöä, joiden ruumiiden kanssa vietti laatuaikaa.. Julia oli poikamiestyttö. Big Jim oli psykopaattiroisto. Jne. Sarja ja kirja ovat kuin yö ja päivä. Kirjan henkilöt pohtivat vaikka mitä armeijan kokeiluja yms syyksi. Sarja on pliisu ja juoni ohut. Höh.


    • King-fani

      SPOILERVAROITUKSIA KIRJASTA!


      jep,kirja oli aivan loistava ja alussa odotukset sarjaa kohtaan olivat korkealla. No siinä sitten sarjan edetessä tajusi että asioita on muuteltu, joitain kirjan kannalta tärkeitä henkilöhahmoja jätetty kokonaan pois jne jne. Juuri tuo Junior on tehty sarjassa liian "hyväksi" hahmoksi. Kyllä sarjaa seuraa, mutta ei sillä mitään tekemistä kirjan kanssa ole. Toisaalta taas jos olisi, niin ikärajat olisivat huomattavasti korkeammat. Eniten ihmetyttää kyllä se, miten itse S. King on ollut mukana tekemässä sarjaa ja sallinut kaikki nämä muutokset >:(

      Olisi ehkä kaikista paras, jos kirjasta tehtäisiin yksi pitkä elokuva, joka mukailisi kirjaa täysin ilman turhanpäiväistä kaunistelua. Mutta näin ei varmasti voida tehdä, koska ikärajat nousisivat pilviin eikä juoni ehkä uppoaisi massayleisöille.... Itse kirjahan loppuu aika ihmeellisesti "seinään" ja mitään syy-seuraus- suhteita ei selitetellä joten mielenkiinnolla jään odottelemaan, mitä keksivät sarjaan tältä osin. Kerrotaanko esim. kuvun alkuperä paremmin kuin kirjassa vai samanlailla "se nyt oli joku jostain ja nyt se hävis"- tyylillä :D

      Niinhän se aina tuppaa menemään, että kirjat ovat parempia kuin niistä kertovat sarjat/elokuvat, mutta tämän kirjan osalta odotukset olivat kyllä vähän korkeammalla sen suhteen. Mut no can do, sarjaa aion seurata silti suurena King-fanina :) Kirja kannattaa lukea, mielestäni Kuvun alla on kirjana parasta Kingiä mitä olen lukenut!

      • Luettu ja nähty

        Tässä saattaa olla spoilereita... Olen samaa mieltä, että kirja on tosi loistava. Parasta Kingiä tähän saakka.

        Ironista kyllä, sarjakin vaikutti mielestäni aluksi hyvältä, mutta kun olin vähän matkaa lukenut kirjaa niin ajattelin pian, että onpas tosi karseeta paskaa tämä sarja. Kirjan suhteen siinä on tehty tosi paljon ja pitkälle meneviä muutoksia, jotka aika tavalla vesittävät sarjan tyypilliseksi Hollywood-roskaksi. Mutta tämän ymmärtää vasta kun katsoo kirjan perusjuonta.

        Chesters Mill siis on pikkukaupunki, jonka rajoille tulee eräänä päivänä läpipääsemätön ja läpinäkyvä kupu. Asukkaat ovat nyt eristyneenä kaupungissa muusta maailmasta.

        Kaupungin todellinen mahtitekijä on James "Iso Jim" Rennie, kaupunginvaltuutettu, joka jo ennen kuvun tuloa tekee aika lailla mitä lystää. Tämän poika, jota kutsutaan Junioriksi, murhaa kirjan alussa ystävänsä Frankie DeLessepsin tyttöystävän, Angie McCainin. Junior on lukion keskeyttänyt nuorimies, mutta Rennie ei tätä tiedä.

        Kuvun asettuessa paikoilleen kapteeni Dale Barbara so Barbie, joka työskentelee paikallisessa kuppilassa kokkina, on lähdössä kaupungista, mutta ei pääsekään pois kuvun takia. Hän on aiemmin hankkinut Juniorin ja tämän kolmen kaverin vihat niskoilleen kun Angie totuudenvastaisesti selitti Frankielle Barbien raiskanneen hänet. Sheriffi Duke sai Barbien pelastettua, mutta nyt aluksi kupu tappaa Duken ja Iso Jim saa oman sätkynukkensa sheriffiksi.

        Ison Jimin sätkynukke pestaa uusia poliiseja, mm Juniorin ja tämän kolme kaveria sekä yhden näistä tyttöystävän. Nämä ryhtyvät pian rötöstelemään Ison Jimin imperiumissa ja Barbie lavastetaan syylliseksi Juniorin ja Ison Jimin tekemiin murhiin. Barbien tärkeimmät tukijat ovat paikallinen lehden omistaja Julia Shumway (Paljon vanhempi kirjassa kuin sarjassa) sekä Joe McClatchey niminen lapsinero.

        Kirjan myötä pääpahiksia kuolee yksi kerrallaan Ison Jimin vehkeilyjen tuloksena ja muuten.

        Sarjassa tästä juonen kehittelystä on näemmä luovuttu lähes kokonaan. Angien sukunimi on muutettu McCainista paljon poliittiskorrektimmaksi McAlisteriksi eikä Junior murhaakaan häntä alussa. Lisäpiirteenä Joe McClatcheysta on tullut Angien veli sarjassa.

        Jim Rennie on aikamoinen pehmohahmo myös. Sarja on vienyt aika lailla terän hänestä ja Ollie Dinsmore (kirjassa nuori poika) on kaivoineen isompi pahis kuin hän.

        Ehkä ärsyttävintä on nuo kaksi kiintiölepakkoa uusperheineen. Niitä ei ole lainkaan Kingin kirjassa.

        Noin yleensä sarja vaikuttaa aivokuolleen versiolta kirjasta. Ihan käsittämätöntä miksi King, jolta tuskin rahaa puuttuu, on suostunut noin aneemisen sarjan tekoon mainiosta kirjastaan.


    • wqfddt4etrg

      Eikös se perustu lähinnä kirjan ideaan, ei niinkään sarja kirjasta, ja kirjan mukaisesti. King sarjan vastaavana tuottajana.

    • suptr

      Ekat kaksi jaksoa vaikutti tosi mielenkiintoiselta ja lupaavalta, mutta sen jälkeen lähti menemään semmoiseksi perus jenkkimätöski. Sarja jäi parin ekan jakson jälkeen mielestäni polkemaan paikalleen.

    • 474524

      Voiko joku sanoa kirjassa olevan juonen? Vaikka ei olisikaan sama kuin sarjassa.

    • Kattoisko vai ei

      Katoin pikana uusimman jakson uusinnan pätkittäin toisen ohjelman kanssa, mielenkiinto ei riitä kattomaan koko jaksoa. Vaikka onkin fiktiota - kuvaa oikeastaan hyvin "amerikkalaisten päättäjien" tyhmyyttä ongelmien ratkaisussa. :) Ei keksitä muuta tapaa tehdä reikää seinään kuin ydinohjuksella. Yhtään pienemmällä posauksella ei olis voinut kokeilla ensin, ennen kuin heti ekalla yrittämällä tuhoaa kaiken.

      Kirja tuli pomppimalla luettua. Sekin jumalaton tiiliskivi, yli 1100 sivua. Ei jaksa pidellä ees käsissä monen kilon kirjaa saati että olis jaksanut noin pitkään noita ketkutteluja ja tappamista. Alku ja loppu kiinnosti, ei mitenkään se, mitä siinä välissä tapahtui.

    • Voi kupu sentään

      Kirjassahan Junior tappaa heti alussa Angien ja toisen tytön eikä lesbopariskuntaa ole lainkaan. Toisaalta tv-sarjassa ei taida olla myöskään Sammya ja samalla jää hänen kokemansa joukkoraiskaus näppärästi väliin. Kirjassa henkilöitä sen verran paljon että haluttu helpottaa seuraamista poistamalla monet ja muuttamalla tarinaa.

      En ole pettynyt siihen ettei seuraa kirjan tarinaa mutta siihen olen miten huono sarja on. Tylsä.

      • jjj5

        Samaa mieltä, niin tylsää sarja että....


    • edfefgrtger

      Pitäähän kiintiöhomopari saada joka sarjaan. Vielä puuttuu kiintiö musta mies joka on syyllinen (ei taida löytyä) johonkin. Ja ensimmäisenä amerikkalaiselle tulee täräyttää kupoliin ydinohjuksella, muutahan vaihtoehtoa ei tietenkään ole. Kuvaa hyvin amerikkalaista ajattelutapaa. Viimeisimmässä jaksossa: miten kupolin sisällä voi tuulla. Puuti heiluvat tuulessa, järvellä mukavia aaltoja koko ajan. Eikä myöskään ole mahdollisuutta matala-sekä korkeapaineen vaihteluille, lisäksi muutaman päivän aikana kupolin sisälle muodostui jo oma mikroilmasto joka antoi sateenja vielä kesti kokonaisen pitkän päivän (alkoi valoisaan aikaan ja kesti vielä illalla). Ei vaan voi olla mahdollista kupolin sisällä omat sadepilvet ja noin lyhyessä ajassa olkoon kupoli miten suuri tahansa.

    • Juset

      Paljon ihmisiä kehittyneemmät avaruusoliot pystyvät mihin tahansa. Vaikka luomaan kuvun jonka sisällä oma mikroilmastonsa ja tuuli heiluttelee puita. Sadehan alkoi kun ihmiset sitä kaipasivat ja avaruusörkki antoi säälistä sadetta kuvun sisälle.

    • sarja on kupla

      Tähän asti on viittinyt katsoa mut kuten kirjoitit, se muuttuu kuitenkin ihmis suhdesössötykseksi kun alkuviehätys ja kiinnostavat aiheet loppuu.
      Kun ei vaan olis niitä väkisin pidennettyjä sarjoja kuten Lost.
      Ei tuollaisen kuvun alla voi kauaa olla kovin kiinnostavaa tapahtumaa.

    • wrwegrefg

      MInisarjana olisi mennyt ihan hyvin. Nyt väännetään ihmissuhdesoppaa ja ihmisten salaisuuksia monta tuotantokautta että kohta koko sarjan perusidea katoaa. Näin on tapahtunut monille tv-sarjoille (tavallisesti amerikkalaiset sarjat) ja ilmeisemmin tapahtuu myös tämän kanssa. Miten saada enää muutamasta henkilöhahmoista sivujuonia aikaiseksi? Poliisi, poliitikko ja tämän outo poika, mysteerin mies ja nuoret jotka saavat outoja kohtauksia? Ei voi kantaa pitkälle.

    • dome

      Harmi, että tämäkin sarja on pilattu liialla väkivallalla. Scifi-puoli on mielestäni ihan mielenkiintoista. Onneksi ei kuitenkaan muistuta Kauniita ja rohkeita ihan niin paljon kuin esim. Walking Dead.

    • Ahh...

      Millä jeesuksella se kupu voi olla niin tuhoutumaton? Varsin kummaa materiaalia: ohut, lasinkaltainen kalvo, mikä ei hajoo "kirveelläkään".
      Nyt sarja jää typerästi tauolle, että mietitää nyt sitten, ainakin puol vuotta, että mikä piru voi olla ratkaisu?

      • dome

        ?? Se kupuhan on nimen omaan science fictionia. Yhtä realistista kuin aikamatkailu, alienit yms. Ei se mua ainakaan häiritse.

        Tätä sarjaa tosin riittäisi yksi kausi. En pidä tämänlaisten sarjojen venytyksestä. Usein nämä loppuvat kuitenkin typerästi, kun katsojaluvut laskevat.


    • ???

      No ei se minua häiritse, mutta ihmettelin nyt vaan. Mikä kumma sen salaisuus?

    • Kaikkeen on vastaus

      Nyt kun kaikki on ihmetelly tätä kuvun alle kaivamista, niin ehkä se onkin pyöreä kuin pallo, ettei sieltä pääse pois? Ja minä odotan ainakin innolla sitä seuraavaa kautta. Onko lisää jotain epärealistisia hommeleita?

      • toivossa ollaan

        Jatkoa odotellaan. Usko on, ettei Barbieta hirtetä. Jokin ihme siihen tulee esteeksi...


    • ???

      Aika ihme kohtaan jäi nyt toi sarja. Syksyyn asti ootellaan.

      • syksyllä?

        Että syksyllä jatkuu? Jostain luin että ovat alkaneet tehdä jatkoa, mutta tuleeko suomeen heti kun valmiit?


    • kakkaaa

      15 jakson perusteella melko tylsä sarja. Ei tarjoa oikein mitään ainakaan itselle ja paikoin jopa aika huonoa näyttelyä ja koko idea ontuu.

    • wrfsrtw4egwrdfb

      30. kesäkuuta esitetään suuressa maailmassa toisen kauden ensimmäinen jakso, Suomessa näkynnee aikaisintaan talvella 2014. Luulen että toinen kausi jää lyhyeksi, ei riitä mielenkiinto ja ideat sarjaan. Amerikassa kun on tapana jos sarja ei menesty niin se lopetetaan, vaikka kesken kauden.

    • Vielä viitsii

      Siinä rajoilla joo mennään, että jos olisi vähän huonompi, niin katsomatta jäisi.

    • swKK

      1 tuottiksen puolest välist alkaa olee vähä mielenkiintosempi. miks ihmiset kuvittelee et heti ekois jaksois alkaa tapahtuu!!! malttia ja jos ei kiinnostus riitä ni älkää kattoko

      • ewrq6e7rty

        jajaja se on jo alkanu se toka tuottis! ei se ny sentää vast talvel ala, iha syksyl jo :DD


    • vmp tää on...

      Kyllä kaduttaa, että aloin sarjaa seurata. Ekalla kaudella se vielä menetteli, mutta nämä tokan kauden pari ekaa jaksoa ovat olleet surkeita. Varsinkin tässä toisessa jaksossa tapahtumat ja erikoistehosteetkin menivät jo koomisiksi. Näköjään on IMDb:n pisteetkin laskenu 7.3 -> 7.1. Toivottavasti päättyy tähän kauteen.

      • liika on liikaa

        Samaa mieltä. Eka menetteli, mutta toisen kauden avausjakso meni liian överiksi ja samaa tasoa eilinenkin...


      • liian skifiä
        liika on liikaa kirjoitti:

        Samaa mieltä. Eka menetteli, mutta toisen kauden avausjakso meni liian överiksi ja samaa tasoa eilinenkin...

        Eilinen osoitti taas, ettei paljoa kiinnista seurata. Eka jakso menetteli mutta menee kerta kerralta lian skifiksi. Ja ihmiset elävät kuin kaikki olisi ok...jos oikeasti olistuollainen tilanne, ei monikaan uskaltaisi liikkua eikä varsinkaan yksin. Ei tietäis mitä ja mikä missäkin odottaa... Kirjaa en ole lukenut.


    • ewgthythj

      Tälle käy samalla lailla kuin Jerichonkin: alku vaikutti ihan lupaavalta mutta sitten lässähti niin hyvin että peruivat sarjan katsojien vähyyden takia. Näin tulee tapahtumaan myös Under the domen kohdalla. Tosin toista kautta on vain 13 jaksoa ja eiköhän sarja lopu tähän. Toivon mukaan.

    • ...

      Surkeaa!

      2. kauden ekat jaksot suuria pettymyksiä.

      Kohtahan siellä on kaikki hahmot tapettu ja jostain kummasta kolosta kaivettu uutta väkeä tilalle.

      Loput jaksot saa jäädä katsomatta...

    • vkvk

      Itse taas tykkään kyseisestä sarjasta paljon!

    • hoksaaja.

      Tästä tulee sitten season 3. väkisin tehdyksi menee taas...


      CBS has officially renewed Under The Dome for Season 3, to air summer 2015

      • vmp siitä tuli..

        Lopetin katsomisen jo muutama viikko sitten ja ajattelin vaan tallentaa sen myöhempää maratonia varten. Huomasin minäkin muutama päivä sitten, että päätös 3. kaudesta oli tehty. Samalla törmäsin tietoon, että tämä 2. kausi päättyisi cliffhangeriin. Se oli viimeinen naula arkkuun.

        Jotenkin ihan käsittämätöntä, että joidenkin sarjojen loppu ei mene käsikirjoituksen vaan rahan ja suosion mukaan.


    • rty5t546

      Nyt sitten väännetään väkisin. Nyt jos kerran ovat keksineet miten sieltä kuvun alta pääsee pois, niin miksei sitten porukka tee niin.

    • kattoisko vai ei

      Joku taisi mainitakin että näitä amerikkalaisia sarjoja vaivaa aina sama juttu: ylipitkiksi venytetyt sarjat mainostulojen takia ja sen jälkeen joku täysin älytön loppu, kun ei enää saada lypsettyä rahaa kadonneen katsojakunnan vuoksi.

      Katsoin Näkijä -sarjaa ja minusta oli kyllä älyttömin lopetus ikinä. Yhdessä eli viimesessa jaksossa tapahtuu kaikki draama, päähenkilön mies kuolee, itse alkaa nähdä mitä sattuu, mies vaikuttaa elävältä ja väittää olevansa elossa mutta sitten ei olekaan jaa mut onkin jaa mut ei olekaan ja yhtäkkiä siirrytään ajassa 40 vuotta eteen päin missä päähenkilö istuu kiikkustuolissa vanhuksena ja kuolee pois.

      Katsojien aliarvioimista, kökköä.

      Under the Domea en ole jaksanut katsoa enää lainkaan just ton ongelman takia. Mennyt ihan sivu koko juttu kun maku meni heti alussa, kärsivällisyys ei riitä tohon kaunarit-jahnaamiseen kun asia ei edisty, laittakaa tänne vaikka menneistä jaksoista jotain tietoa juonikäänteistä. Sen tiesin kattoo youtubesta että Barbie pääsi pois tippumalla johonkin luolaan ja oli yhtäkkiä leikkikentällä ulkomaailmassa. Onkin ainut edistysaskel asiassa ja sentään on oltu kuvun alla kohta jo toinenkin kausi.

    • Alku lupaava....

      Itse aloin seuraamaan UTD:a heti ensimmäisen kauden alusta. Pidin sarjasta, vaikka koko sarjan ideahan on mielestäni aika erikoinen... en ole käsittänyt sitä vieläkään... Henkilöhahmot rakentuvat melko hitaasti ja hahmot ovat hyvin ennalta-arvattavia. Kuitenkin, jatkoin sarjan seuraamista kun toinen tuotantokausi alkoi; olen vähän pettynyt. Tuntuu kuin sarjassa ei edettäisi mihinkään. Ihmissuhdedraama on toki maukas lisä tällaiseen sarjaan, mutta alkaa sekin jo vähän pursua yli. Harmi, olen alkanut kyllästyä tähänkin sarjaan.. :(

    • joku vaan

      Kirjassahan on yli tuhat sivua, joten sen tiivistäminen parin tunnin leffaan on lähes mahdotonta. Siinä mielessä sarja on paljon parempi vaihtoehto kuin elokuva. Elokuvasta jäisi puuttumaan niin paljon tapahtumia

    • wrwergftr3w

      Oikeastaan kirjan ja sarjan välinen yhteys on sarjan/kirjan nimi ja jotkin hekilöhahmojen nimet. Muuta yhtäläisyyttä ei sitten sarjan ja kirjan välillä olekaan. Nyt voi siis aloittaa kaiken alusta kun yhteys (kuilu) katkesi edellisjaksossa ja porukka jäi uudelleen kuvun alle.

      • kattoisko vai ei

        "Nyt voi siis aloittaa kaiken alusta kun yhteys (kuilu) katkesi edellisjaksossa ja porukka jäi uudelleen kuvun alle. "

        No just just. Sarja jatkuu vielä 5 vuoden kuluttua ja jossain välissä vanha kupu on jollain konstin saatu pois ja uusi kupu on tulllut varmaankin kylän ylle ja alle jääneet uudet tyypit. Barbien veljen kummin kaima ja sen pääroiston kadonnut pikkuveli jatkaa seikkailua ja vierailevana tähtenä nähdään kuolleista herännyt Barbie. Alkuperäiset tukehtu kuvun alle, eikä keksitty sopivaa lopetusta.


    • kuvuttaja

      Itse en oo lukenu sitä kirjaa, mut sarjaan oon ihan koukussa! Oon kattonu jokaisen jakson ja odotan aina innolla seuraavaa. Jaksoa katsoessa pidätän aina huomaamattani hengitystä ja kun mainoskatko alkaa muistan taas hengittää. Ihan siis mun lempparisarja. Aina löytyy uusia juonenkäänteitä. Aloitin eilen lukemaan sitä kirjaa mut oli pakko jättää heti alussa kesken kun kaikki hahmot on täysin erilaisia. Täytyypi katsoa miten tuo sarja päättyy ja sitten lukea kirja ettei mee juonenkäänteet ja henkilöt sekaisin kirjan ja sarjan kesken. :) Mutta huikea sarja, täytyy myöntää. Ja olen ihan rakastunut Barbieen! Mutta on Juniorkin nostanut osakkeitaan mun silmissä sarjan edetessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      333
      3739
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1448
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1270
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1254
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1211
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe