Susi syö Kaukkarin

täs on faktaa

iso urospuolinen susi voittaa kaukarit mennen tullen jos metsässä kohtaavat. Yksikään koira ei pärjää taistelussa sudelle.

36

1293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keskiaasian omistaja

      No kaikki on mahdollista.

      Yritän kertoa puolueettomasti.

      Metsän asukki eli susi on sinällään parhaimillaan metsässä ja taas jos poistuu metsästä karja tilalle tai jonkun pihalle,niin silloin se ei ole parhaimmillaan enään.

      Näissä on eroa,jokainen on herra kotonaan.Taas läheskään kaukasianpaimen koirista ei ole oikeasti vastusta sudelle,sen pitää olla melko peloton ja tottunut metsään,käytännössä asustelee syrjässä metsän liepeillä jossa on oma alue kuten pihamaat.

      Tietenkään se ei ole iham mennen tullen jos vastassa on tosi kova kaukaasialainen tai keskiaasialainen,nimittäin keskiaasilainen voi olla vielä kovempi luonteeltaan eli omaa geenit kaikki keskiaasialaisetkaan ei omaa suurta puolustus viettiä ja taistelu taitoa,kaukaasialainen on jalostettu tästä rodusta ja tuo niin sanottu keskari on alkukantaisempi rotu.

      Jos noita molempia koiria on koulutettu taisteluun ja metsään pennusta asti niin suden kanssa kohtaaminen olisi mahdollista ja vain jonpi kumpi jää eloon.

      Tällöin ei ole niinkään sanottu jääkö susi eloon,mutta normaali kaukaasialainen ei kykene noin vaan joita usein näkee maataloissa,häätämään ne pystyy muttei noin vaan tappamaan siihen se ei hevillä ryhdy.

      Sitten niitäkin jotka tosipaikan tullen juoksee karkuun,tämä on niin tapauskohtainen ja aina siitäkin koiran taustoista missä se on viettänyt aikansa.

      Jossain esim:pohjois-karjlan tuupovaarassa tai ilomantissa tai lieksassa ,kuhmossa nuo koirat voivat olla ihan toista maata kuin muualla sisä suomessa,koska olosuhteet on hyvin erinlaiset.

      Jopa isohko entisajan sakemanni esim:hyvästä suvusta joka painoi lähes 60kg voi olla sudelle suuri vastus.Toki huomioitavaa on se suden valtaisa nopeus mikäli toinen osapuoli ei ole reenannut muiden elukoiden kanssa ikäänsä,se aina tapauskohtainen,muttei selvää ehdotonta vastausta voi kukaan antaa.

      Häätämiseen ne kykenee ainakin, mutta elää vai kuolla jompi kumpi selviää ja susi on vahvoilla.Vain aniharva voi selvitä siitä.

    • poiuytretyu789

      Paskanna sukkaas ja tee nuotio vitun ääliö.

    • Koska kielletään?

      Eihän kaukkaria susien vuoksi oteta, vaan naapureiden pelottelutarkoitukseen. Laumanvartijat ovat alamaailman suosimia koiria, joita kasvatetaan tekosyyllä "susia vastaan". Murto-osa näistä koirista on Suomessa oikeilla maatiloilla lammasvahtina eikä niitä voi siihen käyttääkään, sillä Suomessa ihmisten pitää päästä jokamiesoikeuksilla kulkemaan.

      Kaukkari puree lapsia, se riittää hyvin kaukkarin omistajalle ts. koira toimii oikein omistajansa mielestä.

      • Caucasiansd

        "Kaukkari puree lapsia" :) Joo, minunkin kaukkari nuoli naapurin taaperon aivan märäksi. Pikkutyttö nauroi kun jättikieli lipoi leuasta otsaan. Jokamiehen oikeudella et erityiskäytössä olevalla lampaiden laitumella saa kulkea. Ainoastaan metsissä. Kaukkarit otetaan usein varkaiden pelottamiseksi, aika harvoin naapureiden. Sinulla saattaa olla huonot välit naapurisi kanssa, - minä kutsun naapurini kahville.
        Muuten kirjoituksesi oli ok.


    • Keskiaasian omistaja

      "Eihän kaukkaria susien vuoksi oteta, vaan naapureiden pelottelutarkoitukseen. Laumanvartijat ovat alamaailman suosimia koiria, joita kasvatetaan tekosyyllä "susia vastaan". Murto-osa näistä koirista on Suomessa oikeilla maatiloilla lammasvahtina eikä niitä voi siihen käyttääkään, sillä Suomessa ihmisten pitää päästä jokamiesoikeuksilla kulkemaan."


      -No ilmeisen selvästi ette ole tietoisia asiasta joita kerrotte täällä,voin kyllä kertoa omasta puolestani asian todellisenlaidan.

      Otan vertaukseksi sisar rodun eli keskiaasialaisen joka on mm:meillä kyseessä on vastaava koira.

      (Kerrot että naapureiden takia otetaan ja ollaan rikollisia)

      Meillä on lähin naapuri yli 500m päässä joka käy yöt nukkumassa kotonaan päätila on 2.5km päässä.

      No meillä ei ole lähellä naapuria,mutta kaksiviikkoa sitten viimeksi kävin 5 km päässä naapurissa jossa on metsäkoira ja saksanpaimenkoira,molempia on käytettävä tarpeillaan tuolloin hihnassa koska susi käykenteli vajaa 100m päässä talosta pellolla,oli nähty useamman kerran eripäivinä.

      Meillä kun koira oli pentu alle kaksivuotias ja en tuolloin ottanut mukaan illalla kävellessäni 30m päässä talosta pihalla,näin suden tulevan vastaan mutta susi väisti lähti sinne mistä tuli.

      Samoin karhut tulevat liian lähelle pihapiiriin,erään kerran heräsi keväällä kesken talviunen metsäkoneen häirintään ja käyskenteli talomme edessä metsän reunassa puolitoista viikkoa,rapina kävi puissa ja raapiminen,tuolloin koiramme oli puolustus kannalla vaikka oli vielä pentu mieleltään hihnassa käytin murina oli kova ja kahdella jalalla seisoi aina ulkona häätääkseen karhua jolla oli pentu kuvasin videolle tuon näyn.

      Tuota kesti siis puolitoista viikkoa.

      Samoin kun karhu oleskeli viljapellolla suuri,ei voinut koti tietä kävellä koska ei välittänyt ihmisestä, koti tien pituus yli 500m kuvasin sisältä ikkunasta ja ulkona terassilta tuota.

      Lähimpänä oleva tapaus sattui 30m päässä talosta vuosi oli 2006 paikkeilla tuolloin emme vielä olleet kyseisen talon asukkaita karhu ammuttiin 30 päähän talosta.

      Myös vuosittaiset kahunmetsästys, on ralli meidän ympärillä tuolloin saattaa tapahtua hetkessä useita metsä miehiä on paikalla,autot peltojen vierellä osa meidän pihanlaitamilla.

      Lisäksi tunnen kaksi vastaa koiraa jotka on toimineet käytännössä lammastilalla kun karhu tappoi lampaita.


      Laumanvartijakoira karkottaa karhunkin

      Laumanvartijakoirista on saatu hyviä kokemuksia suurpetojen aiheuttamien vahinkojen ehkäisemisessä. Koiria on käytössä jo viidelläkymmenellä suomalaistilalla. Näistä tiloista yhdelläkään ei ole enää sattunut petovahinkoja.

      Ilomantsilaisen Anssilan maatilan pihaton ympärillä loikoilee kolme isoa koiraa, kaksivuotiaat keskiaasianpaimenkoirat Toto ja Nana sekä puolivuotias, maremmano-abruzzese-rotuun kuuluva Eksu. Suurilla pedoilla ei tähän pihapiiriin ole enää tulemista.

      - Kaksi vuotta sitten elokuussa tuli karhu ja vei meiltä laitumelta yhden lampaan. Kuukautta myöhemmin meillä oli täällä jo kaksi keskiaasianpaimenkoiran pentua aloittamassa laumanvartijauraansa, kertoo yrittäjä Liisa Mononen.

      Maatilamatkailua harjoittavan tilan lähistöllä on jatkuvasti liikkunut karhuja, mutta koirien haukunta on pitänyt ne loitolla. Kaksi viikkoa sitten pihaan yritti iltalypsyn aikaan uutena tulokkaana myös susi. Ihmisten tullessa paikalle sutta erotti koirista enää aita.

      - Koirat haukkuivat ja olivat sitä mieltä, että sudella ei ole tänne asiaa, muistelee Mononen.

      Haukunta sai suden perääntymään ja lopulta pakenemaan metsään. Päätöksentekoa auttoi, kun talonväki antoi autolla äänimerkkejä ja vilkutti autonvaloja.

      http://yle.fi/uutiset/laumanvartijakoira_karkottaa_karhunkin/5671050



      Lisäisin vielä ettemme ole mitään rikollisia,vaan maalla asuvia susirajalla josta on leikki kaukana, viime vuonna veivät naapureilta 5 koiraa eri pihoista ketjun päästä siis sudet,samoin kun venäjältä tulee villikoiria laumoina joskus ja ne on ihan erikoiria kun suomen seurakoirat.

      Ei tänne turhaan oteta näitä,nämähän on kuin seurakoiria mutta tarpeen tullen käyvät kiini vaikka karhuun.

    • Keskiaasian omistaja

      Nyt näin yön tunteina yllyin kirjoittamaan niin jatkan hieman.

      Asumme vaimoni kanssa syrjäisellä alueella matkaa on postin hakuun 1km 200m ei siis asukkaita minne paeta turvaan,ilman meidän laumanvartija koiraa joka on keskiaasialainen ei vaimoani voisi päästää postia hakemaan tai kävelylle yleensäkkään.

      Kyseessä on turvakoira joka on aina mukana meillä,vieraissa kun ollaan samoin kun autossa ja lomilla suomen sisällä,olemme siruttaneen koiran pentuna ja vasta muutama viikko siten kävi eläinlääkärissä,koirassa ei ole vihamielisyyttä turhan takia,eläinlääkäri sai rauhassa tutkia aina ei laumanvartijaa voida tutkia noin vaan, se riippuu kasvattajista jonkin verran tai aikapaljonkin.

      Myös koira on totutettu ihmisvilinään kaupungissa,kuten yötön yö tapahtumat jossa on tuhansia ihmisiä ympärillä ,samoin pentuaikaan koulutin tivoleihin ja eri ääniin joten tämä koira on mielestäni saanut kokea elämän aikana oikeaa elämää,emme pidä kiini narussa pihalla vaan koira käy vapaasti tarpeillaan.

      Tämä koira siis muuttuu seurakoiraksi aika pitkälti kun se viedään omalta reviriiltään.

      Yksikään tutuistamme ei ole nähnyt tämän koiran olevan koskaan vihainen tai muutoin salakavala,päin vastoin koiramme on ylintä ystävää tutuille ja tykkää käydä kylässä.

      Kaupungissa käydessämme käymme erään tutun mummon ovella moikkaamassa (76v) hän syöttää kädestä koiraamme,koiramme ei välitä muista koirista olen totuttanut koirapuistoon pennusta alkaen eli käyttänyt opetusmielessä matkaa tuonnekkin kertyy yhteensä 120km.

      Mitään sellaista mitä kuvaatte ei ole ,laumanvartija mikäli sillä on oikeanlainen perhe niin sen kanssa ei yleensä tule ongelmaa,esim:meillä on kaupungissa lapset pienet lapset tulleet silittämään autoon asti kun takaluukku on auki,lapset ja heidän vanhempansa luulevat koiramme olevan kultainen noutaja,kun kerron todellisuuden he hämmästyvät.

      Näillä koirilla on hyvä vaisto ja ne on älykkäitä.

      Joten ihan tuo yleistäminen ja kun joku haukkui minua ylempänä on omia johtopäätöksiä kun ei tunne kyseistä perhettä ja koiraa.

      Meillä tämä koira ei koskaan hauku turhaan ei koskaan,se varoitaa mutta räksytä niin kuin joillakin jotka häkissä pitävät,meillä ei pidetä häkissä eikä aitojen takana.

      • mitähulluja

        Minäkään en voi hakea yksin postia naapurin vihaisten laumanvartijakoirien takia.


    • Keskiaasian omistaja

      Meidän koira on tälläinen koira jonka näätte linkistä ,ainoan poikkeuksen tekee korvat ja häntä jotka on typistetty,suomessa tätä ei saa tehdä tänä päivänä.

      Kyseessä on siis huippu koira jota useimmat jotka ei tunne ,tälläinen koira toimii meillä seurakoirana /turvakoirana.

      http://www.youtube.com/watch?v=Ia2JY-_5_Yw

    • susi(ko)
      • 15 + 20

        Ei takuulla ole kahta kangalia.


    • susi(ko)

      Kopioitu neuvostoliiton alueen koiratappelu kennelin vastauksesta...
      “Dear Ezio,

      ask your self why russian dog breeders say Turkmen Volkodav but dont say Iran Volkodav or Afganistan Volkodav or Uzbekistan Volkodav or Tajikistan Volkodav, because the real Turkmen Alabay are only from Turkmenistan and nobody can deny it.

      Why they say Turkmen Volkodav?

      Volkodav is russian word and not Turkmen word, which means : the one who fights with wolfes. The dogs which can fight with wolf called in Russian word: Volkodav.

      Third thing Russian alabay breeders always said and they will always say that their dogs are best and the strongest and Turkmenistan alabays are not strong but when you want to buy Turkmen albay dog or puppy from russian breeders they will say that the dog geneology is coming from the best Turkmen alabay dogs like Akgush (owner:A. Nuryagdiyev),Garayekemen( owner:Karizov), Babur (Karizov), Sari Yolbars (owner : Karizov), Tohmet, Akyekemen and many, many, many other Turkmen Alabay dog.

      Russian dog breeders say that their Turkmen alabays can easily kill wolf but I think this is not true because there many good fighting dogs in Turkmenistan and only some of them can fight with wolf not all fighting dogs can fight with wolf. There was Alabay fighting championship in Russia 2008. And dog from Ashgabat whose name Boynak won Russian champion and he became champion of Russia.”

      The truth on central asian dogs vs wolf and real selection of these dogs(VOLKODAV)

      "Specialmente in Russia e nell’Est Europeo, è diventata ormai consuetudine chiamare il Pastore dell’Asia Centrale, oltre che Alabai o Alabay, anche VOLKODAV, che significherebbe “cacciatore” o addirittura “strangolatore” di lupi.

      Le mie considerazioni su cosa potrebbe succedere se un cane da pastore, proveniente da qualsiasi parte del mondo, si scontrasse contro un lupo, le ho già scritte in un altro capitolo e sono facilmente reperibili cliccando su questo link: (http://www.pastoredellasiacentrale.com/dett_news.asp?id=261
      Web of Trust









      ) ma ciò che mi interessa trattare in questo paragrafo, è l’origine di questa parola: VOLKODAV, comunemente utilizzata da molti allevatori europei, per offrire più prestigio ai loro cani, magari lasciando sottointendere al profano, più predisposizione, di questi soggetti, nel saper fare la guardia ai giardini delle nosttre case.

      Nel mio viaggio in Asia Centrale, ho voluto approfondire molto questo argomento in quanto la possibilità che un cane fosse capace di avere la meglio su un animale selvatico, mi ha sempre affascinato molto anche se, purtroppo, non né ho mai avuto il minimo riscontro reale.

      Poiché è abitudine, abbinare questa abitudine, addirittura ad una provenienza specifica, facendola diventare, per esempio: VOLKODAV TURKMENO, è proprio con quella gente locale che ho voluto approfondire l’argomento.

      Per averne un’attendibile testimonianza, ho finto di non ricordarmi più nulla sull’argomento ed ho scritto al mio amico Abdullah, professore di lingue all’Università di Ashgabat - Turkmenistan, chiedendo ulteriori spiegazioni su questo termine VOLKODAV e ciò che leggerete qui di seguito è la sua risposta, attualmente immortalata nel mio storico archivio, inerente al cane da pastore dell’Asia Centrale..

    • susi(ko)

      Tässä hyvä dokumentti kaukaasialaisesta koirasta. Petojen kohtaaminen alkaa 11:06

    • Keskiaasianomistaja
    • yksvaan2
    • qverty

      Vanha tehty video.

      • kjutrr

        Mummos teki jotain kun sut näki.


      • jää
        kjutrr kirjoitti:

        Mummos teki jotain kun sut näki.

        Ime homo munaa ja mene nukkumaan mummos viereen.


    • 433556
    • susiko
      • afjhg

        Ei ole kaukkari. Näyttää keskiaasialaiselta.


    • Caucasiansd

      Susi painaa 50kg, kaukkari vaatimattomat 80kg. Onhan selvää, että 50kg susi päihittää itseään isomman ja vahvemman kaukkarin. Kaukkarit on jalostettu suojelemaan lammaslaumoja susien hyökkäyksiltä. Onhan selvää, että nimenomaan sudelta lättyyn saava koira on pitänyt jalostaa tähän tarkoitukseen. Pieni puudelikin kävisi samaan tarkoitukseen, sillä sekin saa sudelta lättyyn. Mutta lammaskasvattajan mielestä kannattaa pitää iso-ruokaista kaukkaria, sillä on komeampaa, kuin se saa lättyyn.
      Ei hyvää päivää.

      • wertyuiop1

        Tuolla on aiemmin jo ollut juttua tappelukoirien painoista ja kaukaasialaiset tappelukoirien kasvattajatsuosivat noin 50 kg koiria. Painavemmilla loppuu yksinkertaisesti stamina ja nopeus.

        Tuolla missä ne pystyy tappelemaan susien kanssa sudet ovat canis lupus steppenwolf rotua joka on huomattavasti pienempi kuin pohjoinen rotu.


    • estiffi

      Muitakin laumanvartijakoiria on kuin kaukkari. Esim. Espanjanmastiffi ollut rotuna jo yli 500 v. Urokset saattavat olla 100 kg painoisia ja voimaa löytyy. Joku kirjoitti koiratappelukoirista, se on eri asia kun suden tappaminen. Koiratappelussa on tärkeää myös näyttävyys ja siksi sen pitää kestää jonkun aikaa. Espanjanmastiffi käyttää voimaansa ja on myös suhteellisen ketterä,ei sen tarvitse kauan painia kun susi on hengettä. You Tubesta voi vielä löytyä video missä susi kuolee espanjanmastiffin hampaisiin. Itsellä em. koiria ja jo pennusta saakka leikkivät keskenään "suden tappamista " Rotu lempeä ihmisille ja rakastaa kotieläimiä .Omat koirani kasvaneet kissojen kanssa .

      • 678+0987yhjk,

        Kaikki koiran pennut leikkivät keskenään tappeluleikkejä.....ei mitään ihmeellistä, eikä rotukohtaista.Leikissä ei ole kyse sudentappamisesta, vaikka niin haluaisit kuvitellakkin.


    • 8787878

      Koirasusirodut saarloos wolfhond ja ceskoslovensky vlcak, harrastajien kielessä "hukat", ovat laumauskollisia, vieraita kohtaan hillittyjä. Laumasta erotettuna ja uudessa tilanteessa hukka tyypillisesti pyrkii pakenemaan kotiinsa. Rodut ovat nopeita, älykkäitä, aktiivisia, hyvin uteliaita, lujatahtoisia ja erittäin itsenäisiä. Ne aristavat lähinnä tuntemattomia ihmisiä. Koiralle tyypillistä palveluhalua niillä ei ole. Niiden puruvoima on vastaavankokoiseen koiraan verrattuna moninkertainen. Ceskoslovensky vlcak on tyypillisesti dominoivampi ja oppivaisempi, saarloos wolfhond rauhallisempi.[5]

    • turha uhota

      Tuossa tilanteessa tuskin tappalua edes tulisi.Susi pakenisi paikalta ennen kun edes toisiaan näkisivät.Suden ei kannata ottaa loukkaantumisriskiä, sille se voi tietää hengen menettämistä.Vaikka ei tappelussa, niin niistä tuleviin tulehduksiin myöhemmin.

      Ei susikaan ole niin tyhmä, että lähtisi kaukarista tai muusta isosta koirasta itselleen ruokaa ottamaan.Pikkukoirat ovatkin sitten asia erikseen.

    • 12+12

      Kaukkari joka on kasvatettu siihen mihin se on jalostettu todennäköisesti ei tarvitse tapella suden kanssa. Pelkästään koko ja asenne pelottaa yleensä suden, joka haluaa selvitä kaikista kohtaamistaan ilman vammoja.

      Typerää uhittelua vertailla pippeleitä "Tappelu kuolemaan asti, kumpi voittaa? Siili vai Kissa?". Susi on kumminkin erittäin voimakas, mutta se ei ole tyhmä. Susilla ei ole ilmaista terveydenhuoltoa, joten ne eivät mielellään lähe mittelemään karhun kanssa 1v1 periaatteella, että kumpi on kovempi jätkä. Vammoja syntyy ja susilauma ei katso hyvällä, jos sieltä tulee kolmijalkainen ilman ruokaa.


      Eli todennäköisesti suurinosa kohtaamista tapahtuu niin, että kaukkari pitää perheensä turvassa ja susi ei halua edes kokeilla. Eli kumpi se voittaja oikeasti on? Se joka hoitaa tehtävänsä vai se joka pakenee paikalta?

      Jos kaukkarin kasvattaa koko elämänsä aikana sillä tavalla, että sillä on maksimi kunto ja voima, niin voisin väittää että suojelutilanteessa susi olisi aika heikoilla, jos teoria tasolla susi olisi valmis yrittämään tappaa.

      Kaukkaria ei ole jalostettu tappamaan alueen susia, ainoastaan pitämään karja elossa susilta. Siinä on se ero. Eihän vartioi koiriakaan ole olemassa siksi, että ne tappaisi potentiaaliset murtomiehet. Vaan pitämään ne loitolla. Vai haluaisitko, että poliisikoira rex purisi valtimot auki kun olet nakkikioski jonossa jotain lyönyt leukaperiin?

      • kaukasialainen

        12 12,Asiapuhetta! Miksi yleensä pitäisi moista asiaa pohtia kun tietämäni mukaan susi ei ole tappanut yhtään kaukkaria Suomessa, eikä päinvastoin. Vaikka kaukaialainen on tarvittaessa "tulinen" ei se siitä huonoa eläintä tee. Onhan se vahva eläin fyysisesti ja henkisesti,mutta minkäpä se koira karvoilleen voi. Omallani säkä on tuolla 85 cm:n yläpuolella ja painoa liki 90 kiloa ja vartioi ja valvoo reviiriään, mutta ei sinne sen tarhaan ole ulkopuolisilla asiaa, niin vartioikoon rauhassa.


      • ------------------
        kaukasialainen kirjoitti:

        12 12,Asiapuhetta! Miksi yleensä pitäisi moista asiaa pohtia kun tietämäni mukaan susi ei ole tappanut yhtään kaukkaria Suomessa, eikä päinvastoin. Vaikka kaukaialainen on tarvittaessa "tulinen" ei se siitä huonoa eläintä tee. Onhan se vahva eläin fyysisesti ja henkisesti,mutta minkäpä se koira karvoilleen voi. Omallani säkä on tuolla 85 cm:n yläpuolella ja painoa liki 90 kiloa ja vartioi ja valvoo reviiriään, mutta ei sinne sen tarhaan ole ulkopuolisilla asiaa, niin vartioikoon rauhassa.

        http://www.youtube.com/watch?v=07_uinu-evA


      • kyläkyllä
        kaukasialainen kirjoitti:

        12 12,Asiapuhetta! Miksi yleensä pitäisi moista asiaa pohtia kun tietämäni mukaan susi ei ole tappanut yhtään kaukkaria Suomessa, eikä päinvastoin. Vaikka kaukaialainen on tarvittaessa "tulinen" ei se siitä huonoa eläintä tee. Onhan se vahva eläin fyysisesti ja henkisesti,mutta minkäpä se koira karvoilleen voi. Omallani säkä on tuolla 85 cm:n yläpuolella ja painoa liki 90 kiloa ja vartioi ja valvoo reviiriään, mutta ei sinne sen tarhaan ole ulkopuolisilla asiaa, niin vartioikoon rauhassa.

        Kyllä nyt kokee mummot kylätiellä olevansa turvassa, kun 90 kg tarvittaessa "tulinen" laumanvartijasi tulee vastaan!

        Kyllä olet kova ja ihmeellinen eläintenkäsittelijä, kun kykenet hallitsemaan moista koiraa! Kyllä on upea eläin! Ja vahva!

        Kyllä! Lisää näitä pikkukarhuja tähän maahan!


      • kaukasialainen
        kyläkyllä kirjoitti:

        Kyllä nyt kokee mummot kylätiellä olevansa turvassa, kun 90 kg tarvittaessa "tulinen" laumanvartijasi tulee vastaan!

        Kyllä olet kova ja ihmeellinen eläintenkäsittelijä, kun kykenet hallitsemaan moista koiraa! Kyllä on upea eläin! Ja vahva!

        Kyllä! Lisää näitä pikkukarhuja tähän maahan!

        Kyllä saa mummot olla rauhassa kylätiellä ja myös turvassa. Tarkoitin kylläkin kirjoituksellani yleisesti laumanvartijakoiria ja samalla myös kaukkariakin, että se tietty "tulisuus" on luonteessa, mutta ei se niistä mummonpurijoita tee. Ja kuitenkin Suomessa kirjataan eniten ihmisiin kohdistuvia purematapauksia noutaja-rotujen nimiin, eli onkohan siellä syy hihnan takapäässä vai missä. Jokaisen ihmisen tulisi jaloillaan pystyä nostamaan vähintään kaksinkertaisesti oma painonsa,niin ei siinä mitään ydinfysiikkaa tarvitse. Reviiriuskollinen laumanvartijakoira on ja vaikkakin se pyrkii tarkoitushakuisesti laajentamaan reviiriään on siinä kohti omistajan lyötävä asialle piste. Reviirin ulkopuolella laumanvartijakoirat muuttuvat hyvin laiskan jopa sairaanoloisiksi kun ei ole tarvetta tarkkailla omaa asuma-aluettaan. Myös viranomaisten ohjeistuksesta tarhan ulkopuolella joka suuntaan näkyvät kyltit luulisvat pitävän ulkopuoliset tarhaanpyrkijät loitolla tai ainakin pitäisi pitää loitolla. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos oma koira puree jotakin ihmistä niin silloin se on koiralle loppuelämän viimeinen päivä jos se tapahtuu tarhan ulkopuolisissa olosuhteissa,koska tarha on koiralle oma ja pyhä paikka. Missään nimessä en puolustele mainitun roturyhmän koirien tekemiä hölmöntölväilyjä ja myötäelän niitten ihmisten kokemuksia jotka ovat moiseen joutuneet. Oikein kasvatettuna ja hyvin pidettynä kaukkari on hyvä koira siinä missä muutkin, mutta kaikenmaailman liimanhaistelijoiden väärissä käsissä koulutetut alleen kusevat pelkopurija laumanvartijakoirat pitäisi lopettaa samaan monttuun kuin kouluttajatkin.


    • sisinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe