Minkälainen alue on Portsa?

Ehkä portsalainen

Meille tarjotaan asuntoa Portsasta. Ajelimme siellä ristiinrastiin, ja kauniilta näytti. Varmaankin kesällä mukavaa sisäpihoilla.
Onko siellä juoppoja? Entä maahanmuuttajia ym. laitapuolen kulkijoita?

Löysin tällaisen linkin Portsan synnystä:
http://portsa.fi/asunto-osakeyhtio-puutarhakatu-33/
Vaikuttaa mielenkiintoiselta alulta. Ja yli satavuotias nostalginen asuntoalue viehättää.

Kertokaa lisää, jos tiedätte?

35

5181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei alkoholia

      Portsasta ei ole kuulunut negatiivisia uutisia. Joskus vuosia sitten tosin oli sen räkälän (Puutarhakadun pubi) porukka ryöstellyt sieltä kotiin hoipertelevia juoppoja. Mutta ei niitä juottoloita missään pääse karkuun. ne ovat riesana koko Suomessa.

      • kaikki kuuluu

        Naapuriin ainakin kuuluu kaikki läpi ja uteliaita riittää. Viereisestä asunnosta sai välioven auki ennen kuin laitoin munalukon. Omistaja kävi omilla avaimillaan, tarvitsi yks kaks omaan käyttöön kun laitoin huoneen oveen lukon. Eipä ole sinne ikävä takaisin.


      • Anonyymi
        kaikki kuuluu kirjoitti:

        Naapuriin ainakin kuuluu kaikki läpi ja uteliaita riittää. Viereisestä asunnosta sai välioven auki ennen kuin laitoin munalukon. Omistaja kävi omilla avaimillaan, tarvitsi yks kaks omaan käyttöön kun laitoin huoneen oveen lukon. Eipä ole sinne ikävä takaisin.

        Tää tais tapahtua 1960-luvulla.


    • Viihdyin ja en

      Ihan OK on, idyllistä ja kätevää. Voi kävellä vaikka keskustaan. Tärkeintä on oman asuntoyhtiön porukan kanssa juttuun tulo. Sähkölämmitys maksaa extraa kerrostaloasumiseen nähden, jos ei ole kakluunia yhtiössä. Mutta autopaikka-asiasta kannattaa ottaa selvää, niistä siellä on paljon riitoja ja kadulla ei kannata koslaansa pitää.

    • Sieltä kulmilta

      Ei ole autoilevan asuinpaikka ei. Varsinkin, jos perheessä 2 autoa, pysykää kaukana sieltä. Muutoin oikein idyllinen paikka.

      • mddmdmdmsmsms

        Ihan pikkusen talvella hirvitti kun asunnoista oli vedetty kadunvarteen tavallisilla sisäkäyttöön tarkoitetuilla jatkojohdoilla sähköt auton lämmittämistä varten!


      • rikollisia

        Kadun varressa usein rikottu peilit monesta autosta peräkkäin. Voihan ne olla dominonkin porukkaa kun niille saattuu kuulema paljon vahinkoja.


      • Omat luvat
        rikollisia kirjoitti:

        Kadun varressa usein rikottu peilit monesta autosta peräkkäin. Voihan ne olla dominonkin porukkaa kun niille saattuu kuulema paljon vahinkoja.

        Dominon tyypit pysäköi jatkuvasti autonsa piha-alueelle vaikka kielletty. Pitäisi kai soittaa poliisit sakottamaan.


      • LauraJustiina

        Ei ole mitään ongelmaa auton kanssa. Ilmaisia parkkipaikkoja kadunvarret täynnä!
        Portsan idylli on aivan omaa luokkaansa. Ihmiset avoimia.
        ja koska seutu on asuntojen arvojen puolesta melko hintavaa, niin kyllä se karsii juuri kaiken mitä pitääkin.


    • Ei juottoloita

      Totta on, ettei Portsassa ole kielteistä muuta kuin se pubi.

    • Oivaltajia kaik me?

      Maailmanlopun alue. Kohta puretaan ja rakennetaan korkeita kivitaloja tilalle, on vain toistaiseksi rauhoitettu kansan mielivallan pelossa. Tuleva suunnkitelma on kaupungin "kestävään kehitykseen" perustuvaa strategiaa - ainakin kj Grandellin ja johtavien visionäärikaavoitttajain julkiuuteen tulleitten viimeaikaisten oivallusten mukaan!

    • Älä levitä valhetta

      Portsaa ei pureta. Se on vahvasti suojeltu alue.

    • Vahvasti tai ei

      Olemme jo huomanneet, miten paljon se, jotta on suojeltu alue, estää purkamasta taloja. Suunnitelmat on olemassa, katsotaan miten käy, mutta ei parane tuudittautua siihen, jotta ei koskaan purettaisi.

      • vahonkoja sattuu

        Polttaakohan rakennusyhtiöt taloja jos ihmisiä sisällä, välillä juopot itsekin tai lapset.


    • porsta

      Portsan k kauppa?
      Siel o yks tosi ääliö työntekijä, pitkä mies jonka vois käydä parturissa. Harjoitella asiakaspalvelua ja opetella tervehtimään.
      Meidän perhe ei enää siihen kauppaan jalalla astu. Ajetaan mieluiten manhattanille ostoksille.

      • teidän perhe

        ääliö olet itse, tiesithän sen


    • kaljupää steroidihör

      Jos Portsaan muutat sinusta tulee portsari. Sitäkö haluat?

    • Pa*kavatkaamo

      Omituinen viemärinhaju leijuu alueen yllä. Kakolanmäessä on jätevedenpuhdistamo jonne johdetaan paitsi Turun, myös Liedon , Ruskon ja Naantalin jätevedet. Puhdistuksen jälkeen vesi lasketaan mereen.

      • Jotain moraalia

        En ole hajua huomannut. Kyy omistamiaan vuokrapuutaloja ja Portsassakin on muutama. Mitenköhän niiden käy?

        Olen huomannut että silloin kun rakennusliike ostaa puutalo-osakkeen suojelualueelta se voi olla sisältä riisuttuna vuoden pari. Toivon, että myytäviä kaupungin puutaloja myydään muille kuin gryndereille.


      • Kissantassut
        Jotain moraalia kirjoitti:

        En ole hajua huomannut. Kyy omistamiaan vuokrapuutaloja ja Portsassakin on muutama. Mitenköhän niiden käy?

        Olen huomannut että silloin kun rakennusliike ostaa puutalo-osakkeen suojelualueelta se voi olla sisältä riisuttuna vuoden pari. Toivon, että myytäviä kaupungin puutaloja myydään muille kuin gryndereille.

        Korjaus: kaupunki myy omistamiaan vuokrapuutalojaan.


      • mikä haisenee

        Minulle tuli naapurin puolelta hirveät hajut, piti eristää muovilla väliseinä.


    • magee Home

      Potentiaali sanalle haista on haissee, ei haisenee.

      Turkulaisittain voi myös kuulla sanottavan: "Siäl haisse viämär ja homet".

      Home sweet home.

    • Hekohekoheko

      Portsan asukas on tietenkin portsari

      Ehhehhehehehehhehehehehehheehhehehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehhehehehehehehheheehhehehehehehhehehehehehehehehhehehehehehehehhehehehehehhehehehehehehehheheheheee!

    • ei hyvä

      Ei mitään parasta asuinaluetta ole. Erittäin uteliaat naapurit, jos poikkeat laumasta, se kyllä osoitetaan sinulle monin tavoin, autoille ei paikkoja. En takaisin muuttaisi enää.

      • --------------

        Ei Portsakaan kaikille sovi. Kyttääminen ja kyylääminen on kyllä yleistä kuten muuallakin. Portsassa pitää olla hajuton, mauton ja tukka hyvin.

        Kuitenkin Portsa on paras monelle!


    • portsa

      Itse täällä nyt asuneena parisen vuotta olen juurikin työn kyttäämisen huomannut. Ihan uskomatonta, että aikuiset ihmiset ovat toisista niin kiinnostuneita, että Sofiankadulla erään taloyhtiön asukas käy omiensa roskiakin penkomassa...

      Jos tänne muutat, niin varaudu helvetinmoiseen tarkkailuun, vuoden päästä Kakolanrinteen kasvavaan liikenteeseen rakenteilla olevien kerrostalojen johdosta, meluaviin teineihin ja katsele pienilläkin teillä molempiin suuntiin ennen kuin kävellen lähdet tietä ylittämään. Täällä asuu etenkin puutaloissa keskivertoa paremmin taloudellisesti toimeentulevia ja sen myötä ne Audit ja Porschet kiihtyy aika kovaa ja arvaa väistääkö ne jalankulkijaa :)

      Nyt olisi muuten myynnissä Kakolanmäellä Portsan rajalla puutaloasuntoja, www.juneo.fi

      • -----------------

        Portsassakin, kuten muuallakin, on runsaasti leskiä, siis vanhempia naisia jotka täyttävät elämänsä tyhjyyttä siivuttamalla toisten elämää. Sitten ovat nämä peruskyylärit. Arvot jyllää!


      • naimahalukas
        ----------------- kirjoitti:

        Portsassakin, kuten muuallakin, on runsaasti leskiä, siis vanhempia naisia jotka täyttävät elämänsä tyhjyyttä siivuttamalla toisten elämää. Sitten ovat nämä peruskyylärit. Arvot jyllää!

        Jaa, onko rikkaitakin leski-ihmisiä, missäs heitä pääsis tapaileen? Vaakahuoneella?


    • Pa*kaHaiseeBanjotSoi

      Audit ja Porssaat.. no, jos noilla oikeesti varaa olisi, niin tuskin asuisvat viemärin päästöputken naapurissa. Heh..

      Järjetöntä rakentaa asuntoja jätevedenpuhdistamon viereen. Siellä ihan oikeesti haisee, ja se haju ei ole rahan haju vaan pafkavatkaamon.

    • Coronaria

      Kateelliset huutelee :) tää mikään haise... pysyttele sielä lähiöissä vaan ja haistele viinan tuoksua.

    • Fjordmiäs

      12 vuotta olen asunut Ratakadulla. En ymmärrä mihin hehkutus Portsan ihanuudesta perustuu. Autoille ei ole ikinä paikkoja kadulla, yhtiöissä paljon vuokra-asuntoja, Portsassa ei mitään kunnon palveluja. Yksi hiton kallis K-Kauppa ja pieni Siwa, asunnot suhteettoman kalliita ja pieniä jne jne... Onneksi kohta on elämän tilanne sellainen, että pääsen opintojen loppumisen myötä muuttamaan pois.

      • en muuttaisi

        Vielä 1980-luvulla Portsassa oli pikkuputiikkeja, kolme ruokakauppaa ja muutama pieni kortteli maitokauppa. Sitten tuli lama ja kaikki muuttui harmaaksi ja tasapäiseksi. Nyt nyysitään jo bussivuorojakin. Portsassa on asuttu aina ahtaasti. Jos joku on laajentanut asuntoaan sulauttamalla ostamansa naapurihuoneiston, niin sitäkään ei hyvällä ole katsottu. Kateus on kamalaa.

        Idyllien takana on aina toinen todellisuus, eikä Portsa tee poikkeusta tässä. Kuitenkin muualle muuttaminen ei ratkaise mitään. Portsa on ihan kelvollinen asuma-alue ja minä en kaipaa parkkipaikkoja. Ihmiset yleensäkin käyttävät autoja ihan turhaan kun voisi nopeammin kävellä tai pyöräillä, ainakin keskustassa.


    • Vakuuttunut

      En yleensä jaksa kirjoitella vastinetta Suoli24 palstalle, mutta nyt on tehtävä poikkeus.

      Itse olen asunut kohta neljä vuotta Portsassa ja viihdyn mainiosti. Joka asuinalueella on omat plussat ja miinukset joten kyse on pitkälti siitä mitä hakee. Itselle autolla isojen tavaramäärien kuljettaminen on tavallista joten ostimme asunnon yhtiöstä jossa voi parkkeerata sisäpihalle. Olin ensin autopaikka jonossa ja yleensä autolle sai helposti paikan kadun varresta. Joskus joutui jättämään "kulman taakse".

      Asumme myös vastapäätä Pub Port Arthuria olevassa kiinteistössä kuitenkin sisäpihan puolella. Koskaan ei ole häirinnyt millään lailla ja on muutenkin lähiöpubeista parhaasta päästä. Ja ei - en ole kanta-asiakas vaan pari kertaa vuodessa ehkä poikkean.

      Suurin MUTTA ja kynnyskysymys Portsaan muuttamiselle on puutaloasunnot. Voivat olla toimivia, mutta vetoisia, tai sitten pintarempattuja homepommeja. Toisaalta voi myös saada aivan mahtavan rempatun pienillä lämmityskustannuksilla olevan kämpän jos vain on kärsivällinen ja on joku asuntojen korjausrakentamisesta ymmärtävä mukana.

      Eli suosittelen lämpimästi kunhan asunnon ostossa pitää järjen mukana eikä anna tunteille liikaa valtaa. En TODELLAKAAN kaipaa takaisin kerrostaloon ja jopa omakotitalohaaveet on jääneet koska siinäkin (asunut lapsuuden) on omat ongelmansa.

    • Anonyymi

      Entäs kerrostalot,alue nykyään?

    • Anonyymi

      kiva paikka, ei oo ongelmia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe