kvanti vs. kvali -kumpi helpompi?

gradua aloittava

Hei,
Gradun pohtiminen alkaa olla käsillä. Gradun tavoiteaika olisi 1 luvuvuosi. Koska muita opintoja melko paljon ajoittuu samaan lukuvuoteen, kysyn, kummalla pääsen helpommalla, kvantitatiivisella vai kvalitatiivisella gradulla?

Mututuntumana arvioisin, että kvantitatiivinen tutkimus olisi mutkattomampaa toteuttaa, etenkin jos on valmis aineisto. Mutta entä jos ei ole (valmista aineistoa), muuttuko vaativuusasetelma toisinpäin, jolloin kvalitatiivinen kannattavampaa?

Kiitän vinkeistä :)

7

1875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luulisinnäin

      Itse tein gradun, jossa oli sekä kvantitatiivinen että kvalitatiivinen osuus. Kvalitatiivinen analyysi vaati enemmän pohdintaa ja kunnollisia taustatietoja, mutta oli samalla antoisampi. Tulos magna cum laude.

      Jos aineisto riittää kvantitatiiviseen, se voi olla varmempi ja helpompi vaihtoehto. Edellyttäen, ettei matematiikka ole ylivoimaista.

    • mfkmfkdsmks

      Tuossa äsken ilmestyneessä Graka kaulassa -gradu- ja kandioppaassa sanotaan näin:

      "Tutkimuksessasi voit myös yhdistää määrällistä ja laadullista analyysia [...] analysoidaanpa aineisto miten hyvänsä, se teettää aina työtä. Siksi on turha miettiä vähimmän vaivan periaatetta - sellaista ei ole."

      "Tutkielma vaatii aikaa, mikä on hyvä muistaa, kun aikataulutat kursseja."

      Eli siis kuten oppaissakin usein neuvotaan, analyysimenetelmä valitaan aiheen mukaan. Ensin siis aihe (mieluiten mielenkiintoinen sellainen!) ja sitten vasta menetelmä sen mukaan. Oli klisee tai ei, niin gradun pitäisi tarjota mahdollisuus tehdä tutkielma jostain aidosti kiinnostavasta aiheesta niin, että siitä olisi jotain hyötyäkin, eikä mennä siitä mistä aita näyttäisi olevan matalin. Tutkielman teossa olisi hyvä myös varautua yllättäviin ongelmiin, eikä olettaa, että tutkielman teko sujuu mutkattomasti alusta loppuun.

    • djkfhsdkfkh

      Kiitän vinkeistä. Tietoinen olen toki siitä että vasta tutkimusongelma määrää analyysin. Tällä hetkellä vielä yksikään aihe ei nouse ylitse muiden kiinnostavuudessaan, joten saa vielä nähdä..

      Mitä muuten ajattelette, kummassa sitten on suurempi teoreettinen osuus noin keskimäärin (siis se joka pitää kirjoittaa ikään kuin tai siis mieluiten ennen tutkimuksen toteuttamista).? Vai onko näillä lopulta paljoa eroa? Kandityön aihetta kun en aio enää jatkaa :)


      terv. alup. kysyjä

    • grad

      Voisi sanoa, että jos hallitset matemaattiset menetelmät, niin määrällisellä selviät helpommin. Myös teoriaosin kirjoittaminen on mentelmien kuvauksen osalta helpompaa, voi copypasteta kirjasta. Muun teorian osalta työläisyyden ratkaisee aihe.

      Yleisesti työläisyyteen vaikuttaa aihe paljon enemmän kuin laadullinen vs. määrällinen keskustelu.

    • riippuu ja roikkuu

      RIippuu ihmisestä. Jos olet analyyttinen, kvanti sopii paremmin. Jos olet esim extin analysoija tyyppiä kvali sopii paremmin. Minulle olisi sopinut kvanti, mutta tein kvalin

    • Pinserious

      Suoraan sanottuna mun mielestä on järjetöntä lähestyä asiaa noin. Tiedän kyllä että gradujakin tehdään noin mekaanisesti palikoista kasaamalla, mutta kyllähän varmaan kaikkein helpointa on tehdä se ensinnäkin aiheesta, joka kiinnostaa. Kun sen on itselleen selvittänyt, niin sitten lähtee lukemaan taustakirjallisuutta. Sen avulla selviää, onko jokin tutkimuksellinen aukko jonka oma gradusi voisi tukkia ja menetelmät selviävät myös. Tuo jako kvantitatiiviseen ja kvalitatiiviseen on hyödyllinen kun haarukoidaan jo valmista gradua, mutta ei siitä voi lähteä liikkeelle.

    • Copypaste

      Ei voi copypasteta kirjasta, se on plagiointia! Gradu ei mene silloin läpi. Edellinen kommentti on hyvä. Taustakirjallisuudesta kannattaa aloittaa, sieltä selviää monia asioita esim. se, miten kannattaa aihetta tutkia. Sieltä saa myös muita hyviä vihjeitä. Kannatta lukea myös näiden kirjojen lähdeluettelot. Sieltä voi löytyä itselle teoriakirjoja tai -materiaa lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      275
      2929
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1528
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1260
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1067
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe