Liian kovakourainen koulutus?

sini32

Hei,

kyselisin muilta sakemannien omistajilta neuvoja, ja haluaisin ajatuksia nyt nimenomaan sellaisilta jotka ovat kouluttaneet sakuja.
Ostimme puolison kanssa pennun pari kuukautta sitten. Muuten pennun kanssa on mennyt hyvin, mutta ongelmana on lähinnä puolisoni puuttuva kärsivällisyys. Hänellä palaa pinna todella äkkiä koiran kanssa. Pentu on oppinut joitain asioita, mutta on tietenkin paljon opittavaa. Esimerkiksi öisin ongelmana on se, että koira valvottaa todella paljon. Touhuaa omiaan, pissailee yms. Joka yö käytetään ulkona vähintään kerran tai kaksi. Iltaisin pyritään järjestämään pennulle paljon toimintaa, ulkoilua, "älyjuttuja" yms, jotta olisi yöllä väsynyt. Meillä on pieni asunto, ja heräämme melkein saman tien kun koira alkaa liikkua. Puoliso vie koiran kovakouraisesti takaisin omalle paikalleen ja pyytää pysymään siellä. Jos koira ei tottele, riuhtoo esim. niskasta ja selkäkarvoista koiran takaisin (jalat ilmassa koiralla). Saattaa myös heittää koiran (kevyehkösti kylläkin) lattiaan. Koira vinkuu ja ulvoo, selvästi sattuu. Yhtenä yönä pieksi koiraa sanomalehdestä tehdyllä "patukalla". Naureskeli vain, ettei tuollainen satu, pitäisi olla rautaputki. Läpsii myös koiraa sekä naamaan että muualle. Minua hirvittää tosi paljon tällainen toiminta. Olen monta kertaa sanonut, etten halua kasvattaa koiraa tuolla tavalla. Mutta hermostuu vain minullekin, että sano sitten mitä pitää tehdä. Minun on vaikea saada koiraa tottelemaan, koska miehellä on niin kovat keinot käytössä. Tämän takia en hirveästi voi puuttua sen kasvatukseen. Pelkään todella paljon, että koirasta tulee tuolla toiminnalla vihainen ja arvaamaton aikuisena. Vai olenko itse liian herkkä, onko tuollainen todellakin sallittua??? Tekee tosi pahaa katsoa tuollaista. Miehellä on mielenterveysongelmia muutenkin, joten purkaa usein pahaa oloaan koiraan. Olen miettinyt, että olisiko parasta etsiä koiralle parempi koti. Meillä on myös pieni lapsi, joten pelkään kovasti että koirasta ei tule tasapainoinen, ja käy joskus vaikka lapsen kimppuun.
Antakaapa vinkkejä, mitä pitäisi tehdä. Ja ihan käytännön vinkkejä koulutukseen myös, kun koira tuntuu myös olevan aika jästipää vielä.

75

2887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Säälittävää

      Anna pentu pois hyvänsään aikana,ei tuollaista käsittelyä käytä kuin idiootti!
      Ei kannata laittaa koiraa jos kaverilla ei ole kärsivällisyyttä...
      Pentu alkaa puollustaan itseään, ja siitä ei hyvä seuraa Todellakaan!
      Tulee epävarma/vihainen/sairaan arka :(
      Typerää laittaa mitään eläintä jos on mielenterveysongelmia,koira on vaan vihanpurkamis kohde!

    • asgh342

      Hei,

      Tämä on nimenomaan se tapa jolla saksanpaimenkoirasta saa arvaamattoman ja aggressiivisen. Itse en kuitenkaan näe pääongelmana näitä keinoja vaan johdonmukaisuuden täydellisen puutteen. Reagoitte molemmat koiran toimintaan eri tavalla ja puolisosi reagoi eri tavoin riippuen täysin tunnetilastaan. Koira hämmentyy ja siitä tulee epävarma. Koiranpentua voi aivan hyvin ottaa niskasta kiinni. Läpsiminen on tietysti turhaa, mutta jos se on johdonmukaista ja koira ymmärtää selkeästi syyn ja pystyy toiminnallaan välttämään läpsimisen niin pitäisin sitä silloin huonona, mutta jotenkin toimivana kasvatustapana. Lyöminen on aina turhaa ja sillä ei aiheuteta mitään muuta kuin hallaa. Jos koira on villi ja pakko saada kuriin niin pentu ymmärtää alistamisen paljon paremmin eikä se tuota kuin mahdollisesti henkistä kipua. Pahimpana näistä ylivoimaisesti on kuitenkin pahan olon purkaminen koiraan. Jos koira on jästipää niin paras keino on nimenomaan johdonmukaisuus ja kärsivällisyys. Se ei siitä jästipäisyydestä tuu paranemaan millään ihmetempulla vaan se vaatii pitkää pinnaa ja aikaa.

      Teillä on nyt tasan kaksi vaihtoehtoa.

      1) Vedätte yhdessä yhtenäisen linjan jolla koulutatte koiraa ja reagoitte loogisesti ja johdonmukaisesti koiran toimiin. Lopetatte koiran lyömisen. Sun puoliso ei saa menettää sitä pinnaa koiraan koskaan. Ihan sama kuseeko se lattialle vai 10 000e stereoiden sisään niin silti se vaan kannetaan rauhallisesti siihen paperille, ei muuta.

      2) Annatte koiran pois.

      Henkilökohtaisesti tämän tekstin perusteella olen sitä mieltä että teidän pitäisi antaa koira pois. Jos ette sitä kuitenkaan aio tehdä niin yrittäkää nyt ihmeessä edes täyttää kohta 1.

    • Uuteen kotiin

      Kyllä pienessä lapsessa on mielenterveysongelmakotiin ihan tarpeeksi haastetta.
      Anna koira pois,jos tilaakaan ei ole. Kenen toimesta yleensä hankitte pennun..?
      Onko pentu otettu miehesi pahanolon purkamisen kohteeksi???

      Siitä on ihan liikaa vaivaa huonohermoiselle miehellesi,kohta se hakkaa suutuksissaan sairaaksi koko pennun.

    • mistänäitäriittää

      Voi penturaukka!!!
      Ukko hoitoon tai vaihtoon.

    • halveksittavaa

      Säälin pentuasi, on vain ajan kysymys koska kirjoittelet täällä ja kyselet ongelmakoirasi koulutuksesta. palauta koira kasvattajalle ja ostakaa lelukoira, jota miehesi voi riepotella ilman vahinkoa.

      Tuo on jo eläinrääkkäyksen täyttävää, ja sinun on siihen puututtava, pentu kärsii laumassa, jossasen pitäisi tuntea olonsa turvalliseksi.Tuo epäjohdonmukaisuus on pahinta myrkkyä kasvavalle pennulle.

      • huhhuhuu

        Hui kauhistus! Palauta koira välittömästi kasvattajalle takaisin. Eläinrääkkäystä. Älkääkä ottako uutta koiraa koskaan!


    • !!!!!!!!!!!!!!!

      KAMALAA!!!!! PENTU KASVATETAAN RAKKAUDELLA!!! EI LYÖMÄLLÄ!!!! IKINÄ!!!!!
      Etenkin saksanpaimenkoiran kohdalla, tuolla tavalla saatte siitä ongelmakoiran joka saattaa pahimmassa tapauksessa purra. Sakut tarvii tarkan koulutuksen. Hyvällä koulutuksella järjen kanssa siitä saisi vielä ihanan perhekoiran!!! Ostakaa pennunkasvatusopas ja lukekaa saksanpaimenkoira-aiheisilta sivuilta sakun kasvatuksesta!!!! Kykää kasvattajalta!!!!! Mitä vaan EI väkivaltaa!!!! Ensisijaisesti sanoisin kyllä että etsikää koiralle parempi koti. Jos haluatte välttämättä pennun pitää niin tuon rääkkäyksen lopetatte heti. NYT. HETI.

    • kauheaa

      Miten mies kasvattaa lastanne? Koirakin on viaton olento, siitä tulee arka tai jonain päivänä se puree jotain ihmistä ja siitä seurakset ovatkin pahat..

      Voitteko sulkea makuuhuoneen oven yöksi että saisitte paremmin nukuttua? Minkä ikäinen pentunne on?

    • Flick.

      Kertoisitko aloittaja keneltä ostitte koiranne mikäli et täällä enempää asiasta tahdo keskustella. Kasvattaja voisi ottaa vielä pennun takaisin, ettei siitä pääsisi kehittymään epäsosiaalista aggressiivista pelkopurijaa.

    • todentotta

      Kuulostaa pahalta. En kuitenkaan lähtisi vielä luopumaan koirasta. Sinun kannattaa ottaa ohjat käteen ja kasvattaa koira itse. Tietenkin pidät pienen puhuttelun puolisosi kanssa. Kyllä koira kestää fyysisesti mainitsemasi ''väkivallan'' mutta se käytös on aivan turhaa. jos sama jatkuu, koirastasi tulee lähes varmasti ongelmakoira. Varsin arka sellainen. En nimittäin usko, että siitä tulee mikään raivokas lapsen tappaja. Isot kuin pienetkin koirat kestävät alistamista (niskanahasta selälleen) mutta sille on oltava syy. Jos sana ''ei'' ei toimi, niin sitten vasta saa alistaa. Jos koira on kustannu lattialle, niin turha sitä on enää sättiä. Opettakaa se sisäsiistiksi viemällä sitä toistuvasti ulos. ja vinkki. käänny ammattilaisen puoleen. Mutta jos tilanne pahenee entisestään, luopukaa koirasta.

    • Huono ennuste

      Turha kuvitella että tuosta koiraa pystytään kasvattamaan asiallisesti,jos vaimolla ei ole vaikutusvaltaa miehensä tekoihin ja joka purkaa pentuun agressioitaan,on vaan ajan kysymys milloin pentu loukkaantuu kovasta kurittamisesta...jos aletaan puhumaan rautatangoista pennun opetuksessa niin se on tosi sairasta..
      Luulempa että vaimolla ja lapsella on vielä suurimmat ongelmat edessä miehen kanssa. Pentu on vaan pieksämisen kohde tällä kertaa.

    • minä olen nähnyt

      Pinnan palaminen ja siihen liittyvä väkivaltainen käsittely, karjuminen etc. on paha juttu. Pentu voi mennä pilalle lopullisesti. Kyllä pennulle asioita voi opettaa, mutta aina olisi hyvä muistaa, että se vielä "vauva". Raju kurittaminen ja komentaminen tekee koirasta epävarman. Myöhemmin se voi näkyä vietittömyytenä, toiminnan vaisuutena, uskalluksen puutteena, paukkuarkuutena, pelkopuremisina jne. Se on kova hinta tyhmyydestä. Kentillä näkee aika ajoin lahjakkaita koriia, jotka pilattu julmalla kurilla. Kurinkin pitää olla hallittua ja tarkoituksenmukaista, sellaista, joka kehittää koiraa eikä demppaa sen mahdollisia vahvuuksia ja kehittymisen edellytyksiä pohjalukemiin.

    • Ei hyvältä kuulosta

      Melkein yhdyn näihin,jotka sanoivat antaakaa pentu pois.Itsellä menossa neljäs saku,enkä ikinä ole retuuttanut,läpsinyt.enkä lyönyt ainotakaan koiraa.Pitää tosiaan ymmärtää,niinkuin joku täällä sanoikin,että se on vielä vauva.Ja jos jatkoa ajetellaan,mikä riiviö se vielä voi ollakkaan,kunhan vähän kasvaa ? Niin mitähän sitten tapahtuu?Heitetäänkö seinään,kun on tuhonnut miehen lempilenkkarit?Vai piestäänkö henkihieveriin?? Kuullostaa tosiaan tyypiltä,joka ratkaisee tilanteet "pahoinpitelyillä" Pentu tarvitsee rajoja ja rakkautta tasapuolisesti,että siitä kasvaa tasapainoinen ja hyväkäytöksinen koira.En koskaan ole hyväksynyt näitä kovankäden kouluttajia,aivan kylmät väreet menee,kun ajattelenkin.

    • Pois. pois. pois

      Voi hyvä tavaton, miksi edes otit tuommosen, siis miehen. Muuta äkkiä pois koiran ja lapsen kanssa. Voi olla, että koira jo pilattu. Elintärkeät viikot 7-16, sillä kaikki huono kohtelu jää pysyvästi mieleen. Voi parkaa sekä sinua, lasta että koiraa. Se, joka lyö koiraa, lyö myös lastaan. Tulipa tosi paha olo.

    • sini32

      Moi,

      ja kiitos vastauksista ja muutamista hyvistä neuvoista.
      Kyllä, olemme keskustelleet puolison kanssa todella vakavasti ja hän ymmärtää itse huonon käyttäytymisensä. On sovittu, että vielä yksikin virhe huonosta kohtelusta niin koira lähtee takaisin kasvattajalle. Ja tottakai jos minuun tai lapseen kohdistuu jotain, tulee siitäkin seurauksia. En ala tässä nyt erittelemään asioita, mutta nuo mielenterveysasiat on kyllä hoidossa kokoajan.
      Koirasta on myös ollut paljon iloa sekä minulle, lapselle että puolisolle. Tehnyt todella hyvää. Koira ei vielä ainakaan osoita pelkäämisen merkkejä puolisoa kohtaan, käpertyy hänen syliin nukkumaan jne. Että ehkä vielä kaikki ei ole myöhäistä. Pentukoulutus on lisäksi tulossa pikapuolin.
      Lähinnä halusin saada täällä vahvistusta ajatukseeni tuosta, että koira menee pilalla tuollaisella kohtelulla. Sanoin myös hänelle, että olen lukenut paljon aiheesta, ja ymmärtää ettei niin voi jatkua. Joten kiitos kaikille, jatketaan nyt toistaiseksi ihanan koiran kanssa elämää.

    • Parempi ennuste

      On lohdullista kuulla että asian hoito on hallinnassa ja eihän tuollainen kurittaminen voi jatkua. Sakemanni on kerta kaikkisen ihana koira kun sen saa asiallisesti kasvatettua ja kun se saa kasvaa lapsen kanssa yhtämatkaa,tulee niistä sellaiset kaverit, että ei paremmasta väliä

    • Ei hyvältä kuullosta

      Jos tosiaan ongelma hallinnassa,olen myös valmis laimentamaan mielipidettäni.Ja yhdyn Parempi ennuste loppusanoihin.

    • Ukko3

      Varsinkin naiset saisivat oppia olemaan tiukempia sakemanneilleen, ärsyttää kun pitää niitä rähjääviä sakemanneja ohitella melkein päivittäin, eikä taluttaja muuta te kuin pitää hihnaa tiukalla.
      Naiset luulevat että se koira menee rikki, jos sille on tiukkana. Ei sillä koiralla saisi olla päätäntävaltaa lenkillä alkaa rähisemään. Sama kyllä pätee ihan kaikkiin koiriin, mutta sakemannit rähjäävät kyllä lähes aina.
      Olen niin usein miettinyt kuinka ikävää sen täytyy olla lenkkeillä tollasen koiran kanssa. Sakemannit on alkaneet jo ärsyttää, mutta en kyllä suostu niitä lenkeillä väistelemään, oma koirani kyllä ohittaa nätisti. Se on vaan kuunneltava rähinää ja kohta se jo loppuu kun taakse jäävät.

    • Eiköhän

      Tähänkin päde tuo kouluttaminen.Taitaa olla myöhäistä,ja turhaa olla tiukkana enää tuossa vaiheessa:) Ainut millä saa pois on kova työ ja viitseliäisyys,paljon harjoituksia.Kaikki ei näköjään vain viitsi,tai osaa?Itsellä kolmas saku tällä hetkellä,ja kaikki on osannut rinnalla kulkea,remmissä tai ilman,välittämättä muista koirista millään lailla.ps.vaikka olenkin nainen:)

    • hyvinkäyttäytyväsaku

      Sakuni ei ole koskaan rähjännyt yhdellekään koiralle tai ihmiselle ohitettaessa eikä muutenkaan, vaikka vastapuolesta lähtisi millainen mölinä ja räksytys. Ja olen nainen jolla ollut yli 20 vuotta sakuja ja 40 vuotta koiria.

      • En epäile

        En epäile tapaustasi ollenkaan, kyllä sakun kouluttamaan pystyy. Olet kuitenkn vain yksi ihminen, tuolla kadulla todellisuus vain on pääsääntöisesti jotain muuta :/


      • hyvinkäyttäytyväsaku
        En epäile kirjoitti:

        En epäile tapaustasi ollenkaan, kyllä sakun kouluttamaan pystyy. Olet kuitenkn vain yksi ihminen, tuolla kadulla todellisuus vain on pääsääntöisesti jotain muuta :/

        Täällä meilläpäin harva saku rähjää kenellekään, sen sijaan lähes n. 95% muunrotuisista koirista, pikkukoirat pahimpia, räksyttävät jatkuvasti tilanteessa kuin tilanteessa. Sakun saa hyvin helposti oikeanlaisella koututuksella, mikäli siitä on kehittymässä rähjääjä, ohjailtua hyvinkäyttäytyväksi. Tässä pitäisi myös kasvattajan miettiä ennenkuin koiriaan myy ja ottaa selvää onko henkilö kykenevä kouluttamaan kasvattinsa yhteiskuntakelpoiseksi, mikä on kaiken a ja o varsinkin isojen koirarotujen kyseessäollessa.


      • Hyvä homma
        hyvinkäyttäytyväsaku kirjoitti:

        Täällä meilläpäin harva saku rähjää kenellekään, sen sijaan lähes n. 95% muunrotuisista koirista, pikkukoirat pahimpia, räksyttävät jatkuvasti tilanteessa kuin tilanteessa. Sakun saa hyvin helposti oikeanlaisella koututuksella, mikäli siitä on kehittymässä rähjääjä, ohjailtua hyvinkäyttäytyväksi. Tässä pitäisi myös kasvattajan miettiä ennenkuin koiriaan myy ja ottaa selvää onko henkilö kykenevä kouluttamaan kasvattinsa yhteiskuntakelpoiseksi, mikä on kaiken a ja o varsinkin isojen koirarotujen kyseessäollessa.

        No tuo on kiva kuulla, yllätyin hiukan tosin.

        Meillä ei suuremmin rähise kuin kanssa useimmat pikkukoirat, siis ei ainoastaan ne, mutta pääsääntöisesti. Itselläni ei ole spanielia, mutta olen nyt väkisinkin kiinnittänyt huomiota siihen miten cavalierit eivät tunnu olevan ollenkaan arkoja, aina meidänkin rontti saa tuollaisen koiran lähestulkoon aina haistella, vaikka säkältään yli 60cm kuitenkin - ja vielä musta. Musta väri on tosi monen omistajan mielestänsä koiralle pelottava juttu, aina se on musta koira kun on pentuna tai muuten koiransa kimppuun hyökännyt.


      • hyvinkäyttäytyväsaku
        Hyvä homma kirjoitti:

        No tuo on kiva kuulla, yllätyin hiukan tosin.

        Meillä ei suuremmin rähise kuin kanssa useimmat pikkukoirat, siis ei ainoastaan ne, mutta pääsääntöisesti. Itselläni ei ole spanielia, mutta olen nyt väkisinkin kiinnittänyt huomiota siihen miten cavalierit eivät tunnu olevan ollenkaan arkoja, aina meidänkin rontti saa tuollaisen koiran lähestulkoon aina haistella, vaikka säkältään yli 60cm kuitenkin - ja vielä musta. Musta väri on tosi monen omistajan mielestänsä koiralle pelottava juttu, aina se on musta koira kun on pentuna tai muuten koiransa kimppuun hyökännyt.

        Eivät cavalierit arkoja välttämättä olekaan, jos sattuvat olemaan terveestä suvusta. Itselläni oli aikoinaan 2 cavalieria, jotka olivat täysin päinvastaisia luonteeltaan; toinen jääräpää ja rohkea kuin mikä, toinen arkajalka. Nykyinen sakuni pitää rohkeista pikkukoirista ja leikkii niiden kanssa koirapuistossa mielellään ja nätisti, mutta ehdoton edellytys pitää olla pikkukoiran luonteen tasapainoisuus. Millähän saisi nuo pikkukoirien omistajat ymmärtämään, että myös pienikokoinen koira tulisi kouluttaa oikein, jottei siitä pääsisi kehittymään aggressiivista räksyttäjää, joka peloissaan yrittää hyökätä kaikkien päälle.
        Koirahan ei tietääkseni erota värejä, joten voisiko tietyille omistajille jostain olla juurtunut mieliin joku tietty tapaus, missä juuri musta koira on käynyt syyttä kimppuun. Itse olen usein saanut kuulla eri rotuisten koirien omistajilta, että kaikki koirat, jotka ovat käyttäytyneet aggressiivisesti heidän koiraansa kohtaan, ovat olleen sakuja. Yleensä pyrin tällaisissa tilanteissa oikaisemaan yleisiä käsityksiä antaen koirani havainnollistaa väärinkäsitykset.


      • ikävä kyllä
        hyvinkäyttäytyväsaku kirjoitti:

        Eivät cavalierit arkoja välttämättä olekaan, jos sattuvat olemaan terveestä suvusta. Itselläni oli aikoinaan 2 cavalieria, jotka olivat täysin päinvastaisia luonteeltaan; toinen jääräpää ja rohkea kuin mikä, toinen arkajalka. Nykyinen sakuni pitää rohkeista pikkukoirista ja leikkii niiden kanssa koirapuistossa mielellään ja nätisti, mutta ehdoton edellytys pitää olla pikkukoiran luonteen tasapainoisuus. Millähän saisi nuo pikkukoirien omistajat ymmärtämään, että myös pienikokoinen koira tulisi kouluttaa oikein, jottei siitä pääsisi kehittymään aggressiivista räksyttäjää, joka peloissaan yrittää hyökätä kaikkien päälle.
        Koirahan ei tietääkseni erota värejä, joten voisiko tietyille omistajille jostain olla juurtunut mieliin joku tietty tapaus, missä juuri musta koira on käynyt syyttä kimppuun. Itse olen usein saanut kuulla eri rotuisten koirien omistajilta, että kaikki koirat, jotka ovat käyttäytyneet aggressiivisesti heidän koiraansa kohtaan, ovat olleen sakuja. Yleensä pyrin tällaisissa tilanteissa oikaisemaan yleisiä käsityksiä antaen koirani havainnollistaa väärinkäsitykset.

        " Millähän saisi nuo pikkukoirien omistajat ymmärtämään, että myös pienikokoinen koira tulisi kouluttaa oikein, jottei siitä pääsisi kehittymään aggressiivista räksyttäjää, joka peloissaan yrittää hyökätä kaikkien päälle."

        Tuota päivää emme tule koskaan näkemään.


      • ...
        ikävä kyllä kirjoitti:

        " Millähän saisi nuo pikkukoirien omistajat ymmärtämään, että myös pienikokoinen koira tulisi kouluttaa oikein, jottei siitä pääsisi kehittymään aggressiivista räksyttäjää, joka peloissaan yrittää hyökätä kaikkien päälle."

        Tuota päivää emme tule koskaan näkemään.

        Voisiko asialle yrittää tehdä jotain konkreettista? Koira-ajokortti? Ihmiselle joka ei tiedä koirista mitään ei halua edes oppia tietämään ei tulisi yksinkertaisesti myydä koiria ollenkaan.


      • Tiny cor
        hyvinkäyttäytyväsaku kirjoitti:

        Eivät cavalierit arkoja välttämättä olekaan, jos sattuvat olemaan terveestä suvusta. Itselläni oli aikoinaan 2 cavalieria, jotka olivat täysin päinvastaisia luonteeltaan; toinen jääräpää ja rohkea kuin mikä, toinen arkajalka. Nykyinen sakuni pitää rohkeista pikkukoirista ja leikkii niiden kanssa koirapuistossa mielellään ja nätisti, mutta ehdoton edellytys pitää olla pikkukoiran luonteen tasapainoisuus. Millähän saisi nuo pikkukoirien omistajat ymmärtämään, että myös pienikokoinen koira tulisi kouluttaa oikein, jottei siitä pääsisi kehittymään aggressiivista räksyttäjää, joka peloissaan yrittää hyökätä kaikkien päälle.
        Koirahan ei tietääkseni erota värejä, joten voisiko tietyille omistajille jostain olla juurtunut mieliin joku tietty tapaus, missä juuri musta koira on käynyt syyttä kimppuun. Itse olen usein saanut kuulla eri rotuisten koirien omistajilta, että kaikki koirat, jotka ovat käyttäytyneet aggressiivisesti heidän koiraansa kohtaan, ovat olleen sakuja. Yleensä pyrin tällaisissa tilanteissa oikaisemaan yleisiä käsityksiä antaen koirani havainnollistaa väärinkäsitykset.

        Kyllä koira värejä erottaa, ei vain yhtä monia kuin ihminen.
        Hämäränäkö ja liikkeen havainnointi onkin sitten jo ihan eri luokkaa ihmisiin verrattuna.


      • ...
        Tiny cor kirjoitti:

        Kyllä koira värejä erottaa, ei vain yhtä monia kuin ihminen.
        Hämäränäkö ja liikkeen havainnointi onkin sitten jo ihan eri luokkaa ihmisiin verrattuna.

        Eli voisi vai ei?


      • Jaa-a
        ... kirjoitti:

        Eli voisi vai ei?

        Jaa-a, tapaukset jotka olen itse kuullut, mustan ison koiran omistajana, ovat olleet sellaisia joissa omistaja on hyvin usein sanonut rodun tarkkuudella mikä hyökkäävä koira oli. Ja tuon mustan koiran pelon olen kuullut tosi monta kertaa, enää se ei yllätä pätkääkään. No oma mustani ei ole agressiivinen toisia koiria kohtaan, ja siitä tuntuvat ihmiset sen kipinön tarinalleen juuri saavankin kun huomaavat rauhallisen koirani, tyyliin: yleensä tää pelkää isoja mustia koiria... ja tarina jatkuu.


      • faktaa.
        Tiny cor kirjoitti:

        Kyllä koira värejä erottaa, ei vain yhtä monia kuin ihminen.
        Hämäränäkö ja liikkeen havainnointi onkin sitten jo ihan eri luokkaa ihmisiin verrattuna.

        Koira erottaa harmaan eri sävyt. Hämärässä näkee paremmin kuin ihminen sekä liikkeiden havainnointikyky on parempi, koska näköaisti on ihmiseen verrattuna eri lailla kehittynyt.


      • kipale
        faktaa. kirjoitti:

        Koira erottaa harmaan eri sävyt. Hämärässä näkee paremmin kuin ihminen sekä liikkeiden havainnointikyky on parempi, koska näköaisti on ihmiseen verrattuna eri lailla kehittynyt.

        Itse näin jonkun tutkimuksen, jossa sanottiin että koirat ovat ns. puna-vihersokeita? Aivan kuin jotkut ihmisetkin.


    • Nainen myös

      Yhdyn edelliseen kommentoijaan että sakuja ollut 40 vee.

    • seropisakemannni

      Viestin aloittaja

      Eli tämä pentu on ilmeisesti miehesi? Pystyisitkö ottamaan pennun itsellesi ja lähtemään sekä pennun, että lapsesi kanssa pois teidän yhteisestä asunnostasi joksikin ajaksi, jotta löytäisit itsellesi, pennulle ja lapsellesi oman kodin? En suosittele sinua jäämään tuohon suhteeseen. Tuo kun ei ole sallittua mitä miehesi siis tekee pennulle. Jos et pysty suhteesta lähtemään, niin sitten pentu pois. Ilta jutut ainakin ovat todella hyviä. Pystyykö pentua rajaamaan jotenkin, vaikka pentuaitauksella? Kun on kyse vielä pennusta niin menee aikaa, että pentu oppii pysymään omalla paikallaan. Jos haluat niin ota minuun yhteyttä meilitse ([email protected]), niin voidaan jutella meilitse tästä asiasta.

      Terv: setterin/sakemannin mix ja sakemannin omistaja

    • Voi ei...

      Tilanteesi ei ole hyvä kenenkään kannalta! Hakeudu turvakotiin tai sukulaistesi luokse. Tapaamisoikeudet voit sopia sosiaaliviranoimaisten kanssa lapsen ja miehesi tapaamisoikeutta koskien...

      Tarjoan pennustasi 200e. Pidän sen hetken itselläni, kun saan sosialistettua sen, totutettua normaaliin koti elämään ja koirasta riippuen aloitan jäljen ja tottiksen. Sen jälkeen etsin sille harrastavan vastuuntuntoisen kodin :) 0509374534

      • seropisakemanni

        SInulle ei ainakaan koiraa.

        Itse tarjoan koirasta 250e ja pidän sen koko sen loppuelämän. Koulutan sen ja harrastan sen kanssa agilityä, tokoa, hakua, jälkeä, vetoa, pyöräilyä. Uimaan pääsee kesällä. Vapaana pääsee juoksemaan melkeinpä joka päivä meren - ja järven rannalle / jäällä sekä meidän mökeilämme. Pentu siis saa meiltä hyvän, rakastavan, harrastavan sekä pysyvän kodin. [email protected]

        Terv: setterin/sakemannin mix ja sakemannin omistaja


      • sivusta seuraaja
        seropisakemanni kirjoitti:

        SInulle ei ainakaan koiraa.

        Itse tarjoan koirasta 250e ja pidän sen koko sen loppuelämän. Koulutan sen ja harrastan sen kanssa agilityä, tokoa, hakua, jälkeä, vetoa, pyöräilyä. Uimaan pääsee kesällä. Vapaana pääsee juoksemaan melkeinpä joka päivä meren - ja järven rannalle / jäällä sekä meidän mökeilämme. Pentu siis saa meiltä hyvän, rakastavan, harrastavan sekä pysyvän kodin. [email protected]

        Terv: setterin/sakemannin mix ja sakemannin omistaja

        ei pentua tuollaiseen pieneen kerrostaloasuntoon,jossa jo ennestään 2 isoa koiraa.... lisäksi aloittaja aikoo pitää pentunsa.....

        sini3210.1.2014 11:01
        Moi,

        ja kiitos vastauksista ja muutamista hyvistä neuvoista.
        Kyllä, olemme keskustelleet puolison kanssa todella vakavasti ja hän ymmärtää itse huonon käyttäytymisensä. On sovittu, että vielä yksikin virhe huonosta kohtelusta niin koira lähtee takaisin kasvattajalle. Ja tottakai jos minuun tai lapseen kohdistuu jotain, tulee siitäkin seurauksia. En ala tässä nyt erittelemään asioita, mutta nuo mielenterveysasiat on kyllä hoidossa kokoajan.
        Koirasta on myös ollut paljon iloa sekä minulle, lapselle että puolisolle. Tehnyt todella hyvää. Koira ei vielä ainakaan osoita pelkäämisen merkkejä puolisoa kohtaan, käpertyy hänen syliin nukkumaan jne. Että ehkä vielä kaikki ei ole myöhäistä. Pentukoulutus on lisäksi tulossa pikapuolin.
        Lähinnä halusin saada täällä vahvistusta ajatukseeni tuosta, että koira menee pilalla tuollaisella kohtelulla. Sanoin myös hänelle, että olen lukenut paljon aiheesta, ja ymmärtää ettei niin voi jatkua. Joten kiitos kaikille, jatketaan nyt toistaiseksi ihanan koiran kanssa elämää.


      • seropisakemanni
        sivusta seuraaja kirjoitti:

        ei pentua tuollaiseen pieneen kerrostaloasuntoon,jossa jo ennestään 2 isoa koiraa.... lisäksi aloittaja aikoo pitää pentunsa.....

        sini3210.1.2014 11:01
        Moi,

        ja kiitos vastauksista ja muutamista hyvistä neuvoista.
        Kyllä, olemme keskustelleet puolison kanssa todella vakavasti ja hän ymmärtää itse huonon käyttäytymisensä. On sovittu, että vielä yksikin virhe huonosta kohtelusta niin koira lähtee takaisin kasvattajalle. Ja tottakai jos minuun tai lapseen kohdistuu jotain, tulee siitäkin seurauksia. En ala tässä nyt erittelemään asioita, mutta nuo mielenterveysasiat on kyllä hoidossa kokoajan.
        Koirasta on myös ollut paljon iloa sekä minulle, lapselle että puolisolle. Tehnyt todella hyvää. Koira ei vielä ainakaan osoita pelkäämisen merkkejä puolisoa kohtaan, käpertyy hänen syliin nukkumaan jne. Että ehkä vielä kaikki ei ole myöhäistä. Pentukoulutus on lisäksi tulossa pikapuolin.
        Lähinnä halusin saada täällä vahvistusta ajatukseeni tuosta, että koira menee pilalla tuollaisella kohtelulla. Sanoin myös hänelle, että olen lukenut paljon aiheesta, ja ymmärtää ettei niin voi jatkua. Joten kiitos kaikille, jatketaan nyt toistaiseksi ihanan koiran kanssa elämää.

        Sinulle sivusta seuraaja

        Millä perusteella pieneen kerrostaloasuntoon? Ethän sinä edes tiedä minkä kokoinen meillä on asunto ja asutaanko me edes kerrostalossa vaiko emme, joten ole hiljaa! Ja ei sen asunnon koolla ole mitään väliä, onko asunnossa 2 vai 3 tai jopa 4 isoa koiraa, vaan lenkkeilyn määrällä, aktivoinnilla tms..

        On näköjään tuo aloittajan vastaama viesti jäänyt epähuomiossa lukematta, mutta kuitenkin!

        Ps: Saan kai minäkin vastata, siinä missä muutkin!


      • sivusta seuraaja
        seropisakemanni kirjoitti:

        Sinulle sivusta seuraaja

        Millä perusteella pieneen kerrostaloasuntoon? Ethän sinä edes tiedä minkä kokoinen meillä on asunto ja asutaanko me edes kerrostalossa vaiko emme, joten ole hiljaa! Ja ei sen asunnon koolla ole mitään väliä, onko asunnossa 2 vai 3 tai jopa 4 isoa koiraa, vaan lenkkeilyn määrällä, aktivoinnilla tms..

        On näköjään tuo aloittajan vastaama viesti jäänyt epähuomiossa lukematta, mutta kuitenkin!

        Ps: Saan kai minäkin vastata, siinä missä muutkin!

        satunpahan tietään minkä kokoinen asuntonne on ja että asutte kerrostalossa. itse en myisi pieneen kerrostaloasuntoon 3:tta koiraa ja toivon ettei kukaan mukaan! ja kyl sillä asunnon koolla on jotain väliä kuiteskin! pitäähän koirilla kuiteskin olla liikkumatilaakin! sellaisia isoja koiria käy sääliksi jotka joutuvat asumaan pienissä asunnoissa. en ottais esim jotain nöffiä 29neliöiseen kerrostaloyksiöön. niin,sä ny ottaisit varmasti vaikka hevosen 29neliöiseen asuntoon.


      • seropisakemanni
        sivusta seuraaja kirjoitti:

        satunpahan tietään minkä kokoinen asuntonne on ja että asutte kerrostalossa. itse en myisi pieneen kerrostaloasuntoon 3:tta koiraa ja toivon ettei kukaan mukaan! ja kyl sillä asunnon koolla on jotain väliä kuiteskin! pitäähän koirilla kuiteskin olla liikkumatilaakin! sellaisia isoja koiria käy sääliksi jotka joutuvat asumaan pienissä asunnoissa. en ottais esim jotain nöffiä 29neliöiseen kerrostaloyksiöön. niin,sä ny ottaisit varmasti vaikka hevosen 29neliöiseen asuntoon.

        no minkä kokoinen meidän asuntomme on? monennessako kerroksessa asumme? pieni? kerro mikä on pieni kerrostaloasunto? meille oli tulossa kolmas koira tänne kerrostaloon, mutta emme ottaneet. ei sillä asunnon koolla loppupeleissä ole minkäänlaista väliä. kyllä meillä koirilla on paljonkin liikkuma tilaa. no jos säälit koiriani niin tee asialle sitten jotain. onneksi emme asu 29m2 asunnossa, enkä kyllä ottaisi hevosta, en halua kuolla astmakohtaukseen.


      • sivusta seuraaja
        seropisakemanni kirjoitti:

        no minkä kokoinen meidän asuntomme on? monennessako kerroksessa asumme? pieni? kerro mikä on pieni kerrostaloasunto? meille oli tulossa kolmas koira tänne kerrostaloon, mutta emme ottaneet. ei sillä asunnon koolla loppupeleissä ole minkäänlaista väliä. kyllä meillä koirilla on paljonkin liikkuma tilaa. no jos säälit koiriani niin tee asialle sitten jotain. onneksi emme asu 29m2 asunnossa, enkä kyllä ottaisi hevosta, en halua kuolla astmakohtaukseen.

        seropisakemanni


        55,5 neliötä. kerrosta en muista. kyllä teidän tuo 55,5m2 on aivan liian pieni ja ahdas 3:lle koiralle. kyllä sillä on väliä!....

        kyllä meillä koirilla on paljonkin liikkuma tilaa


      • seropisakemanni
        sivusta seuraaja kirjoitti:

        seropisakemanni


        55,5 neliötä. kerrosta en muista. kyllä teidän tuo 55,5m2 on aivan liian pieni ja ahdas 3:lle koiralle. kyllä sillä on väliä!....

        kyllä meillä koirilla on paljonkin liikkuma tilaa

        Osuit kyllä niin päin mäntyä kuin olla ja voi. Emme tosiaankaan asu 55,5m2 asunnossa. Ja kuka on sanonut että tänne tulee kolmas koira? Ja onko se oikeasti sinun asiasi minkä kokoisessa asunnossa asumme ja montako koiraa meillä on? Se kuinka isossa taikka pienessä asunnossa asumme ei kuulu sinulle! Se että onko minulla 2 isoa tai 3 isoa tai 4 isoa koiraa isossa taikka pienessä asunnossa ei myöskään kuulu sinulle! Ole hyvä ja pidä omista asioistasi huoli! Tiedän tasan tarkkaan kuka olet! Mistä sinä tiedät kuinka paljon meillä on asunnossamme liikkumatilaa, kun et ole koskaan meillä edes käynyt?! Tämä lause (antaa vaikutuksen siitä, että asuisimme 29m2 asunnossa) niin,sä ny ottaisit varmasti vaikka hevosen 29neliöiseen asuntoon. No kerroppa sitten meidän asunnostamme: 1. onko meillä saunaa? 2. minkä väriset verhot meillä on? 3. miten meillä jakautuu asunto eli missä kohti meillä on vessa? keittiö? olohuone? makuuhuone? 4. onko meillä kirjahyllyä ja jos vastaat kyllä minkä värinen se on? 5. minkä värinen sohva meillä on? 6. onko meillä akvaariota ja jos vastaat kyllä, montako kalaa siellä tällä hetkellä on? 7. onko meillä lasitettu parveke vaiko ei? 8. onko meillä taukuja seinillä, jos vastaat kyllä montako?


      • Naureskelen sivussa
        seropisakemanni kirjoitti:

        Osuit kyllä niin päin mäntyä kuin olla ja voi. Emme tosiaankaan asu 55,5m2 asunnossa. Ja kuka on sanonut että tänne tulee kolmas koira? Ja onko se oikeasti sinun asiasi minkä kokoisessa asunnossa asumme ja montako koiraa meillä on? Se kuinka isossa taikka pienessä asunnossa asumme ei kuulu sinulle! Se että onko minulla 2 isoa tai 3 isoa tai 4 isoa koiraa isossa taikka pienessä asunnossa ei myöskään kuulu sinulle! Ole hyvä ja pidä omista asioistasi huoli! Tiedän tasan tarkkaan kuka olet! Mistä sinä tiedät kuinka paljon meillä on asunnossamme liikkumatilaa, kun et ole koskaan meillä edes käynyt?! Tämä lause (antaa vaikutuksen siitä, että asuisimme 29m2 asunnossa) niin,sä ny ottaisit varmasti vaikka hevosen 29neliöiseen asuntoon. No kerroppa sitten meidän asunnostamme: 1. onko meillä saunaa? 2. minkä väriset verhot meillä on? 3. miten meillä jakautuu asunto eli missä kohti meillä on vessa? keittiö? olohuone? makuuhuone? 4. onko meillä kirjahyllyä ja jos vastaat kyllä minkä värinen se on? 5. minkä värinen sohva meillä on? 6. onko meillä akvaariota ja jos vastaat kyllä, montako kalaa siellä tällä hetkellä on? 7. onko meillä lasitettu parveke vaiko ei? 8. onko meillä taukuja seinillä, jos vastaat kyllä montako?

        Tämä on jo toinen seropisakemannin riita täällä aiheesta "tunnetko mut, etkö tunne..". On sitten tämä "Sivusta seuraaja" hänen tuttunsa tai ei, niin seropisakemanni voisi nyt rauhoittua taas ja antaa tuonkin riidan tyrehtyä itsekseen.
        Ja kyllä se 55m2 kämppä on aika pieni 2 ihmiselle ja 3 isolle koiralle. Ja itse sanoit että teille oli tulossa kolmas koira muttei tullutkaan, siitä varmaan tyhmempikin päättelee että teille olisi ollut tulossa kolmas koira :D


      • seropisakemanni
        Naureskelen sivussa kirjoitti:

        Tämä on jo toinen seropisakemannin riita täällä aiheesta "tunnetko mut, etkö tunne..". On sitten tämä "Sivusta seuraaja" hänen tuttunsa tai ei, niin seropisakemanni voisi nyt rauhoittua taas ja antaa tuonkin riidan tyrehtyä itsekseen.
        Ja kyllä se 55m2 kämppä on aika pieni 2 ihmiselle ja 3 isolle koiralle. Ja itse sanoit että teille oli tulossa kolmas koira muttei tullutkaan, siitä varmaan tyhmempikin päättelee että teille olisi ollut tulossa kolmas koira :D

        Ensinnäkin: Minä en riitele täällä. Toiseksi: Jos kerta voi väittää jotain mikä ei edes pidä paikkaansa, niin voi myös alkaa perustelemaan väitteitään. Kolmanneksi: Sinä ja sivusta seuraaja te voisitte rauhoittua. Nejänneksi: On se kumma kun minua syytetä joka h-e-l-v-e-t-i-n kerta jostain riidan haastamisesta, vaikka en ole sellaista tehnyt. Edelleen: Jos oikeasti voi huudella mitä sattuu, niin voi sitten vastata myös hänelle esitettyihin kysymyksiin vastaukset. Viidenneksi: Kuka on sanonut että asumme 55m2 asunnossa tai 55,5m2 asunnossa? Ei kukaan muu kuin tuo sivusta seuraaja. Ja sanoinkin että hän puhuu puuta heinää. Me kun emme asu 55m2 asunnossa emmekä 55,5m2 asunnossa. Ja kuka on kolmesta koirasta puhunut? Ei kukaan. Se oli sanonta että kyllä tänne kolme ja nelkäkin koiraa mahtuu. Kukaan ei tiedä edes kuinka pieni tai iso asunto meillä on. Se on vain arvailua eli tuo sivusta seuraaja arvaili ja sekin meni pieleen. Juu meille on tulossa kolmas koira ja jopa neljäskin koira, mutta en kertonut milloin se tulee. Joten siinäkin on iso ero. Meille on todellakin tulossa kaksi uros pentua (rotuja en kerro, mutta sen verran voin paljastaa ettei kyse ole kuitenkaan saksanpaimenkoirasta eikä valkoisestapaimenkoirasta), mutta milloin niin se nyt ei taasen kenellekään kuulu. Ne voi tulla tänään, ne voi tulla huomenna, ne voi tulla tällä viikolla, ne voi tulla ensi kuussa, ne voi tulla kesällä, ne voi tulla ensi vuonna. Joten ....


      • sivusta seuraaja
        seropisakemanni kirjoitti:

        Osuit kyllä niin päin mäntyä kuin olla ja voi. Emme tosiaankaan asu 55,5m2 asunnossa. Ja kuka on sanonut että tänne tulee kolmas koira? Ja onko se oikeasti sinun asiasi minkä kokoisessa asunnossa asumme ja montako koiraa meillä on? Se kuinka isossa taikka pienessä asunnossa asumme ei kuulu sinulle! Se että onko minulla 2 isoa tai 3 isoa tai 4 isoa koiraa isossa taikka pienessä asunnossa ei myöskään kuulu sinulle! Ole hyvä ja pidä omista asioistasi huoli! Tiedän tasan tarkkaan kuka olet! Mistä sinä tiedät kuinka paljon meillä on asunnossamme liikkumatilaa, kun et ole koskaan meillä edes käynyt?! Tämä lause (antaa vaikutuksen siitä, että asuisimme 29m2 asunnossa) niin,sä ny ottaisit varmasti vaikka hevosen 29neliöiseen asuntoon. No kerroppa sitten meidän asunnostamme: 1. onko meillä saunaa? 2. minkä väriset verhot meillä on? 3. miten meillä jakautuu asunto eli missä kohti meillä on vessa? keittiö? olohuone? makuuhuone? 4. onko meillä kirjahyllyä ja jos vastaat kyllä minkä värinen se on? 5. minkä värinen sohva meillä on? 6. onko meillä akvaariota ja jos vastaat kyllä, montako kalaa siellä tällä hetkellä on? 7. onko meillä lasitettu parveke vaiko ei? 8. onko meillä taukuja seinillä, jos vastaat kyllä montako?

        väität että tiedät kuka olen,mutta silti väität etten ole teillä koskaan käyny? asutte tällä hetkellä 55,5m2 kerrostalokaksiossa. kerrosta en muista. tiedän jopa paikkakunnan,mutta sen jätän kertomatta.

        1. onko meillä saunaa? on
        2. minkä väriset verhot meillä on?
        3. miten meillä jakautuu asunto eli missä kohti meillä on vessa?
        keittiö? olohuone?
        makuuhuone?


    • Paha paikka

      Toisten ihmisten asioihin on aika monimutkaista sekaantua vaikka tarkoitus on hyväkin.
      Ensin on lapsesi etu sitten sinun ja seuraavaksi teidän ottaman palvelus koiran ja
      lapsen isän on viimeisenä.
      Kaverini ampui yhden koiransa kun oli purrut hänen lastaan päähän miksi puri?
      Koiran pitää tuntea olevansa osa tiimiä/laumaa/perhettä.
      Minullakin on mielenterveys ongelmia ja puran ne josksus koiriin rakastamalla jakamalla jotain ,esim positiivinen kontaktin halu saa tylsityneen vahti koirankin mielen herkäksi, esim tullin huume koira ei halunnut palata ohjaajansa kanssa,Castron kotimuseon saku vauahti koira halusi kaveerata kun äkkäsin koiran ja saku kiersi koko reitin kanssani sai hali palia kun muuta ei ollut ,vartia sakun kaveri oli kateellinen ja saikin luuvitosta .
      NYTpahasti olet itse halunnut lisääntyö mielenterveys tapauksen kanssa ,oli sitten komea mies rahaa tai olet itse vaikeasti myytävä, anteeksi kovaa tekstiä.TÄYS PÄINEN IHMINEN olet kun lähestyt asiaa .
      OTA KOIRALLE KUMMI /SIJOITUS KOTI tapaamis oikeudella.
      onko koira sitoutunut sinuun lapseen tai jopa lapsen isään , SAKUN sydän on iso,
      liian iso lähes aina ihmisen sydäntä isompi.
      EI sulla hätää ole , hoidat vaan homman

      • PAHAPAIKKA

        Siis lasta purrut koira ei ollut saku .


    • Kaikenlaista

      Kyllä eläinparat ovat ihan ihmisten armoilla.

    • Voi tätä elämämää

      Kyllä maailmaan mahtuu, etten sanoisi!!! Ehkei vielä ole liian myöhäistä:: Jos sinulla sini32 on vähääkään vaikutusvaltaa mieheen, niin nyt teet lopun mihen koiran kiusaamisesta ihan justiisa!!! Ja teet sopimuksen, että vain sinä ruokit koiraa ja kasvatat sitä oikeoppisesti:. Koira on viisas eläin, eikä se omasta mielestään tee virheitä, vaan ihminen ne koiran virheet ja teot tekee omalla tyhmyydellään!!
      Koirankoulutusoppaista saa hyviä vinkkijä koulutukseen. Ne on vaan aina sovitettava omaan koiraan ja palkitseminen on kaiken a ja o . Mutta mies ei saa enää tehdä koiralle mitään pahaa, eikä koiluttaa väärillä metodeilla. Vaadi vaikka kirjallinen sopimus!! Koirasta saat vielä elämäsi kaverin, jos sitä oikein koulutat ja kohtelet. älä päästä miestä tekemään koiran kanssa mitään:: Kerran lyönyt, repinyt, repii ja lyö aina toisenkin kerran!! Usko minua: 30 vuotta minulla ollut palveluskoiria, eikä minun ole tarvinnut lyödä, eikä repiä koiriani kertaakaan, ja uskollisia ystäviä ovat kaikki olleet!!! Mutta ole nähnyt niitä varjopuoliakin aivan lähiympäristössänikin!! Tsemmppiä Sini

    • Nyt oikeesti!!!

      Moderaattorille sellasta viestiä, et jos mahollista, niin pitäsittä niitä kommentteja (missä lukee nimiä) vähä pitempään, niin kerkeis ottaa kuvakaappauksia niin sais tämän häiriköinnin loppumaan :) Alakaa pikkuhiljaa ketuttamaan, et mun nimeä suollettaan pitkin nettiä mitä ihmeellisimmissä asiayhteyksissä. Tai jos joku kerkee ottamaan niitä kuvakaappauksia, niin ottaisin niitä ilomielin vastaan vaikkapa spostilla :) Kiitoksia nyt kuitenkin etukäteen. Nimim. yks syytetty

    • Hölmöläisten hommaa

      Miten yleensäkin täällä saa laitella ihmisten nimiä näkyviin?
      Minusta se on tosi typerää,enkä kuuöu tähän parivaljakkoon joka täällä toistensa nimiä julkistaa.

    • On se prkele

      Taisipa neiti itse laittaa viestit ilmiantoon, kun aamusella havahtuu et mitä yöllä tuli pöhnässä tehtyäkään. Harmi, että itse ehdin vain vilkaisemaan viestin kun asiasta tiedon sain, eikä kuvatallenteita joutanut ottamaan.

      Noh, eikös modelta saa poistetutkin viestit jos tutkintapyynnön laittaa viranomaisille menemään? Että viranomaiset sitten kahtellee ja ottaa yhteyttä ylläpitoon mikäli näkee, että kunniaa on loukattu. Semmonen sävy viesteissä oli, että asian voisi laittaakkin eteenpäin.

      Aikamoista viestinkäyntiä todellakin. Mutta tällä haavaa tuntuu, että hänen elämässään ei muuta ole kuin negatiivista auraa ympärillä et purkaapi johonkin ihan väärään. Kävisi vaikka lenkillä koirien kanssa, eikä purkaisi patoutumia täällä.

      • VITTUUNTUNUT IHMINEN

        Ensinnäkin: Minä en ole aloittanut täällä yhtään mitään riitaa. Toiseksi: On sekin melkoinen kunnialoukkaus huudella toisten elämästä pitkin nettiä, samoin toisten asunnoista. Kolmanneksi: En ole juonut alkoholia sitten 23.05.2013 jälkeen. Silloin join koska silloin tuli elämäni pisin parisuhde täyteen. Joten ihan turha tuollaista on huudella. Ja tuokin on melkoinen kunnialoukkaus. Neljänneksi: Olen nyt vasta tullut kotia ja nyt olen vasta tälle päivää koneella, joten .... Ja kaikki nostaa vaan niitä kunnialoukkauksia, niin paljon kuin haluaa. Saman teen minäkin. Joten .... Ps: Te kaikki voisitte muutenkin jättää minut, koirani sekä avomieheni rauhaan! Eli älkää puuttuko minun elämääni! Jos asuisin vaikkapa 29m2 asunnossa ja minulla olisi 4 koiraa, niin se ei kuulu muille! Se on minun asiani! Ei teidän! Tai jos asuisin 55,5m2 ja minulla olisi 4 koiraa, sekään ei kuulu muille! Minua on vainottu jo vuodesta 2008 alkaen, joten nyt alkaa riittämään! Se kenen tässä pitäisi nostaa syyte tai se kunnialoukkaus on minun! Ei muiden! Minun ja mieheni kunniaa on tässä enemmän loukattu, kuin kenenkään muun!


      • VITTUUNTUNUT IHMINEN
        VITTUUNTUNUT IHMINEN kirjoitti:

        Ensinnäkin: Minä en ole aloittanut täällä yhtään mitään riitaa. Toiseksi: On sekin melkoinen kunnialoukkaus huudella toisten elämästä pitkin nettiä, samoin toisten asunnoista. Kolmanneksi: En ole juonut alkoholia sitten 23.05.2013 jälkeen. Silloin join koska silloin tuli elämäni pisin parisuhde täyteen. Joten ihan turha tuollaista on huudella. Ja tuokin on melkoinen kunnialoukkaus. Neljänneksi: Olen nyt vasta tullut kotia ja nyt olen vasta tälle päivää koneella, joten .... Ja kaikki nostaa vaan niitä kunnialoukkauksia, niin paljon kuin haluaa. Saman teen minäkin. Joten .... Ps: Te kaikki voisitte muutenkin jättää minut, koirani sekä avomieheni rauhaan! Eli älkää puuttuko minun elämääni! Jos asuisin vaikkapa 29m2 asunnossa ja minulla olisi 4 koiraa, niin se ei kuulu muille! Se on minun asiani! Ei teidän! Tai jos asuisin 55,5m2 ja minulla olisi 4 koiraa, sekään ei kuulu muille! Minua on vainottu jo vuodesta 2008 alkaen, joten nyt alkaa riittämään! Se kenen tässä pitäisi nostaa syyte tai se kunnialoukkaus on minun! Ei muiden! Minun ja mieheni kunniaa on tässä enemmän loukattu, kuin kenenkään muun!

        KORJAUSTA: ELI EN OLE JUONUT SITTEN MARRASKUUN 2013 JÄLKEEN!!


    • Nyt oikeesti!!!

      Niin kauan, kun sinulla ei ole konkreettista näyttöä siitä, että juuri MINÄ olen näistä sinun asioista puhunut, niin pidä ne tekstit nimettömänä. Minä nyt olen monta kertaa sinun kanssa sopinut (sekä suoraan, että välikäsien kautta) että jos mä jätän sinut rauhaan niin jätä sinäkin minut. Siitä huolimatta minulle tulee soittoja tai viestejä vähän väliä siitä, että henkilö x kirjottaa tekstiä jossa lukee sinun nimesi. Kaikkien näiden todistajien läsnäollessa, pyydänkin sinua jättämään minut rauhaan ja lopetat sen minun nimen kirjottamisen näihin sun ketutusteksteihin, niin mun puolesta asia voi jäädä tähän. T. Tiedät kyllä kuka

      • Täysin samaa mieltä

        Olen täysin samaa mieltä Nyt oikeesti!!! kanssa

        T. Syytön


    • Nyt oikeesti!!!

      Ja mitä sinun alkoholin käyttöön tulee, siinä on jokamiehen oikeus. Joten siihen en oo puuttunu ennenkään, enkä puutu tämän tekstin jälkeenkään :D

      • VITTUUNTUNUT IHMINEN

        No kertokaa nyt sitten minullekin, että KUKA TUNTEMATON ihminen VOI sanoa, jonkun ASUNNOSTA sellaisia ASIOITA, niin kuin tuolla YLHÄÄLLÄ, kun EI ole meillä kertaakaan käynyt??!! Eli MISTÄ tämä TUNTEMATON ihminen ON VOINUT OSATA kertoa MINKÄLAINEN meidän ENTINEN ASUNTOMME ON, KUN EI OLE MEILLÄ KOSKAAN KÄYNYT?? Kukaan EI voi toisen asunnosta mitään kertoa, jos EI ole sen ihmisen luona käynyt!! Kuten EN minäkään voi mennä kertomaan minkälainen asunto EXÄLLÄNI on, kun EN ole hänen asunnossa koskaan käynyt!! Joten NYT KAIKKI SITTEN KERTOMAAN!!


    • Nyt oikeesti!!!

      Mä en osaa siihen vastata mitään ja siihen minä en puutukkaan. Ainoa asia mikä minua kiinnostaa, on se, että sinä henkilökohtaisesti nostat minun nimeäni esille.

    • Ihan ulkopuolinen

      Popcornit on hyviä, teempä lisää..

    • sakuja

      Tässä viestiketjussa on sanottu jo moneen kertaan oleellinen siitä, mitä lähtökohdan asialle pitäisi tehdä? Joten siitä ei minun kannata enää sanoa mitään.

      Kysyn kuitenkin vielä, onko kuningas alkoholilla - vähäiselläkään - määrällä osuutta "sakun" ns. kouluttajilla?

      Oli niin tai näin, vika on AINA hihnan siinä päässä, joka laittaa hihnan koiran kaulaan ja ottaa sen pois.

      Älkää viitsikö täällä edes kyseenalaistaa, että "saku" olisi millään tavalla itse syypää huonoon käytöksen tms. toimintaan.

      Ei enää yhtään koira - ainakan Saksanpaimenkoiran pentua - kenellekään, jos ei ole esittää luotettavaa hankittua näyttöä, että on itse täyspäinen.

      Saksanpaimenkoiraliiton olisi hyvä aloittaa saksanpaimenkoira-ajokorttitutkintojen valmistelu ja toteutus, mitä pikimmin, jotta em. kaltaisten viestiketjujen tarpeeton jauhaminen, mikä ei johda mihinkään alkaisi ainakin vähetä, mielellään saisi loppua.

      Tämä on kuin alkoholistien kanssa jauhamista.

      Saksanpaimenkoirien parissa yli 40 vuotta ja edelleen..

    • Etellee niinku prkel

      Tässä on paljon tullut hyviä vinkkejä sekä tilannekorjausehdotuksia aloittajan asiaan, mutta harmi vain, sitten tämä tulevaisuuden toivo ilmestyy ketjuun pätemään, vaikka omassa elämässään on myös omia haasteita ja vastoinkäymisiä.

      Ja palaan tuohon yölliseen viestisirkukseen, joka aamupäivällä oli vielä luettavissa, niin jos ei todeksi tiedä eikä mitään todisteita ole ketään vastaan, niin turha on julkista syyttelyä sekä lynkkausta tehdä. Siinä vaiheessa tekee vain itselleen hallaa. Oikeasti. Metsässä on puita enemmänkin hakattavana, kuin vain ne muutamat risut ojan penkasta - vaikka vesakko lähimpänä olisikin.

      Mutta jatkakaa aiheesta, siirryn itse syrjään silittelemään pehmohauvoja ja miettimään, mitähän seuraavaksi elämä tuo tullessaan...

      • Voi eihh!!

        Siiiiis voi ei, multa on jäänyt nyt tän yhden raivoajan viestejä lukematta, nyt jäi päivän viihdepläjäys lukematta...:(
        Jotenjotenjoten....neiti SS/Vittuuntunut voisitko laittaa ihan mun viihteeksi kaikki väittelyviestisi uusiksi?;)


    • VITTUUNTUNUT IHMINEN

      Edelleen: Kertokaa minulle TYHMÄLLE että kuinka joku RANDOM ihminen VOI kertoa jonkun asunnosta nuinkin TARKKAAN vaikka EI ole siellä asunnossa koskaan edes käynyt?! Sen JÄLKEEN LUPAAN olla HILJAA! Eli kun SAAN VASTAUKSEN niin LUPAAN olla HILJAA!! MUUTOIN EN OLE!!

    • Nyt oikeesti!!!

      Netissähän ei voi koskaan valehdella? Mutta tosiaan, niin kauan ko mun nimeä ei mainita niin annan sun rageta ihan rauhassa täällä :)

      • VITTUUNTUNUT IHMINEN

        Kyllähän netissä voi valehdella. Kuka sen takaa ettei kukaan valehtele? Ja kyse on nyt ja ainoastaan siitä, että kuka on kertonut meidän asunnostamme (siis entisen) tiedot? Kukaan ei voi kertoa sattumalta vastauksia oikein, jos ei ole koskaan kylässä käynyt.


    • Korhonenpa iha ite

      Minä kun olen käynyt teidän entisessä ja nykyisessäkin asunnossa, niin jotenkin tuo kuvaus vain passaa paremmin teidän nykyiseen asuntoon - ei entiseen. Kun luet tuon selostuksen uudelleen, mitä sivusta seuraaja on kirjoitellut.

      Suora lainaus: 3. miten meillä jakautuu asunto eli missä kohti meillä on vessa?
      keittiö? olohuone?
      makuuhuone?

      • Sanna Lopakka

        Olet siis käynyt meidän entisessä asunnossamme sekä uudessa asunnossamme? Mitenhän se on mahdollista?

        Sen verran myönnän että olen asunut Oulussa Kaakkurissa ja 55m2 kerrostalokaksiossa mutta minäpä asuin siellä yksin 2 koirani kanssa. Muutin Kaakkurista pois 2012.

        Meidän entisessä asunnossamme Kempeleessä on tämä Korhonen käynyt muttei missään nimessä uudessa. Eihän hän edes tiedä minne päin olemme muuttaneet.

        Katsos kun Kaakkurin asunto ja Kempeleen asunto on 2 eri asiaa. Joten....

        Kaakkurissa siis asui Sanna Lopakka YKSIN Mindy ja Donna koirien kanssa.

        Kempeleessä asui Sanna Lopakka, Mindy ja Donna sekä Sannan avomies.

        Ja sen verran myönnän että kyllä meillä on nuorisoa täällä käynyt mutta he nyt eivät niin tyhmiä ole että tulevat tänne tuollaisia kirjoittelemaan. Eiväthän he edes tiedä tästä sivustosta mitään.

        Naapuri / naapuristo ei ole meillä käynyt kylässä. Emme halua olla niin paljoa tekemisissä naapurimme / naapuristomme kanssa. Siis entisten naapurin / naapuriston.

        Ja ei en minä ole tänne meidän entisestä asunnostamme mitään kertonut. Joten äläpäs minua syyttele. Minua kun ei kiinnosta tänne meidän entisestä eikä kyllä nykyisestäkään mitään huudella.

        Säpö voi sinun osaltasi laulaa. Puhelin ei. Laitoin jo säpöllä kenen takia olen joutunut numeronkin vaihtamaan.

        Tämä torstaikaan ei ole minun kohdallani valheita täynnä, ei oman egoni pönkitystä, ei kateutta (kenelle olisin kateellinen?), eikä katkeruutta (kenelle olisin katkera?). Mietippä sitä


    • Korhonen iha ite

      Kuten jo kehoitin, valheellinen elämä kannattaa jättää pois ja koettaa elää sitä omaa arkea. Tekee hyvää niin itsellesi, koirillesi ja muille läheisillesi jos oikeasti eläisit niinkuin kerrot netin ihmeellisessä maailmassa. Mutta sinulla on siihen oikeus, tottakai - mutta ei muiden kustannuksella.

      Show must go on, mutta ilman minua. Toivoin, ettei nimeni tule koskaan näkymään missään saitilla turhaan, ettei tarvitse julkisesti alkaa rääppimään. Säpon kauttahan jauhantaa saa jo runsain mitoin.

      • Sanna Lopakka

        Sinun on ihan turha jauhata siitä valheellisesta elämästä, koska siitä minä en tiedä mistään mitään, kun en A valehtele ja B en elä sellaisessa maailmassa. Ja ihan ommaa elämäähän mie tässä elän. Te ette. Te tulette huuteleen ihan mitä sattuu ja sellaista mikä ei edes tänne kuulu. Älä edelleenkään ole huolissasi minusta, koiristani, parisuhteestani, äläkä edes läheisistäni. Edellä mainituista kun ei huolissaan tarvitse olla.

        Toivon että sinä ja jokainen muu joka tänne on kirjoittanut lopettaa ja jättää vihdoin ja viimein minut, koirani sekä avomieheni rauhaan.

        Ps: Minusta toki saa olla huolissaan, mutta turhaan on. Koiristani saa olla huolissaan, mutta turhaan on. Ja ainahan sitä e-valvojille voi soittaa. Ja avomiehestänikin saa olla huolissaan, mutta turhaan on.


    • Zetoripetori

      Hienoa Lopakka. Kyllä taas Oululaiset spk-ihmiset ovat ylpeitä. Upeaa riitelyä julkisilla palstoilla :) jatka samaa rataa, niin maailma pelastuu!

      • Sanna Lopakka

        On se kumma kun minua pitää aina syyttää. Luehan kommentit alusta asti niin tiedät ketä syyttää. Ja en riitele. Vaadin vain vastausta siltä ihmiseltä joka meidän asunnostamme on julkisesti huudellut, että kuka on. Ja sitten kun nimiä laittaa niin kukan ei muka ole. Kuka tuntematon ihminen osaa meidän kodistamme mitään kertoa, kun ei ole eläissään meillä käynyt? Mitään muuta en halua tietää, kuin A kuka on kirjoittanut meidän asunnostamme nuo tiedot ja B miten joku random on voinut kirjoittaa nuo, kun ei ole koskaan meillä käynyt?


      • Pelleilyyn Kyllästynyt
        Sanna Lopakka kirjoitti:

        On se kumma kun minua pitää aina syyttää. Luehan kommentit alusta asti niin tiedät ketä syyttää. Ja en riitele. Vaadin vain vastausta siltä ihmiseltä joka meidän asunnostamme on julkisesti huudellut, että kuka on. Ja sitten kun nimiä laittaa niin kukan ei muka ole. Kuka tuntematon ihminen osaa meidän kodistamme mitään kertoa, kun ei ole eläissään meillä käynyt? Mitään muuta en halua tietää, kuin A kuka on kirjoittanut meidän asunnostamme nuo tiedot ja B miten joku random on voinut kirjoittaa nuo, kun ei ole koskaan meillä käynyt?

        Sanna pliis, koittaisit nyt jo pikkuhiljaa kasvaa aikuiseksi. Jos noin kovin ärsyttää kaikki mitä susta kirjotetaan, ota ne ylös (screenshotit) ja marssi poliisille. Älä anna noille enää mitään syytä jatkaa mäkättämistä. Jätä vaan vastaamatta. Sen voin sanoa, etten suo tunne muutenkuin kerran ajoin autolla ohitse. Annat nyt vaan näiden kitisiöiden kitistä, älä anna provosoitua sua mukaan. Ainakaan samalla tavalla kuin siinä eräässä tyttöjen keskustelupalstalla..
        Ja ei, en puolusta sinua millään tavalla, hävettää vaan niin kauheesti kun aikuinen ihminen urputtaa omalla nimellään netissä..


    • Kyllä tästä ketjusta saa taas päivän naurut. Pitää julkisesti tulla riehumaan tänne. :D herranjumala sentää, aikuiset ihmiset.
      Aloittaja oli selvästi huolissaan ja pyysi neuvoja. Ja ihmiset alkaa tappalemaan palstalla. Kukkoiltaa kasvotusten, vois tulla hiljasta sen jälkeen :D

      • kukkoilkaa siis :D


    • leerburg

      On vaikea aina arvioida sitä mikä on liian rajua kohtelua ja mikä ei, koska se on subjektiivinen kokemus pääasiassa. Mutta yksi asia on 100% fakta: KOIRALLE EI SAA KOSKAAN SUUTTUA.

      Jos koiraa pitää ohjata oikeaan suuntaan fyysisesti, se pitää tehdä kylmän viileästi ja täysin tunteettomasti. Koiraa ei koskaan saa ohjata fyysisesti ("correction" englanniksi) ellei ole 100% varmaa, että koira ymmärtää mistä siinä on kysymys. Tuon ikäinen pentu ei koskaan voi ymmärtää.

      Annan nyt ohjeen, jolla saatte ehkä vielä koiranne pelastettua: koirahäkki. Pidätte pennun yöllä häkissä ja aina silloin kun ette pysty sitä kouluttamaan asiallisesti ja positiivisella asenteella. Häkki on pennun pesäluola, sitä ei saa KOSKAAN häiritä siellä. Ruokitte sen aina häkissä niin se oppii nopeasti pesäluolansa. Takaan, että pentu oppii parissä päivässä nukkumaan häkissään yöt rauhallisesti.

      Täältä oikeaa tietoa: http://leerburg.com/puppygroundwork.htm

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe