Yläportaan eettiset rikkeet painetaan villasella

pätkätyö ja feodalia

Kummaa hyssyttelyä eettisten rikkeiden kanssa, kun kyseessä on toistaiseksi voimassaoleva työsuhde! Vaki professorit, joka voi tehdä aivan mitä vain kämmejä ilman että tulee potkut. Niin kuin nyt vaikka hassata omavastuut ja varastaa alaistensa meriitit. Mitäs tuosta jos vaikka tulee puoli miljoonaa takkia. Sitähän voi sitten hakea aina uudestaan johtajaksi kun kohu laantuu. Kun on toistaiseksi voimassaoleva työsuhde, ei voi tehdä virkavirhettä... Mutta määräaikaiset lähtee pihalle pienimmästäkin asiasta eikä määräaikaisilla ole edes äänioikeutta yliopiston sisäisissä vaaleissa.

7

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Määräaikainen

      On valitettavan totta myös meidän yliopistossamme ainakin omalla laitoksella. Professorikilkki pitää valtaa hajoita- ja hallitse -menetelmällä. Joitakuita tutkijoita lobataan lausuntojen avulla ja sosiaalisin suhtein vaikkapa tärkeisiin tieteellisiin lehtiin, ja toisten tosiasiallisia ansioita ei tunnusteta. Ja talousasioita ei avata keskiportaalle, emme tiedä miten rahaa käytetään. Laitosjohtajille on uudessa yliopistolaissa annettu liikaa valtaa.

      • fhufro8uh

        UTA? Koska itsellänikin vastaavia kokemuksia..


      • Päättäjät asialle
        fhufro8uh kirjoitti:

        UTA? Koska itsellänikin vastaavia kokemuksia..

        Määräaikainen ei ole UTAssa, mutta ei ihmettele että näin on myös siellä. Ei ole varmasti kyse ainutkertaisesta "käytännöstä". Tarttis vissiin tehdä jotain... vai mitä sanovat päättäjät, haloo - ei taida olla mitään käsitystä? Yliopiston rehtorit siunaavat käytännön vai miten se menikään?


    • Hyvä tietää

      Professori ei voi nykyisin tehdä virkavirhettä, koska professorin virkoja ei ole enää olemassa. Kaikki yliopistojen työntekijät ovat työsuhteisia.

      • Nähty on

        Hei "Hyvä tietää": Ketjun ensimmäisessä viestissä tuo asia jo todettiin. Sehän tässä onkin uskomatonta, että työsuhdelakiin vedoten toistaiseksi voimassaolevassa työsuhteessa olevat professorit voivat rötöstellä miten vain! Eettisyys on pyyhkäisty hiiteen! Eli vakituinen väki käyttää tätä faktaa hyväkseen helvetin härskisti. Professorin virheet maksavat määräaikaiset, vaikka olisivat palvelleet koko ikänsä määräaikaisina samassa laitoksessa.


      • Työsopimuslaki sanoo
        Nähty on kirjoitti:

        Hei "Hyvä tietää": Ketjun ensimmäisessä viestissä tuo asia jo todettiin. Sehän tässä onkin uskomatonta, että työsuhdelakiin vedoten toistaiseksi voimassaolevassa työsuhteessa olevat professorit voivat rötöstellä miten vain! Eettisyys on pyyhkäisty hiiteen! Eli vakituinen väki käyttää tätä faktaa hyväkseen helvetin härskisti. Professorin virheet maksavat määräaikaiset, vaikka olisivat palvelleet koko ikänsä määräaikaisina samassa laitoksessa.

        Kyllä lain mukaan voitaisiin erottaa. Kuka siellä suojelee sitä professorikuntaa?

        TYÖNTEKIJÄN VELVOLLISUUS:
        3 §1 Työntekijän on tehtävä työnsä huolellisesti noudattaen niitä määräyksiä, joita työnantaja antaa toimivaltansa mukaisesti työn suorittamisesta. Työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä kohtuuden mukaan vaadittavan menettelyn kanssa.

        IRTISANOMINEN:
        7 §2 “Työntekijästä johtuvana tai hänen henkilöönsä liittyvänä asiallisena ja painavana irtisanomisperusteena voidaan pitää työsopimuksesta tai laista johtuvien, työsuhteeseen olennaisesti vaikuttavien velvoitteiden vakavaa rikkomista tai laiminlyöntiä sekä sellaisten työntekijän henkilöön liittyvien työntekoedellytysten olennaista muuttumista, joiden vuoksi työntekijä ei enää kykene selviytymään työtehtävistään. Syyn asiallisuutta ja painavuutta arvioitaessa on otettava huomioon työnantajan ja työntekijän olosuhteet kokonaisuudessaan.


    • Jeees!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe