Voidaanko maitoa valmistaa täysin keinotekoisesti?

QWR

Maitoa juodaan maailmassa kamala määrä ja sen tuottaminen sitoo kauhean määrän erilaisia resursseja.

Eikö helpompi ja edullisempi tapa olisi tuottaa täysin maitoa vastaavaa juomaa keinotekoisesti ilman lehmiä. Luulisi että nykytietotaidolla onnistuisi.

20

836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maitojuoppo

      Käsittääkseni yksinkertaisimmin maitoa on pystynyt tuottamaan A.I.V. itse, mutta hänkin tarvitsi lehmiä. Rehuna oli sanomalehtiä ja ureaa, ja lehmän toisesta päästä tuli oikeaa maitoa.

    • Ei kannata olettaa

      Ihmisen luomat prosessit voittavat harvoin yksinkertaisuudessaan tai energiankäytössään luonnon omat prosessit. Luonnolla on monissa asioissa ainakin miljoonan vuoden kokemus asioista. Ja siihen on meidän tyytyminen.

      • 10+12

        Maidossa on mm. valkuaisainetta joka on aika monimutkainen molekyyli ja vaikea synteettisesti ihan yksittäisinä molekyyleinäkin.


    • 14+9

      Ajatuksena hyvä mutta tuskin niin yksinkertaista kun äkkiseltään ajattelee. Maito sisältää paljon muutakin kuin kalsiumia ja proteiinia. Ja niillä pienillä pitoisuiuksilla muita aineita voi olla suurtakin merkitystä.

      Mutta kehitysideana lupaava, sillä onnistuessaan resurssien säästö olisi valtavaa. Samaa itsekin ajatellut.

    • maitoteknologia

      Miksi maitoa pitäisi tuottaa keinotekoisesti? Ihminen taitaa olla ainoa laji joka tietoisesti hyödyntää toisten eläinlajien maitoa? Biologiassa nisäkkäiden maito on tarkoitettu sille syntyvälle jälkeläiselle ei enää sille aikuiselle eläimelle. Normaalisti imettävät eläimet vierottaa jälkeläisensä tietyssä vaiheessa ja nämä siirtyvät syömään oman lajinsa mukaista aikuisravintoa. Poikkeuksen muodostaa ihminen joka on alkanut käyttää hyödyksi toisen lajin maitoa eri tavoin. (mm. juustot mukkaanluettuna). Ja tätä tarkoitusta varten mm. lehmät on jalostettu lypsämään maitoa lähes joka päivä eli niiden jalostus on erottanut maidon tuotannon ja vasikoitten ruokkimisen toisistaan. Muista myös se, että ihminen on myös maidon tuottaja eli se ihmisäidin tuottama maito on tarkoitettu vauvalle ei enää aikuiselle ihmiselle. Biologisesti imettäväisten lajien maito on tarkoitettu jälkeläiselle ja sitte se vieroitetaan maidosta. Tosin kyllä ihminen voi nauttia myös maitojalosteista kuten voista, juustosta, jugurteista ja rahkoista jne. maitoa voidaan käyttää myös teollisuustarkoituksiin kuten paperiteollisuudessa käytetään kaseiinipohjaisia paperipäällysteitä. Maidon kaseiinista voidaan kehittää liimojakin.

      • 10+20

        Eli koska et juo maitoa käytät "biologista" perustetta ettei aikuisten sitä pitäisi juoda tai se ei ole normaalia. Mutta käytät ilmeisesti muita maitotuotteita joten olankohautuksella perustelematta heität että "no hei maitotuotteet on okei".

        Alkuperäisen argumenttisi "mitä luonnossa tehdään" mukaan maitojalsteet kiltisti sitten pois vaan. Menepäs metsään siitä harjoittelemaan keräiytaloutta kun se on ainoa luonnollinen juttu vissiin.


    • vieroitus

      Miksi imettävät eläimet vieroittavat poikasensa maidosta? Koska niillä ei ole meijeriteollisuutta. Toisaalta eläimillä ei ole tarvetta myöskään keinotekoiseen maitoon tai maitojalosteisiin. Jotkut aikuiset kissat eivät esimerkiksi siedä lainkaan lehmän maitoa vaikka ihmiset joskus yrittää niille tyrkyttää puoliväkisin maitoa. Saman ilmiön olen huomannut ihmisten hölmöydessä siilien kohdalla, siili ei todellakaan tarvi lehmän maitoa.

    • 3+6

      Maitohan on erinomainen ravintoaine ja vitamiinien lähde. Oli aika välttämätön kasvuikäisille vuosikymmeniä sitten kun ravinto oli muutoin aika yksipuolista. Maitoallegikoille on vaihtoehtona soijamaito mutta taitaa olla jonkin verran kalliimpaa.

    • emon-maito

      Miksi luonnossa on olemassa eliölajeja jotka eivät käytä lainkaan maitoa? Tämän pitäisi todistaa se ettei maito ole kaikille välttämätöntä. Tarkasti ottaen maito sopii nisäkäslajeille ja tiettävästi ihmislajikin kuuluu näihin imettäviin nisäkkäisiin. Ja useimmat nisäkäslajit luonnostaan vieroittavat poikasensa. Maidon massatuotannon aloitus nautojen jalostuksella ja meijeriteollisuus ovat ihmisen omaa keksintöä. Maidon tuotantoeläin lajeja todellisuudessa on varsin vähän. (lehmä, vuohi, hevonen, aasi, kameli esimerkkeinä).

      • 3+1

        "Miksi luonnossa on olemassa eliölajeja jotka eivät käytä lainkaan maitoa? Tämän pitäisi todistaa se ettei maito ole kaikille välttämätöntä."

        Sinulla on kova hinku perustella maidoninhoasi naurettavan epäloogisilla väitteillä.


    • laktoosi

      "Sinulla on kova hinku perustella maidoninhoasi naurettavan epäloogisilla väitteillä. "

      Onko maitointoleranssi epäloogista? Miksi joidenkin elimistö ei siedä maidon sokeria (laktoosia)? Tämä ei ole pelkästään ihmisten ongelma vaan se on laajempi ongelma koska on eläinlajeja jotka sietävät huomosti toisen lajin maitoa. Minulla on tavallinen kotikissa (ei rotukissa) ja se saa lehmän maidosta aina valtaisan pahan ripulin eli se ei voi nauttia lehmän maitoa lainkaan.
      Ei tässä mitään suurta "hinkua" ole vaan ollaan vain realisteja ravinto-ongelmien edessä. Ei tässä ole mitään epäloogista satuilua.

    • 2+17

      Helpommalla pääsee kun juo soija-, kaura- ja riisimaitoa. Ne voidaan vitaminoida. Itse en käytä lainkaan meijerituotteita. En ole ikuinen vauva.

      • 13+5

        "En ole ikuinen vauva. "

        Kyseinen kommenttisi kertoo toista.


    • Voidaan, mutta se tulisi äärimmäisen kalliiksi.

    • emon-huoltama

      Miksi maitoa pitäisi tuottaa keinotekoisesti? Eikö se nännin imeminen ole paljon mukavampaa ( tuo emolle ja vasikalle läheisyyden tunteen ja tämä käy yhtä hyvin ihmisten myös suhteen)

    • 913

      Sitä on yritetty pitkään ja nykyäänkin. Uutisia ja kuviakin on melkein kaikissa lehdissä asiasta. Vaikka monivuotiset kokeilut keinorinnoilla eivät ole tuottanut pisaraakaan maitoa, niin tänäänkin monet naiset ja muutamat miehetkin haluavat kokeilla jos vaikka sittenkin niillä voisi tuottaa keinomaitoa.

    • Miksi pitäisi!?

      Miksi pitäisi!? Lehmä tuottaa sen aitona!



      *WHO TAPPAA ENEMMÄN SIVIILEJÄ KUIN MIKÄÄN MUU EURO-SYNDROOMASTA KÄRSIVÄ JÄRJESTÖ MAAILMASSA! EBOLA-VIRUS JA KÄRSIVÄT KANSALAISET!
      Tämä sivu on julkaistu 04.08.2014
      Tämä sivu on päivitetty 04.08.2014

      1. LÄÄKE-tieteellä, joka nykyisin ei ole edes TIEDETTÄ-syystä että kyse on ainoastaan LÄÄKE-TEHTAIDEN ETU- JA MARKKINOINTI-JÄRJESTÖSTÄ jolla ei ole parannuskeinoa maailmanlaajuiseen pandemiaan-jonka aiheuttaja on Ebola-virus!
      Ja tämä ebola-virus aiheuttaa suunnatonta kärsimystä ja täysin turhia menehtymisiä tuhansittain ympäri maapallon ja eniten köyhien kansalaisten keskuudessa, joilla ei ole varaa edes omaan Lehmään, josta saisivat terveyden perustan muodostavat:
      1/3.Tyydyttyneen-rasvan ja L-a ja Bif hyöty-bakteerit, kalsiumin, jne,
      2/3.Proteiinin ja
      3/3.Hiilihydraatit.
      Ja pandemiaa pahentaa koko ajan edesvastuuton ANTIBIOOTIN KÄYTTÖ, sekä KosteusVaurioisten rakennusten home-, maaperä bakteereiden- ja kemikaali-myrkyt jotka tuhoavat limakalvojen kaksi tärkeintä Lactobacillus Asidophilus ja Bifidobacterium hyöty-bakteerit!
      Jatkuu valmiina teksteinä-tästä on kyse limakalvoillasi:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-kadonneiden-elamaa-yllapitavien-probiootti-bakteerienmhb-arvoitus-ja-homeiden-antibiootti/
      Jatkuu.........

      http://pappasmurffi.nettisivu.org/who-tappaa-enemman-siviileja-kuin-mikaan-muu-euro-syndroomasta-karsiva-jarjesto-maailmassa-ebola-virus-ja-karsivat-kansalaiset/

      • Saarnaajat pois!

        Mistä hemmetistä näitä Ainoan Oikean Totuuden julistajia aina riittää?


      • 13+9

        Mitä kovempi huuto sitä hullumpi tapaus. Ihme paasausta kuin jostain komediasarjasta. Oletko harkinnut hoitoon hakeutumista? Tosin tekstin perusteella ei ole kovin kaukana että valkotakkiset vie sinut väkivalloin jos tuommoista mölinää pidät muuallakin kuin keskustelupalstoilla.


    • Anonyymi

      Vanhaan keskusteluun lakoninen vastaus: ainakin melko keinotekoisesti voidaan valmistaa.

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1364174

      "Uusilla biotekniikan menetelmillä voidaan tuottaa maitoa laboratoriossa ilman eläimiä.

      Millä aikataululla ja kuinka laajasti "laboratoriomaito" voisi tulla markkinoille ja kuinka kuluttajat siihen suhtautuisivat? Näihin kysymyksiin ei ole vielä vastausta."

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2654
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    Aihe