Edunvalvontaa Sastamalalaisittain ohjelmassa

Tunteeko moni niitä

MOT kuka katsoi ohjelman?. Olis firman johtokunnassa saunantaa vietäviä ja monta.

31

1982

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummajuttu

      Mielenterveysseuran keskustelupiiri hoiteli ihmisten edunvalvontaa.

    • Maistraatit lopetettava

      Minulle ainakin nousi katsoessa kiukku pintaan, kun katseli miten vailla huolen häivää tai pelkoja torumisista ja irtisanomisista nuo Sisä-Suomen Maistraatin hyväpalkkaiset ihmiset kertoivat asiasta.

      Noilla ei ole näköjään minkäänlaista virkavastuuta olemassa? Täysin hällä-väliä tyylillä rauhallisesti valvojat istuu per-seidensä päällä Maistraatissa, eikä puutu valvontatehtäviensäö edellyttämällä tavalla asioihin. Saa mummot saada kenkää Sastamalakodeista, putsattujen tilien ja maksamattomien laskujen takia.

      Tällaisen tsaarinaaikaisin menetelmin, ja 850 henkilön voimin toimivan Maistraatti-systeemin saisi lakkauttaa koko maasta.
      http://m.suomi24.fi/debate/5286

      Maistraattien nykyiset tehtävät voidaan mainiosti jakaa ja siirtää ELY ja AVI organisaatioille koko maassa. Säästyy Valtiolta silkkaa rahaa. Ei tarvitse enää presidentti Niinistön enää vain suoritustason väkeä, mutta ei lainkaan päällikkötason väkeä irtisanota Valtiolta.

    • Asialla

      Ai maistraatit lopetettava? Mitäköhän maistraatti tässä tapauksessa oli tehnyt väärin? Taitaa asianomaiset syytellä täällä väärää puuta, kun oma pesä on likaantunut. Katsopa uudestaan se MOT ja mieti kuka tässä on putsannut ja kenet. Oma veikkaukseni on Suonpään sakki, joka tuomioitakin on saanut. Maistraatin toimintaa valvotaan, yksityisten edunvalvojien toimintaa ei valvo kukaan, ja siinähän läpimätä rahastaja näkee mahdollisuuden... Henkilökohtaisesti tunnen tämän Eeva Suonpään ja hänestä paistaa häikäilemättömyys ja narsistinen oman edun tavoittelu kilometrien päähän.

      • Välinpitämätön Maistraat

        >>Mitäköhän maistraatti tässä tapauksessa oli tehnyt väärin? Taitaa asianomaiset syytellä täällä väärää puuta>>

        No ei tosiaan syytellä väärää puuta. Ja piitääkö tämä nyt vielä erikseen selittää, vaikka MOT-ohjelmassa se asioiden kulku hyvin selkeästi kuvataan. Maistraatin flegmaattisuus omassa edunvalvojien valvontahommassansa:

        "Syksyllä 2012 Sisä-Suomen maistraatti ei ollut saanut
        Sastamalan Edunvalvonta Oy:ltä yhtään 450:sta vuoden 2011
        vuositilistä."

        Kyse ei ole vain muutaman vanhuksen edunvalvonnasta, vaan 450 eri edunvalvontajuttua. Kyse on sentään vanhuudenhöperöiden vanhusten elämästä ja toimeentulosta.

        Pitäisihän valvonnasta vastaavan Maistraatin tässä vaiheessa jo lähettää oma asiamiehensä paikan päälle tarkistamaan asiaa. Ja vaikka paikallisen poliisin avustuksella etsiä Edunvalvontatoimiston henkilöt esille kotiosoitteistansa.

        Nyt Maistraatissa vaan istuttiin 850 henkilön voimin omien per-seiden päällä, ja annettiin asioiden mennä 10..15 kk ajan vaan entistä huonompaan suuntaan. Mikään virkavastuun ja huoimattomuuden kynnys ei kai sitten vaan ylity. Ja Edunvalvojia koskeva valvontahomma saa Suomen Maistraateissa jatkua nykyisellä holtiittomalla ja välinpitämättömällä meiningillään.

        Maistraattijärjestelmä on täysin aikansa elänyt ja tarpeeton. Sulauttaminen AVI-keskuksiin on ainoa järkevä hallinnollinen toimi tuolle toimistolle.


      • Rahakonna Eeva on

        Ohjelmassa eeva pyöritteli silmiään ja kauhisteli (muka) mitä kuuli. Totta oli ja nyt on saatu ensimmäinen erä tutkittua. Hyvä poliisi, hyvä oikeuslaitos.


      • ollaan varovaisia
        Rahakonna Eeva on kirjoitti:

        Ohjelmassa eeva pyöritteli silmiään ja kauhisteli (muka) mitä kuuli. Totta oli ja nyt on saatu ensimmäinen erä tutkittua. Hyvä poliisi, hyvä oikeuslaitos.

        Uutta jo työn alla? Eeva ja Samuli nähty liian usein viime aikoina yhdessä? Olkaamme kaikki varovaisia ja tarkkaillaan naapureita. Näin poliisi juuri käski.

        Rahakätkö on vielä löytymättä.


    • Matkan takaa

      Pöyristyttävää toimintaa! Ja toimitusjohtaja muka täysin tietämätön oman yrityksensä laiminlyönneistä - tai tosi hyvä valehtelemaan! Luulis että uskottavuus kärsii moisen uutisen ilmi tultua. Paikkakunta on kuitenkin suhteellisen pieni. Vai onko niin että piiri pieni pyörii!?

    • Vanhushoidon nykypäivää

      Näin se keskustelu MOT-ohjelmassa tosiaan etenee:

      "Eeva Suonpäällä on pitkä historia edunvalvontapalveluiden
      tuottajana. Hän on ollut entisen palveluntuottajan, Vammalan-Huittisten
      mielenterveysseuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja."

      MOT:
      "Tuolla on useita vanhuksia ja sairaita ihmisiä, joiden vuokrat
      ja asuminen ja ruokailu on ollut kuukausitolkulla maksamatta,
      ja ne on menneet perintään? On jopa irtisanottu
      vuokrasopimuksia, miltä se teistä tuntuu?"

      Eeva Suonpää:
      "No täähän tuntuu kauhealta, en mä oo tämmöstä kuullut.
      Nyt kuulin ensimmäistä kertaa."

      MOT:
      "Nämä on kaikki tapahtuneet Sastamalan edunvalvonta
      Oy:n aikana."

      Eeva Suonpää:
      "En ole koskaan kuullut näin. Mä toivon hartaasti, että
      maistraatti selvittää jokaisen tai sitten että meille selvitetään,
      kuka sen voisi selvittää."

      MOT:
      "Teidän johtamanne yrityksen työntekijä on jättänyt
      tehtävänsä, lyönyt ne laimin. Niin miksi se olisi maistraatin
      asia, miksei se vastuu ole teillä?"

      Eeva Suonpää:
      "Mä olen soittanut maistraattiin, kun joku on sanonut, että
      hän ei oo vaikka saanut jotain asiapaperia tai muuta, ja
      maistraatti on sanonut, että sinä et voi tehdä asialle mitään."
      ___
      Kyseinen Sastamalan Edunvalvonta Oy:n johtaja Eeva Suonpää on Samuli Suonpään äiti. Samuli Suonpää sai vankeusrangaistuksen ja 5 vuoden liiketoimintakiellon v. 2012.

      Edunvalvontatoimistojen valvonta on Suomessa Maistraatti-organisaatiolle annettu tehtävä. Maistraatti ei ryhtynyt asiassa minkäänlaisiin (kunnollisiin) toimenpiteisiin, vaikka 450 edunvalvonnan alaisen vanhuksen asiat roikkuivat selvittämättäminä 17 kk ajan.

    • Äitini pojan omainen

      Kuinkahan kauan tätä touhua olisi jatkunut ellei Nokian kaupunki olisi hermostunut ja ottanut maistraattiin yhteyttä? Käsittääkseni maistraatti ei ole tässä asiassa toiminut väärin, eihän se voi tietää epäkohdista jos kukaan asianosainen ei niistä sille ilmoita.

      • Mahotonta ahneutta

        Onkohan kyseinen Oy kuitenkin muistanut periä valvottaviltaan edunvalvontapalkkiot?
        Sitä tuskin on laiminlyöty! Törkeää toimintaa! Toivottavasti aiheettomasti maksetut palkkiot peritään takaisin.


    • Maistraatin voi lopettaa

      Hesarissa on juttu kuinka edunvalvoja myi lupaa kyselemättä vanhuksen koko irtaimiston. Tuliteriä myyntipakkauksissa olevia astiastoja ym. myöten. Edunvalvoja väitti poliisille että mitään ei ole myyty, ja että tavarat ovat edelleen vanhuksen yksiössä.
      http://www.hs.fi/kaupunki/Edunvalvoja siivoutti vanhuksen kodin tavarat katosivat /a1390689519151

      Yksityinen "siivousyritys" sai vapaasti huseerata vanhuksen asunnossa. Mistään pois viedystä tavarasta, tai mahdollisesti löytyneistä rahoista, koruista tms. ei tavinnut tehdä luetteloa, kirjanpitoa tai tiliä. Kaiken rahanarvoiisen irtotavaran sai huoletta kuskata pakettiautoonsa.

      Edunvalvontatoimistojen toimintaa Suomessa valvoo Maistraatti.
      ___
      Edellä joku heitti että:
      "Käsittääkseni maistraatti ei ole tässä asiassa toiminut
      väärin, eihän se voi tietää epäkohdista jos kukaan
      asianosainen ei niistä sille ilmoita."

      Nyt vaan on niin että koko tämä Maistraatin hoidossa oleva edunvalvojien "valvonta" haisee pahasti, ja haisee raadolta.

      "Jotta kukaan ei olisi tarpeettomasti edunvalvonnassa, maistraatti
      selvittää joka neljäs vuosi, onko edunvalvontaa tarpeen jatkaa.
      Selvitys tehdään yhteistyössä edunvalvojan ja päämiehen kanssa."
      http://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/holhoustoimi/Edunvalvonnan-tarve-ja-sen-jarjestaminen/

      Maistraatti itse hoitaa "valvontatehtäväänsä" 4 v. tarkistusvälein. Sellainen on puolustuskyvyttömän, muistisairaan vanhuksen elämän kyseessä ollen järkyttävän pitkä väliaika. Maistraatin suorittama "valvonta" aivan olematonta, ja tarjoaa yksityisille korppikotkafirmoille laillisen oikeuden tyhjentää vanhuksen asunto, myydä ja irtaimisto ja jopa kysymättä myydä vanhuksen koti ja muu omaisuus.

      "Käräjäoikeus voi vapauttaa edunvalvojan tehtävästään, kun
      tämä sitä pyytää tai kun päämies ei enää ole edunvalvonnan
      tarpeessa.
      Edunvalvojan tehtävä päättyy myös, kun päämies kuolee."

      Tuokaan vanhus jonka koti tyhjennettiin rosvoyrityksen pakettiautoon ei voi mitenkään pystyä suojelemaan itseään eikä omaisuuttaan. Maistraatin yleisohjeissa kehotetaan vain odottamaan että vanhus kuolee, jolloin edunvalvonnan tarvekin päättyy.

      Mikäli edunvalvottavan lähiomaiset saavat kuulla väärinkäytöksistä, Maistraatin sivustoilla ei ole tarjolla mitään valituksen osoittamisen pistettä tai yhteyshenkilöä jonne mahdollisista väärinkäytöksistä voisivat omaiset ilmoittaa.
      ____
      Mikäli Suomen Maistraatti aikoo jatkossakin säilyttää tehtävänsä toimia edunvalvontatoimistojen valvojana, niin Maistraatin itsensä on oltava nyt tässä asiassa aloitteellinen, ja tehtävä ehdotuksensa kuinka tämä ammottava vääryyden aukko saadaan tukittua.

      Toinen vaihtoehto on että Edunvalvontatoimistojen valvonta siirretään pois Maistraateilta, koska eivät kykene tehtäväänsä suorittamaan. Siinä samalla menee pohdintaan koko Maistraatti-laitoksen tarpeellisuuskin. Ihan hyvin tällaisen tarpeettoman, 850 hengen Maistraatti-byrokratian voi myös sulauttaa AVI-keskuksien muuhun toimintaan sisään.

    • goggare

      Miten on jos perustaa edunvalvonta firman TÄTYYKÖ kuulua KOKOOMUKSEEN?

      • Kokoomus rahastaa

        Ainakin tuomion saanut Samuli Suonpää kuuluu, kun oli Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana 2012. Kyseinen edunvalvonnan lakimuutos ajettiin silloin kun Kokoomuksen Jyrki Katainen oli Valtiovarainministerinä. Kuulemma "valtion menoja" haluttiin kokoomuslinjan mukaisesti alentaa.

        Edunvalvonnan yksityistämisen säästösuunnitelmassa meni Kataiselta pesuveden mukana tuhansia mummoja ja vaareja. Heitettiin noiden kokoomuslaisten korppikotka-edunvalvojien kynsiin.


      • rahaharaarrarararaa

        Kyllä tarvii olla kokkari ja ahne.


      • Puusilmä sawosta

        Ei varmaankaan. Voit olla jopa autoliiton jäsen, jos vaan pääomaa ja pokkaa riittää huijaamiseen ni eiku vuan! Mitä isoot ereellä sitä pieneet perääs!!!


      • vammalan tapa
        rahaharaarrarararaa kirjoitti:

        Kyllä tarvii olla kokkari ja ahne.

        Edellinen Sastamalassa tehty MOT - ohjelma kertoi myös
        kokoomuksen kansanedustajan suurkähminnästä.


      • ahneempi
        rahaharaarrarararaa kirjoitti:

        Kyllä tarvii olla kokkari ja ahne.

        Kyllä ihminen itsessään on ahne, tekovika.


      • salapoliitti
        vammalan tapa kirjoitti:

        Edellinen Sastamalassa tehty MOT - ohjelma kertoi myös
        kokoomuksen kansanedustajan suurkähminnästä.

        Kokkarijuhlat ovat nyt ohi ja onneksi asioita tutkitaan.


    • Komulainen Mark

      Tutkin hiukan Pohjois-Savossa toimivan edunvalvonnan tilennetta,niin siellä se on kanssa "bisnes pohjaista toimintaa" eli ei olekaan kyse mistään puhtaasta auttamisesta lähimmäistä kohtaan, vaan maksetaan tärkeimmät laskut (jos niitäkään) ja loput vedetään omaan liiviin-tyyliin ja asiakkaalle sanotaan; "sorry ei nyt tässä kuussa jäänyt sulle mitään, kun oli noita menoja, mutta käy kirkolla syömässä!" Ja kun olin saanut selville, että toiminta perustuukin vain paperinpyörittäjien varaan, niin pyrin itse pois niin heti kuin vain laillisesti oli mahdollista! Olin itse sydänleikkaus-sairauden takia 4 v. mukana tässä ah, niin ihanassa kunnan järjestämässä avustus toiminnassa. Mutta kun he huomasivat että seuraankin mitä kuluja minulta maksetaan ja olin itse aktiivinen aika ajoin kuitenkin hoitamaan osan asioistani ja aloin huomata puuttuvia summia tai hakematta jätettyjä toimeen-tulotukia, niin heidänkin oli pakko päästää pois koko hommasta! En enää usko poliitikkoihin tai muihin hyväntekijöihin, ei heitä olekaan. Olin itse yrittäjä jonkin aikaa elämästäni ja uskoin vain siihen, että sen mitä itse tienaan, pidän visusti sukan varressa eli pankitkin saavat samaa p:tä silmilleen luottamuksen kysymyksessä. Jos kysyttäisiin, mitä pitäisi tehdä näille ongelmille, niin sanoisin etten tiedä; kun ahneutta ei voi ihmisistä ajaa pois manaamalla yms.poppakonsteilla. Toivon vain että tulisi vielä joku sukupolvi joka osaisi hoitaa asiat yhteen pataan ja jakaa ne sieltä kaikille oikein... Olen siis naivi ja optimisti, mutta uskoa ja toivoa saa! Eduvalvojille sanon:pitäkää varanne, toimenne tulevat vielä julkisesti syyniin!!!

    • salapoliitti

      Nyt on kuulemma palkkojakin maksamatta yrityksessä.

      • Oikeus voittaa

        No milläs maksat kun rahahana meni kiinni ja mummojen ja vaarien tilejä vahtii joku toinen. Mutta muistakaa vanha sananlasku - ahneella on p......n loppu - uskovaisellakin.


    • uskomatonta...

      Olin itse kyseisen "firman" edunvalvonnan asiakkaana,ja kyllä,hyvin muistivat periä toimeentulon kautta asiakasmaksut itselleen....muita ,esim.asiakkaan terveydenhuoltomenoja ei sitten toimitettukaan,vuokria jäi maksamatta ja nyt tänään selvisi että parilta vuodelta on myös liikennevakuutus KOKONAAN maksamatta?!!Tähän päivään mennessä ei ole tullut mistään tietoa että mitä kaikkea on kenties jätetty hoitamatta!Ei mitään kyselyjä,ei mitään tiedotusta?!MISTÄ minä lähden selvittelemään näitä asioita?Aivan uskomatonta toimintaa!Vähin äänin jäi edunvalvojani pois,oli vaihdettu toinen tilalle joka koitti kaikin keinoin korjailla edellisen virheitä...sitten yhtäkkiä olikin kaikki edunvalvottavat siirretty Pirkanmaan oikeusaputoimiston asiakkaiksi.Eikä se homma tunnu sen paremmin toimivan nytkään.Mihin tässä yhteiskunnassa voi enää luottaa?Parempi se kai on hakea edunvalvonnan purkua ja paskoa ihan itse raha-asiansa niin voipa hakea syyllistä ihan katsomalla peiliin,nyt kun kukaan ei tunnu kantavan vastuuta näistä asioista!!

      • Oikeus voittaa

        Tee rikosilmoitus poliisille.


      • apuwa

        Tulipa mieleen, että mites nyt kun edunvalvonta on vaihtunut Tampereen yleiselle edunvalvojalle? Miten homma toimii? Olis erittäin tärkeää löytää ihmisiä jotka tuo julki näitä!


    • Poliisiasia selvästi

      Poliisilla on useita jo työnalla tästä yrityksestä. Ei sinne tarvitse kuin epäilys ilmoittaa, he tutkivat. Tässä linkki sähköiseen ilmoitukseen https://www.poliisi.fi/rikosilmoitus ja puhelimella voi toki soittaa.

      Voimia jokaiselle kärsineelle ja heidän läheisilleen! Hyvää Pääsiäistä!

    • äiti ja poika missä?

      Vieläkö se edunvalvontafirma toimii. Rouva-tj ei enää avaa ovea kotonansa. Eikä poikaansa ole myös näkynyt täällä päin. Ennen oltiin niin tärkeitä että.

    • ....................

      Poika opiskelee papiksi, se on juuri oikea ammatti patologiselle valehtelijalle.

      • saa nähä miten käy

        No aika harva palkkaisi tuollaista jonka firma siirrettiin äidin nimiin ja sitten alkoikin oikeusrumba. Pakkohan hänen oli sitten mennä opiskeleen tai ruveta työttömäksi.


    • Missä oikeus?

      Meniko asiat oikeuteen asti? Pitäisi mennä. Kauheaa on.

    • kuihij

      missä samuli ja eeva ovat juuri nyt?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe