AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Mikä Ubuntun tilalle

Mikä Ubuntun tilalle

64 Vastausta 446 Lukukertaa
Aijon vaihtaa parempaan käyttöjärjestelmään, eli mikä windous kannattaa nyt asentaa XP, Win 7 vai Win 8. Linuxseihin en enään koske (ei hermot enään kestä)
Windows 8.1. Windows 7 olisi muuten hyvä mutta sillä on jo liikaa ikää joten ei kannata laittaa enää uusiin koneisiin, perustuki loppuu jo reilun vuoden kuluttua.
Ei lopu. Tuki jatkuu 2020. Vistallekin tukee tulee 2017 ja yritysmaailmassakaan ei käytetä 8 versioo koskaan, menee suoraan 9 tai 10 versioon luultavasti. 8 on ihan yhtä pee ku vista. Eikä monika halpakone ole hengis enää ku seiskan tuki loppuu.
Perustuki loppuu tammikuussa 2015 mutta jatkettu tuki riittää sinne vuoteen 2020.
Perustuen loppuminen tarkoittaa sitä että Windows ei saa enää uusia ominaisuuksia, vain tietoturvapaikkaukset tehdään. Esim. jatketun tuen aikana ei tule enää uutta IE selainta. Vistan perustuki on jo loppunut ja Vistan viimeinen IE on IE9.

http://support.microsoft.com/gp/lifepolicy
No mutta sehän riittää, jos vain perustuki on 2020 asti. Seiska toimii niin mukavasti, etten ainakaan minä kaipaa siihen mitään uutta!
Minun mielestäni voi hyvinkin laittaa. Suurin osa laitteista vielä tukee sitä ja sen tuki kestää vuoteen 2020 asti.
Jos halvalla saa "käytetyn" Windows 7:n niin ehkä sen jälkeen Windows 9:

"Windows 9 – pc:n paluu

Windows 8:n suurin ongelma on kahden erillisen käyttöliittymän kokonaisuus, jossa uusi kosketuskäyttöliittymä nostettiin päärooliin.
Windows 9 ottaa paremmin huomioon yli miljardi perinteisten pc-koneiden käyttäjää, kertovat Thurrottin lähteet. Esimerkiksi Käynnistys-valikko tekee paluun Windows-työpöydälle. "

http://www.mpc.fi/uutisia/windows+9+tulee+ensi+vuoden+kevaalla/a959183
Soudetaan ja huovataan.
Floppi-Vistan jälkeen Windows 7:ssa paluu takaisin XP:n suuntaan.
Floppi-8:n jälkeen Windows 9:ssa paluu takaisin 7:n suuntaan.
Vistan jälkeen ei menty XP:n suuntaan kuin yhdessä asiassa joka sekin oli selvä virhe (UAC asetus). Windows 7 on selvästi parannettu Vista joka sekin oli ihan käyttökelpoinen SP1:stä alkaen.
Ja mediakomponenttien erillinen myynti jonka saa vain pro versioille.. Sopis pakkaseen rukkaset kädessä keskelle kylää näppäiltäväksi microsoftin sovelluskioskiksi. Ei mitään hyvää kuluttajaversiossa.
On se ihme ettei Windows osaa tehdä useempii työpöytä-ympäristöjä valinnaisiks onhan niitä linuxsisakin ?
Riippuu käyttötarkoituksesta. Ubuntuhan on jo monissa käyttötarkoituksissa paras.
Voiko lubuntulla korvata xp käyttis huhtikuun jälk.?
Voi.
Voi hyvinkin korvata. Se soveltuu hyvin nettikäyttöön.
Ei voi!

MTV-3 katsomo lakkaa toimimasta!
Ei siis toimi linuxeissa ilman Microsoftin antamia apupyöriä.
Toimiihan se vlc:lläkin, ja vanhoissakin koneissa, koska vlc on paljon kevyempi kuin mäsän hopeavalo, mainitsemasi mäsän apupyörä (mitä pipelight käyttää).
Paitsi yhdssäkään sovelluksekssa se ei ole paras koska siihen ei saa oikeita sovelluksia.
Saa siihen aika hyvin ohjelmia mutta toki vain Windowsille tehdyt ohjelmat eivät välttämättä toimi hyvin Winen kautta.
Paitsi että siihen ei saa oikeita sovelluksia.
Kumpikaan ei ole oikein hyvä. Kasi on yleensä kyllä kevyenpi ja nopeanpi, mutta käytettävyys taas tökkii seiskaan verrattuna. Kovin moni ei siitä pidä. Ehkä kannattaisi odottaa Windows 9:ä, josko siitä olisi taas saatu kunnolinen.
Kasi on nopeampi kuin seiska ja toimii ihan samalla tavalla ja samantuntuisesti kun ohittaa sen typerän tiiliäkymän vaikka ClassicShell'illä
suomekielessä ei ole sanaa enään...
vapunen älä poista asiallisia vastauksia! Paras vaihtoehto on tietenkin ReactOS
http://www.reactos.org/
Reactos ei ole vaihtoehto. Reactos on bugikasa.
ReactOS itsekin sanoo sivuillaan että ei sovellu arkikäyttöön
Eikä pelkästään ne sivut, vaan projektin vastuuhenkilökin sanoi saman asian tässä melko tuoreessa videossa:


Jos käyttöjärjestelmän käytännössä tärkein yksittäinen "point man" sanoo, että kyseessä on vielä buginen kyhäelmä, niin kannattaa todellakin suhtautua projektiin vielä terveellä skeptisyydellä. Saa nähdä, toimiiko esim. Crysis edes 10 vuoden kuluttua ReactOS:llä.
Avauksessa ei valitettavasti edes eritelty millainen versio Ubuntusta oli käytössä ja mikä sen kanssa tuotti kiusallisia ongelmia.

Kaikille ei Linux-jakelut sovellu, mutta osa on niistä löytänyt itselleen sopivan kombinaation.

Tämä siksikin, että harkitsen jotakin Linux-jakelua kokeiltavaksi XP:n tilalle jos vain rautaan asentuu (P4 & Co). Olisi ensimmäinen Linux.
> jos vain rautaan asentuu (P4 & Co).

P4 1,5 GHz 0,5 GB pöytä-Compaq'issa. Ubuntut ja Fedorat kokeiltu menestyksellä, nyt toistaiseksi Lubuntu
Olet varmaan asentanut ubuntun koneeseen, jossa on ostettaessa ollut Windows, ehkä XP-käyttöjärjestelmä. Silloin kokonaistaloudellisin- ja toimivin käyttöjärjestelmä olisi Windows 7, tukeakin on luvattu jopa vuoteen 2020 asti.
Windows 7:n ostaminen ei ole kovinkaan taloudellista vanhaan koneeseen. Sitten kun se vanha kone menee rikki niin sinne meni sekin sijoitus.
Miksi kone olisi mennyt rikki? Luin tuolla toisella palstalla, että Linux hitsaisi prossut, mutta tästähän ei ole varmuutta.
Linux ei hitsaa prossuja mitenkään, Windows kuulemm tekee sitä.

Tietokoneet hajoilevat, niissä kun on paljon kuluvia osia. Tietokone kun hajoaa niin pahasti, että emolevy menee vaihtoon niin siinä menee sitten Windowsikin, kun se lisenssi on siihen sidottu. Sitä Windowsiahan ei voi siirrellä uuteen koneeseen.
Kyllä voi. Olen tehnyt näin muutaman kerran soittamalla Microsoftin aktivointipalveluun.
Olet siis rikollinen. Palstan säännöt kieltää rikokseen yllyttämisen joten ilmoitan viestisi asiattomaksi.
Jos mircosoft sallii aktivoiniin, niin eihän se voi olla lain tai minkään muunkaan säännön vastaista.
Microsoftin ja asiakkaan välinen sopimus sanoo sen mikä on sallittua, eli se EULA mikä hyväksytään Windowsia asennettaessa.

Microsoftiln huijaus tai valehtelu ei ole laillista. Muista että Microsoft omistaa kaikki oikeudet Windowsiin ja sallittua käyttöä on vain se mikä on sopimuksessa myönnetty asiakkaalle.

Ajattele asia niin, että kun sinä lähet lomalle niin minä saan tulla asumaan asuntoosi, käyttää tavaroitasi, syödä ruokasi. Ja jos kysyt asiaa niin voin sanoa "en ollut minä". Tämä on siis ilmeisesti laillista? Voin myös väittää omaisuutesi käyttöä samoin perustein oikeutetuksi kuin sinä Microsoftin.
Mitä sanot siitä että Microsoft vastasi kysyessäni saanko asentaa netistä ostamani digitaalikopion Windows 8.1 Pro käyttöjärjestelmästä toiseen koneeseen, vastaus oli että kyllä saa.
Miksi eivät palstan moderaattorit poista näitä nimittelyjä. Tässäkin paha syytös vailla perusteita.
Eipä tällä palstalla ole luotsia...
Palstan vakioidiootti taitaa nyt sekoittaa OEM ja retail versiot. Kaupasta ostetun windowsin voi siirtää niin moneen koneeseen kuin haluaa.
Voi ehkä siirtää, mutta yhtäaikainen käyttö on varmasti rajattu.
Hieno toteamus hermanni mutta ketään ei puhunut yhtäaikaisesta käytöstä.
Rautakokoonpanon muuttuessa usein pitää aktivoida puhelimitse
Ei pidä. Kokeiltu on.
Jos on huonot "hermot" ja muutenkin tyhmä/osaamaton/luuseri niin ei kannata asentaa mitään kuuluu kipittää liikeeseen ostamaan kone johon on jo valmiiks asennettu
Ja keitä varten tämä palsta sitten on? Eli oletko itse vähän väärässä vireessä?
Ubuntu on turvallisin käyttöjärjestelmä, joten miksi se pitäisi edes poistaa? Ei ole yhtään haittaohjelmiakaan. Itse käytän Ubuntua Windowsin rinnalla.
EI LIITY UBUNTUUN!

TÄMÄ KUULUU WINDOWS PALSTALLE!
Roskiin tämä kuuluisi. Selvä winröllin aloitus, jossa koittaa haukkua Ubuntua turvattomaksi, koska Ubuntu voitti turvallisuustestissä Windowsin ja oli samalla turvallisin OS.
Sai olla kauan apua aloittelijalle palstalla tämäkin winröllin aloitus, koska solvaa Ubuntua. Myös useat kirjoitukset poistettiin, koska olivat totuuksia Ubuntun paremmuudesta. Windowsin poistamista ja Ubuntun asentamista koskevat kirjoitukset poistetaan tai siirretään välittömästi. Aika hanurista nämä käyttöjärjestelmärasistiset luotsit.
Ehkä sun ei pitäis kirjotella niin mauttomia, laittomia tai sääntöjen vastaisia viestejä. Hyvä vaan et sellaset poistetaan.
Heh.. siis siirtyä vakoilun alaiseksi?
win 3.10 ei kai ollut vakoiltu! siittä eteempäin on NSA windowsseissa!
Myös Muissa Jenkki ohjelmissa, Kuten Applen, IBM, Oraclen, Ciscon ym..
Myös Jenkki Linukseissa, mm Suse, Redhat, Mint, yms..

Puhdas debian on parempi! Mutta se on linux!
ReacOS On vaapaan lähdekoodin windows tyylinen, häpee kyllä ubuntulle mennen tullen!

Chrome OS on linux
Mint, eikö se ole ainakin joskus ollut ranskalaisten harraste, vai ovatko vaihtaneet leiriä? Jos ovat, niin en ihmettele ollenkaan tietoturvapäivityksien laiminlyöntiä josta ovat saaneet varmaan miljoonia nsa-dollareita.
Se on edelleen ranskalais-englantilainen. Amerikkalainen ole ikinä ollutkaan. Ja Mint on kuuluisa sen kätevästä päivitysmenetelmästä, jossa tietää mitä koneelleen haluaa asentaa. Jos esim. Canonical, joka pitää Minttiä kilpailijanaan, julkaisee ns. tietoturvapäivityksiä Mintille, niin tietysti Mintin kehittäjien on tarkastettava ko. päivitykset ennen niiden turvalliseksi julistamista. Pahassa tapauksessa Ubuntusta tutut ongelmat spyware ja adware voisivat muuten levitä myös Minttiin. Toki jos haluaa luottaa Canonicaliin, niin sen päivitykset voi asentaa suoraan Minttiin ilman Mintin kehitystiimin tarkastuksia.
Molemmat olette väärässä. Mint on irlantilainen.
paskaa, Min on Yhdysvaltalainen!
Tiedän hyvin kun yksi foorumi kaverini koodaa minttiä...
Ja on joutunut NSA yhteenoton alaiseksi.

http://community.linuxmint.com/
Suosittelisin Windows 2000 käyttistä.
Linux Royal
Osta ja asenna Win 8.1 se on uusin versio. Sitten lataa ilmainen ja turvallisin Ubuntu ja asenna se koko kiintolevylle, eli jyräät vaarallisen windowsin.
Asenna Xorin. Siinä saat parilla näpäyksellä vaihtaa lennossa työpöydän Win XP:n ja Win 7:n välillä.
Eiku se oliki Zorin. Meni sormi väärälle nappulalle.
 /   /  /  /  /  / Mikä Ubuntun tilalle

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta