Posti varastaa paketteja

miävua

Posti toiminta ihmetyttää


Miten Posti voi kadottaa suurehkonkin paketin taivaan tuuliin ilman että siitä jää merkkiä minnekään? Tilasin postimyynnistä paketin joulukuun lopulla. Paketista sain paitsi laskun postilaatikkoon, myös sähköisen ilmoituksen tekstiviestinä että seuraavana arkipäivänä noudettavissa. Olen nyt käynyt pariin kertaan kyselemässä pakettini perään tuloksetta. On soiteltu postiin josta yllättäen käskettiin olla lähettäjään yhteydessä vaikka lähetys on jo Vantaan jakelukeskuksessa rekisteröitynä. Posti pesi näin kätensä. Lähettäjä puolestaan selvitti postilta lähetystä ja sain lähettäjältä tiedon että paketti on vain kadonnut eikä siitä ole havaintoa. Posti ei tässäkään vaiheessa ole valmis korvauksiin koska katoaminen on tapahtunut heillä eikä näin ollen ilmeisesti postin tulkinnan mukaan ole heidän ongelmansa. Mitä tapahtui paketille? Ilmeisesti jakelijat on sellaisia joilla tilaisuus tekee varkaan – paketti on lähtenyt jonkun matkaan omakätisesti jo suoraan jakelukeskukselta koska sitä ei ole rekisteröity matkaan otetuksi eikä jakelukeskukselta löydy. Toistaiseksi tyydyn vauhdittamaan postia rehellisempään suuntaan rikosilmoituksella koska postin henkilöstö ei mitään vastuuta näissä tapauksissa ota saatika lähetyksen vastaanottajalle anna mitään infoa lähetyksen kohtalosta.

24

3482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä syy

      Jotkut ulkomaiset nettikaupat lähettävät Suomeen tavaraa vain kirjattuina lähetyksinä, koska lähetyksiä katoaa kuten jossain kehitysmaassa. Kehitysmaa osuukin oikeaan. Postille on annattu salainen määräys palkata maahanmuuttajia, suoritttaviin työtehtäviin. Nämä yksinkertaisetkin tehtävät kangertavat, sillä suomea osataan huonosti ja yleinen tuntemus Suomen asioihin puuttuu. Vanhat postimiehet osasivat laittaa lähetykset oikeaan paikkaan puutteellisillakin tiedoilla, mamut eivät ymmärrä mitä ihmettä kaikki nipottavat ja vievät lähetykset kotiinsa.

      • ei vastuuta?

        Ulkomaalaisia palkataan sen takia, että heitä on helppoa huijata työsuhde-ehdoissa.

        Kun Postin sisällä on varkauksia tapahtunut, silloin ne ovat olleet pääsääntöisesti Postin omia suomalaisia esimiehiä.

        Kuullin kerran itsekin suoraan eräältä Postin nykyiseltä esimieheltä kuinka he jakelun aikane etsivät kirjelähetyksistä rahaa. Kirjeet tutkittiin lampun valossa.

        Mielenkiintoista on se, ettei Posti ikinä ota mistään vastuuta.


      • logist. insinööri

        Asiakailla on puuttuu tietämys kuljetusoikeudesta ja lainsäädännöstä, se on paljon suurempi syy reklamaatioissa kun henkilöstön osaaminen, toki sitäkin on syytä petrata.. Mikäli henkilö (kuljetusasiakas) on opiskellut jotain laikia hiukan perusteellisemmin hän hahmottaa myös muita: esim mikä on lainlaatijan tarkoitus ko. laissa. Laki koskee muitakin kuin tavaran vastaanottajaa (tuotteen ostajaa)
        Katoamisia ja pakettien rikkoutumisia tietysti tapahtuu, mutta kokonaisvolumiin nähden varsin vähän.


    • mamuvarkaat

      Muissa keskusteluissa on tullut ilmi -ja kertoi yksi sukulaisenikin sen tositapaukseksi- että posti varastaa kirjekuorista lahjarahat. Edes kirjatut kirjeet eivät ole menneet perille sisällön muuttumatta. Ensimmäisen vastaajan mainitsemat mamut siis varastavat rahoja kirjekuorista.

      Aloittaja, pyydä maksamasi hinnan suuruinen korvaus Postilta ja sanktio vielä päälle. Rikollisen kuuluu maksaa myös sanktio.

    • Serlok Holmessi

      Se, että paketti on rekisteröity postin järjestelmään ja sen jälkeen katoaa, viittaa siihen että postin työntekijä on varastanut paketin.

    • Logistiikan asiantun

      Ei vaan paketti on viivästynyt/ kadonnut.

      Kotimaan kuljetuksissa viivästys on max 30 pv. ja sitten se on vasta kadonnut.
      Euroopassa se 60 pv ja sitten se on kadonnut.
      Euroopan ulkopulinen kuljetus on 90 pv ja sitten se on kadonnut.

      Lähetyksen katoamisesta tai vaurioitumisesta on rahdinkuljettan korvausvastuu
      autokuljetuksissa max 20€/kg tai tuotteen arvo. TKSL ja sama koko Euroopan alueella. Silmämääräisestä vauriosta vastaanottajan tulee tehdä varauma välitytömästi vastaanottaessaan kolli/(t), ja piilevästä vauriosta on reklmaatioaika 7 pv rahdinkuljettajaa vastaa.

      Posti ja Itella on varmasti toiminut aivan oikein. Rikosilmoitukseen on aivan turha energiaa tuhlata. Kannattaa selvittää oikeastaan ensin omat velvoitteet ja reklamoida asiasta määräaikana oiken.

      • Jurristi

        "Ei vaan paketti on viivästynyt/ kadonnut."

        Ilmaanko se lähetys on haihtunut. Aivan sama mitä lakipykälissä sanotaan, tavallinen ihminen ei ole mikään juristi, vaan odottaa että tilaamansa palvelu toimii mitä nyt ei aina tapahdu.


    • logist asiantuntija

      Ei ole mikään ihme, se voi löytyä tai sitten ei. Vaikka on kateissa ja vaikka olisi kateissa lopullisesti, se si tarkoita välttämättä sitä, että joku olisi sen varastanut.

      Jospa te tietäisitte.. niin ettehän Te siitä kirjoittelisi.


      TKSL = tiekuljetus sopimuslaki on maa kohtainen mutta rahdinkuljettajan vastuu on CMR kansainvälisessä laissa sama autokuljetuksissa.

      Mutta ikävää se on jos tuote katoaa.


      Kauppahinta 200 € (2 kg)

      Rahdinkuljettajan 20 €/kg autokuljetuksessa.

      Asiakas saa 40 € korvauksen jos tekee ajoissa reklamaation
      rahdinkuljettajalle (siis yritykselle ei autonkuljettajalle)

      Tai 30 € kauppahinta

      5 kg Mikäli tuote katoaa tai rikkoutuu käyttökelvottomaksi saa tavaraan oikeutettu 30 € ja rahtimaksun.

      Taitolaji se on logisttiikkakin joitain lakeja pitää hallita ja sopimismenettelyjä.

    • pitää osata

      Siksi aina postiennakolla.Jos tavara katoaa ei ole minun ongelma vaan lähettäjän ongelma eikä maksa minulle penniäkään.Ulkomailta tilatessa vakuuttaa lähetyksen maksaa kympin ja saa koko summan takaiisn jos tuote häviää myöskin sen vakuutusmaksun.Kokeiltu on ja toimii

    • luotto meni

      Itella saa maksun paketin välittämisestä. Siksi se on korvausvelvollinen toiminnassaan sattuvasta vahingosta, ei lähettäjä eikä vastaanottaja. Kuluttajan on saatava vastinetta rahalleen kuten muissakin palveluissa. Muu on turhaa vastuun pakoilua. Toivotaan hyviä kilpailijoita.

      • Postin varkaat

        Postin toimintaa: Hollannista lähetetty kirjattu arvokas paketti seisoi Kuopion postissa viikkoja mutta tietenkään ei oltu sieltä vaivauduttu lähettämään saapumisilmoitusta vastaanottajalle.

        Sitten kyselyjen jälkeen posti on ilmoittanut lähettäneensä paketin "ulkomaille", mutta eivät osaa sanoa mihin ovat sen lähettäneet.
        Että semmoista on nykyään postin logistiikka. Kannattaa todellakin miettiä kahdesti ennenkuin käyttää postin epäpalvelua.


    • Itellan runkoa ajava

      Vantaan lajittelukeskuksessa on ihan helvetisti somaaleita töissä jotka käsittelee paketteja käsittämän kovaotteisesti, kerrankin häkistä (isoja häkkejä joissa paketteja ei rullakoita) pudonnut moottorisaha ja se oli jäänyt häkkien väliin, niin se oli runnottu trukilla häkkiä puskien ihan paskaksi (tosin ei ehkä tiedetty että välissä paketti vaan survottu vain häkit väkisin yhteen).
      Tosin paketin kadotessa kyseessä on Itellan kohdalla todennäköisesti paketti kortin tippuminen paketista ja sen jälkeen pakettia ei ole enää olemassa. Mutta jos lähetystunnuksella näkyy että paketti on lajiteltu Vantaalla, ei itella kieltäydy korvaamasta joten tämän aloittajan viesti on vain huono provo.

    • tumpelot

      Riittääkö somaleilla älykkyysosa määrä tuollaisiin hommiin, minusta ne ei ole kovin neroja.

      • Mohamed&Avalle

        On he, Somalit meitä fiksumpia. Harvemmin ne postille paketin kantajaksi ryhtyvät.
        Posti ei tosin enää saa juuri muita kiuin Mamuja.
        No nyt kun taantuma taui lama niin valkeamieskin joutuu töihin.
        Somalithan on Afrikan eliittiä ja älymystöä.
        Näin on puhutaan mitä puhutaan.


      • Anonyymi
        Mohamed&Avalle kirjoitti:

        On he, Somalit meitä fiksumpia. Harvemmin ne postille paketin kantajaksi ryhtyvät.
        Posti ei tosin enää saa juuri muita kiuin Mamuja.
        No nyt kun taantuma taui lama niin valkeamieskin joutuu töihin.
        Somalithan on Afrikan eliittiä ja älymystöä.
        Näin on puhutaan mitä puhutaan.

        Kirjoituksestasi päätellen maahanmuuttajat todella ovat fiksumpia jos vertailukohtana olet sinä.


    • Anonyymi

      Työntekijät varastaa. Lähetin korvakorut kuoressa, oma moka, huonosti paketoin. MUTTA oikeuttaako se,että postin työntekijä saa varastaa???
      Kirje oli kulmasta revitty auki ja korut pöllittu.
      Toisen kerran paketti oli revitty auki ja katsottu mitä sisältää. Kalsarit ei olleet kelvanneet hahaha. Helppo selittää,että paketti on jossakin repeytynyt kun työntekijät niitä repii auki.

    • Anonyymi

      Sitä vartenhan ne pyöritti telkkarissa sitä propaganda ohjelmaa "me postilaiset" joka varmasti yhtä valheellinen kuin itänaapurimme väitteet.

      • Anonyymi

        Totta. Näkyy niin läpi siitä ohjelmasta, miten valheellista paskaa yrittävät esittää. Totuus on ettei työntekijöitä saa, sitten palkkaavat ketä sattuu. Paketteja pöllitään,eikä posti ota vastuuta. Tietääkö joku, tehdäänkö postin työntekijöille rekrytoitaessa turvallisuustarkistusta? Ninkuin esim puolustusvoimat tekee. Ehkä syytä olis postillakin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Näkyy niin läpi siitä ohjelmasta, miten valheellista paskaa yrittävät esittää. Totuus on ettei työntekijöitä saa, sitten palkkaavat ketä sattuu. Paketteja pöllitään,eikä posti ota vastuuta. Tietääkö joku, tehdäänkö postin työntekijöille rekrytoitaessa turvallisuustarkistusta? Ninkuin esim puolustusvoimat tekee. Ehkä syytä olis postillakin...

        Siis tarkoitin turvallisuusselvitystä,eli taustat selvitetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis tarkoitin turvallisuusselvitystä,eli taustat selvitetään.

        Ei etkä tarkoittanut oli aprillipäivänä viestisi


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Matu lähettää "kadonneen" paketin uusilla nimillä ja osoitteilla ulkomaille ja suomessa se on vain haihtunut.

    • Anonyymi

      Minulta varastettiin eilen Sipoon Talmassa kirjelähetys, jonka posti kertoi viestillä toimittaneen postilaatikkoon. Myyjä totesi myös tarkistaneen että että toimitus on tullut perille asiakkaan postilaatikkoon. Postilaatikko on edelleen tyhjää täynnä. Pahempia rosvoja kuin Venäjällä!

    • Anonyymi

      Nyt ilmeisesti postin työntekijät liikkuvat yleisavaimilla pyöräkellareissa ja vievät kaiken irtilähtevän myytäväksi kelpaavan tavaran.
      Itseltäni hävisi pyörän satulatanko ja satula sekä led-ohjain valo.
      Juttelin vastapäätä asuvan naapurini kanssa ja heidän rappukäytäväänsä oli laitettu varoituslappu heidänkin pyöräkellareissa liikkuvista varkaistaan jotka varastavat irroitettavia pyörien osia.
      Joku oli nähnyt aamuyöstä postin työntekijän liikkumassa pyöräkellareissa joten yksi + yksi laskettuamme todennäköisimmin varkaat ovat siis postin työntekijöitä keillä avaimet kyseisiin tiloihin..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe