Mihin siivoojalla on varaa?

lootapää

Mihin kaikkeen siivoojalla on varaa laskujen ja vuokrien/lainanlyhennysten jälkeen? Miten usein vuodessa voi tehdä lomamatkan, käydä ravintolassa ynnä muuta?

18

614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      No eihän siitä palkasta paljoa käteen jää. Se kuinka paljon jää riippuu tietenkin jokaisesti itsestään ja miten sitä rahaa käyttää. Riippuu myös siitä asuuko jonkun kanssa jolloin menot voi laittaa puoliksi vai asuuko yksin.

      • köyhä siivooja

        Ei varaa mihinkään ylimääräiseen. Pienet menot oltava, että hengissä pysyy...


    • siistitduunarit

      Minusta siivoojat on mukavaa sakkia ja heidän työskentelyään on mukava katsella. Siivoojat työntelevät kärriä ympäriinsä ja luuttuavat lattioita. Siivoojien jälkeen tuoksuu aina hyvälle. Harmi vaan, että saavat huonoa palkkaa. Minun käy siivoojia toisinaan sääliksi palkan takia. Ei oman vaan siivoojien palkan.

    • Huipputulot

      Laskut ovat tuttuja, ne ovat niitä joiden summia kylmä hiki otsalla vähän väliä ynnäillään. Mutta lomamatka? Hmmm... ei sano mitään, voitko tarkentaa mikä se on? Ravintola on sentään tuttu. Eli noin kahden kuukauden välein, kun ollaan oikein varoissamme käydään lasten kanssa ABC::lla! :)

      • 9.25e/h

        Siivoojat ovat alipalkattuja ja aliarvostettuja. Tärkeä ja raskas työ. palkalla pärjää, kun osaa suunnitella menot pieniksi. Matkoihin, ravintoloihin ym.. ei yksinkertaisesti pakollisten menojen jälkeen jää rahaa.


      • doggystylemopper
        9.25e/h kirjoitti:

        Siivoojat ovat alipalkattuja ja aliarvostettuja. Tärkeä ja raskas työ. palkalla pärjää, kun osaa suunnitella menot pieniksi. Matkoihin, ravintoloihin ym.. ei yksinkertaisesti pakollisten menojen jälkeen jää rahaa.

        Siivoustyö nyt vaan ei ole vaativaa, vastuullista eikä tuottavaa joten mitään perustetta korkeampaa palkkaan ei. Tyypillinen henkisesti laiskan ihmisen valinta.


    • kunnia siivoojille

      Eli siivoojan työllä pärjää mutta rahaa ei jää paljon mihinkään? Surullista kun ajatelee että siivous on työtä siinä missä muukin, eikä mitään paskahommaa.

      • siivous kunniaan

        Niinpä. Jos kukaan meistä ei siivoaisi oltaisiin todella likaisessa ja epähygieenisessä ympäristössä. Ilman siivousta ei pyöri sairaalat,tehtaat Ym. Kaupat ja muut yleiset tilat olisivat todella inhottavia. Yleiset wc:t ovat siivouksesta huolimatta välillä epäsiistit. Ei johdu siivoojista vaan käyttäjistä.myös muut yleiset tilat.. Olis Se ikävää jos joutuisi kulkemaan roskan, paskan Ym eritteiden seassa. Ravintoloissa en uskaltaisi käydä jos siellä ei ole siistiä. Itse arvostan siivoustyötä ja pidän sitä todella tärkeänä. Siisti ympäristö on myös turvallisempi. Eikä kaiken maailman pöpöt ja bakteerit elä puhtaassa paikassa niin helposti,kuin saastassa. Miettikää ihmiset oikeasti sitä siivoojaa.. Joskus varsinkin kun roskaatte ja sotkette yleisiä tiloja. Kun on siistiä niin ei välttämättä tule ajatelleeksi sitä,että joku ihminen sen siisteyden on saanut aikaan omalla työllään. Ja siitä tärkeästä työstä saa säälittävän korvauksen, mutta jaksaa silti päivästä toiseen toisten sotkuja siivota. Kiitos kaikille siivoojille!


    • Huonot palkat

      Julkisella puolella - sairaaloiden sairaalahuoltajat, koulujen siivoojat, kuntien virastojen siivoojat - palkka on parempi ja työ on kokoaikaista. Yksityisillä siivousliikkeillä minimipalkka lienee noin 8-9 euroa tunnissa osa-aikatyö 2-5 tuntia päivässä.

      Katsokaa Dokumenttiprojektin ohjelma "Siivouspäivä" hotellin kerrossiivoojista:
      - http://ohjelmat.yle.fi/dokumenttiprojekti/siivouspaiva

    • vironpuolesta

      Minä kyllä yksityisenä maksan 12 euroa tunnilota ja niin tekee lähes kaikki muutkin. Palkkaan vain virolaisia, niin ne työtkin tulee tehtyä. Se kuintekin tärkeintä alalla, että siivotaan. Suomalaiset sanoo vaan "tartteeks sen nyt noin olla" "eihän kukaan muukaan noin tee"
      Niin jos sattui suomalaisen haastatteluun edes saamaan. Yksikin nainen sanoi ettei voi tulla haastatteluun kun tämä alue hänelle vierasta. Kuitenkin laittoi hakemukseen "elän uusille haasteille". Sitten ehdotti kodin vieressä olevaa heseä haastatteluun..
      Siivoojat eivät ole sitä fiksuinta sakkia, siis usomalaiset.

    • Porvoostahei

      No tottakai lähes kaikki maksavat tuon verran. Ja varsinkin virolaisille, sehän on selvä! He hoitavat hommat käden käänteessä ja suorastaan lentäen. Ainoastaan vastaan lentelevät lehmät joskus hidastavat tahtia. :)

    • sutipöldsd

      Mitä siivoojan kuukausipalkka lienee? Viisi päivää viikossa ja kahdeksan tuntia.

    • nipin napin

      Olin jäämässä kesälomalle ja esimieheni kysyi: aiotkos lähteä matkustelemaan? Teki mieleni tokaista: luuletkos, että minulla on varaa? Taitaa olla hyvä palkka siivousfirman päälliköillä.

      • ...

        En tiedä oliko hän aivan tosissaan vai oliko piilovit*uilua. Esimiehet saavat sellaista 2500/kk.


      • ei riitä tulot
        ... kirjoitti:

        En tiedä oliko hän aivan tosissaan vai oliko piilovit*uilua. Esimiehet saavat sellaista 2500/kk.

        Hyvä jos laskut saa maksettua... Välillä joutuu niitäkin sopimaan.. Liian Pieni. Palkka.. Ei riitä mihinkään. Harmittaa, että siivoojilla on liian pienet tulot. Töissä kokopäiväisesti 7,5h. Kuulemma työttömänä saa melkein saman rahan kotona maksamalla.. Miksi alalle ei hakeudu työntekijöitä?? Palkan takia...


      • Ei ikinä siivoojaksi
        ei riitä tulot kirjoitti:

        Hyvä jos laskut saa maksettua... Välillä joutuu niitäkin sopimaan.. Liian Pieni. Palkka.. Ei riitä mihinkään. Harmittaa, että siivoojilla on liian pienet tulot. Töissä kokopäiväisesti 7,5h. Kuulemma työttömänä saa melkein saman rahan kotona maksamalla.. Miksi alalle ei hakeudu työntekijöitä?? Palkan takia...

        Kannattaisiko opiskella muuhun ammattiin??? Siivouksella elää vain siivousyrittäjä, joka saa palkattua mahdollisimman halpaa ja nöyrää, tarvittaessa töihin kutsuttavaa työvoimaa. Siis kielitaidottomia maahanmuuttajia. Siivousala pyörii työntekijöiden alipalkkauksen, osa-aikatyön ja kohtuuttoman työtaakan varassa. Alalla on paljon harmaata taloutta ja epärehellisiä yrittäjiä.

        Ulkomaalaisille siivoojille ei makseta kunnon palkkaa ja lakisääteisiä vuorolisiä. Huonon kielitaidon takia he eivät ymmärrä Suomen lakeja ja työehtosopimuksia. Työnantajien on helppo "kusettaa" työntekijää, joka ei tunne alan TESsiä, työaikalakia eikä osaa ajaa oikeuksiaan. .


    • Kusessa

      Syy on järjestelmän.

    • rahareikä

      Mieheni opiskelee, minä siivoan sairaalassa. Ammattinimikkeltäni olen laitoshuoltaja, ammattiin valmistuin vuosi sitten. Käymme ravintolassa syömässä pari kertaa kuukaudessa, samoin elokuvissa, ulkomaille emme ole lähteneet (ruotsia pidemmälle), kun emme halua antaa koiraa kenenkään hoitoon pitkäksi aikaa, mutta rahat on kerätty ameriikan matkaa varten tai sitten pahan päivän varalle. Rahat riittää kaikkiin menoihin ja kuuden viikon välein tulee lisät, niin silloin tehdään suuremmat hankinnat.
      Minulla ei ole vielä mitään ikälisiä, kun olen alan vaihtaja, neljä vuotta olen työskennnellyt laikkarina. Viime vuoden vuosi tulot olivat hieman yli 36tuhatta. Teen kolmivuoro työtä, enkä vieroksu ylitöitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe