Menestyvän tarina

Johtaja7401

Olen juuri 40 v. täyttänyt mies. Kaikki on niin sanotusti kunnossa: ihana perhe, työ, asunto, hyvä palkka jne jne.

Ongelma on se että en oikein jaksa. Vastuullinen työ vie paljon energiaa, se kuluttaa. Kotona olen vaimon sanojen mukaan vain haamu. Teen kyllä mekaanisesti asioita, mutta draivi ja läsnäolo puuttuu. Iltaisin vaan yritän toipua päivän henkisestä kuormituksesta. Matkustan myös jonkin verran, noin 100 päivää vuodessa. Niistäkin täytyy toipua, joten energiaa ei enää tahdo riittää.

Muut elämäntapani ovat terveellisiä, syön hyvin, harrastan liikuntaa aina kun ehdin. En tupakoi ja alkoholia käytän todella vähän, 1 saunaolut viikossa tai ruoan kanssa lasi viiniä.

Työ vie minusta lähes kaiken. Haluaisin "normaalimman" työn ja muutakin elämää. Päivä kerrallaan menee, mutta en näe kestävänä ratkaisuna että tämä jatkuisi enää pitkään. Ajatus siitä että hakisin helpompaa työtä tuntuu vapauttavalta. Se ei vaan ole helppoa tällä koulutuksella, kokemuksella ja näinä vaikeina taloudellisina aikoina.

33

1898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäkö

      Selviä loppuunpalamisen oireita. Jos et muuta työnkuvaasi niin jossainvaiheessa naksahtaa ja sitten toipumisessa menee pitkään. Koeta löytää vähemmän kuormittavaa työtä itsellesi.

    • bipo2

      Kertomuksesi on kuin omasta elämästäni samassa iässä. Tuohon lisättynä vielä että heräsin aamuisin neljältä miettimään työasioita. Minulla kesti kaksi vuotta tuota Sinun mainitsemaa olotilaa ja sitten naksahti. Burn out ja kaksisuuntainen mielialahäiriö. Menetin johtajan tehtäväni ja minut siirrettiin vähemmän vaativin tehtäviin. Palkka laski roimasti. Kolme kuukautta sairauslomaa, jossa jouduin kelaamaan koko elämääni miten olin siihen tilaan joutunut. Terapiassa sanottiin, että minulla oli vaativuuden tunnelukko, joka toimintamallina uuvutti. Nyt olen 44 ja pari vuotta mennyt parempaan suuntaan. Uusiin paremmin palkattuihin tehtäviin olen juuri tehnyt sopimuksen, mutta ei kuitenkaan enää ikinä niin vaativia kuin johtajana oli.
      Voimia Sinulle ja koita löytää nykyisessä työssäsi vähemmän kuluttava tapa tehdä työtä. Jos ei onnistu, niin sitten suosittelen vähemmän vaativia tehtäviä.

    • Johtaja7401

      Kiitos teille kommenteista! Ylikuormitus on tuttua ja unettomuus; v. 2008-2009 olin pari vuotta nukkumatta, heräsin klo kolmen aikaan viimeistään. Sitten hain apua ja sain lääkitystä, sain unen kohdalleen. Vuodessa saimme muutoksia, selvisin jo pois lääkkeestä. 2012 rumba alkoi taas, aloitin unilääkkeen uudestaan, kävin myös työterveyspsykologilla ja sain työkaluja ja apua asiaan. Kaikki meni jo parempaan suuntaan kunnes 2013 keväällä tuli suuria organisaatiomuutoksia ja jouduin hyvänä työntekijänä entistä vastuullisempaan tehtävään. Otin tehtävän vastaan koska tunsin vastuuta organisaatiosta enkä halunnut jättää työkavereita pulaan. Tilanne firmassa on nyt parempi, olen saanut homman toimimaan ja ihmiset ovat tyytyväisiä. Nyt alkaa vaan oma takki olla aika tyhjä...

      • bipo2

        Kuulostat todella vastuulliselta ja alaisiasi ajattelevalta johtajalta. Sellaisia nykytyöelämä tarvitsee! Sinun täytyy alaistesi lisäksi ajatella itseäsi. Pitää opetella olemaan myös terveellä tavalla itsekäs. Tähän sopii vertaus lentokoneesta kun happinaamarit tulee esiin. Naamari laitetaan ensin itselle ja sitten vasta muille. Et voi auttaa muita, ellet pidä huolta itsestäsi. Koska tilanne työpaikalla on hyvä ja se on sinun ansioitasi pitää sinun saada myös nauttia siitä. Sano lääkärille ettet enää jaksa. Uupumus ei kelpaa sairausloma syyksi, mutta onko jotain muuta oiretta esim. masennusta. Sopivan sairausloman (2-3 kk) jälkeen olet kuin uusi ihminen. Sen jälkeen toimivien toimintamallien päälle, itsestä huolehtimista niin homma pelittää taas.


    • Johtaja7401

      Kiitos kommentista! Täytyypä miettiä. Jään kohta mukavalle parin viikon talvilomalle ja matkustan perheen kanssa kauas. Täytyy tutkia miten se vaikuttaa; siellähän sitä on aikaa miettiäkin.

      • bipo2

        Hyvä juttu ja hyvää matkaa!


    • Hei Johtaja7401!

      Se, että kirjoitit tänne palstalle väsymyksestäsi, on minusta jo ensimmäinen merkki siitä, että olet kääntymässä etsimään hyvää muutosta elämääsi.
      Kertomasi perusteella ymmärrän, että olet venynyt jo pitkään ja elämäsi on muodostunut perättäisistä suoriutumisista selviämiseen.
      Jonkin täytyy muuttua, muuten kaikki pysyy samanlaisena - ehkä itsestäänselvä klisee, mutta silti totta. Kerroit, että voisit hakea kevyempää työtä. Kannustan sinua siihen! Mutta vaikka et saisikaan kevyempää työtä, onko sinun mahdollista jollain lailla muuttaa asennoitumistasi työhön vähemmän kokonaisvaltaiseksi? Johtajana tiedät, mitä priorisoiminen tarkoittaa. Mitä se tarkoittaa omalla kohdallasi? Mitä voisit ihan oikeasti jättää pois tai ainakin tehdä merkittävästi kevyemmällä panostuksella? Voisitko opetella että asiat tehdään riittävän hyvin, eikä priimatasolla? Ainakin joitain asioita. Ja jos perhe on sinulle tärkeä, miten voisit lisätä sen osuutta elämässäsi?

      Lisäksi noin 40-v ikään kuuluu muutenkin hyvänä ikäkausiteemana elämän merkityksellisyyden ja suunnan pohdiskelu. Olet tavoittanut paljon. Mutta ehkä juossut jonkin herkkyyden, sisäisen äänen kuuntelemisen ohi? Milloin viimeksi olit leppoisa ja koit elämän virran virkistävänä tuulena? Miten voisit saada kontaktin tuohon puoleen itsessäsi uudelleen? Mistä tarvitsisi luopua?

      Voimia ja viisautta elämäsi kysymysten äärellä!

      T Meiju, diakoni

      P.S. Monilla työpaikoilla toimii myös työpaikkapappi, jonka puoleen voi kääntyä jutellakseen kuulumisistaan.

    • tie totuus elämä

      vastaus johtaja 7401 . avaa raamattu . vaikka jostain keskeltä sieltä sitten kaikki lähtee valkenemaan että elävä elämä löytyykin hylkäämisen kautta . jeesus sanoi minä olen tie totuus ja elämä joka hylkää elämänsä löytää sen . jokaisessa ihmisessä on sisällä se pieni minä se aito sellainen joka tarvii hoivaa ja tukea jokaisena elämän päivänä . ruokailu tapahtuu samassa pöydässä ihan pelkästään lapsenkaltaisena .

      • oja valhe kuolema

        "tie totuus elämä" avasin raamatun jostain sieltä keskeltä ja se aina tuntui haluavan aueta siitä kohtaa jossa oli sivu 666... Mitäs siihen sanoisit?


    • Johtaja7401

      Kiitos Meiju! Hyviä ajatuksia. Ammatti-ihmisenä osuit oikeaan monessa kohtaa. Muutoksia on ryhdyttävä nyt ajamaan, tavalla tai toisella. Muuten hajoaa pää ja loppuu muukin terveys.

    • samoja kokenut

      Minulla kokemusta myös narsistisesta työpaikasta, jossa oireilin samoin kuin sinä. Meni koko ilta toipuessa päivästä ja viikonloppu ei riittänyt, maanantaisin olin vielä tosi loppu. Yritin vain pärjätä, kunnes omat voimat olivat loppu, mun eläkevakuutusyhtiö ohjasi minut katjanoposelle ammatilliseen kuntoutukseen ja siellä sellaisen oman valmentajan kanssa kaiken muun ohessa yhdessä järkkäiltiin mulle oppisopimuskoulutus uuteen työhön. (Ihan eri alalle kuin missä olin!! Olin ennen akateemisessa vastuullisessa työssä, nyt taas työssä josta todella nautin ja saan paljon) Mä koin, että se oli mulle parempi ratkaisu kuin yksikään psykoterapeutti missä oon käyny, vaikka se ei siis ollu mitään terapiaa. Toki paljon juteltiin asioista ja tää valmentaja tuki mua ja sain purkaa siellä pahaa oloani ja pelkojani työelämää ja esimiestäni kohtaan. Luotin tähän jotenkin enemmän kuin terapeuttiin tai ystäviin.

      Oon tosi tyytyväinen siihen, että sain ihan oikeaa apua, minulle se toimi terapiaa paremmin ja bonuksena tuli uusi duunipaikka, sillä yksin en olisi varmaan uutta työtä löytänyt tai edes jaksanut sitä etsiä. Nyt vasta pitkän ajan päästä tajuan, että on olemassa mukavia työpaikkoja ja minä olen oikeasti ihan hyvä työntekijä. Näin jälkikäteen ajateltuna työpaikan vaihto oli kaikkein tärkeintä toipumisessani.

      Jos tämä voisi auttaaa sinua, niin ammatillisen kuntoutukseen täytyy tehdä hakemus saada siihen lääkäriltä b-lausunto.

      http://www.ilmarinen.fi/Production/fi/x_pdf_liitteet/x_pdf_kuntoutus/ETK2125.pdf

      Minä laitoin siihen hakemukseen rastin kohtaan " Suunnitelmaa ei vielä ole" ja sitten sinne toiveen, että pääsisin noposen valmennukseen. Kaverini oli ollut siellä, niin tiesin heistä sitä kautta. Toki suunnitelmia voi muuttaa yksinkin, mutta minusta ei olisi ollut silloin siihen. Toivotaan, että pääset pian elämässäsi uuteen vaiheeseen.

      • kokemusta-on

        Tämä on konkreettinen neuvo, olen ollut itse myös katjanoposella ja olin todella tyytyväinen että menin sinne, käytännössä elämäni muuttui ja sain sellaisen työn jossa viihdyn ja joka ei vie energiaa vaan antaa sitä. Jos sinulla on jo ammatillisen kuntoutuksen päätös, niin eläkeyhtiöön pyyntö, että pääsisinkö noposelle valmennukseen, näin minä tein, yhdellä puhelinsoitolla sain itselleni ammatti-ihmisen miettimään tulevaisuuttani kanssani.


    • 7+8

      Olet vain normaali työssäkäyvä ihminen. Onnea.

      • oravanpyörästä pois

        Ei tuo ole normaalia. Kotona oleva haamu ei ole normaalia, työpäivän jälkeen pitää pystyä jaksamaan olla myös kotona aktiivinen.


    • uupunut!!!

      Miten sinulla menee? Kiinnostaa sillä olen samassa tilanteessa, ikäisesi nainen tosin mutta muutoin samanlaisia tuntemuksia.

    • Johtaja 7401

      Uupuneelle:

      Kiitos kyselystä! Olin tosiaan perheen kanssa pitkällä lomalla ja siellä tulin asian kanssa sinuiksi, että jotain todella täytyy tehdä ja päätin pyrkiä tästä tilanteesta pois. Olen päättänyt hakea uutta työtä. Hoidan nykyistä työtäni edelleen, mutta katselen uusia sopivia työpaikkoja ja hieman erilaisia tehtäviä. Yhden hakemuksen olen jo laittanut menemään, katsotaan poikiiko se mitään. Pidän kuitenkin silmäni auki ja katselen uusia mahdollisuuksia. Tuntuu auttavan tämä asia, tuntuu helpommalta kun päätös on tehty ja jonkinlainen ulospääsytie näkyvissä, ainakin toiveissa.

      Tsemppiä sinnekin! Laita joskus kuulumisia miten menee.

    • uupunut!!!

      Kuulumisesi kuulostaa tosi hyvälle ja antaa toivoa minullekin. Itse olen ajatellut pyytää eläkeyhtiön ammatillista kuntoutusta ja tuota omaa valmentajaa avuksi, sillä luulen että tarvitsen koulutusta uudelle alalle. Nykyinen ammattini on niin kapea-alainen, etten pysty tekemään oikeastaan mitään muuta työtä kuin tätä ja tätä en pysty pitkään tekemään. Tosi hienoa, että sinulla näkyy jo valoa tunnelin päässä, kirjoittamasi oli kuin omasta elämästäni. Minullakin on siis toivoa vielä! Kaikkea hyvää sinulle!

      • Johtaja7401

        Hieman päivitystä:

        Hieman olen katsellut ympärilleni ja hakenutkin jotain paikkoja, mutta eipä tosiaan ole helppoa päästä tällä kokemuksella ja koulutuksella "helpompiin" positioihin. Olen kaiketi positiivisessa kuopassa, tai vuoren harjanteella mistä ei pääse pois? :) Tuntuu olevan haastavaa vakuuttaa, että minulle tosissaan kelpaisi "vaatimattomampikin" työ.

        No Plan C kehittyy, katsotaan miten tässä käy. Jos ei muuta ilmene niin vuoden-parin päästä voisin ottaa vuorotteluvapaata/virkavapaata tms ihan koko vuoden ja latautua kunnolla. Täytyy suunnitella.... :)


      • Johtaja7401
        Johtaja7401 kirjoitti:

        Hieman päivitystä:

        Hieman olen katsellut ympärilleni ja hakenutkin jotain paikkoja, mutta eipä tosiaan ole helppoa päästä tällä kokemuksella ja koulutuksella "helpompiin" positioihin. Olen kaiketi positiivisessa kuopassa, tai vuoren harjanteella mistä ei pääse pois? :) Tuntuu olevan haastavaa vakuuttaa, että minulle tosissaan kelpaisi "vaatimattomampikin" työ.

        No Plan C kehittyy, katsotaan miten tässä käy. Jos ei muuta ilmene niin vuoden-parin päästä voisin ottaa vuorotteluvapaata/virkavapaata tms ihan koko vuoden ja latautua kunnolla. Täytyy suunnitella.... :)

        Päivitystä:

        Hyvät asiat:
        Olen tehnyt uusia suunnitelmia ja todellisia toimenpiteitä tulevaisuuteni suhteen. Eräitä uusia mahdollisuuksia on vireillä mutta ne ovat vielä avoinna. Olen siitä positiivinen, kyllä tämä rupeaa ratkeamaan kun nyt jaksaisi odottaa vaan.

        Huonot asiat:
        Nykytyössä tuntuu todella raskaalta. Hankalia, isoja asioita, paljon matkustamista; henkisesti ja fyysisestikin olen ihan poikki. Tunnen kuinka kuuluisa seinä lähestyy. Tällä viikolla tuli ihan fyysisiäkin oireita, maha reistaa, jotain ihme pulputusta, turvotusta, röyhtäilyjä ja närästystä?! (ruokavalio on OK). Sitten välillä on ihan epätodellinen olo, tuntuu kuin seuraisi itseään sivusta tai ulkopuolelta, tapahtumat vaan vyöryy ohi. Johonkin asiaan tartun, joihinkin en. Vähän hoopo olo tosiaan.

        Kun nyt jaksaisi muutaman viikon. Aika pian ratkeaa tulevaisuuteeni vaikuttavia mukavia asioita.

        Perheeltä olen saanut hyvää tukea. Se on ihanaa!


      • eks niin
        Johtaja7401 kirjoitti:

        Päivitystä:

        Hyvät asiat:
        Olen tehnyt uusia suunnitelmia ja todellisia toimenpiteitä tulevaisuuteni suhteen. Eräitä uusia mahdollisuuksia on vireillä mutta ne ovat vielä avoinna. Olen siitä positiivinen, kyllä tämä rupeaa ratkeamaan kun nyt jaksaisi odottaa vaan.

        Huonot asiat:
        Nykytyössä tuntuu todella raskaalta. Hankalia, isoja asioita, paljon matkustamista; henkisesti ja fyysisestikin olen ihan poikki. Tunnen kuinka kuuluisa seinä lähestyy. Tällä viikolla tuli ihan fyysisiäkin oireita, maha reistaa, jotain ihme pulputusta, turvotusta, röyhtäilyjä ja närästystä?! (ruokavalio on OK). Sitten välillä on ihan epätodellinen olo, tuntuu kuin seuraisi itseään sivusta tai ulkopuolelta, tapahtumat vaan vyöryy ohi. Johonkin asiaan tartun, joihinkin en. Vähän hoopo olo tosiaan.

        Kun nyt jaksaisi muutaman viikon. Aika pian ratkeaa tulevaisuuteeni vaikuttavia mukavia asioita.

        Perheeltä olen saanut hyvää tukea. Se on ihanaa!

        Hei Johtaja7401,

        ehkä tässä vaiheessa Sinun kuitenkin kannattaa kääntyä lääkärille? Uupumus ja masennus voi johtaa ihan somaattisiinkin sairauksiin ja päinvastoin. Ainakin nuo kilpirauhasen toiminnan hormoonit (TSH, T4V), perusverenkuva (tarkein hemoglobiini, leukarit), verensokeri, CRP olisi hyvä tarkista.

        Tsemppia!


      • Johtaja7401
        eks niin kirjoitti:

        Hei Johtaja7401,

        ehkä tässä vaiheessa Sinun kuitenkin kannattaa kääntyä lääkärille? Uupumus ja masennus voi johtaa ihan somaattisiinkin sairauksiin ja päinvastoin. Ainakin nuo kilpirauhasen toiminnan hormoonit (TSH, T4V), perusverenkuva (tarkein hemoglobiini, leukarit), verensokeri, CRP olisi hyvä tarkista.

        Tsemppia!

        Kävin lääkärillä, en enää jaksanut. Jouduin/pääsin heti sairauslomalle, vakavia oireita. Muutaman viikon päästä uusi kontrolli. Lääkitystä tuli myös. Nyt vain oleilua. Enpä tajunnut itse että tilanne olisi niin vakava...


      • Kokenut saman
        Johtaja7401 kirjoitti:

        Kävin lääkärillä, en enää jaksanut. Jouduin/pääsin heti sairauslomalle, vakavia oireita. Muutaman viikon päästä uusi kontrolli. Lääkitystä tuli myös. Nyt vain oleilua. Enpä tajunnut itse että tilanne olisi niin vakava...

        Anna itsellesi lupa hengähtää!


    • itseeksyssissä

      Nyt vain lepoa vaan rauhassa. Muutamakin viikko tekee jo todella hyvää ja toivottavasti selkeyttää ajatuksia. Hieno juttu sekin että perheesi tukee sinua, siitä on varmasti paljon apua. Kaikkea hyvää!

    • Johtaja7401

      Aattelin laittaa vähän kuulumisia:

      Olin 4,5 kk sairauslomalla. Nyt olen palannut töihin entisiin asiantuntijatehtäviin, en enää tee esimiestehtäviä. Työaika on aluksi lyhyempi, 6 h päivässä.

      Ihan hyvin on mennyt, paitsi huomaan kyllä että kognitiiviset kyvyt ovat heikentyneet; muisti, keskittyminen, prosessoinnin nopeus... Vuorokausirytmi heittelee, välillä tulee näitä aamuneljän heräämisiä kuten tänäänkin. Kai tämä tästä pikkuhilljaa, mutta aikaa tuntuu ottavan...

      • Kokenut saman

        Kiva kuulla kuulumisiasi ja mukava huomata, että parempaan päin. Kyllä se ottaa aikaa toipuminen. Itse teen nyt vaihteeksi asiantuntijatyötä, komennukselle toišella paikkakunnalla, toisessa työyhteisössä. Ihanalta on tuntunut ja saanut hyviä onnistumisen kokemuksia. Mukavaa joulunodotusta sinulle ja perheellesi!


      • ohtaja7401
        Kokenut saman kirjoitti:

        Kiva kuulla kuulumisiasi ja mukava huomata, että parempaan päin. Kyllä se ottaa aikaa toipuminen. Itse teen nyt vaihteeksi asiantuntijatyötä, komennukselle toišella paikkakunnalla, toisessa työyhteisössä. Ihanalta on tuntunut ja saanut hyviä onnistumisen kokemuksia. Mukavaa joulunodotusta sinulle ja perheellesi!

        Kiitos! Kun vaan osaisi olla ruoskimatta itseään ja hyväksyä tilanne; että aikaa menee.


      • Elämä jatkuu
        ohtaja7401 kirjoitti:

        Kiitos! Kun vaan osaisi olla ruoskimatta itseään ja hyväksyä tilanne; että aikaa menee.

        Anna aikaa itsellesi ja mieti, mikä on elämässäsi lopullisen tärkeää.
        Onko se sisäinen rauha, hyvät ihmissuhteet ja perhe.

        Itse selvisin erinomaisen terapeutin avulla oppimalla priorisoimaan itselleni tärkeimmät asiat.


      • oppiajaajatella
        Elämä jatkuu kirjoitti:

        Anna aikaa itsellesi ja mieti, mikä on elämässäsi lopullisen tärkeää.
        Onko se sisäinen rauha, hyvät ihmissuhteet ja perhe.

        Itse selvisin erinomaisen terapeutin avulla oppimalla priorisoimaan itselleni tärkeimmät asiat.

        Itse selvisin kuuntelemalla itseäni. Lääkäreistä ei apua ollut.


      • yksiaiemminkirjoit

        Mä vaihdoi työtä ja asuinpaikkakuntaa, pääsin ammatilliseen kuntoutukseen.


    • johtaja7401

      Kaikki hyvin. Takaisin johtotehtävässä. Töissä on mukavaa ja hermot lepää. Papin ja oma rukoilu on vienyt eteenpäin. Entistä vahvempana kohti loppuelämää. Oppinut nauttimaan elämän pienistä asioista. Loppujen lopuksi kaikki aika hyvin. Johtaja olen ja perhekin on olemassa. Perheenkin pää olen, kyläpäällikkö. Pikkujohtajien kasvua on mukava seurata, vaikka kasvattaminen on vastuullista puuhaa. Onneksi vastuu ei ole vain minulla. Näinä päivinä alamme töissä ja perheen keskuudessa hiljentyä joulun viettoon. Kyllä taas kinkku maistuu vuoden tauon jälkeen. Raketit paukkuvatkin taas silloin, kun pamahtaa. Ehkä otan lasin shamppanjaa, ehkä en. Nyt on taas aikaa miettiä ja kelailla, mikä on.

      • Eteenpäin

        Hienoja kuulumisia:)
        Tsemppi ja voimia jatkoon.


      • naisyrittäjä

        Hyvä , että loma auttoi ja rukoilu.
        Loppuun palaminen on minulle tuttua yrittäjänä.

        Olet tainnut saada hyvän lääkärin , jos ei ole lääkkeillä liikaa hoitanut ylirasitusta ja keski-ikäistymistä.

        Varoittavia esimerkkejä hoitovirheistä on lähipiirissä ihan tarpeeeksi : uupumukseen määrätään masennus -, psyykken- ja unilääkkeitä .
        Seurauksena lääkeriippuvainen , lääkeistä dementoituva ihminen.
        Jos yittää parantaa tilannettaan , joutuu käymään vieroitusoireiden koko kirjon läpi ilman tukea. Toipuminen lääkkeistä kestää vähintään vuoden.

        Työn tekeminen on mukavaa , haasteet elämässä antoisia , mutta rajansa kaikella
        . Paras tunne on tullut , kun on saanut nuoremmat kantamaan vastuuta ja sillä oma taakka keventynyt.


      • johtaja7401

        Paskapuhetta, ei ollut minun tekstiäni. Että jotkut kehtaa leikkiä tällaisella asialla. Tosi typerää.
        T. Aito & alkuperäinen kirjoittaja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe