perhepäivähoito

Mirttii hän

Nyt tässä pähkäilen...Meillä on 2 lasta. Toinen pian 1 vuotias,ja toinen 2.5 vuotias. Mietitään tässä nyt,että päiväkotiin ei vielä tuota pienempää haluta. Vanhempi olisi sinne varmaankin jo riittävän kypsä. Mutta mielummin haluttaisiin samaan paikkaan kumpikin.

Mutta täälläkin on tarjolla niin yksityisiä kuin kunnallisiakin hoitajia! Onko maksuissa kovastikkin eroja? Miellän,että kunnallinen olisi halvempaa? Mutta onko hoidon tasossa eroja? Onko yksityiset hoitajat mitenkään valvottuja? Vai ovatko ihan "villimiehiä"?

15

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monta pointtia

      Kyllä yksityiset ovat aika lailla valvomattomia, mutta ei se tarkoita että huonoja olisivat. Pph:ksi ei yleensä aleta ettei sitä hommaa todella haluta tehdä ja rikosrekisteriote vaaditaan kaikilta.
      Hinta, joka jää teidän maksettavaksenne on suunnilleen saman kokoinen.
      Yksityisillä ei useinkaan ole tarjota varahoitopaikkaa omien lomiensa ajaksi, vaan teillä täytyy olla varahoidot itsellänne jos hoitaja vaikka yllättäen sairastuu.
      Kunnallisilla on varahoito kunnan puolesta, eikä se maksa teille mitään ylimääräistä, paikka tosin saattaa vaihtua, jos on ruuhkaa vakituisessa varahoidossa. Kunnallisilla on aika paljon poissaoloja, kun on lomat, tasausvapaat, sairastumiset ja koulutukset. Yksityisten lomat ja vapaat sovitaan erikseen, samoin hoitajan sairausloman palkallisuus...

    • agasa

      Kunnallisilta vaaditaan yleensä joko pph-koulutus tai muut soveltuva hoito- tai kasvatusalan koulutus, Yksityiseksi voi ryhtyä millä koulutuksella vaan tai vaikka ihan ilman koulututa. Kahden lapsen hoidattaminen tulee halvemmaksi kunnallisella pph:lla. Eikä niitä vapaita hoitajalla välttämättä niin kauheasti ole, tasausvapaatkin on monilla muitten lomien yhteydessä. 2,5-vuotias on vielä pieni eikä tarvitse isoa lapsiryhmää. Perhepäivähoidossa saa ihan saman hoidon ja kasvatuksen kuin päiväkodissakin, mutta pienessä ryhmässä ja samalta tutulta hoitajalta.

    • ergzgfr

      Itse veisin ja vein lapset perhepäivähoitajalle (yksityinen), koska tunsin hoitajan ja hän asui aivan lähellä. Mikäli et ole yh tai pienituloinen (jolloin saat kelalta hoitolisää), niin tuo maksu on kyllä kalliimpi kuin kunnallisella tai ekan vuoden olivat osa-aikaisesti 3 päivää viikossa ja nyt kun nuorin täytti 3v, niin maksu nousi ja tällä hetkellä maksamme 4 hoitopäivästä viikossa yhteensä 640e/kk eli varmaan 100-200e/kk kuin kunnallisella! Mutta haluatko, että lastesi hoito on halpaa vai hyvää? Moni on valmis ostamaan hienon talon ja auton, mutta kukaan ei halua maksaa hoidosta mitään. Lapset viihtyvät ja siksi en halua heitä muualle. Hoidossa on vain kolme lasta, käyvät harrastuksissa ja näkevät päivittäin muita lapsia, se riittää eskariin asti.

    • fghfghhh

      Meidän kunnassa, myöskään kunnallisilla, vakituisilla perhepäivähoitajilla ei ole mitään alan koulutusta, paitsi muutamalla, jotka ovat sen itse hankkineet. Laki sanoo, että esimies päättää mikä on soveltuva koulutus, ja meillä hoitajapulan takia se voi olla ihan mitä vaan siivoojasta putkimieheen.

      • PphAt

        Meidän kunnassa taas vaaditaan kaikilta uusilta alalle soveltuva koulutus. Enään ei palkata kouluttamatonta ja vain "elämänkokemusta omaavaa" hoitajaa.
        Joillakin vanhemiila, pitkään työtään tehneillä hoitajilla, ei ole mitään koulutusta alalle, mutta he jäänevät eläkkeelle 5 vuoden sisään kaikki.
        Ja kolutuksen täytyy olla oikeasti perhepäivähoitajalle soveltuva, eikä mikään putkimiehen tutkinto.


      • Korjaus
        PphAt kirjoitti:

        Meidän kunnassa taas vaaditaan kaikilta uusilta alalle soveltuva koulutus. Enään ei palkata kouluttamatonta ja vain "elämänkokemusta omaavaa" hoitajaa.
        Joillakin vanhemiila, pitkään työtään tehneillä hoitajilla, ei ole mitään koulutusta alalle, mutta he jäänevät eläkkeelle 5 vuoden sisään kaikki.
        Ja kolutuksen täytyy olla oikeasti perhepäivähoitajalle soveltuva, eikä mikään putkimiehen tutkinto.

        Sen sanan oikea kirjoitusasu on enää. Miksi se n-kirjain on aina pakko sinne loppuun laittaa? Ulkomaalainenko olet?


      • Enään enään enään
        Korjaus kirjoitti:

        Sen sanan oikea kirjoitusasu on enää. Miksi se n-kirjain on aina pakko sinne loppuun laittaa? Ulkomaalainenko olet?

        Sinulla ei ollut aiheeseen liittyvää järkevää sanomista, niin puutut ännään. Hieno homma!


      • Kutakuinkin
        Korjaus kirjoitti:

        Sen sanan oikea kirjoitusasu on enää. Miksi se n-kirjain on aina pakko sinne loppuun laittaa? Ulkomaalainenko olet?

        Nyt saa alkaa tekemään ja enään ei olla niin nuukia. Kieli elää ja ihmisten kuuluu elää kielen mukana. Ei pidä halkoa hiuksia. Mummo vainaa sanoi jo aikoinaan että, näsäviisaus ei ole viisautta.


    • ypph1

      Yksityisiä perhepäivähoitajia valvoo kunta ihan samalla tavalla kuten kunnallisiakin.Myös koulutus alalle vaaditaan nykyään.Yksityinen saattaa olla kalliimpi mutta todennäköisesti myös tarjoaa jotain ekstraa toisin kuin kunnallinen.

      • pph täälläkin

        No tuskimpa valvonta samantasoista on. Meillä ainakin ohjaaja käy kotikäynneillä ja myös kelto tekee kotikäyntejä jokaiseen ryhmään. Meillä on myös paljon pakollisia kuin myös vapaaehtoisia koulutuksia, joita tuskin yksityisillä on. Samoin viikko- ja kuukausisuunnitelmat annetaan ohjaajalle tarkistettaviksi ja hyväksyttäviksi. Myös vasuhin saamme opastuksen ja lasten siirtyessä esim.päiväkotiin tai eskariin ne seuraavat lapsen mukana.(Eli kukaan ei voi jättää tekemättä) Kokoamme myös kasvunkansioita jokaisesta lapsesta ja sekä vanhemmat että ohjaaja voi halutessaan vilkaista niitä.

        Kunnassamme on myös yksityisiä hoitajia, mutta ei ko.asiat heitä koske. Ei heille kukaan alun jälkeen tee kotikäyntejä eikä esim. koulutukset ym. jutut koske heitä.


    • Ypphoitaja

      Meidän kunnassa valvotaan yksityisiä ihan yhtä paljon kuin kunnallisiakin.
      Kelto ei käy kunnallisillakaan jos ei aihetta, siis ongelmalapsia jonka takia käynti on tarpeen.
      Ohjaaja käy ainakin kerran vuodessa, joskus tarpeen vaatiessa useamminkin.

      Meillä on ihan oma. Henkilö yksityistä perhepäivähoitoa valvomassa. Hänelle pitää ilmoittaa kaikki hoidossa olevat lapset ja myös jos joku lopettaa hänen kauttaan saa myös uusia hoitolapsia.
      Koulutuksiakin on ohjaajan järjestämiä 2 kertaa vuodessa. Sekä omaehtoisia koulutuksia kaikille kiinnostuneille järjestää esim. Nuori suomi, jameilläpäin myös oma yksityisten hoitajien yhdistys, joka antaa jäsenilleen hoitosopimukset, vasut, kasvunkansiot jne.
      Juuri kävimme ensiapukoulutuksen, joka oli. Toki vapaaehtoinen, mutta. Kunnallisena hoitajana ollessani ei tämmöisiä järjestetty.
      Kerrankin kunnallisena olessani meni 3 vuotta että ohjaaja eikäynyt ollenkaan luonani. Pari kertaa kävi ovella kääntymässä koska eiollut aikaa tulla sisälle juttelemaan. Nykyään ohjaaja käy ainakin kerranvuodessa.
      Koulutus ja rikosrekisteri vaaditaan kaikilta täälläpäin.
      Kunnallisilla on työaikalaki, joka rajoittaa työaikaa ja siksi lapsia viedään varahoitoon vähän joka toinen viikko. Yksityisiä tämä ei koske.
      Kunnalliset eivät saa käyttää omaa autoa, vaikka sejoissain tapauksissa olisi järkevää ja vaikka vanhemmat sen sallivat. Ei vaikka linja- autolla kulkeminen on lähes mahdoton ajatus. (Eli matkalinja-autopysäkille on 1,5 km eikä ole katuvaloja)
      Minun työni olisi loppunut ellen olisi siirtynyt yksityiseksi, koskavanhemmat halusivat lapsensa kerhoihin, enkä voinut kunnallisena sitä tarjota.
      Mutta nyt voin ja lapsia on riittänyt hoitoon tulevaksi.
      Ainoa miinus on että varahoitopaikkaa ei ole, mutta enpäsitä ole kertaakaan vielä tarvinnut. Toki perheillä on sitä varten oma turvaverkko eli mummot, tädit jne.
      Mutta jokainen toki valitsee sen hoitomuodon jonka. Haluaa.

      • aiemmin kir.pph

        Jeps! Meidän kunnassa kaikilla pph.lla on oltava voimassa oleva EA-koulutus. Kunta järjestää aina tarvittaessa EA-koulutuksia sekä ykköstä että kakkosta ja tietty kertauskoulutukset. Koskee koko päivähoitoa sekä mm.opettajia.

        Osa perhepäivähoitajistamme kuljettaa lapsia tarvittaessa autolla, mutta siihen pyytävät vanhemmilta kirjallisen luvan. Tämä ohjaajan suostumuksella. Itse en kuljeta, koska minulla ei ole tarvetta siihen.. Leikkipuistot ja metsä kävelymatkan päässä... Varahoitopaikat lapsilla on aina päiväkotiryhmissä (aina sama paikka) eikä niitä tasausvapaita koko ajan ole, joillakin hoitajilla ei koskaan. Itselläni n.1-2 päivää kuukaudessa .

        Tuntuu joskus että yksityiset hoitajat toimivat nyt samoin ehdoin kuin pph.t joskus ennen muinoin. Uuvuttavat itsensä ja perheensä pitkillä työpäivillä ja joutuvat stressaamaan varahoitopaikkojen vuoksi, kuten me kunnalliset joskus vuosia sitten. Minä en ainakaan kaipaa sitä aikaa takaisin.


    • kerhosta

      Mitä kerhossa saa sellaista mitä pph ei itse pysty/osaa tarjota? En ymmärrä. Minä vien lapseni yhteen hoitoon oman työssäkäyntini ajaksi, en hoitopaikkoihin. Tahdon, että tämä yksi hoitopaikka tarjoaa lapselleni hänen kehitystään vastaavat puitteet itse, eikä delegoi tätä hommaa muille tädeille.

    • yksityinen

      No jos esim. ryhmässä on yksi isompi lapsi ja loput pieniä, isompi saa kerhossa oman ikäistä seuraa ja tutustuu ikäluokkaansa eskaria ja koulua varten.

    • edelleen yksityinen

      Esim. minun ryhmässäni vanhin lapseni on omani. Hänen leikkinsä ovat jo aivan eri tasolla kuin nuorempien, joiden kanssa kyllä leikkii silti mielellään. Puuhaa ja taide-, tai tiedollisia elämyksiä pystyn kyllä järjestämään, mutta en omaa suunnilleen samalla tasolla leikkivää kaveria, kun asumme seudulla, jossa se ei aina löydy puistostakaan. Isompi lapseni on leikkinyt omien kavereidensa kanssa jo useamman vuoden ja pientä selvästi harmittaa ettei hänellä ole vastaavaa omaa kaveria jonka kanssa olla kahdestaan. Siksipä toivon, että pystyisin järjestämään oman lapseni kerhoon kulkemiset syksyllä niin, että pääsisi edes kerran viikossa pariksi tunniksi tutustumaan ikäisiinsä. Kulkeminenkin on kuitenkin hankalaa, kun on nuo hoitolapset, välimatkat, aikataulut...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe