Tetralysal antibiootti

tetriseitoimi

Hei vaan kaikille.

Juttu on aika pitkä, joten aloitetaan ihan alusta.

Marraskuussa 2013 lääkäri määräsi minulle Tetralysal antibioottia aknen hoitoon. Vastaanotolla lääkäri antoi ohjeita antibiootin käyttöön, kertoi milloin otetana ja monestiko päivässä, ja kertoi myös, että antibiootti tulee ottaa kevyen aterian yhteydessä, ei maitoa tai maitotuotteita.
Marssin sitten apteekkiin reseptin kanssa, missä apteekkari kertoi minulle, että kannattaisi vaihtaa Lymecycline actavis antibioottiin koska sen saa plajon halvemmalla. Lääkäri oli jo vastaanotolla sanonut, että saa vaihtaa jos haluaa kun olin kysynyt hintaa, joten vaihdoin sitten halvempaan. Kyseessä oli 100 kapselin paketti ja söin Lymecycline actavista siis 2 kapselia päivässä kuukauden ajan. Tämän jälkeen yksi kapseli. Lymecycline actavistakin tuli pakkausselosteen mukaan syödä kevyen aterian yhteydessä, ei maitoa, tai maitotuotteita.
Tammikuussa tuo 100 kapselin Lymecycline actavis sitten tuli syötyä loppuun. Lääkäri uusi reseptin ja menin hakemaan apteekista toista pakettia, koska kuuri jatkui vielä. Apteekista ilmoitettiin ettei Lymecycline actavista ole enää saatavilla (?), ja oli pakko siis ottaa Tetralysal. Apteekkari vakuutti, ettei ole haittaa vaihtaa lääkettä kesken kuurin, koska vaikuttava aine on sama.
Toin Tetralysalin sitten kotiin ja luin pakkausselosteen. Siinä luki, että ruoka voi vaikuttaa Tetralysalin imeytymiseen, joten kapseli tulee ottaa vähintään tuntia ennen ateriaa, tai kaksi tuntia aterian jälkeen. Muistin, että lääkäri oli sanonut, että se tulisi ottaa kevyen aterian yhteydessä (hänhän määräsi minulle alun perin juuri Tetralysalia, vaikka otinkin apteekista Lymecycline actaviksen) mutta päädyin kuitenkin ottamaan Tetralysalia pakkausselosteen ohjeen mukaan.

Nyt on kulunut noin kuukausi Tetralysalia syödessä ja ongelma on siis se, että akne on ottanu reilusti takapakkia. Kaulaan on ilmestynyt muutama isompi finni ja poskiin useampi pikkuinen finni. Sinä aamuna kun otin viimeisen Lymecycline actavis kapselin, kasvoni olivat muutamaa mustapäätä lukuunottamatta lähes puhtaat. Finnejä alkoi ilmestyä pari päivää sen jälkeen kun aloin syödä Tetralysalia. Kuvittelin sen ensin johtuvan siitä, että otin kapselin ennen ateriaa, ja vaihdoin lääkärin neuvomaan tapaan ottaa kapseli ruoan yhteydessä. Tämä ei tuonu muutosta. Kasvoissani on edelleen finnejä, nyt ne tosin ovat pääsääntöisesti pienempiä finnejä. Lääkärillekin soittaessani sain neuvon jatkaa Tetralysalin syömistä ja seurata tilannetta, että se varmasti kuulemma tasoittuu. Ei ole niin tapahtunut ainakaan vielä.

Osaisiko joku täällä sanoa, mistä tuo takapakki johtuu? Tuleeko Tetralysal auttamaan ajan kuluessa, alkoiko kuuri tavallaan alusta kun antibiootti vaihtui? Menikö kuuri pilalle kun piti vaihtaa Lymecycline actaviksesta Tetralysaliin? Onko sillä merkitystä syökö kapselin aterian yhteydessä vai ei jos ateriassa ei ole lainkaan maitotuotteita? Olen siis syönyt näitä kapseleita aamiaisella ja aamiaiseni koostuu teestä ja puurosta, ei siis sisällä maitoa, tai muita maitotuotteita. Onko olemassa vaara, että elimistöni on kehittänyt tälle lääkkeelle jonkun resistenssin, eikä antibiootti enää auta lainkaan?

Kiitän kovasti avusta.

5

8052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikuinen nppylänaama

      Hei! Kyllä tuota lymecycline ackavista saa vielä. Ite hain just viikko aikaa. eli taisi apteekkari puhua höpöjä kun väitti ettei muka saa...tai oli heiltä loppu eikä viitsinyt tilata! tuohon en osaa sanoa että vaikuttiko lääkkeen vaihto ihon huononemiseen, ite olen syönyt kyllä tetralysaliakin ja tehonnut on.

    • *shandie

      Itsekin juuri tulin kotiin Lymecycline Actavis -paketin kanssa, joten kyllä sitä apteekista saa. Voisiko olla niin että ko apteekist tämä tuote oli vain loppu?

      Aika paljon oli pakkausselosteessa sivuvaikutuksia mainittu :-/ Täytyy toivoa että mitään ei kuitenkaan ilmene...

    • lääkekokeilija

      Osaisiko joku täällä sanoa, mistä tuo takapakki johtuu?
      - ei aavistustakaan.

      Tuleeko Tetralysal auttamaan ajan kuluessa, alkoiko kuuri tavallaan alusta kun antibiootti vaihtui?
      - kuuri ei tavallaan alkanut alusta, kun käyttämäsi lääkkeen tuotenimi muuttui. Sisältähän se samaa vaikuttavaa, joten elimistösi ei periaatteessa olisi pitänyt huomata käyttämäsi lääkkeen markkinointinimen muutosta.

      Menikö kuuri pilalle kun piti vaihtaa Lymecycline actaviksesta Tetralysaliin?
      - ei kai. vaikuttava lääkeainehan on ihan sama!

      Onko sillä merkitystä syökö kapselin aterian yhteydessä vai ei jos ateriassa ei ole lainkaan maitotuotteita?
      - parasta noudattaa lääketehtaan antamaa lääkkeen käyttöohjetta

      Onko olemassa vaara, että elimistöni on kehittänyt tälle lääkkeelle jonkun resistenssin, eikä antibiootti enää auta lainkaan?
      - ei se resistenssi noin pian kehity. Jos syöt yhden tetralysal kuurin vuodessa, seuraavan 20 vuoden ajan, niin voi olla että sitten lopuksi lääke ei enää tehoa, kun lukuisat aikaisemmat kuurit ovat aiheuttaneet resistenssiä.

      Jos lääkkeelllä tuli vastatta, kun aloitit kuurin, niin on tosi outoa, jos kesken kuurin iho huononeen.

      Voi Tetralysal -lääkkeessä olla joka apuaine tai lisäaine, joka aiheuttaa iho-oireesi? Tuskin kukaan tietää.

    • Tonttup

      Heippa! En huomannut Lymecycline Actavis -pakkausselosteessa mainintaa alkoholista. Aloitin juuri kuurin ja loppuvuodesta pikkujouluja yms edessä. Pitääkö olla kuivin suin? Tietääkö kukaan?

    • Käyttäjä

      Lymecycline Actavis ei häiriinny alkoholin käytöstä, kunhan muistaa lääkkeen ottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe