Hetkinen - miten tässä näin kävi?

Naapurintäti

Yle uutisoi siitä, miten Forssassa lapsijengit tekevät tihutöitä ilta-aikaan. Jengeissä on mukana lapsia ihan hyvistäkin perheistä. No mutta HETKINEN! Miten tässä näin kävi? Meillä on Suomessa aivan äärettömän hienot viranomaisturvajärjestelmäet lapsille ja nuorille. On psykologeja, koulukuraattoreja, koulutusohjaajia, opinto-ohjaajia, sosiaalityöntekijöitä ja kaiken maailman muita asiantuntijoita jokaista lastan ja nuorta kohden niin paljon, että päät yhteen kolisee.

Mitä ihmettä! Ja silti näitä lapsia ei saada kuriin ja järjestykseen? Mitä ihmettä? Eikö Tampereen yliopiston sosiaalityönkurssilla ihan oikeasti osata sanoa, miten asiantuntijat saisivat nämä lapset kuriin? Meiltä vanhemmilta on viety kaikki järkevät keinot: kunnon selkäsauna ja kyläkasvattaa mentaliteetti, ja sitten vielä ihmetellään. Olisiko nyt aika kokeilla jo tuhansia vuosia toiminutta kasvatusmetodia: koivuniemenherraa? Annettaisiin noille mukuloille kunnon selkäsauna, ja jos ei vanhemmat pysty siihen, niin sitten naapurin setä tai täti. Kyllä tulisi kuri ja järjestys takaisin.

Ai mutta! Minne sitten tämä lastenparissa hyörivä sosiaalitätien armeija laitettaisiin, kun heiltä loppuisi työt...

Iloista lastenkasvatusta kaikille - tämän hulluuden keskellä :)

4

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mistfortune

      Se lapsen löyminen kurituskeinona on vähän-niinkuin pika ruoan laittaminen terveellisen ruoan sijaan.

    • minä vain

      Aikalailla nuorten ja lasten käytös kielii siitä, millaisia lasten ja nuorten vanhemmat heitä kohtelee. Antavatko vanhemmat lapselle kaiken periksi? Eivätkö vanhemmat anna lapsen tehdä mitään mitä lapsi/nuori haluaisi? Kuuntelevatko vanhemmat tarpeeksi lasta/nuorta ja miten he ottavat lapsen yleensäkkin huomioon kaiken arjen keskellä vai onko tämä toinen ääripää, että ei anneta lapsille ja nuorille minkäänlaista yksityisyyttä?

      Olen vahvasti sitä mieltä, että metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan. Jos vanhemmat ottavat vain nuoren negatiivisen käyttäytymisen huomioon, nuori huomaa, että tämä on ainut keino saada vanhemman huomiota ja se jatkuu negatiivisena käyttäytymisenä. Jos annat nuorelle liikaa köyttä, eli ei minkäänlaisia kotiintuloa aikoja tai vanhempaa ei kiinnosta nuorten kaverit ja kaveripiirit missä nuori liikkuu, nuoret luulevat silloin saavansa tehdä mitä vain. Jos taas kahlitset nuorta liikaa kotiin, niin että et anna nuorta vaikuttaa edes hieman omiin kotiintuloaikoihinsa vaan joka päivä nuoren on oltava esimerkiksi kotona klo 18.00, älä ihmettele edes, miksi nuori alkaa kapinoimaan ja karakeilemaan esimerkiksi kotoa. Jos annat nuorelle sen verran köyttä, että annat hänen esimerkiksi hieman vaikuttaa kotiin tuloaikoihin niin, että keskustelette yhdessä kotiintulo aijoista ja teette kumpikin pieniä kompromisseja, nuori huomaa sen kyllä, että häneen luotetaan ja hän saa hieman itsenäisyyttä. Näin pysyt paremmissa väleissä nuoreen, tiedät missä hän liikkuu ja kenen kanssa, ja nuori tajuaa sen kyllä, että häneen luotetaan, eikä hän halua, että luottamus katoaa nuoren ja vanhemman välillä.

      Osoita siis nuorelle välittäväsi hänestä kysymällä nuoren kuulumisia, sopimalla yhdessä kotiintuloajoista, mutta älä kahlistse liikaa. Huomaa myös nuoren positiiviset teot, älä vain negatiivisia. Sillä Jos negatiiviset teot ovat ainoita asioita koska huomioit nuoren, voit olla varma, että nuori hakee huomionsa vaikka sitten sillä tavalla.

      Vanhemman ei tarvitse olla nuoren paraskaveri, mutta ei myöskään ''kämppäkaveri'', jota ei kiinnosta nuoren kuulumiset, tekemiset ja piirit joissa liikkuu!

      • lapset poissa kotoa

        Selvästi huomaa, että kukkatädit tuossa edellä neuvovat, miten kasvattaa lapsia tässä megahypeyhteiskunnassa. Ei varmaan ole kahdella edellisellä lainkaan omia lapsia, mutta pääntietoa kyllä löytyy. No ei hätää, kun saatte omat muksut, niin voi ääni muuttua kellossa - iloista tulevaa lastenkavastusta teille.


      • Juu komppaan...
        lapset poissa kotoa kirjoitti:

        Selvästi huomaa, että kukkatädit tuossa edellä neuvovat, miten kasvattaa lapsia tässä megahypeyhteiskunnassa. Ei varmaan ole kahdella edellisellä lainkaan omia lapsia, mutta pääntietoa kyllä löytyy. No ei hätää, kun saatte omat muksut, niin voi ääni muuttua kellossa - iloista tulevaa lastenkavastusta teille.

        Itse olen kasvattanut lapseni 3 kpl aikuisiksi pienelä kurituksella (tukistus, remmin läpsäys jne.), lapsistani kasvoi sosialisia hyvin menestyneitä nuoria aikuisia joillaasia ovat todella hyvin.

        Vertailukohtana veljeni, toisella veljeljen lapsilla jopa smalaiset geenit (vaimomme olivat sisarukset).
        Hänen lapsilla ei ruumiillista eikä oikein henkistäkään kuria.
        Vanhin poika (15) peliriippuvainen ja joutuu todennäköisesti pakkohoitoon jossa vierotetaan, nuorin on jokseenkin normaali tosin hiljainen hissukka, eikä paljon sosialisia kontakteja.

        Toinen veli manaa kun vaikeuksia pitää auktoriteettiä yllä 12 ja 14 vuotiaille lapsille.

        Kummallakin veljellä tdella isoja ongelmia ja taustalla nykyajan kasvatusopit.

        Mulla tilanne että kaikki lapseni ovat ruumiillisesti vahvempia kuin minä, nuoriinkin (19) joka opiskelujen takia asuu vielä kotona potkisi taikwondo otteilla heti multa tajun kankaalle mutta kunnioitusta minua kohtaan on joten ruumiillisia kontakteja ei oteta.
        Joten paska puhetta että tukistaminen ja läpsäisyt johtavat agressioihin myöhemmin.

        Suoranainen pahoinpitely on sitten eri asia enkä hyväksy sellaista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe