Ajateltavaksi Raamatusta

viisautta Raamatusta

Tämä on kirjeestä Roomalalisille:

Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.

Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita.
17. Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä.
18. Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.
19. Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra".
20. Vaan "jos vihamiehelläsi on nälkä, ruoki häntä, jos hänellä on jano, juota häntä, sillä näin tehden sinä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle".
21. Älä anna pahan itseäsi voittaa, vaan voita sinä paha hyvällä.

http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Room.12.html

13

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että sellaista

      On niitä jotka miettivät viisauksia ja sitten on niitä joita ei muu kuin alkoholi ja elämän huolettomuus paljoakaan hetkauta, mutta elämä on, ja sen päätös sitten aikanaan, ja sitten sielu lähtee... minne?

      Älä anna pahan itseäsi voittaa, vaan voita sinä paha

      hyvällä.

    • tavallinen ateisti

      ....sitten on vielä niitäkin, jotka elävät vastuullista ja hyvää elämää huolehtien perheestään ja auttaen vieraita ja vieläpä täysin ilman hassuja uskomuksia mielikuvitusjumaliin.

      Meitä ei huoleta se mitä juuri itselle tapahtuu kuoleman jälkeen. Meille tärkeintä on se aika jonka saamme elää vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Ja tietysti se, että niille muille jotka jäävät meidän jälkeemme, olisi hyvät ja turvalliset oltavat kaikin puolin.

      Miksikö? Koska välitämme ihan ihmisen vuoksi emmekä miellyttääksemme satuolentoja.

    • "Jeesus on Herra" ja

      autuaat ihmiset rakastaa Jeesusta palavasti. Jeesuksen sanat ovat Raamatussa ja Totuuden Hengessä. Voiko ihminen sitten erottaa henget mitkä hänelle voivat esittää asioita tavalla ja toisella jopa suorana puheena? Loppujen lopuksi vaikea tätä sanoa. Kun henget vaikuttavat niin miten voi ihminen tietää sen nimeä tai sitä mikä on tuon hengen totuudellinen suhde Jeesukseen. Tietysti pyhät ovat Jumalasta ja pahat ovat vastustajastaan, ja sanojensa totuudellisuudesta tai hedelmästä tulisi pystyä päättelemään mistä on tuo henki tai henget ja ovatko Jumalasta vai langenneita ja eksyttäviä.

      Tärkeää tulevaisuudessa että on öljy astioissa ihan kestäväisesti anoen ja samoin se ettei ota pedon merkkiä kun tulee, samoin on hyvä tuntea Raamattu ja katsoa ettei eksy kenenkään eksyttämänä ja rukoilla ja valvoa sen mukaan miten on Jeesus opettanut ja tahtoo yhä enemmän meitä myös pyhittää ja pitää armoliitossaan ja rakkaudessaan. Tässä on hyvä kaita tie jokaiselle ihmiselle.

    • Ei tule ajatella

      itsestä liikoja eikä korkeita tavoitella vaan tyytyä alhaiseen elämään Jeesuksen nimessä. Jeesus on Herra ja Kuningas, ja aina ollut ja maan päällä ristiinnaulittiin sillä ihmiset valtarakenteineen ovat pahoja ja mielistyneet valheisiin ja mammonaan kuten nähdään selvästi kaikista maan mahtavista ihmisistä. Jeesus toimi aivan päinvastoin kuin pahat ihmiset. Seurataan Jeesusta ja kannetaan ristimme ja alennetaan itsemme, sillä joka korottaa se ei ole Jumalasta varmuudella Herran opetuksen mukaan. Kiitetään Isää Jeesuksen nimessä ja pannaan kaikki toivomme armoonsa aina. Varotaan väkeviä eksytyksiä ja valheita ja huonoa hedelmään sen kaikissa esiintymistavoissa. Pahat ihmiset menevät yhä pidemmällä pahuudessaan ja nähdään laittomuuden salaisuuden jo pitkälle menneen ja pedon merkki tulee pian ja nähdään Raamatun ja Jeesuksen halvekseminen suuresti myös kansakunnissa, samoin valheelliset uskonnolliset johtajat esittämässä sitä omaansa ja etsimässä vain omaansa. Luopumus ja laittomuus yhä enenee ja pian koittaa yö ja ihmisten historian vaikein ajanjakso. Tietysti on Jeesuksessa se suuri toivo, samoin usko ja rakkaus ja evankeliumi myös julistetaan kansoille ennen sen 3,5 vuoden pahuuden ajanjaksoa. Jeesus on hyvä paimen ja autuaina turvataan Herraan aina. Tule Herra Jeesus.

      • ---

        Hevonpaskaa.


    • minakin1

      jeesus ja jumala ovat aitoja asioita. raamattu sen sijaan on suurimmaksi osaksi keksitty ja luotu kokonaisuus. mustilla kansilla olevaa raamattua voitaisiin sanoa suoraan mustaksi raamatuksi koska sen historia on verinen. viela tanakin paivana se kaantaa veljen veljeaan vasten, saa perheen rikki sisalta ja on osa suurempaa pahaa mika maailmassa tapahtuu.

      eikohan siis unohdettaisi raamattu ja keskitytaan ainoastaan kulkemaan suvaitsevaisuuden ja laupeuden tieta.

      • totta 1

        minäkin1
        Eikö kaikki ristiriidat johdu ihmisistä itsestään eihän niistä voi Jumalaa syyttää.
        Jumalahan opettaa antamaan anteeksi jopa 7x70 kertaa joka on sinua vastaan rikkonut.
        Eikö ihmisen tekemät teot ole veriset miten ihmisten tekoihin Jumala liittyy kun Hän käskyissään sanoo "älä tapa".
        On totta että Jumala on tuhonnut ihmisiä siis lapsiaan kuten Nooan aikana että Gomora jne. ja syy on ollut ihmisessä itsessään.
        Tiedetäänkö milloin on veri lentänyt muusta syystä kuin ihmisen kelvottomista teoista johtuen. Ottakaamme ihmisinä vastuu teoistamme.


    • hyvä psalmi

      Sekä Jeesus että Jumala kirjoitetaan isolla, ja myös Raamattu ihan kunnioituksenkin takia sellainen pitäisi automaattisesti herjaajankin tajuta, vaikket uskoisikaan itse.

      Tästä alkaa tällainen psalmi:

      Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä


      http://www.reijotelaranta.fi/?document=88705375&session=46151823

      • kuvat kertovat

        Varsinkin silloin, kun kun kinokset kasvavat ja pakkaset paukkuvat, on hyvä tehdä kuvaretki kesään ja aurinkoon. Näillä sivuilla liikutaan merellä, melotaan ja osallistutaan Ahvenanamaalla Fiskössä elävän ravinnon kursseihin. Meren raikkaiden tuulien annetaan viedä mennessään stressit ja pysäyttää oravanpyörät.
        Merellä ja elämällä on paljon yhteistä. Molempiin sisältyy tyyntä ja myrskyä, lempeää auringonpaistetta ja hyytäviä puhureita.

        Vain arkinen räsymatto kirkkaine ja tummine raitoineen pystyy samaan värien ja tunnelmien vuorotteluun. Ehkäpä juuri tämä onkin tehnyt räsymatoista kotien ikisuosikkeja.

        Lisää kuvia merestä, saaristosta ja sen kauneudesta löydät valikosta Kuvat kertovat. Tervetuloa mukaan meren raikkaisiin tuuliin!

        Että jaksaisit odottaa pitkän talven jälkeen tulevaa kesää:

        http://www.reijotelaranta.fi/kuvat_kertovat/kuvaretkia_saaristoon/meren_ja_saariston_lumous_2008/


      • minakin11

        niin, herra on minun paimeneni, vaan ei ole raamattu minun ohjekirjani. kylla voin kanssasi rukoilla hyvyytta maailmaan mutta sen jalkeen varmaan tiemme erkanevat.


    • onko vertailua?

      Onko missään yliopistossa tutkittu, kummassa on enemmän ajateltavaa: Koraanissa vai Raamatussa? Tietenkin asiat ovat erilaisia. Koraanissa on myönteistä tekstiä juutalaisuudesta ja kristinuskosta. Raamatussa ei ole muista uskonnoista yhtään myönteistä sanaa. Kumpi on suvaitsevaisempi?

      • Suvaitsevaisempi on

        Pakanuus.


    • Netpunk

      Ketjun aloittajan esittämiin kohtiin voi kommentoida esim. seuraavasti.
      17. Pätevä argumentti, jonka jokainen uskonnotonkin voi allekirjoittaa. Argumentti ei edes edellytä minkään hnekiolennon olemassaolo.
      18. Sama perustelu kuin edelliseen.
      19. Ihan hyvä ohje, joka mitätöidään heti lisäämällä siihen kostava henkiolento. Tämä henkiolento sitten suppea, ilkeämielinen, sadistinen tyranni kieltäessään ihmisoikeudet vastustajiltaan. Jos henkiolento olisi kaikkitietävä ja kaikkivoipa niin näitä vastustajia ei olisi tai sitten henkiolentoa ei pitäisi edes kiinnostaa vastustajat.
      20. Ihan hyvä ohje, mutta jälleen jatkossa uhkaillaan jollakin. Hyvyyden ei pitäisi koskaan olla ehdoolista tai uhkailua.
      21. Tämänkin argumentit voi perustella kuten kohdat 17. ja 18.
      P.S. Ei ole hyvin perusteltua ja kriittisen tarkastelun kestävää moraalia koskevaa argumenttia, jonka uskova esittää, ja jota e-uskova ei voisi esittää. Uskovat tuntuvat vain monopolisoineen moraalin henkiolennon häijyydeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe